Bati Ulkelerindeki Islam Dusmanligini Inceleme Alt Komisyonu Haberleri

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu'ndan CHP'li Tanal'ın paylaşımlarına yanıt

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Avrupa Ülkelerinde Yükselen Irkçılık ve İslamofobi İnceleme ve Araştırma Alt Komisyonu'nun Paris ziyaretlerine ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın sosyal medya paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Haber 2021-10-24 00:27:48

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Çavuşoğlu'ndan CHP'li Tanal'ın paylaşımlarına yönelik açıklama:

"Fransa'da kurumsal nitelik kazandığını gördüğümüz İslam karşıtlığı ile mücadele kapsamında tamamladığımız yurt dışı programımızı doğru olmayan beyanlarla gölgelemeyelim"

Yurthaber 2021-10-24 00:12:34

TBMM'den 'Gazze' hamlesi! Filistin Alt Komisyonu kuruldu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda önerge ile Filistin Alt Komisyonu kuruldu. Komisyon İsrail’in Filistin’e yönelik insanlık dışı saldırılarını inceleyecek.

Haber 2021-05-20 12:24:49

TBMM Komisyonundan Ermeni vatandaşlara ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, ikinci kez Ermeni vatandaşlara ziyarette bulundu.AK Parti MKYK Üyesi, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Sözcüsü ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar’ın da yer aldığı TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırması ile başlayan gerilim ve çatışma sürecinde yaşanan hak ihlalleri ve Türkiye’deki Ermeni Vatandaşların Durumu Alt Komisyonu olarak ikinci kez Ermeni vatandaşlara ziyarette bulundu.

Yurthaber 2020-11-09 18:15:15

10 milyon liraya 2 bin kişilik istihdam

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, mevsimlik tarım işçisi çocuklar sorununu çözmeye yönelik fikir ve önerilerini, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu toplantısında açıkladı.Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Eylem Planı doğrultusunda çalışmalar yapmak üzere Şanlıurfa’da toplanan TBMM İnsan Hakları inceleme Komisyonu Mevsimlik Tarım Çocuk İşçileri Alt Komisyonu, çocuk işçiliğinin en fazla olduğu Şanlıurfa, Adana, Gaziantep ve Osmaniye illerini mercek altına altı.Konuyla ilgili kamu kuruluşları temsilcileri, mevsimlik tarım işçisi aileler, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarını dinleyen komisyon, sorunun çözümüne yönelik raporunu oluşturmak üzere bir toplantı gerçekleştirdi.Toplantıda, mevsimlik tarım işçiliği yaparak geçimini sağlayan ailelerin ve bu ailelerin başka illere çalışma nedeniyle gitmesinden dolayı eğitimden mahrum kalan çocuklarının yaşadığı sorunları komisyona aktaran Vali Abdullah Erin, sorunun çözümüne yönelik fikir önerilerini de paylaştı.“Somut adımlar atılması gerekiyor”Mevsimlik tarım işçiliği probleminin temelinde ekonomik sıkıntı yaşayan aileler olduğunu belirten Vali Erin, bu problemin çözümünün de olduğunu söyledi.

Yurthaber 20-01-20 16:36

TBMM İnsan Hakları Komisyonu çocuk işçiler için Şanlıurfa’da toplandı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde 2018 yılında uygulamaya konan Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Eylem Planı doğrultusunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu altında kurulan Mevsimlik Tarım Çocuk İşçileri Alt Komisyonu, Şanlıurfa, Adana, Gaziantep ve Osmaniye illerindeki ilgili kurum kuruluşların katılımıyla Şanlıurfa’da toplandı.Şanlıurfa programı kapsamında ilk olarak Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden komisyon, Vali Abdullah Erin tarafından makamda ağırlandı.

Haber 18-01-20 18:13

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Şanlıurfa'da

Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu: - "Hedefimiz 2023'e kadar çocuk işçiliğini yüzde 2'ye düşürmek. Bu çalışmamız sürece katkı sağlayacaktır"

Yurthaber 17-01-20 19:28

TBMM Komisyonu'ndan Düzce T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda inceleme

Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman: - "Problemler nelerdir, tutuklu ve hükümlülere bir insan hakkı ihlali var mıdır, bir işkence var mıdır, bir kaba şiddet var mıdır, buradaki şikayetler nelerdir, bütün bu konuları inceleme yapmak üzere ziyaretlerde bulunduk"

Yurthaber 15-11-19 17:29

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplandı

Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, cezaevlerine yönelik incelemelerinde, "organize, taammüden bir insan hakları ihlalinin, bir işkence, kaba şiddetin olmadığı"nın görüldüğünü bildirdi

Haber 14-11-19 15:00

TBMM insan hakları inceleme komisyonu Diyarbakır annelerini ziyaret etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Diyarbakır annelerini ziyaret etti.TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Hükümlü ve Tutuklu Alt Komisyonu bugün Diyarbakır Cezaevleri Kampüsünde incelemelerde bulundu.

