Serbest Piyasa Haberleri Ve Son Dakika Serbest Piyasa Haberleri

Serbest Piyasa Haberleri Ve Son Dakika Serbest Piyasa Haberleri

Bir ürünün değerinin hükümet müdahalesi olmadan alıcı ve satıcı arasında belirlendiği piyasa türüdür. Gönüllü olarak gerçekleştirilen bu alışverişler de kararlar bireyler tarafından verilir. Yani bir malın değerini devlet değil alışverişi yapacakların arz ve talep dengesi belirler. Ekonomistler serbest piyasa anlayışının Avrupa’da ve modern çağın başlangıcında doğduğunu belirtmektedir. Bireylere ticari özgürlük ve adil rekabet alanı veren bu sistemin tehlikesi ise tekelleşmeye açık bir zemin oluşturmasıdır. Bu durum ise piyasanın çöküşü demektir. Piyasanın etkili olduğu sağlık, güvenlik, turizm gibi hizmetler piyasanın çöküşü ile çıkmaza girerek ekonomik krizin çıkmasına neden olurlar. Bu sebeple çoğu ekonomist bu durumun önüne geçmek için hükümet müdahalesinin gerekliliğinden söz eder.

Serbest Piyasa Haberleri

Ordu'da fındığın kilogramı 125 liradan işlem gördü

Ordu'da fındığın kilogramı serbest piyasada 125 liradan işlem görüyor.

Yurthaber 12-03-2024 11:51

Ordu'da fındığın kilogramı 110 liradan işlem görüyor

Ordu'da fındığın kilogramı serbest piyasada 110 liradan işlem görüyor.

Yurthaber 22-01-2024 13:50

Giresun'da fındık yılın ilk iş gününde 101 liradan alıcı buluyor

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, serbest piyasada fındık fiyatının 2024 yılına 101 liradan başladığını belirtti.

Yurthaber 02-01-2024 12:27

Giresun'da serbest piyasada fındık 64 liradan işlem görüyor

Giresun serbest piyasasında fındık fiyatı yeni haftaya 64 liradan başladı.

Yurthaber 30-01-2023 13:38

Ordu'da serbest piyasada fındık 57 liradan işlem görüyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu'da fındığın kilogramının serbest piyasada 57 liradan işlem gördüğünü söyledi.

Yurthaber 09-01-2023 12:16

Ordu'da serbest piyasada fındık 55 liradan işlem görüyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu'da fındığın kilogramının serbest piyasada 55 liradan işlem gördüğünü söyledi.

Yurthaber 02-01-2023 11:47

Ordu'da serbest piyasada fındık 53 liradan işlem görüyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu'da fındığın kilogramının serbest piyasada 53 liradan işlem gördüğünü söyledi.

Yurthaber 19-12-2022 14:51

Giresun'da fındık fiyatı yeni haftaya 53 liradan başladı

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, yeni haftada fındığın kilogramının serbest piyasada 53 liradan işlem gördüğünü söyledi.

Yurthaber 05-12-2022 15:12

Ordu'da serbest piyasada fındık 50 liradan işlem görüyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu'da fındığın kilogramının serbest piyasada 50 liradan işlem gördüğünü söyledi.

Yurthaber 05-12-2022 12:53

Akaryakıt değil karaborsacı zammı! Tam ‘bittiler’ derken… Sebze fiyatlarında görülmemiş artış: Bir ayda yüzde 730...

