Temel Sivil Havacilik Guvenligi Haberleri

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'dan adli yıl mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adli yıl mesajında, "İnsan haklarına dayanan, hukukun üstünlüğünü temel alan, demokratik, özgürlükçü, çoğulcu ve kuşatıcı bir sivil Anayasa yapmak en büyük önceliğimiz olacaktır." dedi. Öte yandan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da yeni adli yıl dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haber 2023-09-01 09:35:37

Azerbaycan’dan gelen 4 yardım tırı Adıyaman’a ulaştı

Azerbaycan’daki bazı sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu “Kardeş Kömeği” platformunun organizasyonunda toplanan battaniye, giysi ve temel kuru gıda malzemelerinin yüklendiği 4 tır Adıyaman’ın Kahta ilçesine ulaştı.

Yurthaber 2023-02-14 08:00:00

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İkinci Yüzyıl Dergisi'ne mülakat verdi:

"Güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda altı siyasi parti olarak temel ilkeleri ayrıntılı bir şekilde belirlediğimiz çalışmada bütçe hakkına güçlü bir vurgu yaptık. Bütçe hakkını en güçlü şekilde tesis edeceğiz" - "Vergi politikalarının belirlenmesi sürecine katılan, ödediği verginin hesabını sorabilen bir sivil toplumu inşa edeceğiz"

Yurthaber 2022-07-29 17:38:05

Ukrayna savaşı: Binlerce sivil Severodonetsk kentinde mahsur

Birleşmiş Milletler, Ukrayna'nın doğusunda Rus ordusunun yoğun saldırısı altındaki Severodonetsk'te binlerce sivilin mahsur kaldığı, temel ihtiyaç malzemelerinin tükenmekte olduğu uyarısını yaptı. Sivillerin büyük bölümünün kentteki Azot Kimyasal Fabrikası'nın altındaki sığınaklarda olduğu belirtiliyor.

Haber 2022-06-16 07:00:34

Sivil ne demek? Sivil kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Eski zamanlarda yazılmış edebi metinleri okuyabilmek veya günümüzde kullanılan yabancı kökenli sözcüklerin anlamlarını bilmek, tahmin etmek her zaman beklendiği kadar kolay olmayabilir. Dildeki bu çeşitliliğin temel nedeni ise Türkçenin tıpkı diğer diller gibi tarih boyunca komşu ülkeleri ile olan ilişkileri ve yaşadığı siyasal olaylardır. Bu olaylar neticesinde farklı kökene sahip pek kelime, günlük dilde Türkçede de kullanılır hale gelmiştir. Bu da bazı kelimelerin anlamı hakkında net bilgiye sahip olma ihtiyacını doğurur. Anlamı merak edilen ve TDK sözlükte araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Sivil ne demek? Sivil TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 23-05-22 17:41

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu: 'Ben olsam bugün istifa ederdim'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gezi Davası'nda Osman Kavala'ya verilen müebbet hapis cezasına tepki gösterdi. Kaaramollaoğlu, "Bir sivil neyin casusluğunu yapacak? Ben bu yaklaşımda yanlışlık olduğu kanaatindeyim. Bu söylediğimi AK Parti'nin içinden söyleyen varsa burada bir hata var demektir. İktidar pusulayı şaşırdı. Ben olsam o partide, bugün istifa ederdim" diye konuştu.

Haber 27-04-22 15:16

Resmî Gazete yayımlandı! Afganistan için yardım kampanyası başlatılması kararı

Afganistan'da insani yardıma muhtaç sivil halka temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için destek olunması amacıyla yardım kampanyası başlatılması hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber 22-01-22 01:39

“Taleban Temel İnsan Haklarını Tehdit Ediyor”

BM İnsan Hakları Yüksek Komiser Yardımcısı, Afganistan'da giderek derinleşen insani krizden en çok etkilenenler arasında kadınlar, kız çocukları ve temel insan haklarını savunan sivil toplum örgütlerinin olduğunu söyledi

Haber 15-12-21 18:32

GÖRÜŞ - Yeni Anayasa tartışmasının anlamı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı'ndan doktora öğrencisi Anıl İbrahim Bakırcı Türkiye'de son dönemde gündeme gelen anayasa tartışmalarını AA Analiz'e değerlendirdi: - Türk siyasal hayatında anayasa tartışmaları iki ana başlık ekseninde şekillenmiştir: Hükümet sisteminin belirlenmesi ile temel hak ve hürriyetlerin korunması - 82 Anayasası'nın temel hedefi; anayasal değerlerin güçlendirilmesinden ziyade siyasal sistemi belirli kalıplara göre tesis etmektir - 82 Anayasası halk nezdinde “12 Eylül Anayasası” ya da “darbe Anayasası” şeklinde karşılık bulmuştur - Milletin asli rolde olduğu bir sivil anayasa, Türkiye için yeni bir milat olacaktır - “Kuvvetlendirilmiş parlamenter sistemin” Türkiye’nin sorunlarını hızla çözeceği yönündeki yaklaşım, kamuoyunda seçim tansiyonuna yönelik bir hamle olmanın ötesine geçmiyor - Yeni (sivil) anayasa sürecinden önce Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu’nda gerekli değişiklikler yapılmalıdır

