Ramazan 2022 Haberleri Ve Son Dakika Ramazan 2022 Haberleri

Ramazan 2022 Haberleri Ve Son Dakika Ramazan 2022 Haberleri

Ramazan, Hicri takviminin 9. ayıdır ve Hz. Muhammed’e Kur’an ayetlerinin inmeye başladığı aydır. İslamiyette Ramazan ayında Müslümanlar oruç tutarlar ve teravih namazı kılarlar. Ramazanda fitre ve zekat verilir ayrıca Kadir gecesi de Ramazan ayı içindedir. Ramazan ayı Ay’ı esas alan Hicri takvime göre olduğundan her yıl Ramazan ayının zamanı değişir. Diyanet her yıl Ramazan ayının başlangıç ve bitiş tarihlerini açıklar. Ramazan ayında oruç tutanların imsak saati yani sabah namazı vakti girmeden önce belirli saatte yedikleri yemeğe ve bu yemeğin yendiği zaman aralığına sahur denir. Gün sonunda akşam ezanı okununca orucun açılmasına ve bu esnada yenen yemeğe iftar denir.

Ramazan 2022 Haberleri

Ramazan sonrası rutine dönerken bu önerilere kulak verin!

Ramazan’ın sona ermesine birkaç gün kaldı. Uzun saatler boyu tutulan orucun ardından yeniden rutin düzene dönüleceğini kaydeden uzmanlar birkaç günlük geçiş sürecinde yapılması gerekenler hakkında tavsiyelerde bulundu. Normal beslenme rutinine yumuşak bir geçiş yapmak için en iyi seçeneğin su tüketimini arttırmak ve vücudu susuz bırakmamak olduğunu kaydeden uzmanlar, öğünlerde tüm besinlerden bulunmasını, porsiyon miktarına dikkat edilmesini ve besinlerin iyi çiğnenmesi gerektiğini vurguladı.

Haber 28-04-2022 15:13

Ramazan Bayramı’nda sağlığınızdan olmak istemiyorsanız...

Ramazan’da oruç nedeniyle gün içinde uzun süreli açlık ve sonrasında bayram ile birlikte yeme alışkanlıklarının yeniden değişmesi sindirim sistemi ile ilgili bazı sorunlara yol açabiliyor. Özellikle bayram süresince kontrolsüzce tüketilen tatlı ve yemekler fazla kiloları da beraberinde getirebiliyor. Bayram boyunca özellikle kalp ve mide sorunları olanlar ile yüksek tansiyon ve diyabet hastalarının beslenmelerine özen göstermeleri gerekiyor.

Haber 28-04-2022 13:51

Aşırı tatlı tüketimi tatsız sonuçlara yol açabiliyor!

Şekerpare, kadayıf, revani, baklava… Bayram sofralarını süsleyen, misafirlere ikram edilen tatlılardan sadece birkaçı… Lezzetli oldukları aşikâr ama dikkat! Tatlı tüketiminde ölçüyü kaçırmak tatsız sonuçlara yol açabilir! Yapılan çalışmalar; fazla miktarda şeker tüketiminin kalp hastalarında kalp krizini tetikleyebildiğini, diyabet hastalarında kan şekerinin çok yükselmesine neden olabildiğini gösteriyor.

Haber 28-04-2022 10:30

Hurmadan baklavaya geçerken çok dikkatli olun! Ciddi hastalıklara neden olabilir

11 ayın Sultanı Ramazan’ın son günlerine girdik. Bir boyunca oruç tutanlar Ramazan Bayramı'nı iple çekiyor. Ancak uzmanlarda Ramazan Bayramı öncesi çok ciddi uyarılar geldi. Şeker Bayramı’nda dikkatsiz ve kontrolsüz beslenmenin, özellikle şeker, obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalığı, böbrek yetmezliği, reflü gibi hastalıkları olan kişilerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtiyorlar.

