Tasarim Stratejisi Ortak Akil Konferansi Haberleri

“İngiltere Yeni Enerji Tedariki Stratejisi Oluşturacak”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve enerji fiyatlarındaki artışın yeni enerji kaynaklarına ve dışarıya bağımlılığı azaltmaya olan ihtiyacı arttırdığına işaret ederek, ülkesinin yeni enerji tedariki stratejisi oluşturacağını söyledi. Johnson, Londra’da Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yle düzenlediği ortak basın toplantısında, dünyanın Rusya’dan petrol ve doğal gaz kullanımına kolayca son veremeyeceğini ancak bunun için geçiş...

Haber 2022-03-07 22:11:05

Yapı Kredi 2021 Entegre Faaliyet Raporu'nu yayımladı

2021 Entegre Faaliyet Raporu’nda Yapı Kredi’nin faaliyet gösterdiği ortam, faaliyetlerini etkileyen trendler, risk ve fırsat yönetimi, ortak değer yaratmayı esas alan iş stratejisi ve öncelikli konuları kapsamında yıllık performansı yer alıyor.

Yurthaber 2022-03-01 12:13:05

Stellantis, kapsamlı bir elektrifikasyon stratejisi açıkladı

Stellantis, ileri teknolojiyi ulaşılabilir fiyatlarla sunmak için kurum içi uzmanlık, ortaklıklar ve ortak girişimlerden yararlanan kapsamlı bir elektrifikasyon stratejisi sundu.

Haber 2021-07-14 15:39:31

SUBÜ VE ISUBÜ yaptıkları ortak çalıştay sonuçlarını YÖK’e sunacak

Türkiye’nin uygulamalı bilimler adıyla kurulan iki yeni üniversitesi ortak bir çalışmayla eğitim öğretim ve idari çalışma stratejisi geliştiriyor.

Yurthaber 2020-02-02 14:44:08

SUBÜ VE ISUBÜ yaptıkları ortak çalıştay sonuçlarını YÖK’e sunacak

Türkiye’nin uygulamalı bilimler adıyla kurulan iki yeni üniversitesi ortak bir çalışmayla eğitim öğretim ve idari çalışma stratejisi geliştiriyor.

Yurthaber 02-02-20 14:44

ANALİZ - Hindistan’ın Hint-Pasifik duruşu Amerikan vizyonundan çok farklı

Hint-Pasifik’in Amerikan ve Hint versiyonları oldukça farklı. Beyaz Saray’ın aksine Yeni Delhi, Hint-Pasifik’i bir “strateji” olarak nitelemiyor; kendi açılımlarının “doğal” bir uzantısı olarak ifade ediyor. Burada en temel parametre “Pekin’in kışkırtılmaması” - Hindistan için de aynen ABD gibi bir “Çin tehdidi” söz konusu olsa da ve bu tehdit karşısında ortak paydada buluştuğu Washington ile tarihinde hiç görülmemiş düzeyde yakın ilişkiler geliştiriyor olsa da Yeni Delhi ABD’nin denge tasarımından oldukça uzak - Hint dış politikasının temel düzlemde üç bilinenli denklemi; “Amerikan desteği + geleneksel Rus dostluğu + Çin’le dengeli ilişkiler = dengeli çok kutupluluk” formülünden ibaret - Son otuz yıldır sistemin en büyük gücü olarak halinden memnun olan ABD, sistemik güç üstünlüğünü kimseye devretme ya da kimseyle paylaşma niyetinde olmasa da Çin’in iddialı yükselişinin sistemdeki güç yapılanmasını geri dönülmez bir sürece taşıdığı da ortada - ABD'de Obama’yla başlayan Asya’ya yeniden yöneliş, “Asya Mihveri” ve “Asya’yı Yeniden Dengeleme” kavramlarıyla ifade edilirken; söz konusu politikaların devamı niteliğinde “Özgür ve Açık Hint-Pasifik” stratejisi ise Trump’la gündeme geldi

