Protein Haberleri

Kanser hastaları için önemli tavsiye! 'Porsiyon olarak küçük ama enerji ve proteini yüksek olan besinler seçilmeli'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Ece Sungur, kanser hastalarının beslenme planına uyması gerektiğini söyleyerek, “Kanser hastalarında sağlıklı vücut ağırlığı, kas ve yağ kütlesinin korunması ve beslenme durumunun iyileştirilmesi, hastanede kalış süresinin kısalması, enfeksiyon ve ölüm risklerinin azaltılması için büyük önem taşımaktadır. Kanser hastaları enerji ve proteini yüksek olan besinler seçmelidir” dedi.

Kadin 26-02-2024 17:25

Kilo vermek isteyenlerin mutlaka bilmesi gerekiyor! Yağ yakmanın 5 altın kuralı

Kilo verme sürecinde doğru adımları atmak hedefinize ulaşmanızı sağlayan önemli bir faktördür. Yağ yakabilmek için bazı hususları bilmek kilo verme sürecinizi daha etkili ve hızlı hale getirebilir. İşte, kilo vermek isteyenlerin mutlaka bilmesi gereken 5 altın kural...

Kadin 17-01-2024 15:11

Mucizevi besin: Bağırsakları temizliyor, kolesterolü dengeliyor! İşte saymakla bitmeyen faydaları

Adeta şifa niyetinde olan bamya tohumu diyabetten kabızlığa birçok hastalığın önüne geçebilme özelliğine sahip. Velinimet değeri taşıyan bamya tohumunun içinde demir, kalsiyum, magnezyum ve çinko gibi önemli besin maddeleri yer alır. Bamya tohumunu haftada bir kez tüketmek, yorgunluğu alıp götürüyor. Sabah yorgun uyananları yataktan zımba gibi uyandıran mucize besin bamya tohumunun faydaları haberimizde.

Haber 05-11-2023 08:51

Total protein testi nedir? Total protein düşüklüğü neden olur?

Kanda total protein değeri bir kişinin kanında bulunan toplam protein miktarını ölçen önemli bir laboratuvar parametresidir. Total protein vücudun temel yapı taşlarından biri olan proteinlerin toplamını ifade eder. Bu proteinler vücudun birçok fonksiyonunda kritik rol oynarlar. Kanda total protein seviyeleri protein alımı, emilimi ve metabolizması ile yakından ilişkilidir.

Haber 30-09-2023 17:16

Diğer Haber Etiketleri

bamya tohumu bamya tohumu faydaları besin beslenme Doktor Kardiyolog Ege Üniversitesi maş fasulye tarifi hindistan cevizi yağı alkol bamya bezelye ceviz domates dut yumurta ıspanak kinoa magnezyum mercimek nohut omega 3 Oruç pancar patates pekmez peynir altı suyu protein tozu somon spor susam süt tahin ton balığı yer fıstığı yulaf kan şekeri kolesterol tatlı şeker dondurma Canan Karatay sakatat LÖSEV nişasta Halsizlik Kilo vermek Sebze Karbonhidrat demir meyve kalp hastalıkları vitamin su hastalık Soya kızartma genetik saç bakımı Antioksidan Beyin Kalp‎ Karaciğer‎ Göz Ağrı Şanlıurfa mantar sindirim sistemi sigara iftar Sahur Fast food tatlandırıcı bıldırcın ağrı kesici masaj Ramazan kalori DNA tuz kırmızı et idrar patates salatası tarifi tiktok alzheimer Bağışıklık Sistemi böbrek taşı bunama damar tıkanıklığı demans diyabet felç kabızlık kalp krizi kanser kansızlık migren protein eksikliği zehirlenme Japonya alara açıklama cips b12 eksikliği bağırsak temizliği bakliyat böbrek cambridge üniversitesi fayda faydaları eskimo enerji enerji içeceği gıda hasta hücre hindi füme alman en çok protein içeren besinler kara şimşek kalsiyum yeşil mercimek yiyecek yardım yaşlı yemek menüsü nasıl yapılır koruma lif mantar faydaları maş fasulyesi puding saç saç uzatma saç uzatma yöntemleri prof dr canan karatay protein ağırlıklı besinler protein bakımından zengin besinler protein besinleri protein değeri yüksek besinler protein hangi besinlerde bulunur protein içeren besinler protein içeren yiyecekler protein nelerde var protein tozu ne işe yarar risk sağlıklı saçlar tarif sosis tahıl klasik kavurma patates salatası organ trans yağ üşüme neden olur tohum toka protein tozu ne zaman içilir vücut sağlıklı sebzeler yağ yakan besinler kinoa ne işe yarar bıldırcın dolması spor yapmak saç beyazlaması beyaz saç et balık yeşil mercimek faydaları türk bilim insanları zarar vejetaryen protein içerikli yemekler dut kurutma protein tozu faydaları saç çıkarma erken yaşta saç beyazlaması üşümeye ne iyi gelir saç neden beyazlar saç beyazlaması neden olur posa yeşil yapraklı sebzeler oksalat nedir

