Sozlesmeli Ogretmen Tercih Yerleri Haberleri

Çok sayıda hastalığa neden oluyor! Bu sivrisineğe dikkat

Asya kaplan sivrisineği, taşıdığı virüsler nedeniyle çok sayıda hastalığa neden oluyor. Güneydoğu Asya kökenli olan sinek, ısırdığı yerde yaraya dönüşen, alerjik reaksiyonlar ortaya çıkarıyor. Yumurtlamak için ilginç yerleri de tercih eden sinek, araç lastikleri, saksılar, mezarlıklardaki su kaplarını seçiyor. 2011 yılında ilk olarak Edirne'de tespit edilen, bir süre sonra Marmara bölgesinde, daha sonra Türkiye genelinde görülmeye başlanan sivrisinekle mücadele ise havanın ısınmasıyla hızlandı.

Haber 2023-05-21 14:52:58

Sözleşmeli öğretmen atama tercihleri başladı! İllere göre 45 bin öğretmen atama kontenjanları açıklandı mı, nasıl başvurulur? Turkiye.gov.tr tercih ekranı!

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercih başvurusu e Devlet üzerinden başladı. Mülakatları başarılı şekilde tamamlayan sözleşmeli öğretmen adayları atama tercihleri yapabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'na 3 bin 269 okul öncesi, 7 bin 878 sınıf, 3 bin 604 rehberlik, 2 bin 604 ilkokul matematik ve 2 bin 604 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşlarında öğretmen alınacak. Peki, illere göre öğretmen atama kontenjanları açıklandı mı, nasıl başvurulur? Sözleşmeli öğretmen tercih yerleri belli oldu mu?

Finans 2023-05-03 09:35:37

Acemi şoförlerin korkulu rüyası! Mahalle sakinleri dikkat edip, ona göre araba alıyor

Tokat'ın en eski yerleşim yerleri arasında bulunan Kabe-i Mescid Mahallesi'nde dar sokaklar acemi şoförlerin korkulu rüyası oluyor. Mahallenin sokakları araç sürücülerine zor anlar yaşatıyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar ise otomobil alırken dar sokaklara uygun olmasına dikkat edip, dar sokaklara göre otomobil alıyor. Bu konuya değinen Hamdi Günerçoban, "Burada yaşayan insanlar daha küçük arabalar tercih ediyorlar, çünkü normal bir sedan araba bu sokaklara pek sığmıyor" dedi.

Haber 2023-04-30 17:12:39

Seyahatlerinin en büyük sırrını paylaştı! “Uçakta en kötü koltuğu seçmelisiniz”

Sosyal medyadan seyahatlerini paylaşan John Burfitt uçak yolculuklarının sorunsuz geçmesi için her zaman kimsenin tercih etmediği ve ‘kötü koltuk’ olarak nitelendirilen yerleri seçtiğini söyledi. Seyahatlerinin en büyük sırrının koltuk seçimi olduğunu dile getiren Burfitt, “Sakin bir yolculuk istiyorsanız uçakta en kötü koltuğu seçmelisiniz” dedi.

Trend 2023-01-11 17:41:56

Usta yüzücülerden Boğaz'da yüzmekte ısrar edenlere can kurtaran tavsiyeler

İstanbul Boğazı'nda serinlemek ya da sportif amaçlı yüzmek isteyenleri kramp, kuvvetli akıntı, ağır tonajlı gemiler gibi birçok tehlike bekliyor - Akıntının en hızlı Arnavutköy-Akıntıburnu ile Kandilli arası ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün iki ayağı arası olduğunu belirten uzmanlar, Boğaz'da yüzmekte ısrarcı olanlara, "2 metreden fazla açılmadan, rampa veya çıkış merdiveni olan yerleri tercih edin" uyarısında bulunuyor

Yurthaber 24-08-22 11:04

Bayram tatili öncesinde yoğunluk arttı! “Tamamen doldurulmuş durumda”

Bayram tatilinin öncesinde yerli turistler güney kesimlerindeki tatil beldelerinin yanında doğayla iç içe yerleri de tercih ediyor. Bolu’da, bayram tatilini doğayla iç içe geçirmek isteyen tatilciler günlük 500 liradan 5 bin liraya kadar konaklama imkanına sahip olurken, rezervasyonların yoğun olduğu bölgede otellerde yüzde yüz doluluk oranı bekliyor.

Trend 29-04-22 17:49

AUZEF sınav yerleri açıklandı mı? 2022 AUZEF vize sınavı giriş belgeleri yayımlandı mı? AUZEF sınavı ne zaman?

AUZEF sınav yerlerinin belli olup olmadığı merak ediliyor. İstanbul Üniversitesi’nde yapılmış olan açıklamaya göre 2022 AUZEF vize sınavları Nisan ayında gerçekleştirilecek. Sınav merkezi tercih işlemleri 13 Mart tarihi itibariyle sona ermişti. Peki AUZEF sınav yerleri açıklandı mı? 2022 AUZEF vize sınavı giriş belgeleri yayımlandı mı? İşte merak edilenler...

