Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Haberleri

Bursa'da deprem korkusuyla ikinci kattan atlayan kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merkez üssü Çanakkale'nin Yenice ilçesi olan deprem nedeniyle Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ikinci kattan atlayan kişinin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yurthaber 05-03-2024 07:55

Sağlık Bakanı Koca'dan, Türkiye'ye getirilen Gazzeli hastalara ilişkin paylaşım:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail'in saldırılarında yaralanan ve tedavi için Türkiye'ye getirilen Gazzeli hastalara ilişkin, "Bu insani sorumluluğu milletimiz adına yerine getireceğiz. Bu mübarek gecede hastalarımıza acil şifalar diliyoruz. Sağlık sistemi çöken Gazze için gayretimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Yurthaber 12-01-2024 07:59

Sağlık Bakanı Koca, Defne Devlet Hastanesi'nde doğan ilk bebeğin fotoğrafını paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'daki Defne Devlet Hastanesi'nde doğan ilk bebeğin fotoğrafını paylaştı.

Yurthaber 29-11-2023 08:02

Eris varyantı nedir, belirtileri neler? Türkiye'de Eris varyantı vakası var mı? Bakan Koca açıkladı!

Eris varyantı belirtileri ve vaka sayısında son durum merak ediliyor. Koronavirüsün yeni varyantı Eris dünyada hızla yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün EG.5.1 şeklinde tanımladığı Eris virüsü hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika açıklamasında bulundu. Peki, Eris varyantı nedir, belirtileri neler? Türkiye'de Eris varyantı vakası var mı?

Haber 15-09-2023 09:27

Sağlık Bakanı Koca, Defne Devlet Hastanesinde hekimi darbeden kişinin gözaltına alındığını bildirdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Defne Devlet Hastanesinde bir hekimi darbederek yaralayan şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Yurthaber 15-09-2023 07:33

UMKE ve UMKE ATAK ekibi selden etkilenen Libya'ya gidecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve UMKE ATAK personelinin sel felaketinden etkilenen Libya'ya gideceğini bildirdi.

Yurthaber 12-09-2023 07:49

Beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 3 hastaya nakledildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Giresun'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin bağışladığı organların 3 hastaya nakledildiğini bildirdi.

Yurthaber 25-08-2023 08:18

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan sıcak çarpması uyarısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan "sıcak çarpması" uyarısı geldi. Bakan Koca, sıcak çarpmasına karşı yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlıkları olanlara, sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamaları uyarısında bulundu.

Haber 12-07-2023 15:21

KIZAMIK BELİRTİLERİ: Kızamık belirtileri neler, nasıl bulaşır? Bakan Koca açıkladı: Vakaların yüzde 86'sı İstanbul'da!

Kızamık hastalığı ile ilgili araştırmalar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son dakika açıklaması nedeniyle hız kazandı. Vakalarda artış olduğunu belirten Bakan Koca, İstanbul'a dikkat çekti. Basında yer alan haberler sonrası birçok kişi internette araştırma yapıyor. Peki, Kızamık belirtileri neler? Kızamık nasıl bulaşır?

Haber 04-07-2023 13:47

SMA neden olur? SMA hastalığı belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? Bakan Koca açıkladı: Gen tedavisi başlıyor

SMA hastalığı ile ilgili son dakika açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı. Bu konuda son derece hassas olduklarını vurgulayan Bakan Koca," Gen terapisini SMA Bilim Kurulu kimlere uygulanabileceğini belirledi, hangi hasta grubunda kullanılabileceğini tespit etti. Etkili olduğu bir hasta grubu var. Uygulanmak üzere planımızı yaptık. Yakında uygulamaya geçecek." ifadelerini kullandı. Peki, SMA neden olur? SMA hastalığı belirtileri nelerdir, tedavisi var mı?

Haber 07-06-2023 11:15

FAHRETTİN KOCA kimdir? Yeni Sağlık Bakanı FAHRETTİN KOCA hangi görevlerde bulundu? Yeniden kabinede!

Yeni Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hayatı ve kim olduğu ile yaptığı görevler vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28. Dönem yeni kabineyi açıkladı. Erdoğan açıklamasında, Koca'nın görevne devam edeceğini belirtti. Peki, FAHRETTİN KOCA kimdir? Yeni Sağlık Bakanı FAHRETTİN KOCA hangi görevlerde bulundu? Yeniden kabinede!

Haber 04-06-2023 12:30

80 yaş üstü bireyler doğrudan evde sağlık hizmetinden yararlanabilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, evde sağlık hizmetlerine ilişkin yapılan yeni düzenlemeyle 80 yaş üstü kişilere istemeleri halinde, evde sağlık hizmetinden doğrudan yararlanabilme imkanının sağlandığını bildirdi.

