Kişniş Haberleri

Kişniş tohumunun faydaları nelerdir? Kişniş tohumu nasıl tüketilir?

Kişniş tohumu hem mutfaklarda lezzetli bir baharat olarak hem de sağlık açısından pek çok olumlu etkisiyle tanınan bir bitkinin tohumlarıdır. Bu küçük tohumlar yemeklere benzersiz bir aroma ve tat katarken aynı zamanda sindirim sağlığını destekleme, antioksidan koruma sağlama ve hatta stresi azaltma gibi çeşitli sağlık faydaları sunarlar. Geleneksel tıpta da sıklıkla kullanılan kişniş tohumu tarih boyunca birçok kültürün mutfağında ve şifalı bitkilerin dünyasında önemli bir rol oynamıştır.

Haber 31-08-2023 23:53

Kişniş otunun faydaları nelerdir? Kişniş otu ne işe yarar?

Binlerce yıllık tarihi ve zengin besin içeriğiyle kişniş otu, sağlık ve mutfak dünyasında adeta bir mucize! Akdeniz'in hoş kokulu hediyesi, sindirimden kalp sağlığına, stresten antioksidan özelliklere kadar pek çok faydasıyla dikkat çekiyor. Anti-mikrobiyal gücüyle enfeksiyonları kovalarken, kan şekerini dengelemeye destek oluyor.

Haber 30-07-2023 22:48

Hazinenin değeri bilinmiyor! Kanserden koruyor, doğal afrodizyak etkisi yaratıyor

Yemeklerde kullanılan sebzeler gibi içerisine katılan baharatlar da sağlığımız için büyük etkiler yaratıyor. Yemeğin lezzetli olmasını sağlayan baharatların bilinmeyen birçok faydası bulunuyor. Yemeklerde sıklıkla kullanılmayan bir baharatın faydaları duyanları şaşırtıyor.

Haber 03-04-2023 09:07

Her hali muhteşem: Kendisi şifa, yağı doğal afrodizyak! Yarım çay kaşığı taş gibi yapıyor

Kış aylarının başlangıcı çoğu mevsim değişiminde olduğu gibi birçok farklılığı beraberinde getirir. Soğuk havalar birçok şeye karşı isteksizliğin artmasına neden olurken diğer taraftan da grip, nezle gibi hastalıkların artmasına neden olur. Hastalıklardan uzak durmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmanız çok önemlidir. Bunun için tüketebileceğiniz bir doğal şifa var. Üstelik yağı da doğal afrodizyak kaynağı.

Haber 26-11-2022 07:02

Kişniş

Kişniş Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kişniş Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kilis'te kişniş hasadına başlandı

Ziraat Odası Başkanı İbrahim Kara: - "Kilis genelinde 5 bin ton rekolte bekliyoruz"

Yurthaber 13-06-2022 14:24

Faydasını çok az kişi biliyor! Kandaki zehri temizliyor

Kandaki zehri temizleme özelliğin çok az bilinen kişniş, cilt iltihabı, ishal, ağız ülseri, kolesterol, hazımsızlık gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Doğal besinlerin sağlık üzerinde birçok olumlu faydası bulunmakta. Bilim insanları hala bitkiler ve besinler üzerinde çalışmalarını sürdürerek bilinmeyenlerini gün yüzüne çıkarmaya çalışıyor. İşte kanı temizleyen ve zehri söküp atan kişniş kürünün yapılışı ve faydaları...

Haber 01-04-2022 11:30

Çoğu insanın faydalarından bihaber olduğu kişniş otuyla cilt iltihaplarına son verebileceğinizi söylesek ne dersiniz?

Halk arasında kinzi veya aşotu olarak da bilinen kişniş, yoğun aromaya sahip lezzetli bir bitki. Nemli ortamları seven kişnişin tohumları kurutulup toz haline getiriliyor ve kimi zaman sofralarda kimi zaman da ilaç olarak raflarda yerini alıyor. Yaprakları maydanoz yapraklarına benzeyen kişniş otu ile cilt iltihaplarına kolayca son verebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte detaylar...

Kadin 28-02-2022 15:26

Kişniş: Faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Latince ismi "coriandrum sativum L" olan kişniş, genellikle mutfaklarda ve tıbbi alanda alternatif tedavi yöntemi olarak kullanılır.

Haber 24-06-2020 10:50