Haber 28-04-2022 07:37

Mutlaka deneyin! Çıtır çıtır kadayıf tarifi

Ramazan Bayramında hangi tatlıyı yapacağınızı düşünüyorsanız kadayıf tatlısı yapabilirsiniz. Oldukça kolay ve lezzet bombası olan bu kadayıf tarifi ile istediğiniz tatlıya kavuşabilirsiniz. Kadayıf tatlısı hem siz hem de sevdikleriniz için vazgeçilmez tatlılar arasında olacak!

Yemek 27-04-2022 15:00

İftar için en kolay ve lezzetli menü! Ramazan’ın 25.günü menüsü

Ramazan’ın 25. günü için hazırladığımız bu menüde leziz tatlar bulunuyor. Ramazan’ın sonuna doğru yaklaşırken ağır ve yorucu menüler yapmaktan yorulduysanız bu menü tam size göre. Çok hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayacağınız yemeklerin tadı saatlerce hazırlık yapmışsınız gibi olacak.

Yemek 27-04-2022 09:14

Herkes bunun lezzetini konuşacak! Bayramda kolayca yapacağınız baklava tarifi

Ramazan Bayramında hangi tatlıyı yapacağınızı düşünüyor ama bulamıyor musunuz? Bayramların olmazsa olmazı baklavadır. Baklava yapmak istiyor ama yapımının zor olacağını düşünerek bu istediğiniz vazgeçiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Kolayca yapacağınız ev baklavası ile misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.

Yemek 26-04-2022 12:26

Bugün ne pişirsem diye düşünmeyin! Ramazan’ın 25.günü menüsü

Ramazan ayının 25.gününde ne pişirsem diye düşünüyorsanız bir an önce mutfağa gidebilirsiniz. Sizin için hazırladığımız bu leziz menüyü çok kısa sürede az malzemeyle hazırlayıp mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Hepsi birbirinden lezzetli olan yemeklerden oluşan bu menüyü hızlıca hazırlayabilir ve sevdiklerinizden yemeklerin lezzetiyle ilgili övgüler alabilirsiniz.

Yemek 26-04-2022 09:20

Hazımsızlık sorunu için birebir! Günde 2 bardak içilmeli

Vücuda ağırlık yapacak şekilde çok ve hızlı şekilde yemek yemek hazımsızlık sorunu yaratıyor. Hazımsızlık yemeklerden sonra ağırlık, şişkinlik yaparak kişiyi rahatsız ediyor. Özellikle Ramazan ayında gün boyu aç kaldıktan sonra hızla yenilen yemekler hazımsızlığa yol açıyor. Uzmanlar iftarda ve sahurda doğru şekilde beslenmenin bu sorunu aşacağını belirtiyor.

Haber 25-04-2022 13:28

Sağlığınız için sahurda asla yemeyin!

Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için ilk olarak sağlıklı beslenmek gerekiyor. Sağlıklı beslenmek özellikle Ramazan ayında çok büyük önem taşıyor. İftarda ve sahurda yenilen yemekler gün boyu vücudunuzun direncini etkiliyor. Uzmanlar sahurda dengeli ve sağlıklı beslenmeniz hakkında uyarılarda bulunuyor. Sahurda beyaz un, beyaz şeker, nişasta gibi gıdalardan uzak durmak gerekiyor.

Haber 25-04-2022 09:08

Ramazan’ın 24.günü için nefis bir menü! Mutlaka deneyin

Ramazan ayının 24.gününde akşama ne pişirsem diye mi düşünüyorsunuz? Eğer ne pişireceğinize karar verememişseniz bu menü tam size göre. Sizin için özel olarak hazırladığımız menüyü mutlaka denemelisiniz. Bu menü hem görsel hem de lezzet olarak sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecektir.

