Mevlid Kandili Orucu Haberleri

Saba Tümer 'aşk orucu' ritüelini açık açık anlattı! 'İlişkiye girmeden, el ele tutuşmadan...'

Kahkahaları, sunduğu programları ve samimi itiraflarıyla adından sıkça söz ettiren Saba Tümer bu defa 'aşk orucu' ritüelini açık açık anlattı. 'İlişkiye girmeden, el ele tutuşmadan...' diyen Tümer'in sözleri sosyal medyayı salladı.

Magazin 2024-05-07 11:40:18

Oruçluyken makyaj yapılır mı, oruçluyken saç boyanır mı? Makyaj yapmak ve saç boyamak orucu bozar mı?

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte birçok konu da merak edilmeye başlar. Diyanet İşleri Başkanlığı orucu bozan eylemleri detaylı bir biçimde resmî web sayfasında yayımlamıştır. Oruç ibadeti temel olarak; yeme, içme ve cinsel birleşmeden uzak durmak olduğu için, oruç tutarken bu gibi eylemlerin orucu bozduğuna inanılır. Peki oruçluyken makyaj yapılır mı? Saç boyatmak orucu bozar mı?

Haber 2024-03-21 23:34:53

Burun spreyi ve boğaz spreyi orucu bozar mı? Burun spreyi ve boğaz spreyi sıkınca oruç bozulur mu?

11 ayın sultanı Ramazan ayı süresince bazı rahatsızlık sebebiyle çeşitli boğaz ve burun damlaları kullanmak mecburiyetinde kalanlar olabilir. Yine Ramazan’da ya da daha önce alınan ve kullanılması gereken tedavi damlaları veya nemlendirici damlalar olabilir. Bu tür tedaviler esnasında ağız yoluyla alınan diğer ilaçlardaki gibi damlaların oruca zarar verip vermediği konusunda tereddütler yaşanabilmektedir. Peki, burun spreyi ve boğaz spreyi sıkınca oruç bozulur mu?

Haber 2024-03-21 23:33:15

Oruçluyken istemeden, yanlışlıkla, unutarak yemek içmek orucu bozar mı? Unutarak yiyen kişiye oruçlu olduğunun hatırlatılması gerekir mi?

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Müslümanlar oruç ibadetini gerçekleştirir. Her Ramazan oruçla ilgili bazı soruların cevabı merak edilmektedir. Oruçla ilgili sıklıkla merak edilen orucu bozan ve bozmayan durumlardır. Peki oruçluyken yanlışlıkla yemek içmek orucu bozar mı?

Haber 2024-03-21 23:30:49

Diğer Haber Etiketleri

Saba Tümer makyaj orucu bozar mı orucu bozan durumlar oruçken saç boyanır mı Ramazan burun spreyi orucu bozar mı boğaz spreyi diyanet aşı orucu bozar mı diyanet aşi orucu bozar mı iğne orucu bozar mı kulak yıkatmak Oruç göz damlası orucu bozar mı kulak damlası orucu bozar mı diş fırçalama orucu bozar mı diş fırçalamak orucu bozar mı oruçluyken diş fırçalamak kan vermek orucu bozar mı kan aldırmak orucu bozar mı kan aldirmak orucu bozarmi ruj orucu bozar mı oruçken banyo yapılır mı sahura kalkmadan oruç tutulur mu Sahur Diyarbakır iftara kaç saat kaldı iftara ne kadar iftara ne kadar kaldı oruç tutmak iftar saat kacta Ramazan menüsü iftar kusmak orucu bozar mı ağız dolusu kusmak orucu bozar mı kusmak orucu bozarmı Ramazan Bayramı recep tayip erdoğan Gazze Recep Tayyip Erdoğan Miraç kandili Konya yayın akışı bugün yayın akışı tüm kanallar show Kanal D atv star TRT 1 FOX TV8 kardashian kardashian kardeşler travis Kourtney Kardashian Elazığ deprem kahramanmaraş onikişubat Cuma Hutbesi cuma hutbesi konusu Pakistan bombalı saldırı terör saldırısı mevlit kandili Adana Erzincan Mevlid kandili mevlid kandili namazı 100 rekatlık namaz nasıl kılınır 100 rekat namaz dua Namaz mevlid kandili ne zaman mevlid kandili anlamı mevlid kandili mesajları kandil mesajları resimli kandil mesajları kandil püf noktaları püf noktası tarifi kandil simidi tarifi kandil simidi nasıl yapılır kandil simidi kandil simiti tarifi irmik helvası kandil helvası nasıl yapılır irmik helvası nasıl yapılır irmik helvası tarifi irmik helvası tarifleri sütlü irmik helvası mevlid kandilinde oruç tutulur mu mevlid kandili oruç tutulur mu Hz. Muhammed rebiulevvel ayı mevlid kandili duası Tesbih namazı tesbih namazı kaç rekat tesbih namazı kılınışı tesbih namazı nasıl kılınır tesbih namazı ne zaman kılınır mevlid kandili nedir mevlid kandili onemi mevlid

