Kgf Destegi Haberleri

Kredi Garanti Fonu'na yeni isim: Eski KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt genel müdür oldu

Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü olarak görev yapan Erdal Erdem görevden alındı. Erdem’in yerine, KOSGEB eski başkanlarından, AK Parti eski milletvekili Hasan Basri Kurt getirildi.

Finans 2024-05-14 08:32:23
kgf

EYT kredisi faizleri aldı başını gitti! Yüzde 10’dan yüzde 34’e yükseldi: ‘Sabit faiz uygulamasına geçilsin…’

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından kıdem tazminatını ödeyecek firmalar için devreye alınan Hazine destekli EYT Destek Paketi’nde devlet bankaları tarafından uygulanan değişken faiz oranı firmaları zorlamaya başladı. Sektör temsilcileri yüzde 10'dan yüzde 34 seviyelerine yükselen faizler için çağrıda bulunarak sabit faiz uygulamasına geçilmesini talep etti.

Finans 2023-10-19 07:19:36

Son dakika: Bakan Nebati duyurdu: KGF kredi limitleri yükseltildi! Tam 150 milyar lira daha...

Son dakika haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 250 milyar liralık KGF destek paketi limitinin 400 milyar liraya yükseltildiğini duyurdu. Bunun ise 50 milyar lirasının doğrudan deprem bölgesine aktarılacağı bilgisini paylaştı.

Finans 2023-04-18 14:27:54

EYT KGF kredisi ne zaman verilecek? EYT için KGF kredisi nasıl alınır? Başvurular başladı

EYT KGF kredisi hakkında araştırmalar hız kazandı. EYT kapsamında emekli olacak çalışanlarının kıdem tazminatını ödeyecek KOBİ ve KOBİ dışı firmaların finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla KGF tarafından devreye alınan EYT Destek Paketi'ne başvurular bugünden itibaren kabul edilmeye başlandı. Peki, EYT KGF kredisi ne zaman verilecek? EYT için KGF kredisi nasıl alınır? İşte konu hakkında tüm ayrıntılar...

Finans 2023-03-24 16:38:49
EYT

0,69 kredi faizi, 2 yıl geri ödemesi yok! İstanbul, Ankara, İzmir… Kentsel dönüşümde 3 farklı çözüm

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere kentsel dönüşüm için düşük faizli kredi desteği geliyor. Bu kapsamda iki bakanlık acil dönüştürülmesi gereken konut stoku için yeni bir finansman modelini uygulamaya alıyor. Kentsel dönüşüm sorununa 3 farklı yaklaşımla çözüm bulunacak, bağımsız konut sahiplerine ve konut üreticilerine 0,69 faiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredi sağlanacak, bu iki yaklaşımda devreye KGF girecek.Türkiye ilk kez ‘kiralık konut üreticisi’ modeliyle tanışacak.

Finans 14-03-23 13:31

Bakan Nebati'den EYT açıklaması: Kıdem tazminatı kefalet hacmini iki katına çıkardık

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin iş dünyası üzerindeki yükünü hafifletmek için daha önce açıkladıkları Hazine destekli KGF paketinde bu kapsamdaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkardıklarını açıkladı.

Finans 11-03-23 21:32

KGF desteği ne kadar olacak, kim kaç TL alacak? İşverene EYT yükü için 25 milyar TL'lik düşük faizli KGF desteği!

KGF desteği ile ilgili son dakika açıklaması geçtiğimiz gün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapıldı. "KGF desteği ne kadar olacak?" sorusu da böylelikle yanıt bulmuş oldu. İşverenlere 25 milyar TL limitli EYT destek paketinin ayrıntıları da netleşmiş oldu. Yapılan açıklamada; işverene EYT yükü için 25 milyar kefaletle 34 milyar lira kredi sağlanacağı aktarıldı. Peki, İşverene EYT yükü için 25 milyar TL'lik düşük faizli KGF desteği ile ilgili detaylar haberimizde...

