Uyku Haberleri

Yakınları hayatlarından endişe edince eve koçbaşı ile girildi! 3 genç uykudan böyle uyandı

Niğde’de yakınları tarafından ulaşılamayan ve hayatından endişe edilen 3 genç; kaldıkları evin kapısını koçbaşı ile kırarak eve giren ekipler tarafından uyandırıldı.

Haber

Bunaltıcı havalar geldi uyku problemi yaygınlaştı! Uzmanı uyardı: Bunlar uykunun baş düşmanları!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bunaltıcı havalarda uyku problemi yaygınlaşmaya başladı. Uyku Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, yüksek hava sıcaklığı ve nemin uyku kalitesini ciddi şekilde bozduğunu belirterek, rahat bir uyku için oda ısısının 23 derece olması gerektiğini ifade etti.

Haber

Ezber bozan araştırma: Geç yatanlar daha mı zeki? Sağlıklı sanıyoruz ama gerçek başka çıktı

Çoğu uzman erken yatıp erken kalkmanın daha sağlıklı olduğunu anlatıyor, ancak İngiltere'de yapılan bir araştırma bunun aksini söylüyor. O araştırmaya göre göre gece kuşlarının kafası daha iyi çalışıyormuş.

Haber

Kilo vermenin önündeki engel: Kalp krizi riskini artırıyor, kanseri bile tetikliyor! İşte belirtileri

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzm. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, vücudun yağ depolamasını artıran insülin direnci yüksekliği ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Yazıcıoğlu, “İnsülin direnci damar sertliği sürecini de hızlandırır; kalp krizi riski artar, hatta bazı kanserleri bile tetikleyebilir” dedi.

Haber

Uyku

Uyku Hakkındaki Haberler Mynet'te. Uyku Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Doktor sabahın erken saatlerinde oluşan baş ağrılarının arkasındaki 'gizli nedeni' paylaştı! Bu düşündüğünüz gibi değil

Baş ağrısı durumu bazen can sıkıcı olabiliyor. Bazı kişiler özellikle sabah güne baş ağrısıyla uyanabiliyor. Bir doktor, sabahları neden baş ağrısıyla uyandığınızın bilinmeyen bir nedenini açıkladı. Bu muhtemelen daha önce düşündüğünüz bir şey değil.

Kadin

Uykusuzluk demans riskini artırıyor! Sağlıklı uyku için saat 17’den sonra o besinleri tüketmeyin

Sağlıklı bir yaşam için uykunun önemli olduğuna dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Belma Doğan Güngen, “Uyku bozukluklarının gelişmesini önlemek için ışık ve gürültüyü en aza indirin. Elektronik cihazları yatak odanızdan çıkartın. Uyarıcı madde içeren kahve, çay, çikolata gibi gıdalardan özellikle saat 17.00’den sonra kaçının. Sadece uykulu hissettiğinizde yatağa gidin” dedi.

Kadin

Pamuk Prenses Gibi Uyumak İçin Yapman Gereken 11 Şey

Uyku, hepimizin ihtiyacı olan ama dönem dönem elde etmesi zor olan sihirli bir hediye gibidir. Eğer Pamuk Prenses gibi derin ve huzurlu bir uyku hayal ediyorsanız, işte size yardımcı olacak 11 harika ipucu!

Kadin

Aman dikkat bu alışkanlıklar derin uykuyu bozuyor! Kaliteli bir uyku için o saatlerde yatağa gidin

Kişinin kaliteli bir uyku alabilmesi için yeterli "melatonin" hormonu üretimi gerektiği ancak modern şehir hayatıyla gün ışığından ziyade uzun süre ofis ortamında mavi ışığa maruz kalınmasının melatonin metabolizmasını bozduğu belirtildi. Türk Toraks Derneği 2. Başkan Yardımcısı ve Uyku Bozuklukları Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, sağlığın korunması için düzenli ve kaliteli uykunun büyük önem taşıdığını söyledi.

Kadin

Yatmadan bir saat önce yendiğinde deliksiz uyutuyor! Sakinlik ve rahatlama sağlıyor

Her ne kadar yatma saatine çok yakın yemek yemek yanlış olsa da, bazı uyku uzmanlarına göre bazı yiyecekler aslında daha iyi bir gece uykusu almanıza yardımcı olabiliyor. Bu besinlerden biri de tatlıya düşkün olanları mutlu edecek cinsten.

