Seyahat Haberleri

Uçuş görevlisi uçakta neden asla tuvalet kağıdı kullanmadığını açıkladı! İtirafı sosyal medyayı ikiye böldü

Cher Dallas adlı bir uçuş görevlisi, uçak tuvaletlerinde tuvalet kağıdı kullanmamak dahil olmak üzere uçuşta yapılmaması gereken şeylerle ilgili en önemli ipuçlarını TikTok'ta paylaştı. O paylaşım kullanıcıların ilgisini çekerek viral olmayı başardı.

Trend 06-04-2024 15:24

Pilotların uçaklardaki uyku odalarını gösterdi! Görüntüler sosyal medyada gündem yarattı! 'Yeni korkunun kilidi açıldı'

Pilotların uçakta biraz dinlenmek için nereye gittiklerini hiç merak ettiniz mi? Bir pilot sosyal medyadan uzun mesafeli yolculuklarda pilotların dinlemesi için özel olarak uçakta ayarlanan bölmeleri gösterdi. Paylaşımı sosyal medyada gündem yaratmayı başardı.

Trend 14-02-2024 15:44

TUREB'den yeni yasa teklifine tepki: Meslek bitme noktasına gelir

Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunulan değişiklik teklifinde yer alan Turist Rehberleri Meslek Yasası ile Seyahat Acenteleri Birliği yasasında değiştirilmesi öngörülen bazı maddelerden dolayı rahatsızlıklarını dile getiren Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) yönetim kurulu üyesi Levent Kahveci yeni teklifle ilgili, "Rehberlerin mesleğini bitirme noktasına getirecek ve önüne geçilemez bilgi kirliliklerine de yol açacaktır" dedi.

Haber 13-02-2024 13:54

Uzun Mesafe Uçuşlarda Rahat Etme İpuçları

Uçakla seyahat etmek bazen yorucu ve konforsuz olabiliyor. Hele ki bu yolculuk uzak mesafeye yapılıyorsa ve çocukla seyahat ediyorsanız konforunuzun ve uçuş rahatlığınızın sağlanması daha büyük önem kazanır.

Haber 26-01-2024 07:51

Yerli turistlerin seyahat harcamaları yüzde 80 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 'hanehalkı yurt içi turizm' verilerine göre, yerli turistlerin bu yılın temmuz-eylül döneminde yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 79,9 artarak 113 milyar 996 milyon 644 bin liraya yükseldi.

Finans 23-01-2024 17:28

İsrail'den vatandaşlarına İngiltere ve Fransa dahil bazı ülkelere seyahat uyarısı!

İsrail yönetimi İngiltere, Fransa ve Avustralya dahil çeşitli ülkelere ilişkin seyahat uyarısını güncelledi. Vatandaşlarına zorunlu olmadıkça yurt dışı seyahatlerinden kaçınmaları çağrısı yaptı.

Haber 04-12-2023 21:15

Bikini giydiği için uçuştan men edildi! İyi bir nedenim vardı dedi ama kimse kabul etmedi... Sosyal medyadan tepki çekti

Brezilyalı bir fenomenin havaalanına bikini ve parlak mavi peruktan başka bir şey giymeden gelmesinin ardından uçağa binmesi yasaklandı. Fenomen isim sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duruma isyan ederken kullanıcıların tepkileri de gecikmedi.

Trend 25-10-2023 15:49

Seyahat izin belgesi nedir? Seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Tüm dünyayı etkileyen Covid 19 virüsü nedeniyle sosyal yaşamda birçok değişiklik ve yenilik yaşanmıştır. Bu değişikliklerden biri de seyahat alanında uygulanmıştır. Bir şehirden diğerine ya da bir ülkeden diğer bir ülkeye seyahat etmek için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekli tutuldu. Seyahat İzin Belgesi de sosyal hayata pandemi dönemi ile birlikte giren yeniliklerden biri olarak kabul edildi.

Haber 11-08-2023 20:11

Yurtlar ücretsiz olunca gençler tatilde Mardin'in tarihi mekanlarını gezmeyi seçti

Gençlik ve Spor Bakanlığının (GSB) yurtlarında ücretsiz konaklama imkanından yararlanan 300 genç, yaz tatilinin bir bölümünü geçirmek üzere binlerce yıl farklı medeniyetlere beşiklik eden, tarihi ve turistik mekanlarıyla ilgi gören Mardin'i tercih etti.

