Vatandaşlık Haberleri

Putin yeni kararnameyi imzaladı: Ukrayna'ya karşı savaşan yabancılara vatandaşlık müjdesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da savaşayan yabancıların Rus vatandaşlığı alabilmesini içeren yeni kararnameyi imzaladı.

Haber 04-01-2024 17:16

Aralarında nikah memurları ve şirket sahipleri de var: Sahte evlilikle vatandaşlık! Eurolar, dolarlar, sterlinler...

İstanbul’da yapılan operasyonda, usulsüz yapılan evliliklerle ikamet ve vatandaşlık başvurusunda bulunan, başvuruda bulunmalarını sağlayan ve bundan yüksek meblağ haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen, aralarında nikâh memurları, aracılar, şirket sahipleri, danışmanlık çalışanları, tercümanlar ve organizatörlerin de bulunduğu 11 şüpheli yakalandı.

Haber 01-12-2023 11:34

Putin'in kararı harekete geçirdi: Acil toplandılar! Vatandaşlıktan çıkarma gündemde

Rusya'da geçtiğimiz hafta ilan edilen kısmi seferberliğin yankıları sürüyor. Rusya'da protestolara yol açan kısmi seferberlik ilanı nedeniyle Moldova hükümeti de bazı önlemler aldı. Ülkenin Güvenlik Konseyi hafta sonu acilen toplandı. Ülkenin doğu bölgelerinde yaşayan Moldova vatandaşlarının seferber edilmesi riskine karşılık Rusya safında savaşacak Moldova ve Rus vatandaşlığına sahip kişilerin vatandaşlıktan çıkarılma ihtimalinin değerlendirildiği bildirildi.

Haber 26-09-2022 19:39

'Telefonla vatandaşlık verildiği' iddiası sosyal medyada çok konuşulmuştu! Açıklama geldi...

Bir kamu hastanesinde kadın doğum uzmanı doktor olduğu iddia edilen bir kişinin telefonla vatandaşlık verildiği yönündeki beyanına ilişkin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Ne yazık ki ısrarla resmi açıklamaları ve verileri görmezden gelerek hiçbir gerçekliğe dayandırılmadan, gündeme gelmek adına içerikler oluşturulmaya devam edilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Haber 13-09-2022 20:38

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri, telefonla vatandaşlık verildiği iddiasını yalanladı:

"Türk vatandaşlığının kazanılması, Türk Vatandaşlığı Kanunu ve kanunun uygulanmasına ilişkin yönetmelik hükümlerine göre yürütülmekte olup, şartları ve süreçleri çok açık ve nettir" - "Ne yazık ki ısrarla resmi açıklamaları ve verileri görmezden gelerek hiçbir gerçekliğe dayandırılmadan, gündeme gelmek adına içerikler oluşturulmaya devam edilmektedir"

Yurthaber 13-09-2022 20:17

Kılıçdaroğlu'ndan merak edilen soruya net yanıt! 'Hepsinin evlerini, adreslerini, doğum yerlerini biliyoruz'

Siyasette sığınmacılarla ilgili tartışmalar devam ederken seçimlerde yabancı uyruklu kaç kişinin oy kullanacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bu bağlamda dikkat çeken bir açıklama geldi. "Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde yok" diyen Kılıçdaroğlu, kaç yabancının oy kullanacağını bildiklerini söyledi. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan yanıt geldi.

Haber 08-08-2022 10:02

Putin o kararı imzaladı! Rus vatandaşlığı verilmesini kolaylaştırıyor

Rusya’dan Ukrayna ile ilgili kritik bir hamle geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın tüm bölgelerinde yaşayanların Rus vatandaşlığına alınmasını kolaylaştırma yönündeki kararı imzaladı. Putin'in 2019'da imzaladığı karar Ukrayna'daki iki bölgeyi kapsarken son olarak bu karara 25 Mayıs'ta Ukrayna'daki iki bölge daha dahil edilmişti.

Haber 11-07-2022 18:51

Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmişti: Yatırım karşılığı yabancılara vatandaşlık imkanında flaş gelişme! Ses getiren uygulamanın iptali için...

