Çikolata Kisti Haberleri

'Üreme potansiyelini tehlikeye atabilir' Erken yaşlarda görülüyorsa dikkat! 'Ağrıyı normal kabul ettikleri için...'

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaplanoğlu, endometriozisin teorik olarak yumurtalık rezervini azaltması, karın içerisinde yapışıklıklar yaparak anatominin bozulmasının sık görülen ve üreme potansiyelini tehlikeye atan bir durum olduğunu belirterek, “Bu yüzden 10-19 yaş grubunda endometriozis tespit edildiğinde, özellikle dikkatlice yaklaşıp gelecekteki üreme potansiyelini korumaya uygun tedaviler tercih edilmelidir” dedi.

Kadin 29-02-2024 10:55

Çikolata kisti nedir, belirtileri nelerdir? Çikolata kisti neden olur, tedavisi nasıl yapılır?

Çikolata kisti tıbbi olarak endometrioma olarak bilinen kadın üreme sisteminde sıkça görülen bir durumdur. Bu kistler endometrium adı verilen dokunun rahim dışında genellikle yumurtalıklarda veya pelvik bölgede oluşmasına neden olan endometriozis adlı bir durumun bir sonucudur. Çikolata kistleri adını içlerinde yer alan koyu renkli, kahverengi sıvı benzeri materyalden almışlardır. Bu kistler genellikle ağrıya, adet düzensizliklerine ve pelvik bölgede rahatsızlık hissine neden olabilir.

Haber 30-06-2023 22:38

Prostat kanserini, çikolata kistini engeller, doğurganlığı destekler! Kadınlar zirveyi görürken erkekler yerle bir oluyor! Hayıt bitkisi nedir, ne işe yarar?

Hastalıklar ve sorunlar için doğada mucize dolu bitkiler yer alıyor. Önemli olan o bitkinin hangisi olduğu, ne işe yaradığı ve nasıl kullanıldığıdır. Bu bitkilerden biri de hayıt olarak bilinen Akdeniz bölgesinde yetişen güzelliği ile göz kamaştıran bir bitkidir. Hayıt tohumu olarak da bilinen hayıt bitkisi faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle kadın hastalıklarına iyi gelen hayıt bitkisinin erkeklerde cinsel ise cinsel etkiyi yerle bir ettiği iddia ediliyor.

Haber 14-05-2022 07:34

Tanı konulması uzun zaman alıyor! Kısırlığa yol açıyor

Toplumda oldukça sık görülen çikolata kisti kadınların sağlığı için tehdit oluşturuyor. Gösterdiği belirtilerin önemsenmemesi tanının konulmasını uzatıyor. Çikolata kisti hamile kalma ihtimalini düşürüyor. Çikolata kistinin etkilerini azaltmak için gösterilen belirtiler hakkında bilinçli olmak ve hastalığı erken teşhis etmek çok önemli.

Kadin 25-04-2022 13:54

Kilo aldığını sanıyordu! Karnında büyüyen şey bakın ne çıktı

İskoçya Kilbirnie'den 38 yaşındaki Sarah McInnes dayanılmaz bir acı çekiyordu ve midesinin ikiz çocuklarına hamile olduğu zamandan çok daha şiş olduğunu fark etti. Doktora gittiğinde kendisine yalnızca kilo aldığı söylenen kadının aslında içinde devasa bir kist büyüyordu.

Trend 17-04-2022 18:16

Akciğerden böbreklere, idrar kesesinden sinirlere… Tanı konulması 7 yılı bulabiliyor!

endometrium olarak adlandırılan dokunun bu bölge dışında bulunması durumu olarak tanımlanıyor. Ülkemizde üreme çağındaki her 10 kadından 1’i, bir başka deyişle 2 milyon kadın endometriozis hastalığıyla mücadele ediyor. Pek çok hastalıkla ortak belirtilere sahip olması, kimi hastalarda sinsi ilerlemesi ve yıllık rutin kontrollerin ihmal edilmesi nedeniyle tanı konulması 7 yılı bulabiliyor.

Haber 29-03-2022 09:48

Bebek sahibi olmayı engelleyebilir! Her 10 kadından biri...

Günümüzde kadınların çoğu her ay regl ağrısı yaşıyor. Bu ağrılara sebep olan bir sürü hastalık bulunuyor. Yaşanılan ağrılara normal dememek tedbir için doktora gitmek gerekiyor. Her 10 kadından birinde çikolata kisti görülebiliyor. Bu kist bebek sahibi olmaya engel olabiliyor…

Kadin 09-02-2022 16:00

İdrarda yanma hissi sandığınız kadar masum olmayabilir!

