Eski Tunus Basbakani Ali El Urayyid Haberleri

AK Partili yeni başkan, 'belediyenin çok borcu var' diyerek makam aracını satışa çıkardı: Yedek anahtarını eski başkana sormak lazım

31 Mart yerel seçimleri geride kalırken yeni seçilen belediye başkanları da ilk icraatlarına başladı. Gelibolu Belediyesi'nin yeni başkanı AK Partili Ali Kamil Soyuak, belediyenin çok borcu olduğunu belirterek makam aracını ikinci el sitesinden satışa çıkardı. Makam aracı 3 milyon 300 bin TL'den ilana koyuldu.

Finans 2024-04-21 09:19:42

Eski bakanın iş yerine silahlı ve bombalı saldırı düzenleyen failler yakalandı

Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz’ın onursal başkanı olduğu holding binasına yönelik düzenlenen saldırının failleri yakalandı.Alınan bilgiye, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz’ın onursal başkanı olduğu holding binasına 15 gün arayla iki ayrı saldırı düzenlenmiş, saldırının biri el yapımı bomba ile gerçekleştirilmişti.Yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece’de faaliyet gösteren söz konusu şirkete yönelik 20 Eylül’de yapılan silahlı saldırı ile yine aynı firmaya 4 Ekim’de yapılan bombalı saldırı olaylarına ilişkin geniş çaplı çalışma başlattı.

Haber 2020-10-16 10:54:14

Ailesinin 6. kuşak temsilcisi berber, müşterilerini şiir okuyarak tıraş ediyor

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaşayan Ali Yaka, ata mesleği berberliği devam ettirerek geçimini sağlıyor - 57 yıldır mesleğini sürdüren ve bugüne kadar 25 çırak yetiştiren Yaka, tıraş sırasında okuduğu şiirlerle de müşterilerinin ilgi odağı oluyor - Ali Yaka: - "Bizim yaptığımız eski berberlikle şimdiki berberliğin farkı çok. Biz, aynı halı dokur gibi yapardık. Eskiden tıraş yaparken bugünkü teknoloji yoktu. Her şey el marifetine bağlıydı"

Yurthaber 2020-10-08 11:12:39

Tunus Cumhurbaşkanı Said dış politikada inisiyatifi ele alıyor

Eski diplomat Ahmed Venis: - "Said, Sibsi'nin Libya konusunda tarafsızlık yönündeki seçimini sürdürdüğü için şanslıyız. Savaşta doğru olan tarafsızlıktır" - Siyasi analist Tarık el-Kehlavi: - "Said'in dış politikasının, seçim kampanyasında ya da ilk konuşmasında vadettikleriyle ne kadar uyumlu olduğu konusunda hüküm vermek için henüz erken"

Haber 2020-01-24 12:13:37

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, İlyas el-Fahfah’ı hükümeti kurmakla görevlendirdi

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, eski Maliye Bakanı ve Emek ve Özgürlük için Demokratik Blok Partisi üyesi olan İlyas el-Fahfah’ı hükümeti kurmakla görevlendirdi.Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Habib el-Cemli tarafından önerilen hükümetin parlamentoda güven oyu alamaması sonrasında, ikinci bir ismi hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Haber 21-01-20 10:54

İstanbul Fındık İhracatçıları'ndan Kuzey Afrika'da tanıtım atağı

İFMİB Başkanı Ali Haydar Gören: - "2019 yılında Cezayir'e yaklaşık 4, Tunus'a ise 5.5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2018 yılı ile kıyasladığımızda buralarda ihracat artışından bahsedebiliriz. Bu ülkelerdeki ihracat potansiyelini gördüğümüz için bu ülkelere yönelmeye karar verdik" - Eski Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan: - "Kuzey Afrika’da kendimizi doğru anlatıp tanıtabilirsek, burada güçlü bir Türk fındığı algısı oluşturabilir ve ihracatı artırabiliriz. Bu ülkelerde yüksek olan gümrük vergisi karşılıklı müzakerelerle indirilebilir"

