Pastane Haberleri

Pastane nasıl yazılır? Pastane mi pastahane mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde var olan birçok sözcük yaygın olarak hatalı yazılmaktadır. Bunun ana sebeplerinden biri kelimelerin gündelik konuşma dilindeki telaffuz şekillerinden dolayıdır. Kelimeler söylendiği gibi yazıya aktarıldığında ortaya yazım hatalarıyla birlikte ciddi mana kaymaları da çıkmaktadır. Türkçemizde yaygın olarak yazımında hata yapılan kelimelerden biri pastane sözcüğüdür. Peki, pastane nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-01-2024 18:18

Pastanede silahlı saldırı dehşeti kamerada! Tartışıp kovaladığı kişiyi böyle vurdu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde dehşete düşüren bir silahlı saldırı olayı yaşandı. T.O. isimli şahıs, tartıştığı E.C.I.'yı pastane önünde tabancayla ayağından vurdu. Olaya karışan kişilerin aralarında husumet bulunduğu belirtilirken, Jandarma ekipleri olay yerinden kaçan şahsı bulmak için çalışma başlattı. Silahlı saldırı anı ve pastanedeki müşterilerin korku dolu anları ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. İşte detaylar...

Haber 01-08-2023 16:50

Pastanede otururken yanlarından cip geçti! Yürekleri ağza getiren görüntüler ortaya çıktı: Fren yerine gaza basınca...

Pastanede sakin bir şekilde oturan müşteriler bir anda hayatlarının şokunu yaşadı, dehşete düşüren o kazanın yeni görüntüleri yürekleri ağza getirdi. İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde meydana gelen kazanın yeni görüntülerinde pastanenin bahçesinde oturanların aracın altında kalmaktan kıl payı kurtulduğu, alışveriş yapanların da büyük panik yaşadığı görüldü.

Haber 27-06-2023 11:50

Pastaneleri kıskandıran kazandibi tarifi! Evde kazandibi nasıl yapılır?

Kazandibi pastanelerin vazgeçilmez tatlıları arasında yer alıyor. Evde kazandibinin yapılmasının zor olduğu düşünülse de kazandibi tarifine sadık kalındığında bu tatlıyı kolayca yapabilirsiniz. Evde kazandibi nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarife şans verebilirsiniz.

Yemek 04-05-2023 17:26

Pastane ay çöreği tarifi! Hem görünümü hem de tadıyla iştah kabartıyor

Pastaneden alınan ay çörekleri birçok kişinin çocukluğunu anımsatan tatlar arasında yer alıyor. Mis gibi kokusu ve enfes lezzetiyle çayın, kahvenin yanında mükemmel uyum sağlayan ay çörekleri sevilerek tüketiliyor. Pastane ay çöreği nasıl yapılır merak ediyorsanız bu ay çöreği tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 27-02-2023 15:22

Tel tel açılan yumuşacık pastane açması tarifi! Gerçek pastane açması nasıl yapılır?

Sıcacık açmalar kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Okula, işe gitmeden önce pastaneden alınan açmanın lezzetini evde yapamayacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Evde yapılan pastane açması tarifi tel tel ayrılıyor ve yumuşacık oluyor. İşte enfes pastane poğaçası tarifi...

Yemek 06-12-2022 16:41

MasterChef pandispanya tarifi! Yumuşacık pandispanya nasıl yapılır?

MasterChef yarışması son kalan 9 yarışmacısıyla hayranları tarafından sevilerek izleniyor. Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya'nın jüriliğini yaptığı programda 28 Kasım Pazartesi günü yarışmacılardan kutlama pastası yapmaları istenecek. Pastacıdan alınan pastalar gibi lezzetli pasta için pandispanyanın lezzeti önem taşıyor. İzleyiciler ' yumuşacık pandispanya nasıl yapılır?' aramalarında bulunuyor. İşte lezzetiyle hayran bırakan pandispanya tarifi...

Yemek 28-11-2022 15:58

Dışarıdan almaya son vereceksiniz! Gerçek pastane poğaçası tarifi

Poğaçalar kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden. Genellikle pastaneden alınan poğaça yediden yetmişe herkesin favori kahvaltılıkları arasında bulunuyor. Özellikle pastane poğaçasının yumuşaklığının ve lezzetinin evde yaptığınızdan farklı olduğunu düşünüyorsanız bu tarifi kesinlikle denemelisiniz. Gerçek pastane poğaçası nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 07-11-2022 16:30

Pastaneden alınmış gibi: Nefis kır pidesi tarifi! Kır pidesi nasıl yapılır?