Yurthaber 04-11-21 12:45

TYB'nin Yeni Anayasanın Usulü ve Üslubu Çalıştayı sonuç bildirgesi açıklandı

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan: - "Türkiye Cumhuriyeti, siyasete temel olacak, siyasal sistemle uyumlu, devleti ve milleti birleştiren, demokratik anayasacılık çerçevesinde hazırlanan, millet iradesine dayanan sivil bir anayasaya muhtaçtır" - "Koruyucu ve kollayıcı refleksler, anayasa hazırlığı sürecinde paranteze alınmalıdır. Milli uzlaşı en büyük belirleyici olmalıdır"

Yurthaber 16-10-21 13:50

Küba'da yaklaşık son 30 yılın en büyük hükümet karşıtı gösterilerinde değişim çağrısı

Temel ihtiyaç maddelerindeki kıtlığı, sivil özgürlükler üzerindeki kısıtlamaları ve yetkililerin son günlerde koronavirüs salgınını ele alma yöntemini protesto eden binlerce Kübalı Pazar günü nadir görünür şekilde sokaklar indi.

Haber 12-07-21 13:02

Kılıçdaroğlu'ndan 128 milyar dolar tepkisi: Darbe dönemi yaşıyoruz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, billboardlara astıkları "128 milyar dolar nerede?" afişleri hakkında soruşturma başlatılmasını eleştirerek "Bu, 20 Temmuz sivil darbesinin en temel kanıtıdır.

Haber 13-04-21 17:13

Diyarbakır ulaşımının ‘anayasası’ hazır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Master Planı kapsamında, toplu taşıma hatları, raylı sistem, yük trafiği, karayolu aksları ve otopark planlaması, kavşak projeleri, bisiklet yolları, engelli ulaşımı ve yayalaştırma düzenlemeleri temel başlıkları altında çalışma yaptı.Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ayhan Kardan başkanlığında, Sezai Karakoç Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan toplantıda, Ulaşım Master Planı süreci, içeriği ve ortaya çıkan plan kararları, konu başlıkları halinde kentteki tüm kamu kurum ve sivil toplum kuruluşları yetkililerine anlatıldı.

Yurthaber 12-03-21 14:41

Son Dakika: Bakan Gül'den İnsan Hakları Eylem Planı açıklaması

Son dakika haberine göre Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bugün açıklanacak İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili "İnsan Hakları Eylem Planı, Cumhuriyetin 100. yılına girmeye hazırlanan ülkemizin bu süreçte temel politika belgesi olacak. Bugün aynı zamanda 'yeni ve sivil anayasa' çalışmaları için milat anlamına geliyor." açıklamasını yaptı.

Haber 02-03-21 09:34

Devasa ‘Gaziantep modeli’ ile aile bütünlüğü korunacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin de iş birliğinde olduğu, toplumun temel taşı olan aile kurumunu sağlam temeller üzerine inşa etmek, aile içi iletişimi güçlendirmek ve iç huzuru temin etmek amacıyla Gaziantep Aile Akademisi İş Birliği Protokolü imzalandı.Aile müessesesinin medeniyet anlamında toplumda oynadığı önemli rolü gözeterek Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, SANKO Üniversitesi, Gaziantep Barosu, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV), Gaziantep Aile Destek Merkezi ve şehirde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinde Gaziantep Aile Akademisi başlıklı protokol imzalandı.

Yurthaber 01-03-21 16:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı'nı yarın açıklayacak

Adalet Bakanlığı tarafından "Özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye" vizyonuyla hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın açıklanacak. Plan, Cumhuriyet'in 100. yılına girmeye hazırlanan Türkiye'nin temel politika belgesi olacak. Planın nihai amacının "yeni ve sivil bir anayasa yapmak" olduğu belirtiliyor

Haber 01-03-21 09:42

Kartal Belediyesi’nden ilçedeki kurum çalışanlarına afet bilinci eğitimi

Doğal afetlere karşı “sosyal bilinç” oluşturma çabasıyla hareket eden Kartal Belediyesi; ilçedeki çeşitli kurumlarda verdiği deprem, yangın ve sel gibi afetlerin zararlarının azaltılmasını amaçlayan ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimlerine devam ediyor.Eğitimler kapsamında son olarak ilçede bulunan hastanelerde, PTT Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri ve Halk Eğitim Merkezi’nde görev yapan personele Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü’nün alanında uzman ekipleri tarafından ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimi verilmeye başlandı.İki hafta boyunca devam edecek olan eğitimlerde çalışanlara; olası bir afet anında yapılması ve yapılmaması gerekenler ile acil durum çantası hazırlama, olay yeri yönetimini sağlama ve arama kurtarma çalışmaları gibi birçok konuda bilgi veriliyor.Eğitimlerin ilk bölümü uzman ekiplerin tecrübelerini paylaştığı bir sunumla ilerlerken, ikinci bölüm soru cevap kısmı ile sona eriyor.

Yurthaber 26-02-21 10:24

Osmaneli’de yangın söndürme tatbikatı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından, Hükümet Konağında çıkabilecek olası yangınlara karşı gerekli tedbirlerin alınması amacıyla tatbikat yaptırıldı.Osmaneli ilçesinde AFAD Müdürlüğü tarafından, Hükümet Konağı yangın ekiplerinde görevli personele ve muhtarlara AFAD Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaca arama ve kurtarma teknisyeni Ekrem Sönmez tarafından İlçe Milli Eğitim toplantı Salonu’nda, sivil savunma, temel afet bilinci ve yangına müdahale, arama ve kurtarma çalışmaları konularında teorik eğitim verildi.

