Bazlama Haberleri

Kahramanmaraşlı depremzedeler, Gazzelilerin yaralarını sarmak için harekete geçti

Kahramanmaraşlı depremzede kadınlar, Filistin’de yaşanan olaylarda yardım bekleyen insanların yaralarını sarmak için bazlama yaptı. Elde edilen gelir, Gazze’ye gönderilecek.

Yurthaber 2023-10-31 14:47:30

Puf puf mini bazlama tarifi! Lezzetine doyum olmayan bazlama nasıl yapılır?

Kahvaltıda ne yapılır diye düşünüyorsanız hem tatlı hem de tuzlularla uyum sağlayacak mini bazlama tarifi tam size göre! Mini bazlama enfes lezzetiyle yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor. Mini bazlama nasıl yapılır merak ediyorsanız bu mini bazlama tarifine göz atabilirsiniz.

Yemek 2023-01-08 09:37:17

Gelinim Mutfakta Ankara Bazlama kebabı tarifi! Herkesin tarifini isteyeceği Ankara Bazlama Kebabı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında Salı günü Ankara Bazlama kebabı yemeği yapılıyor. Bazlama te başına bile oldukça sevilirken kebap ile birleştiğinde enfes bir tada sahip oluyor. Oldukça pratik bir şekilde yapılan Ankara Bazlama kebabı tarifi yemek davetlerinizin favori lezzetlerinden olacak. İzleyiciler Ankara Bazlama kebabı nasıl yapılır? aramalarında bulunuyor. İşte Ankara Bazlama kebabı tarifi...

Yemek 2022-11-29 14:01:10

Kahvaltılarınıza yakışacak lezzet: Puf puf bazlama tarifi! Tavada bazlama nasıl yapılır?

Kahvaltıda ne yapsam diye düşünüyorsanız hiç düşünmeyin bazlama tarifini seçin! Yapımı oldukça kolay tadı enfes olan bazlama tarifini deneyin. Bu tarif puf puf görüntüsü ve leziz tadıyla kahvaltıların vazgeçilmezi olmaya aday. Tavada bazlama nasıl yapılır? merak ediyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Yemek 2022-10-03 09:25:38

Hazır pizzalara meydan okuyun: Bazlama pizza tarifi

Bazlama pizza tarifi ile çok kısa sürede harika bir lezzeti sofraya hazırlayabilirsiniz. Canınız yemek yapmak istemiyorsa veya en sevdiğiniz arkadaşınız çat kapı geldiyse... Panik yapmayın! Hazır sipariş vermenize de gerek yok. Bazlama pizza tarifi için gerekli olan malzemelerin çoğu hali hazırda mutfağınızda vardır. Yoksa bile el yapımı bazlama pizza tarifinin yerini hiçbir şey tutamaz.

Yemek 20-05-22 08:35

Bazlama ne demek? Bazlama kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatımızın her aşaması kelimelerden oluşur. Bu noktada sık kullanılan kelimeler kadar nadir duyulan kelimelere de rastlanabilir. Bu fark göze çarpsa da tüm kelimeleri birleştiren bir ortak nokta bulunur. Bu ortak nokta da anlamlarının merak edilmesidir. Bazlama kelimesi de anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Türkçenin zenginliğini ortaya koyan kelime deryasının bir parçası olan Bazlama kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 20:26

Karadenizli kadınlar ramazanda tüketilecek lezzetleri imece usulüyle hazırlıyor

Ramazana sayılı günler kala Trabzon'da kadınlar tarafından evlerde yardımlaşmayla hazırlanan yufka, börek, bazlama, erişte ve tatlılar, iftar ve sahur sofralarına lezzet katacak - 67 yaşındaki Meryem Şen: - "Ramazan başlayana kadar sürer hazırlıklar. Fındık ayı gelirken de bu yapılır, bekletilir. Hazır yemek oluyor bizim için. Ramazandan sonraya da kalıyor bazen"

Yurthaber 29-03-22 11:04

Öğrenci evinde bile kolayca tavada yapabileceğiniz bazlama tost tarifi

Güzel bir sabaha başlamanın sırrı hiç şüphesiz güzel ve lezzetli bir kahvaltı! Tabii ki sabah sabah uyanıp çeşit çeşit tarif üretmek zor. Hem lezzetli hem pratik bir tarifle güne başlamak istiyorsanız doğru adrestesiniz! Bazlama tost hem yumuşacık, hem lezzetli hem doyurucu bir tarif. Vazgeçilmezlerinizden biri olacak bu tarifi istediğiniz gibi çeşitlendirmek ve zenginleştirmek mümkün!

