Veteriner Hekim Haberleri

Sakarya, Zonguldak, Kocaeli ve Düzce'de veterinerler şiddet olaylarına tepki amacıyla iş bıraktı

Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) ve 56 veteriner hekim odası, ülke genelinde artan şiddet olaylarına dikkati çekmek ve mesleki taleplerini dile getirmek amacıyla Zonguldak, Sakarya, Kocaeli ve Düzce'de 1 günlüğüne klinik kapatma eylemi yaptı.

Yurthaber 21-08-2023 14:37

Erzurum'da yaralı bulunan puhu tedavisinin ardından doğaya salınacak

Erzurum'da vatandaşlarca yaralı halde bulunan puhu, tedavi altında alındı.

Yurthaber 17-03-2023 14:40

Tokatlı veteriner hekimler enkazdan 6 keçiyi çıkardı

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Tokatlı veteriner hekimler enkazdan 6 keçiyi kurtardı.

Yurthaber 17-02-2023 07:49

Konya'daki merkezde 9 ayda 500'e yakın yaban hayvanı tedavi edildi

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi bünyesinde faaliyet gösteren Yaralı Hayvan Rehabilitasyon Merkezine getirilen hayvanların büyük çoğunluğunu kanatlı yırtıcılar oluşturuyor - Veteriner Abdurrahman Pirinç: - "Bu hayvanlar tedavi edildikten sonra eğer uçma kabiliyetleri yerindeyse tekrar doğaya bırakılıyor. Eğer bu kabiliyetlerini yitirmişlerse hayvanat bahçesi bünyesinde bulunan rehabilite ve konaklama bölgelerinde hayatlarının sonuna kadar yaşıyorlar"

Yurthaber 06-10-2022 11:08

Sakarya'da bulunan yaralı ayı tedavi altına alındı

Sakarya'da bulunan yaralı ayı tedavi altına alındı

Yurthaber 01-10-2022 21:44

Zonguldak'ta papağan Zarife'nin kırılan bacağına platin takıldı

Zonguldak'ta papağan Zarife'nin kırılan bacağına platin takıldı

Yurthaber 29-09-2022 14:06

Tokat'ta iş yerinde bıçaklı saldırıya uğrayan veteriner ve yanındaki kişi yaralandı

Tokat'ta iş yerinde bıçaklı saldırıya uğrayan veteriner ve yanındaki kişi yaralandı

Yurthaber 14-09-2022 14:04

Düzce'de yılanı bütün halde yutmaya çalışan kartal boğulmadan kurtarıldı

Düzce'de yılanı bütün halde yutmaya çalışan kartal boğulmadan kurtarıldı

Yurthaber 14-08-2022 12:57

Veterinere cinsel saldırı davasında yeni gelişme! İstenen ceza belli oldu

Ankara'da, 2019 yılında Prof. Dr. Hasan Bilgili, veteriner Ç.B.'ye (23) cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı, daha sonra tahliye edildi. Olayla ilgili 3 sanığın tutuksuz yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, hayvan hastanesi sahibi sanık Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 15 yıla kadar hapsini, diğer sanıklar Serkan Korkmaz ile Dr. Hüseyin Şenyurt'un beraatlerini talep etti.

Haber 01-06-2022 13:04

Ankara'da veterinere cinsel saldırı davasında gerginlik! 'Tecavüzcüsünüz'

2019 yılında Prof. Dr. Hasan Bilgili, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı, daha sonra tahliye edildi. Davanın bugünkü duruşmasına mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor doğrultusunda taraflara söz verdi. Ç.B.’nin avukatı, raporun cinsel saldırıyı ispatladığını söylerken sanıkların tutuklanmalarını istedi. Duruşmanın ardından salondan bir kişi, sanıklara yönelik olarak ‘Tecavüzcüsünüz’ diye bağırdı

Haber 11-05-2022 14:39

Kuşum öldü dedi dehşeti yaşattı! Yarın seni öldüreceğim

Adana'nın Sarıçam ilçesinde bir veteriner kliniğine gelen bir kadın, muhabbet kuşunun yumurtlama sorunu olduğunu söyleyerek yardım istedi. Yapılan tedavinin ardından kuşunu teslim alan kişi, bir süre sonra muayenehaneye tekrar gelerek hayvanın öldüğünü söyleyip iş yerinin camını kaldırım taşıyla kırdı. İşte haberin detayları...

