Bal Kabağı Haberleri

Bal kabağı nasıl yazılır? Bal kabağı ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Bilimsel adı Cucurbita moschata olan bal kabağı Türkçede iri, içi turuncu, tatlı bir tür kabak olarak tanımlanır. Yani bitki bilimine özgü bir ad sözcüğü olan bal kabağı günlük yaşamda da yaygın olarak kullanılır. Bu sözcüğün yazılı dildeki kullanımında ise yaygın olarak yapılan bir hataya rastlanır. Bal kabağı birleşik kelime olduğu için ilgili sözcüğün bitişik mi ayrı mı yazıldığı genel olarak karıştırılır. Bu nedenle TDK’ye başvurularak bal kabağı doğru yazılışı açıklanmalıdır.

Egitim 12-03-2024 18:13

Hakkari'de bal kabakları içinde 14 kilo 100 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir minibüste, 7 bal kabağının içinde 14 kilo 100 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi.

Yurthaber 03-11-2023 07:19

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bal kabaklı galette tarifi! Kıtır kıtır Bal kabaklı galette nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında Salı günü tatlı olarak Bal kabaklı galette hazırlanıyor. Kış ayında sevilerek tüketilen bal kabağından yapılan Bal kabaklı galettenin tadına doyum olmuyor. İzleyiciler 'Bal kabaklı galette nasıl yapılır? ' araştırmaları yapıyor. İşte enfes Bal kabaklı galette tarifi...

Yemek 03-01-2023 17:23

Gelinim Mutfakta Yanardağ boranisi tarifi! Bal kabağının en leziz hali Yanardağ boranisi nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında perşembe günü Yanardağ boranisi yapılıyor. Bal kabağıyla hazırlanan yanardağ boranisi ilginç görünümü ve eşsiz lezzetiyle gönüllere taht kuruyor. Yemek davetlerinin vazgeçilmezi olacak Yanardağ boranisi nasıl yapılır merak ediyorsanız bu yanardağ boranisi tarifini denemelisiniz.

Yemek 22-12-2022 13:14

Bal Kabağı

Bal Kabağı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bal Kabağı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Turuncu antioksidan: Kanser hücrelerine karşı savaşıyor! Faydalarını duyan şaşırdı

Bal kabağı genellikle tatlısı yapılarak tüketilirken içerisindeki çekirdeği de kuru yemiş olarak tüketilebiliyor. Bal kabağı ülkemizde sonbahar ve kış aylarında sıklıkla tüketilmektedir. Birçok faydası bulunan balkabağının bazı kanser hücreleriyle de savaştığı bilinmektedir. İşte turuncu antioksidan olarak anılan balkabağı mucizesi

Haber 30-11-2022 20:54

Kışın vazgeçilmez içeceği: Evde pumpkin spice latte tarifi

Pumpkin spice latte kışın gelmesini heyecanla beklememizi sağlayan içecekler arasında bulunuyor. Bir yudumu bile içimizi ısıtan leziz pumpkin spice latte'yi daha önce evde denememişseniz bu pumpkin spice latte tarifini kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 11-11-2022 16:23

Tam mevsimi! Sofranızdan eksik etmeyin: Kış hastalıklarına karşı tam koruma sağlıyor

Kış aylarında artan soğuklar ve iç alanların yeterince havalandırılmaması çok daha kolay hastalanmaya ve hastalıkların bulaşmasına neden oluyor. Hastalıklardan korunmak için sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi vurgulanıyor. Kışın pazarlarda ve manavlarda yer alan mucizevi yiyeceğin faydaları şaşırtıyor.

Haber 29-10-2022 15:29

Tam mevsimi hemen deneyin! Leziz bal kabağı çorbası

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte pazarlarda ve manavlarda yer alan bal kabaklarıyla yapılan çok çeşitli tarifler bulunuyor. Bal kabağı çorbası bu tarifler arasında en sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Sıcacık bal kabağı çorbası nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi denemelisiniz.