Kır pidesi en sevilen pastane, börekçi lezzetleri arasında bulunuyor. Oldukça yağlı olmasına rağmen sabahları sıklıkla tüketilen kır pideleri sıcak çayla muhteşem bir uyum sağlıyor. Pastaneden alınanların lezzetinde evde kır pidesi nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu kır pidesi tarifini mutlaka denemelisiniz.

Yemek 24-10-2022 09:11

Un kurabiyesi nasıl yapılır? Ağızda dağılan pastane usulü un kurabiyesi tarifi ve malzemeleri

Un kurabiyesi, kıyır kıyır kurabiye denince ilk akla gelenlerdendir. Un kurabiyesinin en sevilen yönleri hem pratik oluşu hem de uzun süre dayanabilmesi. Kolay un kurabiyesi yapımında pudra şekeri elenerek servis edildiği için tarifinde çok az miktarda şeker kullanılır. Un kurabiyesini denemek istiyorsanız en pratik ve lezzetli un kurabiyesi tarifi ve malzemelerini haberimizde bulabilirsiniz.

Yemek 24-09-2022 13:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan pastanede vatandaşlarla sohbet etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan pastanede vatandaşlarla sohbet etti

Yurthaber 27-08-2022 22:32

Poğaçaların yumuşak olması için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Yumuşak poğaçalar için püf noktaları

Poğaça herkes tarafından sevilerek tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor. Özellikle altın günlerinin vazgeçilmezi olan poğaçanın birçok çeşidi ve tarifi bulunuyor. Ancak bu tariflerden ve çeşitlerden önce poğaçanın yapısının tam tutması gerekiyor. Poğaçanızın pastaneden alınmış gibi olmasını istiyorsanız aşağıda yer alan yöntemleri deneyebilirsiniz.

Yemek 17-08-2022 09:11

Bursa'da ilginç olay! İş yerine giren hırsızın kim olduğunu öğrenince şaşkına döndü

Bursa'da yaşanan ilginç olayda şüpheli, hırsızlık için girdiği pastaneden çıkacağı sırada dükkan sahibi tarafından yakalandı. Sonrasında şüpheliyle konuşan pastane sahibi, hırsızın kendi köylüsü olduğunu öğrenince şaşkına döndü. Gözaltına alındıktan yarım saat sonra serbest bırakılan şahıs, iş yerine geri dönerek özür diledi.

Haber 28-07-2022 09:28

Aynı pastaneden alınmış gibi: Tam ölçülü şekerpare tarifi

Şekerpare en sevilen şerbetli tatlılar arasında bulunuyor. Enfes tadı sayesinde herkes tarafından sevilerek tüketilen şekerpare bayramlarda da sıklıkla tercih ediliyor. Pastane şekerparelerinin tadını beğeniyor ancak evde yapınca o tadı yakalayamıyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tam kıvamında pastane şekerparesi için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekiyor.

Yemek 05-07-2022 17:54

Tam pastaneden alınmış gibi! Çıtır çıtır kıymalı börek tarifi

Börek en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. İşe, okula giderken günlük koşuşturmacanın içerisinde pastaneden alınan böreğin lezzeti bir başka oluyor. Evde yaptığınız böreklerin pastanedeki gibi olmadığını düşünüyorsanız bu tarifi mutlaka denemeniz gerekiyor. Pastane böreklerini lezzetiyle gölgede bırakacak çıtır çıtır kıymalı börek tarifini sizler için derledik...

Yemek 23-06-2022 11:18

Pastaneden alınandan farkı yok! Kıyır kıyır bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi

Pastaneden alınan tuzlu kurabiyelerin tadını oldukça seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemeniz gerekiyor. Tuzlu kurabiye çay saatinde yiyeceğiniz en lezzetli atıştırmalıklardan olacak. Üstelik bu tarif çok uzun süre bayatlamıyor. Özellikle yoğun biriyseniz tuzlu kurabiye tarifini yapmanız uzun süre süre atıştırmalıklarla uğraşmanızı engelleyecek. Kıyır kıyır olan bu lezzeti kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 15-06-2022 10:08

Aynı pastane lezzeti gibi! Nefis pastacı kreması tarifi

Pastanelerden alınan pastaların tadının neden daha güzel olduğunu merak mı ediyorsunuz? Cevabı çok basit. Pastacı kreması pastaların çok daha lezzetli olmasını sağlıyor. Bu kremanın zor yapıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Evde çok kolay bir şekilde leziz pastacı kreması yapabilirsiniz.