Finans 12-01-23 08:57
EYT

EYT desteği nedir, nasıl alınır? Bakan Nebati açıkladı! İşverene 25 milyar TL kredi desteği

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz gün Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Kredi Garanti Fonu desteklerine ilişkin konuştu. Bakan Nebati milyonlarca esnaf ve KOBİ'yi ilgilendiren 14 başlık altındaki KGF kredileri hakkında detayları aktardı. Peki, EYT desteği nedir, nasıl alınır? Konuya ilişkin detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Finans 12-01-23 07:57

Son dakika: EYT'de KGF desteği nasıl olacak? Bakan Nebati rakamı açıkladı: İşverene 25 milyar TL kredi...

Son dakika: Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenlemede işverenlerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmeye yönelik tedbirler kapsamında yeni KGF destek paketi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklandı. Kredi destek paketi kapsamında EYT için işverenlere 25 milyar TL'lik destek sağlanacak. İşte yeni kredi destek paketinin tüm detayları...

Finans 11-01-23 14:21

Bakan Nebati'den kredi açıklaması! 'Dövize ve farklı alanlara gitmesini engellemiş olacağız'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, açıklanan Kredi Garanti Fonu (KGF) paketiyle yaklaşık 250 milyar liralık kredi hacmi sunacaklarını belirtti. Bakan Nebati, "Krediye erişim imkanı olan ve teminat eksikliği bulunmayan firmalar bu sistemden faydalanmayacaktır. Böylelikle daha önce başımıza gelen, ihtiyacı olmayanların kullandıkları kredilerin özellikle dövize ve farklı alanlara gitmesini büyük bir oranda engellemiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Finans 19-12-22 21:51

EYT'de yeni kredi paketi hazırlanıyordu! Dikkat çeken sözler: EYT ile emekli olacaklar...

Milyonların dört gözle beklediği EYT düzenlemesi sürecinde geri sayım başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati EYT kapsamında işverenlerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmeye yönelik KGF paketi desteğini duyurmuştu. Bu kapsamda işletmelere verilecek destekle ilgili dikkat çeken bir öneri geldi. İşte haberi ayrıntıları...

Finans 16-12-22 15:30
EYT

EYT'de kıdem tazminatı sorunu çözülüyor! Kredi paketinde ödemesiz dönem: Tüm bankalar dahil oluyor...

Milyonların dört gözle beklediği EYT düzenlemesi sürecinde son günlere gelindi. İşverenin kıdem tazminatı endişesi sonrası gündeme gelen yaş sınırı henüz netliğe kavuşmadı. Ancak kıdem tazminatı için işverene verilecek KGF desteğinde detaylar neredeyse netleşti. Edinilen son bilgiye göre şirketlere verilecek kredi paketi için ödemesi dönem ve yüzde 75 kefalet oranı olacak. Uygun finansman için kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da kefalet paketlerine dahil olacağı iddia edildi.

Finans 15-12-22 15:45

EYT'de son durum nedir? EYT'de yaş sınırı var mı, kimleri kapsıyor? SGK prim farkı ve kıdem tazminatı...

EYT düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni KGF paketi için hazırlıklara başlandığını duyurdu. Emeklilikte yaşa takılanlarda kredi destek paketinin detayları merak konusu oldu. Peki, EYT'de son durum nedir? EYT'de yaş sınırı var mı, kimleri kapsıyor? İşte ayrıntılar...

Finans 03-12-22 16:22

Bakan Nebati duyurmuştu: Eş zamanlı devreye giriyor! İşte EYT'de kredi destek paketinin detayları

Son dakika: EYT düzenlemesinin yasalaşmasına kısa bir süre kala kıdem tazminatı maliyet hesabına düşen işverenler için hükümetten flaş bir adım geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni KGF paketi için hazırlıklarına başlandığını duyurdu. Bir süredir işverenler tarafından talep edilen kredi destek paketinin detayları da ortaya çıktı. İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika haberinin detayları...

Finans 03-12-22 08:50

Son dakika: EYT'ye kıdem tazminatı ayarı! Bakan Nebati duyurdu: İşverene yeni kredi paketi geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati EYT ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Nebati, Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kıdem tazminatı yüküne ilişkin uygun finansman koşulları için KGF paketi konusunda hazırlıkların başlatıldığını söyledi.