Protein

Protein Hakkındaki Haberler Mynet'te. Protein Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Yumurtadan 10 kat fazla protein, etten 25 kat fazla demir içeriyor! Kabızlığı bıçak gibi kesiyor

Türk mutfaklarında sıklıkla kullanılan bu besin demir içeriği en yüksek doğal besinlerden biri. Adeta demir deposu diyebileceğimiz bu besin lif oranı açısından da zengin olması sayesinde hem sindirim hem de boşaltım sistemine birebir faydalıdır.

Haber 28-09-2023 08:56

Düzenli tüketenler hastalık yüzü görmüyor! Tüm organları temizliyor

Hastalıklara karşı dirençli olmak adına yediğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Uzmanlar meyve ve sebze tüketimini her fırsatta paylaşıyor. Taze meyve ve sebzelerin yanı sıra kuru meyveler de sağlık için oldukça faydalı olabiliyor. Organları temizleyici özelliği bulunan dut kurusunun faydalarını duyanlar bu süper besini evinden eksik etmiyor.

Haber 14-06-2023 08:38

Etten 25 kat daha fazla protein içeriyor! Doğal ağrı kesici olarak biliniyor

Protein, bağışıklık sistemini güçlendirmek, hasar alan dokuları onarmak için en önemli besin ögeleri arasında yer alıyor. Protein içeren gıdalar denildiğinde ilk akla et gelse de etten daha fazla protein içeren farklı gıdalar da bulunuyor. Özellikle sağlıklı beslenenlerin favorisi olan bir gıdanın da yüksek protein içerdiği öğrenildi.

Haber 09-06-2023 17:02

Hazineyi çöpe atıyormuşuz! Bu vitamin bombası hastalıklara karşı kalkan oluyor

Çöpe döktüğümüz, attığımız birçok gıda oldukça faydalı olabiliyor. En güçlü kalsiyum kaynakları arasında yer alan peynirin suyunu da bugüne kadar çöpe attık. Ancak peynir altı suyunun öyle faydaları çıktı ki atmadan önce bir daha düşüneceksiniz.

Haber 25-05-2023 09:01

Uzman her sabah yemeniz gereken protein deposu gıdayı açıkladı! Demansa karşı yüksek koruma sağlıyor

Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak görülüyor. Ancak birçok kişi işe, okula giderken kahvaltı yapmayı aksatıyor veya ayaküstü bir şeyler atıştırıyor. Yapılan araştırmalara göre kahvaltıda yenilen protein deposu bir gıdanın faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanı demansa karşı koruma sağlayan gıdayı açıkladı.

