Konserve Haberleri

Bilmeden önünden geçip gidiyorlar! Orada kendiliğinden yetiştiğini keşfetti... Konservesini yapıyorlar 'Egzama, kanser, enfeksiyon, hepsine iyi geliyor'

Tokat’ta yaşayan bitki uzmanı Havva Çiftçier, Adana ve Hatay’da yaygın olarak bulunan menengiç ağacının Tokat’ta da kendiliğinden yetiştiğini keşfetti. Menengiç ağacının kahvesinin kolon kanserine karşı koruyucu etkileri olduğunu belirten Çiftçier, bitkinin taze sürgünlerinin de çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağladığını söyledi.

Kadin

Marketten alışveriş yaparken o hataya sakın düşmeyin! Ölüme varan sonuçlarla karşılaşılabilir

Marketten alışveriş yaparken fark etmeden ölümcül tehlike ile karşı karşıya kalıyor olabilirsiniz. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, şişen ambalajlı ürünlerin sağlık açısından tehlikeli olabileceğini söyledi. İşte haberin detayları...

Haber

Kasım ayı astrolojik takvimi belli oldu: Bir işe başlamadan önce bu tarihlere dikkat edin!

Astroloji günlük yaşamımızın her alanını yakından ilgilendiriyor. Kasım ayının gelmesi ile beraber her ay yakından takip edilen astrolojik takvim de gündeme geldi. "Bu ay hangi gün nelere dikkat etmeliyiz, hangi tarihlerde planımızı gerçekleştirmeliyiz?" diye soruyorsanız cevabı haberimizde.

Kadin

Evde konserve yapıp tüketen çift kabusu yaşadı! 4 çocuk annesi hayatını kaybetti, eşi yoğun bakıma alındı

Iğdır'daki evlerinde yaptıkları ev tipi sebze konservesini tüketen 4 çocuk sahibi H.Y. (68) ve C.Y (67) çifti; çift görme, konuşma bozukluğu ve solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurdu. Zehirlenen kadın hayatını kaybetti, eşi yoğun bakım tedavisiyle hayata tutundu.

Haber

Konserve

Konserve Hakkındaki Haberler Mynet'te. Konserve Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kışlık konserve yaparken aman dikkat! Doğru yapılmazsa hayati riske sebep oluyor

Yaz mevsiminin birbirinden lezzetli yiyeceklerini kışın da tüketmek isteyenler konserve hazırlığına başladılar bile. Ancak yapılan bu konserveleri hazırlarken çok dikkatli olunması gerekiyor. Kışlık konserve doğru yapılmazsa hayati riske neden olabiliyor.

Yemek

Evde kışlık konserve nasıl yapılır? İşte konserve tarifleri ve ihtiyacınız olacak ürünler

Çeşit çeşit meyve ve sebzelerin pazar tezgâhlarında bolca yer alması sebebiyle artık konserve dönemi de geldi diyebiliriz. Turşulardan salçalara, reçellerden kompostolara kadar birbirinden lezzetli kışlık ürünleri hazırlarken bazı belli başlı malzemelere de ihtiyaç duyacaksınız. Kış boyunca keyifli yiyebileceğiniz konserveleri doğru ve sağlıklı şekilde hazırlayabilmek için size yardımcı olacak ürünlerin hangileri olduğunu merak ediyorsanız okumaya devam edin!

Yemek

Sık tüketiyoruz ama hiç belirti vermeden zehir saçıyor! Kansere neden olan en büyük tehlike

Çağımızın yaygın hastalığı olan kanser ölümcül hastalıkların başında geliyor. Kanser birçok farklı türüyle insanın hayatını olumsuz etkileyebiliyor. Dünyada en sık görülen 4. kanser türü mide kanseri olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 20 bin kişi mide kanserine yakalanmaktadır. Beslenme alışkanlıkları, sigara ve alkol kullanımının da tetiklediği bu sinsi hastalığa yakalanmamak için bazı besinleri tüketirken bir kez daha düşünmeniz gerekiyor.