Aşı ve iğne orucu bozar mı? Oruçluyken aşı olmak veya iğne yaptırmak orucu bozar mı?

Ramazan ayı ile beraber pek çok kişi, orucun bozulmasına neden olabilecek durumlara yönelik en doğru bilgilere ulaşmak istemektedir. Merak edilen sorulardan biri de aşı ve iğne olma konusudur. Bu durum oruç tutacak insanları yakından ilgilendirmektedir. Oruçluyken iğne yaptırmak zorunda olanlar, bu işlemin orucu bozup bozmadığını bilmek istemektedir. Peki, aşı olmak orucu bozar mı?

Haber 21-03-24 23:27

Kulak yıkattırmak orucu bozar mı? Oruçken kulak yıkattırılır mı?

Ramazan ile birlikte orucu bozan durumlar sorgulanmaya başlanır. İbadetini hakkıyla yapmak isteyen kişiler, orucu bozan durumlara önem vermektedir. Orucu bozan eylemler içerisinde olup olmadığı merak edilen konulardan biri de kulak yıkattırmaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı bu gibi durumlara açıklık getirmiştir. Peki, kulak yıkattırmak orucu bozar mı?

Haber 21-03-24 23:26

Hangi damla orucu bozar? Göz damlası, kulak damlası ve burun damlası orucu bozar mı?

Ramazan ayı içerisinde bazı hastalıklar nedeniyle damla kullanmak zorunda kalanlar olabilir. Ramazanda veya öncesinde reçete edilen ve bir süre kullanmaya devam edilmesi gereken tedavi damlaları veya nemlendirici damlalar olabilir. Bu gibi tedavilerde ağızdan alınan ilaçlardaki gibi damlaların da orucu bozup bozmadığı konusunda tereddütler yaşanmaktadır.

Haber 21-03-24 23:24

Diş fırçalamak orucu bozar mı? Oruçluyken diş fırçalanır mı, oruçluyken diş nasıl fırçalanır?

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ağız ve diş sağlığı konusu da merak edilmeye başlanır. Dini yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmek için kişiler orucu bozan durumları araştırmaktadır. Oruç ibadetiyle ilgili en çok merak edilen konulardan biri de diş fırçalamaktır. Diyanet orucu bozan durumlar konusunda açıklama yapmaktadır. Peki, diş fırçalamak orucu bozar mı?

Haber 21-03-24 23:22

Oruçluyken kan verilir mi? Oruçluyken kan alınır mı? Oruçluyken kan vermek ve kan almak orucu bozar mı?

Ramazan ayında, orucu bozan eylemlerle ilgili pek çok sorunun yanıtı merak konusu olabilir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından orucu bozan eylemler ve durumlar detaylı bir biçimde incelenmiştir. Oruç ibadeti, yememek, içmemek ve cinsel birleşmeden uzak durmak anlamına geldiğin için, oruç esnasında bu tür eylemlerin orucu bozduğu düşünülür. Peki oruçlu tutarken kan vermek ve vücuda kan almak orucu bozar mı?

Haber 21-03-24 23:20

Oruçluyken kan aldırılır mı? Oruçluyken kan tahlili yaptırmak, oruçluyken kan aldırmak orucu bozar mı?