Haber 06-12-19 12:53

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Türkiye son yıllarda NATO'dan beklediği desteği görmemiştir

"Uluslararası güvenlik ortamının giderek belirsizleştiği şu günlerde zorlu birtakım kararlar alması gereken NATO, önemli bir zirveye hazırlanıyor. Son yıllarda güvenliğimize yönelik tehditler artmış durumdayken Türkiye, stratejik bir diyaloga öncülük edilmesine yardım etmeye hazır durumdadır" - "Türkiye, NATO'ya bağlılığına ve katkılarına karşılık olarak güvenlik endişelerimizi bilfiil destekleyen ortak bir güvenlik stratejisi oluşturulmasını bekliyor"

Haber 02-12-19 20:01

Michelin ve Faurecia'dan enerji verimliliği için güçlerini birleştirdi

Michelin Grubu Başkanı Florent Menegaux: - "Hidrojen hareketliliğinin gelişimi, Michelin'in özellikle yüksek teknolojili malzemeler alanındaki büyüme hedeflerinin mükemmel bir örneği" - Faurecia Genel Müdürü Patrick Kolle: - "Michelin ile ortak girişimimizin resmi kimliğe kavuşması, Faurecia'nın hidrojen sistemlerinde dünya lideri olma stratejisi için bir başka önemli adım"

Yurthaber 02-12-19 14:57

Meclis'in ilk gündem maddesi 'Yargı Reformu Stratejisi Belgesi' olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, Adalet Bakanlığı ve tarafların 'Güven veren ve erişilebilir adalet' sloganıyla ortak hazırlanan 'Yargı Reformu Stratejisi Belgesi', ekim ayında başlayacak yeni yasama yılında Meclis'in ilk gündem maddesi olacak.

Haber 02-09-19 13:36

Meclis'in ilk gündem maddesi 'Yargı Reformu Stratejisi Belgesi' olacak

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, Adalet Bakanlığı ve tarafların 'Güven veren ve erişilebilir adalet' sloganıyla ortak hazırlanan 'Yargı Reformu Stratejisi Belgesi', ekim ayında başlayacak yeni yasama yılında Meclis'in ilk gündem maddesi olacak.

Haber 02-09-19 13:18

25 ülkeden 60 akademisyen ümmet fikrini tartıştı

İslam dünyasının ortak meselelerinin tartışıldığı İLEM Yaz Okulu'nda bu yıl "İslam'ın Transnasyonal Boyutları ve Ümmet" teması ele alındı - University of North Carolina Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Aydın: - "Müslümanlara karşı düşmanlık cahillikten kaynaklanmıyor. Avrupa ve Amerika'da kamuoyu Müslümanların ilime, sanata, medeniyete katkılarını ne kadar bilseler de değişik sebeplerle ırkçılık hala devam ediyor. Dolayısıyla buna karşı mücadelenin stratejisi farklı olmalı" - University of North Carolina Din Bilimleri Bölümünde görev yapan Juliane Hammer: - "Müslüman ve İslam düşmanlığı sadece 21. yüzyılın ürünü veya 11 Eylül olaylarının bir sonucu değildir. Irkçı fikirlerin oluşumu ve Müslüman gruplara devlet müdahalesi aslında 20. yüzyılın ilk yarısında başladı. Amerikan hükümeti ırkçı politikalarla siyahi Müslüman organizasyonları devlete karşı tehdit olarak kodlayarak gözetim ve fişleme mekanizmalarına tabi tuttu"