Finans 02-12-22 11:15

EYT son dakika gelişmesi: 'SGK prim farkı...' TİSK Başkanı Akkol 'Bakan Bey müjdeyi verdi' diyerek duyurdu

Son dakika haberi: EYT'de SGK prim farkı ve kıdem tazminatı müjdesi geldi. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol canlı yayında yaptığı açıklamada, emekliler ve emekli olup çalışanlar arasındaki SGK prim farkının giderileceğini ve KGF ile işverenlere uygun kredi verileceğini duyurdu. Akkol "Bu çözümü şöyle önemsiyoruz sadece işverenleri değil emekli olup çalışmaya devam etmek isteyenler için de çok önemli." ifadelerini kullandı. İşte EYT düzenlemesinde milyonları ilgilendiren son gelişmeler...

Finans 01-12-22 18:17

Akbank, kadın işletmelere destek sağlıyor

Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz: - "2022'nin ocak ayında uygulamaya alınan Kadın KOBİ Paketi kapsamında, 50 milyon dolar EBRD desteği ve yüzde 80 KGF teminatı ile teminat oluşturmakta güçlük çeken, kurucusu ya da yöneticisi kadın olan KOBİ’lere uygun faiz oranlarıyla taksitli ticari kredi imkanı sunduk ve program büyük başarı elde etti"

Yurthaber 27-09-22 13:07

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, KOMATEK Fuarı'nda konuştu:

"İhracatımız, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş başarılara imza atıyor. Geçen yılı 225 milyar dolarlık ihracatla kapattık, bu yıl da trend yükselerek devam ediyor" - "Şu anda açık 60 milyar liralık KGF paketi bulunuyor. Tüm üreticilerimiz, işletmelerimiz bu KGF paketinden faydalanıp, aslında bu süreci daha sağlıklı bir şekilde yürütebilirler"

Yurthaber 12-03-22 18:05

ASO şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

ASO Başkanı Nurettin Özdebir: - "(Rusya-Ukrayna gerginliği) Krizin derinleşmesi halinde, gelişmekte olan ülkelerde emtia fiyatlarında yaşanacak yükselişin enflasyonu artırması ve yerel para birimlerinde olumsuz bir etkiye neden olması muhtemeldir" - KGF Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen: - "Güneş panelleriyle ilgili bir paket çalışıyoruz. Ümit ediyorum ki en kısa sürede de sonuçlandırırız"

Yurthaber 23-02-22 11:38

Kredi Garanti Fonu KGF nedir? KGF kredilerinden kimler yararlanabilir?

Kredi Garanti Fonu ile ilgili açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bu fon aracılığıyla işletmelere ve ihracatçılara destek sağlanacağını ifade etti. Bakan Nebati'nin canlı yayında yaptığı açıklamaların ardından Kredi Garanti Fonu KGF nedir? KGF kredilerinden kimler yararlanabilir? soru ve konu başlıkları vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Detaylar haberimizde...

Haber 12-02-22 14:54

Son dakika: Bakan Nebati, altını ekonomiye kazandırma planını açıkladı: Mart ayında başlıyor!

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Türkiye Ekonomi Modeli' çerçevesinde yapılacak destek, tedbir ve teşvik paketlerini açıkladı. Nebati, altını ekonomiye kazandırma planının 1 Mart’ta başlayacağını söyleyerek, "1500'ün üzerinde kuyumcunun dahil olacağı çalışmayı başlatıyoruz. Altınlar banka, kuyumcular ve platformlar aracılığıyla alınacak" dedi. Ayrıca KGF desteklerinin detaylarını da paylaşan Nebati, enflasyon ve elektrik faturalarına ilişkin de konuştu.