Yemek 24-02-22 16:35

Alp Kılınç’la Hande Erçel arasındaki bazlama surat davası sonuçlandı: Sadakam olsun

Oyuncu Hande Erçel, kendisine 'bazlama surat' diyen sosyal medya fenomeni Lütfü Alp Kılınç'a açtığı manevi tazminat davasını kazandı. Mahkemeyi kaybeden fenomen Alp Kılınç, sosyal medyadan Hande Erçel’i hedef alan paylaşımlar yaptı.

Magazin 09-06-21 15:40

'Bazlama surat' yorumu Hande Erçel'e bin lira tazminat kazandırdı

Oyuncu Hande Erçel, sosyal medyada fotoğrafına "Bazlama surat" yorumu yapan sosyal medya fenomeni Lütfü Alp Kılınç’a 15 bin lira istemiyle açtığı tazminat davasında, bin lira tazminat kazandı.

Magazin 08-06-21 16:15

Hande Erçel’den sonra Bülent Ersoy’u karşısına aldı! Diva, fenomene çok sinirlendi

Bülent Ersoy, sosyal medya fenomeni Alp Kılınç’a esti gürledi. Geçtiğimiz yıllarda Hande Erçel’e “bazlama surat” dediği için mahkemelik olan Alp Kılınç, bu sefer diva ile karşı karşıya kaldı.

Magazin 20-05-21 10:19

Şipşak tarif! 15 dakikada pamuk gibi bazlama nasıl yapılır?

Kahvaltıların pofuduk yiyeceği bazlamayı kendi mutfağınızda sadece 15 dakikada hazırlayabilirsiniz. İşte evde kolaylıkla pişireceğiniz dumanı üstünde tüten bazlama yapımı...

Yemek 09-11-20 11:25

Vatandaşla gönül köprüsü kuruyor

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 14 Eylül tarihinde Gaziantep’in Oğuzeli ilçesine atanan ve ilçe tarihindeki ilk kadın kaymakamı olma unvanını taşıyan Büşra Uçar yaptığı çalışmalarla vatandaşın takdirini ve sevgisini toplamaya devam ediyor.Mahalle ziyaretlerine tüm hızıyla devam eden Kaymakam Uçar, kadınlarla birlikte katmer, bazlama ve zeytinli börek yaparak mahalle sakinlerine ikramda bulundu.

Yurthaber 21-10-20 12:46

Dumanı üstünde pamuk gibi yumuşak bazlama tarifi

Kolay hazırlanan ve tavada kısa sürede pişen bazlama, özellikle kahvaltıların gözdesidir. Yeni pişmiş bazlamanın üzerine tereyağ sürerek tüketebilirsiniz ya da artan bazlamayı ortasından iki eş parçaya bölerek pizza tabanı olarak da kullanabilirsiniz. Ekmek yerine de tüketebileceğiniz bazlamayı hazırlamak ise oldukça kolay.

Yemek 14-10-20 12:33

Süt kutuları ve ekmek arasından uyuşturucu çıktı

Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinde polis ekiplerince yapılan operasyonda, süt kutuları ve bazlama aralarına gizlenmiş uyuşturucu madde ele geçirildi.

Haber 03-10-20 11:36

Sadece 15 dakikada hazır! Kahvaltınıza renk katacak mayasız bazlama tarifi...

Kahvaltılarda en çok tüketilen yiyeceklerden biri de bazlamadır. Sık tercih edilen ve tüketilen bazlama için zaman zaman maya temin etmek zor olabilir. Siz de mayasız alternatif bazlama tarifi arayanlardan biriyseniz bu yazımız tam size göre. Sizin için evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz yumuşacık mayasız bazlama tarifi hazırladık!

