Menopoz Haberleri

Uzman isimden menopozda sıcak basmasına karşı önemli tavsiye! İşte faydalı olan o vitamin

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Oğuz Özdemir, menopoz sürecinde nasıl beslenilmesi gerektiğine değinerek, “E vitamini sıcak basmalarını önlemekte faydalıdır” dedi.

Kadin 21-03-2024 17:41

Yaşamı olumsuz etkiliyor! Menopoz için en iyi egzersiz önerileri

Menopoz dönemi, birçok kadının yaşamında önemli bir aşamadır. Bu dönemde fiziksel aktiviteler yapmak oldukça önemlidir. Yaşamı olumsuz etkileyen menopoz belirtilerini hafifletmek için en iyi egzersiz önerilerine haberimizden ulaşabilirsiniz. Bu egzersizler, menopoz dönemindeki kadınların sağlığını desteklemek ve yaşam kalitesini artırmak için tasarlanmıştır. Doğru egzersizlerle, menopoz döneminde daha enerjik ve sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz.

Kadin 14-03-2024 01:19

'Her duş alma sırasında...' Kadınlar için o yaşı işaret ederek uyardı! 'Mutlaka yaptırılmalı'

Özellikle 40 yaş sonrası kadınlarda hem fiziksel hem de hormonal birçok değişiklik yaşandığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Erhan Cömert bu anlamda sağlık rutinlerinin hayati önem taşıdığını söyledi. 40 yaş sonra kadınların dikkat etmesi gerekenleri anlatan Cömert, "Her duş alma sırasında mutlaka meme muayenesi yapılmalıdır" dedi. Her kadının rutin jinekolojik muayeneyle birlikte yaptırması gereken testleri de sıralayan Cömert, "Aşırı meyve tüketiminden kaçınılmalı" dedi.

Kadin 01-02-2024 11:13

Menopoz belirtileri - Menopoz nedir, erken menopoz neden olur?

Menopozla birlikte, bazı kadınlarda sıcak basmaları, terleme, uyku problemleri, cilt değişiklikleri ve ruh hali dalgalanmaları gibi semptomlar görülebilir. Menopoz, kadınların yaşamında önemli bir dönüm noktasıdır ve fiziksel ve duygusal açıdan bazı zorluklar getirebilir. Bu süreçte kadınların sağlıklı yaşam tarzı ve doktorun önerileriyle yakından ilgilenmesi, menopozun etkilerini hafifletmek ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için önemlidir.

Kadin 31-07-2023 16:36

Kocasıyla yaşadığı cinsel ilişki sırrını ifşaladı! 7 yıldır kaybettiğimiz kıvılcımı kazandırdı

Evlilikte hem sosyal hem psikolojik açıdan birçok problem yaşanabiliyor. Cinsel ilişkide görülen problemler de evliliklerde çatırdamalara neden oluyor. Evliliğini kurtarmak isteyenler cinsel ilişki sorunları gidermek için çeşitli yöntemler arıyor. Emma Reid, kocasıyla yaşadığı cinsel problemleri ifşalayarak bulduğu çözümü paylaştı.

Kadin 12-04-2023 13:50

Bu kanamalara dikkat! Kanserin habercisi olabilir

Kadınların ergenlik döneminde başlayan adet kanamaları menopoza girene kadar devam ediyor. Sağlıklı bir vücut için adet kanamalarının düzenli olması önem taşıyor. Ancak bazı durumlarda gelen kanamalar sağlık risklerine karşı uyarıcı olabiliyor. Uzmanlar belirsiz kanamaların kanser habercisi olabileceğini belirtiyor.

Kadin 29-03-2023 11:12

Göz ardı etmeyin! Terlemeniz büyük tehlike hakkında uyarıyor olabilir...

Terlemek en rahatsız edici sağlık problemleri arasında bulunuyor. Genellikle sıcak havalarda yaşanan terlemeler kışın da görülebiliyor. Vücutta gelişen bazı terlemeler doğal olarak görülse de olağan dışı durumlar kalp krizi ve düşük kan şekeri gibi hastalıklar hakkında uyarıyor.