Yurthaber 23-02-21 16:16

Bursa Mevlevihane’nin son yapısında kazı bitti, imalat başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından rekonstrüksiyon çalışmaları devam eden 4 asırlık Bursa Mevlevihanesi’nin son yapısı olan Haremlik-Selamlık binasının olduğu alanda Müze Müdürlüğü tarafından tamamlanan kazı çalışmalarının ardından temel imalatlarına başlandı.Bursa’da 8500 yıllık arkeoparktan 2300 yıllık Bitinya surlarına, 700 yıllık Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapılara kadar her alanda hayata geçirilen restorasyon projeleri ile kenti adeta açık hava müzesine dönüştüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, 400 yıllık Mevlevihane’deki çalışmalarda da artık sona yaklaştı.

Yurthaber 21-02-21 12:23

KTO Başkanı Ömer Gülsoy, yeni anayasa çalışmalarını değerlendirdi:

"Bugün yürürlükte olan anayasa adeta yamalı bohçaya dönmüş olup, mutlaka temel hak ve hürriyetlerin altının kalın kalın çizildiği, milletin birliğinin ve devletin bekasının merkeze oturtulduğu, mümkün olan en yüksek katılımla sivil bir anayasa yapmalıyız"

Yurthaber 16-02-21 16:01

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Tekin, yönetici ve STK temsilcileriyle bir araya geldi

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin’in başkanlığında, Kur’an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin tanıtılması amacıyla bir toplantı düzenlendi.Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin’in başkanlığında, "Kur’an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin tanıtılması" amacıyla Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Çetin, ilçe milli eğitim müdürleri, din öğretimi şube müdürleri, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile video konferans sistemiyle bir araya geldi.

Yurthaber 13-01-21 15:59

Gürkan, yardım tırlarının uğurlama törenine katıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Beşir Derneği Malatya Temsilciliği öncülüğünde hazırlanan Suriye’nin İdlib kentine gönderilmek için hazırlanan 3 tır insani yardım malzemesinin Suriye’ye uğurlama törenine katıldı.Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediye Binası yanında bulunan alanda Beşir Derneği Malatya Temsilciği öncülüğünde hazırlanan soba, kömür, çocuk bezi ve temel gıda maddelerini taşıyan 3 tır malzemenin Suriye’ye gönderilmesi için yapılan organizasyona katıldı.Yapılan organizasyonda yardım tırlarının hazırlanmasında ve gönderilmesinde emeği bulunan herkese teşekkür eden Başkan Gürkan, “ Bizler yönetim olarak katılımcı Belediye ilkesiyle, içerisinde özellikle Sivil Toplum Örgütlerimiz, meslek kuruluşlarımız, sosyal kanaat önderlerimiz, yerel önderlerimiz, sendikalarımızla birlikte, gönüllüler çerçevesi içerisinde yönetmeyi kendimize şiar etmiş, yönetim anlayışını benimsemiş felsefenin içerisinden geliyoruz.

Yurthaber 30-12-20 16:12

Arapça ve Kürtçe afet bilinci anlatılıyor

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Temel Afet Bilinci Eğitmen eğitimini tamamlayan AFAD Gönüllüsü Binnur Gökdaş’ın hazırladığı, Ana Dilimle Anlıyorum isimli proje Sivil Düşün AB Programından destek almaya hak kazandı.Adıyaman ve ülkemizin afet bölgesi olması nedeniyle Ana Dilimle Anlıyorum Projesini hazırlayan AFAD Gönüllüsü Binnur Gökdaş’ın bu projesi Sivil Düşün Avrupa Birliği Programı tarafından hibe almaya hak kazandı.

Yurthaber 22-12-20 10:59

Merzifon’da korona denetimi devam ediyor

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yeni tip korona virüs ile mücadele kapsamında alışveriş ve sosyal hayat açısından canlı cadde, bulvar ve sokaklar gibi kişilerin yoğun olarak bulundukları kalabalık yerler denetlendi.İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale, yeni tip korona virüs ile mücadele kapsamında kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra alışveriş ve sosyal hayat açısından canlı cadde, bulvar ve sokaklar gibi kişilerin yoğun olarak bulundukları kalabalık yerlerde belirlenen tedbirlerin kapsamlı şekilde kontrollerinin yapıldığı denetimlere katıldı.Denetimlerde Demirkale’nin yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Ergül, İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, İlçe Sağlık Müdür Vekili Selçuk Sezikli, kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve ilgili mahalle muhtarları yer aldı.Denetimlerde Demirkale, işletme sahipleri ve vatandaşlara tedbiri elden bırakmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Yurthaber 09-11-20 16:48

Merzifon’da korona denetimi devam ediyor

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yeni tip korona virüs ile mücadele kapsamında alışveriş ve sosyal hayat açısından canlı cadde, bulvar ve sokaklar gibi kişilerin yoğun olarak bulundukları kalabalık yerler denetlendi.İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale, yeni tip korona virüs ile mücadele kapsamında kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra alışveriş ve sosyal hayat açısından canlı cadde, bulvar ve sokaklar gibi kişilerin yoğun olarak bulundukları kalabalık yerlerde belirlenen tedbirlerin kapsamlı şekilde kontrollerinin yapıldığı denetimlere katıldı.Denetimlerde Demirkale’nin yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Ergül, İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, İlçe Sağlık Müdür Vekili Selçuk Sezikli, kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve ilgili mahalle muhtarları yer aldı.Denetimlerde Demirkale, işletme sahipleri ve vatandaşlara tedbiri elden bırakmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Yurthaber 09-11-20 16:48

Bulancak’ta teknoloji bağımlılığı ile mücadele edilecek

Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Giresun Bağımlılıkla Mücadele Derneği’nin ortaklaşa hazırladığı ‘Hayat Doğada Güzel’ projesi, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi.Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada" ‘Hayat Doğada Güzel’ projenin iki temel ayağı olacak.