Ramazan ayında oruç ile ilgili birçok sorunun yanıtı aranır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ise orucu bozan eylemler detaylı bir biçimde açıklanmıştır. Orucun esasları arasında yememek, içmemek ve cinsel birleşmeden uzak durmak olduğu için, oruç ibadeti esnasında buna benzer eylemlerin orucu bozduğuna inanılır. Peki oruçluyken kan aldırılır mı?

Haber 21-03-24 23:18

Ruj orucu bozar mı? Oruçluyken ruj sürülür mü?

Ramazan ayında oruç tutmak ile ilgili sorunun yanıtı merak edilir. Diyanet İşleri Başkanlığı orucu bozan durumları ayrıntılı bir şekilde resmi internet sayfasından yayımlamıştır. Orucun temel gereklilikleri arasında yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak olduğu için, oruçlu tutarken bu anlama gelecek eylemlerin orucu bozduğuna inanılır. Peki, ruj sürmek orucu bozar mı?

Haber 21-03-24 23:16

Oruçken banyo yapılır mı? Oruçken banyo yapmak orucu bozar mı?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte nelere dikkat edilmesi gerektiği sıklıkla sorgulanır. Oruç İbadeti, İslam'ın beş temel esaslarından biri olarak kabul edilir. Belli bir zaman süresi içerisinde tutulan oruç; yiyecek, içecek eylemlerinden kaçınma durumudur. Bu noktada kişisel bakım ile alakalı olan banyo yapmak orucu bozar mı sorusunun yanıtı aranır.

Haber 21-03-24 23:15

Sahura kalkmadan oruç tutulur mu, sahura kalkmadan tutulan oruç kabul olur mu? Sahura kalkmadan oruca nasıl niyet edilir?

11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan'ın gelmesiyle birlikte orucu bozan eylemlerle ilgili araştırmalara başlanır. Bu mübarek ayda, kişiler 'sahura kalkmadan oruç tutulur mu?' sorusunun yanıtını aramaktadır. Peki sahura kalkmadan oruç tutulur mu?

Haber 21-03-24 23:11

Çanakkale Şehitleri için Diyarbakır’da Mevlit okutuldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Şehitleri için Mevlid-i Şerif programı düzenledi.

Yurthaber 15-03-24 14:47

İftara ne kadar kaldığı nasıl ve nereden öğrenilir?

Oruç tutma zamanı tan yerinin ağarması (fecr-i sadık) ile başlar ve güneşin batmasına kadar devam eder. Oruca başlamaya imsak, orucu açmaya ise iftar denilmektedir. Ramazan ayının gelişi, imsakiyelerin de evlerde yerini alması anlamına gelir. Oruç tutan Müslümanlar için mutlaka gerekli bir materyal olan imsakiye, günümüzde internet ve çeşitli dijital cihazlar vasıtasıyla takip edilebilir. Peki, iftara ne kadar kaldığı nasıl ve nereden öğrenilir?

Haber 15-03-24 02:28

Oruç tutma süreleri neden farklı? Oruç tutma süresi neye göre belirlenir?

Oruç tan yerinin ağarması (fecr-i sadık) ile başlar ve güneşin batmasına kadar devam eder. Oruca başlamaya imsak, orucu açmaya ise iftar denir. İftar vakti akşam namazı saati, güneş battıktan sonra başlamaktadır. Her bölgeye göre güneş batma saati farklı olabilmektedir. Bu nedenle her yerleşim yerinin iftar saati değişiklik gösterir. Peki, oruç tutma süresi neye göre belirlenir?

Haber 15-03-24 02:21

Sahur - iftar arası 13 saat! Ramazanda nasıl beslenmeli? 'Orucu açarken suyun içine 1-2 kaşık atın' Bu yiyecekler tok tutuyor

Bugün ramazan ayının ilk gününde ilk oruç açılacak. Sahur - iftar arası 13 saat olurken uzmanlar ramazanda beslenme konusuna dikkat çekiyor. Peki, ramazanda sofrada neler olmalı, nelere dikkat edilmeli? Diyetisyen Gamze Çakaloğlu, ramazan boyunca kilo almamak için iftarda ve tok tutması için sahurda neler tüketilmesi gerektiğini sıraladı. Çakaloğlu, suyla orucu açarken suyun içine atılması gereken elma sirkesiyle ilgili dikkat çeken bilgiler verdi. İşte ramazanda tüketilmesi gereken besinler...