Yurthaber 03-08-2023 12:17

Yolculuklarınızda yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz 2023'ün en iyi seyahat yastığı modelleri

Seyahate çıkmak her ne kadar heyecanlı ve eğlenceli bir aktivite olsa da yol boyunca istenen konforun sağlanması bazen bir o kadar zorlayıcı olabiliyor. Özellikle uzun süreli yolculuklar sırasında rahat şekilde dinlenebilmek ve uyuyabilmek için seyahat yastığına çokça ihtiyaç duyuluyor. Siz de birbirinden konforlu ve kaliteli yastıklar sayesinde boyun ağrısı çekmeden yolculuklarınızı tamamlamak istiyorsanız gelin, 2023 yılının en iyi modellerine birlikte göz atalım.

Haber 03-07-2023 17:09

Tatile gidecekler bu ürünleri çok beğenecek! Seyahatlerinizde hayatınızı kolaylaştıracak uygun fiyatlı ürünler

Seyahat etmek ister tatil için ister iş için olsun, bazen oldukça zor bir hâle gelebiliyor. İhtiyacımız olan tüm ürünleri aynı anda yanımıza alabilmek, her birini çantaya sığdırabilmek, onları konforlu bir şekilde yanımızda taşıyabilmek her zaman kolay olmuyor. Fakat endişelenmeyin! Yolculukları çok daha rahat hâle getirecek, işimizi birçok açıdan kolaylaştıracak seyahat ürünleri mevcut. Sizin için onlardan birkaç tanesini bir araya getirdik.

Haber 18-05-2023 19:09

Bitlis'te 2 yolcunun üst aramasında 10 kilogram eroin ele geçirildi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde otobüste seyahat eden 2 yolcunun üst aramasında 10 kilogram eroin ele geçirildi.

Yurthaber 18-05-2023 07:43

Sosyal medya fenomeni Starly Santos gerçek aşk için gittiği her ülkede bir sevgili bulduğunu söyledi! Hala arıyor

Sosyal medya fenomeni Starly Santos aşk hayatına dair yaptığı ilginç bir açıklamayla dikkatleri üzerine çekti. Gerçek aşkı aradığını ifade eden fenomen dünyanın çeşitli bölgelerine seyahat ederek her ülkede bir sevgili buluyor. Seyahatlerini ve her ülkede sevgilisiyle yaşadığı deneyimi paylaşan Santos kısa sürede viral olmayı başardı.

Trend 21-04-2023 11:18

Tatile ya da seyahate çıkacak kişilerin mutlaka yanlarında bulundurması gereken ürünler

Tatile ya da seyahate çıkmak gibisi yok çünkü günlük rutinlerden uzaklaşmak ve yeni yerler görmek herkese iyi gelir. Tabii keyifli bir tatil geçirmek için hazırlık sürecine önem vermeniz şart. Örneğin tatile çıkmadan önce valizinize mutlaka koymanız gereken bazı hayat kurtarıcı eşyalar. Peki, ne mi bu eşyalar? Haydi gelin, bu sorunun cevabına birlikte göz atalım!

Haber 08-03-2023 16:45

Bol bol seyahat edip bagaj parası ödemek istemeyenlere: Kabin boy valizlere daha çok eşya nasıl sığdırılır?

Yakın zaman planlarınız arasında tatile çıkmak varsa ve uçakla seyahat edecekseniz, kabin boy valiz kullanarak ekstra bagaj parası ödemeden tüm eşyalarınızı yanınızda götürebilirsiniz. Nasıl mı? Okumaya devam edin!

Haber 20-02-2023 18:02

Seyahatlerinin en büyük sırrını paylaştı! “Uçakta en kötü koltuğu seçmelisiniz”

Sosyal medyadan seyahatlerini paylaşan John Burfitt uçak yolculuklarının sorunsuz geçmesi için her zaman kimsenin tercih etmediği ve ‘kötü koltuk’ olarak nitelendirilen yerleri seçtiğini söyledi. Seyahatlerinin en büyük sırrının koltuk seçimi olduğunu dile getiren Burfitt, “Sakin bir yolculuk istiyorsanız uçakta en kötü koltuğu seçmelisiniz” dedi.

Trend 11-01-2023 17:41

Seyahatte kaos yaşamak istemeyenler buraya! Seyahat fenomeni her tatilinden önceki üç kuralını açıkladı

Seyahat konusunda yaptığı paylaşımlar sayesinde kısa sürede fenomene dönüşen Evie Instagram’dan yaptığı açıklamada her tatilinden önce kontrol ettiği üç kuralı olduğunu söyledi. Sosyal medyada “Mumpacktravel” kullanıcı adıyla paylaşım yapan Evie, tatillerinde kaos yaşamamanın bu kurallara bağlı olduğunu dile getirdi.