Kış aylarında fırsatçıların da etkisiyle vatandaşın cebini yakan sebze fiyatları havaların ısınmasıyla gerilemişti. Ancak son bir ayda karaborsacılar nedeniyle bazı ürünlerde fiyatları yüzde 730’un üzerinde arttı. “Mazota gübreye gelen zamlara rağmen çiftçi 2 liralık üründen 50 kuruş kazanıyor” diyen sektör temsilcileri, “Ancak birileri yüzde 300’ün üzerinde kârı cebe atıyor” diyor. Henüz netliğe kavuşmayan Hal Yasası ise üreticinin de tüketicinin de tek ümidi…

Finans 04-07-2022 08:21

Bakan Muş rekoru duyurdu! İhracatta tüm zamanların en yüksek rakamı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'de haziran ayında ihracatta tüm zamanların en yüksek rakamına ulaşıldığını belirterek "Haziran ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 18,5 artışla 23,4 milyar dolar olmuştur" açıklamasında bulundu. Öte yandan Ticaret Bakanlığı, haziran ayı veri bültenini yayımladı. Buna göre, ocak-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre ihracat yüzde 20 artarak 125 milyar 864 milyon dolar, ithalat yüzde 40,6 artışla 177 milyar 230 milyon dolar oldu.

Finans 02-07-2022 12:31

Elektronik ticarete yönelik düzenlemeler içeren teklif komisyonda

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ: - "Kanun teklifi, sektördeki rekabeti bozucu uygulamaların önlenmesi, sektörün sağlıklı ve dengeli şekilde büyümesinin sağlanması ve e-ticaret pazar yerleri ile satıcılar arasında asimetrik pazarlık gücünden kaynaklanan sorunların giderilmesi için hazırlandı"

Haber 29-06-2022 13:09

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den enflasyon mesajı! 'Pazara korumasız gidiyorum'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da enflasyondan olumsuz etkilenen dar gelirlinin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi. Ekonomi ile ilgili önemli mesajlar veren Bakan Nebati, "'Pazara çıktınız mı' diye bir arkadaşım sordu. Ben pazara gidiyorum, korumasız gidiyorum. Bir gün gelin Yeşilköy pazarına hep beraber gidelim." ifadelerini kullandı.

Haber 23-06-2022 20:31

Ukrayna AB'ye katılabilir mi, Rusya buna nasıl tepki verir?

AB liderlerinin 23 ve 24 Haziran'da bir araya geleceği zirvede, Ukrayna'ya resmen Avrupa Birliği (AB) adaylık statüsü verilmesi yönünde karar alması bekleniyor.

Haber 23-06-2022 07:21

Bakan Nebati'den 'kamu maliyesi bozuldu' iddiasına yanıt: 'Midemizi bulandırmayın!'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medyada yer alan 'kamu maliyesi bozuldu' şeklindeki yorumlara ilişkin dikkat çeken bir yorumda bulundu. Kamu maliyesinden asla taviz verilmediğini söyleyen Nebati, "Yalan yanlış haberle midemizi bulandırmayın" dedi. Nebati konuşmasında serbest piyasanın önemine dikkat çekti.

Finans 11-06-2022 15:54

SON DAKİKA: Bakan Nebati'den yabancı yatırımcıya mesaj! Sosyal medyadan swap ve Türk Lirası vurgusu

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması! Dün gece dikkat çeken Gelire Endeksli Senet paylaşımında bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, şimdi de Türk Lirası mesajı verdi. Swap enstrümanıyla Türk Lirası cinsi varlıklara erişim imkanının genişletileceğini belirten Nebati, yabancı yatırımcılara da mesaj verdi. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 10-06-2022 17:34

Hazine Bakanlığı'ndan ekonomideki yeni kararlara ilişkin açıklama: 'Mali disiplinden taviz verilmeyecektir'

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanlığı önlemler paketinin ardından yeni bir açıklama ile serbest piyasa kurallarına vurgu yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Önümüzdeki dönemde ihtiyatlı maliye politikasına devam edilecek ve mali disiplinden asla taviz verilmeyecektir" denildi.

Finans 10-06-2022 09:15

Son dakika | Hazine ve Maliye Bakanlığı ekonomide atılacak adımları açıkladı! GES talep toplama işlemi gerçekleştirilecek

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı, ekonomiye ilişkin atılan yeni adımları duyurdu. Bakanlık, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemlerinin 15 Haziran'dan itibaren başlayacağını açıkladı. Yapılan açıklamada "İhraç edilecek senetler, 3 ayda bir yatırımcısına kupon getirisi sağlayacak olup kupon ödemelerinde asgari getiri garantisi olacaktır." ifadeleri kullanıldı. İşte son dakika gelişmesinin tüm detayları...

