Kakule Cayi Haberleri

Ramazan ayının gözdesi: Kakule

Ramazan ayının üç temel problemi olan ağız kokusu, sindirim problemleri ve halsizliği önleyen bitki kakule, Ramazan’da aktarların gözdesi oldu.

Yurthaber 2024-03-27 11:58:05

Kakulenin faydaları nelerdir? Kakule hangi hastalığa iyi gelir, günde ne kadar tüketilmelidir?

İnsan sağlığı yönünden önemi oldukça fazla olan pek çok bitki çeşidi vardır. Kakule de bu bitki çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Güney Hindistan’a has olan kakule, zencefil familyası içerisinde yer almaktadır. Kakule, hem kokusu hem de tadı ile oldukça farklı bir bitki türüdür. Kakule bitkisinin yaygın olarak tohum kısımları baharat olarak kullanılmaktadır. Peki, kakulenin faydaları nelerdir, hangi hastalığa iyi gelir ve günde ne kadar tüketilmelidir?

Haber 2024-03-05 18:21:15

Masala çayı neye iyi gelir, faydaları nelerdir? Masala çayı nasıl hazırlanır, nasıl demlenir?

Farklı baharatların bir araya gelmesiyle hazırlanan ve aslen Hindistan'a ait olan masala çayı da tüketildiği zaman sindirimi kolaylaştırıcı etkisi ile bilinir. Vücudu zararlı olan toksinlerden arındırır. Masala çayı içinde bulunan her bir baharatın içeriği insan sağlığı için ayrı ayrı faydalıdır. Kakule, karabiber, tarçın, anason gibi baharatlar bir araya gelerek kan dolaşımından depresyona birçok konuda insan bedenine iyi gelir. Masala çayı nasıl hazırlanır?

Haber 2022-11-04 18:24:21

Kakule çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Kakule çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Kakule, Asya ve Orta Doğu mutfaklarında eski yıllardan beri kullanılan ve vazgeçilmez baharatlarından biridir. Çokça faydası bulunan kakule aynı zamanda çay yapımında da kullanılır. Özellikle tek başına yavaş yavaş demlendiğinde, tamamıyla natürel bir canlandırıcı görevi görmektedir. Kakule çayının içerisinde kafein bulunmadığı için gün içinde istendiği zaman içilebilir. Mide sorunlarına iyi gelmesiyle bilinen ve birçok yararı olan kakule çayı nasıl yapılır?

Haber 2022-11-04 16:16:21

Tadı nane, tipi fıstık, etkisi ilaç gibi! Faydaları arasında yok yok: İltihabı kurutur, ağız kokusunu önler, sindirimi rahatlatır...

Şimdiye kadar belki de adını ve tadınız bilmediğiniz inanılmaz bir bitkiyle tanıştıracağız sizi. Zencefil ailesinden olan bu bitkinin tohumları baharat olarak yemekleri lezzetlendirir. İnsan sağlığına olan faydaları ve yüksek potansiyeli ila bilim insanlarının mercek altına aldığı bu yeşil bitki, genellikle nane ile karıştırılır. Önemli bir antibakteriyel olan kakule, antioksidan deposudur, kansere karşı savaşır, ağız kokusunu tedavi edebilir, sindirim sorunlarını çözebilir...

Haber 01-11-22 17:27

MasterChef süt reçeli nasıl yapılır? Hem basit hem lezzetli süt reçeli tarifi

MasterChef süt reçeli nasıl yapılır? MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde haftanın 2. dokunulmazlık oyunu gerçekleşecek. Şefler dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan kahvaltı tarifleri odağında 11 farklı tarif; Bireysel dokunulmazlık oyununda ise kakule ürünü ile yaratıcı tabak yapmalarını istedi. MasterChef süt reçelinin tarifi merak ediliyor. Peki süt reçeli nasıl yapılır? İşte MasterChef kahvaltı sofrasına farklılık katan süt reçeli tarifi...

Yemek 17-09-22 14:43

MasterChef dokunulmazlık oyununu kim, hangi takım kazandı? 14 Eylül 2022 MasterChef eleme adayları kim oldu?