Haber 09-08-19 11:03

ANALİZ - Hindistan’ın yeni dış politika stratejisi ve Keşmir krizi

ABD-Pakistan ilişkilerinin onarılma çabaları, en büyük rahatsızlığı uzun bir süredir özellikle Hint-Pasifik bölgesinde ABD ile ortak stratejiler geliştiren Hindistan’a veriyor - Hindistan gelişme sinyalleri veren ABD-Pakistan ilişkilerine karşı bir 'kervana katılma' stratejisi yerine, özellikle Keşmir bağlamında askeri gücünü kullanarak dengeleme siyaseti izliyor - ABD Başkanı Trump’ın Pakistan ve Hindistan arasında özellikle de Keşmir konusunda arabuluculuk yapabileceğini açıklaması, Hindistan siyasetinde doğurduğu kriz nedeniyle dengeleri alt üst etti

Haber 08-08-19 13:33

GRAFİKLİ - Türk dünyasının stratejik çatı kuruluşu: Türk Keneşi

Türk dünyasının çatı kuruluşu niteliğindeki Türk Keneşi (Konseyi), üye ülkelerin yanı sıra Türk dünyasının ve bölgedeki ülkelerin iş birliğini artırmayı amaçlıyor - Ortak Türk tarihi, kültürü ve dili temelinde kurulan Türk Keneşi 10'uncu kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor - Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'ın kurucu üye olduğu Keneş'te Macaristan gözlemci üye statüsünde - Özbekistan ve Türkmenistan da Türk Keneşi zirvelerine ve etkinliklerine aktif olarak katılıyor - Türk Keneşi, devlet başkanları konseyi, dışişleri bakanları konseyi, her ülkeden gelen akil insanlardan oluşan aksakallar konseyi, kıdemli memurlar komitesi ve merkezi İstanbul'da bulunan sekretaryadan oluşuyor - Keneş'in Avrupa Temsilciliğinin bu yıl Budapeşte'de açılması planlanıyor - Mayıs ayında tarihte ilk kez Ortak Türk Ticaret ve Sanayi Odası kuruldu - Türk Yatırım Fonunun kısa süre içinde faaliyete geçmesi öngörülüyor - Türk Keneşi Genel Sekreteri Bağdat Amreyev: - "Türk Konseyi, Türk devletleri arasındaki iş birliğine kurumsal bir kimlik kazandırdı" - "Önümüzdeki dönemde Özbekistan'ı ve Türkmenistan'ı Türk Konseyinin parçası olarak görmeyi çok arzu ediyoruz"

Haber 30-07-19 11:06

TÜSİAD heyeti ABD’yi ziyaret etti

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski başkanlığındaki TÜSİAD heyeti, ABD’nin başkenti Washington’da temaslarda bulundu - Kaslowski: - "Türk-Amerikan ilişkilerinde S400, F35 ve yaptırımlar konusu ile başlayan gerginliğin her iki tarafın da transatlantik dünyanın ortak değer ve çıkarlarını gözetmesiyle akılcı ve akil bir yaklaşımla çözüme kavuşturulmasını diliyoruz" - "Dördüncü Sanayi Devrimi ve başta yapay zeka olmak üzere yeni teknolojiler ABD-Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımlarda yeni iş birliği hedefleri olmalı. Savunma sanayi iş birliğini de içeren uzun vadeli ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için mevcut siyasal sorunların aşılabilmesi yönünde atılacak adımları destekliyoruz"

Finans 19-07-19 10:39

11. Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: (5) - "(Yargı Reformu Stratejisi) Yine toplum tarafından da tüm taraflardan da kabul gören bir yaklaşım. Yasama boyutuna bunu ne zaman geçireceğiz? Çok ciddi çalışmalarımız var. İnşallah yakında bunun da yasama boyutuna geçirileceğini göreceğiz" - "Sosyal yardımların toplam genel bütçe gelirleri içerisindeki payı ise 2002'de yüzde 1,21 iken, bu oran 2018 yılında yüzde 5,23'e yükselmiştir" - "Milli Eğitim Bakanlığının yeni dönemde oynayacağı rol; talim ve terbiyeyi Türk milletinin toplumsal bütünleşmesinin ve ortak ülküye dayalı şimdi ve gelecek tasavvurunun inşasına öncülük etmekten ibarettir"