Yurthaber 09-10-20 12:13

Aydın’da ilk kez drone eğitimi verildi

Her geçen gün hızla gelişen teknolojiyle birlikte insansız hava araçlarında da yaşanan artış nedeniyle kazaların yaşanması ve İHA’ların kötü amaçlı ve izinsiz kullanılmasını önlemek amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından şart koşulan İHA Kullanım Ehliyeti için Aydın’da ilk eğitimler verildi.Prodüksiyon işlerinden tarıma, arama kurtarmadan haritacılığa, yük taşımadan arkeolojiye, endüstriyel uygulamalardan hobiye kadar kullanım alanları oldukça geniş olan İHA’ların kontrollü ve bilinçli kullanılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Aydın’daki ilk eğitimlere medya çalışanları, fotoğrafçılar, kamu kurum ve kuruluşlarında tanıtım faaliyeti sürdüren çalışanlar, ziraat odası çalışanları ile iş hayatını drone üzerine kurmak isteyen üniversite öğrencileri katıldı.İlk 2 gün süren teorik eğitimlerde İHA’lar hakkında temel eğitim alan ve hava hukuki ile yasal sorumlulukları öğrenen 15 kursiyer son gün uçuş eğitimine geçerek drone uçurdu.

Yurthaber 10-08-20 11:09

Kooperatifçiliğin geliştirilmesi için çaba

Türkiye genelinde kooperatifçiliğin geliştirilmesi için başlatılan çaba çerçevesinde Malatya’nın Akçadağ ilçesinde de etkinlik düzenlendi.Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünce, Türkiye’de kooperatifçilik sektörünü daha ileri seviyelere taşımak, toplumdaki kooperatifçilik imajını olumlu yönde güçlendirmek ve dünyadaki kooperatifçilik alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek bu alandaki yenilikleri Türkiye’nin ekonomik ve sosyal yapısına uygun olarak topluma kazandırmak gibi temel amaçları göz önünde bulundurularak “Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi” hayata geçirildi.Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında, Malatya’nın Akçadağ ilçesinde Kapalı Semt Pazarında istişare toplantısı yapıldı.Toplantıya Kaymakam Hulusi Teke, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Uzmanları, Ticaret Odası Kooperatif Genel Müdürlüğü yetkilileri, Kadın Kooperatif Başkan ve üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, kurum amirleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Toplantıda, özellikle kadınların kooperatif kurarak üretime katkıda bulunmaları için yapılması gerekenler anlatıldı.

Yurthaber 23-07-20 10:47

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, siyasi partiler arası milletvekili transferi tartışmasıyla ilgili, "Türkiye'de bu dönemde bir seçim ortamı yok. Baskın seçim yok. Milletvekili transferleri demokrasinin temel ilkelerine karşı. Milletvekili transferi sivil siyasete zarar vermiştir" dedi.

Haber 23-05-20 20:50

Mevsimlik tarım işçilerine mobil sağlık hizmeti

Bursa’da hizmete giren mobil sağlık muayene araçları, başta mevsimlik tarım işçileri olmak üzere kırsalda yaşayan vatandaşlar ve göçmenlerin temel sağlık hizmetlerinin karşılanması için faaliyetlerine başladı.Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanarak, Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle hayata geçirilen proje kapsamında mobil sağlık muayene araçları Bursa’ya gönderildi.

Yurthaber 15-05-20 10:48

Mevsimlik tarım işçilerine mobil sağlık hizmeti

Adana’ya gönderilen mobil hizmet araçları başta mevsimlik tarım işçileri olmak üzere kırsalda yaşayan vatandaşlar ve göçmenlerin temel sağlık hizmetlerinin karşılanması için faaliyetlerine başladı.Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanarak Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürlüğünün destekleriyle hayata geçirilen proje kapsamında Adana’ya gönderilen mobil hizmet araçları, başta mevsimlik tarım işçileri olmak üzere kırsalda yaşayan vatandaşlar ve göçmenlerin temel sağlık ve koruma hizmetlerine erişimlerini arttırmak için faaliyetlerine başladı.Adana’nın da içinde bulunduğu toplam 5 ilde uygulamaya konulan proje hakkında açıklama yapan Vali Mahmut Demirtaş, mevsimlik tarım işçileri, kırsalda yaşayan vatandaşlar ile göçmenlerin temel sağlık ve koruma hizmetlerine erişimlerinin arttırılması, bu hizmetlerin herkes için ulaşılabilir olması ve bu hizmetlere yönelik talebin arttırılması amacıyla hazırlanan projede emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.Mevsimlik tarım işçilerinin ailelerini de kapsayan bu çalışmanın toplum sağlığını korumaya da önemli katkılar sağlayacağını belirten Vali Demirtaş, “Korona virüsle mücadele döneminde böyle bir çalışmanın olmasını mutlulukla karşılıyoruz.