Haber 07-04-22 17:30

Son Dakika: Askerlik yerleri ve tarihleri belli oldu! (e-Devlet askerlik yeri ve tarihi sorgulama)

Son dakika haberi: Binlerce gencin merak beklediği 2022 askerlik yerleri ve tarihleri belli oldu. Vatandaşlar 2022 için askerlik yeri ve tarihi sorgulamasını e-devlet üzerinden yapabilecek. 2022 Bedelli askerlik yerleri de e-Devlet üzerinden duyuruldu. 2022 yılında bedelli askerlik için ödeme ve tercih yapan adaylar, e-devlet üzerinden sonuçlara ulaşabiliyor. İşte 2022 askerlik yerleri ve tarihleri sonucu sorgulama ekranı!

Haber 28-01-22 10:35

Doğa turizminin gözde mekanı Kocayayla yeni sezona gün sayıyor

Afyonkarahisar'da doğa, kamp ve karavan turizmi için 2020'de 100 bin kişinin ziyaret ettiği Akdağ Tabiat Parkı'ndaki Kocayayla'da, Ramazan Bayramı'yla birlikte konaklamalı sezonun açılması bekleniyor - İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır: - "Artık insanlar, şehirlerden ve apartmanlardan sıkıldılar. Doğayla iç içe yerleri tercih ediyorlar. Akdağ da doğal manzaralarıyla insanlara keyifli ortamlar sunuyor. Dolayısıyla bu yıl da Akdağ'a gelen günübirlik ve kampa gelen turist sayıları artacaktır"

Yurthaber 23-04-21 11:01

Tüketici, ramazan kolisinin içinde bilindik markaları görmek istiyor

Avansas.com araştırmasına göre, katılımcıların yüzde 60'ı orta boyuttaki ramazan kolilerini tercih ederken, iş yerleri bu yıl bir adet ramazan kolisi için ortalama 75 TL bütçe ayırmayı öngörüyor

Yurthaber 01-04-21 12:08

Başkan Tarhan: “Kadınlar yaşamak için Mezitli’yi tercih ediyor”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Türkiye geneline göre Mezitli’de daha fazla kadın yaşadığını belirterek, “Kadınların yaşamak için Mezitli’yi tercih etmesi bizim için de önemli bir mutluluk kaynağı, çünkü kadınlar kendileri için daha güvenli ve özgürlüklerini yaşama açsından rahat olabilecekleri yerleri seçiyor” dedi.Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıya katılarak Mezitli’de gerçekleştirilen uygulamaları anlattı.

Yurthaber 08-01-21 12:49

Başkan Tarhan: “Kadınlar yaşamak için Mezitli’yi tercih ediyor”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Türkiye geneline göre Mezitli’de daha fazla kadın yaşadığını belirterek, “Kadınların yaşamak için Mezitli’yi tercih etmesi bizim için de önemli bir mutluluk kaynağı, çünkü kadınlar kendileri için daha güvenli ve özgürlüklerini yaşama açsından rahat olabilecekleri yerleri seçiyor” dedi.Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıya katılarak Mezitli’de gerçekleştirilen uygulamaları anlattı.

Yurthaber 08-01-21 12:49

Yaşlı ve engellileri gasp eden o şüpheli yakalandı

Eskişehir’de özellikle yaşlı ve engellileri gasp ettiği iddia edilen şüpheli yakalandı.Alınan bilgiye göre, Zafer Mahallesi’nde farklı tarihlerde meydana gelen çok sayıda gasp olayında yaşlı ve engelli vatandaşların para ve cep telefonlarını gasp ettiği iddia edilen şüpheliye yönelik Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri operasyon başlattı.Girişleri kolay evleri tercih etmişOlayları gece geç saatlerde gerçekleştiren zanlının, olay yerlerindeki giriş çıkışları kolay olan ikametleri hedef olarak seçtiği, hedef olarak engelli ve ileri yaşta kişileri ve kamera kayıtlarının olmadığı yerleri seçtiği, olayları ikametin içerisinde insanların olduğunu bildiği halde ikamete soğukkanlılıkla girdiği, şahsın bu olayları planlayarak gerçekleştirdiği de tespit edildi.Kendisini savunamayacak vatandaşları hedef seçmişPolis, zanlı Devran K.’nin 4 ayrı gasp ve 1 hırsızlık olayına karıştığı belirlenirken, bu olaylarda beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak ve karşılık veremeyecek konumda olan şahısları hedef olarak seçtiği, bu şahıslara kendisini polis olarak tanıttığı, şahısların konut dokunulmazlığını ihlal ettiği, suçun gerçekleştirildiği yerlerin şüphelinin yakalandığı ikametin bölgesinde yakın bölgede bulunduğunu belirledi.Polis eşkali belirlenen şüpheli Devran K.’yi saklandığı eve düzenlediği operasyonda yakaladı.

Haber 13-12-20 12:44

Survivor Evrim Keklik’in televizyon programlarına eleştirisi olay yarattı!

Survivor 2020 Ünlüler-Gönüllüler yarışma programının final yapmasından sonra uzun süren bir tatil yapan Evrim Keklik fiziksel ve psikolojik yorgunluğunu üzerinden attı. Yarışmadaki arkadaşlarının aksine popüler tatil yerleri Çeşme veya Bodrum’u tercih etmeyen Evrim Keklik İstanbul’a dönünce kendisini televizyon başında buldu. Survivor Evrim’in televizyon programlarına dair yaptığı yorumlar dikkat çekti.