Kadin

Yataktan zor kalkanlar aman dikkat! O hastalığın asıl belirtisiymiş

Kaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “Sağlıklı bir uyku düzeni hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorununun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.

Haber

Asla ıslak saçla yatmamalısınız! Sebebini öğrenince bu alışkanlıktan hemen vazgeçeceksiniz... İşte mide bulandıran o neden

Bazı insanlar, güzel bir duşun ardından bir an önce dinlendirici bir uykuya geçmek için saçlarını kurutmadan ıslak saçla yatağa girebiliyor. Ancak bu hemen bırakmanız gereken bir alışkanlık. Çünkü arkasında yatan, mide bulandıran bir neden var. Islak saçınızın yatak başlığında oluşturduğu sıcak ve nemli ortam, akarlar için mükemmel bir üreme alanı sağlar. Tahtakuruları ve bakteriler de cabası...

Kadin

Uykusuzluk artık dert değil! Deliksiz bir uyku çekip kuş gibi hafiflemenin en kolay yolu

Uykusuzluk, modern yaşamın yaygın sorunlarından biri haline geldi ve birçok kişi için ciddi bir dert. Doğadan gelen bazı çözümler sayesinde uykusuzluk artık dert olmaktan çıkıyor. Deliksiz bir uyku çekmek ve kendinizi kuş gibi hafif hissetmek için bitki çayları mükemmel bir seçenektir. Bu bitki çayları sadece rahatlamanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda doğal ve sağlıklı bir uyku için de destek sağlayacak.

Kadin

Uzmanlar uyardı: 'Ciddi kazalara yol açabilir' Bu belirtiler varsa hemen hekime başvurun

Uzmanlar uykuda solunum durması anlamına gelen uyku apnesinin günlük yaşantıyı etkileyeceğini belirterek, gündüzleri uyuma isteği, dikkat eksikliği, unutkanlık gibi hastalık belirtilerinin ciddiye alınıp, hekime başvurulmasını söyledi.

Kadin

Geç saatlerde tüketmeden önce bilmelisiniz! Geceleri uykunuzu kaçıracak kafein içeren 7 şaşırtıcı yiyecek

Kafeini kahveyle ilişkilendiririz. Ancak, içinde kafein bulunan pek çok başka yiyecek de gerginliklere neden olabilir. Birçok kaynak günlük kafein alımı için günde 400 mg'lık bir sınır önermektedir. Öte yandan hamile kadınların günde 200 mg'dan fazla kafein içmekten kaçınmasını öneriliyor. Kahvenizdeki kafein içeriği, çekirdeğin sertliğine ve çekim sayısına bağlıdır. Bununla beraber kahve dışında kafein içeren 7 besin uykunuzu kaçırmaya neden olabilir. İşte o besinler...

Kadin

Bu yaygın uyku pozisyonu kırışıklıklara neden oluyor! Uyku uzmanı bundan kaçınmanın 'en iyi' yolunu paylaştı

Yetişkinlerin yarısından fazlası, kırışıklık riskini artırdığı ve yüzü kalıcı olarak yaşlandırdığı gösterilen bir pozisyonda uyuduğunu itiraf etti. Bir uzman bununla nasıl mücadele edileceği konusunda tavsiyelerde bulunuyor

Kadin

Uyku uzmanından deliksiz bir uyku için bilmeniz gereken 8 madde! Davul çalsa uyanmayacaksınız! Eşinizin horlamasını kaydedin

Hayat kalitemizi etkileyen en önemli faktörlerden biri hiç şüphesiz uykudur. Uyku, vücudumuzun yeniden enerji topladığı, zihinsel ve fiziksel sağlığımızı destekleyen kritik bir süreçtir. Bazen kaliteli bir uyku düzeni yaşamak zor olabilir. Uyku uzmanı Kerry Davies mükemmel bir uyku için tavsiyelerini sıraladı.

Kadin

Aman dikkat! 7 saatten az uyuyan bireylerin hastalık oranı 3 kat artıyor! Yatmadan önce...

Gece uykusunun enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde büyük önem taşıdığını belirten Eskişehir Şehir Hastanesi Kulak, Burun, Boğaz Bölümü Uzmanı ve Uyku Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Vural Fidan, “7 saatten az uyuyan bireylerin hastalık oranı 3 kat artıyor” dedi.

