Birlesmis Milletler Bm Genel Kurulunda Kadinin Statusu Komisyonu Haberleri

BM Genel Kurulunda Tarihi Ukrayna Kararı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Ukrayna konusunda tarihi bir karar aldı. Genel Kurul, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırısını kınayan karar tasarısını 35 çekimser ve 5 "hayır" oyuna karşı 141 oyla kabul etti

Haber 2022-03-03 00:04:09

Son Dakika: Ukrayna Dışişleri Bakanı BM Genel Kurulunda! Putin bir an önce durdurulmalı

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim her geçen saat biraz daha tırmanmayı sürdürürken birbirinden önemli açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Son olarak Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuştu. Kuleba, konuşmasında "Putin durmayacak gibi görünüyor ama durdurulmalı" ifadelerini kullandı. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 2022-02-23 18:34:40

2050'de dünya nüfusunun 4'te 1'i orada yaşayacak! BM bekleyen tehlikeye dikkat çekti

Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomi Komisyonu (UNECA) Genel Sekreteri Vera Songwe dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve dünyayı bekleyen tehlikeye işaret etti. Songwe, 2050’de dünya nüfusunun 4’te 1’inin Afrika kıtasında yaşayacağını belirtti. Buna karşılık Songwe, iklim değişimi sebebiyle gıda üretiminde de azalma olacağı uyarısında bulundu. Songwe, “Her dört kişiden birinin yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya kalması sorunuyla baş edemeyiz." ifadelerini kullandı.

Haber 2022-02-02 21:09:59

BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, Katar Emiri ile görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanlığına seçilen eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüştü.

Haber 2020-07-08 23:36:51

BM 75. Genel Kurul Başkanlığına seçilen Volkan Bozkır'dan kabul konuşması!

Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanlığına seçilen eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır, görevi boyunca BM üyelerinin tamamını temsil edeceğini belirterek, "Her bir grubun ve üyelerinin beklenti ve görüşleri, benim için eşit derecede önemli ve kıymetli olacaktır" dedi.

Haber 22-06-20 23:25

Volkan Bozkır: BM Genel Kurul Başkanlığına Türkiye'den seçilen ilk isim

Türkiye'nin eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı olarak görev yapmış büyükelçi Volkan Bozkır, Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanlığına seçildi.

Haber 18-06-20 10:57

75’inci BM Genel Kurul Başkanlığına Volkan Bozkır Seçildi

Birleşmiş Milletler 75’inci Genel Kurul Başkanlığına eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır seçildi

Haber 18-06-20 00:11

BM’de 10 ülke borçlarını ödemediği için oy kullanma hakkını kaybetti

Birleşmiş Milletler üyesi 10 ülke, BM’ye katılım aidatlarını ödeyemedikleri için 193 üyeli Genel Kurulda oy kullanma hakkını kaybetti.Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stéphane Dujarric, 10 ülkenin bütçeye zorunlu katkı paylarında biriken borçları nedeniyle BM Genel Kurulunda oy kullanma hakkını kaybettiğini söyledi.

Haber 11-01-20 23:26

AK Parti'li Bozkır: BM 75'inci Genel Kurul Başkanlığına aday gösterilmekten gurur duyuyorum

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, "Birleşmiş Milletler (BM) 75'inci Genel Kurul Başkanlığına, Türkiye adına aday gösterilmekten büyük bir gurur duyuyorum" dedi.

Haber 10-10-19 14:48

TGTV'den Erdoğan'ın BM konuşmasına destek

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut: - "Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulunda bir dünya lideri olarak yaptığı bu konuşma, milletimizin tüm ezilenlere ulaştırdığı bir kurtuluş çağrısı olmuştur. Takdir ediyoruz ve onur duyuyoruz"

Haber 01-10-19 18:11

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Rusya olarak Orta Afrika Cumhuriyeti’ne silah yardımı yaptık”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM Genel Kurulunun Afrika konulu toplantısında Rusya’nın Afrika kıtasında barış ve istikrarın sağlanması için yaptığı faaliyetleri anlattı.Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda ‘Afrika’da barış ve istikrarın sağlanması’ konulu toplantıda yaptığı konuşmada Rusya’nın Afrika’daki istikrarın sağlanması yönündeki faaliyetlerini anlattı.

Haber 27-09-19 09:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 74. Genel Kurulu'na hitap etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (3) - "Christchurch saldırısının gerçekleştiği 15 Mart'ın, Birleşmiş Milletler tarafından 'İslam Düşmanlığına Karşı Uluslararası Dayanışma Günü' olarak ilan edilmesi çağrısında bulunuyorum" - "75'inci Genel Kurul Başkanlığı görevine talibiz. Bu önemli görev için Avrupa Birliği eski Bakanı ve halen Türkiye Büyük Millet Meclisinin Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır'ı aday gösterdik" - "Adalet, ahlak, vicdan temelinde yeniden yapılandırılacak bir Birleşmiş Milletler ve özellikle de Güvenlik Konseyi, insanlığa yeniden umut verecektir" - "Çözüm, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve mütecanis topraklara sahip bir Filistin devletinin bir an önce kurulmasıdır" - "(Irkçılık, yabancı düşmanlığı, nefret söylemi) Bu hastalığın adeta bir çılgınlık haline dönüşmesinin birçok sorumlusu vardır. Sorumluların en başında, bu tür eğilimleri tahrik ederek oy kazanmaya çalışan popülist siyasetçilerle ifade özgürlüğü bahanesiyle nefret söylemlerini normalleştiren çevreler geliyor"

Haber 24-09-19 20:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan BM konuşmalarını Instagram'dan paylaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda son 15 yılda yaptığı konuşmalarından derlenen fotoğrafları Instagram'dan paylaştı.