İdrarda yanma hissi neden olur diye merak ediyorsanız çikolata kistinden şüphelenmeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Tedavi edilmediğinde böbrek yetmezliğine varan sonuçlara yol açabilen bu durumla ilgili görülen belirtilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Jinekolojik Kanser Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mert Göl konu hakkında bilgiler verdi.

Kadin 07-11-2021 16:47

Çikolata kisti nedir? Kadınlarda çikolata kisti neden oluşur? Çikolata kisti tehlikeli mi?

Endometriozis, rahmin içini kaplayan endometrium kelimesinden üretilmiş ve halk arasında çikolata kisti olarak bilinmektedir. Rahmin içini kaplayan endometrium, adetten sonra kalınlaşarak bebeğin rahimde tutunmasını sağlar. Endometrium rahmin dış bölgesinde oluştuğunda her ay kanar ve kan dışarı atılamadığından birikerek çikolata kisti oluşur.

Kadin 31-05-2021 10:49

Endometriozis (çikolata kisti) nedir, belirtileri nelerdir?

1,5 milyon kadını etkileyen ama çoğu kişinin farkında bile olmadığı endometriozis tedavisi mümkün olan bir hastalık. Endometriozis yani çikolata kisti belirtileri yaşanmasına rağmen çoğu kişinin bilgi sahibi olmadığı için farkında olmadığı hastalığın teşhisi 10 yıl sonra bile konulabiliyor. Peki endometriozis belirtileri arasında neler yer alıyor? Kişilerin çikolata kisti belirtileri gösterip göstermediğini anlamaları için nelere dikkat etmeleri gerekiyor? İşte konu ile ilgili detaylı bilgi...

Haber 01-03-2021 12:12

Şiddetli ağrılarının sebebi 7 yıl sonra ortaya çıktı!

Erbil’de yaşayan 35 yaşındaki eczacı Rojan Arif Muhammed, 7 yıl önce ikiz oğullarını kucağına aldığında büyük bir mutluluk yaşadı. 8 ay boyunca oğullarını sağlıklı bir şekilde büyütmeye odaklanan Erbilli eczacı, 8. ayın sonunda çok şiddetli adet ağrıları ile karşılaştı. Ağrıların şiddeti ve ağrılı geçirdiği gün sayısı giderek artan genç kadın, yıllarca hem kendi ülkesinde hem de başka ülkelerde derdine çare aradıysa da bulamadı. Bir ayın tam 19 gününü şiddetli ağrılarla geçirmek zorunda kaldı.

Haber 23-01-2020 10:14

Çikolata kisti nedir? Çikolata kisti çocuk sahibi olmayı engeller mi?

Endometriozis yani halk tarafından bilinen adıyla çikolata kistleri, günümüzde her 5 kadından birini etkiliyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Şimşek, ‘’Çikolata kisti çocuk sahibi olmayı engelliyor’’ konusu hakkında bilgilerini aktardı.

Kadin 08-01-2020 17:20

Çikolata kisti nasıl fark edilir?

Endometriozis normalde rahim içini kaplayan endometrium dokusuna benzer dokuların rahim dışına doğru büyümesiyle ortaya çıkan ağrılı bir hastalıktır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, "Çikolata kisti nasıl fark edilir?" sorusunun yanıtını ve hastalığa dair tüm detay bilgileri bizler için paylaştı.

Kadin 31-10-2019 09:44

Endometriozis (çikolata kisti) belirtileri depresyonu tetikliyor

Çikolata kisti ya da tıptaki adı ile ‘endometriozis’ kadınlar arasında oldukça yaygın olan bir sorun. Her 10 kadından 1’inde görülen çikolata kisti çok fazla yaygın olsa da hem kolay teşhis edilmediği hem de önemsenmediği için pek çok sağlık sorununun habercisi olabiliyor.

Kadin 23-09-2019 16:21

Çikolata kisti olanlar çocuk sahibi olabilirler mi? İşte çikolata kisti ve kısırlık tedavisi hakkında bilmeniz gerekenler

Çikolata kistinin gebeliği doğrudan etkilemesinin en önemli nedeni oluşum yerinin üremeyle ilgili ana organlar olmasıdır.