Finans 12-02-22 14:22

Akbank, KGF ve EBRD iş birliğiyle kadın KOBİ'leri destekliyor

Akbank KOBİ Bankacılığı Pazarlama Bölüm Başkanı Melis Özdeğirmenci: - "Hem teminat sorununa çözüm getiriyoruz hem de finansman ihtiyacı karşılandıktan sonra ihtiyaç duyulan mentörlük, danışmanlık ve eğitimleri ücretsiz veriyoruz" - EBRD Finansal Kurumlardan Sorumlu Türkiye Başkanvekili Arthur Poghosyan: - "(Kadınlara) Partner bankalarımız aracılığıyla toplamda 600 milyon avroluk yeni finansman sağlayacağız"

Yurthaber 23-12-21 12:32

İşletmelere 20 milyar liralık destekte detaylar belli oldu

Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı iki destek paketinin toplamda 20 milyar lirayı aşan bir kredi sağlayacağını belirterek, "Bunların ülkemizin ekonomisine, katma değerli, sürdürülebilir üretime dayalı büyüme modeline katkı verecek 2 önemli kredi paketi olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Finans 01-12-21 17:07

Bakan Elvan duyurdu! İki yeni KGF desteği geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, "Temmuz ayıyla birlikte KGF destekli iki yeni mekanizma hayata geçecek, buradan müjdesini de vermek istiyorum" dedi. Bakan Elvan, "Ödeme güçlüğü çeken firmalarımızın kredilerinin yeniden yapılandırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde uygulamaya geçeceğiz" açıklamasında bulundu.

Finans 30-06-21 17:43

6 ay geri ödemesiz nefes kredisine hangi bankadan nasıl başvuru yapılır? Açıklama geldi...

6 ay geri ödemesiz nefes kredisi hakkında vatandaşlar 'nefes kredisi başvurusu hangi bankadan yapılır?' sorusuna yanıt arıyor. 10 bankanın katılımı ile gerçekleşen nefes kredisi TOBB ve KGF işbirliği ile sağlanacak. İşte, ayrıntılar...

Finans 27-05-21 00:38

Kamu bankalarından KOBİ'ler için yeni destek paketi

Kamu bankaları, KOBİ'lere yönelik 100 bin liraya kadar Mikro İşletmeler Destek Paket'ini hayata geçirdiğini duyurdu. KGF teminatlı, 48 aya kadar vade ve yıllık yüzde 11,5 faizle kullandırılacak krediden, cirosu 3 milyon liraya kadar olan firmalar yararlanabilecek.

Finans 26-10-20 14:43

Başkan Bahar Bilançolar düşük faizli ve uzun vadeye yayılmış KGF kredileri ile desteklenmeli

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, bilançoların yükselen kur nedeniyle bozulmaya başladığını, üreticinin düşük faizli ve uzun vadeye yayılmış KGF kredileri ile desteklenmesi gerektiğini söyledi.Döviz kurundaki artışın, ithal edilmek zorunda olunan hammadde ve ara ürünler nedeniyle ithalat girdilerini, dolayısıyla da üretim maliyetlerini her geçen gün artırdığını belirten Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, artan maliyetler nedeniyle de yerli firmaların uluslararası arenadaki rekabet gücünün her geçen gün azaldığını söyledi.

Yurthaber 26-10-20 11:21

Başkan Bahar Bilançolar düşük faizli ve uzun vadeye yayılmış KGF kredileri ile desteklenmeli

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, bilançoların yükselen kur nedeniyle bozulmaya başladığını, üreticinin düşük faizli ve uzun vadeye yayılmış KGF kredileri ile desteklenmesi gerektiğini söyledi.Döviz kurundaki artışın, ithal edilmek zorunda olunan hammadde ve ara ürünler nedeniyle ithalat girdilerini, dolayısıyla da üretim maliyetlerini her geçen gün artırdığını belirten Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, artan maliyetler nedeniyle de yerli firmaların uluslararası arenadaki rekabet gücünün her geçen gün azaldığını söyledi.

Yurthaber 26-10-20 11:20

Başkan Bahar: KGF destekli işletme kredileri 1 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli olacak şekilde revize edilmeli

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ve Bölge Yönetim Kurulu, Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil’i misafir ederek Antalya OSB’nin genel yapısı, sürdürülen projeler, sanayicilerin finansmana erişimi ve yaşadıkları sorunlar ile ilgili istişarelerde bulundu.

