Makula Dejenerasyonu Haberleri

Uzmanından 'hayati' uyarı: Bu hastalık görme kaybına neden oluyor! Sebebi bilinmiyor, ömür boyu takip ediliyor... İşte belirtileri

Halk arasında ''sarı nokta hastalığı" olarak bilinen yaşa bağlı makula dejeneresansının, tüm dünyada görme kaybının en önemli nedeni olarak kabul edildiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Turgut Yılmaz, “Sarı nokta hastalığının genellikle sebebi bilinmemektedir. Hastalığın ilerlemesini engellemek için sigara alışkanlığından uzak durmak ve Akdeniz mutfağı gibi antioksidan içeren bol yeşillikli ve omega 3 ağırlıklı gıdalarla da beslenmek faydalı olacaktır” dedi.

Haber 2024-05-06 11:06:24

Boyun kireçlenmesine ne iyi gelir? Boyun kireçlenmesini ne rahatlatır?

Boyun kireçlenmesi, boyun omurlarının arasındaki disklerin ve omurların yüzeylerinin zamanla aşınması ve dejenerasyonu sonucu ortaya çıkar. Yaşlanma süreciyle birlikte disklerdeki su içeriği azalır, diskler incelir ve daha sert hale gelir. Bu durum, omurların birbirine daha fazla sürtünme ve baskı uygulamasına neden olur. Ayrıca, bu durumda kemik uçları üzerinde osteofitler adı verilen çıkıntılar oluşabilir. Peki, boyun kireçlenmesine ne iyi gelir?

Haber 2023-11-28 15:35:40

Eklem ağrısı neden olur? Eklem ağrılarına ne iyi gelir?

Eklem ağrısı günlük yaşamı olumsuz etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Eklem, kemikleri bir arada tutan bağlar, kaslar ve kıkırdaklarla çevrili bir yapının birleşimidir. Eklem ağrısı, bu yapıların iltihaplanması, yaralanması veya dejenerasyonu sonucu meydana gelebilir. Peki, eklem ağrısına ne iyi gelir?

Haber 2023-08-27 18:29:09

Şaşırtan gelişme! Bilim insanları, 3D yazıcıyla göz dokusu yazdırdı

Bilim insanlarının son çalışması şaşkına çevirdi. Bilim insanları, çığır açabilecek yeni araştırmalarında 3D yazıcı ve kök hücreleri kullanarak göz dokusu üretti. Yeni araştırmanın, yaşa bağlı makula dejenerasyonu (YBMD) gibi bir dizi göz hastalığının tedavisinde yaşanacak önemli atılımlara katkı sağlayabileceği belirtiliyor.

Haber 2022-12-23 11:55:32

Göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Yavuzer, Medical Point Gaziantep'te

Doç. Dr. Yavuzer'in ilgi alanları arasında katarakt, retina hastalıkları, makula hastalıkları, üveit, glokom, oküler travma, kornea hastalıkları, şaşılık ve göz kapağı hastalıkları bulunuyor

Yurthaber 16-09-22 11:46

Erken dönemde hiçbir şikayet oluşturmuyor! Ancak çizgileri eğik görüyorsanız sizde de olabilir

Gözün merkezi görmesinden sorumlu olan ‘makula’ ismi verilen bölgedeki yapısal bozulma sonucunda ortaya çıkan sarı nokta hastalığı (yaşa bağlı makula dejenerasyonu) zamanla görme kaybına neden olabiliyor. Yaşlanma süreci ve diğer nedenlere bağlı olarak başlayan sarı nokta hastalığı, erken dönemde hiçbir şikayet oluşturmadığı için çoğu zaman 2. ve 3. evrede teşhis edilebiliyor.

Haber 25-07-22 14:00

Kadın yolcunun yanında cinsel organını çıkartıp mastürbasyon yaparken yakalandı

İngiltere’den İrlanda’ya hareket eden bir yolcu uçağında dünyanın konuştuğu bir olay yaşandı. Dünya basının manşetlerine taşınan olayda, 25 yaşındaki Loan Remi Makula isimli genç bir adam kadın yolcunun yanında mastürbasyon yaparken yakalandı. Çıkarıldığı mahkemede suçlu bulunan Makula, 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Trend 25-02-22 15:38

Gözün sinsi düşmanı: Sarı Nokta hastalığı nedir, neden olur?