MasterChef Türkiye'de haftanın ikinci takım oyunu gerçekleşti. İlk turda kahvaltılık konseptinde yemek yapan yarışmacılar ile dokunulmazlığı alan takım belli oldu. İkinci turda ise adaylar kakule ile yaratıcı tabak yaparak bireysel dokunulmazlık mücadelesi verdiler. 14 eylül 2022 MasterChef Türkiye'de gecenin sonunda eleme adayları belli oldu. Peki, MasterChef takım oyununu kim kazandı? 14 Eylül MasterChef'te dokunulmazlığı kazanan ve haftanın yeni eleme adayları...

Magazin 15-09-22 13:10

Kakule ne demek? Kakule kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İnternette zaman zaman anlamı araştırılan ve incelenen çok sayıda kelime vardır. Kelimelerin anlamları ve kökenleriyle ilgili incelemelerde bulunan Türk Dil Kurumu, hem Türkçeyi korumayı hem de dili zenginleştirmeyi amaçlar. Bu çalışmalar Türkçe hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyen kişiler tarafından da merakla incelenir. Bu incelemelerden bir tanesi de Kakule kelimesi ile ilgilidir. Kakule ne demektir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:28

Sebze ve baharat buluşmasını sevenlere: Hint mutfağından mantar masala tarifi...

Hint dilinde masala, baharat anlamına gelirken garam masala da Hindistan'a özgü bir baharat karışımı. İçinde kişniş, kakule, karanfil, defne yaprağı gibi öğütülmüş baharatlar bulunuyor. Tarifimizde de bu baharat kullanılıyor. Mantar masala, Hint mutfağının sevilen yemeklerinden biri. Sebzelerle yapılan mantar masala yemeğini kendi mutfağınızda kolayca pişirebileceğinizi biliyor muydunuz?

Yemek 18-02-22 12:44

İşte soğuk havalarda vücudu ısıtan tavsiyeler

Kış mevsiminde havalar soğudukça vücudu sıcak tutacak yiyeceğe ihtiyaç da artıyor. Yılın en soğuk zamanlarında sıcak kalabilmenin daha çok ısınma sağlayan yiyecekleri tüketmekle mümkün olduğunu belirten uzmanlar, kuruyemişlerin, yulafın, sarımsak ve soğanın geleneksel ısınma gıdalarının klasik örnekleri olduğunu ifade ediyor. Uzmanlar; havuç, soğan ve sarımsak gibi sebzelerin yanı sıra kakule, zerdeçal ve tarçının da vücut ısısını yükselteceği için kullanılmasını tavsiye ediyor.

Haber 19-01-22 15:55

Kakule nedir? Kakulenin faydaları neler?

Kakule son zamanlarda çok kullanılmaya başlanmış ve kahve içenlerin sıklıkla başvurduğu bir aroma olmuştur. Zencefilgiller ailesinden olan kakule, besin değerleri oldukça yüksek olduğu için de öğütülerek muhafaza edilmektedir.

Yemek 05-11-20 14:27

Kakule: Faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Hindistan ve Orta Doğu başta olmak üzere dünyanın sıcak iklimli bölgelerinde yetiştirilen ve ülkemize ithalat yoluyla alınan kakule bitkisi, sağlık açısından birçok fayda sağlayan, içeriği zengin bir bitki türüdür.

Haber 24-06-20 10:51

Ramazanın mucize baharatı: Kakulenin faydaları nelerdir?

Diyetisyen Derya Zünbülcan, ramazan ayında havaların ısınmasıyla vücudu etkileyen üç temel problem olduğunu ifade ederek, bu üç problemin önüne kakule isimli baharatın geçtiğini söyledi. Zünbülcan, "Ramazan ayında yaşanan ağız kokusu, sindirim zorluğu ve halsizliğe kakule baharatı ilaç gibi etki ediyor" dedi. Kakulenin faydalarını ve kakule çayı tarifini detaylı bir şekilde anlatacağız, buyursunlar.