Yurthaber 05-10-20 12:05

4. Antalya Devlet Destekleri Zirvesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: - "Hükümetimizin sağladığı KGF destekleri, kredi paketleri, vergi ve SGK primlerinin ertelenmesi, istihdama yönelik kısa çalışma gibi uygulamaların daha etkin ve yaygın kullanımı, çeşitli vergi indirimleri çok önemli fonksiyon gördü ve reel sektörümüzün ayakta kalmasını sağladı" - "İnşallah hep birlikte çalışarak, bu sıkıntılı dönemi geride bırakacağız"

Yurthaber 25-09-20 15:48

Kastamonu’nun 5. Bölge Teşvik Sistemi Bakan Varank’a sunulacak

KGF destekli kredilerin ötelenmesi talebinde bulunan Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, 5.

Yurthaber 18-09-20 16:51

VANTSO: “Tüccar ve sanayicilere destek verilmeli”

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), kısa çalışma ödeneğinin uzatılması ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ile sağlanan kredi ödeme sürelerinin ertelenmesi ile esnaf ve tüccarlara katkı sunulması gerektiğini açıkladı.Van TSO’dan yapılan yazılı açıklamada, “Dünya genelinde büyük ekonomik sorunlara yol açan korona virüs pandemi sürecinde işverenlerimiz istihdamın korunmasına yönelik büyük çaba göstermişlerdir.

Yurthaber 29-08-20 11:06

KGF VE KOSGEB uzmanları kredi bilgilendirmesi yaptı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından hazırlanan toplantıda KGF VE KOSGEB uzmanları, ekonomik destek paketleri, kredi ve kefalet kullanımı konularında bilgilendirme yaptı.Kdz.

Yurthaber 19-08-20 16:34

ETB’den üyelerine “nefes kredisi” çağrısı

Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Covid-19 salgını nedeni ile finansman sıkıntısı yaşayan üye işletmelerine destek sağlamak için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde Denzbank ile başlatılan nefes kredisi protokolüne Kamu Bankaları (Ziraat Bankası, Halk Bank, Vakıfbank) ‘nın da dâhil olduğunu ve KGF ile protokol imzalayan Kamu Bankalarından da üyelerin faydalanması için çağrıda bulundu.TOBB öncülüğünde 27 Nisan 2020 tarihi itibariyle hayata geçirilen Nefes Kredisi Projesi kapsamında, Erzurum Ticaret Borsası Başkanlığı ’da üyelerine yönelik üst limiti 100 bin TL olarak belirlenen, 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesi olmadan kullanma kolaylığı sağlayan kredinin, 2021 yılında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli ve toplam en fazla 20 ay vadeli olacağı belirtildi.

Yurthaber 11-06-20 13:29

Kuşadası Ticaret Odası’ndan KOBİ’lere büyük nefes

Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak için hayata geçirilen ‘TOBB Nefes Kredisi’ projesi Kuşadası’nda tanıtıldı.Banka, bu hassas süreçte elini tekrar taşın altına koyarak, TOBB ve KGF desteğinde yıllık yüzde 7,5 faiz oranı ile kredi kullandırıp, KOBİ’lere nefes aldıracak.

Yurthaber 29-04-20 17:22

Aydın’da Nefes Kredisi imzaları atıldı

Aydın Ticaret Borsası toplantı salonunda banka ve Odaların temsilcilerinin katılımı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Nefes Kredisi projesinin imzaları atıldı.Düzenlenen imza töreni ile Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Odası ve Aydın Sanayi Odası üyeleri, 2020 yılında 6 ile 8 ay süre ile anapara ve faiz ödemesiz 2021 yılında ise aylık ödemeli 12 eşit taksitli ve yüzde 7,5 yıllık faiz oranıyla Nefes Kredisi’nden yararlanabilecek.Aydın Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme ve imza töreninden konuşan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, “Kovid-19 salgını nedeniyle üyelerimizin içinde bulunduğu finansal sorunların giderilmesine katkı sağlamak amacıyla TOBB, Katılımcı Banka ve KGF ile imzaladığı düşük faizli kredi kullandırmaya yönelik protokole oda olarak bizde katkı sağladık.

