Aksesuar Haberleri

Aksesuar nasıl yazılır? Aksesuar mı aksesuvar mı, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Sözcükleri doğru bir şekilde kullanmak için yazım kurallarına itina edilmesi son derece önemlidir. Hem okumayı hem de anlamayı kolaylaştırmak adına konulmuş belli başlı imla kuralları mevcuttur. Bu kurallar yazılı iletişimlerde anlam kaymasını önlemek amaçlı konulmuştur. Dilimizde yaygın olarak yanlış yazılan birçok sözcük vardır. Bu sözcüklerden biri de aksesuar kelimesidir. Peki, aksesuar nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 09-06-2023 17:32

Uzak durmanız gereken 5 giyim hatası! Yaşlı görünmenize sebep oluyor

Saç stili ve kesimi, makyaj, cilt bakımı gibi etkenler görünüşümüzü doğrudan etkileyebiliyor. Bu etkenlerin arasında yer alan moda hataları çok daha yaşlı görünmemize sebep olabiliyor. Uzmanlar yaşlı görünüme sebep olan uzak durmanız gereken giyim hatalarını sıraladı.

Kadin 18-05-2023 20:23

Yüzünüzü 10 yaş genç gösteren rengi açıkladı! Herkese yakışıyor

Saç modeli ve stili, giydiğimiz kıyafetler, yaptığımız makyajlar yaşımızı olduğundan çok daha genç gösterebiliyor. Bir stilist yaptığı açıklamada yüzünüzü en az 10 yaş genç gösterecek rengi açıklayarak bu rengin herkese yakıştığını belirtti. İşte her kadının dolabında olması gereken ve yaşlanmaya meydan okuyan o renk...

Kadin 13-04-2023 14:17

İhtiyacınız olan ürünleri bütçenizi sarsmadan almanızı sağlayacak indirimler burada!

Yeni bir hafta, yeni bir indirim fırsatı! Moda, kozmetik, ev yaşam başta olmak üzere birçok kategoride bayram ve yaz indirimleri devam ediyor. Uygun fiyatlarla ihtiyacınız olan harika ürünleri satın almak istiyorsanız sizin için derlediğimiz indirimlere mutlaka göz atmalısınız. Sizler için araştırıp bir araya getirdiğimiz bu fırsatları kaçırmamak için okumaya devam edin!

Haber 13-03-2023 09:13

Saatim olmadan asla! diyenlere en kaliteli en iyi saat markaları 2023

Saatler fonksiyonellikleriyle sadece zamanı ölçmekle kalmayıp aynı zamanda kişisel tarzımızı yansıtarak günlük yaşantımıza özgünlük katıyor. Bu yılın öne çıkan saatleri zarafetle teknolojiyi bir araya getirerek kullanıcıları etkilemeyi başarıyor. Estetik tasarımları, güçlü özellik setleri ve kullanım kolaylıklarıyla öne çıkan bu saatler moda tutkunları ve teknoloji severler arasında büyük ilgi görüyor. İşte 2023'ün saat dünyasında kendine sağlam bir yer bulan bu şıklık abidelerinden bazıları…

Haber 27-02-2023 16:33

Stilist son 8 yılın en çirkin moda trendini açıkladı! Kullanımı giderek artıyor...

Her sene ortaya çıkan yeni trendler başlarda yadırgansa da kolayca benimsenip uygulanmaya başlanıyor. Bazı trendler görünümdense işlevsel özellikleriyle ön plana çıkıyor. Ancak hayatımızı kolaylaştıran bazı ürünler kötü görünümlere sebep olabiliyor. Bir stilist son 8 yılın en çirkin moda trendini açıkladı.

Kadin 26-02-2023 13:34

TikTok'ta paylaştı: Çok ucuz fiyata kaliteli görünmenizi sağlayacak kıyafet hileleri

Zaman geçtikçe hem yaşınız artması hem de modanın değişmesiyle birlikte tarzlarınızda değişimler yaşamış olabilirsiniz. Bazen eski kıyafetlerimize baktığımızda bunu nasıl giymiş diyerek şok olabiliyoruz. TikTok'ta bu tarz durumlardan kaçınmak için kaliteli görünmenizi sağlayacak kıyafet hileleri paylaşıldı.