Yemek 15-05-20 10:00

13 farklı tat, tek kahvede

Bursa’da tarihi Fidan Han'da 13 farklı aroma ile harmanlanarak servis edilen kahve yoğun ilgi görüyor. İçerisinde salep, çikolata, kakule ve keçiboynuzu özleri gibi birçok tadın yer aldığı kahvenin telvesi de son yuduma kadar bitmiyor.

Yemek 16-07-19 12:54

Etkisi kabuğunun altında: Yemeklerden önce kraliçe çayı içmek ne işe yarar?

Son dönemin popüler besinleri arasına giren kakule, zayıflamak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yerini almaya başladı. Faydaları saymakla bitmeyen kakuleyi bir de Diyetisyen Sedef Olcay'dan detaylı bir şekilde dinleyelim.

Yemek 16-07-19 04:45

Aktardaki gizli afrodizyak: Kakule

Doğal bir afrodizyak kaynağı olan kakule, alternatif tıpta kullanılan en özel baharat türlerinden biridir. Çeşitli yemek ve içeceklerde kullanılabilen bu mucize baharat, şifasıyla herkesi şaşırtıyor

Yemek 21-06-19 10:24

Hint tıbbında kullanılan kakule faydalarıyla şaşırtıyor

Hint tıbbının temelini oluşturan Ayurveda; Hindistan, Nepal ve Dri Lanka'da hala uygulanan bir sağlık sistemidir. İlaç yerine meditasyon, yoga ve bitkilerden yararlanılan bu sistemde kakule baharatı sıkça kullanılır.

Yemek 25-01-19 16:14

Acı biber, kozalak, patlıcan reçel oldu

BURSA’da geleneksel yöntemlerle reçel üreten bir firma, zencefil, çam kozalağı, domates, acı biber, kakule, kekik, Hindistan cevizi gibi değişik çeşitli ürünlerden yaptığı reçellerle alışılmış tatların dışına çıktı.

Haber 06-11-18 11:59

Acı biber, kozalak, patlıcan reçel oldu

BURSA’da geleneksel yöntemlerle reçel üreten bir firma, zencefil, çam kozalağı, domates, acı biber, kakule, kekik, Hindistan cevizi gibi değişik çeşitli ürünlerden yaptığı reçellerle alışılmış tatların dışına çıktı.

Haber 06-11-18 11:12

Kakule Çayı

Mide ağrısından bağırsak problemlerine, tüm sindirim sistemini koruyan ve rahatlatan Kakule'nin eşsiz rahiyası, sizi ferahlatacak. Bu tarifi mutlaka deneyin!

Yemek 19-07-18 12:13

Aktardaki Gizli Afrodizyağın Formulü: Kakule

Afrodizyak kelime anlamıyla cinsel istek uyandırıcı ve artırıcı olarak bilinir. Birçok kozmetik ürüne de konu olmuştur. Parfümlerden tutun da, kremlere kadar. Hatta bazı hava yolu şirketlerinde afrodizyak içerek parfümler yasaklanmıştır. Gel gelelim doğalına!

Yemek 27-06-17 11:45

Kakule ve Rezeneli Taze Fasulye

Tohumlar... Minicik bazen bir vanilya çubuğunun içindeki binlerce siyah tohum gibi ya da rengarenk yüzlerce farklı aromada... Ama aynı zamanda bir salyangoz edasıyla, emin adımlarla, fazlaca yol kat ettiler ve şimdi tabaklarımızda yer buluyorlar. Basit ve kökleşmiş bir kültürün yemeğine ya da her gün evde annemizin pişirdiği tanıdık bir tada eklenmiş değişik bir baharat sizi farklı kültürlerle aynı masaya oturtabilir. Kakule ve rezene tohumlarınız uzun zamandır rafınızda duruyorsa size küçük bir

Yemek 20-11-15 20:45

Cinsel Performansınızı Kakule İle Destekleyin

Dr. Ömer Coşkun, kakule bitkisinin erkeklik hormonlarını ve cinsel performansı artırdığını belirterek “İçerisindeki afrodizyak maddeler...

Yurthaber 25-02-15 13:51