Haber 20-12-2022 13:40

Yıllardır kurtulmaya çalışıyoruz ama şaşırtan faydası çıktı! Bunamaya ve inmeye karşı koruyabilir

Vücutta bulunan fazla yağların birçok hastalığa karşı risk oluşturduğu biliniyor. İdeal kilodan uzaklaştıran fazla yağlar obezite, kalp hastalıkları, karaciğer hasarı gibi hastalıklara yol açıyor. Ancak yapılan araştırmalara göre vücudun bazı bölümünde yer alan yağlanmaların tehlikeli hastalıklara karşı koruma sağladığı bulundu.

Haber 19-12-2022 13:03

Herkesin evinde olması şart: Özellikle 40 yaş üstü kadınlar direkt alın! Menopoz semptomlarını hafifletir

Evimizde bulunan gözden kaçan bazı ürünler hayat kurtarıcı olabiliyor. Bu ürünlerden olan esansiyel yağlar sadece güzel koku sağlamakla kalmıyor. Bazı esansiyel yağlar var ki stresten, enfeksiyona kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Özellikle menopoz semptomları yaşayan kadınlar için mucize yaratan yağlar bulunuyor.

Kadin 25-10-2022 13:28

Hormon tedavisi kanser riskini artırır mı? Geç menopoza girenler daha uzun mu yaşar?

Kadınlarda doğurganlığın sona erdiği dönem ‘menopoz’ olarak adlandırılıyor. Dünya genelinde ortalama menopoz yaşı 45-55 iken ülkemizde kadınlar genellikle 48-50 yaş arasında menopoza giriyor.

Haber 18-10-2022 23:11

Hak ettiği değeri görmüyor! Yer elmasının mucizevi faydaları saymakla bitmiyor

Uzmanlar sağlık için dengeli beslenirken meyve ve sebze tüketimine özen göstermeniz gerektiğini vurguluyorlar. Düzenli olarak tükettiğimiz yiyeceklerin dışında kalan yiyecekler de sağlığımız için etkili sonuçlar sağlayabiliyor. Yer elması da sıklıkla tüketilmeyen ama mucizevi faydaları bulunan gıdalar arasında bulunuyor.

Haber 28-09-2022 11:03

40'lı yaşlara geldiğinizde vücudunuza ne olur?

Hayatın her yeni on yılı, özellikle 40'lar, yeni hediyeler ve yeni zorluklar sunar. Bu, 40. yaş günü mumlarınızı üflediğiniz anda saçlarınızın ağarması ve birdenbire gözlüksüz kitap okuyamayacağınız anlamına gelmez. Bu aşamalı bir süreçtir ve herhangi bir işlem gibi, saçınızdan ayaklarınıza kadar ince ve daha sert değişiklikler görmeye başlayabilirsiniz.

Kadin 04-08-2022 07:05

İmkansız gerçek oldu! Menopoza girdikten sonra kucağına aldı

51 yaşında anne olan ve kendini sosyal medyada 'Em' olarak tanıtan yeni anne, menopoz esnasında iki kez doğum yaptığını açıkladı. Tiktok paylaşımlarıyla insanların sevgisini ve desteğini kazanan Em, herkesi mucizelere inanmaya davet etti.

Trend 27-07-2022 12:42

Menopozun etkilerini azaltmak için yapılması gerekenler

Menopoz belirli bir yaştan sonra kadınların yaşadığı süreçler arasında yer alıyor. Kadınlar menopozun etkilerinden dolayı stres ve endişe yaşayabiliyor. Menopoz sürecinin etkilerini azaltmak için aşağıda yer alan tavsiyeleri uygulayabilirsiniz.

Kadin 11-06-2022 15:44

Menopoz hakkında tüm bilgiler! Erken menopozdan korunmak için...

Yaş arttıkça vücutta ve sağlıkta birçok değişiklik yaşanıyor. Bu değişiklikler arasında bulunan menopoz kadınlarda belirli bir yaştan sonra yaşanıyor. Menopoz süreci kadınlar için oldukça zorlu geçebiliyor. Bazı kadınlar menopoza çok daha erken giriyor. Erken menopozu önlemek için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Kadin 13-05-2022 14:10

Bu tedavi menopoz etkilerini azaltıyor ve kalp hastalıklarından ölüm riskini...

