Avokado Haberleri

Avokadoların uzun süre kararmaması için basit tüyoyu paylaştı! Asla israf etmeyeceksiniz

Avokado, sağlığa olan faydaları ve çok yönlülüğü nedeniyle popüler bir meyvedir, ancak oldukça çabuk bozulabilirler. Bir beslenme uzmanı onları daha uzun süre taze tutmak için basit bir tüyo paylaştı.

Kadin 15-04-2024 07:35

Günümüzde hızla yayılıyor! Kansere savaş açan 4 besin

Kanser, günümüzde giderek artan bir sağlık sorunu haline geldi. Sağlıklı bir beslenme alışkanlığına sahip olmak, kanser riskini azaltmak için önemlidir. Öte yandan beta sitosterol adlı çok güçlü olan bu besin kaynağı kansere adeta savaş açıyor. Bu besini içeren 4 gıdayı haberimizde derledik.

Haber 06-04-2024 10:59

Oruç tutanları gün boyu susatmıyor! Şeften sahura özel tarifler

Sahurda genellikle tok tutan tarifler tercih ediliyor. Şef Serap Türkel Özbayraktar, gün boyu oruç tutanların yaşadığı en büyük problem olan susuzluğa iyi gelebilecek alternatif ve sağlıklı tarifler paylaştı. “Meyveli Yulaf Lapası ve Ekmek Üstü Avokadolu Poşe Yumurta” tariflerinin lifli ve proteinli olmasından dolayı sahur için iyi bir seçenek olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dilem İrkin Koçan oruç tutarken susama ve acıkmaya karşı sahurda ne yenildiğinin önemli olduğunu belirtti.

Yemek 15-03-2024 08:47

Avokadonun faydaları nelerdir? Avokado nasıl yenir, neye iyi gelir?

Günümüzde çoğu kişinin severek tükettiği birbirinden farklı faydaları ile öne çıkan çok sayıda meyve türü bulunur. Avokado da bu meyveler arasında yer alan ve son zamanlarda pek çok kişi tarafından tüketilen bir meyve olarak karşımıza çıkar. Defnegiller ailesine mensup bir ağaç çeşidinin meyvesi olan avokado, armuda benzer bir görüntüye sahiptir. Pek çok farklı alanda kullanılan bu meyvenin sağlık yönünden de yararları vardır. Peki, avokadonun faydaları nelerdir, nasıl yenir ve neye iyi gelir?

Haber 21-02-2024 18:45

Diğer Haber Etiketleri

bamya tohumu aloe vera ananas bal bamya c vitamini ceviz çilek domates elma enginar fesleğen fındık folik asit yumurta havuç Hindistan cevizi ıspanak kabak çekirdeği karpuz kayısı keten tohumu kivi kuruyemiş lahana limon magnezyum muz nar pancar patates patlıcan portakal sarımsak soğan somon süt zencefil tereyağı turşu hurma yeşil çay yulaf zeytinyağı kolesterol bebek ilaç buzdolabı Baklagiller Ramazan menüsü Kilo vermek Sebze Cinsel sorunlar istiridye meyve ekmek zayıflık kalp hastalıkları genetik Bakteri testosteron libido çikolata Alanya Bahçe Çay Gazipaşa botoks ayçiçek yağı avokado maskesi cilt bakımı Cinsellik kahve diyet Sahur çorba hırsızlık badem afrodizyak sivilce İhracat ikiz bebek Acı biber saksı Ramazan sağlıklı beslenme tarifi antalya maske penis erken boşalma felç iktidarsızlık kabızlık kalp krizi kanser tansiyon cilt cinsel cinsel performans cinsel sağlık bakliyat bitter çikolata faydaları nelerdir erkek fasulye güzellik genç iltihap ikiz ikiz bebekler iktidarsızlığın çözümü anne avokado faydaları avokado nasıl yenir avokadolu tarifler avokadonun faydaları dudak kanola yağı jandarma yulaf lapası yiyecek yemek mon magnezyum eksikliği magnezyum eksikliği belirtileri magnezyum eksikliğinde görülen hastalıklar sağlıklı tarif tatlı patates sos testosteron nedir kolesterol belirtileri kayla tohum afrodizyak etkili besinler tuzlu yiyecekler yiyecekler poşe yumurta tarifi tropik meyve türkiyede yetişen tropikal meyveler soya yağı zarar zehir meyveler nerede yetişir avokado nasıl yumuşak olur yüz kırışıklığına ne iyi gelir evde yeşil yapraklı sebzeler