Magazin 10-09-20 15:42

Sıcak hava vatandaşları bunalttı

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Adıyaman’da vatandaşlar gölge yerleri tercih ediyor.Termometrelerin 40 derecenin üzerinde gösterdiği Adıyaman kent merkezinde sıcaktan bunalan vatandaşlar gölge yerleri tercih ediyor.

Yurthaber 04-09-20 14:45

Sıcak hava vatandaşları bunalttı

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Adıyaman’da vatandaşlar gölge yerleri tercih ediyor.Termometrelerin 40 derecenin üzerinde gösterdiği Adıyaman kent merkezinde sıcaktan bunalan vatandaşlar gölge yerleri tercih ediyor.

Yurthaber 04-09-20 14:45

Van Gölü kıyıları martı ölümlerinden tamamen temizlendi

Van Gölü’nün Adır Adası’nda ekolojik nedenlerden kaynaklı yaşanan martı ölümleri sonrası harekete geçen kurumlar, telef olan ve etrafa koku yayan ölü martıları toplayarak bölgeyi tamamen arındırdı.Üreme zamanlarında insanların olmadığı ve kendileri için tehlike oluşturmayan güvenli yerleri tercih eden martılar, Van Gölü’ndeki adaları seçiyor.

Yurthaber 20-08-20 15:29

Doğum lekesi ve ameliyat izini gizlemek mümkün! Bu 4 yöntemle...

Bebeklikten gelen doğum lekeleri, çocukluk kazalarından kalan izler, ameliyat yerleri... Bu tarz izler vücudun görünen yerlerinde olduğunda rahatsız edici bir his yaratabilir. Birçok kişi lekelerini gizlemek için uzun kıyafetler tercih eder ya da sahillerde bikini ve mayoyla dolaşmaya çekinir. Ama yalnızca ufak birkaç dokunuşla da bu izleri kapatabilirsiniz. Nasıl mı?

Kadin 17-08-20 08:32

LGS tercih dönemi öncesinde PYK üyeleri öğrencileri teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) arasında imzalanan protokol kapsamında illerde de belirlenen İl Protokol Yürütme Kurulları (PYK) Liselere giriş sınavı (LGS) tercih dönemi arifesinde öğrenci ve velilere Meslek liselerinin önemini anlatarak tercih de bulunmaları yönünde çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Protokol Yürütme toplantısının ardından harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Protokol Yürütümü Kurulu (PYK) protokol kapsamında oluşturulan okulların idarecileri ile öğrencileri, LGS tercih dönemi öncesinde tanıtım faaliyetlerinde bulunarak şehrin çeşitli noktalarında stant açtılar.LGS tercih döneminin son günlerinde çalışmalarına hız veren Erzurum İl Protokol Yürütme Kurulu protokol çerçevesinde belirlenen Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yakutiye Elektrik Elektronik Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi , Sultan Abdülhamit Raylı sistemler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yine Yakutiye bölgesinde bulunan Mecidiye ve Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL)’nin daha çok tercih edilmesi için şehrin önemli yerleri ile AVM ve öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde bilgilendirme amaçlı stant açarak öğrenci ve velilere Meslek liselerinin tanıtımı yapıp , tercih döneminde lise tercihinin, gençlerin kendilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlamasında ve doğru meslek seçiminde kilit rol oynadığını anlatmaya çalışıyorlar.Konu ili ilgili olarak bugün kent meydanında bir araya gelen Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve İl Protokol Yürütme Kurulu Başkanı Hakan Oral, İl Milli Eğitim Müdürü ve İl Protokol Yürütme Kurulu Üyesi Salih Kaygusuz, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç, Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Yavilioğlu, Atatürk MTAL Müdürü Osman Aksakal, Yakutiye Elektrik Elektronik Teknolojileri MTAL Müdürü Zakir Akkuş, Sultan Abdülhamit Raylı Sistemler MTAL Müdürü Fahrettin İlter, Hamidiye MTAL Müdürü İstek Bulut ile Cumhuriyet MTAL Müdürü Çiğdem Hopur Kent meydanında bir araya gelerek kurulan stantların önünde Meslek liselerinin önemini anlatıp, Meslek liselerinin faaliyetleri hakkında öğrenci ve velilere bilgiler verdiler.Öte yandan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve İl Protokol Yürütme Kurulu Başkanı Hakan Oral, İl Milli Eğitim Müdürü ve İl Protokol Yürütme Kurulu Üyesi Salih Kaygusuz yaptıkları açıklamada, öğrencilerin yapacakları tercihlerde, meslek liselerine öncelik vermelerinin önemine dikkati çekerek şu ifadelere yer verdiler.