Kadin

Yılın en ilginç iş ilanı: Uyuyarak 380 bin lira kazanacak işçi aranıyor!

Birleşik Krallık'ın en bilinen yatak markalarından biri yaklaşık 380 bin TL maaşla ‘Baş uyku sorumlusu’ aradığını duyurdu.

Finans

40 yıllık uzman uyardı: Sabah kalkar kalkmaz yatağınızı sakın toplamayın! Tehlikeli hastalıklara davetiye çıkarıyor

Uyku ve yatak biliminde yaklaşık 40 yıldır uzmanlığa sahip MattressNextDay'in CEO'su Martin Seeley, uyanır uyanmaz ilk iş olarak yatağın toplanmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Haber

15 dakikada etki ediyor, saatlerce kalıyor... İyi bir gece uykusu için gereken 5 şey! Dünyaca ünlü uzman açıkladı

Günümüzde pek çok kişi iyi bir gece uykusu çekememekten şikayetçi. Bu durum kişinin sosyal yaşamına etki ettiği gibi aynı zamanda sağlığını da olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle dünyaca ünlü uzman Profesör Russell Foster, iyi bir gece uykusu için kaçınılması gereken 5 şeyi açıkladı. Özellikle öyle bir şey var ki 15 dakikada etkisini gösterip, saatlerce vücutta kalarak uykusuzluğa neden olabiliyor. İşte bazı yanlış alışkanlıklarınızı değiştirip size daha iyi bir uyku sunacak o yöntemler...

Kadin

Uyku problemlerine doğal çözümler! İlaca başvurmadan rahat uyku için 10 ürün

Geceleri uykuya dalmakta güçlük mü çekiyorsunuz ya da sürekli uykunuzdan uyanıp sonra da bir türlü uykuya dalamıyor musunuz? Hemen ilaçlara sarılmak zorunda değilsiniz! Kaliteli bir uyku için etkisi kanıtlanmış birbirinden fonksiyonel ürünleri denemeye ne dersiniz? İşte sizin için seçtiklerimiz...

Haber

Bir taraf kabus, diğer taraf güzel rüya... Uyuma yönünüz rüyalarınızı etkiliyor! Oraya dönüp yatanlar dikkat

Sürekli kabus görmek bazılarının en rahatsızlık duyduğu şeylerden bir tanesi. Bu nedenle rüyada kabus görmek çok sık araştırılıyor. Güzel rüya ve kabusun nedenleriyle ilgili çarpıcı bir araştırma ortaya çıktı. Yapılan bir araştırmaya göre; uyuma şekli rüyalar üzerinde etkili olabiliyor. Araştırmada aktarılan verilere göre; sola yatmak kabusa, sağa yatmak ise güzel rüyaya yol açıyor. İşte uyku sırasında yaşanan bu durumun nedeni...

Kadin

Uçakta yatağınızın rahatlığına ulaşabilirsiniz! Uçakta iyi bir uyku çekmenin püf noktaları... Sadece bu hareketlerden uzak durmalısınız

Herhangi bir toplu taşıma aracında rahatça uyumaya çalışmak neredeyse imkansızdır ve çoğu zaman vücudunuzda hiç beklemediğiniz bir ağrıyla uyanırsınız. Peki uçakta en az yatağınızdaki kadar rahat bir uyku çekebileceğinizi söylesek? TikTok'taki bir seyahat uzmanı sizler için uçak uykularında rahat olmanın 3 püf noktasını paylaştı.

Trend

Ekipleri alarma geçirdi, sözleri şaşkına çevirdi! 'Ben ölmedim mi ya'

Antalya'da, iş yerinde hareketsiz yatan Erol M., ekipleri alarma geçirdi. Uyuduğu belirlenen Erol M., kendisini uyandıran sağlık ekibine, "Ben ölmedim mi ya" dedi. Sağlıkçılar, alkollü olduğu tespit edilen Erol M.'ye alkol almaması tavsiyesinde bulundu. İşte detaylar...

Haber

Alarm ertelemeye son! Hızla uyanmak için yapılması gerekenler

Sabahları alarm çaldığında "sadece 5 dakika daha uyuyayım" düşüncesiyle alarmı ertelemek uyanmanıza daha da zorluk katıyor. Alarmı ertelemek yerine daha kolay uyanmak güne daha enerjik ve verimli bir şekilde başlamanıza yardımcı olabilir. Sabahları sıcacık yatağınızdan kalkıp uyanmak zor geliyorsa yapmanız gerekenleri haberimizde derledik.