Yemek 28-10-2022 15:19

Düzce'nin kestane kabağında bu yıl yağış azlığı ürünün ağırlığını artırdı

Gölyaka ilçesi ağırlıklı olmak üzere kent genelinde 105 çifti tarafından toplam 4 bin dekar alanda yetiştirilen kestane kabağından dönüm başına 4 ton ürün elde edilmesi bekleniyor - Gölyaka Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Cem Özmen: - "Daha az yağış alsaydık döküm anlamında daha güzel olurdu ama bu tonaj olarak yüz güldürdü. Az döküm, tonajı yükseltti. Bu yıl kabaklar ciddi manada tonaj yaptı"

Yurthaber 19-10-2022 13:47

Bugün iftarda ne pişirsem? Ramazan'ın 4. günü iftar menüsü! Dikkat çeken ana yemek

Bugün iftara ne pişirsem sorusu için sizlere lezzetli mi lezzetli bir iftar menüsü hazırladık. Ramazan ayının gelişi ile birlikte iftar için daha özel yemekler yapmak isteyenler alternatif yemek tarifleri arayışına başladı. Özellikle iftar sofralarında ne pişireceğine karar veremeyenlere ve kolay bir çözüm arayanlara protein deposu bir tarif önerisinde bulunuyoruz.

Yemek 05-04-2022 12:16

Bal kabağı ile sadece tatlı mı yapılır sanıyorsunuz? İşte bal kabağı sinkonta yemeği tarifi

Adını ilk defa duyuyor olabilirsiniz. Bal kabağı sinkonta yemeği, Ege bölgesinde sıklıkla yapılan Egeli olmayan kişilerin pek bilmediği lezzetli bir yemek. Bal kabağının bu şekliyle sevdiklerinize unutamayacakları bir lezzet tattırabilirsiniz. Bal kabağı sinkonta, Ege’ye özgü mezeye benzeyen bir yemek.

Yemek 22-02-2022 10:32

Bal kabağının sıcak meze versiyonunu merak edenlere: Ege'den sinkonta tarifi

Kış mevsiminin olmazsa olmazı bal kabağını birçoğumuz tatlısıyla tanıyoruz. Ceviz ve tahin eklenerek ikram edilen tatlısının yanı sıra bal kabağı pastası veya çorbası da yapılıyor. Siz de farklı yöresel tatları denemeyi seviyorsanız Ege yöresinin meşhur sinkonta tarifini çok seveceksiniz. Kabak, soğan ve baharatların bir araya gelmesiyle oluşan bu muhteşem lezzete bir göz atalım!

Yemek 10-01-2022 16:28

Sakarya'nın coğrafi işaretli bal kabağının tarladan sofraya yolculuğu başladı

Erenler Ziraat Odası Genel Sekreteri Müjdat Duman: - "Sakarya'da bu yıl yaklaşık 10 bin ton kabak hasadı bekliyoruz"

Yurthaber 10-10-2021 11:07

Kabak çekirdeğinin faydası nelerdir? Kabak çekirdiği çok yenirse ne olur? Kabak çekirdeği kilo aldırır mı?

Kuruyemişler ara öğünlerin en büyük dostudur. Kuruyemişlerin faydaları saymakla bitmez. Ancak aralarından bir tanesi yararları ile zirveyi kimseye kaptırmıyor. Protein ve yağ bakımından zengin olan kabak çekirdeği hem sağlıklı olması hem de damakta bıraktığı aromatik tat ile çiğ veya kavrulmuş olarak tüketilebiliyor.

Yemek 28-05-2021 14:33

İzlediği belgeselden sonra hayatı bir anda değişti! Pandemiyi fırsata çevirdi

Pandemi döneminden pek çok sektör etkilendi. Amasya’da yaşayan iki çocuk babası Alparslan Aslan ise, pandemiyi fırsata çevirmeyi başardı. İzlediği bir belgeselden ilham alan Aslan, pandemi döneminde evde kalarak su kabağı oymacılığını kendisine meslek olarak seçti.

Trend 28-04-2021 10:44

Bal kabaklı kek nefis bir tarifle sofralarınızda yerini alacak!

Soğuk aylar düşünüldüğünde akla gelen ilk besinlerden biridir bal kabağı. Tarçın ve ceviz ikilisiyle buluştuğunda ise tadına doyulmaz bir lezzet alır. Bu malzemeleri saydığımızda aklınıza her ne kadar ilk olarak bal kabağı tatlısı gelmiş olsa da sizler için bu kez bal kabaklı kek tarifi vereceğiz. Bal kabaklı kek, lezzetiyle damağınızda tat bırakırken sunumuyla da gözünüzü doyuracak.

Yemek 15-01-2021 16:41

Balkabağının Faydaları Nelerdir?

Balkabağı, içerdiği turuncu pigmentlerden dolayı turuncu-sarı bir renktedir ve diğer bitkilerden daha farklı bir yapıdadır.

Yemek 03-04-2016 17:25