Trend 21-12-2022 17:27

Sürekli seyahat edenlerin çok işine yarayacak ürün önerileri

Seyahat etmeyi çok seviyor veya sık sık seyahat etmek zorunda mı kalıyorsunuz? Cevabınız "Evet!" ise seyahatlerinizi olduğundan daha keyifli hâle getirecek ürünler arıyor olabilirsiniz. Sizin için en kullanışlı ve konforlu seçenekleri bir araya getirdik. Gelin, gezilerinizde çok işinize yaracak ürünleri beraber inceleyelim.

Haber 09-12-2022 17:08

Otel ziyaretlerinizi çile olmaktan çıkaracak seyahat ürünü önerileri

Otel ortamlarında evinizdeki konforu bulamayabilirsiniz. Ancak sık seyahat ediyorsanız aradığınız rahatlığı yakalamanın pek çok yolu var. Şişme ortopedik yastıktan termosa, şifreli asma kilitten seyahat havlusuna kadar keyifli bir seyahat süreci ve otel yaşamı geçirebileceğiniz ürünleri bir araya getirdik. Gelin, yardımcınız olabilecek kaliteli ürünlere hep birlikte göz atalım!

Haber 08-12-2022 16:35

İki ülke vatandaşlarını da heyecanlandıran gelişme! O ülkeye pasaportsuz gidilebilecek

Türkiye'de yaşayan vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak için bir adım daha atılıyor. Halihazırda pasaportla giriş yapılan Bosna Hersek'e, yakında geçilecek yeni uygulamayla kimlik kartıyla geçiş sağlanabilecek. İki ülke kimlikle seyahat anlaşması üzerinde mutabakata vardı. Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle beraber duyuru yapılacak ve iki ülke arasında yeni bir dönem başlayacak.

Haber 15-11-2022 20:39

Sık seyahat edenlerin işine yarayacak valiz doldurma tüyoları ve yardımcı ürünler

Seyahat öncesinde yapılacak işlerin başında valiz hazırlığı geliyor. Çünkü olmazsa olmaz eşyalarımızın düzenli bir şekilde valizimizde yer alması epey önemli. Tabii, ihtiyacımız olan ürünleri valizimizin içine eksiksiz yerleştirmek için alandan tasarruf etmemiz gerekiyor. Siz de “Seyahat için valizimi nasıl hazırlayacağım?” diyenlerdenseniz derlediğimiz valiz hazırlama tüyolarına ve yardımcı ürünlere vakit kaybetmeden göz atmalısınız.

Haber 01-11-2022 17:29

Eski otel çalışanı seyahat tutkunlarını uyardı! “Bunları bir asla otel odasında yapmayın”

Eski bir otel çalışanı olan Roze isimli bir kadın TikTok’tan yaptığı paylaşımda seyahat tutkunlarını bir otel odasında yapmamaları gereken davranışlar konusunda uyardı. TikTok’ta “Rozeinitaly” kullanıcı adıyla paylaşım yapan kadın seyahat tutkunlarının daha güvenli bir gezi geçirmesi için otel odası kullanımında dikkat etmesi gereken noktaları anlattı.

Trend 26-10-2022 17:34

Uçuş görevlisi iniş sırasında yolcuların asla basmaması gereken düğmeyi gösterdi

Eski bir uçuş görevlisi olan Kat Kamalani sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar sayesinde kısa sürede ünlü olmayı başardı. Eski uçuş görevlisi, yolcuların uçakta en sık yaptığı hataları ve merak edilenleri cevapladığı sosyal medya hesabıyla dikkatleri çekti. Kamalani son olarak yolcuların iniş sırasında çağrı düğmesine neden basmaması gerektiğini anlattığı bir paylaşım yaptı.

Trend 17-10-2022 17:30

30 yaşında gelmeden dünyayı dolaştı! “Dünyadaki her ülkeye gittim. İşte ziyaret etmeniz gereken yerler...”

Danimarkalı Henrik Jeppesen çocukluğundan beri en büyük tutkusunun seyahat etmek ve yeni yerler keşfetmek olduğunu dile getirerek 30 yaşında gelmeden en büyük hayalini gerçekleştirdi. Dünya dolaşarak her ülkeyi gördüğünü ifade eden Jeppesen, diğer insanların mutlaka görmesi gerektiğini düşündüğü favori ülkelerini paylaştı.

