Cumbre Haberleri

Türkiye'nin en genç volkanlarından Hasan Dağı 3 yıl boyunca incelenecek

MTA Genel Müdürlüğü, 4 üniversite ile Aksaray ve Niğde AFAD il müdürlüklerince ortaklaşa yürütülecek proje ile dağ etrafında GPS istasyonu kurularak, 24 saat anlık ölçümler alınacak - Proje Başkanı Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz: - "Hasan Dağı'ndaki gaz çıkışları ve bazı bölümlerin kar tutmaması 'Acaba burada bir ısınma mı, hareketlilik mi var?' şeklinde sorulara sebep olmuş. 'Bölgemizde küçük çaplı depremler de meydana geliyor. Bunun Hasan Dağı'na etkileri nedir?' gibi sorularla karşılaşıyoruz. Biz de bunlarla ilgili bir çalışma başlattık" - "Geçtiğimiz aylarda İspanya'daki Cumbre Vieja yanardağı patladı. Ancak biz Hasan Dağı'nda böyle bir şey beklemiyoruz. Bölge halkının ve ülkemizin tedirgin olmasının bir anlamı yok"

Yurthaber 2021-12-22 10:31:34

Sokağa çıkmak yasak! Cumbre Vieja Yanardağı'nın lavları 4. koldan denize ulaştı

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Palma Adası'nda 19 Eylül'den bu yana aktif olan Cumbre Vieja Yanardağı'nın püskürttüğü lavlar 4. koldan denize akmaya başladı.

Haber 2021-11-23 07:48:39

Bilanço ağırlaşıyor! La Palma’daki yanardağ faciası için yardımlar hızlandırılacak

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Kanarya Adaları’nın en büyük 5’inci adası La Palma’da yer alan Cumbre Vieja Yanardağı’nın kül ve lav püskürtmeye devam etmesi nedeniyle adaya yönelik yardımların hızlandırılacağını duyurdu. Öte yandan yetkililer, yanardağın faaliyetinin önümüzdeki 3 ay boyunca daha devam etmesi ve kullanılamaz hale gelen ev sayısının artmasından endişe ediyor.

Haber 2021-10-23 23:53:44

La Palma Adası'nda volkandan çıkan lavlar 33 günde 2 bin 185 binayı kül etti

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Palma Adası'ndaki Cumbre Vieja Yanardağı'nın püskürttüğü lavlar 33 günde büyük çoğunluğu ev olan 2 bin 185 binayı yakıp geçti. Adada 19 Eylül'den bu yana aktif olan yanardağın püskürttüğü ve iki koldan dökülen lavlar 866 hektarlık alanı kapladı. Sıcaklığı 1150 santigrat dereceyi bulan lavların tehdit ettiği yerleşim yerlerinde evlerini terk edenlerin toplam sayısı 8 bini geçti.

Haber 2021-10-23 08:31:45

La Palma’daki yanardağ felaketi uzaydan böyle görüntülendi

Avrupa Komisyonu’nun bir bölümü olan Savunma Sanayii ve Uzay Genel Müdürlüğü (DG DEFIS) sosyal medya hesabından, Kanarya Adaları grubundan La Palma’daki Cumbre Vieja Yanardağı’nın fotoğrafları paylaşıldı.

Haber 21-10-21 11:09

Kilise, mezarlık ve binlerce evi küle çevirdi! La Palma Adası'ndaki yanardağ yakın zamanda sönmeyecek

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Palma Adası'nda 19 Eylül'den bu yana aktif olan Cumbre Vieja Yanardağı bu zamana kadar 85 milyon metreküp lav püskürttü. Öte yandan binlerce evi küle çeviren, kilise, mezarlık ve futbol tesisinin de yanmasına neden olan yanardağın resmi adı hala konulmadı. Halk ve basın, bölgenin adından dolayı burayı Cumbre Vieja Yanardağı olarak tanımlıyor.

Haber 20-10-21 15:26

La Palma Adası’nda külden tepeler oluştu! Hayrete düşüren görüntüler

İspanya’ya bağlı La Palma Adası'nda 19 Eylül’den bu yana faaliyette olan Cumbre Vieja Yanardağı’nın püskürttüğü küller nedeniyle adada külden tepeler oluştu.