Haber 08-05-2022 17:41

Tüysüz doğan oğlaktan yeni haber! Veteriner açıkladı: Hayatı boyunca böyle kalacak

Mersin'de, tüysüz olarak doğan ve herkesi şaşkına çeviren keçi yavrusunu muayene eden veteriner hekim Arif Aksay açıklama yaptı. Oğlağın derisinde kıl kökü olmadığı için hayatı boyunca böyle kalacağını söyleyen Aksoy, kapalı mekanda, oda sıcaklığında ve insan kıyafeti giydirilerek bakılması gerektiğini söyledi.

Haber 05-04-2022 10:23

Buzağıyı gören herkes şaşkına döndü! Kalbi boynunda doğdu

Kastamonu’nun Seydiler ilçesinde doğan bir buzağı, veteriner dahil herkesi şaşkına çevirdi. Kalbi boynunda olan buzağıyı muayene eden veteriner hekim, "Meslek hayatımızda ilk defa karşılaştık" dedi.

Haber 16-03-2022 09:57

Ankara'da veterinere cinsel saldırı davasında polislere şok suçlama! 'O gece delillerin hiçbiri toplanmadı'

Ankara'da veteriner hayvan hastanesi sahibi Prof. Dr. Hasan Bilgili, veteriner Ç.B.'ye (23) cinsel saldırıda bulundu. Olaya ilişkin delillerin bir kısmının kaybolmasına neden olduğu iddia edilen 3 polis hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan dava açıldı. Ç.B., polis merkezinde ifade işlemlerinin 2,5 saat sürdüğünü belirterek, "İfadeden çok kendimi polis memuruna ifade etmekte zorlandım" dedi. Ç.B., olayla ilgili delillerin hiçbirinin toplanmadığını da iddia etti. İşte olayın detayları!

Haber 08-03-2022 15:06

Önce herkes şaşırdı, sonra ilgi odağı oldu! Kuzusunun bacağı kırılınca devlet hastanesine götürdü

İlginç olay, Rize’nin Çayeli ilçesinde yaşandı. Ayağı kırılan kuzusunu Devlet Hastanesi’ne getiren vatandaş hastanede ilgi odağı oldu. Veteriner bulamaması nedeniyle kuzuyu hastaneye getiren köylü, "Kuzuyla bizi hastanede görünce şaşırdılar, ama yapacak bir şey yok. Burası hastane neyin geleceği belli olmaz." şeklinde konuştu.

Haber 19-02-2022 20:32

Son dakika: Kedilere oda spreyi sıktı! Gelen tepkileri dalga geçerek paylaştı

Son dakika haberi: Ankara'da bir veteriner kliniğinde çekilen video sosyal medyada infiale yol açtı. İddialara göre klinikte veteriner hekim olarak çalışan M.Ç isimli kişinin, kedileri oda spreyi sıktığı öne sürüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepkilere yol açtı.

Haber 07-02-2022 08:50

Sabire Aydemir kimdir? Google'da Doodle oldu! Veteriner hekim Sabire Aydemir aslen nereliydi, ne zaman öldü?

Sabire Aydemir, Google'ın yeni doodle'ı oldu. 112. yaş gününde Google'ın doodle olarak yer verdiği isim, Türkiye'nin ilk kadın veterineri olarak bilinmektedir ve Kastamonu doğumludur. Peki Sabire Aydemir kimdir? Veteriner hekim Sabire Aydemir kaç yaşında vefat etti, ne zaman öldü? İşte hayatı...