Haber 24-05-2023 09:00

Bu yiyeceklere dikkat! Saçınızı erken yaşta bembeyaz yapıyor

Saç beyazlaması yaş ilerledikçe görünüşümüzde yaşanan değişimler arasında yer alıyor. Ancak saçlar erken yaşlarda da beyazlayabiliyor. Genetik, stres gibi etkenler saçların beyazlamasına neden olabiliyor. Bunların yanı sıra her mutfakta bulunan bazı gıdaların da saçları erken yaşta beyazlattığı öğrenildi. İşte saçın beyazlamasına neden olan o gıdalar...

Kadin 12-05-2023 15:25

Spordan sonra nasıl beslenmelidir, spordan sonra ne yenir? Spor sonrası beslenme tüyoları ve dikkat edilmesi gerekenler

Doğru beslenme de en az egzersiz kadar önemlidir. Spordan sonra yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmek kas onarımı, yenilenmesi ve büyümesi için gereklidir. Spor sonrası beslenme aynı zamanda kaslardaki glikojen depolarını yeniden doldurarak vücudunuzun enerji ihtiyacını karşılar. Peki, spordan sonra ne yemek gerekir, kas yapmak için spordan sonra ne yemeli?

Haber 08-05-2023 14:05

Etten daha fazla protein içeriyor! Kendi küçük ama etkileri büyük

En yüksek protein kaynağının kırmızı et olduğu düşünülüyor. Ancak kırmızı et dışında kalan birçok protein kaynağı alternatifleri bulunuyor. Et yemek istemeyenlerin bir numaralı tercihi olan bu yüksek protein kaynaklarının da oldukça faydaları oluyor. Etten daha fazla protein içeren bir gıdanın faydalarını duyanlar şaşırıyor.

Haber 08-05-2023 10:21

Adeta protein bombası! Alzheimer ve kanser riski için büyük önem taşıyor

Yediğimiz yiyecekler çeşitli hastalıklara yakalanma riskini düşürebiliyor ve bazı hastalıklar için şifa kaynağı olabiliyor. Sağlıklı yüksek protein içeren bir gıdanın sağlık için oldukça etkili faydaları olduğu öğrenildi. Bu gıdanın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak tüketiminde bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Haber 05-05-2023 17:14

Etten daha fazla protein içeriyor! Magnezyum deposu bu besin diz ağrılarını anında geçiriyor

Protein içeren yiyecekler denildiğinde ilk akla et gelse de etin tadından hoşlanmayanlar ve vejetaryenler protein içeren alternatif gıdalara yöneliyor. Birçok etten daha fazla proteine sahip olan magnezyum deposu bir gıdanın faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 26-04-2023 14:28

Yumurtayı sakın bu şekilde yemeyin! Tüm proteini sıfırlıyor

Yumurta en değerli protein kaynakları arasında yer alıyor. Uzmanlar yumurta tüketiminin sağlık için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. Özellikle Ramazan ayında oruç tutan kişilerin sahurda yumurta yemesi öneriliyor. Ancak yumurtanın yanlış tüketimi faydalarından yararlanmamızı engelleyebiliyor. İşte yenilmemesi gereken yumurta pişimi...

Haber 17-04-2023 16:28

Kalp sağlığını kalkan gibi koruyor! Protein deposunu sofranızdan eksik etmeyin

Kalp sağlığı için yediğimiz gıdalara dikkat etmemiz gerekiyor. Zararsız olduğunu düşünerek yediğimiz bazı gıdalar kalp hastalıklarına zemin oluşturarak kalp krizi riskinin artmasına neden oluyor. Ancak yapılan araştırmalarda kalp krizi oranın düşük olduğu eskimoların fazlasıyla tükettiği bir besinin kalp sağlığını kalkan gibi koruduğu ortaya çıktı.

Haber 11-04-2023 14:18

Sağlıklı sanıyoruz ama değil! Kardiyolog kalp hastalıklarından korunmak için asla yemediği 6 yiyeceği açıkladı

Yediğimiz yiyecekler sağlığımız hakkında belirleyici rol oynayabiliyor. Özellikle kalp sağlığı için tüketilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Sağlıklı sandığımız birçok yiyecek ölümcül sonuçlara sebep olabiliyor. Bir kardiyolog kalbini tehlikelerden korumak için asla yemediği 6 gıdayı açıkladı. İşte kalp krizi ve kalp hastalıklarının riskini artırabilecek o riskli gıdalar...