Haber 14-10-21 08:29

La Palma Adası'nda yanardağ felaketi! Yüzlerce kişi için tahliye kararı

İspanya’ya bağlı La Palma Adası'nda 19 Eylül’den bu yana faaliyette olan Cumbre Vieja Yanardağı’ndan akan lavlar yerleşim yerlerine doğru ilerlerken 700'den fazla kişi daha evlerinden tahliye edildi.

Haber 12-10-21 17:43

Cumbre Vieja Yanardağı önüne kattığı her şeyi yutuyor! Çimento fabrikasına ulaştı

İspanya’ya bağlı La Palma Adası'nda 19 Eylül’den bu yana faaliyette olan Cumbre Vieja Yanardağı’ndan akan lavlar çimento fabrikasına ulaştı. Alevlere teslim olan fabrikanın yakınlarında yaşayan yaklaşık 3 bin kişi için sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Öte yandan yeni oluşan lav akıntıları son 24 saatte 40 hektardan fazla alanı yok ederken, daha önce tamamen tahliye edilen Todoque köyünde sağlam kalan binaları ve tarlaları da haritadan sildi.

Haber 12-10-21 08:20

Lavlar harekete geçti! La Palma Yanardağı onlarca evi yuttu

İspanya’nın La Palma adasındaki Cumbre Vieja Yanardağı’nda korkutan görüntüler meydana geldi. Lav çıkışının hızlandığı yanardağda, onlarca bina lavlar tarafından yutuldu. Cumbre Vieja Yanardağı’nın 19 Eylül'den bu yana faaliyette olduğu biliniyor.

Haber 11-10-21 07:50

İspanya’daki yanardağ felaketinde kâbus sürüyor! Artık çok daha şiddetli

İspanya’nın güneyinde yer alan La Palma Adası’ndaki Cumbre Veca Yanardağından püsküren lav ve külün hava kirliliğine yol açması nedeniyle yaklaşık 3 bin 500 kişinin bulunduğu yerleşim yerlerine sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Haber 03-10-21 21:50

50 yıl öncesinin neredeyse iki katı! Cumbre Vieja Yanardağı'nda lav yoğunluğu artıyor

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Palma Adası'nda 19 Eylül'den bu yana aktif olan Cumbre Vieja Yanardağı şimdiye kadar 80 milyon metreküp lav püskürttü.

Haber 01-10-21 22:38

Tehlike büyüyor! İspanya'da denize dökülen lavlar 25 futbol sahasından daha büyük alanı kapladı

İspanya’nın güneyindeki La Palma Adası'ndaki Cumbre Vieja Yanardağından akarak denize dökülen lavlar 25 futbol sahasından daha büyük bir alanı kapladı. uyla birleşen lavların sertleşmesi sonucu adanın kıyısında oluşan delta 20 hektara ulaştı. Lavlar adayı genişletirken, yarından itibaren havada yoğun kükürt kokusu hissedilebileceği konusunda uyarı yapıldı.

Haber 01-10-21 13:51

İspanya'da yanardağdan çıkan lavlar 500 metreden geniş bir kayalık oluşturdu

İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’nın en büyük 5’inci adası La Pala’daki Cumbre Veca Yanardağı’ndan çıkan lavlar, Atlantik Okyanusu'na ulaşmasının ardından suyla teması sonucu adanın kıyı şeridini batı yönüne doğru genişleten, 500 metreden daha geniş bir kayalık çıkıntısı oluşturdu.

Haber 30-09-21 17:27

Kanarya Adaları'nda yanardağ felaketi! Cumbre Vieja'nın lavları okyanusa ulaştı

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Palma'da 19 Eylül'den bu yana aktif durumda olan Cumbre Vieja Yanardağı'nın püskürttüğü lavlar, 10 gün sonra Atlas Okyanusu'na dökülmeye başladı. Öte yandan yetkililer, lavların denize döküldüğü plajın tamamen yok olduğunu belirtirken, 3,5 km'den fazla yaklaşılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Haber 29-09-21 09:09

Cumbre Vieja yanardağı hakkında korkutan uyarı: Büyük patlama için hazırlanıyor

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubunda yer alan La Palma Adası'nda 19 Eylül'den bu yana aktif olan Cumbre Vieja yanardağının püskürttüğü lavların okyanusa yaklaştığı, bölge sakinlerinden ise zehirli gaz bulutunun yayılabileceği üzerine camlarını kapatmaları istendi. Felaketin boyutunun uydu ve drone görüntülerine de yansıdığı görülürken, uzmanlar yanardağın büyük bir patlama için hazırlandığını kaydetti.