Kadin

Kaliteli uyku taktikleri nelerdir? Tek tek açıkladı: Bu yöntemleri mutlaka deneyin... Siz de şaşıracaksınız

'İnsanlık Halleri' isimli podcast serisinde uykunun değeri ve kaliteli uyku yöntemleri ele alındı. Alican Elkorek tarafından hazırlanıp sunulan serinin bu videosunda "Kaliteli uyku taktikleri nelerdir?" sorusuna yanıt arandı. Uykunun hormonların, duygularımızın, düşüncelerimizin ve beynimizin yenilendiği oldukça aktif bir süreç olduğunun vurgulandığı söz konusu videoda, uykunun değeri bilimsel olarak ortaya konuldu.

Haber

Başucunda cep telefonu ile uyuyanlar dikkat! Kanser ve kısırlığa neden oluyor

Kaliforniya Üniversitesi Halk Sağlığı departmanında yapılan bir çalışma cep telefonlarıyla gereğinden fazla yakın olmanın kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıklara davetiye çıkardığını ortaya koydu. Bu hastalıklar arasında kısırlık ve hafıza bozukluğu sorunu da yer alıyor.

Haber

Kişilik testi: İçe dönük biri misin yoksa sosyal bir kelebek mi? Uyku pozisyonunuz karakterinizi ortaya çıkarıyor!

Hayatımızda bilinçli olarak yapmadığımız, daha rahat olduğunu düşündüğümüz bazı hareketler karakterimizin bilinmeyen yönlerini gösterebiliyor. Bundan hareketle hazırlanan bir kişilik testi görseli başta Twitter (x) olmak üzere sosyal medyada tekrar gündem oldu. Görsele bakın ve kişiliğiniz hakkında analizi inceleyin.

Trend

Ölümcül sonuçlar doğurabilen kanserin yaygın belirtisi! Geceleri böyle uyanıyorsanız dikkat

Göğüs, rahim ağzı, kolon, prostat ve akciğer kanserinin tarama ile erken teşhis edilebilen hastalıklar olduğunu belirten uzmanlar, fazla önemsenmeyen bir belirtiye dikkat çekti. İşte kanserin fazla bilinmeyen belirtileri...

Haber

Bu şekilde uyuyanlar dikkat! İdrar ve solunum yolları riski doğuruyor

Uzmanlar yetişkin bir insanın ortalama 6-8 saat uyuması gerektiğini vurguluyor. Uyku vücudun en temel ihtiyaçları arasındadır. Fakat yapılan araştırmalar, az ya da fazla uykunun kalp krizi, ve felç riskini artırdığını ortaya koydu. Uzmanlar toplumda birçok kişinin uyku sırasında yaptığı bir hataya da değindi. İşte detaylar...

Haber

Bu belirtiler varsa dikkat! Böbreklerinizde sorun olabilir, sakın vakit kaybetmeyin

Böbrekler kandaki atık ürünlerin temizlenmesini sağlar. Kronik böbrek hastalığı belirtileri denildiğinde akla gelen ilk şey sıklıkla idrara çıkmak ve susuzluk oluyor. Hastaların birçoğu kronik böbrek hastalığının diğer belirtilerini ya bilmiyor ya da göz ardı ediyor. Bu belirtiler varsa doktora görünün böbreklerinizde sorun olabilir.

Haber

Uykuya geçmekte zorlananlar müjde! Bu 5 besin sorunu ortadan kaldırıyor

Uyku sorunu yaşam kalitesinin düşmesine neden olur. Uzmanlar, uyku sorunu yaşayan kişilerin kolayca uyumalarını sağlayacak 5 yiyeceği açıkladı. İşte uykuya dalmakta zorluk çeken kişilerin tüketmesi gereken yiyecekler...

Haber

Bağışıklığınızı 9 adımda zirveye çıkarın! Uzman isimden kışı sapasağlam geçirmek için öneriler

Hastalıklardan korunmada önemli bir yeri olan bağışıklık sistemi, enfeksiyonlara karşı en güçlü silahlardan biridir. Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte artan enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek önerilerde bulundu.

Haber

Araştırmalar sonucu ortaya çıktı: Ne şekilde uyuduğunuz ölüm riskinizi belirliyor!