Haber 16-07-19 03:37

Yargı Reformu Stratejisi

HDP Sözcüsü Günay Kubilay: - "Toplumun ihtiyaçlarını temel alan yeni bir yargı düzenlemesi söz konusu olacaksa o zaman bu her şeyden önce iktidarıyla ve muhalefetiyle herkesin ortak bir çabasının sonucunda ortaya çıkan bir belge olabilirdi"

Haber 31-05-19 13:58

Feyzioğlu'ndan Yargı Reformu Strateji Belgesi değerlendirmesi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: - "9 başlıkla açıklanan Yargı Reformu Stratejisi Belgesi, Türkiye ittifakının en önemli yol haritasıdır" - "Arkadaşlarımızın ortak görüşü, beklentilerimizin büyük çoğunluğunun karşılandığı yönünde, kalanlar da elbette süreç içerisinde olacaktır" - "Artık Avrupa'nın bizi kıskanacağı bir yargı düzeni istiyoruz. Bunun yol haritası da bugün önümüze konmuştur. Sonucunu alacağımıza inanıyorum"

Haber 30-05-19 18:30

NATO üye ülke parlamenterleri Antalya'da buluşacak

NATO Parlamenter Asamblesi 99. Rose-Roth Semineri ve Akdeniz-Orta Doğu Özel Grubu Ortak toplantısı, TBMM'nin ev sahipliğinde Antalya'da yapılacak - Toplantıda Afganistan, Suriye, Libya, Sahra Altı Afrika, Yemen ve Körfez ülkelerindeki gelişmeler, NATO iş birliği ve Rusya ile Türkiye'nin Orta Doğu stratejisi değerlendirilecek - Farklı ülkelerden 150 parlamenterin katılacağı zirve kapsamında milletvekilleri ile Suriyeli ve Türk çocuklarından oluşturulan takım arasında futbol maçı yapılacak - TBMM NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak: - "Diplomasinin gücünü gösteren önemli bir platform olacak"

Haber 11-04-19 13:51

NATO üye ülke parlamenterleri Antalya'da buluşacak

NATO Parlamenter Asamblesi 99. Rose-Roth Semineri ve Akdeniz-Orta Doğu Özel Grubu Ortak toplantısı, TBMM'nin ev sahipliğinde Antalya'da yapılacak - Toplantıda Afganistan, Suriye, Libya, Sahra Altı Afrika, Yemen ve Körfez ülkelerindeki gelişmeler, NATO iş birliği ve Rusya ile Türkiye'nin Orta Doğu stratejisi değerlendirilecek - Farklı ülkelerden 150 parlamenterin katılacağı zirve kapsamında milletvekilleri ile Suriyeli ve Türk çocuklarından oluşturulan takım arasında futbol maçı yapılacak - TBMM NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak: - "Diplomasinin gücünü gösteren önemli bir platform olacak"

Yurthaber 11-04-19 13:51

BRÜKSEL'DEKİ SURİYE KONFERANSI İSTANBUL'DA KONUŞULDU

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve Suriye Krizi Bölgesel İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis ile birlikte Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ortak basın toplantısı düzenledi.

Haber 20-03-19 21:52

Aygaz’dan Bangladeş’te Ortak Girişim Şirketi açıklaması

Aygaz yurtdışında büyüme stratejisi çerçevesinde, Bangladeş'te kurulu United Group ile Bangladeş pazarına yönelik olarak LPG temini, dolumu ve dağıtımı konularında faaliyette bulunmak üzere eşit yönetim esaslarına dayalı bir ortaklık kurulması ve gerekli yatırımların yapılması amacıyla, bir Hisse Devir Sözleşmesi’nin imzalandığını duyurdu

Haber 05-03-19 19:37

Aygaz’dan Bangladeş’te Ortak Girişim Şirketi açıklaması

Aygaz yurtdışında büyüme stratejisi çerçevesinde, Bangladeş'te kurulu United Group ile Bangladeş pazarına yönelik olarak LPG temini, dolumu ve dağıtımı konularında faaliyette bulunmak üzere eşit yönetim esaslarına dayalı bir ortaklık kurulması ve gerekli yatırımların yapılması amacıyla, bir Hisse Devir Sözleşmesi’nin imzalandığını duyurdu

Yurthaber 05-03-19 19:36

ANALİZ - FETÖ sanıklarının inkar stratejisi neyi hedefliyor?