Yurthaber 27-07-20 16:44

Kars Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyon Kararları

Kars’ta 2020 yılı Kurban Bayramı’nda dini amaç ve ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların, kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesebilmelerini sağlamak amacıyla bir takım önlemler alındı.Kentte kurban satılacak veya kesilecek yerlerin belirlenmesi ve bu konulara ilişkin diğer hususlarla ilgili tedbirlerin alınması ile ilgili şartların düzenlenmesi için Kars Valiliği İl Kurban Hizmetleri Komisyonu Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu Başkanlığı’nda toplandı.Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda alınan kararlar çerçevesin de 26.06.2020 tarihli ve 31167 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olan 2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ doğrultusunda, bütün kurum ve kuruluşların üzerine düşen sorumlulukları titizlikle yerine getirmeleri istendi.Kars Hayvan Pazarı’nın kurban satış yeri olarak belirlenmesine ve kurbanlık hayvan satışlarının bu alanda yapılmasına karar verilirken, Büyük baş hayvanlar için Belediye Mezbahanesi ve Kar-Et, küçükbaş hayvanlar için ise Kasaplar Hali’nin kurban kesim yeri olarak belirlendi.Kurbanlık hayvan satış yerlerinin tebliğ doğrultusunda, etrafı çevrili, hayvan giriş ve çıkışlarının kontrol edilebileceği, yetiştirici, satıcı ve diğer vatandaşların sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde hazırlanmasına, şartları uymayan yerlere satış yeri izni verilmemesine karar verildi.Kurban kesim yerleri dışında kalan ve kurban kesimi için uygun olan yerlerde, kendi bahçesi veya özel mülkünde kurbanlarını kendi imkanları ile kesmek isteyenlere dini ve hijyenik şartlara uyarak hayvana eziyet vermeden kesmelerine, umumun istifadesine sunulan cadde, sokak, park ve bahçelerde kurban kesilmesine müsaade edilmemesine ve kurban atıklarını poşetlemek suretiyle ağzı kapalı olarak Belediye elemanlarının alacakları uygun yerlere bırakılması kararlaştırıldı.Kurbanlık hayvanlar için sevk raporları düzenlenmeden önce kulak küpe numaraları TÜRKVET veteriner bilgi sistemi veri tabanından mutlaka kontrol edilerek hayvanların veri tabanındaki bilgileriyle uyum gösterip göstermediğine bakılacak.Kurban edilen sığır cinsi hayvanlara ait kulak küpe veya pasaportların kesim yerlerindeki görevliler, muhtarlar, din görevlileri, belediye zabıta memurları aracılığı ile 14 Ağustos 2020 Cuma günü mesai bitimine kadar İl Tarım Müdürlüğüne teslim edilmesine karar verildi.Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığınca kendi görev sahalarına giren ve “Kurban Hizmetleri Komisyonunca” belirlenen kurbanlık hayvan satış ve kesim yerlerinde kurbanlık hayvanların belge ve sağlık kontrollerinin yapılması için yeterli sayıda veteriner hekim ve araç görevlendirilmesine, kurban kesmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına, hayvan refahına ve çevre temizliğine uygun olarak bizzat kesmelerine ve vekâlet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmalarına ve yetkili kurumlarca kesim yerlerinde yeteri kadar din görevlisi, güvenlik görevlisi, kasap ve yardımcı personel bulundurulacak.Düzenlenen toplantıda; Kurban olarak satın alınacak hayvanların sağlıklı, besili, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu, nakil belgesi olan, Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenen koruyucu aşıları yapılmış ve hayvan kimlik sistemine kayıtlı olanlardan seçilmesi, gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanların kurbanlık olarak kesilmesinin önlenmesi, kurban edilmesi uygun olan hayvanlardan öncelikle erkek olanların tercih edilmesi gerektiğinin vatandaşa hatırlatılacak.Kurban satış ve kesim yerlerinde Covid-19 salgını sebebiyle Komisyonların İl Pandemi Kurulu tavsiyesi ve İl Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu kararlar çerçevesinde gerekli tedbirleri alacaklardır.Kurban kesim hizmetleri irtibat bürosunun Kars İl Müftülüğü’nce belirlenmesine Kars Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonunca karar verildi.

Yurthaber 16-07-20 14:05

Marmaris'te şaşırtan anlar! Plaj ve ana caddede görüntülendi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, sessiz yerleri tercih etmesi nedeniyle insanların görmeye pek alışkın olmadığı Ak balıkçıl kuşu görüldü. Kısıtlamanın olduğu kentte yetişkin bir kara kaplumbağasının ana caddede ilerlemesi ise dikkat çekti.

Haber 24-05-20 18:03

Antalya’da sıcaklıklar arttı, arılar yaylaya taşındı

Hava sıcaklığının artmasıyla çoğu kişinin yüksek rakımlı yerlerdeki yazlıklarına gittiği Antalya’da bal üreticileri de arılarını yaylalara taşıdı.Antalya’da sahil bölgelerde hava sıcaklığının artması nedeniyle vatandaşlar yüksek rakımlı yerleri tercih ederken, Korkuteli’nde bal üreticileri arılarını yaylalara taşıdı.

Yurthaber 07-05-20 11:47

Antalya’da sıcaklıklar arttı, arılar yaylaya taşındı

Hava sıcaklığının artmasıyla çoğu kişinin yüksek rakımlı yerlerdeki yazlıklarına gittiği Antalya’da bal üreticileri de arılarını yaylalara taşıdı.Antalya’da sahil bölgelerde hava sıcaklığının artması nedeniyle vatandaşlar yüksek rakımlı yerleri tercih ederken, Korkuteli’nde bal üreticileri arılarını yaylalara taşıdı.