Yurthaber 12-05-20 12:02

STK’ların yardımları 65 yaş üstü ihtiyaç sahiplerine teslim edildi

Kırklareli’de sivil toplum kuruluşlarının (STK) Vefa Sosyal Destek Grubu’na gönderdiği gıda kolileri, görevliler tarafından 65 yaş üstü ve evde kısıtlama getirilen ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim edildi.Yardımlarla ilgili Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamada, “Valiliğimizce alınan kara gereği temel ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması süreci ’Vefa Koordinasyon Grubu’ tarafından yönetilecek olup, bu grubun kararı, görevlendirmesi, koordinasyonu olmadan hiçbir kurum, kuruluş, STK tarafından yardım faaliyeti gerçekleştirilmeyecektir.

Yurthaber 29-03-20 12:23

Vefa grubundan 2 bin 376 vatandaşa hizmet

İçişleri Bakanlığı’nın, 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın evden dışarı çıkmalarının kısıtlanması sonrasında Çorum’da kurulan “Vefa Sosyal Destek Grubu” ve “Vefa İletişim Merkezleri” tarafından bin 853 vatandaşa hizmet verildi.Çorum Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklama da, merkezlerde 24 saat esasına göre hizmet verildiğini söyledi.Öncelikli risk grubundaki 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandaşların 112, 155 ve 156 çağrı merkezlerine yaptıkları başvurular anında değerlendirilerek çözüm üretildiğinin belirtildiği açıklama da, ilçelerde, kaymakamların koordinasyonunda oluşturulan “İlçe Vefa Sosyal Destek Grubu” ekiplerinin de, talep sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını ivedilikle karşılamaya devam ettiği kaydedildi.Uygulamanın başladığı 22 Mart 2020 Pazar gününden bu güne kadar temel ihtiyaçlarının karşılanmasını isteyen 2 bin 376 vatandaşın ihtiyacının giderildiğinin bildirildiği açıklama da, şu ifadeler yer verildi;“Valiliğimiz koordinasyonunda, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarımızın en hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için Kaymakamlıklarımız, Emniyet - Jandarma birimlerimiz, sağlık çalışanlarımız, yerel yönetimlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, AFAD, Kızılay, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız arasında çok değerli bir yardımlaşma ve dayanışma sergilenmektedir.

Yurthaber 27-03-20 16:19

Kırıkkale’de 65 yaş üstü insanların ihtiyaçları için 40 ekip görevde

Kırıkkale’de 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların taleplerini karşılamak için 24 saat esasına göre çalışacak 40 ekip göreve başladı.Kırıkkale Valiliğinde yapılan toplantıda alınan kararlar doğrultusunda özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını olmayan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere 25’i il merkezinde, 15’i ilçelerde olmak üzere, toplam 40 ekip sahada hazır olacak.Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, İçişleri Bakanlığının korona virüs salgını ile mücadele genelgesi kapsamında, sokağa çıkması kısıtlanan/yasaklanan tek başına yaşayan veya herhangi bir yakını olmayan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçlarının ilgili kamu görevlileri aracılığıyla ve ihtiyaç duyulması halinde sivil toplum görevlilerinin aracılığı ile karşılanması konuları ele alındı.112 Acil Çağrı Merkezi ile Açık Kapı birimlerine vatandaşlar tarafından iletilen talepler, bu merkezler aracılığı ile Valilik bünyesinde oluşturulan ve 24 saat görev yapacak olan Vefa İletişim Merkezine iletilmesinin ardından vatandaşların taleplerinin karşılanacağı belirtildi.İlçe kaymakamlarının da telekonferans ile katıldığı toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vali Yardımcısı Emin Alıcı, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, İl Jandarma Komutanı J.Alb.

Yurthaber 22-03-20 15:20

Alaşehir’de ’Vefa Sağlık Destek Grubu’ kuruldu

İçişleri Bakanlığınca yayınlanan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara “Sokağa çıkma yasağı” Genelgesi doğrultusunda Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun başkanlığında ’Vefa Sosyal Destek Grubu’ oluşturuldu.Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun başkanlığında, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, İlçe Emniyet Müdürü vekili Hüseyin Onur Sevilir, İlçe Jandarma Komutanı Nadir Bilbay, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Himmet Güneş, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, Kızılay İlçe Temsilciliği ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcilerinin katılımıyla Alaşehir Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu.’Vefa Sosyal Destek Grubu’nun’ ilk toplantısında konuşan Kaymakam Abdullah Uçgun, "İlçe genelinde 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızdan kendilerine yardımcı olacak kimsesi olmayanların sağlık başta olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınması kararlaştırıldı.

Yurthaber 22-03-20 09:42

“Akıllı İyilik Hareketi Projesi” hibe almaya hak kazandı

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Akıllı Şehirler Fikir ve Proje Uygulama Yarışması’nda Malatya Büyükşehir Belediyesi Proje Birimi tarafından hazırlanan “Akıllı İyilik Hareketi Projesi” hibe almaya hak kazandı.Finansmanı Türkiye Belediyeler Birliği tarafından karşılanacak projenin önümüzdeki ay itibariyle hayata geçmesi bekleniyor.Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje, sosyal belediyecilikte akıllı ve teknolojik sistemler geliştirerek ihtiyaç sahiplerinin, günlük beslenme ihtiyaçları başta olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanması, herhangi bir aracı olmadan hayırsever ile ihtiyaç sahiplerinin doğrudan buluşturulmasını amaçlıyor.Ödüle ve hibe desteğine layık görülen Proje Protokolünü Büyükşehir Belediyesi adına imzalayan Başkan Gürkan, “Farklı konumlardaki ihtiyaçların, ihtiyaç sahipleri ile hayırsever kişi ve kurumların buluştuğu bu projemizin büyük bir beğeniyle karşılanması ve hibe alması bizleri mutlu etmiştir.Sosyal belediyeciliğe önem veren ve ‘İyiliğin görünen yüzü’ olmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyemiz, toplumun dezavantajlı grupları olmak üzere tüm hemşerilerimizin hayatını kolaylaştıracak, toplumsal birlikteliği pekiştirecek, istihdam olanaklarını artıracak projeler üretmeye devam edecektir.Bu vesileyle hayırsever hemşerilerimizi, esnaflarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı bu iyilik hareketine katılmaya davet ediyorum.

