Güneş Kremi Faydaları Haberleri

TikTok'u ele geçiren bu trende aman dikkat! Uzmanlar 'Doğru değil' diyerek uyardı

TikTok, son günlerde yeni bir trend ile çalkalanıyor. Influencerlar arasında hızla viral olan bu akıma karşı uzmanlardan da uyarılar gecikmedi. Sosyal medyada sıklıkla karşımıza çıkan SPF kokteyli trendi güneş kreminin geride bıraktığı beyaz görünüme karşı bir çözüm gibi görünüyor. Ancak cilt bakım uzmanları bunun iyi bir yöntem olmadığını söylüyor. Peki, SPF kokteyli nedir, sağlığa zararı nedir? İşte tüm merak edilenler...

Kadin 05-09-2023 15:31

Sıcak yaz aylarında yüzünüzü korumanız için birebir en iyi yüz için güneş kremleri

Herkesin bildiği gibi yaz kış demeden her mevsimde güneş kremi kullanmak gerekiyor. Cildinizi güneşin zararlı ışınlarından koruyarak olası birçok problemin önüne geçebilirsiniz. Pek çok farklı çeşidi bulunan güneş kremleri arasında kafanız karışıyorsa ve ''En iyi yüz için güneş kremi hangisi?'' sorusunun cevabını merak ediyorsanız sizin için birbirinden kaliteli ürünleri derledik.

Kadin 07-07-2023 10:14

Hangi cilt tipi hangi güneş kremini kullanmalı? 2023'ün en iyi güneş kremi tavsiyeleri

Güneş kremleri, her mevsim güneşin zararlı etkilerinden cildimizi korumanın en önemli adımlarından biri. Bu ürünler UV ışınlarından kaynaklanan cilt yanıklarını, erken yaşlanma belirtilerini ve hatta cilt kanserini önlemek için kullanılıyor. Fakat bu ürünlerden en iyi şekilde yararlanabilmek için cilt tipinize en uygun ürünü seçmeniz gerekiyor. Hadi gelin hangi cilt tipine sahip olursanız olun güneşe karşı korumanın en etkili ve ekonomik yolunu beraber keşfedelim!

Kadin 18-04-2023 16:43

Kış aylarında güneş koruyucu kullanılması gerekir mi? Neden kışın da güneş kremi kullanmalıyız?

Güneş kremlerini yaz aylarında raflarda görmeye alışığız. Yaz demek güneş, deniz ve yakıcı sıcaklar demek. Sıcak yaz aylarında güneş kremi sürmemiz gerektiğini çok iyi biliyoruz ve nedenini düşünmüyoruz bile. Peki ya kış aylarında güneş niçin güneş kremi kullanmak gerekiyor? Puslu, bulutlu kış aylarında güneş çok etkili olmamasına rağmen güneş kremi kullanmalı mıyız? İşte detaylar!

Kadin 12-01-2023 18:12

Herkes kullanıyor ama yanlış yapıyor! Doğru sıralamayla sürmezseniz hiçbir etkisi yok

Cilt bakımı uzmanları, güneş koruyucunuzu nemlendiriciden önce mi sonra mı uygulamanız gerektiğini ve nedenini açıklıyor. Düzenli olarak güneş koruyucu kullanıyorsanız, cildinizin onu emmesi için nemlendiriciden önce uygulayın. Mineral güneş kremi, nemlendiriciden sonra sürülmeli. Çünkü onu korumak için cildinizin üstüne oturması gerekir. Yüz için güneş kremi seçerken, cildinizi yeterince korumak için SPF 30 veya daha yüksek olanı tercih edin.

Haber 24-09-2022 23:17