FETÖ sanıklarının çoğunluğunun ortak bir savunma stratejisiyle hareket ettikleri ve bu stratejinin terör örgütü tarafından belirlenerek sanıklara dikte ettirildiği hususunda bir tereddüt bulunmuyor - Bu strateji çerçevesinde, sanıkların yüzlerce parçaya bölünmüş gerçeğin hangi bölümünü karartacağı terör örgütü tarafından belirlenmiş ve yine oluşturulmak istenen gerçeklik algısı için hangi yalanların kim tarafından söyleneceği tek tek tayin edilerek sanıklara bildirilmiştir - FETÖ sanıklarının eğitim seviyesi ve örgüt içindeki yetiştirilmeleri gibi faktörlere bakıldığında daha önce emsalini gözlemlemediğimiz taktik ve stratejilerle karşı karşıya kalmamıza neden oluyor - Sanıklar her ne kadar daha önce verdikleri ifadeleri çeşitli bahaneler ileri sürerek reddedip, ifadelerini değiştirmeye çalışsalar da, bu tavırları hukuken sonuç doğurmaya elverişli değildir - Ceza muhakemesi hükümleri, Yargıtay kararları ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları dikkate alındığında kovuşturma aşamasında verilen ifadelerin, soruşturma aşamasında avukat huzurunda verilen ifadelerden bir üstünlüğü bulunduğundan, mahkemeler sanıkların sıcağı sıcağına verdikleri ilk ifadelerini dikkate alabilir - Bu savunma stratejisi, örgütle mücadelenin bir şekilde zayıflayacağı veya son bulacağı, FETÖ’cü hakim ve savcıların tekrar kürsüye döneceği ve sanıkların aklanıp salıverileceklerine dair hayallerden ibaret olduğu söylenebilir

Haber 21-01-19 14:39

HDP'den İzmir açıklaması: Ortak aday çıkaracağız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Oslo'da yeniden buluşan 'akil insanlar heyetine' ilişkin çözüm sürecinin mümkün olmadığı belirtirken, yerel seçimlere İzmir'de ortak adayla katılacaklarını söyledi.

Haber 03-12-18 08:48

Diasporamız göz ardı edilemez bir toplama ulaşacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: - "Türk Konseyi üyesi Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye'nin toplamda 15 milyona yakın diaspora mensubu bulunmaktadır. En yakın zamanda bu mühim oluşumun üyesi olarak görmek istediğimiz Özbekistan ve Türkmenistan dahil edildiğinde, ülkelerimizin dünya çapındaki diaspora mevcudiyeti göz ardı edilemez bir toplama ulaşacaktır" - "Yabancı ve göçmen düşmanlığının iyiden iyiye tehlikeli bir hal aldığı dünyamızda, vatandaşlarımızın dayanışma ve ortaklıklarını teşvik etmek hayati bir mesele haline gelmiştir" - "Türk Dildeş Diaspora Ortak Faaliyet Stratejisi ve Ortak Eylem Planı vesilesiyle ülkelerimizin diasporalarından göreceği faydalar artacak, ayrıca ana yurtlarından uzakta yaşayan insanlarımızın saygınlık ve çıkarlarının korunması açısından ileri bir adım atılmış olacak"