Kadin 17-09-2019 15:18

Çikolata kisti dikkat dağınıklığına sebep oluyor

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Üyesi Prof. Dr. Polat Dursun, halk arasında "çikolata kisti" olarak da bilinen ve özellikle üreme çağındaki kadınlarda yaygın olarak görülen kronik hastalık endometriozisin, kişinin yaşam kalitesini düşüren önemli bir sağlık sorunu olduğunu, çikolata kistlerinin dikkat dağınıklığına neden olduğunu söyledi.

Kadin 20-07-2019 23:13

Çikolata kisti dikkat dağınıklığına sebep oluyor

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Üyesi Prof. Dr. Polat Dursun: - "Çikolata kistleri ağrı şikayetlerinin yanı sıra aşırı stres, anksiyete ve dikkat dağınıklığına da yol açmaktadır. Kişinin kendini işine verememesi, sürekli ağrı kesici kullanması, sürekli tuvalete gitme ve ağrı kesici alma ihtiyacı ortaya çıkararak sosyal hayatını bozmaktadır" - "Bir kadında sürekli kasık ağrıları varsa bu kişilerde 'endometriozis' dediğimiz çikolata kisti olma olasılığı çok yüksektir. Bu hastaların da mutlaka bir jinekolojik değerlendirmeden geçmeleri gerekiyor"

Haber 20-07-2019 11:12

Çili olan kadınlar risk altında, obez kadınlarda daha az görülüyor! Endometriozis hakkında bilmeniz gerekenler

Üreme çağındaki kadınların yaklaşık yüzde 10’unda görüldüğü tahmin edilen endometriozis kısırlığın en önemli sebepleri arasında yer almaktadır. Kişide bazen hiçbir şikayet görülmezken; karın alt bölge ağrısı, ilişki sırasında ağrı ya da adet kanamasının çok olması ile belirti verebilir.

Kadin 18-06-2019 11:14

Çikolata kistleri ile nasıl mücadele edilir?

Özellikle 30’lu yaşlardaki kadınlarda daha sık görülen endometriozis hastalığının genetik temeli aslında halen tam olarak açıklanabilmiş değil. Günümüzde gelişen teknoloji ile daha sık saptanan endometriozis farklı şekillerde karşımıza çıkabilir. Genetik alt yapısının olduğunu bildiğimiz bu hastalık, özellikle ileri evrelerinde hayatı çekilmez hale getirebiliyor.

Trend 17-06-2019 15:15

Erimiş çikolataya benzediği için adına çikolata kisti ( endometriozis) deniyor! Peki bu sorun kadınları nasıl etkiliyor?

Op. Dr. Cüneyt Genç, endometriozis ya da halk arasında yaygın olarak bilinen adıyla çikolata kisti hastalığını kaleme aldı.

Kadin 13-06-2019 11:58

Çikolata kistleri anne olmaya engel değil

Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Kübra Boynukalın, Çikolata kistlerinin anne olmaya engel olmadığını belirterek, "Ağrısı ve çikolata kisti olan hastalarda ilk seçeneğimiz, medikal tedaviler. Ağrının üstesinden gelemezsek, cerrahi müdahaleye başvuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Kadin 10-05-2019 10:41

Kadınlara müjde! Çikolata kisti testi için artık 7,5 yıl beklemenize gerek yok

Artık çikolata kisti (yumurtalıklardaki endometriozis) olan kadınlara bu tanının konması için 7,5 yıl beklenmesine gerek yok. Olguların yüzde 90’ı tek bir kan testiyle birkaç günde tanımlanabilecek.

Kadin 24-04-2019 11:28

Çikolata kisti testi için artık 7,5 yıl beklemenize gerek yok

Artık çikolata kisti (yumurtalıklardaki endometriozis) olan kadınlara bu tanının konması için 7,5 yıl beklenmesine gerek yok. Olguların yüzde 90’ı tek bir kan testiyle birkaç günde tanımlanabilecek.

Kadin 22-04-2019 12:28

Çikolata kisti adı tatlı gibi gözüküyor ama düşündüğünüz gibi değil!

Çikolata kisti adı tatlı gibi gözüküyor tabi maalesef o kadar tatlı bir hastalık değil. Kadınların aşağı yukarı %10’nunda yani 10 kadından 1’inde çikolata kistini görüyoruz. Peki belirtileri nelerdir? Erken fark edildiği taktirde önüne geçmek mümkün mü? Tüm bu soruların yanıtları ve daha fazlası için Kadın Hastalıkları ve Doğum & Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Fatih Şendağ, oldukça faydalı açıklamalarda bulundu.