Haber 28-03-2023 17:42

Prof. Dr. Canan Karatay'dan süper besin açıklaması! Ramazan ayında günde iki tane yerseniz...

Prof. Dr. Canan Karatay sağlıklı beslenme hakkında yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündem oluyor. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftarda ve sahurda nasıl beslenmek nasıl beslenmek gerek soruları aratıyor. Prof. Dr. Canan Karatay, süper besin diyerek Ramazan ayında mutlaka tüketilmesi gereken sağlıklı gıdayı açıkladı.

Haber 17-03-2023 14:14

Tıp tarihine geçecek araştırmanın başında bir Türk var! Hastalıkların nedeni bulundu

Cambridge Üniversitesi'nde doktora yapan Mine Köprülü, başında olduğu araştırma ekibiyle önemli çalışmaya imza attı. Hastalıkların önüne geçmeye faydası olacak buluş ile insan vücudunda hastalıklara neden olan 3 bin protein keşfedildi. Köprülü yaptıkları çalışmanın, 'dünyadaki en kapsamında protein genetik çalışmalardan biri' olduğunu söyledi.

Haber 11-03-2023 11:54

Bir kaşığı vücudu sıcacık yapıyor! El ve ayak üşümelerini durduruyor

Son günlerde artış gösteren soğuk havalarda doğru beslenme büyük önem taşıyor. Özellikle deprem alanında soğukta kalan vatandaşları daha sıcak tutabilmek için en uygun olabilecek yiyecekler aranıyor. Uzmanlar vücudu sıcak tutan en etkili yiyeceği tüketmenizi öneriyor.

Haber 09-02-2023 17:08

Prof. Dr. Canan Karatay'dan ezber bozan açıklama! Suyu sakın böyle içmeyin

Su içmek sağlığımız için büyük önem taşıyor. Uzmanlar gün içerisinde içilen başka sıvıların suyun yerini tutmadığını ve düzenli olarak su içilmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak düzenli su içmek kadar içtiğimiz suyun yapısına da dikkat etmek gerekiyor. Konuşmalarıyla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay'ın su hakkında yaptığı açıklama duyanları şaşırttı.

Haber 19-01-2023 10:10

Zararlarını bilseniz asla yemezsiniz! Resmen kansere davetiye çıkartıyor

Lezzetli olduğunu düşünerek yediğimiz birçok yiyecek sağlığımızı tehlikeye atıyor. Yapılan araştırmalar sık sık tüketilen bazı gıdaların kanser, kalp hastalıkları gibi ciddi hastalıkların oluşumunda etkili olduğunu buldu. Özellikle yiyeceklerin daha lezzetli olması için yaptığımız bir hata tükettiğimiz sağlıklı gıdaları bile kimyasal bombaya dönüştürüyor. İşte asla yememeniz gereken akrilamid içeren gıdalar...

Haber 18-01-2023 09:06

Sağlıklı sanılıyor ama damarları yağla doldurup tıkıyor! Kolesterolü yükseltiyor

Beslenme alışkanlıklarımız tüm sağlığımızı etkisi altına alıyor. Sağlıklı sandığımız birçok yiyecek kan damarlarını tıka basa yağla doldurarak tıkanmasına neden oluyor. Bu da kolesterol ve kalp krizi gibi riskli hastalıkların oluşmasında önemli rol oynuyor.

Haber 13-01-2023 16:59

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenlere protein dolu lezzetler! İşte 2 Ocak günün menüsü

'Bugün ne pişirsem?' diye soruyorsanız ama aklınıza hep aynı tarifler geliyorsa, 2 Ocak yemek menüsü içeriğimizden fikir alabilirsiniz. Çorbadan tatlıya kadar en nefis tarifleri haberimizde sizler için derledik. Bugün yemekte ziyafet var! İşte 2 Ocak yemek menüsü...