Yaşamın en temel ihtiyaçlarından olan uyku, bazı kişilerin kabusuna dönüşebiliyor. Kişiden kişiye değişen uyku uyuma saatleri yaşam kalitesini belirleyen en önemli yapı taşlarından biri. Düzensiz uyku, bağışıklığı düşürmeden depresyonu tetiklemeye kadar pek çok probleme yol açabiliyor. Uyku, sağlığımız hakkında ipuçları da verebiliyor. Yapılan araştırmalar uyuma şekliniz ile ölüm riskiniz hakkında bağlantılı bulunduğunu ortaya çıkardı.

Haber

Bunu herkes yapıyor! Uçuş görevlisi yolcuları uçakta uyumamaları konusunda uyardı... Sosyal medyadan gündem yarattı

Bir kabin ekibi üyesi, tatile giderken jet lag'ı önlemenin en iyi yolunun tüm uçak yolculuğunuz boyunca uyanık kalmak ve varış noktanıza ulaştığınızda uykuya dalmak olduğunu söyledi. Uçuş görevlisinin açıklaması kısa sürede sosyal medyada gündem yaratmayı başardı.

Trend

Yemekten sonra uykunuz geliyorsa dikkat! Ani bastıran yorgunluk meğer öyle bir şeyin işaretiymiş ki..

Sağlıklı beslendiğiniz halde yemek sonrası uykunuz geliyor ya da ağırlık çöküyorsa bu konuda dikkatli olmanız gereklidir. Vücudun verdiği sinyallerin farkında olmak sağlık açısından önemlidir. Uzmanlar insülin direnci olan kişilerin her öğün bitiminde uykulu ve yorgun hissettiklerini belirtip uyarıda bulunuyorlar.

Haber

Uyku problemi yaşıyorsanız dikkat: Deliksiz uykunun sırrı paylaşıldı! Yataklarınıza uygulayın

Uyku, günlük yaşantımızın en önemli parçalarından biri. Düzensiz uyku beraberinde stres, cilt bozuklukları ve baş ağrısı gibi problemlere yol açabiliyor. Deliksiz ve tertemiz uykunun hilesi paylaşıldı. Yatağınıza uygulayacağınız tek malzemeli yöntem ile rahat uykunun keyfini çıkarın.

Kadin

Geceleri bu hisle uyanıyorsanız dikkat! Kanserin yaygın belirtisi

Kanser ölümcül sonuçlar doğurabilen en ciddi hastalıklardan. Kanserin belirtileri hakkında bilinçli olup bu hastalığı erken teşhis etmek hayati önem taşıyor. Uzmanlar geceleri artış gösteren kanser belirtilerine karşı uyarılarda bulunuyor. İşte kanserin bilinmeyen belirtileri...

Haber

Böbreklerinizde sorun olduğunu gösteren 5 belirti! Sakın vakit kaybetmeyin

Böbrekler kandaki atık ürünlerin temizlenmesini sağlayarak sağlığımız için hayati önem taşırlar. Toplumda sıklıkla görülen böbrek hastalıklarının belirti erken aşamalarda önemsiz sanılarak göz ardı edilebiliyor. Ancak böbrek hastalıklarını ilerlemeden teşhis etmek ve doğru tedaviye başlamak bu hastalığı kontrol altına almanızı sağlayabiliyor.

Haber

Kuaför uyurken saçlarınıza yaptığınız 3 hatayı paylaştı! Sakın bu şekilde uyumayın

Saçların sağlıklı ve parlak olması çok daha bakımlı görünüm kazandırıyor. Kuaförler paylaştıkları saç bakım sırlarıyla evde yapılan uygulamalar ile de bakımlı saçlara kavuşulabileceğini belirtiyor. Bir kuaför TikTok hesabında yayınladığı videoda saçları yıpratan üç hatayı açıkladı. İşte uyurken asla yapmamanız gereken hatalar...

Kadin

Milyonlarca kişinin hayatını tehlikeye atıyorlar! Bu ilaçlar erken ölüm riskini artırıyor

Yaşadığımız sağlık problemlerini çözmek adına farklı ilaçlar kullanıyoruz. Doğru ilaç kullanımı sağlık sorunlarımızı ortadan kaldırarak yaşam kalitemizin artmasını sağlıyor. Ancak bilinçsizce kullanılan bir ilacın erken ölüm riskini yüzde 55 artırabileceği öğrenildi. Uzmanlar milyonlar kişinin kullandığı bu ilaca karşı uyardı.

