Polyester Haberleri

SASA Polyester'den bedelsiz sermaye artırım kararı

SASA Polyester, Kamuyu Aydınlatma Plarformu'na yüzde 700 bedelsiz sermaye artırımı kararı aldığını bildirdi.

Finans 2024-06-06 10:21:26

İç çamaşırlarındaki gizli tehlike! Kendinizi fark etmeden kısırlaştırıyor olabilirsiniz! Araştırmalar sonucu ortaya çıktı

Günlük hayatta sıkça tercih edilen polyester iç çamaşırları rahatlığı ve dayanıklılığıyla bilinse de birçok kişi bu kumaşın içerdiği gizli tehlikelerden habersiz. Erkeklerin yanı sıra kadınları daha yakından ilgilendiren bu tehlike polyester iç çamaşırlarının kullanımının kısırlık riskini artırabileceğini gösteriyor. Peki bu durum nasıl ortaya çıkıyor? İşte detaylar...

Kadin 2024-01-17 16:02:33

Tekirdağ'da acı olay! 22 yaşındaki genç, karavana çevirdiği polyester kabinde ölü bulundu

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde 22 yaşındaki Engin Zorlu (22), karavana çevirdiği polyester kabinde ölü olarak bulundu. Talihsiz gencin, yaktığı ısıtıcıdan sızan gazdan zehirlenerek yaşamını yitirdiği belirlendi.

Haber 2024-01-03 20:23:43

Bursa'da lunaparklara kauçuk malzeme üreten fabrikada yangın!

Bursa'da lunaparklara kauçuk malzeme üreten fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Şu an yangın kontrol altında, kısmi bir yanma var sadece arka tarafta. Tabii polyester malzemesi olduğu için yoğun bir şekilde arka tarafa duman verdiği için sanki tüm üst taraf yanıyormuş gibi bir algı var. O kısmi yangını söndürmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 2023-06-02 00:30:46

KOZA POLYESTER HALKA ARZ ne zaman borsada işlem görecek? Koza Polyester paylarının işlem görmeye başlayacağı tarih!

Koza Polyester halka arz sonuçları belli oldu. 5 Nisan'da başlayan ve 7 Nisan'da sona eren talep toplama süreci sonrası sonuçlar belli oldu. Bilindiği üzere KOPOL Bist koduyla işlem görecek olan hisselere ilişkin yapılan açıklamada halka arz fiyatı 24,50 TL olarak duyurulmuştu. Şimdi birçok kişi internette "'Koza Polyester halka arz sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?'" sorularını araştırıyor. Peki, KOPOL Koza Polyester halka arz kaç lot verdi, ne zaman borsada işlem görecek?

Finans 13-04-23 10:03

KOPOL Borsa İstanbul'da ne zaman işlem görecek? Koza Polyester halka arz sonuçları ne zaman açıklanacak?

Koza Polyester halka arz sonuçları hakkında araştırmalar hız kazandı. Koza Polyester Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin birincil halka arzının talep toplama süreci 5 Nisan'da başladı ve 7 Nisan'da yani bugün sona erecek. Yatırımcılar ise şimdiden Koza Polyester halka arz sonuçları ne zaman açıklanacak? KOPOL Borsa İstanbul'da ne zaman işlem görecek? gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladılar. İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Finans 07-04-23 12:58

Koza Polyester ne zaman işlem görecek? Koza Polyester halka arz kaç lot verir, eşit mi oransal mı?

Koza Polyester halka arz sonuçları merak ediliyor. Koza Polyester Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin birincil halka arzının talep toplaması 5-6-7 Nisan 2023 tarihlerinde 3 (üç) iş günü boyunca gerçekleştirilecek. Peki, Koza Polyester ne zaman işlem görecek? Koza Polyester halka arz kaç lot verir, eşit mi oransal mı? İşte konu hakkında ayrıntılı bilgiler...

Finans 06-04-23 11:44

Rahat ve deliksiz uyku çekmek isteyenlerin mutlaka edinmesi gereken en iyi uyku pedleri

Eskiyen ve çöken yatağınızda rahat edemiyor, her sabah yorgun uyanıyorsanız kaliteli ve konforlu bir yatak pedine ihtiyacınız var! Lastikli modellerden kapitone tasarımlara, polyester kumaşlı pedlerden pamuklulara kadar en iyi uyku pedlerini bir araya getirdik. Gelin, size huzur dolu geceler sunacak en iyi yatak pedi modellerini birlikte inceleyelim.

