Frida Aasen Haberleri

Victoria’s Secret meleği Frida Aasen 'Merhaba Türkiye' diyerek duyurdu! O pozu gündem oldu

Victorias Secret'in ünlü yüzlerinden Norveçli Freda Aasen, Antalya'da 15 Aralık'ta 70 mankenin katılımıyla gerçekleşecek olan Dosso Dossi Fashion Show'da baş manken olarak podyuma çıkacak. Ünlü top model Frida Aasen, sosyal medya hesabından 'Merhaba Türkiye' diyerek mesaj verdi.

Magazin 2023-11-04 11:58:30

Beğenmeyerek çöpe atmıştı! Ünlü ressam Frida Kahlo’nun eseri 8,63 milyon dolara satıldı

Dünyaca ünlü Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun 1933 yılında yaptığı ve beğenmeyerek çöpe attığı otoportresi açık artırmada satışa çıkarıldı. New York’ta düzenlenen açık artırmada, eser 8,63 milyon dolara satıldı. Çöpe atılan eseri, bir arkadaşının ziyaret sırasında bulduğu ve gizlice alarak müzayedede sattığı bildiriliyor.

Haber 2022-11-19 23:25:55

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Frida balesini Adana'da sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi, "Frida" balesini Adana'da sahneleyecek

Yurthaber 2022-05-07 13:35:06

Frida’nın otoportresi rekor fiyata satıldı

Frida Kahlo'nun 1949 tarihli “Diego ve Ben”i, Sotheby's müzayedesinde 34.9 milyon dolara satıldı.

Magazin 2021-11-17 15:55:29

Frida Kahlo'nun otoportresi rekor fiyata satıldı

20. yüzyılın en önemli ressamlarından Frida Kahlo'nun otoportresi New York'taki açık artırmada 34,9 milyon dolara satıldı.

Haber 17-11-21 08:05

Cesaretiyle toplumsal güzellik kalıplarını alt üst etti! Yıllardır kaşlarını almayı reddediyor

Geçtiğimiz yıllarda Kıbrıslı model Sophia Hadjipanteli, moda endüstrisinde oldukça ses getiren bir imaja atmıştı. Arjantinli ressam Frida Kahlo’dan esinlenerek vücudundaki tüyleri almayı reddettiğini belirten model, siyaha boyadığı tek kaşıyla şaşkınlık yaratmıştı. Modelin bu radikal görüntüsü Waterford'da yaşayan Caoilfhionn Hanton isimli öğrenciyi harekete geçirdi. Hanton’da ünlü model gibi tamamen özgür bıraktığı kaşlarını sosyal medyadan gösteriyor.

Trend 16-11-21 14:47

Salma Hayek: Sahip olduğum tek şey seksi olmammış!

Hakkında açılan cinsel taciz ve tecavüz davaları yüzünden hapiste olan eski film yapımcısı Harvey Weinstein tarafından tacize uğradığını defalarca dile getiren Salma Hayek, Frida filminde yaşadıklarını ilk kez anlattı.

Magazin 03-11-21 14:49

Rekor fiyat! Frida Kahlo’nun otoportresi satılıyor

İngiltere merkezli Sotheby’s Müzayede Evi tarafından yapılan açıklamada, Frida Kahlo’nun kocası Diego Rivera’nın da yer aldığı bir otoportresinin New York’ta düzenlenen müzayedede 30 milyon dolardan fazlaya satılmasının beklendiği aktarıldı.

Haber 23-09-21 02:55

Caviar, Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 için tasarımlarını açıkladı

Henüz tanıtılmayan Samsung Galaxy Z Flip 3'ün özel tasarlanan modeli, canlı renklere sahip toplam 419 taştan oluşan “Catrina Calavera” isimli bir tasarıma sahip olacak. Telefonun tasarımına ilham veren kafatası, Frida Kahlo’nun kocası Diego Rivera’nın sanat eserine dayanıyor.