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve yatırım karşılığı yabancılara vatandaşlık imkanı veren yönetmelik ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye Barolar Birliği (TBB) ses getiren uygulamanın iptali için dava açtı. TBB Cumhurbaşkanlığı kararıyla yürürlüğe konulan, Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini istedi.

Haber 13-06-2022 17:17

ABD vatandaşı olmak için dolandırılan parti lideri olayında şoke eden ifade! ‘BM amblemli, yeşil plakalı araç…’

TYP Genel Başkanı Deniz Özçelik’in ABD vatandaşı olmak için dolandırılması ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. TYP lideri Deniz Özçelik ve kayınbiraderi Murat Tek’in ABD vatandaşlığı vaadiyle dolandırılması, gündeme damga vururken kayınbirader Tek’in ifadesine ulaşıldı. Tek, ifadesinde kendilerini dolandıran şahsın ‘BM ablemli, yeşil plakalı araçla geldiğini’ belirterek akılalmaz detaylar anlattı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 07-05-2022 07:56

Türkiye'ye akın ediyorlar! KDV'den muafiyet...

Henley & Partners ve Deep Knowledge Analytics'in ortaklaşa hazırladığı 'Yatırım Yoluyla Göç Emlak Endeksi' raporu yayınlandı. 16 ülkenin mercek altına alındığı rapora göre Türkiye genel sıralamada 4'üncü olarak yer aldı.

Finans 08-02-2022 15:06

Türk vatandaşı olma şartları neler? Türk vatandaşlığı ne kadar, kaç dolar?

Resmi Gazete'de yayımlanan "Türk Vatandaşlığı Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre Türk vatandaşı olma şartları değişti. Ayrıca yönetmelik değişikliği ile vatandaşlık başvurularına ilişkin sürecin takibi amacıyla İçişleri Bakanlığı bünyesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulabileceği belirtildi.

Haber 06-01-2022 08:57

Vatansız Türk kızının hikayesi filmleri aratmıyor! Ortada kaldı

Babası Türk, annesi İranlı olan genç kız, vatandaşlığı olmadığı için İran'da mahsur kaldı. Ne İran'ın, ne de Türkiye'nin vatandaşlık verdiği genç kız, kimliği olmadığı için dava da açamıyor. Genç kız, Türkiye'den yardım bekliyor.

Haber 30-10-2021 17:07

3 bin Afgan, Türk vatandaşlığına geçirildiği iddialarına yalanlama

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, "ABD'nin, bedeli karşılığında 3 bin Afgan'ı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaptırdığı" yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

Haber 08-09-2021 18:10

WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın Ekvador vatandaşlığı düşürüldü

Ekvador, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ı vatandaşlıktan çıkardı. Ülke, Julian Assange'a 2018 yılında vatandaşlık vermişti.

Haber 28-07-2021 11:06

Kanada vatandaşlık yeminine düzenleme: Yerli halkların ismi eklendi

Kanada’ya göçmen olarak gelenlerin vatandaş olabilmek için ettikleri yemin metni, ülkedeki yerli toplulukların isimleri de eklenerek yeniden düzenlendi.

Haber 22-06-2021 22:32

Gayrimenkul yatırımı ile Türk vatandaşlığı yüzde 300 arttı

Doğrudan yabancı yatırım yoluyla vatandaşlık hakkı elde edenlerin sayısı, 2020’de bir önceki yıla oranla yüzde 325 oranında artış gösterdi. 2020’de 13 bin 325 yabancı yatırımcı Türk vatandaşlığı elde etmek için başvuruda bulundu. Böylece, yabancı yatırımcıya yönelik gerçekleşen 40 bin konut satışının yüzde 70’inde Türk Vatandaşlığı Programı başlıca motivasyon kaynağı oldu.