Yemek 11-03-24 13:34

Kusmak orucu bozar mı? Kusunca oruç bozulur mu?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç ibadeti yerine getirilir. Oruç ibadeti ile ilgili, orucu bozan durumlara ilişkin bazı detaylar da merak edilmektedir. Bilindiği üzere bazı rahatsızlıklar, kusma veya diğer bir deyiş ile istifra etmeye de sebep olabilmektedir. Bu durumun oruca zarar verip vermeyeceği veya kaza gerektirip gerektirmediği araştırılan konular arasında yer almaktadır. Peki kusmak orucu bozar mı?

Haber 08-03-24 18:08

Ramazanın ilk ve son günü Türkiye'deki en uzun ve en kısa oruç arasındaki fark açıklandı!

Bu yıl ramazan ayının ilk orucu için 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece sahura kalkılacak ve ertesi gün ilk iftar yapılacak. Ramazanın ilk günü 6 ilde 13 saat 23 dakika ile en uzun, 12 ilde ise 13 saat 20 dakika ile en kısa oruç tutulacak.

Kadin 08-03-24 10:29

Ramazan'ı karşılama orucu: Ramazan'ı karşılamak için oruç tutulur mu? Ramazan'ı karşılama orucu var mı?

Her yıl farklı zaman dilimlerinde başlayan ve biten ramazan ayı, birçok soruyu ve merak edilen konuyu da birlikte getirir. Çok sayıda adeti ve geleneği olan, içinde bereketi ve sabrı da barındırdığına inanılan Ramazan ayında 1 aylık dönem boyunca tutulan oruçlar ile ilgili de merak edilen bazı durumlar bulunur. En çok merak edilen durumlardan biri de karşılama orucu adı verilen durumdur. Peki, Ramazan'ı karşılama orucu var mı, Ramazan'ı karşılamak için oruç tutulur mu?

Haber 04-03-24 22:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berat Kandili paylaşımında Gazze mesajı verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin ve İslam âleminin Ramazan-ı Şerif'in müjdecisi olan mübarek Berat Gecesi'ni tebrik ediyorum." dedi.

Haber 24-02-24 21:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, kandil mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miraç kandili dolayısıyla sosyal medya hesabından mesaj yayınladı.

Haber 06-02-24 21:43

Kulu’da Regaib Kandili coşkuyla idrak edildi

Konya’nın Kulu ilçesinde Regaib Kandilinde, vatandaşlar camileri doldurdu.

Yurthaber 12-01-24 10:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Regaip Kandili mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Regaip Kandili mesajı yayınladı.

Haber 11-01-24 20:11

TV yayın akışı 11 Ocak 2024 Perşembe! Bugün kanallarda ne var? Show TV, TV8, Kanal D, Star TV, FOX TV, ATV, TRT 1 yayın akışı...

11 Ocak 2024 Perşembe günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı televizyon seyircileri tarafından merakla araştırılıyor. 11 Ocak Perşembe akşamı Kara, Yaşamak Güzel Şey, Aldatmak, Vizontele Tuuba, Regaib Kandili Özel, Hudutsuz Sevda ve Aşka Düşman programları ekrana gelecek. Peki, Show TV, Kanal D, TV8, ATV, STAR TV, TRT 1, FOX TV yayın akışı nasıl? İşte 11 Ocak Perşembe TV yayın akışı...

Trend 11-01-24 07:16

Hamile kalmak için seks orucu bile yapmıştı... Kourtney Kardashian doğum yaptı!

Hamile kalmak için yapmadığı kalmayan Kourtney Kardashian doğum yaptı. Kardashian – Jenner ailesinin yeni üyesi Rocky bebek dün gece dünyaya geldi.

Magazin 05-11-23 14:56

Elazığ’da Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri

Elazığ’ın Kovancılar İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle ’Peygamberimiz, iman ve istikamet’ konulu konferans düzenlendi.