Yemek 02-01-2023 10:26

Vücuda verdiği zararlar inanılmaz! Böbrek taşına sebep olan yiyecekler

Böbrekler vücudumuzun sağlıklı bir şekilde işleyişi için hayati önem taşıyor. Böbreklerin görevini tam olarak yapabilmesi için tükettiğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Bazı yiyecekler dayanılmaz ağrılara yol açan böbrek taşlarına sebep olabiliyor. İşte böbrek taşı riskini artıran yiyecekler...

Haber 02-01-2023 08:36

Etten daha fazla protein içeren 7 yiyecek

Protein, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu en temel besin ögelerindendir. Protein özellikle sporcuları diyetlerinde büyük önem taşıdığı için sık sık duyduğumuz besin ögesidir. Proteinin genellikle etten alınacağı düşünülür. Ancak bu eksik bilinen doğrulardandır. Et harici protein değeri çok yüksek gıdalar bulunmaktadır.

Haber 16-11-2022 09:28

Klasik patates salatalarını unutturur! Alman usulü patates salatası tarifi

Patates salatası gün yemekleri arasında en sevilen lezzetler arasında bulunuyor. Bol soğanlı veya yoğurtlu gibi çeşitleri bulunan patates salatasının her tarifi ayrı bir lezzet taşıyor. Ancak klasik patatesler salataları yerine farklı tarifler arıyorsanız Alman usulü patates salatasının tadına doyum olmuyor. Alman usulü patates salatası nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 02-11-2022 10:59

Protein içeren besinler listesi: Proteinli yiyecekler nelerdir, protein nelerde var?

Sağlıklı bir bedene sahip olmak için vücudun belli başlı gereksinimleri vardır. Kalsiyum, mineral, vitamin ve sudan sonra vücudun en çok ihtiyacı olan proteindir. Vücut gelişiminin sağlıklı olması için gün içinde belirli miktarlarda protein alınmalıdır. Proteinden zengin gıdalarla beslenerek ihtiyacınız olan günlük protein miktarını alabilirsiniz. Hem hayvansal hem de bitkisel temelli gıdalardan belli miktarlarda protein ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Günlük ne kadar protein alınmalı?

Haber 28-10-2022 17:00

Protein tozu ne işe yarar, kas yapar mı? Protein tozu zararları nelerdir, protein tozu kilo aldırır mı?

Protein, spor yapanların ve özellikle kas hacimlerini arttırmak isteyen kişilerin en çok ihtiyacı olan bileşendir. Kas gelişiminde büyük etkisi olan protein besinlerden alınabileceği gibi bazı karışımlardan da alınabilir. Protein tozu, besinler dışında protein almanın yollarından birisidir. Özellikle yoğun antrenman yapan sporcuların takviye olarak aldığı protein tozu bir uzman görüşü ile kullanılmalıdır. Protein tozu kas yapar mı, protein tozu nasıl kullanılır?

Haber 28-10-2022 16:59

Faydalarını duyan markete koşuyor! Vücudu baştan aşağı yeniliyor, kolesterolden ve kanserden koruyor

Sık kullanmadığımız yiyeceklerin vücuda inanılmaz faydaları bulunabiliyor. Maş fasulyesi de bu yiyecekler arasında bulunuyor. Protein ve lif bakımın oldukça zengin olan maş fasulyesinin çok eski yıllarda hastalıkları tedavi etmek amacıyla kullanıldığı söyleniyor. Maş fasulyesi sadece hastalıklar için hızlı kilo vermek isteyenler için de vazgeçilmez besin olarak görülüyor. Kanserden kolesterole kadar birçok faydası olan maş fasulyesinin inanılmaz faydaları...