Yemek 13-07-20 15:20

Kışın tarlada, yazın ocak başında çalışıyorlar

Aydın’ın Söke ilçesi Ağaçlı Mahallesi sakinleri, kışın bahçe ve tarlalarında çalışırken, yazın ise turizm sezonu ile beraber taş ocaklarda pişirdikleri bazlama ve köy ekmeği ile geçimlerini sağlıyorlar.Aydın’ın turizm merkezlerinden olan Kuşadası ilçesine ve Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na gitmek için yerli ve yabancı turistlerin yol güzergahı üzerinde bulunan Ağaçlı Mahallesi sakinleri turizm sezonunda hareketliliğin başlaması ile ocak başına geçti.

Yurthaber 09-07-20 10:39

Evde kolay hazırlayacaksınız: Bazlama yapımı

Koronavirüs salgını nedeniyle evde olduğumuz bu günlerde evde ekmek yapmayı öğrendi birçoğumuz. Ramazan boyunca evde kalma süreci devam edince bu kez de evde pide yapmayı başardık. Dışarıdan hazır aldığımız çeşitli yiyecekleri evde de kolayca yapabildiğimizi fark edince menüyü genişletelim dedik ve sizler için kolay bazlama hazırladık!

Yemek 18-06-20 14:56

Mini bazlama nasıl yapılır?

Kahvaltı sofralarınıza mini mini bazlama ekmeklerle lezzet katmaya ne dersiniz? Anadolu’nun en özel lezzeti olan bazlamayı mayalı bir şekilde hazırladık. Tavada pişen bu enfes ekmekçikleri herkes çok sevecek! İşte bazlama tarifi detayları...

Yemek 15-06-20 15:26

İş bulamayan karı koca girişimci oldu

Samsun'un Havza ilçesinde iş bulamayınca girişimci olmaya karar veren Ayan çifti, borçla açtıkları bazlama imalathanesi sayesinde hem borçlarını ödediler hem de geçimlerini sağlamaya başladılar - Uğur Ayan: - "İnşallah işletmemizi daha da büyütüp birkaç kişiye daha ekmek kapısı olmaya gayret ediyoruz"

Yurthaber 06-03-20 11:03

Kızılcahamamlı işletmeci meyve bileşenlerinden mor bazlama üretti

Kaplıcaları ve doğasıyla ünlü başkentin Kızılcahamam ilçesindeki kadın işletmeci Necla Özgen, meyvelerden elde edilen bileşenden ürettiği mor bazlamayla ürün yelpazesini genişletti - İşletmeci Necla Özgen: "Mor bazlama, düşük glisemik indekse sahip. Kan şekerini ani yükseltmemesi ve hipoglisemi ataklarına engel olması nedeniyle şeker hastaları için de tavsiye ediliyor"

Haber 31-12-19 12:10

Kızılcahamam’da Mor Bazlama üretimi başladı

Kaplıcaları, doğası, sucuğu, suyu, maden suyu ve bazlaması ile ünlü olan Kızılcahamam’da mor bazlama üretimi de başladı.Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar ve Kızılcahamam İlçe Tarım Müdürü Ümit Alkoç, sebze ve meyvelerden elde edilen bileşenlerden mor bazlama üreten işyerini ziyaret etti.Bazlama İşletmecisi Necla Özgen, ürettikleri mor bazlama hakkında bilgi vererek mor bazlamanın özelliklerini şöyle sıraladı;“Türkiye’de ilk defa Kızılcahamam’da üretilen mor bazlamanın içeriği sebze ve meyvelerden elde edilen bileşenlerden oluşuyor.

Haber 31-12-19 00:49

Kayısı bazlamaya girdi, ortaya farklı bir lezzet çıktı

Baklavası, künefesi, tatlısı derken kayısı bu kez de bazlama ile ağızları tatlandırıyor.

Yemek 13-12-19 10:59

Kayısı bazlamaya girdi, ortaya farklı bir lezzet çıktı

Baklavası, künefesi, tatlısı derken kayısı bu kez de bazlama ile ağızları tatlandırıyor.Malatya’da kadın girişimci Fahriye Çobanoğlu, ürettiği bazlamalara kayısı ve çekirdeğini koyunca ortaya farklı bir tat çıktı.