Avokado

Avokado Hakkındaki Haberler Mynet'te. Avokado Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Alanya'da bahçeden avokado çalan 2 zanlı tutuklandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde avokado hırsızlığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 16-02-2024 13:16

Gençleştirdiği bilinmeyen 7 mucizevi besin! Neredeyse her evde bulunuyor

Genç ve sağlıklı bir görünüm elde etmek için pahalı kozmetik ürünlere veya cerrahi müdahalelere başvurmak zorunda değilsiniz. Gençleşmenin sırları, doğada gizli olan mucizevi besinlerde saklı olabilir. İşte, gençleştirdiği bilinmeyen 7 mucizevi besin...

Kadin 23-01-2024 11:46

Yıllardır yanlış biliniyormuş: Buzdolabına asla koymamanız gereken 8 besin!

Mutfaklarımızın en önemli unsurlarından biri olan buzdolabı, yiyeceklerimizi taze tutmak için harika bir araç olabilir. Ancak, her besin bu soğutucu ortamda aynı derecede iyi saklanmaz. Bazı gıdalar, buzdolabına koyulduğunda beklenmedik şekillerde bozulabilir veya tadını kaybedebilir. Buzdolabı, bazı gıdalar için mükemmel bir saklama alanıdır ancak bazıları için uygun değildir. Asla buzdolabına asla koymamanız gereken 8 besin haberimizde.

Kadin 24-11-2023 10:34

Utanmayın herkes yaşayabilir! İşte, iktidarsızlığı bitirecek yiyecekler...

İktidarsızlık, depresyon ve stres başta olmak üzere psikolojik açıdan çölkmüş olan kişilerde ve bazı hastalıklardan muzdarip olan vatandaşlarda görülebiliyor. Uzmanlar erektil disfonksiyonu önleyebilecek gıdaları açıkladı.

Haber 23-11-2023 13:22

Avokado yağı ciltte nasıl kullanılır? Avokado yağı cildi sıkılaştırır mı?

Avokado yağı son yıllarda cilt bakımının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş ve tıpkı avokado meyvesi gibi birçok sağlık faydası sunmaktadır. Bu doğal yağın cilt bakımındaki kullanımı ve önemi oldukça ilgi çekicidir. Avokado yağı cilt sağlığına olan olumlu etkileri nedeniyle büyük popülarite kazanmıştır. İçerdiği E vitamini, C vitamini, potasyum ve doğal yağ asitleri, cildin nemlenmesini, onarılmasını ve korunmasını destekler.

Kadin 27-10-2023 12:01

Cinsel gücü artırıyor! Libidoyu tavan yapan yiyecekler

Cinsel yaşam, sağlıklı bir ilişkinin yapı taşlarından birini oluşturuyor. Cinsel performansı ve libidoyu artıran yiyecekler hem erkeklerin hem de kadınların ilgi odağı. Bazı yiyeceklerde bulunan vitamin ve minerallerin vücudun enerji ve stres düzeylerine etkisi ile cinsel isteği de artırdığı gözlemlendi. Daha etkili bir cinsel yaşam için tüketebileceğiniz besinler haberimizde.

Haber 06-10-2023 10:46

Bunca zaman yanlış yapmışız! Bu yiyecekleri asla buzdolabına koymayın

Yiyecekler günlük beslenme rutininin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Market, bakkal ve pazarlardan alınan meyve, sebze gibi ürünler buzdolabında veya oda ısısında muhafaza edilebiliyor. Bazı gıda uzmanları, buzdolabının her yiyecek için uygun ortam olmadığı konusunda uyarıyor.

Haber 31-07-2023 08:52

Fark etmeden zehirliyor: Bu 12 besini buzdolabına koymayın! Duyunca çok şaşıracaksınız

Yiyecekleri korumaya çalışırken bazen de yiyeceklere zarar verebiliyoruz. Her yiyecek buzdolabında saklamak için uygun değildir. Özellikle sebze ve meyvelerimizin daha taze kalabilmesi için onları buzdolabında muhafaza etmemiz gerekiyor. Ancak bu gereklilik tüm yiyecekler için geçerli değil. Zira meyve, sebze ve sos gibi birçok yiyecek buzdolabına konulduğu zaman tadını hatta besin değerini kaybediyor.