Haber 08-11-18 12:33

ANALİZ - Kaşıkçı cinayeti ve Körfez ittifakının geleceği

Kaşıkçı olayıyla Muhammed bin Selman’ın liderlik imajı büyük hasar almış görülüyor. Arap dünyasında ayrı bir coğrafi, politik ve jeopolitik güç olarak konsantre olmaya çalışan “Körfez/Haliç İttifakı” ise zor bir dönemece girmiş bulunuyor - Kaşıkçı olayıyla Suudi Arabistan’ın gerek Amerikalı gerekse İsrailli politik ve askeri elit üzerinde derin bir etki meydana getirdiği görülüyor. Bu kişiler, bir yandan bu kontrolsüz olayın Suudi yöneticilerin bilgisi dahilinde yapılıp yapılmadığını anlamaya çalışırken, öte yandan Suudi Arabistan’la oluşturdukları yeni güvenlik ve strateji konseptlerini bu yeni duruma göre nasıl güncelleyebilecekleri üzerine düşünüyorlar - Suudi Arabistan’ın toplumsal görünümü modern bir ulusu andırmaktan oldukça uzak. Bu nedenle son yıllarda gerek Suudi elitleri gerekse genel anlamda Körfez yöneticileri, coğrafi merkezli bir Arap kimliğini yaygınlaştırma endişesindeler. Bunu yaparken de jeopolitik yarış ve dinsel ayrışmaları temel aldıkları görülüyor - Kaşıkçı olayından sonra Arap ülkelerinin birçoğunun Suudi Arabistan’a destek mesajları iletmesinin ve liderlerinin Riyad’a gitmesinin arkasında da aslında “Arap dünyasının Körfezleştirilmesi” süreci yatıyor. Körfez elitlerinin çevrelerindeki ülkeleri askeri, diplomatik ve finansal yönden kendilerine bağımlı kılmaları, temel stratejik hedef olarak öne çıkıyor - Mısır Arap politik kültürüne kazandırdığı (modernite, askeri darbeler, anti-kolonyalist mücadele, Arap milliyetçiliği ve İslamcılık gibi) bir çok kurum ve stildeki tarihsel pozisyonunu Körfez ülkelerine bıraktı - “Araplar hakkında alınacak kararların başkenti” pozisyonu olan Riyad, şu soruyu cevaplamak zorunda olduğunu uzun vadede anlayacağa benziyor: Jeopolitik ve güvenlik konseptine farklı şekillerde rezerv koyan veya uyum sağlayamayan aktörlerle ortak bir yerde buluşmayı hedefleyen ikna stratejisi mi uygulanacak, yoksa bu aktörleri güç ve zor yoluyla kendi pozisyonuna mı yaklaştıracak?

Haber 01-11-18 14:10

Arçelik, Hindistan pazarına liderlik hedefiyle giriyor

Arçelik, global büyüme stratejisi kapsamında önemli bir yatırımı Hindistan'ın önde gelen şirketler grubu Tata bünyesinde faaliyet gösteren Voltas ile kurduğu ortak girişimle hayata geçirdi - Arçelik Üst Yöneticisi Hakan Bulgurlu: - "Ar-Ge ve teknoloji birikimimiz ve global tecrübemizle, Voltas'ın marka gücünü ve satış ve perakende alanındaki uzmanlığını birleştirerek ilk aşamada çift haneli pazar payına, gelecek dönemde ise tüm ürün kategorilerinde liderliğe ulaşmayı hedefliyoruz"