Kadin 20-09-2022 11:01

Moda uzmanı paylaştı: Daha kaliteli bir görünüm için ihtiyacınız olanlar

Giydiğimiz kıyafetler tüm görünüşü oldukça değiştirebiliyor. Ruh halimizi bile yansıtan kıyafetlere her zaman özenmek gerekiyor. Özenli kıyafet denilince akla pahalı kıyafetler geliyor olabilir ama bu yanlış bilgiler arasında bulunuyor. Moda uzmanı bir YouTube kullanıcısı uygun fiyata aldığınız kıyafetlerle de kaliteli görünmenin mümkün olduğunu paylaştı.

Kadin 24-08-2022 10:25

Hiç aklımıza gelmemişti! Güneş gözlüklerine bulaşan makyajı önlemek mümkün

Güneş ışınlarına bakmak gözü oldukça rahatsız ediyor. Bu sebeple kullanılan güneş gözlükleri hem güneşten koruyor hem de kombinleri tamamlayan bir aksesuar haline geliyor. Ancak yapılan makyajların güneş gözlüğüne bulaşması istenmeyen durumlara yol açabiliyor. TikTok kullanıcısı bir kadın makyajınızın güneş gözlüğüne bulaşmaması için bulduğu tüyoyu paylaştı.

Kadin 21-08-2022 11:00

Amazon kullanıcılarının bayıldığı kıyafet ve aksesuar önerileri

Hem spor hem klasik şıklığı Amazon sayesinde yakalamaya ne dersiniz? Kadın modasının nabzını birbirinden şık ürünleriyle tutan Amazon, kıyafet ve aksesuar seçenekleriyle beğeni kazanıyor. Şorttan kot pantolona, hasır şapkadan güneş gözlüğüne kadar bayılarak kullanacağınıza emin olduğumuz ürünleri sizler için listeledik. Öyleyse gelin, göz kamaştırıcı kombinlerinizin tamamlayıcısı olacak kıyafet ve aksesuarlara birlikte göz atalım!

Kadin 12-08-2022 14:09

Yazın rahatlığını ayaklarınızda hissettirecek parmak arası terlik modeli önerileri

Yazın aşırı sıcaklarda ayakların terlememesi için hava alması gerekiyor. Bu sebeple en çok tercih edilen modeller, parmak arası terlikler oluyor. Rahatlığı ve dayanıklılığı sebebiyle tüm yazı tek terlikle geçirmeniz bile mümkün. Parmak arası terlikleri siz de rahat ve konforlu buluyor ama modeller arasında kayboluyorsanız hazırladığımız listede kendinize en uygun modeli bulabilirsiniz. Bu senenin en trend terlik ürünlerini gelin, birlikte inceleyelim.

Haber 27-06-2022 10:06

Apple Watch kullanıcılarına yeni ürün almış gibi hissettirecek kaplama önerileri

Apple Watch kullanıcıları zaman zaman hem saatlerinin görünümünü değiştirmek hem de aksesuarlarını korumak için kaplama kullanmaya bayılıyor. Fakat o kadar çok seçenek var ki karar vermek bir hayli zor olabiliyor. Eğer siz de onlarca farklı Apple Watch kaplama arasından hangisini alacağınıza karar veremiyorsanız gelin, sizin için seçtiğimiz ürünlere beraber göz atalım.

Haber 22-06-2022 14:56

Plajda ya da yolda yürürken yakıcı güneşten korunmanızı sağlayacak şapka modelleri

Yaz kış demeden güneşin az da olsa yüzünü gösterdiği zamanlarda şapkasız dışarıya çıkmayanlardan mısınız? Kış aylarında belki tempolu bir sahil yürüyüşünde size eşlik eden şapkalar, yaz günlerinde ayrılmaz bir parçanız hâline geliyor olabilir. Siz de şapkalarla hem şıklığınızı tamamlamak hem güneşin zararlı etkilerinden korunmak istiyorsanız doğru yerdesiniz! İşte "İyi ki almışım." dedirtecek birbirinden kaliteli modeller!