Yurthaber 12-10-23 13:59

SON DAKİKA KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREM! Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu, kaç şiddetinde? Malatya'dan da hissedildi

Kahramanmaraş'ta deprem haberleri son dakika gelişmeleriyle yakından takip ediliyor. 5 Ekim Perşembe günü Kahramanmaraş'ta bir deprem meydana geldi. Kandili Rasathanesi'nden yapılan açıklamada, depremin, yerin 8.5 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini bildirdi. Deprem Malatya'dan da hissedildi. Kahramanmaraş ve çevre illerde yaşayan vatandaşlar sarsıntının detaylarını sorgulamaya başladılar. Peki, Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? Deprem kaç şiddetinde oldu?

Haber 05-10-23 18:43

CUMA HUTBESİ 29 EYLÜL 2023: Cuma Hutbesi konusu nedir? Diyanet açıkladı!

Cuma hutbesi konusu günün en çok araştırılan konu başlıkları arasında bulunuyor. Geçtiğimiz hafta "Mevlid-i Nebi" olarak belirlenen hutbeye ilişkin açıklama kurum tarafından yapıldı. Peki, Cuma hutbesi konusu ne oldu? İşte 29 Eylül 2023 cuma hutbesi konusu ve tam metni...

Haber 29-09-23 11:41

Mevlit Kandili için toplanmışlardı! İntihar saldırısında onlarca can kaybı var: Pakistan şokta

Pakistan'da bir cami yakınında Mevlit Kandili için toplanan kalabalıktan çok sayıda kişi terör saldırısına kurban gitti. Olayın intihar saldırısı olduğu değerlendiriliyor.

Haber 29-09-23 11:38

Mevlit Kandilinde seyyar operasyonu

Adana’da zabıta ekipleri, Mevlid Kandili nedeniyle ilçe genelinde dini duyguları istismar ederek satış yapan seyyarlara yönelik operasyon yapıldı.

Yurthaber 27-09-23 09:32

Erzincanlılar Mevlid Kandilinde camileri doldurdu

Erzincan’da Terzibaba Camii başta olmak üzere camiler, Mevlid Kandilinde doldu taştı.

Yurthaber 27-09-23 08:01

Mevlid Kandili'nde 100 rekatlık kandil namazı nasıl kılınır? Diyanet 100 rekatlık kandil namazı kılınışı

Mevlid Kandili nedeniyle 100 rekatlık kandil namazının nasıl kılınacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bu özel günde birçok Müslüman dua eder, tesbih namazı kılar, zikir ve tesbihler çeker. Birçok kişi arama motorlarında "100 rekatlık kandil namazı nasıl kılınır?" sorusuna yanıt arıyor. İşte Diyanet'ten yapılan açıklama ve Mevlid Kandili için 100 rekatlık kandil namazı kılınışı....

Haber 26-09-23 13:38

MEVLİD KANDİLİ İBADETLERİ: Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler yapılır? Dua, namaz, zikir ve tesbihler

Mevlid Kandili'nde yapılacak ibadetler vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bu özel günde birçok Müslüman dua eder, tesbih namazı kılar, zikir ve tesbihler çeker. Birçok kişi arama motorlarında "Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler yapılır?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, Mevlid Kandili ibadetleri nelerdir?

Haber 26-09-23 13:37

MEVLİD KANDİLİ ANLAM VE ÖNEMİ: 2023 Mevlid Kandili ne zaman, BUGÜN kandil mi? Hz. Muhammed'in doğduğu gece!

Mevlid Kandili, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in doğduğu gecedir. İslam alemi bu anlamlı günde dua eder, tesbih namazı kılar, zikir ve tesbihler çeker. Birçok kişi internette "2023 Mevlid Kandili ne zaman?" sorusuna yanıt arıyor. Diyanet dini günler takvimi merak konusu oldu. Peki, Mevlid Kandili ne zaman, bugün mü? 26 Eylül 2023 Salı kandil mi? İşte, Hz. Muhammed'in doğduğu gece olan Mevlid Kandili'nin anlam ve önemi...

Haber 26-09-23 13:36

RESİMLİ MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI 2023: En anlamlı, hadisli ve dualı Mevlid Kandili'miz mübarek olsun sözleri ve resimli kandil mesajları

Resiml iMevlid Kandili mesajları günün en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyayı teşrif ettiği bugün, Müslümanlar Kur’an-ı Kerim okuyacak, salavatlar getirip ve dualar edecekler. Bugün idrak edilen kandil, Hicri takvime göre Rebiü’l-Evvel ayının 12. gecesidir. En güzel, dualı, hadisli, ayetli resimli Mevlid Kandili mesajları ile sözlerini sizler için derledik. İşte, resimli Mevlid kandili mesajları...