Haber 31-10-22 17:44

Portekizli sanatçı, Trakya Üniversitesinde polyester üzerine taş baskı tekniğini öğretti

Portekizli sanatçı, Trakya Üniversitesinde polyester üzerine taş baskı tekniğini öğretti

Yurthaber 11-10-22 17:03

Poşet çaydan çıkan dehşete düşürdü! Lütuf gibi hayatımıza girdi ama şu anda bela

Farklı markalarda 11 bardak poşetinin 4'ünde, 11 demlik poşetinin ise tamamında mikroplastiğe rastlandı. Doç. Dr. Meral Yurtsever, "Poşet çaydaki plastiklerde polyester, polipropilen, polietilen olduğunu gördüm" dedi. Yurtsever, tek kullanımlık ürünlerin tamamen bırakılması uyarısında bulundu. Doğada çözünmesi yüzyıllar sürebilen plastikler bu süreçte boyutları 1 mikrometreyle 5 milimetre arasındaki parçacıklara, yani mikroplastiklere dönüşebiliyor.

Haber 07-06-22 08:00

Polyester ne demek? Polyester kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimeler ilk defa duyulmasa da bazen anlamları merak edilebilir. Farklı dillerde olduğu gibi Türkçede de birçok kelimeye kulak aşinalığı ile alışılır. Bu da zaman zaman bazı kelimelerin anlamlarının araştırılmasına sebebiyet verir. Araştırılan kelimeler arasında çok bilinenler olduğu gibi az karşılaşılanlar ve günlük hayatta çok sık kullanılmayan kelimeler de yer alır. Polyester kelimesi de Türkçe konuşanların merak ettiği kelimeler arasında yer alır. Polyester ne anlama gelir?

Egitim 19-05-22 00:17

Sürdürülebilir modayı destekleyenlere, bu modanın en güzel parçalarından örnekler

Temiz ve yeşil bir doğa için geri dönüşüm çok önemli. Geri dönüşüm sadece plastik atıklarda ya da cam ürünlerde değil giysilerde de mümkün. Polyester, pamuk ve birçok materyali yeniden kullanabilirsiniz. Bu sayede doğayı korumak için küçük bir atabilirsiniz. Siz de geri dönüşüm kıyafetler arıyor ama hangileri olduğu bilmiyorsanız merak etmeyin. Sürdürülebilir modayı destekleyecek birbirinden güzel ve özel ürünleri sizler için araştırdık. Bu ürünler neler diye merak ediyorsanız listemizi inceleye

Haber 08-03-22 17:08

Tunceli'nin yaban hayatını yaptığı minyatürlerle tanıtıyor

Çocukluk yıllarında aldığı eğitimlerle resim sanatında kendini geliştiren Sinan Sağol'un, mermer tozu, silikon, macun ve polyester kullanarak yaptığı yaban keçisi minyatürleri, görenlerin beğenisini kazanıyor - Sinan Sağol: - "Yazın Tunceli'nin nüfusu 2 katına çıkıyor ve başka şehirden buraya gelen vatandaşların yanlarında götürebilecekleri herhangi bir süs eşyası veya hatıra yok. Ben de bu eksikliği gidermek açısından şehrin doğal, kültürel ve yaban hayatı canlılarını minyatür haline getirmeye çalışıyorum"

Yurthaber 09-12-21 11:54

Hatay'da polyester imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

Hatay'da polyester imalathanesinde çıkan yangın söndürüldü

Yurthaber 28-09-21 19:47

Adana'da dev petrokimya tesisinin inşaat çalışmalarına başlandı

SASA Polyester AŞ Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güven Kaya: - "Mevcut durumda çalışan sayımızda 4 bin 500'lere yaklaştık. Erdemoğlu bünyesine geçtiğimizde çalışan sayımız 1200 kişi civarındaydı. Bu yatırımla beraber 400 kişiye daha ek istihdam daha sağlamayı planlıyoruz"

Yurthaber 24-06-21 11:05

Muğla'da polyester teknede çıkan yangın söndürüldü

Muğla'da polyester teknede çıkan yangın söndürüldü

Yurthaber 22-05-21 18:42

Bu mezarlar 100 yıl garantili, ömrü uzun!

Doğu Karadeniz’de ilk kez Trabzon’da satışa sunulan fiberglass mezarlar ilgi çekiyor. Fiyatının ucuzluğu ve ömrü mermer mezar türlerine göre daha uzun olan polyester (fiberglass) mezarlar Trabzon’da satışa sunulurken kurulumunun da çok kolay olduğu belirtildi.