Haber 06-08-21 11:59

Salma Hayek yaşadığı tacizi tüm ayrıntılarıyla anlattı

Salma Hayek, ilk olarak 2017 yılında ABD’de halen cinsel saldırı suçlarından hapiste olan Harvey Weinstein’in kendisini de cinsel istismara kalkıştığını itiraf etmişti. Salma Hayek verdiği bir röportajda, “Frida filmi uğruna tacizciye katlandım” dedi.

Magazin 10-06-21 14:18

Normalleşme dönemiyle başlayan Kadın Oyunları Festivali başkentli sanatseverlerle buluştu

Ankara Sanat Tiyatrosu öncülüğünde düzenlenen ve Bandırma'da başlayan Kadın Oyunları Festivali'nin başkent ayağı, Bilkent AST Sahnesinde "Frida" oyunuyla perdesini açtı - Festival boyunca sosyal mesafe kuralları gereği boş bırakılan koltuklara, toplumsal farkındalık yaratılması amacıyla cinayetlere kurban giden kadınların fotoğrafları yerleştirildi

Yurthaber 04-03-21 22:28

Meksika’nın Michelangelo'su Frida Kahlo’nun kendine özgü stili! Modaya yön veren isim olarak tarihe geçti

Bir ressam düşünün; onun için Pablo Picasso, "Biz onun gibi insan yüzleri çizmeyi bilmiyoruz" diyor. Frida Kahlo 22 yaşında vurulduğu kendisinden 20 yaş büyük Diego Rivera'ya olan aşkı bir yana, geçirdiği trafik kazası ve çektiği acılar oldukça büyüktü. Buna rağmen tarzından ödün vermeyen Frida, çizdiği resimlerle birçok ressam ve sanatseveri kendisine hayran bırakmayı başardı.

Trend 23-02-21 14:49

Frida Kahlo Karaca ürünlerinde

"Frida Kahlo" Karaca ürünlerinde

Yurthaber 16-09-20 13:08

MDOB, Frida balesini Adana'da sahneledi

MDOB, Frida balesini Adana'da sahneledi

Yurthaber 10-03-20 15:53

'Ayaklarımı Umursamıyorum Benim Kanatlarım Var'

Meksikalı Ressam Frida Kahlo’nun hayatından kesintiler sunan “Frida" balesi Mersin’de izleyiciyle buluştu. Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin bu sezon ilk kez kasım ayında sahnelediği eser 2020’de ilk kez seyirci karşısına çıktı

Haber 12-01-20 18:45

Meksikalı Frida'nın hayatı kapalı gişe

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Meksikalı ünlü ressam Frida Kahlo'nun hayatından kesitler sunulan iki perdelik 'Frida' balesini kapalı gişe sahneledi.

Magazin 16-11-19 23:39

MDOB Frida balesini sahneledi

MDOB "Frida" balesini sahneledi

Magazin 16-11-19 23:29

17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla gerçekleştirilen festivalin ilk etkinliğinde "Frida" adlı eser sahnelendi

Yurthaber 03-08-19 23:50

17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla gerçekleştirilen festivalin ilk etkinliğinde "Frida" adlı eser sahnelendi

Haber 03-08-19 23:48

Frida, Bodrum Bale Festivali’nde

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Meksikalı dünyaca ünlü ressam Frida Kahlo'nun hayatından kesitler sunulan Frida balesini, 17'nci Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nde sahnelemeye hazırlanıyor.