Yurthaber 07-05-20 11:47

Kapadokya'daki turizmciler koronavirüs süreci sonrasından umutlu

TUROYD İç Anadolu Bölge Yürütme Kurulu Nevşehir İl Temsilcisi Nazif Demir: - "Dünyayı etkileyen koronavirüs nedeniyle turizmde, daha küçük işletmelerin ön plana çıkıp tercihte ilk sıralara oturacağı görülüyor. Kapadokya bölgesi bu konuda çok şanslı. Bölgede son yıllarda artan butik oteller tercihte ön plana çıkacak" - Kapadokya Turizm Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği Meclis Üyesi Abdullah İnal: - "Artık insanlar kalabalıkların bulunduğu yerleri fazla tercih etmeyecektir. Bu süreç Kapadokya'yı olumlu yönde etkileyecektir"

Yurthaber 07-05-20 11:10

Milenyum kuşağı daha az borçlanarak gayrimenkul sahibi oluyor

Coldwell Banker Global Luxury raporuna göre milenyum kuşağı 2030 yılında bugünün beş katı daha fazla zenginliğe sahip olacak - Coldwell Banker Global Luxury Eğitmeni Aylin Pelin Onar: - "Milenyum kuşağı gayrimenkul sektörüne yön vermekte. Belirtildiği üzere 5 katı büyülükte ki bir servet aktarımından bahsediyoruz. Mülkiyet kavramı bu jenerasyon içinde oldukça önemli. Ancak trend olarak daha çok ulaşımın kolay olduğu, aktivite, spor, sağlık olanaklarına ulaşabildikleri, sosyalleşebildikleri, basitleştirmek gerekirse arzu ettikleri olanakları kısa sürede elde edebilecekleri yerleri ve mülkleri tercih ediyorlar"

Finans 03-01-20 14:50

Yılbaşı biletlerine yoğun ilgi

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişi için dün satışa sunduğu biletlere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar bayi önlerinde kuyruklar oluşturdu - Milli Piyango Bayisi Ali Haydar: - "Vatandaşlar bilet almak için sabit satış noktası olan bayileri ve tanıdıkları yerleri tercih etsinler" - Daha önce sattığı bilete büyük ikramiye isabet eden bayi Ahmet Yüksek: - "Satışlardan memnunum. Geçen yıl 1,5 milyon liralık bilet sattım, bu yıl ise 3 milyon liralık satış yapmayı umuyorum" - Emekli Güngör Serin: - "10 adet bilet aldım. İkramiye çıkarsa çoluk çocuğa yardım edeceğim, borçlarımı da kapatmak istiyorum"

Finans 30-11-19 18:52

Başkent’te haşereyle etkin mücadele

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaz döneminde de haşereyle etkin mücadelesini sürdürdü.Başkentlilerin rahat bir yaz geçirmesi için özellikle sıcak havalarda sıkça tercih edilen yeşil alanlar ve parklarda ilaçlama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, foseptik, rögar, çöp konteynerleri, pazar yerleri, hayvan besihaneleri, dere yatakları, gölet ve sulak alanlar gibi vektör üremesinin yoğun olduğu noktalarda ilaçlama çalışmalarını titizlikle yürüttü.

Yurthaber 30-09-19 17:20

Şampiyonalara 3 bin rakımda hazırlanıyorlar

Türkiye'nin farklı illerden gelerek Van'da kampa giren kayaklı koşu milli takım sporcuları, uluslararası şampiyonalara 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde günde çift antrenman yaparak hazırlanıyor - 15 gün sürecek kamp kapsamında müsabakalara en iyi şekilde hazırlanmaya çalışan sporcular, dayanıklılığı artırmak için rakımı en yüksek ve engebeli bölgeleri tercih ediyor - Kayak koşu milli takım antrenörü Muhammet Kızılaslan: - "Sporcularımızda vücudun her bölgesindeki kasların iyi çalışması gerekiyor. Sporcuların hemoglobin sayısının yüksek olması gerekiyor. Tüm bunları oksijensiz ortamlarda ancak yapabiliyoruz. Bu nedenle yüksek rakımlı yerleri tercih ediyoruz" - Milli sporcu Murat Tetik: - "Kamplarımızı yüksek irtifada yapıyoruz. Bu durum dayanıklılığımızı daha çok artırıyor."

Yurthaber 28-09-19 12:36
Van

Kuşadası’na 3 gemiyle 4 bin 230 turist geldi

Kruvaziyer turizmin başkenti Kuşadası’na 3 gemiyle toplam 4 bin 230 günübirlik turist geldi.Bahama bayraklı "Marella Discovery 2" bin 850 yolcu, Malta bayraklı "Celestyal Olympia" bin 674 yolcu ve Bahama bayraklı "Seven Seas Voyager" ise 706 yolcusuyla sabah saatlerinde Kuşadası Ege Port Limanı’na yanaştı.Gemilerden inen çoğunluğu ABD’li turistler önce otobüslerle Efes ve Meryem Ana gibi tarihi ve turistik yerleri gezmeye giderken, gemide kalan turistler ise Kuşadası çarşılarında gezmeyi tercih etti.