Sarı nokta hastalığı merkezi görme kayıplarına neden olan bir hastalık olduğundan ciddiye alınması gereken rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Tıbbi ismiyle makula olarak bilinen sarı nokta, gözün arkasında retinanın ortasındaki merkezi görmeyi ve cisimleri net görmeyi sağlar. Bu nedenle sarı nokta hastalığı ciddi tehdit oluşturur.

Haber 10-02-21 16:49

Retina yırtılması belirtiler vitre dejenerasyonu ile başlıyormuş!

Gözünüzün önünde siyah nokta uçtuğunu görüyorsanız vitre dejenerasyonu yaşıyor olabilirsiniz. Pek çok kişinin göz önünde siyah ve gri cisimlerin uçtuğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, yaşlı- genç ayrımı olmadan yaşanan bu durumu yalnızda dikkatli kişilerin fark ettiğini söyledi. Konuyla ilgili merak edilenleri açıklayan Uzmanı Op. Dr. Atabay göz önünde neden siyah noktalar uçtuğunu gördüğümüzü anlatarak vitre dejenerasyonu ile ilgili bilgi verdi.

Haber 12-01-21 10:07

Sarı nokta hastalığı neden olur? Risk faktörleri nelerdir?

Makula dejenerasyonu olarak da bilinen sarı nokta hastalığı, gözlerde merkezi görmeden sorumlu bir retina hastalığıdır. Belirtileri nelerdir ve kimlerde görülür? Sarı nokta hastalığı ile ilgili tüm merak ettiğiniz soruların yanıtları yazımızda sizlerle!

Haber 23-12-20 10:48

Beyincik dejenerasyonu nasıl ortaya çıkar? Belirtileri nedir?

Nadiren rastlanan bu hastalık görüldüğünde ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Beyincik dejenerasyonu nedir sorusunun cevabı ve merak edilenler yazımızda bulunuyor.

Haber 22-12-20 11:52

Göz sağlığında makula dejenerasyonuna dikkat!

Göz sağlığında makula dejenarasyonuna dikkat çeken uzmanlar, gözün arkasında yer alan makula bölgesinde yaşanacak olumsuz etkilerin bakılan yere odaklanmada, bir şeyleri okuyup takip etmede sorun çıkarabileceğini söylüyor. Makula dejenerasyonu yani sarı nokta hastalığının görme kaybına kadar gidebildiğini söyleyen Uz. Dr. Neslihan Astam, sarı nokta hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Haber 14-09-20 17:26

Kitap okurken farkına varabilirsiniz! Satır çukurlaşıp eğiliyorsa...

Gözün arkasında yer alan makula bölgesi, baktığımız yerlere odaklanabilmemizi yani bir şeyleri okuyup takip edebilmemizi sağlıyor. Bu bölgede oluşan ve makula dejenerasyonu da denilen sarı nokta hastalığı ise yaşlanma ve çeşitli çevresel faktörler nedeniyle ortaya çıkarak görme kaybına kadar gidebiliyor. Memorial Ankara Hastanesi Göz Bölümü’nden Uz. Dr. Neslihan Astam, sarı nokta hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Haber 14-09-20 10:49

Sarı nokta hastalığında göz rengi de etkiliymiş!

Sarı nokta hastalığı olarak bilinen yaşa bağlı makula dejenerasyonu gözün retina tabakasıyla ilgili olarak rotaya çıkıyor. Sarı nokta hastalığının ileri yaş körlüğüne kadar gidebildiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, sarı nokta hastalığında yaşın yanı sıra göz renginin de etkili olduğunu anlattı. İşte detaylar...

Haber 06-08-20 14:28

Kirletilmiş toprakta yetişen besinler yılda 420 bin can alıyor

Dünyada toprak kirliliği ve dejenerasyonu sebebiyle kirlenmiş ve bozulmuş gıdaların tüketilmesi, her yıl yüz binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep oluyor.

Yemek 05-12-19 15:37

B12 vitamini yönünden zengin besinler

Vücudumuz için son derece önemli olan B12 vitamini, nörolojik dejenerasyonu ve depresyonu engeller, enerji verir ve şeker isteğini azaltır. Önemli bir kaynak olan B12 vitamini doğal olarak bazı besin kaynaklarından alabilirsiniz.

Yemek 29-07-19 05:24

A vitamininin faydaları nelerdir? A vitamininin bulunduğu bitkisel ve hayvansal gıdalar nelerdir?