Finans 14-01-20 11:06

Irak'ta hükümet de göstericiler de direniyor

Irak Başbakanı Abdulmehdi, meydanlardan yükselen "istifa" talebine direnirken, göstericiler de sokağı terk etmemekte ısrarcı - Iraklı Siyasi Analist Haşim Kindi: - "Ülkede yaşanan tüm sorunların kaynağı, devlet yönetimindeki siyasi hizipçilik. Göstericiler 16 yıldır biriken sorunların ve yolsuzlukların sorumlusu olarak gördüğü siyasilere ders vermek istiyor" - Siyasi Analist Sabah Ugeyli: - "Irak'ta büyük bir siyasi kriz yaşanıyor. Bu, öyle birkaç günde çözülebilecek türden bir kriz değil" - Irak Stratejik Araştırmalar Topluluğu Başkanı Vatik Haşimi: - "Başbakan Abdulmehdi'ye karşı 4 alternatif isim üzerinde duruluyor. Bunlardan biri şu an Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlığı görevini yürüten Ali Şükrü. Eski Necef Valisi Adnan el-Zuri, Basra Valisi Esat İdani ve Sosyal Çalışmalar Bakanı Muhammed Şiya Sudani de zikredilen diğer isimlerden"

Haber 25-11-19 11:46

GRAFİKLİ - İran ile Irak arasındaki kanlı ve galipsiz savaş 39'uncu yılında

İki ülke arasında uzun yıllara dayanan sınır ihtilafları, iç meselelere müdahale iddiaları ve "devrim ihracı" suçlamaları nedeniyle 22 Eylül 1980'de başlayan ve 8 yıl süren savaşın üzerinden 39 yıl geçti - Baas yönetiminin "Saddam'ın Kadisiyesi" İran yönetiminin ise "Kutsal Savunma" olarak nitelendirdiği İran-Irak ya da diğer adıyla Birinci Körfez Savaşı 20. yüzyılın en önemli olaylarından biri olarak kayda geçti - Saddam'a göre, Humeyni İran'da yaptığı devrimin bir benzerini Irak'ta yapmak istiyordu, Humeyni’ye göre de Saddam, İran’ın devrimden sonra zayıf kaldığını düşündüğü için İran’ı işgal etmek istiyordu - (Bir röportajında) Humeyni'nin eski vekili ve Anayasa Konseyi Başkanı Ayetullah el-Uzma Hüseyin Ali Muntazeri: - "İran-Irak savaşının gerçeği şudur; devrim olduğunda 'devrimin ihracı' ve 'bugün İran yarın Irak' gibi çok radikal sloganlar attık. Bu sloganlar etraftaki ülkelerin dehşete düşmesine neden oldu" - "Ronald Reagan'ın temsilcileri, gizlice Tahran'a geldi ve İran ile silah pazarlığı yaptı. Ben buna itiraz ettim ve 'İsrail'den aldığımız silahlarla mı Irak'a karşı savaşacağız? Bu yanlıştır' dedim. Çünkü ABD, İran'a İsrail üzerinden silah satıyordu"

Haber 22-09-19 11:03

Tunus eski Cumhurbaşkanı bin Ali hayatını kaybetti

Arap baharı dolayısıyla Tunus'un devrilen ilk Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin bin Ali hayatını kaybetti.

Haber 19-09-19 17:45

Tunus eski Cumhurbaşkanı bin Ali hayatını kaybetti

Arap baharı dolayısıyla Tunus’un devrilen ilk Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin bin Ali hayatını kaybetti.Tunus’un devrik lideri 83 yaşındaki eski Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin bin Ali’nin, Suudi Arabistan’da kaldırıldığı bir hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Haber 19-09-19 17:44

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki ikinci turda desteklediği adayı açıkladı

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunda bağımsız aday Kays Said'i destekliyor

Haber 17-09-19 22:09

Tunus eski Cumhurbaşkanı el-Merzuki, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yenilgiyi kabul etti

Tunus’ta dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimin ilk sonuçları gelmeye başladı.

Haber 16-09-19 10:40

Tunus eski Cumhurbaşkanı bin Ali hastaneye kaldırıldı

Arap baharı dolayısıyla Tunus’un devrilen ilk Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin bin Ali sağlığı iyi olmadığından hastaneye kaldırıldı.Arap baharı rüzgarının ilk estiği Tunus halkı sokaklara döküldü.