Yurthaber 03-09-19 13:15

İşte KOAH ve astım hastalarına nefes aldıracak öneriler!

Yüksek sıcak ve nem oranlarının KOAH ve astım şikayetlerini artırdığına dikkat çeken TÜSAD KOAH Çalışma Grubu, hastaların yaz mevsimini rahat geçirmeleri için tavsiyelerde bulundu. Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) KOAH Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Can Öztürk, “KOAH ve astım hastaları aşırı sıcak havaya maruz kalmaktan kaçınmalı. Tatilde ise havası temiz yerleri tercih etmeli.” diyerek bu mevsimde gidilebilecek şehir önerilerini paylaştı.

Trend 17-08-19 07:13

Atama Kararnamesine göre 403 Mülki İdare Amirinin görev yeri değişti

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 403 Mülki İdare Amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildiği bildirildi .Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık merkezinde görevli 10 mülki idare amirinin yerleri değiştirilirken, 13 Kaymakam ve 4 Vali Yardımcısı Bakanlık merkezinde değişik görevlere getirildi.Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görev yapmakta olan 29 mülki idare amiri, yapılan değerlendirmeler neticesinde Mülkiye Müfettişliğine atanırken merkezde görev yapan 4 mülki idare amirinin, vali yardımcılığı ve Kaymakamlığa atamaları yapıldı.Geçtiğimiz dönemde de uygulanmaya çalışılan, vali yardımcılarının kaymakamlık görevine atanmalarına devam edilmiş, bu kapsamda 616 olan Vali Yardımcısı sayısı 3 yıllık süreç içerisinde 315’e indirilmişti.Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan tüm ilçelere Kaymakam ataması gerçekleştirilirken söz konusu kaymakamların belirlenmesinde tecrübeli ve başarılı olanlar tercih edildi.Öte yandan, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde görev yapan vali yardımcıları, kaymakamlar ve özellikle kayyumluk görevi icra edenlerden tayine tabi olanlar daha üst görevlerde değerlendirildi.Buna göre:- Batman Vali Yardımcısı ve Batman Belediyesi Kayyumu Ertuğ Şevket Aksoy Muğla-Marmaris Kaymakamlığına,- Şırnak Vali Yardımcısı ve Şırnak Belediyesi Kayyumu Turan Bedirhanoğlu İstanbul-Küçükçekmece Kaymakamlığına,- Şırnak-Cizre Kaymakamı ve Cizre Belediyesi Kayyumu Faik Arıcan İzmir-Buca Kaymakamlığına,- Hakkari-Çukurca Kaymakamı ve Çukurca Belediyesi Kayyumu Temel Ayca Ankara-Beypazarı Kaymakamlığına,- Siirt-Eruh Kaymakamı ve Eruh Belediyesi Kayyumu Murtaza Dayanç Antalya-Kemer Kaymakamlığına,- Van-İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediyesi Kayyumu Cemil Öztürk Antalya-Gazipaşa Kaymakamlığına,- Ağrı-Diyadin Kaymakamı ve Diyadin Belediyesi Kayyumu Olgun Öner Nevşehir-Avanos Kaymakamlığına,- Van-Bahçesaray Kaymakamı ve Bahçesaray Belediyesi Kayyumu Onur Şatıroğlu Antalya-Demre Kaymakamlığına,- Van-Edremit Kaymakamı ve Edremit Belediyesi Kayyumu Atıf Çiçekli Antalya Vali Yardımcılığına,- Mardin-Kızıltepe Kaymakamı ve Kızıltepe Belediyesi Kayyumu Mehmet Yüzer İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına,- Siirt Vali Yardımcısı ve Siirt Belediyesi Kayyumu Ceyhun Dilşad Taşkın İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına,- Van-Muradiye Kaymakamı ve Muradiye Belediyesi Kayyumu Harun Yücel İlleri İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına,- Bitlis-Ahlat Kaymakamı ve Ovakışla Belediyesi Kayyumu Mustafa Akgül Mülkiye Müfettişliğine,- Diyarbakır-Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediyesi Kayyumu Serdar Kartal Mülkiye Müfettişliğine,- Hakkari-Yüksekova Kaymakamı ve Yüksekova Belediye Kayyumu Ramazan Kendüzler Mülkiye Müfettişliğine,- Erzurum-Hınıs Kaymakamı ve Hınıs Belediyesi Kayyumu Bülent AY Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğüne,- Diyarbakır-Silvan Kaymakamı ve Silvan Belediyesi Kayyumu Adem Çelik Isparta-Eğirdir Kaymakamlığına,- Muş-Bulanık Kaymakamı ve Bulanık Belediyesi Kayyumu Hacı Arslan Uzan Çanakkale-Ezine Kaymakamlığına,- Batman-Beşiri Kaymakamı ve Beşiri Belediyesi Kayyumu Mustafa Maslak Erzurum-Aziziye Kaymakamlığına atanırken,İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerin ilçelerine ve stratejik öneme sahip diğer ilçelere, genç ve dinamik kaymakamların ataması gerçekleştirildi.