Yurthaber 18-03-20 16:20

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler çalışmaları anlattı

Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, 2019 yılında yapılan çalışmalarla hakkında bilgi aldı.Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci, Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü ve birim müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün vizyon ve misyonu hakkında İl Müdürü Galip Sökmen bilgi verdi.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait huzurevlerine kabul şartları hakkında da bilgi veren Sökmen, 60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak, kendi gereksinimlerini karşılamasını engelleyici bir rahatsızlığı bulunmamak, yeme, içme, banyo, tuvalet ve bunun gibi günlük yaşam etkinliklerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olmak, ruh sağlığı yerinde olmak, bulaşıcı hastalığı olmamak, uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak, sosyal veya ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak gerektiğini ifade etti.Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Güleç Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, Kadın Konukevi Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve Yazıköy Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürlüğü faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi veren Sökmen, Safranbolu Engelsiz Yaşam Merkezine 13 yaş ve üzeri zihinsel engelli olmak, yüzde 40 ve üzeri zihinsel engeli bulunduğunu, sağlık kurulu raporu ile belgelemek, sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak koşulu ve kabullerin gerçekleştiğini söyledi."20 Koruyucu Ailemiz var"Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı 5 özel kreş ve gündüz bakımevinin faaliyet gösterdiğini ifade eden Sökmen, koruyucu aile hizmet modelinden yararlanan 20 ailenin olduğunu bu ailelerin yanında 31 tane çocuğun bulunduğunu söyleyerek, Kadın Konukevi Hizmetleri ve Engelli Evde Bakım Hizmetleri hakkında bilgi verdi.Karabük’teki şehit ve gazi aileleri hakkında bilgi veren Sökmen, Karabük’te 67 tane Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve sivil şehidin olduğunu, Kıbrıs, Kore ve vazife malulü olmak üzere hayatta olan 191 tane de gazinin olduğunu belirtti.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ilgi alanının toplumun dezavantajlı kesimleri olduğunu ifade eden Vali Gürel, "İşinizi yaparken empati kurarak çalışmalısınız, sosyal devlet olmanın temel amaçlarından biri de vatandaşların insanca yaşamasını sağlamak" dedi.

Yurthaber 11-02-20 13:59

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler çalışmaları anlattı

Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, 2019 yılında yapılan çalışmalarla hakkında bilgi aldı.Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci, Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü ve birim müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün vizyon ve misyonu hakkında İl Müdürü Galip Sökmen bilgi verdi.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait huzurevlerine kabul şartları hakkında da bilgi veren Sökmen, 60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak, kendi gereksinimlerini karşılamasını engelleyici bir rahatsızlığı bulunmamak, yeme, içme, banyo, tuvalet ve bunun gibi günlük yaşam etkinliklerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olmak, ruh sağlığı yerinde olmak, bulaşıcı hastalığı olmamak, uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak, sosyal veya ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak gerektiğini ifade etti.Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Güleç Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, Kadın Konukevi Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve Yazıköy Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürlüğü faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi veren Sökmen, Safranbolu Engelsiz Yaşam Merkezine 13 yaş ve üzeri zihinsel engelli olmak, yüzde 40 ve üzeri zihinsel engeli bulunduğunu, sağlık kurulu raporu ile belgelemek, sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak koşulu ve kabullerin gerçekleştiğini söyledi."20 Koruyucu Ailemiz var"Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı 5 özel kreş ve gündüz bakımevinin faaliyet gösterdiğini ifade eden Sökmen, koruyucu aile hizmet modelinden yararlanan 20 ailenin olduğunu bu ailelerin yanında 31 tane çocuğun bulunduğunu söyleyerek, Kadın Konukevi Hizmetleri ve Engelli Evde Bakım Hizmetleri hakkında bilgi verdi.Karabük’teki şehit ve gazi aileleri hakkında bilgi veren Sökmen, Karabük’te 67 tane Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve sivil şehidin olduğunu, Kıbrıs, Kore ve vazife malulü olmak üzere hayatta olan 191 tane de gazinin olduğunu belirtti.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ilgi alanının toplumun dezavantajlı kesimleri olduğunu ifade eden Vali Gürel, "İşinizi yaparken empati kurarak çalışmalısınız, sosyal devlet olmanın temel amaçlarından biri de vatandaşların insanca yaşamasını sağlamak" dedi.