Haber 13-10-2022 09:50

Beyni yavaş yavaş öldürüyor! Asla yenmemesi gereken zehirli yiyecekler

Yediğimiz yiyeceklerin sağlığımız için önemi her fırsatta belirtiliyor. Gündelik hayatta zararlarını bilmeden veya göz ardı ederek yediğimiz yiyecekler ciddi hastalıklara yol açabiliyor. Uzmanlar zararlı yiyecekler hakkında uyarılarda bulunuyor. İşte zehir gibi görülen yenmemesi gereken o yiyecekler...

Haber 02-10-2022 07:57

Türk bilim insanları yeni bir genetik hastalığı tanımladı

İzmir'de, 19 yıldır rahatsızlığına teşhis konulamayan kadın bir hastanın DNA dizi analizinde "ADAMTS15" geninde mutasyon saptayan Ege Üniversitesinde bilim insanları, ilk kez tespit edilen hastalığın tedavisi için çalışmalarını sürdürüyor - Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Çoğulu: - "2011 yılında bu hastalığın yeni bir hastalık olduğunu düşünmeye başladık. Bilim insanı araştırır, ısrar eder ve iş birliği yapar. Israrla bu hastalığın peşinden gittik. Yeni bir hastalığın ilk olarak bizim tarafımızdan tanımlanması gurur verici"

Yurthaber 22-09-2022 13:30

LÖSEV Şanlıurfa'da lösemi hastaları ve ailelerine et dağıttı

LÖSEV Şanlıurfa'da lösemi hastaları ve ailelerine et dağıttı

Yurthaber 21-09-2022 17:25

Ağzınıza bile sürmeyin! Saçları beyazlatan besinler belirlendi

Yaşlılık vücudun yaşadığı doğal süreçler arasında bulunuyor. İnsan yaşlandıkça vücutlarında değişimler meydana geliyor. Ancak yaşanan bu değişimler bazı nedenlere bağlı olarak erken yaşta ortaya çıkabiliyor. Saç beyazlaması da erken yaşta görülen yaşlılık etkilerinden olabiliyor. Saçlarınızın erkenden beyazlamaması için aşağıda yer alan besinlerden uzak durmanız gerekiyor.

Haber 08-09-2022 09:23

Saç uzmanı paylaştı: Daha sağlıklı ve hızlı uzayan saçlar için yapmanız gerekenler

Saçlar çabucak kuruyup kırılabiliyorlar. Kırık saçlar bakımsız ve istenmeyen bir görünüme sebep oluyor. Saç uzmanı Rachel Valentine, TiktTok’ta paylaştığı videoda saçınızın daha sağlıklı olması için evde yapmanız gereken 3 basit hileyi gösterdi.

Kadin 28-08-2022 16:29

Kilo vermeyi kolaylaştırır, enerji verir, metabolizmayı motor gibi çalıştırır

Diyetisyenler, kilo vermeyi kolaylaştıran yüksek proteinli besinlerden bir liste oluşturdu. Yabancı kaynaklarda yer alan bu listede yer alan besinlerin kilo vermeyi kolaylaştırdığı, enerji verdiği ve metabolizmayı motor gibi çalıştırdığı öne sürüldü. Kilo vermek isteyenlerin işini kolaylaştıracak, protein zengini besinleri haberimizde bulabilirsiniz.

Haber 24-08-2022 11:00

Yediğiniz an kas yapar: Protein ağırlıklı besinler

Protein alımınızı artırmanın yollarını mı arıyorsunuz? Kas yapmak veya kilo vermek için belirli bir günlük protein hedefine ulaşmaya çalışıyorsanız, hangi meyvelerin protein açısından yüksek olduğunu merak edebilirsiniz. Mevcut birçok mükemmel kaynak vardır ve meyvede bulunan küçük miktarlardaki protein, genel tüketiminizde büyük bir fark yaratmasa da size ekstra bir protein takviyesi sağlayabilir.

Haber 18-08-2022 07:04