Haber 13-09-19 11:13

BAE Tunus'un ulusal egemenliğini ihlal ediyor

Eski Tunus Başbakanı ve cumhurbaşkanı adayı Hammadi el-Cibali, BAE'nin ülkesinin ulusal egemenliğini ihlal ettiğini söyledi

Haber 09-09-19 10:38

Tunus Cumhurbaşkanlığına yeniden aday olan Merzuki'den yolsuzlukla mücadele vurgusu

Tunus'ta Cumhurbaşkanlığına yeniden aday olan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki, seçimleri kazanması durumunda ilk icraatının "yolsuzlukla mücadele" olacağını söyledi - Muhammed Munsif el-Merzuki: "Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi'nin göreve geldikten sonraki ilk icraatı, yolsuzluk yapanlarla uzlaşı oldu. Seçilirsem benim ilk yapacağım iş, yolsuzlukla mücadele için parlamentoya yasa tasarısı sunmak olacak" "Elimde bazı yasa tasarıları var. Bunların Tunus'un geleceğini dizayn için hazır olması gerektiğini düşünüyorum. Parlamentonun Tunus'u kurtaracak yasa tasarılarını kabul etmeyeceğini sanmıyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanı'nın kamu malını yönetme konusunda örnek olması gerektiğine inanıyorum" "Tunus halkına ait olan kamu malı yolsuzluk ve savurganlık yapılarak tüketiliyor" "Bizler rejim değişikliği hedefiyle Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) iç işlerine müdahalede bulunmadık. Bilakis BAE’nin kendisi bizlerin yönetim biçimine müdahalede bulundu. Benim üzerime düşen de Tunus’u savunmaktır"

Haber 03-09-19 13:51

Cibali'den Tunuslulara devrime sahip çıkma çağrısı

Cumhurbaşkanlığı seçimi adaylarından eski Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali: - "Tunus'u kurtarmak için devrimin bağımsız adayıyım. Her vatanseverin üzerinde de ülkeyi kurtarma sorumluluğu var" - "Biz, devrimin projesi olan yarının Tunus'u projesi yolunda yürümek istiyoruz"

Haber 02-09-19 11:39

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki yeniden cumhurbaşkanı adayı

Tunus'un eski Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, gelecek ay yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını duyurdu

Haber 06-08-19 17:36

Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi için taziye mesajları

Tunus Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi'nin hayatını kaybetmesi üzerine eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, Nahda Hareketi ve İtalya Başbakanı Giuseppe Conte taziye mesajı yayımladı

Haber 25-07-19 15:58

Başkan Yılmaz: Kadına değil, şiddete el kaldırılan bir anlayışı hakim kılmalıyız

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, dün Mersin’de işe giderken sokak ortasında öldürülen Filiz Kaplan cinayetiyle ilgili yaptığı açıklamada, her türlü şiddetin karşısında olduklarını ve kadına değil, şiddete el kaldırılan bir anlayışın hakim kılınması gerektiğini söyledi.Toroslar Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Ali Kaplan’ın kardeşi Filiz Kaplan’ın, 1 yıl önce boşandığı eski eşi tarafından silahla vurularak öldürülmesinden derin bir üzüntü duyduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, başta Kaplan ailesi olmak üzere tüm Mersinlilere sabır ve başsağlığı diledi.

Yurthaber 29-06-19 12:00

Mursi'nin ailesinden teşekkür

Muhammed Mursi'nin oğlu Abdullah: - "Herkese özellikle de Sayın Erdoğan'a, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile babasına, Malezya hükümetine ve eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki'ye teşekkür ediyoruz"

Haber 24-06-19 03:46

Mursi'nin vefatından sorumlu olanlar işkenceyle cinayetten hesap vermeli

Eski Tunus Cumhurbaşkanı ve Tunus İrade Hareketi Partisi lideri Muhammed Munsif el-Merzuki: - "Mursi'nin vefatından sorumlu olanların işkenceyle cinayetten hukuk önünde hesap vermesi gerekiyor" - "Mursi doğal nedenlerden ölmedi. Mursi'nin, psikolojik ve fiziksel olarak öldürülmek istendiğini düşünüyorum ve bu başarıldı. Mursi 6 yıl dayanabildi. Benim için bu bir cinayettir" - "Cumhurbaşkanı Mursi'nin Sisi rejimi tarafından öldürülme şekli, (Arap ülkelerinde ve Mısır'da) hüsran ve öfke duygularını artıracak. Bir gün bunun bedeli ödenecek" - "Bazı Batılı ülkeler tamamen küstah bir tutum içerisindeler"