Kadınlar yaşları arttıkça menopoz sorunları ile karşılaşıyorlar. Sağlıklı bir vücut döngüsünde meydana gelmesi gereken menopoz süreci kadınlar için rahatsız edici durumlar yaratıyor. Oldukça zor geçen bu süreçte doğal hormonlar sayesinde belirtiler azalıyor ve birçok hastalığın riski azalıyor.

Kadin 09-05-2022 10:52

Güzellik uykusu sayesinde genç kalmak mümkün mü?

Yaş ilerledikçe yaşlılık belirtileri ortaya çıkıyor. Ciltte meydana gelen kırışıklıklar yorgun ve yaşlı bir görünüme sebep oluyor. Yaşlandıkça düşen kolajen yaşlılık sürecinin hızlanmasına sebep oluyor. Bu süreçte kolajen takviyesi almak çok daha gergin ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlıyor.

Kadin 27-04-2022 12:16

Menopoz ile ilgili tabular yıkılıyor: İnsanların suratına yumruk atmak istiyordum

Menopoz, anksiyete, öfke, hafıza ile ilgili sorunlar, düzensiz ve ağır regl olmak üzere 40 farklı belirti ile kadınların hayatına giriyor. Çoğu kadın bu süreç içinde kendini kaybolmuş ve yalnız hissediyor; kimden, nereden ve nasıl yardım alabileceğini bilmiyor. BBC'den Alex Pope, menopoz sürecinde kadınların hayatını kolaylaştırmanın bir yolunun olup olmadığını araştırdı.

Haber 12-04-2022 05:32

Menopoza girdiğini sandı ama durum bambaşkaydı!

Avustralya Melbourne’dan 47 yaşındaki Rachel Hodgson, menopozda olduğunu düşünüyordu. Ancak dört çocuk annesi kadın, beşinci çocuğuna hamile olduğunu keşfetti. En büyüğünden 22 yaş küçük olan kızı Peggie Jean'i doğumunun ardından, 'en iyi şey' olduğunu söylediği beşinci çocuğunu 'mucize' olarak nitelendiriyor.

Trend 07-04-2022 14:28

Menopoz ile ilgili tabular yıkılıyor: İnsanların suratına yumruk atmak istiyordum

Menopoz, anksiyete, öfke, hafıza ile ilgili sorunlar, düzensiz ve ağır regl olmak üzere 40 farklı belirti ile kadınların hayatına giriyor. Çoğu kadın bu süreç içinde kendini kaybolmuş ve yalnız hissediyor; kimden, nereden ve nasıl yardım alabileceğini bilmiyor. BBC'den Alex Pope, menopoz sürecinde kadınların hayatını kolaylaştırmanın bir yolunun olup olmadığını araştırdı.

Haber 23-03-2022 06:28

Sigara kullananlar... Erken menopoza neden oluyor

Sigara kullanmak birçok sağlık sorununun oluşmasına yol açıyor. Kanser gibi çok ciddi hastalıklara neden olan sigara kullanımı erken menopoza da sebep oluyor. Uzmanlar 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun erken menopoz olduğunu söyleyen uzmanlar uyarıyor.

Kadin 02-03-2022 15:37

Uzmanından menopoza girerken paniğe kapılmayın uyarısı

Medipol Pendik Üniversite Hastanesi'nden kadın doğum uzmanı Op. Dr. İlknur Sayar: - "Menopoza girerken paniğe kapılmak yerine bu dönemi en sağlıklı ve rahat nasıl geçirileceği konusunda bilgi alınmalı. Düzenli egzersiz yapılmalı, sigara ve alkol bırakılmalı" - "Yalancı menopoz bir hastalık değildir. İnfertilite, endometriozis, adenomyozis, myom gibi rahatsızlıkların tedavisi için yapılabilen bir uygulamadır"

Yurthaber 01-11-2021 10:22

Menopoz döneminde nasıl beslenmeli? Bu öneriler sizi daha sağlıklı ve rahat kılacak

Menopoz döneminde beslenme önerilerine kulak vermek kişilerin süreci daha sağlıklı ve daha rahat geçirmelerini sağlar. Uyku, stres kontrolü, sıcak basması gibi sorunlarla karşılaşılan menopozda nasıl beslenilmeli? Önerilen besinler vücutta nasıl etkiler yaratır? Kafalarda soru işareti bırakan konular hakkında bilgi veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu Talak, menopoz döneminde tüketilmesi gereken besinlerle ilgili önerilerde bulundu.