Finans 21-06-2021 16:25

Türk vatandaşı olmak için gittiği Romanya Konsolosluğu'nda öldüğünü öğrendi

Romanya’dan İstanbul'a 20 yıl önce gelen ve burada evlenerek 2 çocuk sahibi olan Delia Simona (45), Türk vatandaşı olmak için gittiği konsoloslukta Romanya’daki teyzesinin miras nedeniyle kendisini 2003 yılında ölü olarak gösterdiğini öğrendi. "Çocuklarımın anneleriyim ama anneleri gözükmüyorum. Öyle tuhaf bir durumun içerisindeyiz. Ben Romanya'da gözükmüyorum, Türkiye vatandaşı da değilim" diyen Simona, HES kodu olmadığı için otobüslere de binemediğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

Haber 14-05-2021 16:10

Aşkı için Türk vatandaşı olup, Müslümanlığı seçen Zehra Deniz Gökçen, hayatını kaybetti

Bursa’da iş insanı ve eski milletvekili Memduh Gökçen ile evlendikten sonra Türk vatandaşlığına geçip, Müslüman olan Alman uyruklu Zehra Deniz Gökçen (89), hayatını kaybetti. Hayırseverliğiyle tanınan Gökçen, Emir Sultan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haber 22-03-2021 15:59

Bakan Çavuşoğlu'ndan vatandaşlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Türk vatandaşlarının yaşadığı mahalleyi ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, "Ben Türküm ben Türkmenim diyen ve vatandaşlığı olmayan vatandaşlık almak isteyen kardeşlerimize Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını vereceğiz. Bu Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatıdır" ifadelerini kullandı.

Haber 08-08-2020 17:54

Shane Larkin A Milli Takım forması giymeye çok yakın

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Shane Larkin'in milli takım forması giymesiyle alakası bugün menajeriyle bir görüşme yapılacağını açıkladı.

Spor 04-01-2020 16:47

İçişleri Bakanı Soylu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı: (4)

"İkameti İstanbul'da olmayan 100 bin Suriyeli'yi İstanbul'dan gönderdik, şu anda İstanbul'daki Suriyeli sayısı 474 bin 679" - "110 bin Suriyeli'ye vatandaşlık verdik. Bunların 53 bini yetişkin, 57 bini de çocuk. Bunların önemli bir özelliği var. Öğretmen, doktor, mühendis, iş adamı, esnaf, bilim adamı, öğretim üyesi, başarılı öğrencileri listeledik, bunları vatandaş yaptık. Seçiciliğimiz aynı şekilde devam ediyor" - "Bir yılda 445 bin kaçak göçmen yakaladık. Bu büyük bir göç dalgası ve bunun müsebbibi Batı'dır. 105 bin kaçak göçmeni kendi memleketine gönderdik bu yıl. Geçen yıl bu rakam 68 bin civarındaydı" - "Geçen yıl İstanbul'da 28 bin, bu yıl itibarıyla 117 bin kaçak göçmen yakaladık. Bu kaçak göçmenin tamamını İstanbul'dan gönderdik" - "450 binin üzerinde, doğan çocukların sayısı. Bunların büyük bölümü bizde kalmaz. Memleketleri rahatladığı zaman bunlar oraya gideceklerdir. Göçün fukaralaştırdığı bir ülke yoktur. Bu çocuklar oraya gidecek. Burada doğdukları için bu ülkeye medyun-u şükran olacaklar"

Haber 30-12-2019 01:24

Hindistan polisinden protestoculara sert müdahale

Hindistan’da Vatandaşlık Yasası karşıtı protestolarda polis iki İslami üniversitede öğrencilere sert müdahalede bulundu.

Haber 16-12-2019 16:49

Suudi Arabistan bilim insanlarına vatandaşlık verecek

Suudi Arabistan'ın ülkenin gelişimine destek sağlayacak bilim insanlarına vatandaşlık vereceği belirtildi.

Haber 05-12-2019 16:44

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürleri Hizmet İçi Eğitim Semineri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: (2) - "15 Temmuz'dan sonra kamudaki temizlenme hareketinin yanı sıra hem güvenlik alanında köklü bir strateji değişikliğine gittik hem de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli ile birlikte sivil yönetim alanlarında da bir değişim ve dönüşüm başlattık" - "Bu adımlar ve gelişmeler, 15 Temmuz'un bizde oluşturduğu travmanın sonucu değildir. Bilakis 15 Temmuz, 2002'de başlayan bu planlı kalkınma ve değişim dönemine vesayet yapısının verdiği son tepkidir" - "15 Temmuz sonrasında yaşanan gelişmeler, o eski ve köhne anlayışın tüm izlerinin temizlenme hareketidir"