Haber 21-06-19 11:04

Tunus'ta seçimler öncesi yeni ittifak

Sonbaharda yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine hazırlanan Tunus'ta, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif Merzuki liderliğindeki Tunus İrade Hareketi Partisi, Abdurrauf el-İyadi liderliğindeki Vefa Hareketi Partisi ve bazı bağımsız siyasiler "Başka Bir Tunus Mümkün" adı altında yeni bir ittifak kurdu

Haber 22-05-19 20:01

Türkiye Sudan ve Cezayir'deki değişimin yanında

Eski Başbakan Başdanışmanı, yazar ve siyasi analist Ömer Faruk Korkmaz: "Arap Baharı'ndan öğrendiğimiz, halkların yanında açık ve net bir şekilde durmamızın bölgedeki bazı liderleri rahatsız ettiğidir" "Aynı görüşte olsak da olmasak da Ömer el-Beşir'le Tunus ve Yemen'deki diktatörleri kıyaslayamayız" - Korkmaz, Cezayir halkının ülkeyi çoğulcu ve demokratik bir şekilde yönetmek istediğini, bunun militarizmden uzak bir şekilde gerçekleştiğini söyledi

Haber 19-04-19 16:25

Cezayir devrimi, Arap Baharı'nın en başarılı devrimlerinden

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, Cezayir devriminin Arap Baharı'nın en başarılı devrimlerinden biri olduğunu söyledi

Haber 09-04-19 22:17

Hafter, Trablus'a saldırarak Tunus güvenliğini de hedef almaktadır

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki: - "Hafter (Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter), Trablus'a düzenlediği saldırıyla sadece uluslararası toplum tarafından tanınan meşru yönetimi değil Cezayir'deki kitlesel protestoları ve Tunus ulusal güvenliğini de hedef almaktadır"

Haber 06-04-19 22:27

Eski Tunus başbakanından BMGK için Afrika reformu çağrısı

Eski Tunus Başbakanı Ali el-Urayyid: - "Afrika'daki 54 ülke BM'deki toplam ülkelerin dörtte birini oluşturuyor" - "Erdoğan, güvenlik konseyinin reformunun zaruretini 'dünya beşten büyüktür' sloganıyla duyurdu" - "Afrika'nın ulaştığı ekonomik ve siyasi güçle veto hakkına sahip daimi üyeliğinin olmaması çok yazık. Dünya değişiyor ama BMGK bu değişimi yansıtmıyor"

Haber 06-03-19 14:06

Eski Tunus Cumhurbaşkanından Nahda'ya çağrı

Munsif el-Merzuki: - "Nahda Hareketi'ndeki kardeşlerim, uzlaşı içinde olduklarınızla (Nida Tunus Partisi) sizi bir arada tutan nedir? Bugün beslediğiniz timsah yarın sizi son lokmaya kadar yiyecek. Nahda'daki kardeşlerime bizimle birlik olmaya ve o bizi yemeden timsahı yemeye davet ediyorum"

Haber 29-01-19 01:26

Tunus devrimi, hedeflerinin ancak yarısını gerçekleştirdi

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki: - "Tunus devrimi iş, aş gibi ekonomik vaatleri henüz karşılayamadı. Tunus devrimi, hedeflerinin ancak yarısını gerçekleştirdi" - "Terörle mücadelede Avrupalıların aksine, bize Türkler ve Katarlılar yardımcı oldu. Tunus'taki karşı devrim güçleri, Türklerden ve Katarlılardan nefret eder"

Haber 15-01-19 13:34

Türkiye'de 2018 böyle geçti (12)