Haber 27-04-21 11:16

İzmir’de iş yerinde çıkan yangında mahsur kalan bir kişi ile kedisi kurtarıldı

İzmir’in Buca ilçesinde bir imalathanede çıkan yangında mahsur kalan vatandaş ile kedisi, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.Edinilen bilgiye göre yangın, akşam saatlerine Seyhan Mahallesi’nde bulunan üç katlı binanın ikinci katında bulunan bir polyester imalathanesinde henüz bilinmeyen bir nedenle meydana geldi.

Yurthaber 05-04-21 00:04

Plastikten elde ediyor! 15 ülke almak için sıraya giriyor

Tekirdağ'da topladığı atık plastik şişelerden polyester kesik elyaf ve polyester şeritler elde eden bir firma, 15 ülkeden yoğun talep görüyor.

Haber 11-03-21 17:47

Koronavirüs kıyafet seçiyor!

İngiltere'de yapılan bir araştırma, koronavirüsün farklı kumaş türlerinde ne kadar canlı kaldığını ortaya koydu. Buna göre virüs, polyester kumaşlı ürünlerde 72 saat, yüzde 100 pamuklu kumaşlarda 24 saat, polyester-pamuk karışık hibrit kumaşlarda ise 6 saat canlı kalabiliyor.

Haber 24-02-21 16:47

Başkent’te iş yerindeki yangın itfaiyeyi alarma geçirdi

Başkent’te polyester üzerine çalışan bir iş yerinde çıkan yangın itfaiye ekiplerini alarma geçirdi.Alınan bilgiye göre, Altındağ ilçesi Siteler Yapıt Sokak’ta bulunan polyester üzerine çalışan iş yerinde sabah saatlerinde yangın çıktı.

Haber 30-12-20 09:29

Polyester üretilen iş yerinde korkutan yangın: 4 kişi dumandan etkilendi

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, polyester üretilen bir iş yerinde çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.

Haber 17-10-20 14:38

Denizli’den dünyaya polyester inek ihracatı

Denizli’de, Ege Bölgesinin en büyük heykel atölyesini işleten 58 yaşındaki Fuat İşcan, gerçek ebatlarında polyester malzeme kullanarak yaptığı inek heykellerini yurt dışına ihraç etmeye başladı.

Yurthaber 12-10-20 10:47

Gönen’in adını sanatıyla duyurdu

Balıkesir’in Gönen ilçesinde polyester işçiliği ile heykel tasarımı gerçekleştiren Heykeltraş Kadir Yüksel, kısa zamanda hem kendi adını, hem de Gönen’in adını dünyaya duyurdu.Gönen’de 2005 yılından bu yana polyester işçiliği ve heykel sanatıyla ilgilenen Kadir Yüksel, yaptığı heykellerle önce Türkiye’nin çeşitli illerine ardından da Dünya ülkelerine açıldı.

Yurthaber 28-09-20 09:55

SASA’dan dünya devi ile milyar dolarlık imza

SASA Polyester Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 935 milyon dolarlık lisans ve teknik hizmet anlaşmasına ilişkin, "Bu anlaşma ile SASA, Çin ve Hindistan dışındaki en büyük polyester üreticisi olacak" dedi.

Finans 26-08-20 17:12

Yeşim, maskelerinin kalitesini TSE belgesi ile perçinledi

EN 14683 Uluslararası Cerrahi Medikal Test Standardı, CE belgesi, ECOTEKS sertifikası ve anti virüs test raporuna uygun olarak organik pamuk ve mikroflaman polyester kullanarak örme kumaştan anti viral ve anti bakteriyel kumaş maske projesini hayata geçiren Yeşim, son olarak almaya hak kazandığı TSE K 599/11.05.2020 Kalite Uygunluk Belgesi ile ürünlerinin kalitesini perçinlemiş oldu.Ar-Ge merkezinin çalışmalarıyla geliştirilen sıkı, esnek yapılı ve yüz formuna uyumlu YSMGUARD markalı maskelerin pazarlama çalışmalarını tamamlayarak Türkiye’nin önde gelen perakende markaları aracılığı ile pazara sunan Yeşim, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek maskelerin kalitesine yönelik TSE K 599/11.05.2020 Kriterlere Uygunluk Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Yurthaber 17-08-20 11:56

Erdemoğlu Holding İSO 500 sıralamasına 4 firma ile girmeyi başardı

Erdemoğlu Holding bünyesinde yer alan Sasa Polyester, Merinos Halı, Dinarsu ve Özerdem firmaları İstanbul Sanayi Odasının her yıl açıkladığı ilk 500 firma arasında ön sıralarda yer aldı.Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu başarının arkasında yatan gerçeğin 2019 yılı performansının 2018 yılına göre daha fazla olduğunu ifade etti.İstanbul Sanayi Odasının 2019 verilerine göre yayınladığı listede Adana’da kurulu Sasa Polyester 68.