Haber 13-07-2023 09:48

Buzdolabına konulduğunda zehir etkisi yaratıyor! Buzdolabında saklanmaması gereken 5 yiyecek

Buzdolabına konulan yiyecekleri daha uzun süre saklayabileceğimizi düşünsek de her yiyeceğin buzdolabına girmemesi gerekiyor. Bazı gıdalar buzdolabında bakteri oluşturarak adeta zehir deposuna dönüşüyor. İşte buzdolabına asla girmemesi gereken 5 yiyecek...

Haber 19-05-2023 13:58

Avokado yağı faydaları: Avokado yağı saça ve cilde uygulanırsa ne işe yarar?

Avokado yağı avokado meyvesinden çıkarılan bir yağdır. Bu yağ sağlıklı yağlar olarak bilinen tekli doymamış yağ asitleri ve doymamış yağ asitleri açısından oldukça zengindir. Bu yağda ayrıca E vitamini ve beta-karoten de bulunur. Bu nedenle avokado yağı, sağlık açısından birçok fayda sağlar. Günümüzde oldukça popüler olan avokado yağının faydaları nelerdir?

Haber 30-04-2023 23:15

Bu yiyecekleri asla buzdolabına koymayın! Tüm faydalarını götürüyor

Buzdolabı birçok gıdanın uzun süre muhafaza edilmesini sağlayarak hayatımızı kolaylaştırıyor. Ancak buzdolabına konulan meyve ve sebzelere dikkat etmek gerekiyor. Bazı gıdaların asla buzdolabına konulmaması gerekiyor. Buzdolabına girmemesi gereken yiyecekler sağlığınızı tehlikeye atabiliyor.

Haber 24-04-2023 16:52

Severek tükettiğiniz yiyeceklere dikkat! Tansiyon için büyük risk oluşturabilir

Severek tükettiğimiz yiyecekler çeşitli hastalıklara sebep olabiliyor. Bu yiyecekler faydalı olsalar bile bazı hastalıkların tetiklenmesine neden olabiliyorlar. Uzmanlar tansiyonu yükselten tiramine sahip olan sıklıkla tüketilen yiyecekleri sıralayarak belirli bir ilaç kullanan kişilerin dikkat etmesi gerektiğini açıkladı.

Haber 02-04-2023 17:11

Sahurda yenildiğinde tüm gün tok tutan 7 yiyecek! Ramazan boyunca tüketin

Sahurda yenilen yiyecekler tüm gün boyunca sağlığımızı ve direncimizi etkiliyor. Ramazan ayı boyunca doğru ve dengeli beslenmek büyük önem taşıyor. Sahurda uzun süre tok tutan yiyecekler daha rahat oruç tutmanıza yardımcı olabilir. Sahurda ne yesem diye düşünüyorsanız aşağıdaki yiyecekleri tercih edebilirsiniz.

Yemek 31-03-2023 11:41

Avokado nerede yetişir, nasıl yetiştirilir? Avokado Türkiye'de yetişir mi, en çok hangi ülkede yetişir?

Birkaç yıl önce ülkemizde avokado çok fazla bilinen ve tüketilen bir meyve değildi. Haliyle yetiştiriciliği de söz konusu değildi. Son yıllarda özellikle sağlıklı beslenmeyle ilgilenenlerin ve sporcuların tüketmeye başlamasıyla birlikte popüler hâle geldi. Avokadonun içeriğinde sağlıklı yağlar olduğundan birçok kişi yağ tüketimini avokadodan sağlamaya başladı. İçeriğindeki sağlıklı bileşenlerden dolayı popülerleşen avokadonun yetiştiriciliği de yaygınlaşıyor. Peki, avokado nasıl yetiştirilir?

Haber 20-03-2023 17:35

Yaşlılık belirtilerini anında geçiriyor! Botoks etkisi yaratan maske tarifi

Yaşlandıkça ortaya çıkan kırışıklıkları gidermek için çeşitli yöntemler aranıyor. Kadınlar daha genç bir cilde sahip olmak için botoks uygulamalarını tercih ediyor. Ancak botoks yaptırmadan evde yapılan etkili maske tarifi ile cildinizde botoks etkisi yaratabilirsiniz.