Kadin 21-10-2021 10:28

Sağlıklı menopoz önerileri ile süreci ikinci bahara dönüştürün!

Menopoz kadınların önemli dönemeçlerinden biridir. Menopoz sürecini sağlıklı ve rahat geçirmek hatta ikinci bahara dönüştürmenin mümkün olduğunu dile getiren Dr. Harika Bodur Öztürk, fiziksel ve ruhsal sorunların düzenli egzersiz ve yaşam tarzındaki düzenlemelerle daha rahat geçirilebileceğini söyledi.

Kadin 17-10-2021 15:05

Her kadın yaşıyor! Menopoz döneminde nelere dikkat edilmeli?

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, menopozun kadınların yaşam sürecinin doğal bir parçası olduğunu söyledi.

Kadin 15-10-2021 16:58

13 yaşında menopoza girdiği halde şu anda 2 çocuk annesi olan Claire Pape, sosyal medyadan ilham oluyor

Claire Pape, erken menopoz teşhisi konulan bütün kadınlara ilham olmak için sosyal medya hesabından kendi hikayesini paylaşıyor. Hayatı boyunca sadece bir kez regl olan ve henüz 13 yaşındayken menopoza giren Pape, çocuk sahibi olmayı çok istiyordu. Ancak 17 yaşında çocuk sahibi olamayacağını öğrendi. Pape, şimdi 43 yaşında ve 2 çocuk annesi.

Trend 21-09-2021 11:11

İlerleyen yaşlarda kadınların dikkat etmesi gereken 6 kural

Kadınlar 40’lı yaşlarından sonra birçok fizyolojik değişim yaşıyor. Bu değişimlerle birlikte bazı sağlık problemlerini işaret eden belirtiler de ortaya çıkabiliyor. Menopoz sürecinde östrojen oranı değiştiği için miyomlarda ve poliplerde artış, adet düzensizliklerine neden olan kistler ve rahim ağzı kanseri belirtilerinde artış yaşanabiliyor. İlerleyen yaşlarda kadınların jinekolojik kontrollerini ihmal etmemesi önem taşıyor.

Kadin 03-09-2021 10:06

Salma Hayek'ten menopoz itirafları! Göğüslerim büyüdü ve...

Katıldığı bir televizyon programında menopoz döneminde yaşadığı değişimle ilgili samimi açıklamalar yapan ünlü oyuncu Salma Hayek, “Bazı durumlarda menopozdayken kadınların göğüsleri büyür. Ben de bunun gerçekleştiği kadınlardan biriyim” dedi.

Magazin 24-06-2021 10:27

Nükhet Duru Menopoza girmişsin, ihtiyarsın artık yorumuna ateş püskürdü!

Ünlü şarkıcı Nükhet Duru, bir takipçisinin "Yahu 70 yaşına merdiven dayamışsın, menopoza girmişsin. İhtiyarsın artık. Tövbe et, ibadetine başla" yorumuna ateş püskürdü.

Magazin 17-06-2021 16:54

Bilimsel cevap! Kadınlar neden erkeklerden daha hızlı yaşlanıyor?

Kadın ve erkek arasındaki ilişki tarih boyunca merak konusu olmuştur. Kadın ve erkeklerin fizyolojik olarak farklılık göstermesi bilimin incelediği en popüler alanlardan biridir. Kadınların erkeklere kıyasla daha uzun yaşadığı bilinen bir gerçekliktir. Bu iyi bir haber gibi gözükse de kadınlar daha hızlı bir şekilde yaşlanır.

Kadin 07-06-2021 16:09

Rahim kanseri nedir? Rahim kanseri belirtileri nelerdir? Risk faktörleri nelerdir?

Menopoz her kadının yaşadığı özel ve doğal bir süreçtir. Hem psikolojik hem de fizyolojik olarak etkilendikleri bu dönem hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olunması olası risklere karşı hazırlıklı olmak anlamına da geliyor. Özellikle en sık görülen kanser türlerinden biri olan rahim kanseri menopoz sonrasında daha riskli bir noktaya ulaşıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Kadin 27-05-2021 16:16

İdrar yolu enfeksiyonları menopoz belirtisi olabilir

Kadının adet döngüsünün son bulduğu ve gebe kalamadığı menopoz dönemi birçok belirtiyle kendini göstermektedir. Bu belirtilerden bir tanesi de idrar yolu enfeksiyonları olarak karşımıza çıkıyor.