Haber 26-09-23 13:34

MEVLİD KANDİLİ NAMAZI nasıl kılınır, kaç rekat? Mevlid Kandili namazı ne zaman kılınır? İşte kandil namazı kılınışı

Mevlid Kandili namazının nasıl kılındığı ve kaç rekat olduğu araştırılıyor. Müslümanlar her yıl kandil tarihlerini heyecanla bekliyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre dini günler idrak ediliyor. Bu yıl Mevlid Kandili 26 Eylül’de denk geldi. Peki, Mevlid Kandili namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Mevlid Kandili namazı saat kaçta ve ne zaman kılınır?

Haber 26-09-23 13:34

EN ANLAMLI MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI 2023: En yeni, en güzel, dualı ve resimli Mevlid Kandili mesajları BURADA!

Mevlid Kandili mesajları resimli, salavatlı, yeni, güzel, hadisli, dualı ve ayetli seçenekleriyle internette yerini aldı. Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak bilenen bu özel günde birçok kişi anlık mesajlaşma uygulamalarında ve sosyal medya hesaplarında paylaşım yapacaklar. Anne, baba, eş ve sevgili için en yeni, en güzel, dualı, ayetli ve resimli Mevlid Kandili mesajları ile sözlerine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte en anlamlı resimli Mevlid Kandili mesajları...

Finans 26-09-23 13:32

Pastane usulü kandil simidi tarifi! Mahlepli mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır? İşte püf noktası

Kıyır kıyır kandil simidi tarifi hakkında araştırmalar hız kazandı. Bugün, son peygamber Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili'ni idrak edeceğiz. Kandil denilince akla gelen kandil simidini evde yapmak isteyenler ise mahlepli mahlepsiz kandil simidi tariflerini araştırıyorlar. Peki, kandil simidi evde nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte püf noktaları...

Yemek 26-09-23 12:41

Kandil helvası tarifi! İrmik helvası malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? İşte tam ölçülü tarif

Kandil helvası tarifi, bugün Mevlid Kandili'nin idrak edilecek olmasıyla birlikte sorgulanmaya başlandı. Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlid Kandili, asırlardır kutlanıyor. İslam alemi için önemli olan bu günde helva yapıp dağıtmak isteyenler hem kolay hem de lezzetli helva tarifi araştırıyorlar. İşte tam ölçülü irmik helvası tarifi...

Yemek 26-09-23 12:39

MEVLİD KANDİLİ ORUCU 2023 ne zaman tutulur? Diyanet'e göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, nasıl niyet edilir? Fazileti ve sevabı!

Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? Merak edilen sorunun yanıtını öğrenmek istenler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgileri inceliyor. Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak bilenen bu kandilde birçok kişi ibadetlerini yerine getirecek. Peki, Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi gün başlar? Mevlid Kandili orucu için nasıl niyet edilir?

Haber 26-09-23 10:11

2023 Mevlid Kandili orucu ne zaman tutulur, saat kaçta? Mevlid Kandili orucu fazileti ve sevabı

Mevlid Kandili orucu ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği gün olarak kabul edilen yılın son kandilinde ibadetlerini eksiksiz yapmak isteyenler konuya ilişkin araştırma yapıyor. Diyanet tarafından yayımlanan bilgiler inceleniyor. Peki 2023 Mevlid Kandili orucu ne zaman tutulur? Mevlid Kandili orucu saat kaçta tutulur, nasıl niyet edilir, farz mı?

Haber 26-09-23 10:11

REBİÜLEVVEL NEDİR? Rebiülevvel ne anlama gelir? Mevlid Kandili sebebiyle merak konusu oldu!

Rebiülevvel ne demek, sorusunun yanıtı Mevlid Kandili nedeniyle merak konusu oldu. Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak bilenen bu özel günde eller semaya uzanacak, dualar edilecek. Birçok kişi oruç tutacak, tesbih namazı kılacak. Bugün zikri ve tesbihler çekilecek, ibadet edilecek. Peki, Rebiülevvel ne demek? Rebiülevvel anlamı nedir?