Haber

Verdiği zararları bilseniz asla yemezsiniz! Kalp krizi riskini artıran yiyecekler

Zararsız olduğunu düşündüğümüz birçok yiyecek vücudumuz için çok riskli durumlara sebep oluyor. Yemeklerin içerisine kattığımız gıdalar sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Kalp krizi riskini arttıran zararlarını bilmediğimiz yiyecekler bulunuyor.

Haber

Deprem çantasına konulması gereken yiyecekler! Çantanızı önceden ayarlayın

Deprem çantası enkaz altında hayat kurtarabiliyor. Uzmanlar doğru bir şekilde hazırlanan deprem çantasının hayati önemi olduğunu belirtiyor. Deprem çantasına konulan yiyeceklere oldukça dikkat etmek gerekiyor. İşte deprem çantasında bulunması gereken yiyecekler...

Yemek

Mutfağın kapısından içeri sokmayın: Kalbinizi çürütüyor! Sağlığınız için en kötü yiyecekler

Sağlıklı olarak düşündüğümüz birçok yiyecek vücudumuza zarar verebiliyor. Kansere neden olabilen ve kalp sağlığı için büyük risk oluşturan yiyecekler bulunuyor. Uzmanlar aşağıda bulunan yiyeceklerin tüketimi hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber

Mutfağa sokmayın! Kanserin oluşumuna neden olan en büyük etkenlerden

Sağlıksız beslenme sağlık için çok riskli durumlar yaratmaktadır. Sağlıksız beslenmenin artışı kanser ve kalp hastalıkları vakalarını da artırmıştır. Masum sanarak yediğimiz bazı yiyecekler tehlikeli hastalıklara neden olabilmektedir. Bilmediğimiz birçok yiyeceğin içerisinde mısır nişastası bulunur. Uzmanlar mısır nişastası içeren gıdaların tüketilmesi hakkında dikkat etmeniz gerektiğini söylemektedir.

Haber

Kanser olmak istemiyorsanız uzak durun! Sandığımızdan çok daha fazla tüketiyoruz

Kanser en sık karşılaşılan hastalıklar arasında yer alıyor. Oldukça ciddi sonuçlara neden olan kanserin etkilerini azaltmak için doğru beslenmek önem taşıyor. Bilerek veya bilmeden yediğimiz birçok yiyecek kansere davetiye çıkarıyor. Mide kanserinin oluşmasına yol açabilen etkenlerden olan tuzlu yiyecekleri düşündüğümüzden çok daha fazla tüketiyoruz.

Haber

Kalp krizi riskinizi artırmak istemiyorsanız uzak durun! Masum gibi görünüyorlar ama tehlike oluşturuyorlar

Her yıl milyonlarca insan kalp krizi nedeniyle hayatını kaybediyor. Kalp hastalıkları ve kalp krizi hayati risk oluşturuyor. Kalp krizine neden olan birçok etken bulunuyor. Yanlış beslenme kanser gibi tehlikeli hastalıkların riskini artırdığı kalp krizi riskinde de önemli rol oynuyor. İşte kalp krizi riskinizi artıran yiyecekler ve davranışlar...

Haber

Sağlıklı sanıyoruz ama kalp krizi, tansiyon riskini artırabilirler! Yemeden önce bir kez daha düşünün

Yediklerimiz ve içtiklerimiz sağlığımızı doğrudan etki altına alıyor. Daha sağlıklı olmak adına yediğimiz yiyecekler kalp krizi, felç, tansiyon gibi hastalıkların riskinin artmasına neden olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre bu tehlikeli hastalıkların riskini artırabilecek sağlıklı diyerek yediğimiz sık tüketilen 4 gıda bulunuyor.

Haber

Kendi ellerinizle zehir hazırlıyorsunuz! Evde yapılan konserveleri yemenin sonucu ölümcül olabilir

Taze domatesler kışa girmeye hazırlanırken yavaş yavaş pazarlardan, manavlardan çekilmeye başlıyor. Birçok kişi bu domatesleri kışın da kullanabilmek içi konserve yapıyor. Ancak kışlık konservelerin yapımında yapılan ufak yanlış sağlığınız için ölümcül etkiler oluşturabiliyor.