Yurthaber 09-11-19 16:31

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonundan Diyarbakır annelerine destek

Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman: - "Annelerin gözyaşı, annelerin duası, annelerin çığlığı terörü yenecek. Hiç endişeniz olmasın. Anneler ağlamasın istiyoruz. Sizin gibi bir milletimiz olduğu için, milletimiz her zaman dünyaya karşı ayakta durur. Sizin acınız bizim acımızdır"

Haber 08-11-19 20:52
pkk

20 bin Suriyeli doktordan 5 bini Türkiye'de kaldı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı Atay Uslu: - "Türkiye'ye 20 bine yakın Suriyeli doktor Türkiye'ye geldi ama ülkemizde 5 bine yakını kaldı. 15 bin doktor Almanya başta olmak üzere başka ülkelere gitti" - Suriyeli tıp fakültesi öğrencisi Atilla Malik Karadirek: - "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yabancıların kısa süreli de olsa askere alınması ve bunlara askerlik eğitiminin verilmesi gerekir"

Haber 07-11-19 19:03

Silivri Ceza İnfaz Kurumları İnceleme Raporu kabul edildi

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu, Silivri Ceza İnfaz Kurumları İnceleme Raporu'nu kabul etti - Rapordan: - "Hükümlülerin tekrar topluma kazandırılmaları, meslek edinmeleri ve kişisel gelişimlerinin sağlanması amacıyla açılan kurs, faaliyet ve benzeri etkinliklerin, hükümlü ve tutuklular bakımından olumlu sonuçlar verdiği hem kendileri tarafından dile getirilmiş hem de Alt Komisyon tarafından gözlenmiştir" - "Kapasite üzerinde hükümlü ve tutuklu barındırılmasının birçok soruna neden olduğu açık bir biçimde görülmüştür"

Haber 07-11-19 14:13

Meclis Çocuk Hakları Alt Komisyonu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu başkanlığında toplandı - Komisyon Başkanı Katırcıoğlu: - "Barış Pınarı, artık dağa çıkan çocuklarımızın olmayacağı, terörün sonlandırılacağı bir harekattır. Artık çocuklarımız dağda değil okulda olacak, ellerinde silah değil kalem olacak" - UNICEF Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle: - "Çocuklara yapılan yatırım o ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Bütün çocukların okuyabilmesi, sayısal becerilere sahip olabilmesi gerekir ki topluma katkıları olabilsin"

Haber 06-11-19 13:08

Göç Uyum Alt Komisyonu Başkanı Uslu 1 milyon Suriyeli dönecektir

  TBMM İnsan Haklarını İnceleme Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı Atay Uslu, "Fırat'ın doğusundan 1 milyon Suriyeli, Türkiye'de yaşamaktadır.

Haber 25-10-19 17:40

Göç Uyum Alt Komisyonu Başkanı Uslu 1 milyon Suriyeli dönecektir

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı Atay Uslu, "Fırat'ın doğusundan 1 milyon Suriyeli, Türkiye'de yaşamaktadır.

Haber 25-10-19 17:11

Göç Uyum Alt Komisyonu Başkanı Uslu: 1 milyon Suriyeli dönecektir

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı Atay Uslu, "Fırat'ın doğusundan 1 milyon Suriyeli, Türkiye'de yaşamaktadır.

Haber 25-10-19 17:04

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Göç ve Uyum Alt Komisyonu

Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı Atay Uslu: - "Şu ana kadar 350 bin Suriyeli döndü. Fırat'ın doğusunda güvenli bölge oluştuktan sonra 1 milyona yakın Suriyelinin dönüşü söz konusu olacak" - "Geri dönüşlerde asla zorunluluk olmayacak"

Haber 24-10-19 13:06

TBMM - Kefek’ten Sanko Okulları’na ziyaret

Gaizantep (:İHA)-TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı İstanbul Milletvekili Canan Kalsın ve komisyon üyeleri, SANKO Okulları’nı ziyaret etti.KEFEK heyeti, “Başta Kız Çocukları Olmak Üzere Gençlerin Bilim, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik Alanlarına Yönlendirilmesi (STEM) Alt Komisyon” araştırma sahasına giren konuları yerinde inceleme programı çerçevesinde SANKO Okulları’na ziyaret gerçekleştirdi.