Trend 24-09-19 15:39

ABD, Suriye Anayasa Komitesi'nin oluşturulmasından memnun

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus: - "ABD, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri (Antonio) Guterres'in açıkladığı Suriye hükümeti ile Suriye Müzakere Komisyonu arasında Anayasa Komitesi'nin kurulması için yapılan anlaşma duyurusunu memnuniyetle karşılıyor" - "BM Genel Sekreterine, BM Özel Temsilcisi (Geir) Pederson'a, Türkiye'ye, Rusya'ya ve bunun sağlanmasında rol alan küçük gruplara teşekkür ediyoruz" - "Esed rejimi ve müttefikleri, İdlib'deki masum Suriyelilere karşı dehşetli saldırılara son vermelidir"

Haber 24-09-19 00:49

İnsan hakları örgütlerinden Guterres'e Uygurların kampta tutulmasını kınaması çağrısı

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Uluslararası Af Örgütü, Uluslararası Hukukçular Komisyonu, Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu ve Dünya Uygur Konferansı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'e, Müslüman Uygurların Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki tartışmalı kamplarda tutulmasını kınaması çağrısı yaptı

Haber 18-09-19 10:42

Hatay’da BM Dünya Gıda Programı temsilcileri ile Mültecilere İlişkin Bilgilendirme Toplantısı

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Hatay-Osmaniye Bölge Koordinatörlüğü organizesiyle “Hatay ve Bölgedeki Mültecilere İlişkin Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleşti.HASİAD binasında gerçekleşen toplantıya Avrupa Komisyonu Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürlüğü, WFP Hatay-Osmaniye Bölge Koordinatörlüğü, Türk Kızılayı Yetkilileri, Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) Başkanı Gökhan Alkan, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Necmettin Zaroğlu, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, ABİGEM İl Direktörü İdil Teoman, Hatay Büyükşehir Belediyesi EXPO Proje Ekibi ve Gastronomi Proje Ekibi katıldı.Bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulunan Hataylı STK ve Oda Başkanları, Suriye iç savaşı sonrası Hatay’a gelen Suriyeli mültecilerin ekonomik, sosyal ve iş hayatına olan etkilerini anlattı.

Yurthaber 05-07-19 11:40

BM Genel Kurulunda, Türkiye'nin önderliğinde sunulan Yeni Zelanda kararına tam destek

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kuruluna Türkiye'nin öncülüğünde sunulan "Din veya inanca dayalı terörizm ve diğer şiddet eylemleriyle mücadele" başlıklı karar oy birliğiyle kabul edildi

Haber 03-04-19 00:05

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Başkan Uysal ile BM Gençlik Merkezi inşaatını inceledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile birlikte Bakırköy’de yapımına başlanan ’BM Gençlik Teşkilatı Merkezi’ inşaatında incelemelerde bulundu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada "Birleşmiş Milletler Gençlik Merkezi" kurulmasını ve teşkilatın merkezinin İstanbul olmasını önermişti.

Haber 30-01-19 00:17

Türk askerleri 1 yıl daha Lübnan'da olacak

Türkiye'nin Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler (BM) Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarıyla verdiği desteğin süresinin 31 Ekim 2018 tarihinden itibaren bir yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Haber 16-10-18 22:15

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya BM Genel Kurulunda

Kaya, Kadının Statüsü Komisyonu 62. Oturumu'nda yaptığı konuşmada, Suriyeli ve Arakanlı kadınların ve çocukların yaşadığı drama dikkati çekti - Bakan Kaya: - "Savaş, terör ve göçün kadın ve çocuklar üzerinde açtığı derin yaraları hafitletmek için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Ben sadece Suriyeli kadınların değil, aynı zamanda Rohingya kadınlarının gözlerindeki acılara şahit olmuş bir kadın bakanım ve bu toplantıda kadınların yaşadığı bu drama dikkati çekmek istiyorum"

Haber 13-03-18 20:06

KAGİDER ve Danone Türkiye, BM paneli için New York'ta

Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu 62. Oturumu kapsamında New York'ta bulunan KAGİDER ve Danone Türkiye yetkilileri, "Çalışan Annelerin İşe Dönüşü" araştırmasının sonuçlarının sunulacağı panel öncesinde T.C. New York Başkonsolosluğunda bir basın toplantısı düzenledi - KAGİDER Başkanı Oktar: - "Türkiye'de kadınlar ve erkekler ekonomiye eşit katılsaydı kişi başına düşen Gayri Safi Yurtiçi Hasıla bugün yüzde 30 daha fazla olacaktı. O yüzden kadını istihdamda tutmak çok önemli" - "Kadının çalışması sadece kendi için değil, aile için de önemli. Kadın ekonomik güç, özgüven ve özgürlük kazanıyor. Bu da çocuklarına olumlu yansıyor. Ailenin gelir seviyesi arttığı için, kadının çalışması baba ve çocuklar tarafından da destekleniyor" - Danone Türkiye Entegrasyonu Genel Müdürü Çuhadaroğlu: - "Annelerimizin, özellikle iş hayatına tutundurulmaları ve doğum sonrası işi bırakmamaları için gayret göstermenin ana kurumsal sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz"