Kadin 04-05-2021 10:18

Uzmanlardan rahim kanseri uyarısı! Menopoz sonrasında ortaya çıkıyor, sayı hızla artıyor

Rahim kanserinin en sık görülen jinekolojik kanser olduğunu ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nadir Cömert, hastalığın menopoz sonrası dönemdeki kadınlarda sıkça görüldüğünü söyledi.

Haber 08-03-2021 11:43

Menopoz hakkında bilmeniz gereken her şey! Geciktirmek mümkün mü, nasıl belirti gösterir?

Menopoz, adet döngülerinizin sonunu belirleyen zamandır. Adet dönemi olmadan 12 ay geçtikten sonra teşhis edilir. Türkiye ortalaması yaklaşık olarak 49.2 civarındadır. ABD'de ise 52 civarındadır. Menopoz doğal bir biyolojik süreçtir. Ancak sıcak basması gibi fiziksel semptomlar ve menopozun duygusal semptomları uykunuzu bozabilir, enerjinizi düşürebilir veya duygusal sağlığınızı etkileyebilir.

Kadin 26-02-2021 16:10

Vücuttaki değişimlere dikkat: Menopoz belirtileri nelerdir?

Özellikle orta yaştaki kadınların en çok aklına takılan sorulardan biri hiç şüphesiz “Menopoz belirtileri nelerdir?” sorusudur. Menopoz yaşı son dönemlerde daha erken yaşlara rastlasa da ortalama olarak 40 - 50 yaşları arasında menopoz belirtileri ortaya çıkmaya başlar.

Haber 23-12-2020 13:50

Halk arasında adetten kesilme olarak bilinen menopoza dikkat! Menopoz belirtileri...

Pendik Medipol Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden Op. Dr. Mine Fisun Ergül, menopozun bedensel ve ruhsal destekle daha kolay atlatılabildiğini belirterek 'Menopoz halk arasında adetten kesilme olarak bilinse de adet gören kadınlarda bile bazen rastlantısal olarak yapılan tetkiklerle saptanabiliyor. Menopoz yaşı ortalama 45-50 olup Türk kadınlarında 46-48 olarak izleniyor. Bazen daha erken yaşta bazen de daha ileri yaşta görülebiliyor' dedi.

Kadin 21-12-2020 12:22

Kadınlarda rahim neden alınır? Rahmi alınan kadın menopoza girer mi?

Pek çok kişi tarafından kadınlarda rahim neden alınır sorusunun yanıtı merak konusudur. Yazımızda yer alan bilgiler ile aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz.

Haber 08-12-2020 10:00

Menopozda duygudurum değişikliği uyarısı! Bu belirtilere dikkat

Menopoz döneminde duygudurum değişimi görülebileceğini söyleyen uzmanlar, çökkünlük, kaygı, huzursuzluk, unutkanlık ve dikkatte azalma görülen kişiler için bazı önerilerde bulundu. Uyku bozukluğu ve cinsel istekte azalma gibi yakınmaların da görülebileceği bu dönemde aile ve arkadaş desteğinin önemli olduğuna dikkat çekerek, yaşamdan keyif alınan aktivitelere devam edilmesini tavsiye ediyor.

Haber 16-10-2020 12:32

Menopoz sonrası bu önerileri dikkate alın!

Kadınların duygusal ve fiziksel sağlıkları için önemli bir dönemeç olan menopoz, genellikle 'kabus' gibi lanse edilse de alınacak önlemlerle bambaşka bir sürece atılan adım olarak da görülmeye başlanabilir. Konu hakkında bilgi veren uzmanlar, menopozun dünyada 50-51, ülkemizde ise 47-48 yaş civarındaki kadınlarda görüldüğüne dikkat çekiyor. Peki bu süreçte ne yapmak gerekiyor? Jinekolojik takiplerin önem kazandığı bu dönemde uzmanlar, belirtilerin hafife alınmaması gerektiğine de vurgu yapıyor.

