Turşu Tarifi Haberleri

Turşunuzu yanlış kuruyor olabilirsiniz! Turşularınızı kütür kütür yapacak püf noktalar

Turşu en sevilen gıdalardan. Her sene kurulan turşular bazen istenilen tada sahip olmayabiliyor. Turşuların çabuk bozulmamasını, kütür kütür olmasını istiyorsanız bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Turşu kurmanın püf noktalarına dikkat ederek kuracağınız turşular çok daha lezzetli olacak. Herkes ev yapımı turşunuzun nasıl bu kadar lezzetli olduğunu merak edecek.

Yemek 25-05-2022 07:46

Kütür kütür salatalık turşusu nasıl yapılır?

Yemeklerin olmazsa olmazı, en güzel geleneksel yiyeceklerimizden biri olan salatalık turşusu nasıl yapılır diyorsanız mutlaka yazımızı okumalısınız. Mynet Yemek okuyucuları için kütür kütür, erimeden saklayabilecekleri turşu yapımının püf noktalarını veriyoruz. İşte karşınızda püf noktalarıyla birlikte salatalık turşusu tarifi...

Yemek 29-04-2022 13:44

Pezik turşusu nasıl yapılır? Pezik turşusunun malzemeleri ve tarifi...

Pezik turşusu Sivas mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olarak biliniyor. Halk arasında dal turşusu olarak bilinen pezik turşusunun oldukça faydalı olduğu bilinmekte. Peki Pezik turşusu nasıl yapılır? İşte Pezik turşusu tarifi ve malzemeleri....

Yemek 27-10-2021 02:10

Sivas’ın yöresel lezzeti pezik turşusu lezzetiyle damak çatlatıyor, ilk günkü tazeliğini koruyor

Sivas’ın yöresel tatları arasında yer alan, yapıldıktan sonra aylarca ilk günkü tazeliğiyle tüketilebilen pezik turşusu lezzetiyle damak çatlatıyor.

Yemek 22-09-2021 11:13

Diğer Haber Etiketleri

Turşu Tarifi

Tursu Tarifi Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Tursu Tarifi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Bu turşu 4 günde olgunlaşıyor

Kışın en çok tüketilen yiyeceği turşudur desek yanlış söylemiş olmayız. Tüm yemeklerin yanına yakışan, tadı damaklarda kalan, tüm kavanozları tüketeceğiniz harika bir yağlı biber turşusu tarifini sizinle paylaşıyoruz.

Yemek 09-09-2021 14:15

Bu turşu 1 günde olgunlaşıyor! Soğan turşusu nasıl yapılır?

Bir turşu düşünün; hazırlık süresi 5 dakika, olgunlaşma süresi sadece 8 saat, tadı ise mükemmel... Yaz kış severek tüketeceğiniz soğan turşusunu sofralarınızdan eksik etmeyeceğinizden eminiz.

Yemek 17-08-2021 13:27

Şifa deposu doğal antibiyotik! Tam kıvamında zencefil turşusu nasıl yapılır?

Çin ve Hindistan başta olmak üzere Asya mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan zencefil hem baharat hem de turşu olarak tüketilebiliyor. İhtiyacınız olan hemen hemen her vitamin ve minerali içinde bulunduran zencefilin bugün turşusunu kuruyoruz. İşte sadece kışın değil her mevsim yiyebileceğiniz zencefil turşusu tarifi...

Yemek 09-06-2021 17:21

Yemeye doyulmayan erik turşusu: Kullandığınız tuza dikkat! Sofra tuzu kullanırsanız eğer...

Kalp sağlığından metabolizmayı hızlandırmaya, kan şekerini dengelemekten kanserden korumaya kadar saymakla bitmeyecek kadar faydaları çok olan turşu, özellikle kış aylarında sofralarımızın vazgeçilmezi. Karnabahardan tutun acı bibere, havuçtan patlıcana varana kadar her meyve ve sebzenin turşusunu yapıyor, ayıla bayıla yiyoruz. Bugün ise tadına doyamayacağınız bir lezzetle daha tanıştırıyoruz. İşte yapımı kolay erik turşusu tarifi.

Yemek 05-02-2021 08:49

Çıtır çıtır turşu kurmanın püf noktası! Salatalığın ucunu kesip koyduğunuzda...

Tüm iyi turşularda sahip olunan tek şey, güzel bir gevrekliktir. Turşu iyiyse, istediğiniz tadı ve aromayı alıyorsanız değmeyin keyfinize. Peki çıtır çıtır turşu kurmanın püf noktası nedir? Gelin görelim.

