Papaya Haberleri

Genç kadın itiraf etti: 'Eskiden vücudum için ağlardım ama artık kıvrımlarımı sergiliyorum'

Instagram'da The Bird's Papaya olarak da bilinen Sarah Nicole Landry, sosyal medyada kendini sevmeyi teşvik etmesiyle tanınıyor. Landry, yakın zamanda yaptığı bir paylaşımda, görüntüsü onu ağlattığı için vücudunu saklamayacağını itiraf etti.

Kadin 2024-04-29 12:04:10

Papaya ağacı ne demek? Papaya ağacı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik sözcükler sık sık deyimlerde kullanılır. Bu kelimeler, tıpkı deyimler gibi kalıplaşmıştır ve güçlü bir anlam içerirler. Birleşik kelimeler ikilemelerden, tamlamalardan, birleşik fiillerden oluşabilirler. Birleşik fiiller ise, eylem belirten birleşik kelimelerdir. Birleşik kelimeler bu sayede sadece durumlara ve nesnelere isim vermekle kalmaz, eylemleri de tanımlarlar. Bu açıdan bakıldığında birleşik kelimelerin Türkçede önemli bir yeri vardır. Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan birleşik kelimelerden bir tanesi de Papaya ağacı şeklindedir. Peki, Papaya ağacı ne demek?

Egitim 2022-05-23 20:37:23

Papaya ne demek? Papaya kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Papaya kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Papaya kelimesi ne demektir?

Egitim 2022-05-18 22:56:44

15 yıllık aşçı mesleğini bırakıp devlet desteğiyle çiftçi oldu

Tarım ve Orman Bakanlığından hibe desteği alan girişimci, Adana'daki evinin bahçesinde papaya ve mango yetiştirmek için sera kurdu

Yurthaber 2022-05-14 12:24:33

Kanseri önler, iltihabı söker, kabızlığı giderir, cildi kusursuzlaştırır... A, C ve E vitamini dolu!

Papaya, egzotik bir meyvedir. Hem lezzetli hem de içeriğindekiler sayesinde çok faydalıdır. Protein, mineral ve vitaminler gibi günlük alınması gereken besinlerin önemli bir kısmı papayadan sağlanabilir. Papaya olgunlaştıkça içerisindeki C vitamini miktarı da artar. Kilo vermeyi hızlandırır, A, C ve E vitamini doludur. Papayanın faydalarını öğrendikçe çok şaşıracaksınız...

Haber 19-04-22 14:43

Mehmet Ali Ağca kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Şu an ne yapıyor? Serbest mi? Mehmet Ali Ağca neden Papaya suikast düzenlemeye çalıştı?

Mehmet Ali Ağca, Abdi İpekçi'nin ölüm yıldönümü dolayısıyla merak konusu oldu. Ağca, İpekçi'ye 5-6 el ateş ettiğini söylemişti. 1981 yılında Papa 2. Jean Paul'e suikast girişi sonrası uluslararası kamuoyunda tetikçi olarak anılan Mehmet Ali Ağca merak konusu oldu. Peki Mehmet Ali Ağca kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Şu an ne yapıyor? Serbest mi? Mehmet Ali Ağca neden Papaya suikast düzenlemeye çalıştı? Detaylar haberimizde...

Haber 02-02-22 08:30

Bahçesinde papaya meyvesi yetiştiriyor! Sezonluk geliri 45 bin TL

Mersin'de gemide çalışan 57 yaşındaki Hidayet Coşkun, 15 yıl önce İspanya'da tadına baktığı papaya meyvesini, emekli olunca bahçesine kurduğu serada yetiştirmeye başladı. 100 ağacı bulunan Coşkun, sezonda ortalama 45 bin TL gelir elde ediyor.

Haber 13-12-20 10:09

Papaya nedir? Papayanın faydaları neler?

Tropikal iklimin yaşandığı ülkelerde sıklıkla papaya ağacı ile karşılaşmak mümkündür. Türkiye’de tüketimi henüz yaygınlaşmamış olan meyve, A ve C vitamini açısından oldukça zengindir.

Yemek 17-11-20 11:10

3 ayda tüm fazla kilolarından kurtulmuştu! Papaya ile kilo vermenin püf noktalarını açıkladı

Yaz aylarının gelmesi ile kilo vermek en büyük dertlerimizden biri haline geliyor. Özellikle güneş bize göz kırparken fazla kilolarımızdan kurtulmak için heyecanlanıyoruz, değil mi? Öyleyse, sizlere harika bir haberimiz var! Size en büyük desteği kilolarınızın düşmanı papaya meyvesi veriyor. Püf noktaları incelemeye ne dersiniz?