Kadin 21-06-2022 10:59

Konforlu evinize şıklık katacak ve yaz renklerine uygun ev aksesuarları

Herkes rahat olduğu kadar şıklığıyla da ön plana çıkan bir evde oturmayı hayal eder. Evlerde şıklık; mobilyalardan başlar, beyaz eşyalara kadar uzanır ancak ortamın havasını asıl değiştiren objeler hiç şüphesiz ki aksesuarlar! Aksesuarlar eve doğrudan dekoratif bir dokunuş yapmakla kalmıyor, aynı zamanda ortama farklı bir enerji katarak da göz kamaştırıyor. O hâlde konforlu evinize şıklık katacak ve yaz renklerine uygun ev aksesuarlarına göz atmaya ne dersiniz?

Haber 10-06-2022 14:40

Alerjisi olan hassas kulaklar için en iyi hypoallergenic küpe çeşitleri

Kullandığımız takıların kişiliğimizi yansıttığını inkar edemeyiz. Tabii çoğumuz kendimizi en iyi ifade edecek küpeyi özgürce seçebilirken hassas tene sahip olanlarımız içinse durum pek de öyle değil. Neyse ki her problemin bir çözümü var. Eğer daha önce kullandığınız bir küpe kulağınızda kızarıklık, tahriş veya yara oluşturduysa hipoalerjenik küpeleri tercih edebilirsiniz. Öyleyse hassas kulaklarınız için en şık küpeleri keşfetmeye hazır mısınız?

Kadin 31-05-2022 13:54

Klasik giyimi hayat tarzı haline getiren erkekler için 2000 TL altı klasik saat önerileri

Kol saatleri erkeklerin vazgeçilmez aksesuarlarının başında geliyor. Kol saatleri hem zaman yönetimi hem şık bir görünüm için oldukça önem taşıyor. Stil sahibi erkekler ise giyim tarzına uygun saati seçebilmek için detaylı araştırma yapıyor. Saatler modeline, kullanılan malzemesine ve markasına göre farklı fiyat seçenekleriyle satışa sunuluyor. İşte klasik giyimi hayat tarzı hâline getiren erkekler için 2000 TL'nin altında saat önerileri ile karşınızdayız!

Haber 31-05-2022 13:53

Havuz ya da deniz kenarında bikinilerinizi süsleyecek suya dayanıklı vücut zinciri önerileri

Eski zamanlardan beri kadınlar süslenmeyi ve kendilerini daha zarif gösteren aksesuarlar kullanmayı çok iyi biliyor. Yeni başlayan vücut zinciri trendi ise aksesuarların doruk noktasında yer alıyor. Kullananı âdeta tanrıça gibi gösteren şahane zincirlerden “Bu yaz mutlaka edinmeliyim.” diyorsanız sizin için harika bir liste hazırladık. İşte zarifliği ve şıklığıyla bu yaz plajların tozunu attıracak vücut zinciri çeşitlerinden birkaçı.

Kadin 10-05-2022 09:28

Arabasının içini havalı ve eğlenceli bir hale getirmek isteyenler için en tatlı ve kullanışlı aksesuar önerileri

Arabasına gözü gibi bakanları ve farklı aksesuarlarla arabasının havasını değiştirmek isteyenleri buraya alalım! Yolculuğunuzu daha eğlenceli hale getirecek, hayatınızı kolaylaştıracak birbirinden şık ve kullanışlı araç aksesuarlarıyla karşınızdayız!

Haber 25-04-2022 09:45

Yaşam kalitenizi arttırıp keşke yıllar önce alsaydım diyeceğiniz ev ürünleri

Evde geçirdiğiniz anları daha keyifli hâle getirmek ve yaşam kalitenizi artırmak için birkaç öneriye ne dersiniz? Alışılagelmişin dışında birkaç küçük eşya değişikliğiyle mutfakta geçirdiğiniz zamanı azaltabilir, dolaplarınızın içini ferahlatabilir ya da yaşam alanlarınızı daha şık ve konforlu hâle getirebilirsiniz. Siz de "Keşke daha önce alsaymışım!" diye düşünmek istemiyorsanız sizin için hazırladığımız önerilere bir an evvel göz atabilirsiniz!