Haber 29-07-19 15:05

Uluslararası Bodrum Bale Festivali başlıyor

Türkiye’den ve dünyadan seçkin bale ve modern dans eserlerinin sahneleneceği “17’nci Uluslararası Bodrum Bale Festivali”, 3-21 Ağustos tarihleri arasında, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’nde başlıyor.Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek bale festivali sanatseverlerin karşısına yine zengin bir program ve büyüleyici performanslar ile çıkıyor.Festivalin yabancı konukları tempolu, heyecanlı ve ritmik gösterileriyle Gürcistan Sukhishvili Ulusal Bale Topluluğu ile Flamenko ateşini yakacak olan İspanyol Aida Gomez Dans Topluluğu olacak.Türkiye’nin kültür sanat yaşamında ayrıcalıklı bir noktada bulunan “17’nci Uluslararası Bodrum Bale Festivali”, 3 Ağustos akşamı, modern dans repertuvarının beğenilen eserlerinden “Frida” adlı eserle başlıyor.Özgür Adam İnanç’ın reji ve koreografisi ile Mersin Devlet Opera ve Balesince sahnelenecek iki perdelik modern dans eseri olan “Frida” Arturo Marquez, Jose Pablo Moncayo ve Can Aksel Akın’ın müzikleri eşliğinde, küçük yaşta geçirdiği ağır sağlık sorunlarına rağmen resim yaparak hayata tutunmaya çalışan Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun hayatını anlatacak.Programın devamında 6-7 Ağustos akşamları, Gürcü Ulusal Dansı’nın tüm dünyada tanınmasını sağlayan Sukhishvili Ulusal Bale Topluluğu sahne alacak.

Haber 20-07-19 11:59

Uluslararası Bodrum Bale Festivali başlıyor

Türkiye'den ve dünyadan seçkin bale ve modern dans eserlerinin sahneleneceği "17. Uluslararası Bodrum Bale Festivali", 3 Ağustos'ta Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi'nde başlayacak - Festivalin açılışı, modern dans repertuvarının beğenilen eserlerinden "Frida" ile yapılacak - Festivalin yabancı konukları, tempolu ve ritmik gösterileriyle Gürcistan Sukhishvili Ulusal Bale Topluluğu ile Flamenko ateşini sahneye yansıtacak İspanyol Aida Gomez Dans Topluluğu olacak

Haber 20-07-19 11:47

Dokuz yıl görev yaptı, emekliye ayrıldı!

Meksika'da 2017'de yaşanan depremdeki kahramanlıklarıyla, uluslararası şöhrete kavuşan kurtarma köpeği Frida, dokuz yıllık görev süresinin dolmasını ardından emekliye ayrıldı.

Trend 25-06-19 10:25

Dünyaca ünlü ressam Kahlo’nun bilinen tek ses kaydı

Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun bilinen tek ses kaydı Meksika’da bulunduğu ifade ediliyor.Dünyaca ünlü Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun bilinen tek ses kaydı olduğuna inanılan bir kayda ulaşıldı.

Haber 13-06-19 12:21

Dünyaca ünlü resimleri canlı canlı sergilediler

Amasya’nın Taşova ilçesinde, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından Taşova Gençlik Merkezinde dünyaca ünlü resimleri öğrenciler canlı canlı sergiledi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında düzenlenen sergide, hurda metalden ve atık kağıtlardan yapılan tablolar ve öğrencilerin kendilerini ünlü ressamların bilinen eserlerindeki portrelere benzettiği canlı portre çalışmaları ilgi çekti.Leonardo da Vinci’den, Frida Kahlo’ya gibi birçok ünlü ressamın çerçeveli portrelerinin hemen yanında sandalyede önlerine çerçeve koyarak sergiyi gezenlere bakan öğrenciler, makyaj, ifade, mimik, saç ve kostümle orijinal portreyi canlandırdı.Taşova Gençlik merkezinde açılışı gerçekleştirilen resim sergisinde konuşan Cumhuriyet Ortaokulu Resim Öğretmeni Semra Özdemir, “Emine Erdoğan’ın bu sene ‘Atıktan Sanata’ projesi vardı.

Haber 30-05-19 15:49

Ünlü ressamların eserlerini canlandırdılar

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Görsel Sanatlar Öğretmeni Sevda Eren'in ünlü ressamların eserlerini, geri dönüşüm malzemeleri kullanarak yaptığı tablolarda canlı mankenlerle sergilemesi büyük ilgi gördü - Öğretmen Sevda Eren: - "Frida Kahlo, Van Gogh, Nuri İyem ve Mihri Müşfik Hanım gibi ünlü ressamların eserlerini canlandırdık. Herkes çok mutlu. Beklediğimizden daha çok ilgi gördük" - "Daha önce asosyal öğrencilerimiz vardı hatta okula bile gelmek istemeyen öğrencilerimiz vardı. Bu çalışmayla artık bu öğrencilerimiz atölyeden çıkmak istemiyor" - Öğrenci Fatma Berre Ballıkaya: - "Sergide yer aldığımız için çok mutlu ve gururluyuz. Herkes bize çok büyük ilgi gösteriyor"