Trend 17-10-2022 17:15

Uçak seyahatlerinde bu kuralara dikkat edin! “Kalkış ve iniş sırasında pencerelerinizi açın”

Reddit’te ismini açıklamak istemeyen bir kabin memuru tarafından paylaşılan seyahat tüyosu kullanıcıların ilgisini çekti. Kabin memuru kalkış ve inişlerde mutlaka uçak içindeki pencerelerde bulunan panjurların açık tutulması gerektiğini söyledi.

Trend 20-09-2022 17:37

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, Adana'da seyahat acentelerinin temsilcileriyle buluştu

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, Adana'da seyahat acentelerinin temsilcileriyle buluştu

Yurthaber 17-09-2022 13:40

Yolculuklarda yer kaplamadığı için tercih edilen seyahat boy kişisel bakım ürünleri

Seyahat çantası hazırlarken yaşanan en büyük sıkıntılardan biri, yanınıza almanız gereken malzemelerin fazla yer kaplaması ya da çantanıza sığmaması oluyor. Bu nedenle pek çok ürünün, seyahat boy olanları üretiliyor. Sizin için şampuandan diş fırçasına, cilt bakım setinden güneş koruyucuya kadar en kullanışlı seyahat boy ürünleri bir araya getirdik. Gelin, bu ürünlere birlikte göz atalım.

Haber 16-09-2022 14:53

Çocukların hayallerindeki tren seyahati Doğu Ekspresi ile gerçekleşti

Erzincan'dan Erzurum'a seyahat eden 16 öğrenciden Cenk Gülez: - "Biz beldemizden geçen trene binmek istiyorduk. Bu nedenle trene binme hayalleri kuruyorduk. Öğretmenimizin bizlere verdiği destekle onların resimlerini çiziyorduk"

Yurthaber 13-09-2022 11:50

Listeye Bosna Hersek ve Sırbistan da eklendi! İşte kimlikle seyahat edilebilecek ülkeler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Sırbistan'da yaptığı açıklamada iki ülke vatandaşlarının kimlikle seyahat edebileceklerini duyurdu. Daha önce de Bosna-Hersek yapılan aynı anlaşmayla birlikte Türkiye’den kimlikle seyahat edilebilen ülke sayısı 7'yi, Türkiye’ye kimlikle girebilen ülkelerin sayısı ise 19 oldu.

Haber 08-09-2022 07:58

Valizinizde bir yeri hak eden en gözalıcı seyahat kıyafetleri

Siz de seyahate gideceğinde yanına ne alacağı konusunda kararsızlık yaşayanlardan mısınız? Seyahat boyunca yanınızda olması için dolabınızdan belirli kıyafetleri seçmeniz gerekiyor. Doğru tercihleri yaparak seyahatiniz boyunca ihtiyaç duyduğunuz her şeyin yanınızda olmasını sağlayabilirsiniz. Peki, seyahate çıkarken valize neler konmalı? Gelin, tüm seyahatinizi kusursuz şekilde geçirmenizi sağlayacak o kıyafetlere hep beraber bakalım.

Haber 30-08-2022 13:56

Enuygun'dan vizesiz ve uygun fiyata gidilebilecek tatil önerileri

Enuygun.com, yakın zamanda yurt dışına seyahat etmek isteyenler için vizesiz hatta bazı rotalar özelinde pasaport olmadan yalnızca çipli kimlik kartıyla gidilebilecek uygun fiyatlı ülkeleri listeledi

Yurthaber 22-08-2022 09:51

Bisikletiyle seyahate çıkan genç KYK yurtlarında konaklıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinden bu yıl mezun olan Muhammed Sıddık Dicle, ücretsiz konaklama imkanından yararlanarak bisikletiyle birçok kentin tarihi ve turistik yerlerini geziyor - 24 yaşındaki Muhammed Sıddık Dicle: - "Yurtlarda duş, elektrik, yatak gibi imkanlar bizim için iyi oldu. Ücretsiz olması da daha fazla yeri gezmemizi sağlıyor"

Yurthaber 21-08-2022 11:19

Yasakları çok ilginç! Aklınıza bile gelmeyecek bu kurallar tatilinizi zehir etmesin

İster Fransa'ya, Yunanistan'a, İtalya'ya veya bu yıl daha soğuk bir yere tatile gidiyor olun ülkelerin kendilerine özgü bir hayli ilginç yasakları mevcut. Turistlerin bilmesi gereken bazı olağandışı kurallar ve yasakları sizler için derledik. Tatilinizin zehir olmasını ya da yüksek para cezalarıyla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız listemize mutlaka göz atın.