Yemek 25-04-2022 07:22

Ramazan’ın 22. gün iftar menüsü: İftarda ne pişirsem diye düşünmenize gerek yok

Ramazan’ın 22. gününde iftara ne pişirsem diye düşünüyorsanız bu sorunuzun cevabını size özel hazırladığımız menü ile cevaplayabiliriz. Hepsi birbirinden lezzetli olan bu menünün Ramazan ayı bitmeden mutlaka denenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hem siz hem de sevdikleriniz için vazgeçilmez bir yemek masası kurabilirsiniz.

Yemek 23-04-2022 08:21

Sahurda 2 tane yumurta yemenin vücuda inanılmaz etkileri

Gün boyunca aç kalmak Ramazan ayında zorlayıcı olabiliyor. Bu sebeple iftarda ve sahurda dengeli, sağlıklı beslenmek gerekiyor. Sahurda yenilen yemeklerin gün içerisinde rahatsız etmemesi ve susatmaması için dikkat etmek gerekiyor. Sahurda yenilen 2 adet yumurta hem vücudu uzun süre tok tutuyor hem de sağlığa mucizevi etkileri bulunuyor.

Haber 22-04-2022 12:10

Hepsi birbirinden lezzetli! Ramazan’ın 21. gün iftar menüsü

Bugün iftara pişirsem diye düşünüyorsanız bu menüyü mutlaka denemelisiniz. Çok sağlıklı besin değerleri olan ve lezzetiyle kendinden söz ettiren bu menü hem sağlığınızı koruyacak size ve misafirlerinize adeta görsel şölen sunacak. Kısa süre içerisinde bu lezzetli menüyü yapabilirsiniz.

Yemek 22-04-2022 09:39

Nobel ödüllü bilim insanından çarpıcı açıklama: Müslümanların orucu...

Yoshinori Oshumi; Japon biyolog ve bilim insanı. 2016'da İsveç Nobel Vakfı tarafından, hücrelerin kendi kendini sindirmesi olarak bilinen otofaji alanındaki çalışmaları nedeniyle Nobel Ödülüne layık görülen bilim insanı, oruç tutmanın sağlığa faydalarını bilimsel olarak ispat etti. Genlerdeki mutasyonlar hastalıklara neden olurken, aç kalma süreçlerinin kanser ve nörolojik hastalıklar gibi bazı vakalarda düzelmelere sebep olduğu gerçeğini ve sağlığa katkılarını kanıtladı.

Haber 19-04-2022 15:51

Tiryakilerin işini kolaylaştırıyor! Sigaradan uzaklaştıran ot

Sigara kullananların büyük çoğunluğu hayatının bir döneminde ya sigarayı bırakmıştır ya da bırakmayı düşünüyordur. Zorlu bir süreç olan sigarayı bırakma sürecine Ramazan ayında başlayabilirsiniz. Sigara tiryakilerinin en çok zorlandığı aylardan biri olan Ramazan’da oruçluyken sigara içme ihtiyacını bu ot sayesinde azaltabilirsiniz.

Haber 14-04-2022 09:54

Reflü sorunu olan sahurda mutlaka bunlara dikkat etmeli

Ramazan ayında sağlıklı bir şekilde oruç ibadetini yerine getirmek isteyenler için uzmanlardan çeşitli tavsiyeler geliyor. Gece yenen sahur yemeği mide ve yemek borumuzda asit reflüsü, sabah bulantı gibi problemlere sebep olabilir. Bunları engellemek için sahurda tok tutma yönüyle iyi bilinen proteinli gıdalar tüketmek faydalı olur. En bilinen örnek ise yumurtadır. Reflü sorunu olanlar sahurda fazla yağlı ve şekerli gıda tüketmemelidir.