Yurthaber 18-10-19 17:18

Meclis Çocuk Hakları Alt Komisyonu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu başkanlığında toplandı - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Selahattin Güven: - "Sosyal medya, sokaklardan daha güvensiz. Biz sokakların çocuklarla daha güvenli hale geleceği düşüncesindeyiz"

Haber 02-10-19 14:02

Silivri Ceza İnfaz Kurumunda inceleme

Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu, Silivri Ceza İnfaz Kurumları kampüsünde incelemelerde bulundu

Haber 05-09-19 12:43

Bursa protokolü bayramlaştı

Bursa protokolü, valilik binasında gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde bir araya geldi.Bayramlaşma törenine, Bursa Valisi Yakup Canbolat, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa milletvekilleri Atilla Ödünç, Ahmet Kılıç, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Bursaspor Kulübü Başkanı Mesut Mestan ile ilçe belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursalı vatandaşların ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, “Allah sağlıklı, selametle nice bayramlara ulaşmaya nasip etsin.

Haber 11-08-19 15:30

TBMM Obezite ile Mücadele Alt Komisyonu İstanbul'da

Komisyon üyeleri, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yeni Yüzyıl Üniversitesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'ni ziyarete ederek yetkililerden obezite ile mücadele faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı, obezite merkezlerinde yerinde inceleme yaptı - TBMM Obezite ile Mücadele Alt Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır: - "Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Obezite Merkezi'ni inceledik. Vatandaşlarımız obezitenin bir sorun olduğunu hem hayat kalitelerinin düştüğünü hem de ilerleyen zamanlarda bununla ilgili başka problemlerin de ortaya çıkacağını görmüşler. Vatandaşlarımızın obezite tedavisiyle ilgili devlete hastanesinde, hiçbir bedel ödemeden sağlık hizmetlerine ulaşmaları mümkün" - "Cumhurbaşkanlığımızın yayımladığı birinci ve ikinci 100 günlük eylem planında obezite merkezlerinin açılmasıyla ilgili hükümler var"

Haber 02-08-19 13:52

Obezite ile mücadele yöntemleri komisyonu toplandı

TBMM Obezite ile Mücadele Yöntemleri ve Cerrahi Uygulamalardaki Malpraktis İddialarının Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu'nun, İstanbul'daki yerinde inceleme ziyaretleri başladı.

Haber 01-08-19 16:55

OBEZİTE İLE MÜCADELE YÖNTEMLERİ KOMİSYONU TOPLANDI

  TBMM Obezite ile Mücadele Yöntemleri ve Cerrahi Uygulamalardaki Malpraktis İddialarının Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu'nun, İstanbul'daki yerinde inceleme ziyaretleri başladı.

Haber 01-08-19 16:31

Obezite ile mücadele yöntemleri komisyonu toplandı

 TBMM Obezite ile Mücadele Yöntemleri ve Cerrahi Uygulamalardaki Malpraktis İddialarının Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu'nun, İstanbul'daki yerinde inceleme ziyaretleri başladı.

Haber 01-08-19 16:28

Meclis çocuk istismarına karşı devreye giriyor

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, çocuk istismarına bünyesinde kurduğu alt komisyonla kökten çözüm arayacak - Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu: "Mevzuatımızda, kanuni düzenlemelerde, yönetmeliklerde dünya ülkelerinden daha ileri noktadayız ama hala böyle vakaların yaşanıyor olması bizi bu konuya daha yakından bir bakış, daha derinden bir inceleme gerekliliğine itti"

Haber 13-07-19 12:45

Çocuk Hakları Alt Komisyonu

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanlığına AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu seçildi

Haber 09-07-19 17:25

Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin sayısı açıklandı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Ata Uslu, "Türkiye'de geçici koruma statüsünde yaklaşık 3 milyon 657 bin Suriyeli yaşıyor. Türkiye'de 1 milyonun üzerinde Suriyeli çocuk var" dedi.

Trend 26-06-19 16:48

AK Partili Uslu: Türkiye'de 3 milyon 657 bin Suriyeli yaşıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Ata Uslu, "Türkiye'de geçici koruma statüsünde yaklaşık 3 milyon 657 bin Suriyeli yaşıyor.

Haber 26-06-19 16:31

AK Partili Uslu: Türkiye'de 3 milyon 657 bin Suriyeli yaşıyor

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Ata Uslu, "Türkiye'de geçici koruma statüsünde yaklaşık 3 milyon 657 bin Suriyeli yaşıyor.