Haber 26-09-23 10:07

MEVLİD KANDİLİ ANLAM VE ÖNEMİ: Mevlid Kandili ne zaman, bugün mü, anlam ve önemi nedir?

Mevlid kandili tarihi vatandaşlar tarafından merak edildi. Birçok kişi Diyanet dini günler takviminde kandil günlerini inceliyor. Müslümanlar, yılın son kandilinde dua edip ibadetlerini yerine getirecekler. Peki, Mevlid Kandili ne zaman, bugün mü? İşte Mevlid Kandili'nin anlam ve önemi...

Haber 26-09-23 06:59

MEVLİD KANDİLİ İBADETLERİ: Diyanet'e göre Mevlid Kandili ibadetleri nelerdir? Oruç, dua, namaz, zikir ve tesbihler...

Mevlid Kandili'nde hangi ibadetlerin yapılacağı merak edildi. Merak edilen sorunun yanıtını öğrenmek istenler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgileri inceliyor. Kandile özel oruç, dua, namaz, zikir ve tesbihler arama motorlarında sorgulanıyor. Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak bilenen bu kandilde birçok kişi ibadetlerini yerine getirecek. Peki, Mevlid Kandili ibadetleri nelerdir? Mevlid Kandili'nde hangi ibadetler yapılır? İşte detaylar...

Haber 26-09-23 06:56

MEVLİD KANDİLİ NAMAZI KILINIŞI: Mevlid Kandili namazı nasıl kılınır, kaç rekat ve saat kaçta? Diyanet açıkladı!

Mevlid Kandili namazı kılınışı vatandaşlar tarafından merak edildi. Bilindiği üzere İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in (sav)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi deniliyor. Bu kandil, Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak ediliyor. Kandil namazı bu önemli gecede yapılan ibadetlerden biri. Peki, Mevlid Kandili namazı nasıl kılınır, kaç rekat? İşte Mevlid Kandili namazı kılınışı ile ilgili detaylar...

Haber 26-09-23 06:54

MEVLİD KANDİLİ TESBİH NAMAZI KILINIŞI: Diyanet'e göre Tesbih namazı nasıl kılınır, kaç rekat, saat kaçta kılınır?

Mevlid Kandili nedeniyle Tesbih namazı kılınışı ile ilgili detaylar da vatandaşlar tarafından merak edildi. Bilindiği üzere Hz. Muhammed'in (sav)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi deniliyor. Bu kandil Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak ediliyor. Birçok kişi bugün ibadetlerini yerine getirecek. Peki, Mevlid Kandili'nde Tesbih namazı nasıl kılınır, kaç rekat, saat kaçta kılınır? İşte Diyanet'e göre Tesbih namazı kılınışı...

Haber 26-09-23 06:53

MEVLİD KANDİLİ DUASI: Mevlid Kandili duaları nelerdir? Peygamber Efendimizin okuduğu dua...

Mevlid Kandili dua ve sureleri vatandaşlar tarafından merak edildi. Ebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen bu kandil, Hz.Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği gün olması nedeniyle Müslümanlar ve İslam alemi açısından önemlidir. Peki, Diyanet'e göre Mevlid Kandili'nde hangi dualar okunur? Peygamber Efendimizin okuduğu dua nedir? İşte Mevlid Kandili duası...

Haber 26-09-23 06:52

MEVLİD KANDİLİ ANLAMI VE ÖNEMİ: Mevlid Kandili ne demek, önemi nedir? Diyanet'e göre Mevlit Kandili anlamı

Mevlid Kandili'nin anlam ve önemi merak konusu oldu. Kandil günleri 2023 yılında da yoğun ilgi görüyor. Bu anlamlı günlerde birlik ve beraberlik artıyor, bolca ibadet ediliyor. Mevlid Kandili her sene İslam peygamberi Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak ediliyor. Kandil bu sene 26 Eylül’e denk geliyor. Peki, Mevlid Kandili ne demek, önemi nedir? İşte detaylar...

Finans 26-09-23 06:47