Haber

57 yaşında ama 20 yaşında gibi gözüküyor! Genç gözükmesinin en büyük nedeni...

Yaş ilerledikçe saçta, ciltte meydana gelen değişimlere dur demek adına farklı rutinler izleniyor. Yaşam alışkanlıklarını değiştirerek çok daha genç görünmek mümkün olabiliyor. 57 yaşındaki Chuando Tan, 20 yaşında görünmesini sağlayan ipuçlarını paylaştı.

Kadin

Sararmış yastık kılıflarının bembeyaz olması için bulduğu çözümü paylaştı! Hiç bu kadar beyaz görünmemişti

Herkes tertemiz bir yastık kılıfında uyumak istiyor. Misler gibi kokan ve bembeyaz olan yastıkta uyumak tüm günün yorgunluğunu atabiliyor. Ancak yaz aylarında kolayca kirlenen yastık kılıfları bu konfora engel olabiliyor. Sararan yastık kılıflarını beyazlatmak için etkili yöntemler bulunuyor.

Kadin

Uzmanlara göre kolayca uyumanızı sağlayacak 5 yiyecek! Uyku kalitesini artırıyor

Uyku problemleri gün içerisinde yorgunluğa ve dikkat dağınıklığına neden olabiliyor. En büyük uyku problemi olarak bilinen uykusuzluğa çözüm aranıyor. Uyumak için ne yapılır sorusunu araştıranlar için kolayca uyumayı sağlayacak 5 yiyecek bulunuyor.

Haber

53 yaşındaki Jennifer Lopez'in genç görünümünü sağlayan 4 alışkanlığı! Hem saçında hem de cildinde kullanıyor...

Jennifer Lopez, 53 yaşında olmasına rağmen cazibesini ve güzelliğini tamamen korumayı başarabilen ünlülerden. Başarılı şarkılarının yanı sıra Ben Affleck'le olan evliliği ile de gündem oluyor. Jennifer Lopez genç görünmesini sağlayan 4 alışkanlığıyla mutlu bir hayatı ve yüksek cazibeyi garantiliyor.

Kadin

Bu şekilde uyumak bir gecede yaşlandırıyor! Cildinin kırışmaması için bulduğu tüyoyu paylaştı

Uyku vücudumuzun en temel ihtiyaçları arasında yer alıyor. Herkesin rahat ettiği uyku pozisyonu değişiklik gösteriyor. Bu pozisyonlar uykuya çok daha rahat geçmenizi sağlayabiliyor. Ancak TikTok'ta cildin yaşlanmasına neden olan uyku pozisyonunu açıklayan bir kadın, takipçilerini şaşırtarak cildi için en doğru uyku pozisyonunu gösterdi.

Kadin

Uykuda yaşanan bu duruma dikkat! Felç ve diyabet riskini artırıyor

Uyku sırasında yaşanan problemler önemsiz sanılsa da oldukça tehlikeli hastalıkların belirtisi olabiliyor veya başka sağlık sorunların oluşma riskini artırabiliyor. Yapılan araştırmalar göre milyonlarca kişi kalp hastalığı, inme ve diyabet riskini artıran bir uyku bozukluğundan mustarip olduğunun farkında olmayabilir.

Haber

Botoks olmadan kırışıklıklardan kurtulmanın yolunu paylaştı! Uyurken işe yarıyor

Botoks kırışıklıklardan kurtulmak için en etkili yöntem olarak görülüyor. Ancak yanlış botoks uygulamalarının doğal güzelliği bitirdiğini düşünenler bu işlem yerine farklı alternatifler arıyor. TikTok'ta bütçe dostu botoks etkili yöntemini paylaşan bir kadın kısa süre içerisinde viral oldu.

Kadin

Sabahları zor uyanıyorsanız dikkat! Tehlikeli hastalığın önemli belirtisi olabilir

Sabahları sıcak yataktan çıkıp işe, okula gitmek oldukça zorlayıcı olabiliyor. Sürekli ertelenen alarmlar günlük hayatımıza geç kalmamıza yol açabiliyor. Bu durum normal görülse de sürekli olarak tekrarlanması sağlık için tehlikeler hakkında uyarabiliyor. Uzmanlar sabah zor uyanma probleminin önemli bir hastalığın belirtisi olabileceğini açıkladı.

Haber