Yurthaber 11-02-20 13:59

Mezitli’de göçle gelenler hakkında saha araştırması yapıldı

Geçtiğimiz yıl göçmenler konusunda hayata geçirilen adaptasyon fizibilite çalışmalarında pilot bölge seçilen Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde alan taraması yapıldı.Mezitli Belediyesi’ndan yapılan açıklamaya göre, İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği’nin (SKL) uluslararası projeler kuruluşu SKL International tarafından ve Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği ortaklığıyla 2018 yılında hayata geçirilen, Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG) kapsamında ilçede bir dizi toplantı düzenlendi.Göç krizinden ciddi boyutlarda etkilenen Türkiye’de, yerel yönetimlerin dayanıklılığını, barışçılık ve kapsayıcılık ilkeleri çerçevesinde hem yerleşik topluluklar hem de göçmenler için kapsayıcı temel hizmetler sunmalarının desteklenmesi amaçlanan proje kapsamında, Mezitli Belediyesi Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri, birim müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşlarla toplantılar yapıldı.

Yurthaber 08-02-20 15:40

Mezitli’de göçle gelenler hakkında saha araştırması yapıldı

Geçtiğimiz yıl göçmenler konusunda hayata geçirilen adaptasyon fizibilite çalışmalarında pilot bölge seçilen Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde alan taraması yapıldı.Mezitli Belediyesi’ndan yapılan açıklamaya göre, İsveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birliği’nin (SKL) uluslararası projeler kuruluşu SKL International tarafından ve Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, Marmara Belediyeler Birliği ortaklığıyla 2018 yılında hayata geçirilen, Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG) kapsamında ilçede bir dizi toplantı düzenlendi.Göç krizinden ciddi boyutlarda etkilenen Türkiye’de, yerel yönetimlerin dayanıklılığını, barışçılık ve kapsayıcılık ilkeleri çerçevesinde hem yerleşik topluluklar hem de göçmenler için kapsayıcı temel hizmetler sunmalarının desteklenmesi amaçlanan proje kapsamında, Mezitli Belediyesi Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri, birim müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşlarla toplantılar yapıldı.

Yurthaber 08-02-20 15:40

150 bin kişinin katkısıyla hazırlanan yardım tırları İdlib’e gönderildi

Suriye rejim ordusunun yoğun bombardıman düzenlediği İdlib kentine; içerisinde yatak, battaniye ve çocuk bezi gibi 150 bin kişinin katkısıyla hazırlanan 150 bin TL değerinde temel ihtiyaç eşyaları yüklü 2 tır Eskişehir’den dualarla yola çıktı.Esed rejiminin haftalardır yoğun bombardıman altında tuttuğu İdlib’den çok sayıda sivil, Türkiye sınırına doğru göç etmeye başladı.

Haber 18-01-20 16:34

Kartal’da kreş velilerine afet ve ilk yardım sertifikaları verildi

15 kreşle bünyesinde en fazla kreş barındıran Kartal Belediyesi Kreşler Müdürlüğü, sahip olduğu sayı üstünlüğünü, çağdaş ve nitelikli eğitimlerin yanı sıra; koruyucu ve önleyici eğitim hizmetleriyle de desteklemeye devam ediyor.Bu hizmetler kapsamında Kartal’daki öğrenci ve öğretmenlere verdikleri eğitimlerle sosyal bilincin oluşması yönünde yoğun çalışmalarda bulunan Kartal Belediyesi, ilçede eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren tüm okullara verdiği Afet Bilinçlendirme ve İlkyardım eğitimlerine, bu kez kreş velilerini dâhil etti.Kartal Belediyesi Kreşler Müdürlüğü, Sivil Savunma Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Ekim ayında başlayan eğitimleri başarıyla tamamlayan veliler, Kartal Belediyesi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.2 ay boyunca Kartal Belediyesi’ne bağlı Sivil Savunma Uzmanlığı Afet Parkı, Soğanlık Kültür Merkezi ve Yakacık Kültür Merkezi’nde gerçekleşen eğitimlerin neticesinde sertifikalarına kavuşan velilere sertifikalarını, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen ve birim müdürleri takdim etti.66 veli, uzmanlar tarafından verilen eğitimler kapsamında; temel afet bilinci, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehlikelere yönelik farkındalık, olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, arama kurtarma cihazlarının kurulumu, tanıtılması ve enkazda kullanımına yönelik uygulamalar gibi birçok konuda hem teorik hem de uygulamalı bilgi aldı.Velilere sertifikalarını takdim ettikten sonra bir konuşma yapan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen: “Böylesine önemli bir konuda duyarlı olan, elini taşın altına koyan tüm velilerimize ve katkıda bulunan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Yurthaber 17-01-20 11:02

Üniversite öğrencilerinin burs sıkıntısı

Temel ihtiyaçlarını devlet desteğiyle karşılayamayan öğrenciler, sivil yardımlaşma ağlarından medet umuyor.

Haber 15-01-20 12:52

Kütahya’da öğrencilere havacılık sektörü tanıtıldı

Kütahya’da Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde havacılık sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları tarafından öğrencilere havacılık sektörünü tanıtıcı bilgiler verildi.Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde havacılık sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından olan Tüm Sivil Havacılar Derneği (TÜSHAD), Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), Havayolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) ve Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) tarafından, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında, havacılık alanındaki pilot, kabin memuru, uçak teknisyenliği gibi meslekleri öğrencilere tanıtmak, havacılık faaliyetleri ile ilgili bilgi vermek, gelişen havacılık sektörüne yönelik farkındalık oluşturmak ve öğrencilerin topluma yararlı bireyler olarak yetişmesine destek olmak amacıyla, sivil toplum örgütleri mensubu pilot, kabin memuru ve uçak teknisyenleri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Germiyan Konferans Salonunda Türk Hava Yolları kabin görevlisi Baran Bozar tarafından seminer verildi.100 öğrenciye sunum yapılan etkinliğe Millî Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Aybek de katıldı.