Yemek 08-06-2022 10:30

Tamamen aynısı! Nefis pastane poğaçası tarifi

Poğaça çayların, kahvelerin yanında sevilerek tüketiliyor. Özellikle sabahları pratik ve hızlı kahvaltı için yenilen sıcacık poğaçalar içimizi ısıtıyor. Evde yapılan poğaçalar ne kadar güzel olsalar da pastane poğaçaları ile aynı olmuyor. Pastane poğaçalarını daha çok seviyorum diyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 25-05-2022 09:39

Pastaneden aldığınızdan daha lezzetli olacak! Leziz Supangle tarifi

Supangle en lezzetli tatlılar arasında bulunuyor. Özellikle hafif bir tatlı olmasıyla bilinen supangle sıklıkla tercih ediliyor. Ancak evde yapılan supanglenizin tadının pastanelerdeki kadar lezzetli olmadığını düşünüyorsanız bu tarif tam size göre! Misafirleriniz bu supangleyi sizin yaptığınıza inanamayacak…

Yemek 18-05-2022 09:58

Pastaneye gitmeye son! Nefis Alman Pastası tarifi

Alman pastası yıllardan beri vazgeçilmeyen lezzetler arasında yer alıyor. Diğer pastalara göre çok daha hafif bir tat olması tatlı olarak alman pastasını seçmeyi kolaylaştırıyor. Alman pastasının lezzeti için çok taze olması gerekiyor. Pastanelerden alınan Alman pastalarının hepsinde istenilen tat yakalanamıyor. Evde kolayca yapacağınız Alman pasta ile istediğiniz lezzete kavuşabilirsiniz.

Yemek 13-05-2022 09:38

Denizli'deki bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı

Denizli'deki bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı

Yurthaber 06-05-2022 12:43

Evini butik bir pastacıya dönüştürmek isteyenlerin mutlaka bakması gereken ürünler

Profesyonel pastacı olmanız için önünüzde hiçbir engel yok! Evinizde de dışarıdan aldıklarınız kadar güzel ve lezzetli pastalar yapabilirsiniz. Bu noktada bir pastacının ihtiyaç duyabileceği mutfak malzemelerini listelediğimiz yazımıza göz atarak mutfağınız için gerekli ürünleri kolayca satın alabilirsiniz.

Yemek 07-01-2022 11:43

Bu pastalardan satın alanlar çok şanslı! İçlerine pırlanta kolye, yüzük ve altın saklıyorlar

Sinop’ta faaliyet gösteren bir pastane yılbaşı öncesinde kendilerinden pasta satın alan müşterilerine özel bir sürpriz yaptı. Pastanedeki bazı pastaların içerisine pırlanta kolye, yüzük ve altın yerleştirildi. Her 30 pasta içerisinde bir tane olacak şekilde şanslı sahiplerini bekleyen sürprizler büyük ilgi gördü.

Haber 31-12-2021 20:59

Türkiye'de ilkti! Lebon Pastanesi kapanıyor

İstiklal Caddesi'nde yıllardır yerini koruyan ve Türkiye'nin ilk pastanesi olduğu belirtilen Lebon Pastanesi faaliyetine son veriyor.

Haber 15-11-2021 12:38

30 Ağustos günü eczaneler, hastaneler ve pastaneler açık mı? 30 Ağustos'ta eczaneler hizmet veriyor mu?

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda eczane, hastane ve pastane gibi kurumların açık olup olmayacağı merak ediliyor. 30 Ağustos günü bu yıl haftanın ilk günü olan Pazartesi gününe denk gelecek. Peki 30 Ağustos günü eczaneler ve hastaneler açık mı? 30 Ağustos'ta eczaneler hizmet veriyor mu? İşte ayrıntılar...

Haber 29-08-2021 03:27

Pasta ustası olmak için evden kaçtı, şimdi ürünlerini ihraç ediyor

Şırnak'ta pasta ustası olmak için 8’inci sınıfı bitirdikten sonra 14 yaşında evden kaçan Ata Bilen (28), 2019 yılında memleketi Şırnak’a geri gelerek, çikolata imalathanesi kurdu. Ürünlerini yurt içi ve yurt dışına gönderen Bilen'in hedefi işlerini büyütüp, daha fazla istihdam sağlamak.

Finans 17-06-2021 16:50

Pastanede bıçaklı kavgada ortalık savaş alanına döndü

Samsun'da geldikleri pastanede tatlı istediklerini söyleyen şahıslar, olay çıkartıp iş yeri sahibi ve oğullarına saldırdı. İş yeri sahibi bıçakla kendilerine saldıran kişiyi yaralarken, olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 17-04-2021 23:21