Haber 28-09-21 09:35

Felaket yeniden başladı! Sarhoşluk benzeri etkilere yol açabilir

İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’nın en büyük 5’inci adası La Palma’daki Cumbre Vieja Yanardağı saatler süren durgunluğun ardından yeniden lav ve kül püskürtmeye başladı. Lavların denize çok yaklaştığı belirtilirken tuzlu deniz suyuna ulaştığında bazı zehirli maddelerin ortaya çıkarak buharlaşan su ile havaya karışmasının beklendiği ifade edildi. Aynı zamanda bu maddelerin çevrede bulunan vatandaşlarda sarhoşluk benzeri etkilere yol açacağı bildirildi.

Haber 27-09-21 20:39

Kanarya Adaları'ndaki yanardağ felaketi devam ediyor! Patlamalar şiddetlendi

Kanarya Adaları’nın en büyük 5. adası La Palma’daki Cumbre Vieja Yanardağı'nda patlamaların şiddetini artırmasının ardından lav çıkışı yoğunlaşırken, çarpıcı görüntüler de ortaya çıktı. Ayrıca yetkililer, yeni bir patlama aşamasına girildiğini belirtti.

Haber 25-09-21 14:27

Kanarya Adaları'nda yanardağ felaketi! 400 ev yok oldu

İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’nın en büyük 5. adası La Palma’da yer alan Cumbre Viejaya Yanardağı'ndan 5 gündür devam eden lav akışı, 220 hektar alanı etkilerken, 400 evi ise yok etti.

Haber 24-09-21 08:11

La Palma’da felaket! Akan lavlar havuzu doldurdu, 320 ev kül oldu

İspanya'nın güneybatısında Kanarya Adaları bölgesindeki La Palma Adası'nda 50 yıl sonra aktif hale gelen Cumbre Vieja Yanardağı'ndaki patlamalar şiddetini artırarak devam ediyor. 4. gününe giren patlamalardan dolayı 6 bin kişi tahliye edildi, 400 hektarlık tarım alanı ve 320 ev yandı, 400 milyon avroluk maddi hasar oluştu. Öte yandan yanardağdan akan lavlar, ulaştığı yerleşim yerindeki bir havuzu doldurdu.

Haber 22-09-21 15:34

Cumbre Vieja yanardağından ürperten kareler! Lavlar evleri yuttu: Cehennem sahnesi gibi

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Palma Adası'ndaki Cumbre Vieja (Yaşlı Doruk) yanardağının faaliyeti devam etti. Aktif hale gelen yanardağ etrafındaki yerleşim birimlerinde 5 bin kişi tahliye edildi. 100 evin yıkılmasına neden olan lavların evin bahçesine kadar girmesi, başka bir evin ise kapısının önüne kadar gelmesi ürkütücü görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Bu kareler kullanıcılar tarafından filmlerdeki cehennem sahnelerine benzetildi.

Haber 21-09-21 13:38

İspanya'da La Palma Adası'nda alarmın rengi kırmızıya döndü! 5 bin kişi tahliye ediliyor

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Palma Adası'ndaki Cumbre Vieja (Yaşlı Doruk) yanardağının faaliyete geçmesinden dolayı yaklaşık 5 bin kişi bölgeden çıkarılıyor.

Haber 20-09-21 15:28

Las Palmas'ta 50 yıldır uykuda olan yanardağ patladı, 5 bin kişi tahliye edildi

İspanya'nın Kanarya Adaları'nda meydana gelen volkanik patlama nedeniyle 5 bin kişi bölgeden tahliye edildi. 1971 yılında bu yana uykuda olan Las Palmas'taki Cumbre Vieja yanardağı Pazar günü harekete geçti.

Haber 20-09-21 14:22

Galapagos Adaları'ndaki La Cumbre Yanardağı'nda patlama

Ekvador'a bağlı Galapagos Adaları'nda La Cumbre Yanardağı'nda patlama meydana geldi.

Haber 13-01-20 21:15

Canciller colombiana viajó a Lima para Cumbre de las Américas

La ministra María Ángela Holguín acompañará al presidente Juan Manuel Santos al evento regional.

Haber 13-04-18 02:19

EEUU condena que Cuba impida a opositores viajar a Cumbre de las Américas

El Departamento de Estado afirmó que el gobierno de Raúl Castro no deja viajar a "la sociedad civil independiente" a Perú.

Haber 11-04-18 03:52