Şerbet Tarifi Haberleri

Ramazan şerbeti tarifi: Ramazan şerbeti nasıl yapılır?

Şerbet, oldukça fazla talep gören içeceklerden biridir. Çeşitli meyve, kuruyemiş ve baharatlar kullanılarak yapılan çeşit çeşit şerbetler özellikle Ramazan ayında kurulan sofralarda başta olmak üzere çeşitli yemeklerle birlikte sunulabilir. Ramazan ayına has bir şerbet yapmak istiyorsanız siz de aşağıda verilen malzemeleri kullanarak lezzetli bir şerbet hazırlayabilirsiniz.

Yemek

Emekleriniz çöpe gitmesin! Şekerlenmeyen baklava şerbeti tarifi

Bayramın vazgeçilmezi olan baklava özenle hazırlanıyor. Ancak baklava şerbeti kısa sürede şekerlenerek baklavayı yiyemeyecek hale getirebiliyor. Bu bayram baklavanızı şekerlenmeden günlerce yiyebilmek istiyorsanız bu şekerlenmeyen baklava şerbeti tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek

Bayram için en pratik baklava tarifi! Herkes tarifi soracak

Bayramlarda baklavadan vazgeçmem ama yapımı zor geliyor diyorsanız bu tarifi mutlaka denemeniz gerekiyor. Evde kolayca yapacağınız baklava ile istediğiniz lezzete kavuşabilirsiniz. Bu tarif hazır yufka ile yapılıyor ancak lezzeti evde açılmış gibi nefis oluyor.

Yemek

Bu lezzet kaçmaz: Çıtır çıtır izmir lokması tarifi

Hamur kızartmaları hem tatlı hem de tuzlu olarak oldukça seviliyor. En sevilen tatlılar arasında bulunan izmir lokmasının sadece dışarıdan alınacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Ufak ve çıtır çıtır olacak izmir lokmasını evde mutlaka denemelisiniz.

Yemek

Şerbet Tarifi

Şerbet Tarifi Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Şerbet Tarifi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Sıcak günlere yakışacak pratik tarif: Tam ölçülü soğuk baklava tarifi

Soğuk baklava özellikle son yıllarda oldukça popüler olan tatlılar arasında yer alıyor. Normal baklavadan son daha pratik ve hafif olması soğuk baklavayı tercih edenlerin sayısını arttırıyor. Tam ölçülü kıvamda nefis lezzette soğuk baklava yapabilmek için aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.

Yemek

Bir daha gazlı içecek almayacaksınız... Birbirinden pratik ve lezzetli 4 farklı şerbet tarifi!

Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar ulaşmış şerbet çeşitleri, hem meyve suları ve gazlı içeceklere alternatif hem de vücudunuz için şifa kaynağı. Lezzetli olmalarının yanı sıra hazım probleminden yağ yakımına kadar birçok yararı da olan şerbetleri her mevsim tüketebilir, sıcak-soğuk servis edebilirsiniz.

Yemek

İrmik tatlısı nasıl yapılır? İrmik tatlısı malzemeleri neler? İşte irmik tatlısının tarifi...

İrmik tatlısının malzemeleri ve tarifi araştırılıyor. Yemekten sonra ne tatlı yapsam derdine son! Şerbetli tatlılar sınıfındaki irmik tatlısı adeta lezzet şöleni yaşatıyor. İrmik, kabartma tozu, un karışımından elde edilen bu tatlı pratik bir tarife sahiptir.

Yemek

Laz böreği nasıl yapılır? Laz böreği malzemeleri nelerdir? Laz böreği tatlı mı?

Laz böreği tarifi ile çay saatleriniz artık bir başka geçecek. Laz böreği, çayın yanına çok yakışacak bir tarif. İster çay saatinde isterseniz de günün herhangi bir öğününde tüketebileceğiniz bir tarifle geldik karşınıza. Laz böreği tarifi damağınızda farklı bir tat bırakacak. Laz böreğini, gönül rahatlığıyla, misafirlerinizin beğenisine sunabilirsiniz. İşte Laz böreği tarifi!

Yemek

Evdeki malzemelerle yapmak mümkün! Elazığ'ın dillere destan taş ekmeği tatlısı

Elazığ, Harput mutfak kültürüne mahsus, birbirinden lezzetli yemekleriyle ünlüdür. Ama aynı zamanda Elazığ mutfak kültüründe Anadolu mutfağının kendine özgü yemeklerini de görebilirsiniz. 150'yi aşkın yemek türüne sahip Elazığ mutfağı, günümüze kadar geleneksel tatlarını kaybetmeden hayatta kaldı. Bu lezzetlerden biri de meşhur taş ekmeği! Gelin, nasıl yapıldığına birlikte bakalım.

Yemek

İçinde şerbet olduğunu bile anlamayacaksınız! Şerbetli ama hafif tatlı tarifleri

Şerbetli tatlılar mükemmel lezzeti sayesinde karşı koyamadığımız tatlı çeşitlerinin başında geliyor. Özellikle çay eşliğinde yenilen şerbetli tatlının verdiği keyif tartışılmaz. Ama bazı şerbetli tatlılar çok yoğun oluyor ve ağırlık hissi yaratıyor. Sizin için en hafif ve içinde şerbet olduğunu bile anlamayacağınız tarifleri derledik. Detaylara geçelim!

Yemek

İçmeye doyamayacaksınız! Evde yapabileceğiniz birbirinden güzel şerbet tarifleri

Türk mutfağında çok özel bir yeri olan şerbet, özellikle Osmanlı'dan kalma tarifleriyle herkese bahar esintisi yaşatıyor. Yüzyıllardır yapılan onlarca değişik şerbeti, evde de çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Sizler için evde yapabileceğiniz, yapımı en kolay ve en lezzetli şerbet tariflerinden birkaçını hazırladık! İşte detaylar...

Yemek

Bu şerbet susuzluğa iyi geliyor! Ramazan ayında şifa olacak

Bu yıl da Ramazan ayını pandemi gölgesinde geçiriyoruz. Bağışıklığımızın ekstra güçlü olması gereken bu süreçte hem susuzluk gideren hem de içerisindeki meyvelerle bolca vitamin barındıran şerbeti dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Trend

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte Kıbrıs tatlısının tarifi ve malzemeleri…

Lezzeti, tarifi ve yapılışıyla oldukça sevilen Kıbrıs tatlısının malzemeleri hemen hemen her evde bulunan kolay ürünlerdendir. Altı kek, üstü de krem şanti ile yapılan Kıbrıs tatlısında isteğe göre farklı malzemeler de kullanılabilir.

Yemek

Serin Serin: Yaz Şerbeti

İçtikçe içinizi ferhalatacak, portakallı reyhanlı enfes bir yaz içeceği tarifiyle karşınızdayız. Yaz Şerbeti, sıcak yaz günlerinde keyifli sohbetlerinize lezzetle eşlik edecek.

Yemek

Gül Şerbeti Tarifi

Hem çok sağlıklı hem çok lezzetli Gül Şerbetinin tadına bayılacaksınız..

Yemek