Yurthaber 15-01-20 12:37

Milletvekili Dülger’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.Milletvekili Dülger, Basın düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün, demokrasinin temel taşlarından ve vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu belirterek, “Her geçen gün değişen, dönüşen, temel hak ve özgürlükler başta olmak üzere her alanda büyük ilerlemeler kat eden günümüz Türkiye`sinde ve günümüzde anında iletişimin hayati önem taşıdığı küresel dünyada özgür bir basın; Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir.

Yurthaber 09-01-20 11:37

Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Olağan Kongresi

Karabük merkeze bağlı 28 mahalle muhtarının üye olduğu Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Kongresi yapıldı.Mevcut Başkan Mehmet Özen’in hazırladığı tek liste ile gidilen Merkez Mahalle Muhtarları Derneğinin Olağan Kongresine Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede güven tazeleyen Mehmet Özen’i ve ekibini tebrik eden Vali Gürel, "Muhtarlık müessesesi demokrasimizin ilk temel taşlarını oluşturmaktadır.

Yurthaber 30-12-19 14:46

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: (1) - (Rejimin saldırılarının durdurulması) Biz bu saldırıların durmasıyla ilgili süreci yakından takip ediyoruz ve bu saldırıların bir an önce durmasını ve bunun da yeni bir ateşkes ile takvimi belli, çerçevesi belli hayata geçirilmesini bekliyoruz. Bizim Rus tarafından da temel beklentimiz budur" - "Aksi halde hem İdlib mutabakatı ihlal edilmiş olacak hem İdlib'de yeni bir insani kriz ortaya çıkacak hem Türkiye'ye dönük yeni bir göç dalgası ortaya çıkacak hem de orada rejimin girmesi halinde yeni sivil katliamlar yaşanacak" - "Muhataplarımızla yaptığımız görüşmelerde mutabakatın korunması, sivillerin korunması ve siyasi sürecin hayata geçirilmesi ve devam ettirilmesi için de gerekli adımları atmalarını, üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini söylüyoruz" - "Zaman zaman başka ülkelerin, bazı Körfez ülkelerinin de buradaki Ferhat Abdi Şahin adlı Mazlum Kobani kod adlı terör örgütünün elebaşlarından birisi ile çeşitli görüşmeler yaptıklarını, onu Türkiye'ye karşı kullanmak için bir arayışın içerisinde olduklarını da görüyoruz, bunu da not ediyoruz. Bunların da karşılıksız kalmayacağını açık bir şekilde ifade etmek isteriz"

Haber 24-12-19 20:05

Telabyad’a hafta sonu 53 ton un yardımı yapıldı

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü PKK/YPG terör örgütünün işgalinden temizlenerek güvenli hale getirilen Telabyad’ta hayatın normale dönmesi için çalışmalar devam ederken, halkın temel gıda maddesi olan ekmek konusunda sıkıntı yaşanmaması için büyük hassasiyet gösteriliyor.İlçe genelinin nüfusa paralel ihtiyaçlarını tespit eden Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM), AFAD başta olmak üzere Kızılay ve diğer sivil toplum kuruluşlarınca temin edilen insani yardımları doğrudan halka ve Yerel Meclis aracılığıyla esnafa ulaştırmaya devam ediyor.Hafta sonu ilçedeki fırınlara dağıtılmak üzere 25 ton ekmeklik unu Telabyad Yerel Meclisi’ne teslim eden AFAD, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaç olan bölgelerde kurarak ekmek ürettiği mobil ekmek tırına da 1 ton un teslim etti.Bugün de Kızılay tarafından temin edilen 27 ton un, 40 kilogram maya, 40 kilogram tuz ile 200 kilogram ekmek poşeti, AFAD ve Kızılay işbirliğinde, ilçedeki fırınlara dağıtılmak üzere Telabyad Yerel Meclisi’ne teslim edildi.İnsani yardımları teslim etmek için Telabyad’a geçen Kızılay’a ait üç araç ve sekiz personel, AFAD görevlilerinin nezaretinde yardımları dağıttı.

Yurthaber 23-12-19 15:45

2020 Yılı Bütçesi görüşmelerinde son gün

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: (1) - "2020 bütçesi, enflasyon ve faizlerin daha da düşmesini sağlayarak vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri hayata geçirmemizi sağlayacak, kaynaklarını faize değil yatırıma, üretime ve topyekun refah artışına dönüştürecektir" - "2020 bütçe hazırlık sürecinde, bütçemizin ekonomik ve sosyal kalkınma hedeflerimize hizmet eden bir yapıda olması temel önceliğimiz olmuştur. Bu çerçevede 2020 bütçesi, Türkiye ekonomisinin yoluna daha da güçlenerek devam etmesine katkı sağlayacak bir bütçedir" - "Hayatı demokratik mücadele ile geçmiş, demokrasinin işlemesi ve onun en büyük teminatı olan yüce Meclisimizin varlığını sürdürmesi için askeri ya da sivil vesayet teşebbüslerine karşı defalarca mücadele etmiş, kendisini cesurca ortaya koymuş bir lider olan Sayın Cumhurbaşkanımız, bu anlamda 'tek adam' benzetmesinin yapılabileceği en son insandır"

Haber 20-12-19 23:23