Haber

Diyarbakır'da kazanlar ihtiyaç sahiplerine kışlık konserve için kaynadı

Yenişehir ilçesinde belediye ve kaymakamlıkça yapılan çalışma kapsamında ADEM bahçesinde kadınların el emeğiyle hazırladığı konserve ve turşular tespit edilen ailelerin evlerine ulaştırılacak - Yenişehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Meryem Kaya: - "300 aileye konserve, 500 aileye de turşu göndereceğiz"

Yurthaber

Büyük hata yapıyorsunuz! Dondurucuya asla koymamanız gereken yiyecekler

Mutfakta kullandığımız ev aletleri hayatımızı oldukça kolaylaştırıyor. Bu aletler arasında en sık kullanılanlar arasında buzdolapları ve derin dondurucular yer alıyor. Ancak derin dondurucuya her yiyeceğin konulmaması gerekiyor. Konulan bazı yiyecekler hem sağlığı tehdit ediyor hem de erkenden bozularak bütçenize zarar veriyor. İşte dondurucuya asla koymamanız gereken yiyecekler...

Haber

Samsun'da kış hazırlığı yapan kadınların salça ve konserve mesaisi

Samsun'da kış hazırlığı yapan kadınların salça ve konserve mesaisi

Yurthaber

Kışa hazır! Kışlık domates konservesi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

Domates yemeklere lezzetini veren sebzelerden. Domates kullanılmadan yapılan yemeklerin tadı bir yavan oluyor. Mutfağın olmazsa olmazı olan domatesi kışın da yiyebilmek için domates konserveleri yapılıyor. Domates konservesi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız püf noktalarına dikkat ederek aşağıdaki aşamaları uygulayabilirsiniz.

Yemek

1 sene boyunca dayanacak mutlaka deneyin! Köz biber konservesi tarifi, köz biber konservesi nasıl yapılır?

Yazın sebzelerinin lezzeti bir farklı oluyor. Tazecik sebzeler ile yapılan konserveler sayesinde yaz sebzelerini kışında yiyebiliyorsunuz. Közlenmiş biber konservesinin tadını seviyorsanız evde yapmayı mutlaka denemeniz gerekiyor. Oldukça kolay bir yapımı olan bu tarif damaklarda nefis bir tat bırakıyor.

Yemek

Masterchef Sardalya balığı, Sardalya balığı en lezzetli nasıl pişirilir?

9 Ağustos Salı akşamı Masterchef programında yapılan sardalya balığı izleyenler tarafından tam not aldı. Eğer balık seviyorsanız ve bu leziz balığın daha da lezzetli olması için nasıl pişirileceğini merak ediyorsa aşağıda yer alan tarifi mutlaka denemelisiniz.

Yemek

Patlıcan konservesi nasıl yapılır? Patlıcan konservesi malzemeleri neler?

Yazın hazırlanan konserveler kışın tüketilir. Böylece leziz ve sağlıklı yemekler pişer. En sevilen konservelerden birisi de patlıcan konservesidir. Peki patlıcan konservesi nasıl yapılır? Patlıcan konservesi malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek

Dikkat! Bunları yemek egzamayı tetikleyebilir

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı birçok açıdan etki altına alıyor. Sağlığımız için meyve ve sebze ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Zararlı yiyecekler birçok hastalığa neden olurken bazı yiyecekler egzamanın tetiklenmesine sebep oluyor. Egzamanın tetiklenmesini önlemek, belirtilerini azaltmak için bu gıdalardan uzak durulması gerekiyor.

Haber

Kansere davetiye çıkarıyor! İşte zehir saçan 7 besin...

Bazı besinler, son zamanların en korkulan hastalıklarından biri olan kansere yol açıyor. Üstelik bu besinleri kanser başta olmak üzere birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor. İşte zehir saçan 7 besin...

Haber

Vücudunu en büyük düşmanı! Lezzeti damak çatlatıyor ama...