Haber 26-06-19 16:19

Sincan Ceza İnfaz Kurumu İnceleme Raporu

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Hükümlü ve Tutuklu Hakları Alt Komisyonu, Sincan Ceza İnfaz Kurumu İnceleme Raporu'nu kabul etti - Rapordan: - "Çocuklarda herhangi bir biçimde darp veya kötü muameleden kaynaklanan ize rastlanmadığı gibi kendileri tarafından da darp, kötü muamele veya baskı olduğu yönünde bir şikayette bulunulmamıştır"

Haber 22-05-19 14:38

TBMM Alt Komisyonunun 'Sincan' raporu: Çocuklarda darp ve kötü muamele izi yok

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu, Ankara Sincan Cezaevi Kurumu'nda yaptığı incelemeyi tamamladı. Komison tarafından hazırlanan raporda, tutuklu ve hükümlü çocuklarda herhangi bir darp veya kötü muameleden kaynaklanan ize rastlanmadığı, kendilerinin de bu yönde bir şikâyette bulunmadığı belirtildi. Bazı odaların fiziki koşullarının iyileştirilmesi gerektiği yönünde ise kurum yetkililerine bilgi verildiği kaydedildi.

Haber 21-05-19 14:13

TBMM Alt Komisyonunun 'Sincan' raporu: Çocuklarda darp ve kötü muamele izi yok

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu, Ankara Sincan Cezaevi Kurumu'nda yaptığı incelemeyi tamamladı.

Haber 21-05-19 13:52

TBMM Alt Komisyonunun 'Sincan' raporu: Çocuklarda darp ve kötü muamele izi yok

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu, Ankara Sincan Cezaevi Kurumu'nda yaptığı incelemeyi tamamladı.

Haber 21-05-19 13:34

Meclis Bolu Belediyesinden Suriyeli raporu istedi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu tarafından Bolu Belediyesinden son 7 yılda belediye bütçesinden geçici koruma statüsüyle kentte yaşayan Suriyelilere ne kadar yardım yapıldığı, kaç Suriyelinin izinli ve izinsiz iş yeri açtığı konusunda rapor istendi - 15 günden fazla zaman geçmesine rağmen TBMM'nin yazısına belediyeden cevap verilmedi - Meclis Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu: - "Bize cevap geldikten sonra biz konuyu ayrıntısıyla inceleyeceğiz. Orada kaç Suriyeliye yardım edildi? Hakikaten Bolu Belediyesini etkileyecek bir yardım var mı, yok mu? Bunları gördükten sonra kamuoyuyla paylaşacağız"

Haber 09-05-19 11:03

İstanbul Sözleşmesinin Etkin Uygulanması ve İzlenmesi Alt Komisyonu

TÜBKKOM Dönem Sözcüsü Suiçmez: - "(Kadına ve çocuğa yönelik şiddet) Mahkemenin yeterli inceleme yapmadan verdiği koruma ve önlemeye yönelik tedbir kararları, şablon kararlar olarak kalıyor ve şiddet mağdurlarına gerekli korumayı sağlamıyor. Bu koruma kararları verilmeden önce olayların ve kişilerin tek tek incelenmesi gerekiyor"

Haber 13-02-19 18:14

İstanbul Sözleşmesinin Etkin Uygulanması ve İzlenmesi Alt Komisyonu

TÜBKKOM Dönem Sözcüsü Suiçmez: - "(Kadına ve çocuğa yönelik şiddet) Mahkemenin yeterli inceleme yapmadan verdiği koruma ve önlemeye yönelik tedbir kararları, şablon kararlar olarak kalıyor ve şiddet mağdurlarına gerekli korumayı sağlamıyor. Bu koruma kararları verilmeden önce olayların ve kişilerin tek tek incelenmesi gerekiyor"

Yurthaber 13-02-19 18:10

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu sözcülüğüne Gülaçar seçildi

AK Parti Van Milletvekili ve MKYK Üyesi Osman Nuri Gülaçar, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu sözcüsü seçildi.AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu başkanlığında toplanan İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun bugünkü gündeminde başkanlık sunuşları, komisyon sözcüsü seçimi ve alt komisyonların kurulması ele alındı.