Kadin 04-08-20 14:44

Türkiye'nin zengin florasından 250 çeşit sabun üretiyor

Antalya'da yaşayan Cumali Bora'nın, Toroslardan topladığı Cistus bitkisi ile kekik, portakal, lavanta, keçi sütü, çekirdek yağı, papaya ve avokado aromalı ürettiği sabunlar ilgi görüyor

Finans 03-04-20 15:07

Türkiye'nin zengin florasından 250 çeşit sabun üretiyor

Antalya'da yaşayan Cumali Bora'nın, Toroslardan topladığı Cistus bitkisi ile kekik, portakal, lavanta, keçi sütü, çekirdek yağı, papaya ve avokado aromalı ürettiği sabunlar ilgi görüyor - Bora: "Kendimi aslında sabuncu olarak görmüyorum. İşimi aşka, sanata dönüştürdüğümü düşünüyorum"

Yurthaber 03-04-20 11:32

Haftada bir kez papaya yerseniz vücudunuzda neler olur?

Meleklerin meyvesi olarak adlandırılan papaya meyvesi, lezzetinin yanı sıra vücuda olan faydaları ile dikkatleri üzerine topluyor. Papaya meyvesini sadece hafta bir kez yiyerek sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz. İşte haftada bir kez papaya yemenin faydaları.

Yemek 05-03-20 12:17

Okuduğu yalnız ada filmlerinde etkilenip papaya üretimine başladı

Antalya’nın Serik ilçesinde okuduğu yalnız ada kitabından etkilenen bilgisayar mühendisi, hobi amaçlı kurduğu tropik serada tek başına Papaya meyvesi üretmeye başladı.

Finans 14-11-19 10:39

Hem adları hem de tatlarıyla dikkati çektiler

Antalya'da düzenlenen 2. Interfresh Eurasia Yaş Sebze Meyve, Depolama, Paketleme, Ambalaj ve Lojistik Fuarı'nda renkleri, isimleri ve tatlarıyla tropik kudret narı, papaya ve ejder meyvesi ilgi gördü - Daha önce duymadıkları, görmedikleri ve yemedikleri rengarenk tropikal meyveleri önce tatmakta tereddüt eden ziyaretçiler, sonrasında ise çekirdeğini istedikleri bu ürünleri yetiştirmeye talip oldu

Haber 17-10-19 11:47

Hem adları hem de tatlarıyla dikkati çektiler

Antalya'da düzenlenen 2. Interfresh Eurasia Yaş Sebze Meyve, Depolama, Paketleme, Ambalaj ve Lojistik Fuarı'nda renkleri, isimleri ve tatlarıyla tropik kudret narı, papaya ve ejder meyvesi ilgi gördü - Daha önce duymadıkları, görmedikleri ve yemedikleri rengarenk tropikal meyveleri önce tatmakta tereddüt eden ziyaretçiler, sonrasında ise çekirdeğini istedikleri bu ürünleri yetiştirmeye talip oldu

Yurthaber 17-10-19 11:46

Ona meleklerin meyvesi diyorlar! Papayanın iyi gelmediği bir şey yok

Bir tropik meyve çeşidi olan papaya, lezzetinin yanı sıra oldukça faydalı bir meyve. Ülkemizde bilinirliği yeni yeni başlasa da bu etkilerinden sonra çok daha fazla tüketileceği kesin gibi.

Yemek 21-06-19 14:05

Hamilelikten korunmak için prezervatif, doğum kontrol hapı yerine papaya tüketin önerisi tepki çekti!

Hepimiz biliyoruz ki hamile kalmak istemiyorsanız bir çeşit doğum kontrol yöntemi (doğum kontrol hapı, prezervatif vs...) kullanmak zorundasınız. Bununla birlikte doğum kontrol yöntemi kullansanız bile bazen kazaların gerçekleşebileceğini de biliyoruz. Bilmediğimiz şeyse birkaç hafta boyunca papaya, incir gibi besinleri yemek. Tuhaf iddiaya göre bunlar gebeliği önlüyor!

Kadin 20-06-19 10:26

Türkiye'de ilk kez kahve meyvesi üretti

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde satın aldığı arazide mango, licthi, pasiflora, pitaya, papaya gibi tropik meyveler üreten Yaşar Dağtekin, Türkiye'de ilk kez kahve meyvesi üretmeyi başardı. 60'a yakın kahve fidesi diken ve yaklaşık 10'u meyve veren Dağtekin, 20 kilogram civarında ürün hasat etti.