Göz sağlığınız son derece önemlidir. Eğer gözleriniz ile yeterince ilgilenmezseniz, görme yetinizi kaybetme riskiniz vardır. Sigara içmek, çok fazla alkol almak ve gözlerinizi güneşten korumamak; yaşa bağlı makula dejenerasyonu ve katarakt riskinizi artırabilir. Uzmanlar A vitaminin faydalarını ve bulunduğu bitkisel ve hayvansal gıdaları açıkladı.

Trend 07-03-19 10:19

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinden bilimsel etkinlik

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde “Oftalmolojide Güncel Pratik Yaklaşımlar, Tanı ve Tedavide Ne Yapıyorum?” konulu bilimsel toplantı düzenlenecek.SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 2 Mart 2019 tarihinde saat 16.00’da başlayacak toplantıya, Gaziantep ve çevre illerden göz hastalıkları uzmanları katılacak.“Diyabetik Makula Ödemi” konulu ilk oturumda SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Doç.

Yurthaber 27-02-19 13:50

Makula dejenerasyonu nedir? Makula dejenerasyonunu önlemenin yolları nelerdir?

Halk arasında sarı nokta hastalığı diye bilinen yaşa bağlı makula dejenerasyonu (YBMD), makula bozulduğunda oluşan retinal bir hastalıktır. Bu, gözlerinizin arkasında bulunan hafif sarı renkte bir lekelenmedir. Görmede bulanıklık, etrafa bakarken karanlık alanlar olması gibi belirtilerle ortaya çıkar. Makula dejenerasyonunu önlemenin 6 yolu...

Trend 27-02-19 09:17

Sarı nokta, dünyada görme kaybına neden olan üçüncü hastalık

Elli yaş ve üzerindekilerin korkulu rüyası olan yaşa bağlı makula dejenerasyonu hastalığıyla ilgili bilgiler veren Göz Hastalıkları Uzmanı Op.

Haber 29-01-19 23:02

Dr. Saklamaz: “50 yaş ve üstündekiler risk altında”

İleri yaşta görme kaybının en sık nedeninin yaşa bağlı makula dejenerasyonu olduğuna dikkat çeken Op.

Yurthaber 13-10-18 13:50

Dr. Saklamaz: “50 yaş ve üstündekiler risk altında”

İleri yaşta görme kaybının en sık nedeninin yaşa bağlı makula dejenerasyonu olduğuna dikkat çeken Op.

Yurthaber 13-10-18 13:50

Sarı nokta hastalığı nedir? Sarı nokta hastalığı tedavisi nasıl olur? Sarı nokta hastalığı tedavisinde renkli beslenme nasıl etkiler?

Makula dejenerasyonu yani sarı nokta hastalığı tedavisinde beslenmenin büyük önemi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Barış Sönmez, tedavi için özellikle renkli besinler tüketilmesi gerektiğini anlattı. Gözün arkasında yer alan ve retina tabakasının en önemli bölgesini oluşturan sarı nokta, ileri yaşa bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Diyaber, hipertansiyon gibi hastalıklarda da görülebilen sarı nokta hastalığı teşhisinde kareli kart testi kullanılıyor.

Haber 11-10-18 10:00

GÖRÜŞ - ABD-Çin çekişmesi: Herşey 'doların statüsü' için

Bir süredir devam eden gümrük duvarlarını yükseltme hamleleri ve güç testi girişimlerinin ana odağını, uluslararası ticaretin yakın gelecekte dolardan bağımsızlaşma olasılığı ve tehdidi oluşturuyor - ABD'nin her geçen gün daha da belirginleşen kurumsal dejenerasyonu, Amerika’nın “Liberal Düzeni”ne Çin’in sessiz ve derin biçimde yerleşmesine ve temel yapıtaşlarını değiştirme girişimlerine istikrarlı ve sistemik biçimde devam etmesine zemin oluşturuyor - Dünyanın yeniden kurgulanan parasal sistemi, Çin ticari yayılma havzasında barış ve refahı tesis etmesine bağlı. Bu ise “kilit taşı” ülkesi Türkiye’ye kritik roller yüklüyor ve gelecekte daha da yükleyecek - Çin’in küresel hedeflerinin istikrarı ve güvenliği Türkiye’nin istikrarına ve Ortadoğu’da Amerika merkezli unsurların etkinlik kurmamasına bağlı

Haber 13-04-18 13:08

Puslu görüntünün sebebi 'sarı nokta' olabilir

Halk arasında sarı nokta hastalığı olarak bilinen makula dejenerasyonu, günümüzde yaşanan görme kayıplarının en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Göz Hastalıkları ve Vitreo Retinal Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Sanisoğlu, beslenme ve sarı nokta hastalığı arasındaki ilişki hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 24-01-18 16:49

Sarı Nokta Hastalığına Dikkat

Göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Hakkı Zeki Büyükyıldız, son zamanlarda artış gösteren Sarı nokta (Makula...