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyinde teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine hava harekatı düzenlendi - Ankara-Konya seferini yapan YHT, Marşandiz istasyonuna girişi esnasında kılavuz tren ile çarpıştı, kazada 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybetti ve 86 kişi yaralandı - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi soruşturması kapsamında, eski Suudi İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed el-Asiri ve Veliaht Prens'in eski danışmanı Suud el-Kahtani hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı - "Çingene Kızı" mozaiğinin ABD'den Gaziantep'e getirilen 12 parçası, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katıldığı törenle Zeugma Mozaik Müzesi'nde ziyarete açıldı - Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un suikast sonucu öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi, yargılamanın 8 Ocak 2019'da başlamasına karar verildi - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gezi Parkı eylemleri soruşturması kapsamında oyuncu Mehmet Ali Alabora, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin görüntülerin yayınlanması ve Cumhuriyet gazetesi davalarının firari sanığı gazeteci Can Dündar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı

Haber 20-12-18 10:53

Tunus Cumhurbaşkanı'nın iki eski müttefiki hedef tahtasında

Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi, aralarındaki uzlaşının sonlandığı Nahda Hareketi'ne ve kendi atadığı Başbakan Yusuf Şahid'e karşı tonunu yükseltti -Tunus siyasetinde artan gerilimi demokratik geçiş süreci açısından zararlı bulan uzmanlar, Kuzey Afrika ülkesinin "bazı odaklar tarafından hedef alınabileceği" yorumunu yaptı -Tunuslu Siyasi Analist Nasreddin bin Hadid: "Nahda Hareketi, Cumhurbaşkanı Sibsi ve Başbakan Şahid arasındaki krizde tarafsız kalmaya çalıştı. Ancak, cumhurbaşkanı buna izin vermedi. İkisini de düşman kabul etti ve ikisini de hedef tahtasına koydu." -Tunuslu Sosyolog Hişam el-Haci: "Cumhurbaşkanı Sibsi, adımlarıyla Nahda'ya kendisinin sahneden çekilmediğini, Tunus'taki gündemin seyrini etkileyecek kartları olduğu mesajını veriyor."

Haber 10-12-18 14:47

Yemen: Savaşın Tehditleri ve Barışın Fırsatları Konferansı

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki: - "Yemen, bütün zalimlerin dişlerinin kırıldığı bir bölge. Bence bu krizin artık bitmesi lazım. Gerçekten kalbim acılarla dolu, acı çekiyorum. Bunların sonucu ne olacak? Bu çocukların katledilmesine mesele olmayın lütfen şerrinizi bizden uzak tutun, lütfen bizi rahat bırakın ancak kalp acıyla ve kızgınlıkla doluyken kalbim aynı zamanda Yemen halkına son derece sevgiyle dolu" - Mısır'daki Devrimin Yarını Partisi Lideri Dr. Eymen Nur: -"Kaşıkçı bir yazardı, geniş ilişkileri vardı hatta rejimdeki bazı devlet adamlarıyla ilişkisi iyiydi. Arap Baharı başlar başlamaz Cemal Kaşıkçı görüşünü biraz değiştirmeye başladı, görüşlerini biraz geliştirdi. Haklarını savunmaya başladı, asıl sorun budur. Cemal Kaşıkçı ve Suudi Arabistan rejiminin arasındaki en büyük, temel sorun budur"

Haber 08-11-18 13:50

Kaşıkçı konusu bir şahıs meselesi değildir

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki: - "Bu bir şahıs meselesi değil. Bütün insanlığı ilgilendiren bir dava haline geldi bu durum. Özgürlükler için tek yürek olmalıyız. Şehidin kanı yerde kalmayacak"

Haber 25-10-18 20:26

Türkiye, İslam dünyasının gururu oldu

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki: - "Türkiye, ekonomik, siyasi ve askeri yönden ortaya koyduğu başarılardan dolayı tüm İslam ülkelerinin gururu haline gelmiştir" - "Türkiye’de gerçekleşen gelişmeleri ben Türkiye mucizesi olarak görüyorum"