Yurthaber 02-06-2023 09:51

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da cenaze törenine katıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, halasının oğlu Faruk Çelik'in Konya'daki cenaze törenine katıldı.

Yurthaber 27-04-2023 13:30

Sağlık Bakanı Koca'dan İstanbul'daki hastanelere bayram ziyareti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da bazı hastanelerin acil servislerini ziyaret ederek, çalışanların ve hastaların bayramını kutladı.

Yurthaber 22-04-2023 10:01

Bakan Koca, depremin 261. saatinde enkazdan çıkarılan Avcı ve Şakiroğlu'nu ziyaret etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki binanın enkazından depremin 261. saatinde sağ çıkarılan Mustafa Avcı ve Mehmet Ali Şakiroğlu'nu hastanede ziyaret etti.

Yurthaber 17-02-2023 07:40

Sağlık Bakanlığı personel 2. alımları başladı mı? 2023 Sağlık Bakanlığı ikinci alım için başvurular ne zaman? İşte branş dağılımı ve kontenjanlar...

Sağlık Bakanlığı 2. alımların başlayıp başlamadığı merak konusu oldu. İlk alımların gerçekleştiği Sağlık Bakanlığı'nda konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız." demişti. Bu açıklama sonrası ikinci alımların detayları sorgulanmaya başladı. Peki, Sağlık Bakanlığı 2. alım ne zaman yapılacak? İşte 2023 Sağlık Bakanlığı ikinci alım başladı mı? İşte branş dağılımı ve kontenjanlar...

Finans 05-01-2023 20:04

Bakan Koca, SMS hastaları için yeni ilaç uygulamasını açıkladı! Sağlık personeli için atama müjdesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'de yaptığı konuşmada, SMA hastalığına yakalanan çocukların ilaçları ve tedavisi konusunda yeni kararları duyurdu. SMA'lı çocuklar için ağızdan alınarak uygulanan ikinci bir ilacı daha tedavi rehberine aldıklarını açıklayan Koca, ilacın kullanımına en kısa sürede başlanacağını söyledi. Atamaları da açıklayan Koca, "85 bin sağlık personelinin 42.500’ünün atamasını şimdi yapıyoruz. 27 bin sözleşmeli hekimle, yılbaşından itibaren sözleşmeler yapılacak" dedi.

Haber 10-12-2022 23:20

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman, başvuru şartları neler? Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı kadro ve branş dağılımı belli oldu mu?

Sağlık Bakanlığı 85 personel alımı başvuru detayları ve son durumu atama bekleyen sağlık çalışanları tarafından takip ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Peki, Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı ne zaman, başvuru şartları neler? Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı kadro ve branş dağılımı belli oldu mu? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımına dair detaylar...

Haber 03-11-2022 11:43

Kanser taraması randevu sistemi aile hekimlerinin kullanımına açıldı

Sağlık Bakanı Koca: - "2021'de 4,4 milyon kanser taraması yapıldı. Bu yılsa sadece ilk 6 ayda 4 milyon tarama gerçekleştirildi. Bunun yaklaşık 1,3 milyonunu meme kanseri taramaları oluşturuyor"

Yurthaber 19-10-2022 19:20

Sağlık Bakanı Koca, Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayları Değerlendirme Şurası'nda konuştu:

"(Tütün endüstrisi reklamları) Sigara içmenin modayı, özgürlüğü, modernliği simgelediği, kadınları güçlü gösterdiği yalanlarına başvuruyorlar. Endüstrinin başta gençlerimizi ve kadınlarımızı hedef alması tesadüf değil. Biz tedbir aldıkça 'light' sigara, nargile, elektronik sigara gibi farklı uygulamalarla karşımıza çıkıyorlar. Yılmadan mücadelemize devam ediyor, bunların her birine karşı tedbirlerimizi artırıyoruz" - "Davranışsal bağımlılıklar dediğimiz, teknolojinin ve internetin bilinçsiz ve kontrolsüz kullanılması sonucu oyun oynama, ekran, sosyal medya, kumar, alışveriş bağımlılığı gibi yeni bağımlılıklar da toplumsal sorun olarak karşımıza çıkmaya başladı"

Yurthaber 18-10-2022 12:01

Bakan Koca, tedavileri devam eden madencilere ilişkin açıklamalarda bulundu:

"Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde bugün ziyaret ettiğimiz 6 yaralıdan 5'inin durumu ağır, birinin durumu orta" - "Kaza sebebiyle tedavisi devam eden 7 hastamız var"

Yurthaber 16-10-2022 20:23

Bakan Koca, İstanbul'da tedavi gören yaralı madencilerin yakınlarıyla bir araya geldi

Bakan Koca, İstanbul'da tedavi gören yaralı madencilerin yakınlarıyla bir araya geldi

Yurthaber 15-10-2022 22:35

Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'daki yaralı madencileri ziyaret etti:

"6 hastamızın 5'inin durumları ciddi. 5'i de solunum cihazına bağlı ve yanık yüzdeleri yüzde 65 ila 85 arasında değişmekte" - "Cumhurbaşkanımız da özellikle her hastamızı yakından takip ediyor ve bu anlamda bilgi almakta. Önümüzdeki 3-4 gün biraz daha yakın takiple seyirlerini görmemiz gerekecek"

Yurthaber 15-10-2022 21:04

Amasra'daki maden ocağında patlama neden oldu, can kaybı sayısı kaç? Bartın maden ocağındaki patlamada can kaybı sayısında artış!