Haber 02-12-2019 12:25

Hindistan ulusal vatandaş araştırması yapacak

Hükümet, 1 milyar 340 milyon kişinin yaşadığı ülkede, Hindistan vatandaşı olduğunu kanıtlayan herkesin din ayrımı yapılmadan Ulusal Vatandaş Sicili'ne dahil edileceğini savundu

Haber 21-11-2019 14:12

Hindistan hükümeti, Hint kökenli İngiliz yazarın vatandaşlığını iptal etti

Yeni Delhi yönetimi, Hint kökenli İngiliz yazar Atiş Ali Tasir'in mayıs ayında "Time" dergisinde yayımladığı ve ülkenin Başbakanı Narendra Modi'yi hedef alan "Hindistan'ın Bölücü Şefi" başlıklı yazısı sonrası vatandaşlığını iptal etti - Hindistan İçişleri Bakanlığı Sözcülüğü: - "Vefat eden babasının Pakistanlı olduğunu gizledi" - Tasir: "Babamı gizlememe gerek yoktu. Onun ismi belgelerde ve ben onun hakkında geniş bir şekilde yazdım"

Haber 08-11-2019 14:26

Kazakistan bu yıl 13 binden fazla kişiye vatandaşlık verdi

Kazakistan İçişleri Bakanlığı Göç Polis İdaresi Başkanı Gani Şımırbayev: - "Bu yıl 10 bin 790 Kazak dahil 13 bin 34 yabancı, Kazakistan vatandaşlığına kabul edildi. Bunların çoğu Özbekistan, Çin ve Kırgızistan'dan geldi"

Haber 27-09-2019 08:59

Ruslarla evlenen yabancılara bir yılda vatandaşlık!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı kararnameye göre, Rus vatandaşlarıyla evlenen yabancıların vatandaşlık hakkı edinme süresi 1 yıla düşürüldü.

Trend 24-09-2019 11:24

Türk vatandaşı olan Ahıska Türklerinin sayısı 40 bini aştı

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar: - "Vatandaşlık başvurusu kabul edilenlerin sayısı 40 bini aştı, 20 binden fazla kişinin de işlemleri devam ediyor"

Yurthaber 16-09-2019 13:46

Türk vatandaşı olan Ahıska Türklerinin sayısı 40 bini aştı

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar: - "Vatandaşlık başvurusu kabul edilenlerin sayısı 40 bini aştı, 20 binden fazla kişinin de işlemleri devam ediyor"

Haber 16-09-2019 13:43

Yabancıların konut alımı mobilya satışlarını da artırıyor

MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan: - "Yabancılara konut satışının mobilya satışlarımızı yüzde 10-20 bandında arttırdığını söyleyebiliriz" - "Türkiye'den en çok konut alan Irak, Suudi Arabistan ülkelerinin mobilyaya da yoğun ilgileri var" - Mobilya firması Art Design Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Terzi: - "Dizilerin mobilya satışları üzerindeki etkisi çok büyük. (Yabancılar) Büyük beğeni kazanan dizilerdeki mobilyaları kendi evlerinde görmek istiyorlar"

Finans 01-09-2019 11:13

Eski Tayland Başbakanı Yingluck'a Sırbistan vatandaşlığı

Eski Tayland Başbakanı Yingluck'a Sırbistan vatandaşlığı

Haber 08-08-2019 18:03

Türkler Avrupa'da en çok Almanya'dan vatandaşlık aldı

İstatistiklere göre 2017'de 29 bin 807 Türk AB vatandaşı oldu - Türklerin yüzde 50,2'si Alman, yüzde 17,9'u Fransa, yüzde 10'u ise Hollanda vatandaşlığı aldı

Haber 23-07-2019 17:49

Mısır'da yabancı yatırımcıya vatandaşlık yasa tasarısı onaylandı

Ülkede yatırım yapan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesini öngören tasarı parlamentoda onaylanarak yasalaştı

Haber 11-07-2019 19:56

Yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verilecek

Mısır Meclisi, hükümet tarafından sunulan ve ülkede yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verilmesini öngören yasa tasarısını prensipte onayladı.

Haber 08-07-2019 10:32

Mısır'da yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verilecek

Mısır Meclisi, hükümet tarafından sunulan ve ülkede yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verilmesini öngören yasa tasarısını prensipte onayladı.