Haber 20-05-19 11:30

Ünlü ressamların eserlerini canlandırdılar

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Görsel Sanatlar Öğretmeni Sevda Eren'in ünlü ressamların eserlerini, geri dönüşüm malzemeleri kullanarak yaptığı tablolarda canlı mankenlerle sergilemesi büyük ilgi gördü - Öğretmen Sevda Eren: - "Frida Kahlo, Van Gogh, Nuri İyem ve Mihri Müşfik Hanım gibi ünlü ressamların eserlerini canlandırdık. Herkes çok mutlu. Beklediğimizden daha çok ilgi gördük" - "Daha önce asosyal öğrencilerimiz vardı hatta okula bile gelmek istemeyen öğrencilerimiz vardı. Bu çalışmayla artık bu öğrencilerimiz atölyeden çıkmak istemiyor" - Öğrenci Fatma Berre Ballıkaya: - "Sergide yer aldığımız için çok mutlu ve gururluyuz. Herkes bize çok büyük ilgi gösteriyor"

Yurthaber 20-05-19 11:29

'Frida' balesi, son kez sahnelendi

MERSİN Devlet Opera ve Balesi'nce (MDOB) her temsili kapalı gişe sahnelenen, Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun hayatından kesitler sunulan, 2 perdelik 'Frida' balesi, bu sezon son kez sahnelendi.

Haber 06-05-19 10:41

Meksikalı Frida'nın hayatı kapalı gişe

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun hayatından kesitler sunulan iki perdelik 'Frida' balesini kapalı gişe sahneledi.

Haber 10-02-19 12:13

Modern dans Frida yeniden sahnede

Ankara Devlet Opera ve Balesi, Meksikalı dünyaca ünlü ressam Frida Kahlo'nun hayatından kesitler sunulan modern dans gösterisi "Frida"yı yeniden seyirciyle buluşturacak

Haber 22-01-19 14:29

Mersin'de Frida, kapalı gişe sahnelendi

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun hayatından kesitler sunulan iki perdelik 'Frida' balesini kapalı gişe sahneledi.

Haber 11-01-19 15:13

Frida Kahlo'nun 'Acılarla Dolu' Yaşamı Müze Evinde

Frida Kahlo ülkesi Meksika’yı dünyaya tanıtan sanatçılardan birisi. Müze haline getirilen evinde yeni açılan bir sergi, onun hastanelerde ve daha sonra geçirdiği ameliyatların ardından giymek zorunda kaldığı kıyafetlerini ilk kez hayranları ile paylaşıyor

Haber 30-12-18 02:40

Mersin'de Frida, kapalı gişe sahnelendi

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun hayatından kesitler sunulan iki perdelik 'Frida' balesini kapalı gişe sahneledi.

Haber 15-12-18 17:44

Sanatçılar AA'nın Yılın Fotoğraflarını sahnede oyladı

"Frida" balesine hazırlanan Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, sahnede Anadolu Ajansı'nın "Yılın Fotoğrafları" yarışmasında oy kullandı

Haber 15-12-18 15:48

Model o günleri anlattı: Kaçırıldım, ilaçla uyutulup günlerce tecavüze uğradım

Şu an 38 yaşında olan güzel İsveç doğumlu güzel model Frida Farrel 16 yıl önce yaşadığı dehşet günlerini anlattı. Meslek hayatının ilk günlerinde bir cast direktörü ile tanışan genç model iş görüşmesi için gittiği toplantıda ilaçla uyutulup, kaçırıldı. Ardından üç gün boyunca en az 8 adamın tecavüzüne uğrayan kadın o dehşet günlerini yıllar sonra anlattı.

Trend 10-12-18 12:24

SAHNEDE HEM KENDİN HEM DE 'FRİDA KAHLO' OLMAK

Frida Kahlo'nun hayatı, 2018-2019 tiyatro sezonunda Beliz Güçbilmez'in imzasını taşıyan Frida oyunu ile günümüzdeki cinsiyet ayrımcılığına karşı durmak için seyirci karşısına çıkıyor.