Finans 13-09-18 16:32

Adnan Oktar grubu hakkındaki suçlamalar

Soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 59 şüpheli hakkındaki suçlamalar ortaya çıktı - Savcılığın sevk yazısından: - "Örgütün, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, suçtan elde edilen mal varlığı değerlerinin aklanması, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak elde edilmesi ve yayılması, şantaj, dolandırıcılık, rüşvet, eziyet suçlarını işlemek amacıyla ortak bir iradeye dayalı, 80'li yıllardan itibaren devamlılık arz eden, belli bir hiyerarşi dahilinde planlı ve disiplinli bir oluşum içerisinde, amaç ve stratejisi, zihin yıkama yöntemleri, FETÖ/PDY benzeri hiyerarşik yapısı, üye sayısı, sahip olduğu silahlı ve zorlayıcı gücü itibarıyla amaç suçları işlemeye elverişli bir suç örgütü olduğu hukuki kanaatine varılmıştır" - "Görüntü tespitleri, mağdur ve müşteki ifadeleri, adli muayene raporları, görüntü ve açık kaynak tespitleri, tape kayıtları ile tüm dosya kapsamı bir arada değerlendirildiğinde, şüpheli Oktar'ın silahlı suç örgütünün kurucusu ve elebaşısı konumunda olduğu, örgütün faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen tüm cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, şantaj ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarından sorumlu olduğu, ayrıca 2 mağdura yönelik cinsel istismar, iki kişiye yönelik cinsel saldırı, 22 kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna bizatihi iştirak ettiği anlaşılmıştır"

Haber 19-07-18 00:41

GSO Uluslararası Akreditasyon Belgesini yeniledi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) odalar için ortak kalite stratejisi oluşturmak amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından geliştirilen, ‘Oda Akreditasyon Sistemi’ yenileme belgesini düzenlenen törenle aldı.13.

Haber 29-03-18 17:24

Gso Uluslararası Akreditasyon Belgesini Yeniledi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) odalar için ortak kalite stratejisi oluşturmak amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar...

Yurthaber 29-03-18 17:17

Trakyalı süt ve süt ürünleri üreticileri markalaşmak için toplandı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Trakya Bölgesi süt ve süt ürünleri üreticilerinin rekabet gücünün arttırılması çalışmaları kapsamında Trakya peynirinin markalaşması ve yeni iş modeli oluşturulması amacıyla Trakyalı süt ve süt ürünleri imalatçıları ile Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde toplantılar gerçekleştirildi.Trakya Bölgesi’nde üretilen beyaz peynir, kaşar peyniri, eski kaşar, yoğurt gibi yüksek kalitede süt ve süt ürünlerinin Türkiye çapında tanınması ve markalaşması üzerine Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2016 yılında başlatılan çalışmaların bir devamı olarak Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’de bulunan üreticilerle ortak üretim stratejisi, markalaşma ve pazarlama gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.Dördüncüsü bu hafta gerçekleşen toplantılara Trakyalı süt ve süt ürünleri üreticileri, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nin valileri başkanlığında bir araya geldi.

Haber 13-03-18 13:55

Tasarım Stratejisi Ortak Akıl Konferansı

UNESCO tarafından Ekim 2017'de "Tasarım Şehri" ağına kabul edilen İstanbul, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Tasarım Stratejisi Ortak Akıl Konferansı"na ev sahipliği yapıyor

Haber 12-02-18 15:47

GÖRÜŞ Türkiye-ABD ilişkilerinde 'belirsizlik' dönemi

- ABD'nin yeni güvenlik stratejisi belgesi, Trump’ın dış politika ve güvenlik önceliklerini vermekten uzak. Böyle olunca Türkiye’ye yönelik tavrının ne olacağı da netlik kazanmıyor - Belirsizlik maalesef ilişkilere olumlu yansımıyor. Amerikan dış politikası belirsiz kaldıkça daha az güvenilir bir ortak oluyor. Ama Türkiye’ye zarar vermeye devam ediyor - Son bir yılda Türkiye, ABD'nin yokluğunda adım atmayı öğrendi. Barzani’nin bağımsızlık referandumu, Kudüs ve Katar krizlerinde ABD'nin yokluğunu

Haber 02-01-18 14:21

Euro Bölgesi'nin kurucusu uyardı: Reform yapılmazsa, birlik dağılabilir

Euro Bölgesi'nin kurucularından Prof. Otmar Issing, ortak para sisteminden çıkış stratejisi geliştirilmemesinin büyük bir hata olduğunu söyledi. Issing'e göre reform yapılmazsa, Euro Bölgesi dağılabilir.