Kadin 09-03-2023 11:04

Antalya'da bahçeden avokado çalan zanlı tutuklandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir bahçeden yaklaşık 900 avokado çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 08-03-2023 11:19

Avokado nasıl tüketilir, kahvaltılık avokado nasıl yapılır? Avokado nasıl yenir, faydaları nedir?

Avokado son zamanlarda çok fazla yaygınca tüketilen bir meyve hâline gelmiştir. Diğer bir adı ise bereket meyvesi olarak bilinir. Avokado ağaçta yetişen bir meyvedir. Sert bir hâlde toplanır ve tüketime uygun değildir. Ağaçtan toplanan avokado toplandıktan sonra olgunlaşmaya ve yumuşamaya bırakılmalıdır. Bu olgunlaşma sonrasında tüketime hazır hâle gelir. Avokadonun birçok tüketim türü bulunur. Özellikle kahvaltılarda tüketilen avokado kahvaltıda nasıl yenir?

Haber 09-12-2022 17:21

Cinsel gücünüzü iki katına çıkaracak! Testosteron seviyelerini uçurur

Cinsel sağlık konusunda bilinmeyen birçok bilgi bulunuyor. Zamanla cinsel güçte azalmalar meydana gelebiliyor. Özellikle erkeklerde yaşanan bu durum psikolojik olarak da sorunlar yaşanmasına neden oluyor. Erkekler için cinsel sağlığı ve gücü artıracak doğal gıdalar bulunuyor. Yaşam tarzınızı değiştirmek ve doğru besinleri tüketmek cinsel gücünüzü iki katına çıkarabilir.

Haber 30-11-2022 07:23

Utanmayın bu durumu yaşayan birçok insan var! Erektil disfonksiyonu önleyebilecek mucizevi yiyecekler

Cinsel sorunlar birçok probleme yol açabiliyor. Bu sorunların konuşulmaması ve geçeceğini düşünerek göz ardı edilmesi daha büyük problemlere neden olabiliyor. Toplumda en sık karşılaşılan cinsel problemlerden olan erektil disfonksiyon birçok kişiyi etkiliyor. Erektil disfonksiyon yaşayan insanlar bu durumu çözecek öneriler arıyor. Uzmanlara göre erektil disfonksiyonu önleyebilecek birkaç mucizevi gıda bulunuyor.

Haber 28-11-2022 09:37

Herkes aynı hatayı yapıyor: Asla dolaba koymayın! Hem sağlığı hem de yemekleri mahvediyor

Yiyecekleri uzun süre taze tutmak için buzdolabına koyuyoruz. Ancak buzdolabına konulan yanlış yiyecekler hem sağlığı hem de yiyeceklerin tadını mahvediyor. İşte uzmanlara göre buzdolabına asla konulmaması gereken yiyecekler...

Yemek 16-11-2022 14:04

Seks sürenizi uzatacak! Aldığınız zevki doruklara çıkartan besinler

Cinsel hayat üzerinde beslenmenin ne kadar büyük önem taşıdığı biliniyor. Hem erkek hem de kadınlar zamanla cinsel sorunlar yaşayabiliyor. En yaygın görülen cinsel sorunlardan olan erken boşalmayı önlemek ve cinsellikten aldığınız zevki artırmak için günlük yediğiniz yiyecekleri değiştirebilirsiniz. İşte cinsellik için faydalı olan o etkili besinler...

Haber 14-11-2022 10:21

Avokado çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Avokado çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Avokado aslında ülkemiz sınırlarında uzun senelerdir yetişen bir bitkidir. Yeni yeni rağbet görmeye başlayan avokadonun dış yüzeyi yeşil renkte olup içi sarı ya da yeşilimsi bir renkte etli bir meyvedir. Meksika kökeni bulunan bu meyve, hem tek başına hem de yaprağının faydaları ile herkesi büyülemektedir. Birçok özelliği ve faydası bulunan avokado, çayı ile de öne çıkan bir bitkidir. Peki, avokado çayı nasıl hazırlanır?

Haber 04-11-2022 17:01

Diyette avokado ne kadar tüketilmeli? Zayıflamak için avokado nasıl yenir, avokado zayıflatır mı?

Sıcak iklimde yetişen avokado timsah armudu adı ile de bilinir. Avokado içerisinde sağlıklı doymamış yağ asitleri barındırır. Yağ bakımından oldukça zengin bir meyve olan avokado diyetlerde de sık sık kullanılır. Vücuda birçok yararı olan avokado içerisinde vitamin ve minerallere de sahiptir. Kilo vermek için diyetlerde sık sık verilen avokado ayrıca kalp sağlığına da iyi gelir. Zayıflamak için diyette avokado nasıl ve ne kadar yenir?