Yemek 04-01-2021 11:44

Ünlü şef sırrını verdi: Biberli lor turşusu yapımı

Turşuseverler için harika bir tarifimiz var! Biberli lor turşusu hem yemeklerin yanına iyi bir yancı hem de enfes bir meze çeşidi oluyor. İşte püf noktalarıyla beraber lor turşusu tarifi.

Yemek 10-12-2020 10:30

Erimeyen, taş gibi turşu yapmanın püf noktaları

Kış mevsiminin olmazsa olmazlarından turşu, özellikle tencere yemeklerinin vazgeçilmezidir. Tadına doyum olmaz sebzeleri turşu haline getirirken bazı püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Aksi halde turşuluk malzemeler eriyerek mahvolabilir.

Yemek 20-10-2020 14:26

Sadece bir haftada hazır! İşin ustasından kütür kütür turşu yapımı

Turşu kurulma mevsimine yavaştan girmiş bulunuyoruz. Mynet Yemek okuyucuları için işin ustasından kütür kütür turşu yapımı tarifini aldık. İşte her yemeğin yanına yakışan turşu yapmanın reçetesi.

Yemek 27-08-2020 08:10

Herkesten saklıyordu... İşte turşu kurmanın inanılmaz püf noktası...

Her yemeğin yanına yakışır, herkes ona bayılır! Evet, doğru bildiniz; turşu! Markette satılan hazır turşular hiçbir zaman evde yapılanın tadını vermez. Turşu kurmak istiyorsunuz ama nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Neler yapsam kurduğum turşu daha lezzetli olur mu diyorsunuz? Lezzetli bir turşu kurmak için uygulamanız gereken önemli kurallar var.

Yemek 27-05-2020 16:16

Çorti nedir? İşte çorti turşusu tarifi

Muşlu vatandaşlar, kentin yöresel lezzetleri arasında yer alan ve uzun yıllardır sürdürülmekte olan çorti geleneğini festivale dönüştürmek istiyor. Lahana turşusunun farklı bir çeşidi olan bu tarifin tadına doyamayacaksınız. Evde çorti turşusu yapmak isteyenler için de tarifini detaylarda paylaşacağız...

Yemek 27-11-2019 11:40

Evde pratik turşu nasıl kurulur?

Yemeklerin en güzel yancısı bize göre yaz mevsimine daha çok yakışan turşuyu kurmak için mutfakta profesyonel olmanıza gerek yok. Bahsedeceğimiz pratik yöntemler sayesinde kütür kütür turşular hazırlayabilirsiniz.

Yemek 28-06-2019 14:15

Her turşu probiyotik değil! İşte bağırsak dostu turşu yapmanın sırları

Biberi, fasulyesi, kornişonu, lahanası… Büyük bir keyifle yediğimiz turşu, lezzetinin yanı sıra bugünlerde tam da ihtiyacımız olan ‘gücü’ sağlamada bire bir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için önde gelen fermente besinlerden biri olan ev turşusu, bağırsak sistemi başta olmak üzere sağlığımız için kritik önem taşıyan dost probiyotik bakterileri almamızı da sağlıyor. Peki probiyotik turşuyu nasıl yapacağız? Merak edenleri yazının devamına bekliyoruz :)

Yemek 26-11-2018 16:12

Her birini denemek isteyeceksiniz: Daha önce duymadığınız 6 turşu tarifi

Soframızdan eksik etmediğimiz turşunun tam da mevsimiyken birbirinden farklı ve lezzetli turşular kurmak istedik. Üstelik bu tarifleri daha önce duymadığınızı iddia ediyoruz. İçinde mandalinadan tutun da mantar turşusuna kadar var :) Malzemeleri hazırlayın, tarifler bizden :)

Yemek 06-11-2018 12:24

Probiyotik turşu nasıl yapılır?

Büyük bir keyifle yediğimiz turşu, lezzetinin yanı sıra bugünlerde tam da ihtiyacımız olan ‘gücü’ sağlamada da bire bir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için önde gelen fermente besinlerden biri olan ev turşusu, bağırsak sistemi başta olmak üzere sağlığımız için kritik önem taşıyan dost probiyotik bakterileri almamızı da sağlıyor. Ancak her turşu bağırsaklara canlı gidebilecek probiyotik bakterileri sağlamıyor! İşte probiyotik bakterilerden zengin turşu yapmanın püf noktaları!

Yemek 03-10-2018 14:02