Finans 10-06-2022 08:16

Ukrayna savaşı dünyayı nasıl değiştirdi?

Ukrayna savaşı dünyayı nasıl değiştirdi? 5 maddede inceledik.

Haber 04-06-2022 16:53

Kirada oturanlar dikkat! Kira sözleşmelerinde önemli detay...

Kirada oturan vatandaşlar yüksek enflasyon nedeniyle oldukça sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Kiracılar, mutlaka hakkını, hukukunu, devletin rayiç artış bedelini öğrenip, sözleşmelerini buna göre belirlesin; buna göre artış yapsınlar" ifadelerini kullandı.

Haber 03-06-2022 18:05

Kira fiyatları yükseldi! Başvurular arttı

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, konut fiyatlarındaki fahiş artışlara ilişkin fırsatçılık yapanların bulunduğunu, ev sahiplerinin yüksek kira talepleri konusunda kuruma çok sayıda başvuru yapıldığını bildirdi.

Finans 02-06-2022 12:59

OECD nedir? OECD açılımı nedir, OECED ülkeleri hangileridir?

OECD yani Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Teşkilatı, merkezi Paris'te bulunan ve serbest piyasa ekonomisini korumayı amaçlayan, 38 ülkeden oluşan uluslararası bir organizasyondur. Kurucu üyeleri arasında Türkiye de bulunmaktadır. OECD nedir? OECD ne zaman kuruldu? OECD ülkeleri hangileri?

Finans 01-06-2022 11:31

Brent petrol için flaş yorum! Akaryakıt fiyatları...

Akaryakıt fiyatlarının- belirleyici unsurlarından brent petrol için çarpıcı bir yorum yapıldı. Davos Zirvesi’nde kritik açıklamalarda bulunan Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol, petrol fiyatlarında daha fazla yükseliş olabileceğini belirtti. Birol ayrıca, petrol üreticilerinin fiyat artışlarını kontrol altında tutmak için sorumluca davranması gerektiğini, aksi taktirde küresel resesyon riskinin gündeme gelebileceğini belirtti.

Finans 23-05-2022 15:13

Elektrik fiyatları için yeni düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından spot elektrik tavan fiyatlarına ilişkin kritik bir karar alındı. Resmi Gazete’den duyurulan karara göre Gün Öncesi Piyasası ve Dengeleme Güç Piyasasında tavan fiyat 2 bin 500 liradan 2 bin 750 liraya yükseltildi.

Finans 19-05-2022 10:57

Altın ve dolar yatırımcısını ‘Silkeleme operasyonu var’ diyerek uyardı! İslam Memiş’ten ‘makas aralığı’ yorumu

Altın, dolar ve kripto paralar için değerlendirmelerde bulunan Finans Uzmanı İslam Memiş, “Bu hafta çok büyük bir bir operasyonun içindeyiz” diyerek yatırımcıları panik yapmamaları konusunda uyardı. ABD Merkez Bankası Fed’in bilinçli bir şekilde ‘silkeleme operasyonu’ yaptığını iddia eden İslam Memiş dolar/TL kuru ve gram altın fiyatı için ‘makas aralığı’na dikkat çekti. Memiş, ekrandaki rakamların serbest piyasada görülemeyeceğini dile getirdi.

Finans 13-05-2022 14:47

Düşük faizli konut paketlerinin ardından 'saatlik zam' yaptılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunmuş, konut finansmanıyla ilgili hazırlanan 3 yeni paketin detaylarını açıklamıştı. Bunun ardından fırsatçılar boş durmayıp ev fiyatlarını yüzde yüz oranında arttırdı. Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, müteahhitlerin elinde ev olmadığını, arsa sahiplerinin saatlik zam yaptığını ve bunlara yaptırım uygulanması gerektiğini bildirdi.