Yurthaber 13-07-20 14:28

Dr. Perincek; “Maske seçimine dikkat!”

Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Gökhan Perincek, vatandaşları maske takma ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmeleri konusunda uyardı.Yeni tip korana virüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle açıklamalarda bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Gökhan Perincek, Sağlık Bakanlığı tarafından özellikle üzerinde durulan 14 kurala dikkat çekerek, pandeminin hep birlikte kurallara uyarak yenilebileceğini belirtti.Sadece marketlere girince değil dışarı çıktıkıldığında herkesin maske takması gerektiğine ifade eden Perincek, “Maske takmanın şikayeti olmayan taşıyıcı kişilerin virüsü ortama saçmasını önlediği gibi, bizlerde maske takarak ortamda bulunan virüslerden daha az etkilenmemizi sağlayacaktır” dedi.Perincek, kullanılan maskelerle ilgili olarak bazı firma ve kişilerin ’nano maske’ diye adlandırılıp, polyester kumaştan üreterek piyasaya sürdüğü siyah maskeler, vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanıldığının görüldüğünü, vatandaşların yıkanabilir olduğu için siyah maskeleri tercih ettiğini fakat bu maskelerin kullanmanın koruyucu olmadığını kaydetti.Filtreli olan N95 ve FFP2 maske takımıyla ilgili olarak uyarılarda bulunan Perincek.

Yurthaber 16-04-20 13:20

Perdeciliği bırakıp maske yaptı

Hakkari’de 17 yıllık perdeci Fevzi Kaya ve oğul korona virüsüne karşı korunmak için polyester bezden maske üretimine başladı.Türkiye’de korona virüs görülmesinin ardından Hakkari’nin Kayacan Caddesi üzerinde perdecilik ve çeyiz sektöründe 17 yıldır hizmet veren Fevzi Kaya ve oğlu Uğur Kaya, eczanelerde maske bulamayan vatandaşlar için atölyelerinde hijyenik bir ortamda polyester bezden maske dikimine başladı.

Yurthaber 21-03-20 13:00

Perdeciliği bırakıp maske yaptı

Hakkari’de 17 yıllık perdeci Fevzi Kaya ve oğul korona virüsüne karşı korunmak için polyester bezden maske üretimine başladı.Türkiye’de korona virüs görülmesinin ardından Hakkari’nin Kayacan Caddesi üzerinde perdecilik ve çeyiz sektöründe 17 yıldır hizmet veren Fevzi Kaya ve oğlu Uğur Kaya, eczanelerde maske bulamayan vatandaşlar için atölyelerinde hijyenik bir ortamda polyester bezden maske dikimine başladı.

Yurthaber 21-03-20 13:00

Polyester ustası Fadime

BURDUR'un Bucak ilçesinde, kaporta ustası olarak çalışan Uğur Çelik, 10 yıl önce işleri kötü gittiği için işçi çalıştırmakta zorluk çekince eşi Fadime Çelik'i çırak olarak yanına aldı.

Haber 28-01-20 08:06

İran'dan polyester elyaf ve ambalaj filmi ithalatında korunma önlemleri

İran'dan polyester elyaf ve ambalaj filmi ithalatında korunma önlemleri

Finans 24-12-19 11:29

Dar pantolon ve etek kalçada sivilceye neden olabilir! Peki nasıl kurtulacaksınız?

İngiliz Dermatolog Dr. Gabriel Serrano'ya göre kalçadaki sivilceler genellikle terden kaynaklanıyor. Ve ekliyor: 'çok dar pantolon ya da etekler kalçada ter, bu da bakteri oluşumuna neden oluyor. Bununla birlikte tahriş ve sivilceler kaçınılmaz olabiliyor. Ayrıca hava almayan kumaşlar ( likra veya polyester) da ciltte leke oluşumuna neden oluyor.' Peki çözüm yolları neler? Okumaya devam edin.