Haber 01-02-2022 14:43

Profesörden veterinere cinsel saldırı! 3 polise dava açıldı

Ankara'da, hayvan hastanesi sahibi Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin, yanında çalışan veteriner Ç.B.'ye (23) cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılandığı davaya ilişkin olayla ilgili 2 kamera kaydı da dahil delilerin bir kısmının kaybolmasına neden olduğu iddia edilen 3 polis hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haber 20-11-2021 11:28

Veterinere cinsel saldırı davasında rapor tepkisi: Geç gelen adalet herkesi mağdur ediyor

Ankara'da, Prof. Dr. Hasan Bilgili ve yardımcısı Serkan Durmaz'ın, veteriner Ç.B.'ye (23) cinsel saldırıda bulundukları, jinekolog Hüseyin Şenyurt'un da delilleri yok ettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılandıkları davada, Ç.B.’nin avukatı Aslıhan Koçak, adli tıp kurumundan beklenen raporun gelmemesine tepki göstererek, "Geç gelen adalet herkesi mağdur ediyor" dedi.

Haber 17-11-2021 14:55

Yer: Şanlıurfa! İnek, veterinerin çenesi ve dişlerini kırdı

Şanlıurfa Viranşehir'de ineğe şap aşısı yapan veteriner hekim Nesip Çelik'in, aldığı darbe sonucu çenesi ve dişleri kırıldı.

Haber 14-10-2021 13:33

Korkunç görüntü! Yakıldığı iddia edilmişti, gerçek ortaya çıktı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yol kenarında ölü olarak bulunan köpeğin yakıldığına dair haberlerin sosyal medyada paylaşılması ve hayvanseverlerin ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, zabıta ve veteriner hekim denetiminde yaptıkları incelemede; köpeğin yakılmadığını, 10-12 gün önce araba çarpması sonucu öldüğünü belirledi.

Haber 27-09-2021 16:11

Şanlıurfa'da nesli tükenmek üzere olan balaban kuşu bulundu!

Şanlıurfa'da nesli tükenmek üzere olan balaban kuşuna rastlandı. Yaralı halde bulunan kuş tedavi altına alındı. Geçen hafta da 2 balaban kuşu aynı şekilde yaralı halde bulunmuştu.

Haber 19-09-2021 13:46

15 gün boyunca gelen sesler endişe yarattı, gerçek çatıya çıkınca anlaşıldı

Sakarya’nın Karasu ilçesinde evinin çatısından gelen seslerden endişe duyan ve çatıya çıktıktan sonra baykuş yavruları gören vatandaş şoke oldu. Baykuş yavrularını bir süre evinde besleyen vatandaş daha sonrasında yetkililere teslim etti.

Haber 21-06-2021 17:30

Veteriner hekimler suni tohumlama için seferber oldu

Erzurum’un Aziziye İlçesine bağlı mahallelerde Veteriner hekimler özellikle yaz aylarında çiftleşme dönemine gelen hayvanlara suni tohumlama yapıyorlar. Gelen her ihbarı değerlendiren veteriner hekimler gerekli malzemeleri aldıktan sonra çiftleşme dönemine gelen büyükbaş hayvanları aşılamak için ihbar yapılan köye giderek aşılama işlemlerini yapıyorlar.

Finans 24-05-2021 09:30

İzmir'de kafası cam kavanoza sıkışan kedi, hayvanseverlerin seferber olmasıyla kurtarıldı

İzmir'de kafası cam kavanoza sıkışan kedi, hayvanseverlerin seferber olmasıyla kurtarıldı

Yurthaber 19-05-2021 13:51

Koronavirüs hayvanlarda da tespit edilmişti! Uzman isimden dikkat çeken açıklama

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Uğur Cengiz Çakır, koronavirüsün farklı sınıfları olduğunu belirterek, buzağı, kedi ve köpek gibi hayvanlarda sadece bu yıl değil uzun yıllardır bu hastalığın olduğu gibi aşıların da olduğunu ifade ederek, süreç hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber 07-05-2021 09:50

Dünya Veteriner Hekimler Günü nedir? İşte en güzel Dünya Veteriner Hekimler Günü mesajları

Nisan ayının son cumartesi gününde kutlanan Dünya Veteriner Hekimler Günü her yıl farklı bir tema kapsamında kutlanıyor. 2021 yılının Dünya Veteriner Hekimler Günü teması ise “Veteriner Hekimlerin Covid-19 Krizine Yanıtı” olarak belirlendi.