Haber 13-04-2022 10:12

Doğal şifa kaynağı! Ramazan’da talep patlaması yaşandı: Bağışıklığı güçlendirir, şişkinlik ve hazımsızlığa iyi gelir

Ramazan ayında bazı yiyeceklere talep çok arttı. Bunların başında hurma gelirken peşinden ise tahin geliyor. Tahin, faydaları saymakla bitmeyen besinlerden biridir. Kalp ve beyin rahatsızlıklarına iyi gelen tahin, şişkinlik ve hazımsızlığa da çok iyi geliyor. Bağışıklığı zırh gibi güçlendiren tahin, tatlılarda şerbet niyetine de kullanılıyor. Tamamen doğal tahinlerin faydaları ise en üst düzeyde oluyor.

Haber 13-04-2022 08:22

Oruç tutarken kilo vermenin yöntemleri! Örnek iftar ve sahur menüleri

Ramazan ayı, sağlığı olumsuz yönde etkileyen beslenme alışkanlıklarından uzak durmak ve doğru alışkanlıklar kazanmak için bir fırsattır. Eğer bu süreç her gün kızarmış, fazla yağlı yiyecekler ve tatlılardan zengin bir beslenmeyle geçirilirse; kiloda artış, kan kolesterol ve şeker seviyelerinde bozulmalar görülebilir. Kişinin ihtiyacı olan miktarda, dengeli ve sağlıklı bir şekilde beslenmesi Ramazan boyunca sağlıklı, aktif ve dinç kalmaya yardımcı olacaktır.

Haber 12-04-2022 12:40

Canan Karatay önerisi: Baş ağrısı ve açlığa birebir! Gaz, şişkinlik ve kabızlığı önlemek için...

Sevilen isim Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan ayı boyunca oruç tutalar için iftar ve sahur için önerilerini paylaşmaya devam ediyor. Paça çorbasının önemini her fırsatta vurgulayan Canan Karatay, iftarda orucu bu çorbayla açmanın faydalı olacağını belirtti. Karatay aynı zamanda, çorbadan sonra kısa bir ara verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ramazan'da baş ağrısının sebebinin açlık değil susuzluk olduğunu belirten Canan Karatay, bunları yaşamamanız için tavsiyelerde bulundu.

Haber 12-04-2022 07:15

Oruç tutmanın faydalarını Japon bilim insanı anlattı! Tezi Nobel Ödülü kazandırmıştı

Japon bilim insanı Yoshinori Ohsumi, 2016 yılında hücrelerin yenilenmesi için yaşlı hücrelerin parçacıklarının imha edilmesinin gerektiğini, bunun da uzun süre aç kalarak mümkün olduğunu belirttiği teziyle Nobel Tıp ve Fizyoloji Ödülü’nü aldı. Çalışma , kısa süreli oruç tutmanın hücre yenilenmesi üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu ve yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olduğunu buldu. İşte oruç tutmanın bilinmeyen faydaları...

Kadin 11-04-2022 14:07

Sahurda tok tutan besinler! Bol bol yiyin, sofralarınızdan eksik etmeyin

Ramazan ayının gelmesiyle beraber sahur ve iftar sofraları ailecek bir araya gelinen bir ziyafete dönüştü. Ramazanda daha sağlıklı bir şekilde oruç tutmak isteyenler besleyici değeri yüksek, susatmayan ve uzun süre tokluk hissi veren besinlere yöneldi. Özellikle sahurda tok tutan besinleri tercih etmek oruç süresini daha kolay bir şekilde geçirmeye yardımcı oluyor. İşte sahurda tok tutan besinler...

Yemek 11-04-2022 13:45

Oruç tutmak kalp sağlığına yararlı

Ramazan ayında oruç tutmanın sağlığa yararları ve zararları her sene tartışılıyor. Hastalıkları bulunan kişiler oruç tutmayı risk olarak görebiliyor. Oruç tutmadan önce doktora danışmaları gerekiyor. Oruç tutmak bazı hastalıkların seyrini olumsuz etkilese de kalp sağlığına karşı faydaları bulunuyor.

Haber 11-04-2022 13:44

Uzmanlar uyarıyor: Ramazan’da bu tatlılardan uzak durun!