Kadin 26-03-2019 13:49

Türkiye'de yaklaşık 2 milyon kadını etkiliyor! Bu hastalık kapıyı çalmadan önce...

Sık görülmesine rağmen az bilinen hastalıkların arasında sayılıyor. Türkiye’de en az 2 milyon kadını etkileyen bu hastalık, kadınların yaşam kalitesini de düşürüyor. Acıbadem Fulya Hastanesi Endometriozis Merkezi Sorumlusu Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ercan Baştu çikolata kisti hastalığı olarak da bilinen endometriozis hakkında açıklamalarda bulundu.

Kadin 14-03-2019 11:16

Endometriozis nedir, belirtileri nelerdir? Endometriozis tedavisi nasıl yapılır?

Sık görülmesine rağmen az bilinen hastalıkların arasında sayılıyor. Türkiye’de en az 2 milyon kadını etkileyen bu hastalık, kadınların yaşam kalitesini de düşürüyor. Çikolata kisti hastalığı olarak da bilinen endometriozis belirtileri ve tedavi nasıldır, işte cevabı...

Trend 14-03-2019 10:59

Çikolata kisti embriyonun tutunmasını engeller mi?

Rahmin iç astarı olarak kabul edilen endometrium dokusunun rahim dışarısında, karın içerisinde herhangi bir bölgeye yerleşmesi ile beraber çikolata kisti olarak da bilinen endometriozis rahatsızlığı ortaya çıkar. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, “Çikolata Kisti Embriyonun Tutunmasını Engeller Mi?” sorusuna açıklık getirerek, her 10 kadından birinde görülen bu sinsi hastalık hakkında oldukça faydalı açıklamalarda bulundu.

Kadin 02-03-2019 13:31

Çikolata kisti nedir? Çikolata kisti neden oluşur? Çikolata kisti tedavisi beslenme ile ilişkili mi?

Sadece Türkiye'de 2 milyon kadına çikolata kisti hastalığından muzdarip. Zaman zaman ihmaller sonucu, zaman zamansa ilerlemiş şekilde teşhis edilen çikolata kisti neden oluşur? Doğurganlık ihtimalini de düşüren çikolata kisti tedavisi nasıl yapılır? İşte çikolata kisti hakkında bilinmesi gerekenler...

Trend 08-02-2019 11:40

Çikolata kisti nedir? Kimler çikolata kisti riski altında?

Dünya genelinde yapılan araştırmalarda yaklaşık 200 milyon kadının endometriozis olduğu biliniyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, zihnimizi kurcalayan pek çok soru işaretine açıklık getirdi.

Haber 23-11-2018 15:39

Kadınlar dikkat! Çikolata kisti tehlike saçıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Polat Dursun, normal kramplardan daha şiddetli ağrılı adet gören gören kadınları çikolata kistine karşı uyararak "Endometriozis, halk arasındaki tabiri ile çikolata kisti, rahim içindeki her ay adet olmayı sağlayan tabakanın rahim dışına yerleşmesi ve çoğalması ile karakterize bir hastalıktır. Neden oluştuğu tam olarak bilinmemekle birlikte adet kanamasının döllenmenin olduğu tüpler yoluyla karın içine yayılması en çok kabul gören teoridir" dedi.

Haber 13-10-2018 14:03

Çikolata kisti kansere yol açıyor mu?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, çikolata kistinin kanserle olan ilişkisini anlattı.

Kadin 03-08-2018 16:12

Çikolata kisti ve kısırlık arasındaki ilişki

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, çikolata kisti ve kısırlık arasındaki ilişkiyi anlattı.

Kadin 27-07-2018 11:50

Çikolata Kisti ve Myomlar

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, çikolata kisti ve miyomlardan bahsederek, bu iki hastalığında belirtilerinin benzerlik gösterdiği için birbiriyle karıştırılabileceğini söyledi.

Kadin 22-06-2018 11:10

Endometriozis tekrarlar mı?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, çikolata kistinin tekrarlayıp tekrarlamayacağına dair merak edilenleri açıkladı.

Kadin 18-05-2018 12:29

Çikolata kistinin beş önemli sinyali

Türkiye’de yaklaşık 2 milyon kadını etkileyen çikolata kisti hastalığı (endometriozis), yol açtığı şiddetli adet karın ve kasık ağrıları gibi etkenlerle hayat kalitesini oldukça düşürebiliyor, daha da kötüsü anne olmayı engelleyebiliyor. Üstelik çeşitli hastalıkların belirtileriyle ortak belirtilere sahip olması nedeniyle tanı konulması 6- 10 yılı bile bulabiliyor.