Finans 13-05-2022 10:44

Domino etkisi yarattı! Konutta yüksek fiyata ‘ahlak’ sınırı...

Konutta düşük faizli kredi desteğinin açıklanmasıyla fırsatçılar yeniden sahne aldı. Ev fiyatlarında sadece bir günde yüzde yüz artış gerçekleşti. Rakamlar karşısında birbirini referans alan ev sahipleri fiyatları daha da yukarı çekti. Sektör temsilcileri ev fiyatları için bir üst sınır bulunmadığını ifade ederken yegane kriterin ‘ahlak’ olduğuna dikkat çekti. Ev fiyatlarındaki artış içinse çözüm önerileri şöyle oldu…

Finans 12-05-2022 08:26

Son Dakika: Bakan Nebati'den konuttaki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili flaş açıklama

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konuttaki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Nebati, "Fahiş fiyat artışlarına karşı her adımı atacak, fırsatçılara müsamaha göstermeyeceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunmuş, konut finansmanıyla ilgili hazırlanan 3 yeni paketin detaylarını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından bazı fırsatçılar dakikalar içinde ev fiyatlarını yükseltmişti.

Finans 10-05-2022 21:43

Hazine Bakanlığı'ndan 'dolar' mesajı: Türk Lirası kullanımı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan menkul satışlarda TL zorunluluğu getirilmesine ilişkin yeni bir açıklama geldi. Dolarizasyonla mücadeleye dikkat çekilen açıklamada, "Serbest piyasa koşulları çerçevesinde Türk Lirasının kullanımını önceliklendirmeye ve dolarizasyonla mücadeleye yönelik çalışmalara kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

Finans 21-04-2022 10:24

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni destek paketini açıkladı: Tüm ücretleri bakanlık karşılayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Kabine toplantısı sona erdi. Kameralar karşısına geçen Erdoğan yeni kararları duyurdu. Temel ihtiyaç ürünlerindeki fiyat artışlarıyla ilgili, "Balon sönecek" ifadesini kullanan Erdoğan, yeni istihdamlar için verilecek desteği de açıkladı. Erdoğan ayrıca, "2B arazilerinin satışıyla ilgili başvuru ve ödeme süresini 31 Aralık'a kadar uzatma kararı aldık." dedi. İşte merak edilen açıklamanın detayları...

Haber 12-04-2022 19:03

Kooperatif şirket nedir, nasıl kurulur? Kooperatif şirketlerin özellikleri nelerdir?

Yeni Türk Ticaret Kanunu şirket türleri arasında yer alan kooperatif şirket, 1163 sayılı Kooperatif Kanunu’na uygun kurulup faaliyetlerini sürdüren sermaye kuruluşlarıdır. Karşılıklı yardımlaşmayı amaçlayan ve herkesin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan bu şirketler, ekonomik kuruluşlar olarak da bilinmektedir. Kooperatif şirket nedir ve özellikleri nelerdir? Konuyla ilgili ayrıntılar...

Finans 11-04-2022 14:47

Almanya'nın yeni bir ekonomi modeline ihtiyacı var

Almanya'nın ekonomik başarısı büyük ölçüde ucuz enerjiye dayanıyor.

Haber 07-04-2022 18:40

Bakan Nebati'den enflasyon ve KDV indirimi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kur stabil olduysa faiz de gündemden çıktıysa, enflasyonu da er ya da geç birlikte alaşağı edeceğiz." dedi. Hayat pahalılığı karşısında attıkları KDV indirimi adımlarına da dikkati çeken Nebati, Enflasyonla Mücadele Timleri’nin bu indirimlerin etiketlere yansıyıp yansımadığını kontrol ettiğini aktardı.

Finans 05-04-2022 23:25

Bakan Nebati'den enflasyon rakamları için ilk değerlendirme: Makul seviyeye geldiğini göreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında İş Dünyası ile İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'da enflasyon ve döviz kurlarına ilişkin açıklamada bulundu. Nebati, "Yıl sonunda enflasyonun makul bir seviyeye geldiğini hep birlikte göreceğiz. Piyasada işler iyi ve canlı" diye konuştu.