Haber 30-04-2021 10:09

İzmir'de 9 flamingonun 'travmatik etkenlerle oluşan iç kanama'dan öldüğü belirlendi

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, 27 Mart'ta ölü bulunan 9 flamingonun, parazitolojik ve toksikolojik testlerinde anlamlı bulguya rastlanılmazken kuş gribi testleri de temiz çıktı. Flamingoların 'travmatik etkenlerle oluşan iç kanama'dan telef olduğu belirlendi.

Haber 13-04-2021 17:31

Niğdeli veteriner hekim kedi ve köpekleri Elizabeth yakasından kurtaracak korseyle yurt dışına açıldı

Niğde'de bir veteriner, kedi ve köpeklerin vücutlarındaki yaraları yalayarak iyileşme sürecini geciktirmelerine engel olan "Elizabeth yakası" diye tabir edilen boyunluklara alternatif olarak medikal korse geliştirdi - "Elizabeth yakası"ndan daha hızlı ve konforlu tedavi imkanı sağlayan medikal korse, Kuzey Amerika ülkelerine satılıyor - Veteriner hekimi Emirhan Yaramancı: - "Halen, KOSGEB'den aldığımız destekle Niğde Teknopark'ta kurduğumuz kimya laboratuvarında kumaşın teknik özelliklerini geliştiriyoruz"

Yurthaber 30-03-2021 11:04

Veterinere götürülen köpeğin vücudunda yüzlerce saçma bulundu

Edirne'nin Keşan ilçesinde hasta olduğu sanılarak veterinere götürülen sokak köpeğinin çekilen röntgen filminde av tüfeğiyle vurulduğu ve vücudunda çok sayıda saçma olduğu belirlendi. Köpeği sahiplenerek 'Garip' adını veren Cemile Nişancı "Şu an belden aşağısı tutmuyor. Vuranlar görsün vicdan azabı çeksin" dedi. Veteriner Yener Eker de köpeğin vücudunda yüzlerce saçma olduğunu söyledi.

Haber 07-03-2021 11:47

Bagajda götürüyormuş! Kısıtlama denetiminde şaşırtan manzara

Antalya'da sokağa çıkma kısıtlamasında hastalanan oğlakları araba bagajında veterinere götüren çiftçi polislerin denetimine takıldı.

Haber 02-03-2021 16:47

Köpeğinin vurulduğunu veterinere götürünce anladı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde bir köpek tüfekle vurularak yaralandı. Köpeğinin başka köpeklerle kavga ettiğini düşünen vatandaş, veterinere götürünce vurulduğunu öğrendi.

Haber 02-03-2021 10:43

Köpek sahibi kadın, kadın veterinere saldırdı

İzmir'de köpeğini kontrole getiren kadın, kadın veterinere tekme atarak, saldırdı. Saldırı güvenlik kamerası tarafından kaydedilirken, adı açıklanmayan veteriner hekim şikayetçi oldu.

Haber 06-01-2021 17:47

İstanbul'da veteriner hekime skandal saldırı! O anlar saniye saniye görüntülendi

Küçükçekmece'de, veterinere 2 günlük kedisini getiren Gamze Yıldırım, yavrunun tedavi edilmediğini iddia ederek klinik görevlileriyle tartışıp, eşyaları dağıttı. Daha sonra kliniğe gelen genç kızın yakınlarından biri ise veteriner hekime yumruk attı. Yaşananlar kliniğin güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 03-01-2021 18:01

Ankara'da eski sevgili dehşeti! Veteriner hekime kabusu yaşattı

Ankara'da veteriner hekim Yağmur Denli (33), 1 yıl birlikte olduğu eski sevgilisi N.A.'nın yaklaşık 6 ay boyunca kendisine şiddet uyguladığını ileri sürerek, yüzünde ve vücudunda oluşan darp izlerinin fotoğrafları ile şikayette bulundu. N.A.'ya, 2 ay uzaklaştırma tedbiri uygulandı. Yağmur Denli, 6 ay boyunca fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğünü belirterek, "Yüzümde morluklarla geziyordum. Öyle bir, iki vurmak değil, bildiğiniz tekme tokat dayak yiyordum, işkence, sadistlik boyutundaydı" dedi.