Yurthaber 18-01-18 15:29

Sarı Nokta Hastalığı Görme Kaybı Sebebi

Halk arasında sarı nokta hastalığı olarak bilinen, diğer ismi ile yaşa bağlı makula dejeneresansının, batı...

Yurthaber 26-09-17 09:45

Dr. Bekir Sıtkı Aslan: Saate Bakıp Zamanı Söyleyemiyorsanız Sarı Nokta Hastası Olabilirsiniz

MEMORIAL Ankara Hastanesi Göz Ünitesi’nden Dr. Bekir Sıtkı Aslan, saatine bakıp zamanı söyleyemeyenlerin sarı nokta hastalığı olarak bilinen makula dejenerasyon

Yurthaber 29-05-17 10:52

Sarı Nokta Hastalığına Dikkat

Halk arasında ’Sarı Nokta Hastalığı’ olarak bilinen hastalığın görme merkezi olarak belirtilen makula bölgesindeki patolojileri...

Yurthaber 02-05-17 09:58

Tedavi Edilmeyen Sarı Nokta Hastalığı Körlüğe Neden Olabilir

Halk arasında sarı nokta hastalığı olarak bilinen makula dejeneresansının, tedavi edilmezse körlüğe neden olabileceği bildirildi.Sarı...

Yurthaber 21-04-17 11:49

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Erkin Kır: “Sarı Nokta Hastalığı Kanserden Daha Fazla Moral Bozabiliyor”

 İSTANBUL, (DHA)- GÖZÜN iç kısmında bulunan makula bölgesinin zarar görmesi sonucunda ortaya çıkan sarı nokta hastalığı ile ilgili konuşan  Prof.

Yurthaber 09-01-17 10:21

Sarı Nokta Hastalığı Görme Kaybı Sebebi

Halk arasında sarı nokta hastalığı olarak bilinen, diğer ismi ile yaşa bağlı makula dejeneresansının, batı...

Yurthaber 28-11-16 14:12

Yaşlılarda ‘sarı Nokta Hastalığı’ Tehlikesi

Yaşa bağlı sarı nokta hastalığı (maküla dejenerasyonu), 65 yaş ve üzeri grubu geri dönüşümsüz ve...

Yurthaber 08-10-14 12:12

Sarı Nokta Hastalığı’na Vitaminli Tedavi

Dünyagöz Samsun Başhekimi Dr. Ali Tarık Sakoğlu, Sarı Nokta Hastalığı'nın (Makula) kuru tipinde hastalara koruyucu...

Yurthaber 08-07-13 17:35

Mamak’ta Tiyatro Gecesi

Mamak Belediyesi, gerçekleştirdiği kültürel ve sanatsal etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Toplumdaki dejenerasyonu anlatan ‘İster...

Yurthaber 28-04-13 12:04

Sigara sarı noktanın da nedeni!

Aşırı şişmanlık, yüksek tansiyon gibi etkenler sarı nokta olarak bilinen makula dejenarasyonunun nedenleri arasında.

Haber 30-04-12 17:45

Körlüğün 'faili' belli oldu

Her yıl yüzbinlerce kişiyi etkileyen ve körlüğe yol açan yaşa bağlı makula dejenerasyonunun sırrı çözüldü.

Haber 07-02-11 16:28

Görme kaybına fotodinamik laserle son

Yaşa bağlı olarak 50 yaşın üstünde görme noktasını tutarak en sık görme kaybı sebebini oluşturan ve makula dejenerasyonuna fotodinamik laser tedavisiyle son verildiği bildirildi.

Haber 25-02-05 09:51

'Fotodinamik', yeni bir umut oldu

Yaşa bağlı makula (görme merkezi) dejenerasyonu ve miyopiye bağlı sarı nokta kanamalarının tedavisinde aşama kaydedildiği belirtildi.

Haber 30-11-99 00:00