Finans 04-04-2022 13:30

EPDK'dan elektrik kararı: Faturalarda yeni dönem

EPDK'dan elektrik faturasıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu; üretim santrallerine yönelik "azami uzlaştırma fiyatlarını" belirledi. EPDK'nin başlangıç olarak belirlediği azami uzlaştırma fiyatı, doğal gaz ve ithal kömür santralleri için megavatsaati 2500 lira, diğer santraller için 1200 lira oldu. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bu mekanizma ile ithal enerji hammaddelerindeki maliyet artışının faturalara yansıtılmasının engellenmesini amaçladıklarını bildirdi.

Finans 29-03-2022 16:23

Şeker fiyatlarına indirim mi geldi? Bakanlık harekete geçti! Şeker fiyatları ne kadar oldu?

Şeker fiyatlarında yaşanan artış bir süredir vatandaşın gündeminde bulunurken, şekerde son durum merak ediliyor. Devlet fabrikalarında 290 liradan satılan bir çuval şeker, özel sektörde 800 liraya kadar çıkmıştı. Ticaret Bakanlığı, son olarak şeker fabrikaları nezdinde incelemeler yapıldığını açıkladı ve yapılan indirimi duyurdu. Peki Şeker fiyatlarına indirim mi geldi, güncel şeker fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilenler...

Finans 24-03-2022 16:56

Son dakika: Şeker fiyatlarına indirim geldi! 800 TL'ye kadar çıkmıştı, Bakanlık harekete geçti

Son dakika: Şeker fiyatlarındaki artış bir süredir vatandaşın gündemindeydi. Devlet fabrikalarında 290 liradan satılan bir çuval şeker, özel sektörde 800 liraya kadar çıktı. Ticaret Bakanlığı, şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler olduğuna dair son dönemde kamuoyuna yansıyan hususları işleme alarak, şeker fabrikaları nezdinde incelemeler yapıldığını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığı da çuval şeker fiyatının 800 TL'den 575 TL'ye indiğini duyurdu.

Finans 24-03-2022 14:17

Putin'in Ukrayna'yı işgal etme kararıyla Soğuk Savaş sonrası dönemin bitmesi ne anlama geliyor?

"Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgali dünyayı değiştirdi. Berlin Duvarı'nın yıkılmasıyla başlayan Soğuk Savaş sonrası dönem sona erdi; yeni ve daha tehlikeli zamanlarda yaşıyoruz" BBC'nin kıdemli muhabiri Allan Little, Rusya liderinin yanlış hesapları nedeniyle Rusya'nın kapısında yeni bir demir perdenin belirdiği görüşünde.

Haber 21-03-2022 18:09

Son dakika: EPDK'dan elektrik fiyatları için karar! 6 ay boyunca...

EPDK'dan yapılan son dakika açıklamasına göre elektrik fiyatlarındaki artışa karşı 6 aya kadar önlem alınması kararı alındı. Açıklamada üretimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi nedeniyle böyle bir karar alındığı ifade edildi.

Finans 17-03-2022 14:05

Son dakika: Rusya-Ukrayna savaşı dengeleri değiştirdi! Yatırımcılar Türkiye'ye yöneldi

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, her alanda olduğu gibi ekonomide de dengeleri değiştirdi. Saldırıları başladığı ilk günden bu yana Rusya'ya yönelik yaptırımlar katlanarak artarken, Rus iş insanları da yaptırımların hedefi oldu. Başta ABD, İngiltere ve AB ülkeleri onlarca Rus oligarkı yaptırım listesine alırken, iş insanları da yatırımlarını başka ülkelere yöneltmek durumunda kaldı. Türkiye de gerek konumu gerekse de nüfusu dolayısıyla adeta cazibe merkezi oldu.