Kadin 16-11-19 09:29

SASA'nın yeni hedefi dünya devleriyle rekabet

Adana'da günde bin ton elyaf üretme kapasitesiyle dikkati çeken ve üretiminin yaklaşık yüzde 30'unu 45 ülkeye ihraç eden SASA Polyester Sanayi AŞ, yeni yatırım ve teşviklerle hedefini büyüttü - SASA Genel Müdürü Mehmet Şeker: - "Şu anda Türkiye'nin ihtiyacı olan poy, iplik ve elyafın tamamını üretebilecek güçte ve kapasitedeyiz" - "SASA, aslında Avrupa liginde oynayan bir takım. Önümüzdeki süreçte SASA kendi ham maddesini yaparak dünya devi şirketlerle rekabet edebilen bir pozisyona gelecek"

Haber 10-11-19 11:49

PATLAMADA YARALANAN İTFAİYE ERLERİ HASTANEYE KALDIRILDI

Haber-Kamera: Beyza Nur GÜLER-İlkay DİKİCİ - İstanbul DHA - TUZLA'da bir polyester fabrikasında çıkan yangını söndürme çalışmaları esnasında tankın patlaması sonucu yaralan iki itfaiye erinin hastanedeki tedavisi sürüyor.

Haber 18-09-19 17:26

İSTANBUL -  PATLAMADA YARALANAN İTFAİYE ERLERİ HASTANEYE KALDIRILDI 

Haber-Kamera: Beyza Nur GÜLER-İlkay DİKİCİ - İstanbul DHA - TUZLA'da bir polyester fabrikasında çıkan yangını söndürme çalışmaları esnasında tankın patlaması sonucu yaralan iki itfaiye erinin hastanedeki tedavisi sürüyor.

Haber 18-09-19 17:09

TUZLA'DA POLYESTER FABRİKASINDA YANGIN (6) (Havadan görüntülerle) 

Haber-Kamera: Çağrı ÇALIŞKAN-Gamze ŞİMŞEK-Ramazan EĞRİ-Anıl UÇAN -Murat KORKMAZ- İstanbul DHA Tuzla'da bir polyester fabrikasında yangın çıktı.

Haber 18-09-19 14:19

-Tuzla'da polyester fabrikasında yangın (3)

TUZLA'da bir polyester fabrikasında yangın çıktı.

Haber 18-09-19 14:16

TUZLA'DA POLYESTER FABRİKASINDA YANGIN (4) (Havadan görüntülerle) 

Haber-Kamera: Çağrı ÇALIŞKAN-Gamze ŞİMŞEK-Ramazan EĞRİ-Anıl UÇAN -Murat KORKMAZ- İstanbul DHA Tuzla'da bir polyester fabrikasında yangın çıktı.

Haber 18-09-19 14:13

Tuzla'da polyester fabrikasında yangın (2)

  TUZLA'da  bir polyester fabrikasında yangın çıktı.

Haber 18-09-19 13:17

TUZLA'DA POLYESTER FABRİKASINDA YANGIN (3) (Havadan görüntülerle) 

  Haber-Kamera: Çağrı ÇALIŞKAN-Gamze ŞİMŞEK-Ramazan EĞRİ-Anıl UÇAN - İstanbul DHA Tuzla'da bir polyester fabrikasında yangın çıktı.

Haber 18-09-19 13:14

TUZLA'DA POLYESTER FABRİKASINDA YANGIN (2) (Havadan görüntülerle) 

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İstanbul DHA Tuzla'da bir polyester fabrikasında yangın çıktı.

Haber 18-09-19 13:12

Tuzla’da polyester fabrikasında çıkan yangın havadan görüntülendi

Tuzla’da polyester fabrikasında çıkan yangın havadan görüntülendi.

Haber 18-09-19 12:44

Son dakika: Tuzla'da yangın paniği! Sabiha Gökçen Havalimanı yakınında dumanlar yükseliyor

Son dakika haberine göre Tuzla'da bir polyester fabrikasında yangın çıktı. Yangınla birlikte peş peşe patlamalar yaşanırken, bölgede bulunan araçlar alevler arasında kaldı. İBB İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, yangına 48 itifaiye aracı ve 138 personelle müdahale edildiğini açıkladı. İstanbul Valiliği, Tuzla'daki yangında 7 kişinin dumandan etkilendiğini 2 itfaiyecinin ise patlamada yaralandığını açıkladı.

Haber 18-09-19 12:32

Tuzla’da polyester fabrikasında yangın

Tuzla’da Deri Sanayi Sitesi’nde bulunan bir polyester fabrikasında yangın çıktı.

Haber 18-09-19 12:19

Pendik'te fabrika yangını

Polyester fabrikasında çıkan yangın hasara neden oldu

Haber 06-09-19 22:05

Kurtköy’de fabrika yangını

Pendik Kurtköy’de bir polyester fabrikasında yangın çıktı.

Haber 06-09-19 20:20

Plastik atıklardan kumaş üretecekler

Adana'da bir tekstil firması, Hindistan'daki bir polyester elyaf üreticisi kuruluşla yaptığı iş birliğiyle plastik atıkları kumaşa dönüştürecek

Yurthaber 08-08-19 14:50