Sağlıklı yaşam, düzenli beslenme kurallarına uygun yaşayan ya da yaşamak isteyen herkesin gözden kaçırdığı bazı noktalar bulunmaktadır. Sağlıklı olmasına rağmen yanlış ya da fazla tüketildiğinde bazı besinler ters etki ediyor. Aynı zamanda vücudun en büyük düşmanı olan tuz tüketimi de göz ardı edilmektedir. Tuz, günlük alınması gereken miktarın üzerine çıkıldığında ise damar tıkanıklığı gibi çok ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. İşte dikkatli tüketilmesi gereken besinler…

Haber

Konserve tüketirken dikkat! Zamanında müdahale edilmezse ölümcül olabilir

Gıda zehirlenmesine sebep olan bu tablo sinir sisteminde kalıcı hasar veya ölüm ile sonuçlanabilir bakterisi çoğunlukla saklama koşulları uygun olmayan konservelerde ortaya çıkıyor. Diyetisyen Melisa Karataş da, ''Kapağı bozuk ya da şişmiş konservelerin tüketilmemesi uyarısında bulundu. Karataş, ''Belirtiler 12 ile 72 saat arasında görülebilir. Bulanık görme, ışığa hassasiyet gibi durumlar ortaya çıkabilir. Zamanında müdahale edilmezse ise sinir sisteminde kalıcı hasar veya ölüm olabilir'' dedi.

Haber

Sebze fiyatları yükseldi! Kavanoz kapakları elde kaldı

Bu sene Türkiye’de kavanoz kapağı sıkıntısı yok. Fiyatlar ucuz, fakat kapak satışları azaldı. Sebze fiyatlarının yüksek olması sebebiyle konserve yapanlar azalınca, kapaklar elde kaldı.

Finans

Kışlık yiyecek ve konserve hazırlığında işleri kolaylaştıran mutfak malzemeleri

Kışlık yiyecek ve konserve hazırlığında hayatımızı kolaylaştıran mutfak malzemeleri ile kışa hazırlığınız kolaylaşsın.

Yemek

Konserve salça ve domates suyu yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı

Yaz mevsiminin sonuna geldik. Havalar da iyiden iyiye soğumaya başladı. Yazın en kıymetli sebzelerinden biri olan domatesler de kış için hazırlanmaya başladı. Yazın satın aldığınız domateslerden konserve salça ve domates sosu yapımı için harika ipuçlarımız var. Haydi, malzemeleri hazırlayın ve gelin.

Yemek

Konserve gıdalardaki büyük tehlike! 72 saat sonra kendini gösteriyor

Her gıdanın doğru bir şekilde işlem görmesi gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, konserve hazırlanırken yapılan bilinçsiz işlemlerin, ölümcül bir zehirlenme türü olan ‘Botulismus’ vakasına neden olabileceğini söyledi. Rahatsızlık, konservenin tüketilmesini takiben kişinin direnci, ortam koşulları gibi etmenlere bağlı olarak 12 ila 72 saat sonra şiddetli karın ağrısı, bulantı, kusma, görmede bozukluk gibi şikayetlerle kendini gösteriyor.

Haber

Evde mısır konservesi nasıl yapılır? İşte mısır konservesi tarifi

Süt mısırın her halini çok seviyoruz. Haşlama, közleme ya da konserve haliyle en güzel garnitürlerden biri oluyor. Son birkaç yılın sokak lezzeti haline gelen konserve mısırları artık evinizde yapmanız mümkün. Üstelik böylesinin çok daha sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz, çünkü içine koyduğumuz malzemelerin hepsi elimizden geçiyor. İşte ev yapımı mısır konservesi tarifi ve detaylarıyla yapımı. Merak edenler için mısır konservesi kalori oranını da yazımıza ekledik.

Yemek

Konserve tüketimine dikkat

Kış mevsiminde konservenin çok miktarda tüketildiğine dikkat çeken Yardımcı Doç. Dr. Ahmet Serteser, tümsek kutular içerisindeki konservelerin zehir içerebileceğini söyledi.

Haber