Haber 08-07-2019 04:17

Mısır'da yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verilecek

Mısır Meclisi, ülkede yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verilmesini öngören yasa tasarısını prensipte onayladı

Haber 08-07-2019 03:49

Trump'ın nüfus sayımında vatandaşlık sorusu için kararname çıkaracağı iddiası

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2020'de yapılacak nüfus sayımında yer alması tartışma konusu olan vatandaşlık sorusu için başkanlık kararnamesi çıkaracağı iddia edildi.

Haber 05-07-2019 01:03

İran'dan vatandaşlık açılımı

İran'dan vatandaşlık açılımı

Haber 12-05-2019 12:28

Assange vatandaşlıktan çıkarıldı!

Ekvador Dışişleri Bakanlığı WikiLeaks kurucusu Julian Assange'ın ülke vatandaşlığından çıkarıldığını ilan etti. Assange bugün 7 yıldır sığınma talebiyle bulunduğu Ekvador Büyükelçiliği binasında İngiliz polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

Trend 11-04-2019 15:52

Almanya'dan terör örgütleri için çatışanlara vatandaşlıktan çıkarma yaptırımı

Bakanlar kurulu, ülke dışında bir terör örgütü için bizzat çatışmalara katılan çifte vatandaşların Alman vatandaşlığının iptal edilmesine ilişkin yasa tasarısını kabul etti

Haber 03-04-2019 22:52

Amerika'da yaşayan Ahıska Türklerine çifte vatandaşlık vereceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: - "Amerika'da yaşayan ve Amerikan vatandaşlığı elde etmiş Ahıska Türklerine çifte vatandaşlık vereceğiz. Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vereceğiz. Vatandaş olmak isteyenlerle ilgili bir çalışmayı Dünya Ahıska Türkleri Birliği ile yapıyoruz"

Haber 11-03-2019 20:59

Almanya'da yabancı terör örgütlerinde savaşanları vatandaşlıktan çıkarma hazırlığı

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Eleonore Petermann, yabancı terör örgütlerinin saflarında çatışmalara katılan çifte vatandaşların Alman vatandaşlığından çıkarılması konusunda yasa tasarısı hazırlığında olduklarını bildirdi

Haber 04-03-2019 20:01

Suudi Arabistan Usame bin Ladin'in oğlunu vatandaşlıktan çıkardı

Suudi Arabistan, ABD'nin başına ödül koyduğu Hamza bin Ladin'i vatandaşlıktan çıkardı

Haber 01-03-2019 17:49

Bulgaristan altın vize uygulamasını iptal etti

Hükümet, yatırım karşılığında vatandaşlık verme uygulamasına son verdi

Haber 23-01-2019 16:58

AB'den Altın vize uyarısı

AB Komisyonu, üye ülkelerin "Altın vize" programlarının güvenlik riskini artırdığını açıkladı

Finans 23-01-2019 14:49

30 binden fazla Ahıska Türkünün vatandaşlık işlemleri tamamlandı

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar: - "Şu ana kadar 30 binden fazla kişinin vatandaşlık işlemleri tamamlandı. Halen bu çalışma devam ediyor. Bunun yanı sıra sosyal güvenlik, çalışma izinleri, buradaki emeklilik haklarıyla ilgili çalışmalar da şu an devam ediyor" - "Nerede yaşarlarsa yaşasınlar, 9 ülkede şu anda yaşıyorlar, her zaman gönüllerindeki yer Türkiye'dir. Hep 'Vatana ne zaman gideceğiz?' duyguları vardır oralarda. Hiçbir zaman bağlarını koparmadılar. O özlemi, o vatana hasreti çok iyi bilirler"

Haber 23-01-2019 11:08

İran'nda en az 49 bin çocuk devlet tarafından tanınmıyor

İran Çalışma Bakan Yardımcısı Ahmed Meyderi, İran'da 49 bin çocuğun devlet tarafından resmi olarak tanınmadığını söyledi

Haber 15-01-2019 15:34

Yunanistan'dan kahraman göçmenlere vatandaşlık

Başkent Atina yakınlarında çıkan yangında onlarca kişiyi kurtaran üç göçmene, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen törenle Yunan vatandaşlığı verildi

Haber 02-01-2019 18:58