Oruç tutarken iftara kadar geçen sürede akşam nelerin yenileceği düşünülüyor. İftarda önümüze gelen yemeklere bir anda ağırlık veriliyor. Yenilen yemeklerin ağır olması sağlımızı tehlikeye atıyor. Uzmanlar Ramazan’da yenilen tatlılar hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 11-04-2022 09:58

Ramazan’ın 10.gününde İzmir köftesi ile masalarınıza renk gelecek

Her gün iftara pişirecek yemek bulmakta zorlanıyor musunuz? O zaman sizin için hazırladığımız bu lezziz ve kolay menüyü deneyebilirsiniz. İzmir köftesinden Kemalpaşa tatlısına kadar hem gözünüzü hem de karnınızı doyuracak çok seçkin bir menü.

Yemek 11-04-2022 09:39

Kimsenin aklına bile gelmez ama sahurda ananas yemek...

Ramazan ayı adım adım bayrama doğru ilerliyor. Oruç ibadetini gerçekleştirmek isteyenler ise her gece sahura kalkıyor. 16-17 saate varan oruç süreleri zaman zaman bünyeyi yorabilir. Bağışıklık sisteminizi güçlü tutarak sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek için uzmanların tavsiyelerine kulak vermekte fayda var. Sahurda meyve yemek uzmanlar tarafından sıklıkla tavsiye edilir. Ancak hangi meyveyi seçtiğiniz de kritik bir konu. İşte sahurda ananasın vücudunuza sağladığı inanılmaz etkileri...

Haber 09-04-2022 15:48

Hz. Muhammed’in en sevdiği besin: Hurma! Hurmayı hep yanlış yemişiz! Hurmanın en faydalı hali...

Müslüman aleminde özel bir yeri olan hurma aynı zamanda Hz. Muhammed’in de en sevdiği besindir. Hurma ile ilgili onlarca hadis vardır. Türk mutfağından eksik olmayan hurma Ramazan ayında ise sofralardan eksik olmaz. Bol bol hurma tüketmenin sağlığa birçok faydası bulunmaktadır. Ancak, hurmanın en faydalı hali ise...

Haber 09-04-2022 07:59

Ramazan’da sağlıklı kalmanın ipuçları... Sağlıklı sahur ve iftar menüsü

Sağlıklı yaşama isteği, insanlığın doğuşundan bu yana şüphesiz hayatın değişmeyen tek gerçeği. Özellikle Ramazan ayında oruç tutan kişilerin beslenme düzeninin değişmesiyle birlikte öğün aralıklarının ve içeriklerinin yeniden düzenlenmesi sağlık açısından çok önemli.

Haber 08-04-2022 15:59

Dikkat! Oruç, Parkinson hastalarında ‘donma’ya yol açabilir…

“Hareketlerde yavaşlama, titreme ve yürüyüşte aksama ve düşme gibi problemler ile karakterize ilerleyici bir hastalık” olarak tanımlanan Parkinson hastalığının, sinsi ve tek taraflı başladığını belirten uzmanlar, bu yüzden zor fark edildiğini ifade ediyor. Doktora başvurulduğunda hastalığın 1-2 yıl önce başlamış olduğunun tespit edildiğini kaydeden uzmanlar, Parkinson hastalığında ilaç kullanımından dolayı oruç tutulmasının tıbbi olarak sakıncalı olduğunu vurguluyor.

Haber 08-04-2022 15:42

Ramazan'ın 7. günü iftar menüsü! Midenizi yormayacak çok sağlıklı ve leziz

Ramazan’ın ilk haftası bugün ile bitmiş bulunuyor. Hızlıca geçen Ramazan ayında sağlıklı ve doyurucu yemek aranıyor. Uzmanlar gün içerisinde güçsüz kalınmaması için iftarda sağlıklı beslenmenin önemini vurguluyorlar. Ramazan’ın 7.gününde sağlıklı ve kolay olan bu menüyü yapabilirsiniz.