Haber 16-10-18 11:21

Merzuki'den Türkiye'ye teşekkür

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki: - "Bir Arap olarak, Türkiye’ye, savaştan ve diktatörlükten kaçan 3 milyon Suriyeliye topraklarını ve kalbini açtığı için teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum" - "Bir Müslüman olarak da saygıyı hak eden başarılı bir Müslüman ülke imajı sunduğu için Türkiye’ye şükranlarımı sunuyorum"

Haber 14-10-18 00:30

Başyaverin ihaneti tanık beyanında

Tanık N.A, eski Cumhurbaşkanlığı Başyaveri sanık kurmay albay Ali Yazıcı'nın FETÖ'nün sayesinde askeri liseye girebildiğini aktardı - Tanık N.A: - "Askeri lise sınavına girmek üzere bizi İstanbul'a getirdiler. Sınava 20 gün kala Beyazıt'taki cemaat evine getirildik. Başımızda cemaatin abileri vardı. Buraya ilk geldiğimiz gün abiler, burada olup bitenleri hiç kimseye söylemeyeceğimize dair Kur'an-ı Kerim'e el bastırdılar" - "Sınav sorularını bize gösterirken ve her namazdan sonra Fetullah Gülen hakkında bilgi veriyorlardı" - "Aynı evde kalmış olduğum Ali Yazıcı ile soruları aldık ve askeri lise giriş yazılı sınavlarını kazandık" - "Ali Yazıcı soru ve cevaplarını aldığımız cemaat abileri sayesinde mülakatı kazanarak askeri liseye girdi"

Haber 10-10-18 11:06

Tbmm Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin: “artık El Pençe Divan Duran Yöneticiler Yok”

AK Parti Karabük Teşkilatı’nın bayramlaşma programında konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Mehmet...

Yurthaber 22-08-18 18:22

ABD bölgede müttefik değil tebaa ve uydu arıyor

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki: "ABD yönetimi, bölgede müttefik ya da dost değil bilakis kendisine tebaa ve uydu arıyor. Bu da Türkiye'de yok"

Haber 19-08-18 13:53

Tunus'taki Nahda Hareketi'nden tartışmalı rapor açıklaması

Eski Tunus Başbakanı Ali el-Urayyid: "Rapordaki bireysel özgürlükler ve özel yaşamın desteklenmesine ilişkin önerilere katılıyoruz ancak, bazı sorunlar var" "Din, aile, toplum yapısı gibi konular birçok Tunuslunun endişesine yol açtı"

Haber 12-08-18 13:20

Tunus eski Cumhurbaşkanından Erdoğan'a tebrik, Batı basınına eleştiri

Tunus eski Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, seçim başarısı için Erdoğan'ı tebrik ederken, iki yüzlü davranmakla suçladığı Batı medyasının ise "tesellisi olmadığını" söyledi

Haber 25-06-18 16:17

CAGE'den ABD'de işkence raporu

İngiltere merkezli STK, 11 Eylül saldırılarının ardından tutuklandığı ABD'de işkenceye maruz kalan Katar vatandaşı Ali el-Marri ile ilgili rapor yayımladı - El-Marri'nin tabi tutulduğu sistematik işkence ile ilgili belgelerin yer aldığı raporda, eski FBI ajanı Ali Soufan da işkence ile suçlandı

Haber 25-04-18 22:59

İslam ümmetinin kavramları tanımlamak için bir devrime ihtiyacı var

İstanbul'da 30'u aşkın ülkeden onlarca düşünür, siyasetçi ve akademisyenin katıldığı "Kuala Lumpur Düşünce ve Medeniyet Forumu" başladı - Forumda katılımcılar, "demokratik geçiş, kavramlar, modeller ve kriterler", "demokratik geçişin zorlukları" ve "demokratik geçiş tecrübeleri" gibi konularda tartışma imkanı bulacak -Forumun açılışına Eski Tunus Başbakanı Urayyid, Hamas Dış İlişkiler Sorumlusu Hamdan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Mehdi Eker ve AK Parti Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay'ın yanı sıra çok sayıda düşünür, siyasetçi ve akademisyen katıldı