Haber 24-12-2020 10:06

Suriyeli veteriner Şanlıurfa'da süt üreticisi oldu

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya gelen Suriyeli veteriner Saadin el-Sehuv, kiraladığı çiftlikte günlük ortalama 220 kilogram süt üretiyor - Saadin el-Sehuv: - "Çiftliği 5 yıllığına kiraladım ve birinci yılını geçiriyoruz. Uzun süre daha bu işi yürütmeyi planlıyorum çünkü severek yapıyorum"

Yurthaber 09-03-2020 11:38

Sokak hayvanlarının gönüllü veterinerliğini yapıyor

Yozgat'ın Saraykent ilçesinde, veteriner hekim Mehmet Salih İnan, mesai saatleri dışında kalan zamanını sokak hayvanlarının tedavisine ayırıyor - İnan: - "Yaklaşık bir yıldır 30 hayvanı kısırlaştırdık ve çalışmalarımız sürüyor. Kısırlaştırma ve tedavi masrafının bir kısmını kendimiz karşılıyoruz, bir kısmını da diğer gönüllüler karşılıyor"

Yurthaber 27-02-2020 12:07

Veteriner hekime cinsel istismar davası öncesi ortalık karıştı! Gözaltılar var

Ankara’da veteriner hekim Ç.B.’ye (23) kliniğinde tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan, sonra tahliye edilen Prof. Dr. Hasan B.’nin tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşması öncesi ortalık karıştı. Basın açıklaması yapmak isteyen gruba müdahale eden polis, 4 kişiyi gözaltına aldı.

Trend 11-12-2019 11:47

Martının kırılan kanadına platin takıldı

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde saçma isabet etmesi nedeniyle kanadında kırıklar oluşan martı, platin uygulamasıyla sağlığına kavuştu

Yurthaber 06-07-2019 12:11

Martının kırılan kanadına platin takıldı

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde saçma isabet etmesi nedeniyle kanadında kırıklar oluşan martı, platin uygulamasıyla sağlığına kavuştu

Haber 06-07-2019 12:10

Bağırsağı gelişmeyen buzağıya hayat kurtaran ameliyat

Zonguldak'ta doğuştan kalın bağırsağı gelişmediği için dışkılayamayan buzağı ameliyatla sağlığına kavuştu

Haber 27-10-2018 18:12

Sakarya'da patileri kesilen yavru köpeğin ölümü

Köpeğin ilk tedavisini gerçekleştiren veteriner hekim Onur Çakmak: - "Genel muayenesini yaptığımda ön bacaklarının sert bir cisimle kesildiğini ama arka bacaklarda özellikle derinin de yukarıya kalkması nedeniyle yüksek ihtimal bir parçalanma da olabileceğini gördüm" - "Bize getirildiğinde çok kötü bir haldeydi. Biz de olayın şokundaydık çünkü, böyle bir olayla karşılaşmadık"

Haber 16-06-2018 14:18

Veteriner hekimlere uzmanlık yolu açılıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba: - "Bugün yayımlanan yönetmelikle uzman veteriner hekimleri yetiştirmek amacıyla düzenlenecek uzmanlık eğitimi ve uzmanlık belgelerinin verilmesi ile Veteriner Hekimliği Uzmanlık Kurulunun yetki, çalışma usul ve esasları düzenlendi" - "Önümüzdeki dönemde yapılacak diğer mevzuat değişikliği çalışmaları ve ilgili kuruluşlarla iş birliği içinde gerekli kurulları oluşturup ortaya koyacağımız faaliyetlerle veteriner hekimlikteki uzmanlaşmayı tamamen hayata geçireceğiz"

Finans 02-05-2018 16:35

Koyunların halini gören veteriner gözlerine inanamadı

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde bataklıkta beslenen ve ayağa kalkamayacak haldeki koyunları gören veteriner hekim ile hayvan hakları savunucusu gözlerine inanamadı.

Haber 27-01-2017 14:19