Kadin 17-05-2018 17:08

Sinsice ilerleyebilen Endometriozis, kadınları tehdit ediyor!

Halk arasında çikolata kisti olarak bilinen endometriosiz, kadınların en sık karşılaştığı hastalıklardan biridir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. A. Taner Usta kadınları tehdit eden çikolata kisti hakkında açıklamalarda bulundu.

Kadin 20-04-2018 10:52

Çikolata kisti ile nasıl baş edebiliriz?

Üreme çağındaki her 10 kadından birinde görülen ve şu an dünyadaki kadınların yaklaşık olarak %10’unda bulunduğu tahmin edilen endometriozis ya da daha bilinen adıyla çikolata kisti ile baş etmenin farklı yolları vardır. Bu yolları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. A.Taner Usta anlattı.

Kadin 13-04-2018 16:07

Çikolata kisti hamilelikte kaybolur mu?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, hamileliğin çikolata kistine olan etkisini açıkladı.

Kadin 06-04-2018 13:37

Endometriozise çare, doğru ve zamanında tedavi

VKV Sağlık Kuruluşları Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölüm Başkanı Prof. Dr. Urman: - "Zamanında, eksiksiz ve doğru olarak uygulanan ilaç, cerrahi veya tüp bebek tedavileri ile endometriozise çare bulmak aslında zor değil. Ancak hatalı tedavi ile telafisi olmayan sonuçlara sebep olunabilir" - "En uygun tedavi hastanın yaşı, yakınmaları, çocuk isteyip istemediği ve yumurtalık kapasitesine göre şekillendirilmelidir. Bu da ancak endometriozisli hastalara sistematik olarak yaklaşabilecek ve tedavinin tamamını eksiksiz ve profesyonelce sunabilecek merkezlerde mümkündür. Cerrahi tedavi, ilaç tedavisi, radyolojik tedavi, diyet ve beden-zihin uyumunu artıracak egzersiz tedavileri deneyimli ekipler tarafından uygulanmalıdır"

Haber 28-03-2018 14:33

Çikolata kistinin bilinirliği düşük

"Çikolata kistinin bilinirliği düşük"

Haber 25-03-2018 11:38

Çikolata kisti olanlar hamile kalabilir mi?

Endometriozis (Çikolata Kisti Hastalığı), sıklıkla üreme çağında görülen, bazen hiçbir şikayete neden olmadan sadece tesadüfen saptanan bir çikolata kisti şeklinde iken, bazen de birçok tıbbı tedavi ve operasyon yapılmasına rağmen çok rahatlamanın sağlanamadığı sıra dışı bir hastalıktır.

Kadin 05-03-2018 10:27

Çikolata kisti cinsel hayatı nasıl etkiliyor?

Acıbadem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, kadınların en büyük problemlerinden biri olan Çikolata kistini (endometriozis) kaleme aldı. İşte çikolata kistinin belirtileri, ağrının nedenleri ve tedavi yöntemleri.

Kadin 21-02-2018 17:14

Kadınların 3 korkulu rüyasına konforlu çözümler

Miyom, çikolata kisti ya da diğer yumurtalık kistleri kadınların en çok korktuğu sağlık sorunları arasında yer alıyor. Rahim ya da yumurtalıkların alınması ile sonuçlanabilen bu problemler organ koruyucu cerrahi ile konforlu bir şekilde ortadan kaldırılabiliyor.

Haber 02-01-2018 10:10

Endometriozis 10 kadından birinin sorunu

Özellikle 30’lu yaşlardaki erişkin kadınları daha çok etkileyen endometriozisin görülme oranı artıyor. İstatistiklere göre, her 10 kadından biri olmak üzere dünyada 176 milyon kadında endometriozis bulunuyor, ülkemizde ise bu sayı, 1,5-2 milyon.

Haber 06-04-2017 10:36

Çikolata kisti ihmale gelmez!

Halk arasında ‘çikolata kisti’ olarak bilinen endometriozis, dünyada yaklaşık her 10 kadından birinde görülüyor.

Haber 25-03-2016 14:59

Her 10 kadından birinde...

Yapılan bir araştırma her 10 kadından birinde "çikolata kisti" olduğunu ortaya çıkardı

Magazin 29-09-2015 10:32

Çikolata kistlerine dikkat

Kadınların üreme sağlığını olumsuz etkileyen çikolata kistlerinin ciddiye alınmasında yarar var.

Haber 14-05-2013 12:28