Haber 13-04-18 22:20

Ayvalık’ta AK Parti’den Vefa Yemeği

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanlığı tarafından partinin ilçede teşkilatlandığı günden bu yana emek harcayan eski ilçe başkanları ile yöneticiler için Vefa Yemeği düzenlendi.Milli Eğitim Bakanlığı’na ait Cunda Uygulama Oteli’nde saat 19.30’da başlayan yemek; AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan ile AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hasan Kıtay’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.Vefa yemeğinde; AK Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı’nı yapan eski ilçe başkanları; Ali Osman Yazıcı, Melih Çakırca, Hakan Kayaalp, Küçükköy’ün eski Belde Başkanı Suat Akın’ın yanı sıra AK Parti Edremit İlçe Başkanı Metin Örkçü, AK Parti Ayvalık İlçe Kadın Kolları Başkanı Melek Ekşi, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Altınlı ve oldukça kalabalık bir partili hazır bulundu.Hasan Kıtay, “Hep birlikte el ele yeni Türkiye’ye”Nezih akşam yemeğinde konuşan AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kıtay, gerçekleştirmiş oldukları buluşmanın, AK Parti’nin süren davasının öylesine, rastgele bir araya gelmiş insan topluluğu olmadığının kanıtı olduğunu savundu.Toplulukların sadece anlık çıkarları için bir arada bulunduğunu kaydeden Başkan Kıtay, “Biz dava insanları ise ortak geçmişleri, ortak değerleri, ortak hayalleri, ortak hedefleri olan inanan insan topluluğu olduğumuzu bir kez daha göstermiş bulunmaktayız.

Haber 11-03-18 13:52

Tunuslular devrimlerinin baltalanmasına izin vermeyecek

Eski Tunus Başbakanı ve Nahda Hareketi Başkan Yardımcısı Urayyid: "Siyasi ve güvenlik konularında kaydettiğimiz ilerlemenin ardından kalkınma ve ekonomide de başarılar elde etmemiz gerekiyor. Böylece Tunuslular, çevre, sanayi, sağlık, ticaret ve eğitimde hissedilir iyileşmeler görebilmeli" "Devlet, kamu yatırımlarını genişletmek, özel yatırımları teşvik etmek, turizm ve sanayi sektörünü hareketlendirmek istiyor" "Devrim öncesi ve sonrası süreçte, halihazırda, iki ülke (Türkiye-Tunus) arasındaki ilişkiler çok derin. Türk devleti ve halkı, devrim sürecinde de Tunus'un yanında durdu"

Haber 05-02-18 14:05

İmzalı nottaki yazı FETÖ liderine mi ait?

Gülen'in FETÖ sanığı emniyet müdürüne gönderdiği iddia edilen not ile orijinal el yazısı karşılaştırılacak. Eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın evinde bulunan ve üzerinde terör örgütü FETÖ lideri Gülen'in imzası bulunan notun gerçek olmadığını iddia etmesi üzerine mahkeme başkanı, resmi kurumlarda bulunan Gülen'e ait yazı örneklerinin ellerine ulaştığını, gerekli incelemenin en kısa sürede yapılacağını belirtti.

Haber 03-08-17 17:03

Gülen’In Fetö Sanığı Emniyet Müdürüne Gönderdiği Iddia Edilen Not Ile Orijinal El Yazısı Karşılaştırılacak

- BURSA’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan il eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu,

Yurthaber 03-08-17 15:05

Hammadi: “ışid Rotayı Tunus’a Çevirecek”

Tunus eski başbakanlarından Hammadi El Cibali, “Terör örgütü IŞİD zulmün, diktatörlüğün ve fakirliğin olduğu her...

Yurthaber 04-09-15 15:42

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki'den Arap Baharı yorumu

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki, Arap Baharı'nın getirdiği hayallerin boşa gittiğini söyledi.

Haber 04-08-15 04:30

Figo FIFA başkanlık yarışından çekildi

Portekizli eski yıldız oyuncu Luis Figo 29 Mayıs tarihinde yapılacak olan FIFAbaşkanlığı seçiminden çekildi. Şu anda başkanlık yarışında Sepp Blatter'ın tek rakibi olarak Ürdünlü Prens Ali Bin el-Hüseyin kaldı.

Haber 22-05-15 03:45

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Tunus'ta

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tunus'ta Başbakan Ali el-Urayyid tarafından kabul edildi.

Haber 23-09-13 19:34