Yemek 08-04-2022 10:34

Kabızlık, şişkinlik, hazımsızlık... İftarda 10 dakika kuralı

Ramazan ayında dikkat etmemiz gereken en önemli özellik besinleri iftar ve sahur arasında yeterli ve dengeli olacak şekilde dağıtmaktır. İftar sofrasında yeterlilik ve denge açısından tüm besin gruplarına yer verilmesi gerekmektedir. Yemekleri pişirirken sağlıklı pişirme yöntemlerini tercih etmeliyiz. Kızartma yöntemi mide kramplarına, reflüye veya mide yanmasına yol açabileceğinden bunun yerine ızgara, fırında veya haşlama gibi pişirme yöntemlerine yönelmeliyiz.

Haber 05-04-2022 14:38

Kylian Mbappe, Müslüman mı oldu? Yapılan paylaşım merak uyandırdı...

Fransa Ligue 1'de en yakın rakibi Marsilya'nın 12 puan önünde lider durumda bulunan ve şampiyonluğu bekleyen PSG'de yıldız futbolcular Kylian Mbappe ve Achraf Hakimi, iftarda bir araya geldi. Hakimi'nin yemek öncesi Mbappe ile birlikte yaptığı paylaşım soruları da beraberinde getirdi.

Spor 05-04-2022 11:13

Lösemi tedavisinde çok etkili, afrodizyak etkiye sahip! Canan Karatay ısrarla tüketin diyor

Canan Karatay’ın ısrarla tüketin dediği Işkın otunun faydaları saymakla bitmiyor. Başta grip, nezle, yüksek ateş olmak üzere birçok hastalığa karşı etkili olan Işkın otunun aynı zamanda lösemi tedavisinde etkili olduğu söylenmektedir. Çiğ ya da pişirerek tüketebileceğiniz Işkın otu, bağırsak, mide ve sindirimi problemini yaşayan kişilerde gaz söktürücü özelliğe sahiptir. A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri yönünden zengin bir içeriğe sahiptir.

Haber 05-04-2022 07:14

Eser Yenenler'in eşi Berfu Yenenler'in Ramazan paylaşımı tepki çekti! Komik değil, saygısızca

Eser Yenenler'in eşi Berfu Yenenler Ramazan paylaşımıyla dikkat çekti. Bir video paylaşan ve Ramazan'da kendisine gelebilecek olası yorumları paylaşan Berfu Yenenler'e takipçileri "Hiç komik değil, saygısızca" diyerek tepki gösterdi.

Magazin 03-04-2022 13:10

Ramazanda tandır ketesine yoğun talep! Tanesi 10 TL'den satışa sunuluyor

Erzincan'ın yöresel lezzetlerinden olan tandır ketesine Ramazanda yoğun ilgi var. Tok tutması nedeniyle özellikle sahur sofralarının vazgeçilmezlerinden olan tandır ketesinin tanesi 10 TL'den satılıyor. Peki, bu kadar çok ilgi gören tandır ketesi nasıl yapılıyor? İşte tüm detaylar...

Finans 03-04-2022 11:57

2 Nisan iftara kaç saat, dakika var? İftara ne kadar kaldı? 81 ilin imsak iftar vakitleri...

İftara ne kadar kaldı? 2 Nisan Cumartesi günü iftar sofrasına oturacak vatandaşlar iftara kaç saat var? 2022 Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftara ne kadar kaldı sorusuna sık sık yanıt aranıyor. Vatandaşlar, 81 ilde iftara kaç saat ve dakika kaldığı bilgisini öğrenmek istiyor. Haberimizden, illere göre iftara ne kadar kaldığını görüntüleyebilirsiniz.

Haber 02-04-2022 18:57

Ramazan'da göğüste ağrılı yanma ve kabızlığa dikkat! Önlem almak için...