Haber 19-08-2020 15:47

Menopoz kilo yapar mı, menopoz kalıtsal mı? İşte en merak edilen 10 soru 10 cevap

Eyvah, menopoza girdim artık hızla yaşlanacağım… Kilo almam kaçınılmaz olacak… Cinsel hayatım sona erecek… Bunlar menopoz dönemine giren kadınlarda en sık duyulan endişe kaynaklarını oluşturuyor. Toplumda kulaktan kulağa yayılan hatalı bilgiler nedeniyle menopoz bir hastalık gibi görülüyor ve bu sürece giren kadınlar paniğe kapılabiliyor.

Kadin 30-12-2019 10:59

Menopoz kilo yapar mı? Menopoz kalıtsal mı? İşte menopozla ilgili en çok merak edilen 10 soru

Eyvah, menopoza girdim artık hızla yaşlanacağım… Kilo almam kaçınılmaz olacak… Cinsel hayatım sona erecek… Bunlar menopoz dönemine giren kadınlarda en sık duyulan endişe kaynaklarını oluşturuyor. Toplumda kulaktan kulağa yayılan hatalı bilgiler nedeniyle menopoz bir hastalık gibi görülüyor ve bu sürece giren kadınlar paniğe kapılabiliyor.

Kadin 27-12-2019 10:35

Eklem bozuklukları kadınlarda daha sık görülüyor! Menopoz sonrası döneme dikkat

Kıkırdak bozulmasıyla orta ve ileri yaşta ortaya çıkan eklem bozukluklarının kadınlarda, erkeklere oranla daha fazla görüldüğünü belirten Doç. Dr. Turhan Özler, menopoz sonrası ortaya çıkan kemik erimesi ve buna bağlı etkenlerin eklemler üzerinde bıraktığı olumsuz etkiler büyük rol oynadığını söyledi.

Kadin 26-12-2019 13:49

Menopoz döneminde diş kaybına dikkat

Kadınlar doğal sürecinde menopoza girseler bile hayatlarının yüzde 40'ını menopoz döneminde geçirdiklerini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Aslı Patır Münevveroğlu, bu süreçte hormonların değişimi ile birlikte kemikler ve dişlerde kalsiyum kaybı nedeniyle değişiklikler yaşandığını anlattı.

Kadin 25-12-2019 15:35

Menopoz döneminde diş kaybına dikkat

Yaşam süresinin uzamasıyla birlikte, kadınlar doğal sürecinde menopoza girseler dahi hayatlarının yüzde 40’ını menopoz döneminde geçiriyor. Hormonların değişimi ile birlikte kemikler ve dişlerde kalsiyum kaybı nedeniyle değişiklikler yaşanıyor.

Trend 25-12-2019 10:44

Ağlama krizi menopoz belirtisi olabilir

Ağlama krizlerinin menopoz belirtisi olabileceğini belirten Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Rukiye Gönüllü, kişiye özel tedavilerle menopoz döneminin daha konforlu geçirilebileceğini söyledi.

Kadin 08-12-2019 10:07

Menopozu 20 yıl erteleyebilecek tıbbi yöntem bulundu

Laboratuvar ortamında dölleme (IVF) yöntemini geliştiren bilim insanının ortaya koyduğu yeni tıbbi yöntem sayesinde kadınlar menopozu 20 yıla kadar erteleyebilecek.

Kadin 04-12-2019 15:26

'Sağlıklı yaşam' menopozu yavaşlatıyor

Kadınlarda 44 yaşından önce adet düzeninin bozulması, kesilmesi ya da yumurta kalmaması durumuna erken menopoz deniliyor.

Kadin 19-11-2019 16:20

Menopoz sonrası hafif egzersiz kemik kırılması riskini azaltıyor

Menopoz döneminde hafif egzersiz yapan kadınlarda, kemik kırılması riskinin, yapmayanlara göre daha az olduğu tespit edildi.

Kadin 07-11-2019 15:27

Menopozlu kadınları umutlandıran kök hücre nakli

Kayseri'de, menopoza giren ev kadını 29 yaşındaki E.M.'nin, kök hücre nakli ile anne olma umudu doğdu. Nakli gerçekleştiren Doç. Dr. Gökalp Öner, "Bu hiç umudu kalmamış, tüp bebekte bile gebelik umudu sıfır olan, yumurta rezervi tamamen tükenmiş hastalar için yeni bir umut oldu" dedi.

Trend 07-11-2019 14:37