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan maden ocağında geçtiğimiz akşam saat 18.45 sıralarında patlama oldu. Türkiye'nin yakından takip ettiği olayda patlama sebebiyle bölgeye AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Amasra'ya gitti. Can kaybı sayısında artış olduğu belirtildi. Peki, Amasra'daki patlama neden oldu? Amasra patlamasında kaç kişi hayatını kaybetti?

Haber 15-10-2022 11:54

Bakan Koca, Amasra'da maden ocağındaki patlamada 22 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi

Bakan Koca, Amasra'da maden ocağındaki patlamada 22 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi

Yurthaber 15-10-2022 00:16

Bakan Koca, Amasra'daki maden kazasında 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi

Bakan Koca, Amasra'daki maden kazasında 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi

Yurthaber 14-10-2022 21:56

Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS randevularıyla ilgili çağrı:

"MHRS'den randevu alanların yüzde 30'u randevusuna gelmiyor. Gelmeyeceğiniz randevuyu en az iki gün önceden iptal edin"

Yurthaber 14-10-2022 16:44

Sağlık Bakanı Koca'dan Osmaniye'deki depreme ilişkin açıklama:

"Şu an itibarıyla, 8 vatandaşımızın olaydan psikolojik olarak etkilenmesi dışında bir sağlık sorunu yaşanmadığı tespit edilmiştir"

Yurthaber 11-10-2022 20:12

Sağlık Bakanı Koca'dan İzmir'de bir aile hekiminin darbedilmesine tepki:

"Bu olay, sağlık çalışanlarına karşı darp başta olmak üzere işlenen şiddet suçlarının artan cezalarını hiç bilmeyenler olduğunu göstermekte, bugün sağlık çalışanına el kaldıranın yarın sağlık kurumuna bir insan olarak hangi yüzle başvuracağı sorusunu sordurtmaktadır"

Yurthaber 08-10-2022 22:12

Bakan 'iyi haberi arkadaşlarınıza verin' dedi ve detaylarını açıkladı! Asgari ücret seviyesine çıkarılıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından intörn doktor ve diş hekimliği beşinci sınıf öğrencilerinin beklediği haberi duyurdu. Yeni torba yasayı işaret eden Bakan Koca iki grubun aylık ödemelerinin net asgari ücret seviyesine çıkarılacağını belirtti.

Haber 08-10-2022 16:20

Yaşlı hastaya kötü muamelede bulunulduğu öne sürülen hastanenin faaliyetleri durduruldu

Sağlık Bakanı Koca: - "Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur"

Yurthaber 05-10-2022 19:10

Sağlık Bakanı Koca'dan Emzirme Farkındalık Haftası paylaşımı

"İlk 6 ay sadece anne sütüyle beslenen bebek oranı 5 yılda yüzde 31'den yüzde 41'e çıktı" - "İlk 6 ay anne sütüyle beslenme, emzirme süresinin 2 yıl veya daha uzun olması çocuklarda obezite dahil pek çok beslenme sorununa karşı güçlü bir savunma sağlıyor"

Yurthaber 05-10-2022 12:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptığı Etlik Şehir Hastanesinde incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptığı Etlik Şehir Hastanesinde incelemelerde bulundu

Yurthaber 28-09-2022 17:48

Sağlık Bakanı Koca, Ankara Etlik Şehir Hastanesi açılışında konuştu:

"Bundan sonraki adımlarımız, şehir hastanelerimizin bilimsel nitelik ve niceliklerini olgunlaştırmaya odaklanacak. Şehir hastanelerimizin her biri, vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra kendi ekolünün sahibi, uluslararası tanınırlığı olan birer eğitim ve sağlık araştırmaları üssü olacak" - "Beyaz Reformun bir sonraki adımı, sağlık bilimi ve teknolojileri alanında göstereceğimiz atılımla olacak. Temelini attığımız 'Hıfzıssıhha' altyapımız ve kendisine yeten bir Türkiye için sağlık alanına yönelik çalışmalarımız, her geçen gün olgunlaşmakta ve meyve vermeye hazır hale gelmektedir"

Yurthaber 28-09-2022 15:22

Sağlık Bakanı Koca'dan TUS açıklaması:

"Bu dönem için eğitim kurumlarına 9 bin 338, yabancı uyruklu ve KKTC vatandaşı öğrenciler dahil edildiğinde toplam 9 bin 911 kontenjan planlandı" - "Eğitim kurumları kontenjan dağılımları, kılavuzda yayımlanmak üzere, bugün ÖSYM'ye gönderildi"

Yurthaber 23-09-2022 16:18

Bakan Koca'dan 'Bazı hastaneler kapatılacak' iddiasına yanıt

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Etlik Şehir Hastanesinin açılışı dolayısıyla bazı hastanelerin kapatılacağı iddialarına yanıt verdi. "Bazılarının iddia ettiği gibi 'Onkoloji hastanemiz kapanıyor yeni hastane için' gibi birtakım algılara inanmayalım" diyen Bakan Koca, "Onkoloji hastanemiz hizmet vermeye devam edecek. Diğer hastanelerimiz de hizmet vermeye devam edecek" diye konuştu.

Haber 22-09-2022 11:50

Sağlık Bakanı Koca, 81 il sağlık müdürü ile Beyaz Reform gündemiyle bir araya geldi:

"Beyaz olan aldığımız eğitim, alın terimiz, hekim önlüğümüzdür. Reform ise yeniden inşa sürecidir" - "Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız için üç kritik hamle yaptık. Bunlar, sağlıkta şiddet yasasını çıkarmak, malpraktis yasasını çıkarmak ve özlük haklarını yeniden düzenleyen yeni emeklilik ve teşvik sistemini hayata geçirmektir. Bu adımda somut neticeler aldık"

Yurthaber 14-09-2022 17:56

Bakan Koca'dan sağlık çalışanlarının taban ek ödeme katsayılarıyla ilgili açıklama

Bakan Koca'dan sağlık çalışanlarının taban ek ödeme katsayılarıyla ilgili açıklama

Yurthaber 05-09-2022 01:22

Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19'a yakalandığını duyurdu

Sağlık Bakanı Koca, Kovid-19'a yakalandığını duyurdu

Yurthaber 31-08-2022 18:33

Sağlık Bakanı Koca'dan doktorların atama kurası talep toplama sürecine ilişkin açıklama:

"3. dönem atama kurası ile Bakanlığımızda görev almak isteyen doktor, uzman doktor ve uzman diş doktorları için talep alımı 'http://pbs.saglik.gov.tr'den dün akşam başladı. Sayı, sadece 1 gün içinde 2 bini geçmiş durumda"

Yurthaber 30-08-2022 22:06

Sağlık Bakanı Koca'dan trafikte ambulanslara öncelik çağrısı:

"Ambulansların karşılaştığı ulaşım zorluklarını hepimiz gündeme getirmeli ve sağlığa gerekli önceliği sağlamalıyız"

Yurthaber 28-08-2022 20:59

Sağlık Bakanlığı bu yıl 85 bin yardımcı personel kadrosu açacak

Bakan Fahrettin Koca: - "Sağlıkta 'Beyaz Reform'a destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaşı! Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor. Gözümüz aydın"

Yurthaber 22-08-2022 23:17

Sağlık Bakanı Koca, Derik'teki kazada ölenlerin sayısının 19'a yükseldiğini açıkladı

Sağlık Bakanı Koca, Derik'teki kazada ölenlerin sayısının 19'a yükseldiğini açıkladı

Yurthaber 20-08-2022 23:03

Sağlık Bakanı Koca, Derik'teki kazada ölenlerin sayısının 16'ya yükseldiğini açıkladı

Sağlık Bakanı Koca, Derik'teki kazada ölenlerin sayısının 16'ya yükseldiğini açıkladı

Yurthaber 20-08-2022 20:56

Sağlık Bakanı Koca'dan Gaziantep'teki trafik kazasına ilişkin açıklama:

"Toplam 15 kişi hayatını kaybetti. 8'i ağır, 22 yaralı var. Yaralıların tedavisi devam ediyor"

Yurthaber 20-08-2022 17:24

Bakan Koca Etlik Şehir Hastanesindeki son hazırlıkları inceledi

Bakan Koca Etlik Şehir Hastanesindeki son hazırlıkları inceledi

Yurthaber 18-08-2022 11:32

Sağlık Bakanı Koca'dan Beyaz Reform paylaşımı:

"Doktorlar, 2008 sonrası göreve başlayanları da kapsayacak şekilde, imtiyazlı bir emeklilik maaşına kavuştu. Emeklilik ek ödemesi, beklenen pirim etkisinden daha yüksek. Kazanım, tamamı emekliliğe sayılacak 'tek kalem maaş' talebinin üzerindedir"

Yurthaber 15-08-2022 22:29

Sağlık Bakanı Koca'dan sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin paylaşım

Sağlık Bakanı Koca'dan sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin paylaşım

Yurthaber 11-08-2022 21:35