Ramazan’da normalde tüketilenden daha ağır ve çeşitli yiyeceklere meyilli olduğunu belirten uzmanlar, dini olarak da tavsiye edilen hurmanın kan basıncını düşürdüğünü, kalp hastalığı ile kolon kanseri riskini azalttığını ve kabızlığı giderdiği ifade ediliyor. Ramazan’da su ihtiyacının çaydan karşılanmaması gerekiyor. Su iftarda, sahurda ve iftar ile sahur arasında bölünerek tüketilmeli. Sahurda lifli besinler tüketilmesi ve iftarda ise çorba ile başlanarak az yağlı yemekler tercih edilmeli.

Haber 02-04-2022 16:06

Ramazan başladı: Oruç tuttuğunuzda vücudunuzda neler olur?

Dünyada her yıl milyonlarca Müslüman, Ramazan ayı boyunca oruç tutuyor. Peki 30 gün boyunca oruç tutan bir kişinin vücudunda ne gibi değişiklikler yaşanıyor? Son yıllarda Ramazan ayının günlerin daha uzun, havaların da daha sıcak olduğu döneme denk gelmesinin etkisi ne?

Haber 02-04-2022 10:36

Ramazan'da hangi dualar okunur? Ramazan ayında çekilecek tesbihler nelerdir?

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in geldi. Bu bol bereketli ayı Müslümanların en verimli şekilde değerlendirmesi oldukça önemli. Sevginin, saygının, paylaşmanın, yardımlaşmanın arttığı bu ayda hangi bol bol dua okunmalı. Bu mübarek ayda hangi duaların okunacağı araştırılıyor. Peki Ramazan'da hangi dualar okunur? Ramazan ayında çekilecek tesbihler nelerdir? İşte ayrıntılar...

Haber 02-04-2022 00:28

Ramazan ayı sözleri 2022: Hadisli, ayetli Ramazan mesajları sözleri okunacak duaları!

En güzel Ramazan ayı sözleri mesajları! 2022 Ramazan ayının idrak edilmesiyle birlikte Ramazan ayı mesajları ve sözleri araştırılıyor. Rahmet ve bereket ayı olarak kabul edilen Ramazan ayında Müslümanlar heyecanını paylaşmak istiyor. Haberimizden hadisli, ayetli Ramazan mesajları ve Ramazan sözlerine ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Ramazan'da okunacak duaları öğrenebilirsiniz.

Haber 01-04-2022 18:28

Dualı Ramazan mesajları! WhatsApp'tan gönderilecek 2022 Ramazan mesajları yazılı resimli kısa uzun!

Ramazan'ın idrak edilmesiyle birlikte Ramazan mesajları 2022'de sorgulanan konuların başında geliyor. Birbirinden anlamlı, dualı, resimli Ramazan mesajlarını telefonunuza indirebilir ve bu mesajları kolaylıkla gönderebilirsiniz. WhatsApp'tan veya diğer sosyal medya plaformlarından paylaşabileceğiniz birbirinden anlamlı Ramazan mesajlarına sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Haber 01-04-2022 18:24

İmsakiye 2022 il il Diyanet açıkladı! İstanbul, Ankara, İzmir imsak vakitleri! Sahur iftar imsak vakti tablosu!

2022 Ramazan ayı başlıyor ve imsak vakitleri merak ediliyor. 2022 İmsakiye Ramazan ayında en çok araştırılan konuların başında geliyor. Diyanet'in açıkladığı bilgilere göre; İstanbul, Ankara, İzmir imsak vakitleri arama motorlarında sorgulanıyor. Mynet tarafından hazırlanan Ramazan özel sayfasından illere göre imsak vakitlerini öğrenebilirsiniz. İşte; 2022 Ramazan İmsakiyesi!

Haber 01-04-2022 18:00

Peygamber Efendimizin sırrı! İçen şifa buluyor: Etyabin! Eytabin nasıl yapılır?