Haber 13-12-19 09:53

'Bazlama surat' davasında flaş gelişme!

Oyuncu Hande Erçel, sosyal medyada fotoğraflarını paylaşıp ‘bazlama surat’ diye yorum yaptığı iddiasıyla şikayetçi olduğu Lütfü Alp Kılınç’a bu defa 15 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Magazin 07-09-19 10:43

Gazeteci Bazlama’dan Araban’ı tanıtan 2. kitap

Gazeteci Mahmut Bazlama, doğup büyüdüğü memleketi Araban’ın tanıtımı için 2.

Yurthaber 13-07-19 13:00

Kerimcan Durmaz: Annesinin hasta olduğunu bilmiyordum!

Geçtiğimiz hafta annesini kaybeden Hande Erçel'e "bazlama surat" dediği için eleştiri oklarının hedefi olan Kerimcan Durmaz kendisini savundu.

Magazin 16-01-19 15:15

Ünlü sunucu Kerimcan'ı yerden yere vurdu! 'Vicdanın rahat mı?'

'2. Sayfa' programının sunucuları Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel Salt, annesini kaybeden Hande Erçel hakkında "Bazlama suratlı" diye kötü yorum yapan Kerimcan Durmaz'a canlı yayında sitem etti.

Magazin 14-01-19 10:41

Hande Erçel'den sosyal medya fenomenleri hakkında suç duyurusu

Oyuncu Hande Erçel kendisiyle dalga geçen sosyal medya fenomenlerini affetmedi. Kendisi için ‘bazlama surat’ diyen Burak Altındağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Magazin 04-12-18 14:47

Bazlama tarifi: Bulutlar kadar yumuşak ve puf puf

Yumuşacık ve pofuduk kıvamıyla kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bazlama tarifi evde kolaylıkla yapılabilir. Bazlama, kahvaltı soframın olmazsa olmazı diyorsanız mutlaka tarifimizi denemelisiniz. İşte bazlama yapımı.

Yemek 10-10-18 12:18

Bazlama Pizza

Evde şipşak hazırlayabileceğiniz enfes bir pizza tarifimiz var! Bazlama tabanlı, bol malzemeli pizza, küçük-büyük herkesin beğenisini kazanacak.

Yemek 13-09-18 14:56

Su Ve Bazlama Diyarında Festival Heyecanı

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, 7-8 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek Kültür, Sanat ve Su Festivali’ne...

Yurthaber 04-09-18 09:12

Halı Saha Turnuvasının Şampiyonu Umut Bazlama Oldu

Kızılcahamam Çıtak Türkmen Kültür Derneği halı saha futbol turnuvasının şampiyonu Umut Bazlama oldu.Yaklaşık 2 ay...

Yurthaber 17-08-18 01:34

'Bazlama kavgası' büyüyor

Kerimcan Durmaz, geçtiğimiz günlerde Hande Erçel’in sosyal medyada paylaştığı bir fotoğrafın altına “Ay gerçekten artık kusacağım bu bazlamadan” diye yazdı.

Magazin 12-08-18 13:11

Köyün girişimci kadınlarına kahvaltı sunum kursu

Bilecik'in Gölpazarı ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde, Göl Flanöz Kadın Girişim Kooperatifini kuran köy kadınları, yöreye gelenlere daha kaliteli bir hizmet sunmak için şef Hakan Doğan'dan kahvaltı sunumunun sırlarını öğrendi - Doğan: - "Köy kahvaltısı denilen şeyin aslında köy yumurtası, iki tane bazlama, iki tane gözlemeden ibaret olmadığını, aslında yörede yetişen ürünleri kullanarak yapmaları gerektiğini öğrendiler" - Kooperatif Başkanı Rahime Yıldırım: - "Kadının gücünü göstermek için dernek olarak işimize dört elle sarıldık. İnşallah da başaracağız"

Haber 10-08-18 14:39

Ekmek Tüketiminde Bazlamaya Dönüş

Türk kadınlarının en önemli uğraşları arasında yer alan ancak son yıllarda unutulan bazlama yeniden gündeme...