Yurthaber 18-10-18 10:15

TBMM Dilekçe Komisyonu

Komisyon, dört alt komisyon raporu ile bir yerinde inceleme raporunu kabul etti

Haber 08-05-18 18:38

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğini İnceleme Alt Komisyonu

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr İlhan ile Prof. Dr. Bilir, komisyona sunum yaptı - Prof. Dr. İlhan: - "Günümüzde, demografik olarak bakarsak, bebeklerdeki doğumsal bozukluklarda, çocuk ve genç erişkinlerdeki kazalarda, orta yaşta kronik hastalıklar, meslek hastalıkları ve kanserlerin içerisinde, ileri yaşta ise kalp damar hastalıkları ve kanserlerin içerisinde mesleki maruziyetleri fazlasıyla görüyoruz" - Prof. Dr. Bilir: - "Türkiye'de, 15 milyon sigortalı çalışan, 1 milyon 750 bin civarında iş yeri var. İşyerlerinin yüzde 98,5'i küçük işletmeler ve çalışanların yüzde 57'si bu küçük işletmelerde çalışıyor"

Haber 02-05-18 16:52

TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu İsveç'te

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı Uslu: - "Hedefimiz bu insanların asgari ihtiyaçlarını sağlamak ve ülkelerinde güven, huzur ortaya çıktığı zaman kendi ülkelerine dönüşlerini sağlamak"

Haber 18-04-18 16:09

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Almanya temaslarını sürdürüyor

Almanya’da temaslarını sürdüren TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar,"İslamofobi sadece Türkiye’nin sorunu değil, sadece İslam dünyasının sorunu da değil, herkesin sorunudur"dedi.İslamobofiyi araştırmak için Avrupa temaslarını sürdüren İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar ve beraberindeki heyet, Almanya’nın Köln kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Nevzat Yasar Aşıkoğlu ve Avrupa İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Sekreteri Bekir Altaş ile bir araya geldi.

Haber 14-04-18 13:05

Avrupa'da yabancı düşmanlığı, Müslüman düşmanlığına dönüştü

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Serdar: - "Geçmişteki yabancı düşmanlığı, Türk düşmanlığı bugün form değiştirerek Müslüman düşmanlığına dönüştü" - Avrupa Türk İslam Birliği Genel Başkanı Öner: - "Bizim burada 5 milyon insanımız yaşamaktadır ve insanımız burada inanç ve kimlikleri sebebiyle dışlanmaktadır"

Haber 12-04-18 18:30

İslamafobiyle mücadele için gerekiyorsa yasal düzenlemeler yapılmalıdır

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Serdar: - "İslamafobi sadece Türkiye'nin sorunu değil, sadece İslam dünyasının sorunu da değil, herkesin sorunudur" - "Uluslararası insan hakları kuruluşlarının atması gereken adımları değerlendireceğiz ve rapor oluşturulduktan sonra geniş kapsamlı bir sempozyumla da olayı dünya gündemine taşımaya çalışacağız"

Haber 12-04-18 00:44

“İslam ve Müslüman Karşıtlığını İnceleme Alt Komisyonu” Almanya’da Eyüp Sultan Camisi’ni ziyaret etti

TBMM “İslam ve Müslüman Karşıtlığını İnceleme Alt Komisyonu” üyeleri Almanya’daki temasları çerçevesinde Köln kentinde terör örgütü mensuplarınca saldırıya uğrayan Eyüp Sultan Camisi’ne ziyarette bulundu.TBMM “İslam ve Müslüman Karşıtlığını İnceleme Alt Komisyonu” Almanya’daki temaslarını sürdürüyor.

Haber 11-04-18 23:28

TBMM İnceleme Komisyonu Berlin’de İslamofobi’yi araştırdı

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu batı ülkelerindeki İslam düşmanlığını inceleme alt komisyonu heyeti, resmi temaslarda bulunmak üzere Berlin’e geldi.TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu batı ülkelerindeki İslam düşmanlığını inceleme alt komisyonu heyeti, özellikle Almanya’da son zamanlarda artan Türklere ait camiler, işyerleri ve derneklere karşı düzenlenen saldırıları incelemek, yerinde görmek ve vatandaşlarımızın konuyla ilgili şikâyetlerini dinlemek için Berlin’e geldi.

Haber 11-04-18 10:29

TBMM heyeti Almanya'da Türk vatandaşlarının sorunlarını dinledi

"TBMM Batı Ülkelerindeki İslam Düşmanlığını İnceleme Alt Komisyonu" heyeti, başkent Berlin'de Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Serdar: - "Almanya'da yaşanılan haksızlıklar karşısında da hukuki süreci zorlayın"

Haber 11-04-18 01:19

İnsan Hakları Komisyonundan Avrupa’da, İslamofobi incelemesi

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, Avrupa’daki İslam düşmanlığını derinlemesine araştırmaya çalıştıklarını, amaçlarının Müslümanların nasıl bir sıkıntı yaşadıklarını ve bunun ileride bir güvenlik sorunu haline dönüşüp dönüşmeyeceğini belirten bir rapor sunmak olduğunu söyledi.TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu heyeti Avrupa’da artan İslamofobi eğilimlerini incelemek için Almanya’ya gitti.

Haber 10-04-18 16:09