Haber 26-10-18 13:12

Sahnede hem kendin hem de 'Frida Kahlo' olmak

 FRIDA Kahlo'nun hayatı, 2018-2019 tiyatro sezonunda Beliz Güçbilmez'in imzasını taşıyan "Frida" oyunu ile günümüzdeki cinsiyet ayrımcılığına karşı durmak için seyirci karşısına çıkıyor.

Haber 26-10-18 12:46

SAHNEDE HEM KENDİN HEM DE 'FRİDA KAHLO' OLMAK

Frida Kahlo'nun hayatı, 2018-2019 tiyatro sezonunda Beliz Güçbilmez'in imzasını taşıyan "Frida" oyunu ile günümüzdeki cinsiyet ayrımcılığına karşı durmak için seyirci karşısına çıkıyor.

Haber 26-10-18 12:34

Şaşırtan benzerlik

Hande Soral, Çolpan İlhan- Sadri Alışık Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Dali’nin Kadınları’ oyununda ünlü ressam Frida Kahlo’yu canlandıracak.

Magazin 18-09-18 02:45

Bale festivali Frida'yla sona erdi

BODRUM'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahneye koyduğu 'Frida' gösterisiyle sona erdi.

Haber 16-08-18 11:03

Bale festivali Frida'yla sona erdi

BODRUM'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sahneye koyduğu 'Frida' gösterisiyle sona erdi.

Haber 16-08-18 10:21

Uluslararası Bodrum Bale Festivali Frida İle Sona Erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından, Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile...

Yurthaber 16-08-18 08:06

Frida Kahlo'nun eşyaları sergileniyor

Dünyanın en ünlü ressamlarından Frida Kahlo, 1954 yılında, hayata gözlerini yumdu.

Haber 08-07-18 08:10

Ünlü ressam Frida Kahlo'nun Barbie bebeği Meksika'da yasaklandı

Meksika'da bir mahkeme ülke ve dünya tarihinin önemli ressamlarından Frida Kahlo'nun Barbie bebeğinin satışını, ailenin başvurusu üzerine yasakladı. Kahlo'nun Barbie bebeğinin tek kaşlı gerçeğinden farklı gösterilmesi de tepki çekti.

Haber 21-04-18 12:57

Ünlü ressam Frida Kahlo'nun Barbie bebeği Meksika'da yasaklandı

Meksika'da bir mahkeme ülke ve dünya tarihinin önemli ressamlarından Frida Kahlo'nun Barbie bebeğinin satışını, ailenin başvurusu üzerine yasakladı. Kahlo'nun Barbie bebeğinin tek kaşlı gerçeğinden farklı gösterilmesi de tepki çekti.

Haber 21-04-18 12:41

Sevgilisine olan özlemini çizerek dindiriyor

İlk çalışmalarını 2016 yılında yayınlandıktan sonra hızlı bir şekilde popüler olan Frida Castelli, İtalyan bir illüstratör. Frida, sevgilisiyle arasında olan duygusallık hissini, dokunuş mutluluğunu ve küçük bir üzüntüyü çizimlerinde anlatıyor. Kendisinden bahsetmeyi sevmediğini söyleyen Frida, ''sanatım kişiliğimden daha önce geliyor. İşlerimiz nedeniyle sevgilimle ayrı kaldığımız günler oldukça çok. Ben de özlemimi çizimlerimde anlatıyorum'' diye konuşuyor.

Kadin 09-04-18 09:23

Frida'ya Mersin'de kapalı gişe prömiyer

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun hayatından kesitler sunulan iki perdelik 'Frida' balesinin prömiyerini yaptı.

Haber 29-03-18 23:41

Frida'ya Mersin'de kapalı gişe prömiyer

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun hayatından kesitler sunulan iki perdelik 'Frida' balesinin prömiyerini yaptı.

Haber 29-03-18 21:44

Frida balesi MDOB sahnesinde

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun hayatının yansıtıldığı balenin prömiyerini gerçekleştirdi

Haber 29-03-18 21:13