Haber 08-08-19 06:52

'Veteriner gözetimindeki geçici kesim yerleri tercih edilmeli'

TÜRK Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, kurbanlıkların yetkili kasaplarca veteriner gözetiminde kesilmesi gerektiğini belirterek, "Yerel yönetimler tarafından tesis edilen, veteriner gözetimi olan geçici kesim yerleri tercih edilmeli" dedi.  TVHB Merkez Konseyi Başkanı Eroğlu, Kurban Bayramı öncesi; kurbanlıkların seçimi, kesim şartları ve etlerin muhafazasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber 06-08-19 12:40

Çocuklar tehlikeye rağmen süs havuzlarında serinliyor

Adıyaman’da sıcak havadan bunalan çocuklar serinlemek için tehlikeye rağmen süs havuzlarına giriyor.Kent genelinde etkili olan sıcak hava nedeniyle gölge ve serin yerleri tercih eden vatandaşların yanı sıra çocuklar ise suyu tercih ediyor.

Haber 19-07-19 09:03

Şırnaklılar, Feraşin yaylasına akın etti

Bayramda tatile gidemeyen vatandaşlar günlerini değerlendirmek için Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinin Feraşin ve 2 bin 850 rakımlı Kato Dağı eteklerinde bulunan yaylalara akın etti.Şırnak’ta vatandaşlar, aileleriyle birlikte kentin gürültüsünden uzak yerleri tercih etti.

Haber 08-06-19 15:48

Fotoğraf paylaşımları seyahat tercihlerini etkiliyor

İnternet ve sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte yapılan yorumlar, fotoğraflar, blog yazıları ve benzeri paylaşımlar seyahat edeceklerin karar verme ve satın alma süreçlerinde önemli rol oynuyor - TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya: - "Fotoğraf paylaşımları, seyahat tercihlerini etkiliyor. İnsanlar artık fotoğraflarda gördükleri yerleri deneyimlemek için seyahat etmeye başladı" - "Ülke nüfusumuz çok genç. Aile tatillerini gençler belirliyor. İnsanlar artık 20 gün bir yerde tatil yapmak yerine 5'er gün 4 farklı yerde tatil yapmayı tercih ediyor. Yurt dışındaki tercih eğilimleri de bu yönde"

Finans 24-05-19 11:03

Bu yerlere gitmek cesaret ister!

Her zaman tatile çıkarken lüks ve eğlenceli yerleri tercih etmekten sıkıldıysanız bu adrenalin dolu turizm beldeleri sizlere çok iyi gelecek. Gitmesi gezmesi cesaret isteyen hikayeleriyle tüylerinizi ürpertecek yerleri sizler için biraraya getirdik. Mecara severler şimdiden bavulları hazırlamaya başlayabilir!

Trend 27-04-19 13:31

Vatandaşlar halk pazarı yerine tanzimi seçti

Samsun’da vatandaşlar halk pazarındaki fiyatları pahalı bulunca alışverişlerini tanzim satış noktalarından yapmayı tercih etti.Türkiye’de büyük şehirlerde uygulanan tanzim satış yerleri, 27 Şubat’tan itibaren Samsun’da da hayata geçti.

Haber 02-03-19 15:42

Dünyanın en etkileyici buzdan otelleri

Buzdan oteller herkesin merak ettiği, ilgisini çektiği tatil yerleri olarak biliniyor. Kış tatiline fark ve renk katmak için ideal bir tercih olan buzdan oteller, misafirlerine konforlu bir deneyim yaşatmak için tüm imkanları sağlıyor.

Trend 30-12-18 12:44

Hakkari’de yeni yıl hazırlıkları

Hakkari’de yeni yıl öncesi esnaf, hazırlıklarını tamamladı.Hakkarili esnaf, yeni yıla sayılı günler kala iş yerlerini süslerken, otellerin yanı sıra kafe ve eğlence merkezlerinde de hareketlilik yaşanıyor.Vatandaşlar ise canlı müzik olan yerleri tercih ettiklerini, aileleri ile birlikte yeni yıla girecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, barış ve huzur dolu bir yıl temennisinde bulundular.

Yurthaber 28-12-18 17:15

Ne kadar isteseniz de asla gidemeyeceğiniz 5 yer!

Dünyanın pek çok yerine gitmek, görmek istiyoruz. Bazen gözde yerleri tercih ederken bazen de az bilinen sakin yerleri seçiyoruz. Seyahat edebileceğimiz pek çok güzel şehir, ülke var. Bir de öyle yerler var ki ne kadar istersek isteyelim seyahat edemeyeceğimiz, göremeyeceğimiz türden. Bu yerlerden bazıları devletler tarafından korunurken, bazıları da tehlike arz etmesi sebebiyle ziyarete kapatılabiliyor.

Trend 08-12-18 14:47

Bütün İstanbullular hafta sonu bakın nereye gidiyor!

İstanbul‘da yaşayan herkes şehrin o boğucu monoton hayatından kaçmak için hafta sonu tatillerini şehre yakın ama şehir gürültüsünden uzak yerleri tercih ediyor. Siz de eğer bu hafta sonu çok uzaklara gitmeden İstanbul’dan uzaklaşmak istiyorsanız, Instagram’ın fenomen gezgini @seyahatimgeldi hesabının yazarı Birten Çankaya‘nın hazırladığı bu rehbere bir göz atın…

Trend 21-11-18 16:48

Osmaneli’ne yeni yerleşim yerleri yapılıyor

Bilecik’in Osmaneli ilçesine yeni yerleşim yerleri yapılıyor.Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Balçıkhisar Mahallesi’nde yeni yol, sel önleme göleti ve park çalışmalarıyla Osmaneli’nin en uç noktasını da çok değerli ve çok tercih edilecek yerleşim yeri yaptıklarını ifade etti.

