Trafik Ceza Borcu Sorgulama Haberleri

61/1-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 61/1-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte uyulması gereken belli kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar güvenlik ve trafik akışının doğru olması açısından oldukça önemlidir. Bunlara uymayan kişilere ise belli para cezaları ile yaptırımlar uygulanmaktadır. Bu cezalardan biri olan 61/1-a ise park ihlalleri ile ilgilidir. Trafikte belli bölgelere park etmek yasaktır. Ayrıca yollarda duraklamanın yasak olduğu bölgeler vardır. Bu ihlali içeren 61/1-a trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 02-02-2023 11:28

60/1-h trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 60/1-h trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Araç sayılarının artması ile birlikte ülkede kaza oranları da artmaktadır. Kaza oranlarını engellemek ve en aza düşürmek için trafik ceza maddeleri uygulanmaktadır. Trafik ceza maddeleri trafik içerisinde kazaya neden olan birçok ayrıntıları belirlemektedir. Trafik ceza maddeleri içerisinde en önemli olanlardan birisi de 60/1-h trafik ceza maddesidir. Peki, 60/1-h trafik cezası maddesi ihlalin konusu nedir?

Haber 02-02-2023 10:55

Ehliyet affı bekleyenlere müjde! Ehliyet affı çıktı mı, kimleri kapsıyor? Trafik cezaları silinecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

Ehliyet affı son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası ehliyet affı ve trafik ceza puanı silinmesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Erdoğan, milyonlarca sürücüyü ilgilendiren müjdeli haberleri peş peşe açıkladı. Peki, ehliyet affı çıktı mı, kimleri kapsıyor? Trafik cezaları ve ceza puanları silinecek mi? İşte ayrıntılar..

Haber 24-01-2023 13:03

52/1-c trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 52/1-c trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Akış hâlinde ve duran trafiğin düzeni sağlamak, can ve mal güvenliğini korumak ve kazaları olabildiğince en aza indirebilmek için bazı uygulamalar yapılır. Bunlardan biri de trafik cezalarıdır. Trafik cezaları ceza puanı olarak ehliyete yansır ve idari para cezası yaptırımı uygulanır. Trafik Kanunu’nda yer alan maddeler ile kodlanan cezalardan biri de 52/1-c trafik cezasıdır. Kanunda belirtilen kurallar dâhilinde hazırlanan ve yürürlükte olan 52/1-c trafik cezasının konusu nedir?

Haber 13-01-2023 13:29

Trafik Ceza Borcu Sorgulama

Trafik Ceza Borcu Sorgulama Hakkındaki Haberler Mynet'te. Trafik Ceza Borcu Sorgulama Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

51/5-b trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 51/5-b trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikte aşılan hız sınırları için bazı trafik cezaları vardır. Bu cezalar farklı kodlarla isimlendirilir. 51/5-b trafik cezası da 51. madde gereğince belirtilen trafik cezaları arasında yer alır. Trafikte güvenliği sağlamak, can ve mal kayıplarını engelleyerek kazaların mümkün olduğunca önüne geçmek bu cezaların amacıdır. Cezalar maddi yaptırımlar ve ehliyete yansıyan ceza puanları olarak uygulanır. Karayolları Trafik Kanunu tarafınca belirlenen 51/5-b maddesinin ihlal konusu nedir?

Haber 13-01-2023 13:28

51/5-a trafik cezası nedir, ceza tutarı ne kadar? 51/5-a trafik cezası maddesi ihlal konusu nedir, kimlere uygulanır?

Trafikteki düzeni sağlamak, can ve mal güvenliğini korumak ve olası kazaların önüne geçme amacı ile bazı cezai yaptırımlar uygulanır. Uygulanan cezai yaptırımlar Karayolları Trafik Kanununca belirlenmiştir. Bu uygulamalar farklı trafik hatalarına göre değişik şekilde yaptırımlar gerektirir. Hız sınırına ve radar gibi hız ölçen araçlara bağlı olarak verilen trafik cezaları bazı kodlarla adlandırılır. 51/5-a trafik cezası da bu cezalar arasında yer alır. Peki, 51/5-a trafik cezası tutarı ne kadar?

Haber 13-01-2023 13:27