İslam dünyasında özel bir yeri olan hurma, Ramazan’da iftar sofralarının da vazgeçilmezi oluyor. Peygamber Efendimizin de en sevdiği meyve olduğu bilinen hurma hem çok kıymetli hem de çok faydalı bir besindir. Peygamber Efendimiz hurmayı süt ile karıştırıp tüketirdi. Bu karışıma ise Etyabin derdi. İşte hurma ve süt karışımı Etyabin'in faydaları...

Haber 01-04-2022 07:03

En güzel, anlamlı, dualı Ramazan Ayı mesajları! Resimli Ramazan ayı mesajları ve sözleri

Ramazan ayına kısa bir zaman kala milyonlarca Müslüman ibadetlerini yerine getirmeye hazırlanıyor. Sevgi, saygı, paylaşma ve selamlaşmanın arttığı bu özel ayda Müslüman vatandaşlar, sevdiklerine gönderebilecekleri en güzel, anlamlı mesajları araştırılıyor. En güzel ve anlamlı Ramazan Ayı mesajlarını haberimizde derledik. İşte en güzel ve anlamlı Ramazan Ayı mesajları...

Haber 30-03-2022 22:48

43 kişi arasında tek! Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok

Çorum’da belediye bünyesinde ramazanda davul çalacak 43 gönüllüden biri seçilen Hatice Kırcı (35), davul eşliğinde mani söyleyerek vatandaşları sahura kaldıracak. Hatice Kırcı, “Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok, bunu başardım. Çok mutluyum bu imkanı bana tanıyanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Haber 30-03-2022 18:58

Ramazan ayında aç susuz kalmamak için iftar ve sahurda ne yemeliyiz?

Ramazan ayı boyunca oruç ibadetlerini yerine getirmek isteyenler 16-17 saat aç ve susuz kalacak. Ramazan ayı boyunca hem ibadetlerini yerine getirmek hem de sağlığınıza dikkat etmek için iftar ve sahurda ne yediğiniz çok önemli bir hal alıyor. Ramazan boyunca sağlığınızın çok iyi olmasını istiyorsanız bu önerileri mutlaka uygulayın.

Haber 30-03-2022 10:45

Kararında tüketince şifa! Fazlası hayati risk

Sağlıklı yaşam son yıllarda fast food kültürüne karşı güçlenmeye devam ediyor. Dünya çapında sebze ve meyve ağırlıklı beslenme tarzı ilgi çekerken faydalarıyla ön plana çıkan besinler ise talep patlaması yaşıyor. Ancak sağlığa yararlarıyla bilinen bazı besinler aşırı tüketildiğinde faydadan çok zarar sağlıyor. Hatta bazıları hayati risk oluşturuyor.

Haber 30-03-2022 09:16

İftar ve sahurda çok dikkatli olun! Bu hastalık Ramazan ayında artıyor

11 ayın sultanı Ramazan’a günler kaldı. İftar ve sahur sofraları için şimdiden hazırlıklar başladı. Ramazan ayı ile birlikte bazı hastalıklar da baş gösterir. Bunlardan bazıları boğaz reflüsü ve mide reflüsüdür. Sahurdan sonra hemen yatıldığı için yaşanan bu rahatsızlıklar haliyle Ramazan ayında yükselişe geçiyor.

Haber 29-03-2022 16:01

Oruç tutmak kanser riskini azaltır

Müslüman aleminin her sene heyecanla beklediği 11 ayın sultanı Ramazan geldi çattı. Ramazan ayının getirdiği aralıklı beslenmenin, vücuda gençlik ve sağlık kazandırdığını belirten uzmanlar, oruç tutmanın vücut direncini sağlayarak bağışıklık sisteminin ve vücudun yıllık bakımını gerçekleştiriyor diyor. Oruç tutmanın vücuttaki hasarlı molekülleri tamir ettiğini söyleyen uzmanlar, kanser riskini de azalttığını belirtti.

Haber 29-03-2022 10:39