Yurthaber 04-06-18 11:06

MELMEK’ten yemek kursu

Melikgazi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Meslek Edindirme ve Sanat Kursları ile binlerce öğrenciye Kayseri’ye özgü giyim, çeyizlikleri ve yemekleri gibi sanatsal ve kültürel değerleri hem öğrettiklerini hem de sertifika vererek kalifiyeli eleman olarak işgücü piyasasına kazandırdıklarını bildirdi.Mantı Çeşitleri İle Yağlama, Katmer, Bazlama, Nevzine TatlısıMelikgazi Belediyesi olarak yöresel ve bölgesel değerlere önem verdiklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri yemekleri, Kayseri giyim kuşam, Kayseri Evleri gibi kavramlar birkaç yıllık değil hatta yüzyıllık olmadığını bu kültür ve sanat birikimlerinin asırlar ile bir birikim ile oluştuğunu bunun için önemli olduğunu belirtti.Taşınır Kültür Ve Sanat Eserlerini Koruma Altına AlıyoruzMelikgazi ilçe sınırları içerisinde taşınır kültür ve sanat eserlerini koruma altına aldıklarını, onardıklarını ve günümüz insanın hizmetine sunduklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:“Melikgazi Belediyesi olarak ilçemizin doğa ve çevre güzelliğini korumak için bölge planlamaları yapıyoruz.

Haber 26-03-18 11:41

Klasiğin dışına çıkıyoruz: Bazlama pizza tarifi

Evde pizza yapımına yeni soluk getiriyoruz. Şimdi bazlama pizza moda.

Yemek 10-11-17 15:52

Türk Ekmeği Bazlamanın İnceliklerini Emektarı Kezban Ana Anlattı

Ankara’nın bazlaması ile meşhur Kızılcahamam ilçesinde, bazlama yapmaya ömrünü veren Kezban Baki, "Müşterilerimiz önce yiyor,...

Yurthaber 04-11-17 12:30

Hem Ev Hanımı, Hem Patron

Kahramanmaraş’ta 3 çocuk annesi Nurcan Kaba, kocasının düzenli işi olmaması nedeniyle bazlama ve gözleme satmak...

Yurthaber 01-07-17 09:36

Mahalle Fırınları Yine Bazlama, Katmer Ve Köy Ekmeği Pişirecek

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Anadolu’nun yerleşim alanlarında vazgeçilmezi olan mahalle fırınların yok olmaya başladığını...

Yurthaber 24-10-16 13:24

Bazlama Diyarı Kızılcahamam

Kızılcahamam Belediyesi tarafından hazırlatılan bazlama maketi, Kızılcahamam girişi sanayi bölgesinde yerini aldı.Kızılcahamam’ın yöresel yiyeceği olan...

Yurthaber 21-07-16 13:54

Bazlama Ve Yufka Restoranların Olmazsa Olmazı Oldu

Bir zamanlar gelinlik çağına gelen her genç kızın bilmesi zorunluluk olan hamur yoğurup ekmek pişirme...

Yurthaber 20-07-16 08:47

Silifke Kaymakamı Cinbir Bazlama Pişirdi

Silifke’nin Uzuncaburç Mahallesine vatandaşları ziyarete giden Kaymakam Şevket Cinbir, kıl çadırda sıkma ve börek yapan...

Yurthaber 02-05-16 09:53

Çiçek Çocuklar, Bazlama Şenliğinde Eğlendi

Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu, Down Sendromlular Derneği ve Marash Life Hospital...

Yurthaber 17-06-15 15:23

Köyde Mahsur Kalan Hamile Kadını Ekipler Hastaneye Ulaştırdı

Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı Bazlama köyünde kar yağışı nedeniyle mahsur kalan hamile kadın İl Özel...

Yurthaber 08-01-15 13:13

Ak Parti Gaziantep Heyetinden Bazlama Ailesine Taziye Ziyareti

AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, AK Parti ilçe belediye başkanları ve AK Parti Gaziantep İl Başkanı...

Yurthaber 30-08-14 16:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'den Araban'a Taziye Ziyareti

GAZİANTEP (AA) -  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Araban ilçesindeki Bazlama ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yurthaber 30-08-14 11:16