Haber 07-11-16 16:15

Iuc Başkanı Azizoğlu: “terörizm Ve Emperyalizmin Ortak Stratejisi İslam Coğrafyasıdır”

Uluslarararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, “Terörizm ve emperyalizmin ortak stratejisi İslam...

Yurthaber 23-02-16 11:02

İstanbul'da Toplanan 'akiller': Derhal Silahlar Susmalı, Mutlak Çatışmasızlık Haline Dönülmelidir

Akil İnsanlar Heyetinden bir bölümü İstanbul'da biraraya geldi. Yaklaşık 2 saat görüşen heyet adına açıklamayı Ali Bayramoğlu yaptı. Ortak bildiriyi

Yurthaber 01-08-15 16:47

Nuri Pakdil Esogü Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Yazar Nuri Pakdil, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kişisel Gelişim Kulübü ve Akil Gençler Platformu’nun ortak...

Yurthaber 20-03-15 16:37

Gso Uluslararası Akreditasyon Belgesini Yeniledi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) odalar için ortak kalite stratejisi oluşturmak amacıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar...

Yurthaber 30-01-15 17:14

İhracatçılar, Değişikliklere Tepki Gösterdi

Mustafa ERCAN/ MERSİN, Ali Uğur Ateş ile Ali Can Yamanyılmaz, yaptıkları ortak açılamada büyüme stratejisi ihracat temeline dayalı olan Türkiye'nin

Yurthaber 12-12-14 17:27

AB'den Türkiye'ye çağrı: Ortak IŞİD stratejisi geliştirelim

AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini Türkiye'den, yabancı savaşçıların Suriye ve Irak'a geçisinin önlenmesi için AB'yle birlikte çalışmasını ve strateji geliştirmesini istedi.

Haber 08-12-14 20:15

Akil İnsanlar Heyetinden Ortak Talep: “öcalan’la Sivil Görüşme Yapılsın”

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Akil İnsanlar Heyeti arasında Başbakanlık ofisinde devam eden toplantının ayrıntıları ortaya...

Yurthaber 19-10-14 19:06

Ortak kaygı bölünme

Akil İnsanlar bölgelerindeki görüşmelerinin ardından hazırladıkları raporları yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunacak.

Haber 25-06-13 06:11

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, "Herkes kanın durmasını istiyor, farklı dünya görüşlerine sahip 63 kişinin ortak

Yurthaber 07-05-13 20:00

Ahmet Taşgetiren: Yeniden Bir Gönül Yapılanmasına Ihtiyacımız Var

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, "Bizim ortak acılarımız,sevinçlerimiz var. Buralardan...

Yurthaber 05-05-13 14:41

Taşgetiren: Hepimizin Ortak Amacı Terörün Bitmesidir

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, ülkede herkesin ortak amacının terörün...

Yurthaber 30-04-13 19:16

Kilis Ortak Akıl Topluluğu Kuruldu

“Kilis Ortak Akıl Topluluğu” adı altında bir STK kuruldu. Akil insanların gündemde olduğu bu günlerde...

Yurthaber 24-04-13 09:14

Medeniyet Davamız, Demokrasi Mücadelemiz Konferansı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Akil İnsanlar Heyetine ilişkin, "63 kişiyle ortak tek noktam 'terör bitsin' konusunda. Yoksa çözüm önerilerinde

Yurthaber 21-04-13 18:40

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti Başkan Vekili Beril Dedeoğlu, "Türkiye'de yaşayan bizlerin en büyük ortak paydası, ortak gelecek inşasıdır.

Yurthaber 13-04-13 20:20

Gül-biya Ortak Basın Toplantısı (1)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Akil Adamlar Komisyonu kurulmasında fayda olacağını belirterek, "Bu, süreci sağlamlaştırır. Herkesin katıldığı...

Yurthaber 26-03-13 14:33