Finans 18-05-19 15:03

Türkiye'de ilk kez kahve meyvesi üretti

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde satın aldığı arazide mango, licthi, pasiflora, pitaya, papaya gibi tropik meyveler üreten Yaşar Dağtekin, Türkiye'de ilk kez kahve meyvesi üretmeyi başardı.

Finans 17-05-19 11:25

Türkiye'de ilk kez kahve meyvesi üretti

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde satın aldığı arazide mango, licthi, pasiflora, pitaya, papaya gibi tropik meyveler üreten Yaşar Dağtekin, Türkiye'de ilk kez kahve meyvesi üretmeyi başardı.

Finans 17-05-19 11:14

İsminin hakkını veriyor! Meleklerin meyvesi papayayla kanserden korunun

Hem meyve hem de sebze olma özelliği taşıyan papaya meyvesi o kadar şifalı ki halk arasında meleklerin meyvesi olarak adlandırılmış durumda. Posasından çekirdeklerine kadar faydalanabileceğimiz tropikal meyve papayanın faydalarını gelin hep birlikte inceleyelim.

Yemek 10-01-19 10:13

Kuzey Kore lideri Papayı ülkesine davet etmek istiyor

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, geçen ay yapılan zirve görüşmesinde Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'e "Papa Franciscus'u ülkesine davet etmek istediğini" aktarmış - Moon, gelecek hafta yapacağı Vatikan ziyaretinde Kim'in davetini Papaya iletecek

Haber 09-10-18 12:50

Günde 7 defa 7 tane tüketirseniz...

Papaya sevmiyor olabilirsiniz ama çekirdeklerinin faydalarını duyduğunuzda fikrinizi değiştireceksiniz. Papaya çekirdeklerinin 5 önemli faydasını sizler için derledik, göz atmadan geçmeyin.

Yemek 09-07-18 15:58

Meleklerin Meyvesi Diye Bilinen Papayanın Mucizevi Faydaları

Papaya yeni yeni ülkemizde tanınan lezzetlerden birisidir. Bu trpoikal meyvenin faydalarını duyunca ister istemez “Nerede satılır?” diye araştırmaya başlayacaksınız.

Yemek 26-07-17 12:10

(özel Haber) Yarışma Programında Gördü, Papaya Üretmeye Başladı

Ana vatanı Güney Meksika ve Orta Amerika olan papaya, Silifke’de örtü altında üretilmeye başlandı. Türkiye...

Yurthaber 23-10-15 10:27

105’lik Ahmet Dededen Papaya Cevap:

Papa Francesco’nun 1915 olaylarını anmak için Vatikan’da düzenlediği ayinde, 20. yüzyılın ilk soykırımının Ermeni toplumuna...

Yurthaber 16-04-15 12:21

Vitamin ve güçlü antioksidan deposu

Güneydoğu Asya’nın incisi Filipinler, ikliminden ve konumundan dolayı topik meyve cennetidir. Durian, marang, lanzones, ananas, mangosteen, papaya gibi meyveler bu ülkede bol yetişiyor.

Haber 11-02-15 16:50

Papaya davete SP’den tepki

Saadet Partisi (SP) Bursa İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Eylül 2014 tarihinde Papa Fransuva'ya gönderdiği davet mektubunu kınamak için eylem düzenledi.

Haber 20-11-14 14:21

Papaya Davete Sp’den Tepki

Saadet Partisi (SP) Bursa İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Eylül 2014 tarihinde Papa...

Yurthaber 20-11-14 14:15

Papaya benzediği için gözaltına alındı

İtalya'nın başkenti Roma'da Papa 2. Jean Paul kılığına giren bir sokak sanatçısı "unvan gasbı" suçundan gözaltına alındı

Haber 11-05-13 05:10

Hamas ve Fetih'ten papaya destek çağrısı

Filistin'deki Hamas ve Fetih hareketlerinin temsilcileri, Katoliklerin yeni ruhani lideri Arjantinli Papa Francis'e, Filistin meselesine destek olması çağrısında bulundu.

Haber 16-03-13 20:51

Yeni Papa Francis'ten eski papaya telefon

266. Papa Francis, görevinden ayrılan XVI. Benedict'i aradığı ve ikilinin, ilerleyen günlerde bir araya geleceği bildirildi.

Haber 14-03-13 00:19

Bu meyve kanserin sonunu getirecek!

Papaya meyvesinin rahim, meme, karaciğer, akciğer ve pankreas kanseri hücrelerinin büyümesini yavaşlattığı ispatlandı.

Haber 10-03-10 11:06