Haber 04-11-2022 16:14

Şimdiye kadar hep yanlış yapmışız: Kabuklarını soyunca vitaminin çoğu çöpe gidiyor!

Yeşil olan her sebzenin çok faydalı olduğu herkes tarafından biliniyor. Başta yeşil yapraklı sebzeler olmak üzere yeşil biber, yeşil çay gibi besinler de sağlığınıza sağlık katan içeriklerle doludur. Günümüzde çocuklar da yetişkinler de yeterli miktarda meyve ve sebze yemiyor. Bu bir problem! Çünkü; yeşil besinlerin sağladığı temel vitamin, mineral ve lifleri almayarak milyonlarca kişi vücudunu hastalıklara açık hale getiriyor. İşte yediğiniz an faydasını göreceğiniz besinler...

Haber 26-10-2022 16:05

Cinsel hayatınızı bitirmek istemiyorsanız bunlardan uzak durun! Testosteron seviyenizi zirveye taşıyacak yiyecekleri tercih edin

Cinsel sorunlar birçok nedene bağlı olarak gelişebiliyor. Toplumda sıklıkla görülen bu problemler konuşulmasa da ilişkilerin bozulmasına yol açabiliyor. Yediğimiz yiyecekler cinsel sağlığı doğrudan etkiliyor. Bazı yiyecekler var ki aktif bir seks hayatı için kesinlikle uzak durmanız gerekiyor. Zararları bilinmeden yenilen bu yiyecekler hem sizin hem de partnerinizin mutsuzluğuna neden olabilir. Ancak uzmanların önerdiği temel besinler ile cinselliğinizi zirveye taşımanız da mümkün.

Haber 04-10-2022 07:45

Basit mineral eksikliği olarak görmeyin! Magnezyum eksikliği kalp krizine neden olabilir

Vitaminler ve mineraller vücudun sağlıklı olması için büyük önem taşımaktadır. Eksikliklerinde çeşitli problemler meydana gelmektedir. Mineral eksikliğinin önemsiz görülmesi daha büyük problemlere yol açabilir. Önemli mineraller arasında bulunan magnezyum eksikliği de kalp krizlerine neden olabilmektedir.

Haber 26-09-2022 15:32

Saçınıza, cildinize ve daha birçok yere faydası olan en iyi avokado yağı ve markaları

Avokado yağının faydaları saymakla bitmiyor. Cilt lekelerini açıp sıkılaştırıcı etkisi ile canlı bir görünüm sağlayan avokado yağı, içindeki vitaminler sayesinde cildi besler. Aynı zamanda avokado yağı, saça faydaları ile oldukça sık tercih edilir. Saçlara canlı ve parlak bir görünüm verir. İşte, birbirinden faydalı en iyi avokado yağı markaları...

Kadin 26-09-2022 10:22

Kalp krizi ve felce neden oluyor! Tehlikeli hastalığı önlemek için her kahvaltıda tüketmeniz yeterli

Kötü kolesterol sağlığımızı doğrudan etkileyen hastalıklar arasında bulunuyor. Kolesterol kalp krizi, felç gibi çok tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar kolesterolden korunmak için beslenmenin önemini belirtiyorlar. Doğru beslenme ile kolesterolü önlemek mümkün olabiliyor. Bazı gıdalar var ki kolesterolü hiç tahmin etmeyeceğimiz seviyede düşürüyor.

Haber 26-09-2022 10:08

Oldukça şaşıracaksınız! Bu besinler ikiz bebeklere sahip olma oranını yükseltiyor

İkiz bebekler herkesin ilgisini çekiyor. Bazı insanlar ikiz bebeklere sahip olmak istese de bazıları bunun oldukça yorucu ve masraflı olduğunu düşünerek kaçınıyor. İkiz bebeklerin oluşmasında birçok etken bulunuyor. Şaşıracaksınız ama yapılan araştırmalar beslenmenin de ikiz bebek şansını artırdığını buldu.