Haber 25-04-2022 09:34

Kombininizi tamamlayacak ve sizi dikkat çeken biri yapacak aksesuarlar

"Kombinlerin tamamlayıcı unsuru nedir?" diye sorsak muhtemelen hemen herkes "Aksesuar" cevabını verir. Aksesuarlar olmadan en çarpıcı kombinler bile yarım kalabilir. Eğer siz de zarif kombinlerinizi tamamlamak, tüm dikkatleri üzerinize çekmek istiyorsanız aksesuarların gücünden mutlaka yararlanmalısınız. Hangi ürünleri seçeceğinize karar veremiyorsanız okumaya devam etmelisiniz!

Kadin 12-04-2022 16:56

Takma tırnak sevdalılarına en yaratıcı ve stil takma tırnak önerileri

Güzel eller, şık ve bakımlı bir görünüm için olmazsa olmazlardan. Renkli tırnaklar ise ellere estetik katan önemli detaylar arasında. Öyle ki, takma tırnak kullanarak manikürü sanata çevirmek mümkün. Üstelik bunun için tırnakların uzamasını beklemek zorunda değilsiniz. Birbirinden güzel takma tırnaklar ile istediğiniz an istediğiniz stili yaratabilirsiniz. Bu fikir sizi de heyecanlandırdıysa son dönemin trendleri arasında yer alan takma tırnak modellerine şöyle bir göz atmaya ne dersiniz?

Kadin 31-03-2022 11:45

Siyah olmadan yapamam! diyen siyah sevdalılarına şık ve kullanışlı siyah renkli aksesuar önerileri

"Kombinlerin vazgeçilmez ve tamamlayıcı unsuru nedir?" diye sorsak muhtemelen hemen herkes bu soruya "Aksesuar." yanıtını verir. Her rengi ve modeli bulunan aksesuarlar arasından bazılarımız giyim kuşamda olduğu gibi siyahtan vazgeçemiyor. Eldivenlerden güneş gözlüklerine, kol düğmelerinden tokalara kadar aksesuarlarında siyah renkten vazgeçemeyenler için hem kullanışlı hem çok şık aksesuar fikirleriyle karşınızdayız!

Haber 28-03-2022 09:26

Dünyanın en ince mekanik saati görücüye çıktı: Fiyatını öğrenince dudağınız uçuklayabilir!

İtalyan bir firma, Octo Finissimo Ultra adını taşıyan dünyanın en ince mekanik saatini üretmeyi başardı. 1,8 mm kalınlığıyla dünya rekoru kıran saat, şaşırtıcı olmayan bir şekilde yüksek bir fiyat etiketi ile geliyor. Üstelik saatin mekanik dünya ile dijital boyutun arasında köprü kuracağı da söyleniyor.

Haber 24-03-2022 16:01

Ordu'da öğrenciler atık su tesisatı malzemelerini aksesuara dönüştürüyor

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atık malzemelerden yaptığı avize, duvar lambası ve süsünün, okul döner sermaye işletmesi aracılığıyla satışa sunulması hedefleniyor - Tesisat Teknolojileri ve İklimlendirme Bölümü Öğretmeni Coşkun Yüce: - "Burada en önemli konu hurdaya atılması gereken malzemeler öğrencilerin ellerinde esere dönüşerek yeniden ekonomiye kazandırılmış oluyor"

Yurthaber 03-03-2022 13:27

Kişiliğinizi yansıtacak, auranızı perçinleyecek, kişiliğe göre aksesuar önerileri

Aksesuar kullanımı en az giydiğimiz giysiler kadar önemli. Kıyafetlerimiz ve tarz tercihimiz her ne kadar kişiliğimizi yansıtıyorsa, taktığımız takılar, gözlükler, fularlar da aynı şekilde bizi yansıtıyor. Kişiliğinizi yansıtacak, sizi en güzel şekilde temsil edecek birbirinden farklı tarz ve formda aksesuarları sizler için inceliyoruz!