Yurthaber 31-10-18 12:05

İkiz doktorlar Ordu'da şifa dağıtıyor

Tek yumurta ikizi doktorlar Onur ve Oğuz Şahin ilk görev yerleri olan Ordu'da hastalara şifa dağıtıyor - Dr. Oğuz Şahin: - "Farklı mesleği seçebilirdik ya da farklı illerde yaşayabilirdik. Ama bizim tercihimiz bu yönde oldu. Çünkü biz bu şekilde yaşamayı tercih ettik ve bu şekilde de mutluyuz" - Dr. Onur Şahin: - "Bazı insanlar bizi iki ayrı kişi değil, tek kişi olarak düşünüyordu. Bir araya geldiğimizde çok şaşıran oluyor"

Haber 11-10-18 11:06

Dünyanın en tehlikeli tatil yerleri

Tatil bölgeleri kimi zaman dinlenmek, kimi zaman yeni kültürleri tanımak için tercih edilen yerler olarak görülse de bazen tatilcilerin kararları bu düşünceyi yerle bir edebiliyor. Mesela adrenalin tutkunları. Tek isteği heyecan duyacağı ve tehlikeyi iliklerine kadar hissedeceği bir tatil geçirmek olan adrenalin meraklısı tatilciler, kendilerine benzersiz rotalar çizebiliyor.

Trend 08-10-18 14:30

Kavurucu sıcaklarından kaçan Iraklı turistlerin ilk tercihi Türkiye

Irak Turizm Kurulu Başkanı Mahmud ez-Zubeydi: "Iraklılar, yakın ülkeleri tercih ediyor. Çoğu da Türkiye'ye gidiyor. Havası, çarşıları, turistlere yönelik uygulamalarının kolaylığı ve kültürel yakınlık bunda etkili oluyor" - Banyas Seyahat Acentesi Müdürü Hasan Ali: "Seyahat acentelerinin verilerine göre, turistik ziyaret amacıyla her hafta ortalama 22 bin 500 Iraklı Türkiye'ye gidiyor" - Tatil için Türkiye'yi tercih eden Abdulmunim Rahim isimli Iraklı: "Türkiye hakkında çok şey duymuştum. Doğal güzellikleri, turistik yerleri anlatılırdı hep. O yüzden bu yaz tatilimi Türkiye'de geçirdim"

Haber 14-08-18 13:12

Kerem Bursin ve Serenay Sarıkaya çoğunluğa uymadı!

Ünlü isimler yazın tatil için Bodrum, Çeşme ya da Avrupa ve ABD gibi yerleri tercih ederken, ilişkilerinde sorun yaşandığı iddia edilen Serenay Sarıkaya ve Kerem Bursin, gözlerden uzak bir yeri seçti.

Magazin 13-08-18 10:48

Faslı turistlerin rotası: İstanbul

Rabat'taki Tut Seyahat Acentası Müdürü Muhammed Bineisi: "Turistler açısından Türkiye'deki hizmetlerin iyi oluşu, fiyatların uygunluğu da Faslıların rağbet göstermesine neden oluyor" - Tut Seyahat Acentası Ticari Sorumlusu Emine Huveyt: "İstanbul'un cazibe merkezleri, tarihi yerleri, kültürel yönü, Faslılarda bu şehri ziyaret etme arzusu uyandırıyor. İstanbul, mimari açıdan ve alt yapı bakımından da bir şaheser" - Faslı gazeteci Hannan en-Nebli: "Türkiye artık gençlerin tercih ettiği bir yer oldu. Ziyaretin diğer ülkelere kıyasla daha uygun bir fiyata mal olması ve vize istememesi de taleplerin belirleyici unsurları arasında"

Haber 11-08-18 12:44

Aşırı sıcaklardan bunalanlar için Tire'de 'yeşil serinlik'

TİRE (İzmir), DHA)- İZMİR'in Tire ilçesi, Temmuz sıcaklarından bunalanlar tarafından mesire yerleri ve göletleri için tercih ediliyor.

Haber 24-07-18 09:28

KPSS 2018/7 tercih kılavuzu - KPSS sınav giriş belgesi (2018 KPSS ne zaman?)

Kamu Personel Seçme Sınavı olan KPSS giriş belgesi ÖSYM tarafından yayınlandı. Kamu kurum kuruluşlarında çalışmak isteyen adaylar, bu sene yapılacak olan KPSS ne zaman merak ediyorlar. KPSS, genel yetenek, genel kültür,eğitim bilimler, alan bilgisi ve öğretmenlik alan bilgisi olarak yapılacak. 1 milyon fazla kişinin gireceği ÖSYM tarafından duyurulan KPSS sınav yerleri nereden öğrenilir? KPSS sınavları ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Haber 16-07-18 13:59