Haber 19-09-2022 15:01

Alanya'da bahçeden avokado çaldığı belirlenen zanlı tutuklandı

Alanya'da bahçeden avokado çaldığı belirlenen zanlı tutuklandı

Yurthaber 31-08-2022 13:05

Batı Akdeniz mermerde Güney Afrika'ya, orman ürünlerinde İngiltere'ye yöneldi

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu: - "Güney Afrika'dan mermer, İngiltere'den de ağaç ve orman ürünleri ile ilgili talepler gelmeye başladı. 1-2 ay içerisinde yurt dışı satışlarını gerçekleştireceğiz"

Yurthaber 31-08-2022 11:02

Yaşlanma karşıtı, gençleştirir, ömrü uzatır! Yediğiniz an etkisini gösterir

Yaşınız ne olursa olsun, kalp sağlığınızı korumak önemlidir. Bunu yapmak, kalp hastalığı ve felç gibi çeşitli hastalıkların riskini azaltacaktır. Kalp sağlığı için atmanız gereken en önemli adım yemek yeme düzeninize çeki düzen vermek olmalı. Kan basıncını kontrol altında tutmak istiyorsanız, yediklerinize dikkat etmelisiniz. İyi haber şu ki, beslenme programınıza sadece birkaç yiyecek ekleyerek, genel olarak kalp sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.

Haber 19-08-2022 07:08

İhracatçılar avokado ve yaban mersini için yeni pazar arayışında

Türkiye'nin avokado ihracatının yaklaşık yarısını, yaban mersini dış satımının da neredeyse tamamını gerçekleştiren Batı Akdenizli ihracatçılar, yeni pazarlarla ülkeye döviz girişini artırmayı hedefliyor - Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu: - "Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinde yeni pazarları değerlendiriyoruz. Yeni pazarlar keşfetmek için mücadele ediyoruz"

Yurthaber 16-08-2022 12:21

Kalp krizi riskini dibe çeker! Düzenli olarak kullanın

Kalp hastalıklarını önlemek için dikkat etmeniz gereken bazı durumlar var. Bunların başında ise beslenme geliyor. Sağlıklı beslenme ile birlikte hayatınıza sporu ekleyerek kalp hastalıklarından uzak durabilirsiniz. Bunların dışında mükemmel bir kalp sağlığı için yemeklik yağ tercihiniz de çok önemli. Evde düzenli olarak kullandığımız yemeklik yağ, kalp hastalıkları riskini hızlandırabilir. Sağlıklı yağlar, kardiyovasküler sağlığımızı daha iyi tutmamıza yardımcı olur.

Haber 10-08-2022 12:06

Kanserle savaşır, cildi güzelleştirir, kalp sağlığını destekler... Faydaları saymakla bitmiyor

Avokado sağlığa olan faydalarıyla ön planda oluyor. Ülkemizde Akdeniz bölgesin de yetiştirilmektedir. Sadece erişkin kişiler için değil, besin değerleri nedeniyle çocuklar ve bebekler içinde tüketimi son derece yüksek meyveler arasındadır.

Haber 04-08-2022 14:47

Avokadonun kararmaması için ne yapılır? Bu yöntemle engelleyebilirsiniz

Avokadolar sağlık için inanılmaz faydaları olan meyvelerin başında gelir. Tek başına yemesi zor olan avokadoyu salatalarla, sos olarak veya yemeklerde kullanabilirsiniz. Avokadoyu dilimledikten hemen sonra kararmaya başlayabilir. Kararma, meyve ve sebzelerin zamanla rengini kademeli olarak değiştiren ve genel kalitelerini etkileyen bir süreçtir.

Yemek 27-07-2022 14:36

Alanya'da avokado üreticilerinin rekolte beklentisi 60 milyon adet

Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen: - "Daha fazla avokado ihracatı yapabiliriz. Avrupa'ya yakın olmamız bizleri avantajlı kılsa da ülkemizde avokado belirli ve kısıtlı alanlarda yetişiyor, üretimi artırmamız gerekiyor"

Yurthaber 23-07-2022 11:42

Avokado nasıl yenir, nasıl olgunlaştırılır, nasıl soyulur? İçi kahveleşmiş avokado yenir mi? Avokado ile yapılan farklı, pratik tarifler!

Avokado hem spor yapanların hem de sağlıklı beslenmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir besin. Avokado, sert olarak alındıktan sonra evde olgunlaşmasını sürdürür. Sağlık açısından çok faydalı bir meyve olan avokado, vitamin, omega-6 ve omega-9 yağ asitleri yönünden oldukça zengindir. Peki avokado nasıl yenir, nasıl seçilir? İşte avokado tarifleri...