Haber 15-02-2022 11:43

Evinin bir duvarını anı köşesine çevirmek isteyenlerin mutlaka göz atması gereken ürünler

Zaman hızla akıyor ve yaşadığımız her an bir anıya dönüşüyor. O an kötü gibi hissetsek de ilerleyen süreçte yaşadığımız her şey anlam kazanıyor. Sevdiklerimizle geçirdiğimiz kısacık vakitlerden geriye fotoğraflar kalıyor. Siz de en değerli anları ve sevdiklerinizi sürekli hatırlamak istiyorsanız evinizin bir duvarını kolayca anı köşesine çevirebilirsiniz. En güzel anı köşesi için ihtiyaç duyduğunuz ürünler ise hazırladığımız listede sizi bekliyor!

Haber 01-02-2022 12:19

Kapsamlı bir şapka rehberi: Şapka çeşitlerinin isimleri, kombin ve ürün önerileri

Aksesuarlar kombinleri tamamlayan ve bir üst seviyeye taşıyan önemli parçalar. Kombinleri vurgulamak için kemer, takı ve çanta gibi aksesuarlar daha sık tercih edilse de şapkaların da ayrı bir yeri var. Siz de tarzınızı şapkalarla yansıtmak istiyor fakat şapka modelleri arasında kayboluyorsanız doğru yerdesiniz! Hem şapka çeşitlerine hem kombin önerilerine yer verdiğimiz yazımızı mutlaka incelemelisiniz.

Kadin 26-01-2022 10:38

Fiyatını görünce bir süre kendinize gelemeyeceğiniz kol saati modelleri

Kol saati, kıyafetlerin tamamlayıcısı olan aksesuarların başında geliyor. Şıklık yarışının zirvede olduğu şu günlerde kol saatleri birbirinden farklı dizaynlarla satışa sunuluyor. Lüks düşkünü kişilerin satın aldığı saatlerin fiyatları ise dudak uçuklatıyor. Birbirinden kaliteli markaların kol saati fiyatlarını merak ediyor musunuz?

Haber 19-01-2022 13:21

Aksesuarın her türlüsünü seven kadınlara alınabilecek 200 TL altı Sevgililer Günü hediyeleri

Aksesuarlar, kıyafetlerin ve kombinlerin tamamlayıcısı olduğundan birçok kadın için vazgeçilmez parçalar arasında yer alır. Sevgililer Günü yaklaşırken sizi de bir hediye telaşı sardıysa doğru yerdesiniz. Aksesuarın her türlüsünden hoşlanan sevgilinizin severek kullanacağı ve onu mutlu edecek 200 TL altı birbirinden güzel hediye önerilerini sizler için derledik. Göz atmaya ne dersiniz?

Kadin 19-01-2022 13:14

Tek mobilyayla yeni oturma grubu hissi yaratmak isteyenlere berjer ve puf önerileri

Sürekli aynı mobilyaları kullanmak bir süre sonra sıkıcı bir hal alabilir. Çözüm olarak sık sık mobilyaların yerlerini değiştirerek farklı dekorasyon modelleri denense de bir süre sonra bu da yeterli gelmez. Düşük maliyetle evinizin havasını değiştirmeye ne dersiniz? Şık bir berjer ya da puf ile evinizi yepyeni bir görünüme kavuşturarak istediğiniz dokunuşu kolayca elde edebilirsiniz.

Haber 10-01-2022 12:54

Erkeğin en özel aksesuarlarından en iyi erkek cüzdan markaları ve modelleri

Hem barındırdığı özellikler hem şık tasarımlarıyla dikkat çeken cüzdanlar, en iyi erkek aksesuarları arasında yer alıyor. Erkekler için özel olarak tasarlanan cüzdan modellerinin birbirinden farklı, şık ve fonksiyonel modelleri bulunuyor. Bu nedenle birçok çeşit arasından seçim yapmak zor olabiliyor. Eğer siz de hangi cüzdanı seçeceğinize karar veremediyseniz en kaliteli ve kullanışlı modelleri listelediğimiz yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Haber 06-01-2022 15:43

Benim de evimde bir kahve köşesi olsun diyenlerin göz atması gereken aşırı güzel ve konforlu ürünler

Yumuşacık puflar, minik sehpalar, Led aydınlatmalar ve retro tasarımlı muglar... Evet, doğru bildiniz! Kahve köşesinden bahsediyoruz. Eğer siz de "Benim evimde de güzel bir kahve köşesi olmalı." diyenlerdenseniz dekorasyon için gereken şık ve konforlu ürünleri listelediğimiz yazımıza göz atabilirsiniz.