Yurthaber 29-04-20 16:09

ETB’den üyelerine “nefes kredisi” çağrısı

Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Covid-19 salgını nedeni ile finansman sıkıntısı yaşayan üye işletmelerimize destek sağlamak için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB)’nin öncülüğünde başlatılan ve KGF ile Denzbank arasında imzalanan protokol çerçevesinde Nefes Kredisinden faydalanmaları çağrısında bulundu.TOBB öncülüğünde 27 Nisan 2020 tarihi itibariyle hayata geçirilen Nefes Kredisi Projesi kapsamında, üyelerine yönelik üst limiti 100 bin TL olarak belirlenen, 2020 yılı sonuna kadar anapara ve faiz ödemesi olmadan kullanma kolaylığı sağlayan kredinin, 2021 yılında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli ve toplam en fazla 20 ay vadeli olacağı belirtildi.

Yurthaber 29-04-20 11:50

Ağrı’da ‘Nefes Kredisi’ başvuruları başlıyor

Korona virüs salgınının ekonomiye olumsuz etkilerinin sınırlanması amacıyla, Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak amacıyla "TOBB Nefes Kredisi" projesi hayata geçirildi.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Denzbank işbirliğinde gerçekleştirilen “TOBB Nefes Kredisi” başvuruları Ağrı’da başladı.‘Nefes Kredisi’ projesine ilişkin, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası binasında Denzbank Ağrı Şubesi Müdürü Ahmet Kaya, Eleşkirt Şube Müdürü Ali Kurban ile Ağrı Ticaret Odası Başkanı Saim Alpaslan’ın gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından yapılan açıklama da şu ifadeler kullanıldı:“ Odamıza kayıtlı üyelerimizden cirosu 25 Milyon Türk Lirasına kadar olan işletmelerin 50 bin TL’ye kadar finansman imkânından faydalanabileceklerdir.

Yurthaber 28-04-20 18:11

KOBİ’ler için “Nefes Kredisi” devrede

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, oda üyelerinin finansman ihtiyacına destek olmak amacıyla TOBB önderliğinde, bir özel banka ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata geçirilen, “Nefes Kredisi”nin devreye girdiğini söyledi.Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) geçen yıllarda 6 defa gerçekleştirdiği KOBİ finansman projesi olan "TOBB Nefes Kredisi"nin tekrar başladığını söyledi.

Yurthaber 28-04-20 14:23

DenizBank’tan Kovid-19 ile mücadele eden KOBİ’lere Nefes Kredisi

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş: - "TOBB ve KGF desteği ile, yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı ve üst limiti 50 bin ve 100 bin TL arasında değişen “TOBB Nefes Kredisi”ni hayata geçiren banka konumunda yer alıyoruz" - "Üçüncüsü tesis edilen Nefes Kredisi projesinde, 3 milyar TL tutarında krediyi gerçek ihtiyaç sahibi KOBİ’lerimize aktarmak için var gücümüzle çalışacağız"

Yurthaber 27-04-20 15:03

Başkan Bahar: KGF destekli işletme kredi talebimiz karşılık buldu

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar’ın, KGF destekli işletme kredileri için özel bankaların da sürece dahil olması talebi karşılık buldu.

Yurthaber 13-04-20 11:04

Erzurum’daki STK’lardan ortak açıklama; “Üyelerimiz KGF desteklerinden daha fazla yararlansın”

Erzurum Ticaret Borsası (ETB), Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanlığınca, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle sıkıntı yaşayan üyelerin, Bankalara başvuru yaparak, Kredi Garanti Fonu (KGF) destek ve kefaletinden daha fazla yararlanmalarını istediler.ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, ETB Başkanı Hakan Oral ve ESOB Başkanı Rasim Fırat tarafından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi;“Dünya olarak sıkıntılı bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, üyelerimizi ayakta tutmak için tüm gücümüz ile çalışmaktayız.