Haber 13-03-18 10:06

Bm’nin Kararı Hani’de Sevinçle Karşılandı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda yapılan Kudüs oylamasında ABD’nin, tüm dünya ülkeleri nezdinde büyük bir...

Yurthaber 24-12-17 16:56

DSP Genel Başkanı Aksakal İzmir'de:

- "(Kudüs tasarısının Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda kabul edilmesi) 128 ülkenin böyle bir tasarıya destek vermemesi, ABD emperyalizminin kovboy edasıyla yapmaya çalıştıklarına karşı durması, buna öncülük eden ülkeler adına başta Türkiye olmak üzere azımsanamayacak bir başarıdır"

Haber 24-12-17 13:21

Başbakan Yıldırım’dan ‘bm Genel Kurulunda Alınan Kudüs Kararına’ İlişkin Açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, “Kudüs kararı hakikaten tarihi bir karardır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda açık ara...

Yurthaber 22-12-17 15:11

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

- "(Kudüs tasarısının BM Genel Kurulunda kabul edilmesi) Bu oylama, sadece Ortadoğu için değil dünya için çok önemli bir oylama. Bir kişinin 'Ben dünyaya egemenim' diye ortaya çıktığı ortamda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu gerekli dersi verdi" - "Trump, Ortadoğu'nun içine pimi çekilmiş bir bomba koydu. Bereket versin bu bomba patlamadan BM Genel Kurulu müdahale etti ve bu kararı reddetti"

Haber 22-12-17 13:27

Kudüs oylamasının sonuçları dünya basınında! İşte İsrail ve ABD medyası!

Avrupa ve ABD basını, Türkiye’nin girişimleriyle hazırlanan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısının Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda kabul edilmesine geniş yer verdi. ABD basınında BM'nin Trump'ı sert bir şekilde payladığı yorumları yapıldı.

Haber 22-12-17 10:51

Abd Başkanı Donald Trump: Ürdün, Türkiye Ve Lübnan'a Savaştan Kaçan Sığınmacılara Kucak Açtıkları Için Teşekkür Ediyoruz (2)

– ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Ürdün, Türkiye ve Lübnan'a savaştan kaçan sığınmacılara kucak

Yurthaber 19-09-17 17:44

Abd Başkanı Donald Trump: Ürdün, Türkiye Ve Lübnan'a Savaştan Kaçan Sığınmacılara Kucak Açtıkları Için Teşekkür Ediyoruz

– ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Ürdün, Türkiye ve Lübnan'a savaştan kaçan sığınmacılara kucak

Yurthaber 19-09-17 17:39

(Görüntülü Haber)Bakan Çavuşoğlu, Arakan Için Kofi Annan'la Görüşecek

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arakan'da yaşanan olaylar için Bileşmiş Milletler (BM) eski Genel Sekreteri ve Arakan Danışma Komisyonu Başkanı

Yurthaber 01-09-17 10:17

Dha Yurt; Bakan Çavuşoğlu, Arakan İçin Kofi Annan'la Görüşecek

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arakan'da yaşanan olaylar için Bileşmiş Milletler (BM) eski Genel Sekreteri ve Arakan Danışma Komisyonu Başkanı Kofi

Yurthaber 01-09-17 09:16

Bakan Çavuşoğlu, Arakan Için Kofi Annan'la Görüşecek

- DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arakan'da yaşanan olaylar için Bileşmiş Milletler (BM) eski Genel Sekreteri ve Arakan Danışma Komisyonu Başkanı

Yurthaber 01-09-17 09:02

BM Genel Sekreterliğine Guterres Seçildi

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yapılan oylamada, BM Genel Sekreterlik görevine Portekiz eski Başbakanı Antonio Guterres seçildi.

Haber 13-10-16 19:03

Bakan Davutoğlu, Bm Libya Özel Temsilcisi Mıkti İle Görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Libya Destek Komisyonu Başkanı ve BM Genel Sekreteri'nin...

Yurthaber 05-08-14 16:02

BM: Suriye'de kimyasal kullanıldı!

Birleşmiş Milletler Uluslararası Araştırma Komisyonu, hazırladıkları raporu BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a gönderdi.

Haber 13-12-13 08:23

2011'de nevruz BM genel kurulunda kutlanacak

Türk Dili Konuşan Ülkeler Kültür Bakanları Daimi Konseyi'nin 28. Dönem toplantısında, 2011 yılında Nevruz Bayramı'nın New York'ta, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kutlanması kararlaştırıldı.

Haber 24-11-10 18:16