Trend 18-08-2022 17:54

Sosyal medyada gündem oldular! “Bebeğimiz yanımızdayken dünya turu yapmak için her şeyimizi sattık”

Amerika Birleşik Devletleri’nin Utah eyaletinde yaşayan Chloe ve Jordan Egbert çifti, dünyadaki her ülkeyi görme arzusuyla radikal bir karar verdi. 2019 yılının başında tahmini 62 bin dolarlık dünya turunu finanse etmek için işlerini bırakan ve bütün mal varlıklarını satan çift, oğullarını da yanlarına alarak benzersiz bir maceraya adım attı.

Trend 18-08-2022 17:25

Vücudundaki yaraları görünce maymun çiçeği zannedip uçaktan indirdiler! Sosyal medyadan isyan etti

Amerika Birleşik Devletleri’nde eşiyle birlikte seyahat etmek için uçağa bindiğini ifade eden Jacqueline Ngu isimli bir kadın, uçaktan kovulduğunu sosyal medyadan yaptığı paylaşımla anlattı. TikTok hesabından duruma isyan eden kadın, uçağı terk etmeye zorlandığını ve uzun yıllardır mücadele ettiği egzama hastalığının maymun çiçeği zannedildiğini söyledi.

Trend 09-08-2022 16:30

CRM Grup, Türkiye’nin ilk e-seyahat acentesi Tatil.com’u aldı

Türkiye’nin ilk ve tek seyahat portalı olarak 1998 yılında kurulan Tatil.com geçen yıldan bu yana mali anlamda zor bir dönemdeydi. Yeniden yapılanma sürecine giren Tatil.com’u yine sektörünün öncü markalarını bünyesinde barındıran CRM Grup devraldı.

Finans 05-08-2022 15:12

Seyahatinizde çok az yer kaplayacak en seyahat dostu ürün önerileri

Seyahate çıkarken birçok farklı sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu sıkıntıların çoğunun basit çözümleri olduğunun belki farkında bile değilsiniz. İlk düşünüldüğünde pek akla gelmeyen ama pratik çözümler sağlayan bazı ürünlerin değeri seyahat anında daha çok anlaşılır. Yolculuğa çıkmadan önce sizin de ihtiyacınız olabilecek olan bu ürünlere bir göz atmak isterseniz haydi buyurun!

Haber 05-08-2022 13:54

Kısa süreli tatil sevenler için kurtarıcı kabin boy valiz çeşitleri

Hemen hemen herkes iş hayatından ve günlük telaşlardan fırsat buldukça kısa bir tatile gitmenin hayalini kurar. Özellikle uçakla yapılan seyahatler sırasında yanınıza aldığınız valizler bazen sorun çıkarabilir. Böyle durumlarda hem bagaj sırası beklememek hem kolay taşıyabilmek açısından kabin boy valizler hayat kurtarır. Peki, en iyi ve rahat kullanılan kabin boy valiz çeşitleri hangileri? İşte detaylar!

Haber 03-08-2022 14:07

Yolcu uçağında müstehcen video izlerken fena yakalandı! O anlar sosyal medyada gündem oldu

İsmi açıklanmayan bir yolcu uçak seyahati sırasında müstehcen bir video izlemeye başladı. O anlarda diğer yolcuların kendisini gördüğünden habersiz olan adamın görüntüsü sosyal medyada paylaşıldı. Sosyal medya paylaşımı kısa sürede viral oldu.

Trend 02-08-2022 16:50

Böyle tur görülmedi! Japon turist Merzifon'dan aldığı eşekle adım adım Türkiye'yi gezdi

Japon turist Kotaro Takada, Amasya'nın Merzifon ilçesinden aldığı eşekle çıktığı Türkiye turunu, İzmir'in Torbalı ilçesinde tamamladı. Daha önce de çeşitli ülkeleri gezen 30 yaşındaki Kotaro, Türkiye seyahati için eşekle yolculuğu tercih etti.

Trend 30-07-2022 17:45

Japon turist Merzifon'dan aldığı eşekle adım adım Türkiye'yi gezdi

Mayıs ayında Türkiye turuna çıkan 30 yaşındaki Kotaro Takada: - "Acelem yok. Yavaş seyahat etmeyi seviyorum. Yürümeyi, eşekleri seviyorum" - "Beni Afgan ve çoban zannediyorlar. Japon olduğumu söyleyince 'Teknoloji ülkesisiniz, neden eşek?' diye soruyorlar. Japon olduğuma inanmıyorlar"

Yurthaber 29-07-2022 12:49

Bitlis'te iki şüpheli 412 gram sentetik uyuşturucuyla yakalandı

Bitlis'te iki şüpheli 412 gram sentetik uyuşturucuyla yakalandı

Yurthaber 28-07-2022 01:54