Finans 17-03-2022 07:13

Son dakika! EPDK'dan akaryakıt fiyatlarıyla ilgili kritik açıklama: Araç sahipleri dikkat

Son dakika haberine göre EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen satışlardaki kar payı makul olmayan seviyelerde olursa 'tavan fiyat' uygulamasına yeniden dönülebilir." ifadelerini kullandı.

Finans 16-03-2022 18:08

Son dakika: Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması! Tarih verdi

Son dakika haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den enflasyon açıklaması geldi. Yaz aylarından itibaren enflasyonda düşüş görüleceğini kaydeden Nebati "enflasyonu yıl sonu itibariyle belli seviyeye getirip 2023 Haziran seçimlerinde tek rakamlı olma hususundaki kararlılığımız devam ediyor. Gerekeni yapıyoruz. KDV ve gıdada indirim yaptık. Elektrikte indirim yaptık. Finansal istikrarla ilgili, gıda komitesiyle de baskıyı giderecek tedbirleri almaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu

Finans 16-03-2022 12:46

Son dakika: Bakan Nebati'den akaryakıt açıklaması

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yüzde 56’sı dövizden dönüşmek üzere 557 milyar TL birikmiştir" açıklamasında bulundu. Öte yandan akaryakıt fiyatlarıyla ilgili açıklama yapan Nebati, petrol fiyatlarının 77 dolardan 130 dolar seviyelerine kadar yükseldiğini, akaryakıt zamlarının vatandaşlara mümkün olduğunca az yansıması için gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

Finans 15-03-2022 09:44

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, Putin'in geniş stratejik hedefleri açısından neden önemli?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşından bahsederken geniş ve tarihsel referanslarda bulunuyor. Bu referansların kökenini Ergin Yıldızoğlu inceledi.

Haber 25-02-2022 03:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Elektrik faturalarına düzenleme 1 Mart'ta başlıyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektrik faturalarına düzenlemenin 1 Mart'ta başlayacağını duyurdu. Erdoğan, 'Vatandaşlarımızı rahatlatacak çözümler sunmaya devam edeceğiz.' dedi

Finans 22-02-2022 13:06

Elektrik dağıtım şirketlerinden 'fiyat artışı' açıklaması

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) tarafından, son günlerde medyada elektrik dağıtım şirketlerine yönelik haksız ithamlarda bulunulduğu ve elektrik tarifeleriyle ilgili dağıtım şirketlerinin belirleyici bir rolünün olmadığı belirtildi.

Finans 14-02-2022 16:40

Son dakika: Elektrik zamları geri alınacak mı? Faturalarda yeni düzenleme yolda

Son dakika haberi: Elektrik faturalarıyla ilgili kritik toplantı dün Ankara'da gerçekleşti, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 21 elektrik dağıtım bölgesinin sahipleriyle bir araya geldi. Elektrik faturalarında indirim için büyük beklenti oluşurken, kritik toplantıda yeni formüller konuşuldu. Kritik toplantıda 'konutların tarife sınırının yükseltilmesi ve ikinci kademe için uygulanan yüzde 127'lik zammın geri alması ve dağıtım bedellerinde indirim konularının gündeme geldiği belirtiliyor.

Finans 12-02-2022 12:11

Son dakika: Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan elektrik faturalarına yapılan yeni düzenlemeyi duyurdu

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine toplantısı sona erdi. Kritik toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz. Şubat ayında sarf edilecek elektriğin faturası, vatandaşlarımız lehine yapılacak yeni düzenlemeye uygun şekilde gelecektir." ifadelerini kullandı.

Haber 31-01-2022 17:56

Merkez Bankası'ndan hükümete 'enflasyon' mektubu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2021'de yüzde 5 hedeflenen ancak yüzde 36 olarak gerçekleşen enflasyonla ilgili hükümete açık mektup gönderdi. Mektupta para takas işlemlerinin toplam fonlama içerisindeki payının azaltılması başta olmak üzere, Türk lirasına erişimde Türk lirası cinsi teminat ve araçların önceliklendirileceği vurgulandı.

Finans 31-01-2022 14:50