Haber 23-12-2021 18:31

Dekorasyonda yeşil bitkilerden vazgeçemeyenlerin bayılacağı ürün önerileri

Yeşil bitkilerin iç mekan dekorasyonunda kullanımı son zamanlarda popüler bir hal aldı. Siz de yeşilin enerjisini sevenlerdenseniz doğanın sakin ve huzurlu atmosferini evinize taşıyabilir, yaşam alanınızı küçük dokunuşlarla dekore ederek keyifli bir ortam yaratabilirsiniz. Öyleyse, dekorasyonda yeşil bitkilerden vazgeçemeyenler için hazırladığımız ürünlere göz atmaya ne dersiniz?

Haber 23-12-2021 11:39

Eşyaları yenilemeden yeni gibi göstermek mümkün! Sihirli dokunuşlarla evinizde tarzınızı yansıtın

Evinizin görünümünden sıkıldınız mı? Bu soruya cevabınız evet ise artık değişim zamanı gelmiş demektir. Güzel haber ise bu işlem için büyük harcamalar yapmanıza da gerek yok. Çok basit dokunuşlarla ve minimal harcamalarla evinizde mükemmel bir tarz yaratabilirsiniz. Kişisel becerilerinizi kullanarak göz kamaştırıcı dekorasyonlara imza atmaya ne dersiniz?

Haber 19-11-2021 15:31

Herkese yakışan bir şapka vardır! Yüz şekline göre şapka seçmenin yolları

Başkalarında görüp beğendiğiniz şapka sizde neden güzel durmuyor? Size yakışan bir şapka yok mu? "Zorlamaya gerek yok, herkese şapka yakışmaz" mı diyorsunuz? O kadar karamsar olmayın. Sadece yanlış seçim yapıyor olabilirsiniz. Şapkanızı yüz şeklinizi dikkate alarak seçerseniz ne kadar yakıştığını göreceksiniz. İşte yüz şeklinize göre şapka seçmenin yolları...

Haber 27-10-2021 12:38

Caviar yeni özelleştirilmiş ürünler serisini tanıttı

Caviar, popüler elektronik ürünlerin ultra yüksek kaliteli özel versiyonlarını ve daha fazlasını yapmasıyla tanınan bir lüks eşya üreticisidir. Şimdi marka, statü sembolü olan altınla kaplanmış yeni ürünlerini piyasaya sürdü.

Haber 09-10-2021 09:52

Üzerinizde servet taşıyormuşsunuz izlenimi yaratacak altın renkli aksesuarlar

Her gün iş için hazırlanırken, eğlenmeye çıkarken ya da bir davete giderken olmazsa olmazlarımız: Aksesuarlar. Tamamlayıcı ufak dokunuşlar gibi görünseler de zaman zaman size bambaşka bir ışık veren parçalardır. Öyle ki zaman zaman aksesuarlarımıza göre kıyafet seçeriz. Gösterişli, zarif, minimal derken her yerde farklı zevklere hitap eden binlerce aksesuar çeşidi görüyoruz. Bunca çeşidin arasında kendinizi kaybetmeniz elbette ki normal. Ayrıca aksesuar almanın dur noktası olmadığını da biliyoru

Kadin 04-10-2021 15:24

Sonbahar gelinlerinden Özpirinçci’nin çiçeklerle bezeli tacına benzer aksesuar modelleri

Geçtiğimiz günlerde evlenen sonbahar gelinlerinden Özge Özpirinçci'nin de Helen dönemini andıran, pastel tonlarındaki çiçekli tacı görenleri hayran bıraktı. Neyse ki çiçekli taçlara ve diğer aksesuarlara ulaşmak için Helen dönemine ışınlanmanız ya da Özge Özpirinçci'ye uğramanız gerekmiyor. Zevkinize hitap edebilecek birçok model bir tık uzağınızda!

Kadin 02-10-2021 00:02