Yurthaber 10-04-20 16:38

OSB Başkanı Bahar’dan KGF için özel bankalarla protokol talebi

OSBÜK aylık olağan yönetim kurulu toplantısına video konferans ile katılan Antalya OSB Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar, KGF destekli işletme kredisi için özel bankalarla acilen protokol yapılması gerektiğini belirterek mesai mefhumu gözetmeden ve risk alarak işletmelerin ve vatandaşların dertlerine çare olan kamu ve özel bankaların çalışanlarına teşekkür etti.Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar, video konferans yoluyla gerçekleşen OSBÜK Nisan ayı yönetim kurulu toplantısında, Covit-19 salgınının ekonomiye ve organize sanayi bölgesine etkisi, hayata geçirilen düzenlemeler ile sanayicilerin taleplerini dile getirdi.Özel bankalarla protokol yapılmalıKredi Garanti Fonu (KGF) destekli işletme kredisi konusunda bekledikleri düzenlemelerin henüz hayata geçirilemediğini belirten Başkan Bahar, “KGF destekli işletme kredisi konusunda mesafe alınamamış olması önümüzdeki en önemli konulardan bir tanesidir.

Yurthaber 10-04-20 13:23

Yapı Kredi'den KGF destekli iki kredi paketiyle ekonomiye destek

Yapı Kredi, Hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatıyla hayata geçirilen iki kredi paketiyle ekonomiye destek verdiğini duyurdu.

Finans 06-04-20 14:19

Yapı Kredi'den KGF destekli iki kredi paketiyle ekonomiye destek

Yapı Kredi'den KGF destekli iki kredi paketiyle ekonomiye destek

Yurthaber 06-04-20 14:15

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: “KGF desteğinin artırılması reel sektörü rahatlatacak”

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, korona virüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerini sınırlandırmak amacıyla birçok tedbirin alınmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, KGF desteğinin 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkartılarak, 350 milyar TL’nin üzerinde ilave kefalet limiti sağlanacak olmasının reel sektöre büyük fayda sağlayacağını dile getirdi.İş dünyasının ileriye dönük endişelerini asgariye indirecek olan tedbirlerin alınmasının ve bu süreçte reel sektörün taleplerini karşılayacak düzenlemeler yapılmasının önemine dikkati çeken ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, KGF destekli kredilerin kullandırılmasında likidite ve teminat açığı bulunan firmalar ile KOBİ’lere öncelik verilecek olmasının çok isabetli olduğunu vurguladı.İş dünyasına TOBB aracılığıyla Cumhurbaşkanlığına iletilen talepleri ve beklentilerinin karşılanmaya devam edildiğinin altını çizen Başkan Yücelik, bu güne iş dünyasına yönelik yapılan bazı düzenlemelerle ilgili şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımızın ekonomik destek paketini açıkladığı günden bu güne kadar iş dünyamızı rahatlatacağını umut ettiğimiz bazı düzenlemeler bizlere moral veriyor.

Yurthaber 26-03-20 14:33

Bakan Albayrak duyurdu:Tüm firmalarımız için 'İş'e Devam Desteği' başlatıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında, kamu bankalarımız ve katılım finans kuruluşlarımızla; tüm sektörlerimiz, tüm firmalarımız için “İş’e Devam Desteği” başlatıyoruz. Hazine destekli KGF kefaleti sağlanan bu destek için şartımız istihdamın korunması olacak." dedi.

Finans 25-03-20 15:55

Depremzedelerin talepleri karşılandı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremzede üyeleri için talep ettikleri imkanların sağlandığını belirtip, “Talebimiz, hazine destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile kredi kullanan üyelerimize deprem felaketi nedeniyle destek olmalarıydı.

Yurthaber 25-02-20 16:49

Öğrenciler velileriyle hergün yarım saat evde kitap okuyor

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması için veliler ve öğrencilerin evlerinde hergün yarım saat kitap okuduğu bildirildi.Altıntaş Milli Eğitim Müdürü Numan Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, ’’Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için velilerimizinde destegi ile "Hem evde hem okulda okuyorum" projesi ilçemiz Mustafa Kemal Ortaokulu tarafından başlatıldı.

Yurthaber 22-02-20 10:21