Yemek 19-07-2022 11:51

Cilde olan faydaları saymakla bitmiyor! Evde kolayca yapacağınız C vitamini maskeleri

Cilt bakımı daha sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için oldukça önem taşıyor. Cilt bakımında kullanılan serumlar ve vitaminler cildin çok daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Özellikle son yıllarda C vitamininin cilde olan faydaları belirtiliyor. Evde kendi C vitamini maskenizi ve serumunuzu yapabilirsiniz.

Kadin 17-06-2022 13:48

Diyetinize mutlaka ekleyin! Kilo vermenize yardımcı en etkili yiyecekler

Yaz ayları gelince yapılan diyetlerde artış görülüyor. Yanlış uygulanan diyetler sağlığı olumsuz yönde etkiliyor. Yaptığınız diyetlerin sağlık açısından uygun olması gerekiyor. Hızlı ve sağlıklı kilo vermek için aşağıdaki yiyecekleri diyetinize ekleyebilirsiniz.

Haber 13-06-2022 09:51

Sindirimi kolaylaştırıyor, kabızlığın önüne geçiyor! İşte avokado yaprağı çayı tarifi

Günümüzde milyonlarca bireyin ortak problemi haline gelen fazla kilo, çözülmesi güç bir sorundur. Hem görüntü hem de sağlık açısından verilmesi gereken fazla kilolar için en etkili yol spor ve beslenmedir. Bir süreç olan bu dönemde, sindirimi kolaylaştıran çaylar da önem taşır.

Haber 12-06-2022 00:53

Avokadoyu bu yöntemle saklıyorsanız... Anne karnındaki bebeğe bile zarar veriyor! Avokado kararmadan nasıl saklanır?

Avokado, faydaları ortaya çıktıkça daha fazla tercih edilmeye başlandı. Tadı, görünümü ve dokusu birçok meyveden farklı olan avokadoyu doğru zamanda yemek ve muhafaza etmek çok önemli. Tam olgunlaşmadığında ekşi olan avokadoyu kesip bıraktığınızda hızlıca kararabilir. Bir TikTok virali avokadoyu kararmadan saklamanın yolunu gösterdi. Ancak uzmanlar, bu yöntemin sakıncalı olduğunu belirtiyor.

Yemek 04-06-2022 07:31

Tereyağı yediğimizi sanıyoruz! Bakteri yuvası

Yıllardır hakkındaki tartışmaların hiç bitmediği tereyağını yıllardır herkes aşağı yukarı aynı şekillerde tüketiyor. Yemeklere eklenecekse buzdolabından direkt tencereye alınıyor. Ancak kahvaltılarda tercih edilecekse, buzdolabından erkenden çıkarılıp oda sıcaklığına gelmesi bekleniyor. Bu büyük bir yanlış! Tereyağında olduğu gibi diğer besinleri de yanlış tükettiğimiz için faydasını öldürüyoruz.

Yemek 04-06-2022 07:27

Avokadoya talep arttı, üretim alanı genişledi

Antalya Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca: - "Kentte son 5 yılda avokado üretimi 3 kattan fazla arttı. Meyve vermeyen bahçelerde çok fazla avokado fidanı toprakla buluştu. Önümüzdeki yıllarda da üretimin artacağını gözlemlemekteyiz" - Tropikal Meyve Üretim ve Pazarlama Kooperatifinin kurucusu Tahir Kısaarslan: - "Avokado dondurmasını coğrafi işaretli ürün olarak tescillendirmek istiyoruz, çalışmalara başladık"

Yurthaber 28-05-2022 11:25

Her şey bir yana bu özelliği bir yana! Kadınlara öyle bir yararı var ki: Cinsel isteksizliği...

Cinsellik, her iki tarafın da istemesine rağmen bazı durumlarda istenilen sonuca ulaşamaz. Bazen canınız istemez bazen sağlık sorunları yüzünden kendinizi iyi hissetmezsiniz bazen ise sadece istemezsiniz... Cinsel ilişki hem bedenen hem de ruhen hazır olunduğunda tam olarak keyifli olabilir. Yaşam tarzınız pek sağlıklı değilse, düzenli beslenmiyorsanız bunlar da cinsel ilişki temponuzu derinden etkileyebilir. Ancak bazı besinler var ki cinsel isteği artırabilir...

Haber 25-05-2022 07:43