9 Haftalik Gebelik Goruntusu Haberleri

Gebeliğin ilk zamanları dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, ilk 3 ve 6 ay nelere dikkat edilmelidir? Hamilelikte ay ay dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Hamilelik dönemi anne adayları için oldukça özel bir süreçtir. 9 aylık gebelik süreci boyunca anne adaylarında hem fiziksel hem de ruhsal yönden pek çok değişim yaşanır. Anne adaylarının bu süreci sağlıklı ve rahat geçirmeleri son derece önemlidir. Özellikle hamileliğin ilk ayları gebeliğin gidişatı açısından büyük önem taşır. Peki, hamilelikte 3 ve 6. aylarda nelere dikkat edilmelidir?

Kadin 2023-03-03 17:25:45

Dikkat edin! Gebeliğin ilk üç ayı nasıl olmalıdır?

Kadınlar gebelik sürecinde oldukça heyecanlı ve stresli olabiliyorlar. 9 ay süren bu meraklı bekleyişin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi hem anneyi hem de bebeği sağlık açısından oldukça etkiliyor. Daha sağlıklı bebekler için anne adaylarının özellikle ilk 3 ayda oldukça dikkatli olması gerekiyor.

Kadin 2022-08-18 10:47:58

Türkiye'de rahim nakli yapılan ikinci kadının ilk vakaya göre daha erken anne olması hedefleniyor

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan: - "İlk rahim naklinde 9 yıl boyunca uğraşmıştık ama bize çok şey öğretti. Havva'da gebelik için daha erken denemeyi planlıyoruz. İnşallah kısa zamanda ailenin en sağlıklı şekilde bebeğini kucağına almasını sağlarız" - "Kadavradan rahim nakli çok bambaşka bir şey. Her ameliyata girerken güzel duygular yaşıyorum. Hem bir anne hem de bilim kadını olarak benim için çok farklı, özel nakiller" - "Canlıdan da rahim nakli yapılabiliyor. Anneden, teyzeden alınabilir ama en güzeli kadavradan yapmak çünkü başka sağlıklı bir kişiye ameliyat riski yüklememiş oluyorsunuz. Mevzuat çıkarsa biz de canlıdan nakil yapmak için karar veririz"

Yurthaber 2021-08-17 11:30:33

İmkansız olduğu söylenmişti ama 9 yıl sonra hayallerine kavuştu

Diyarbakır'da çocuk sahibi olmak için farklı tedavi yöntemleri deneyen Beyazıt çifti, 9 yıllık uğraş sonrası öğrendiği Rosi tedavisi ile hayallerine kavuştu. 'Çocuğunuz olmayacak' cevabına rağmen çözüm yolu aramaktan vazgeçmeyen çift, Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer'e başvurdu. Prof. Dr. Çoksüer tarafından uygulanan Rosi tedavisiyle Beyazıt çifti, gebelik müjdesi aldı.

Haber 2021-03-15 14:29:27

Anne karnındaki bebeklerde kalp taramasının önemi nedir?

Kalp anomalileri yaklaşık olarak 1.000 (bin) canlı doğumun 8 ila 9 oranında görülüyor. Perinatoloji (Riskli Gebelik) Uzmanı Doç. Dr. Ali Ekiz, anne karnındaki bebeklerde, kalp taramasının önemi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kadin 05-10-20 16:16

Hamilelikte 10. Hafta : 10 Haftalık Gebelik Gelişimi

Seninle birlikte çıktığımız bu uzun ama çok güzel yolculuğun 9 haftasını bitirdik bile! 10 haftalık gebelik kaç aylık olur diye merak ediyorsan söyleyeyim, tam tamına 2 aylık ve bir haftalık bir bebeğin var anneciğim.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 9. Hafta : 9 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim 9 haftalık gebelik kaç aylık olur diye merak ediyorsun değil mi? Sen şu an ilk trimester’in son dönemindesin yani hamileliğinin 3. ayına yaklaşıyorsun. Senin için en zor ve sıkıntılı geçecek haftalardan biri bu hafta. Ama merak etme öyle hızlı geçecek ki bu günler, hatırlamayacaksın bile bir bakmışsın ben kucağındayım. Ancak bu hafta biraz daha dikkatli olman gerekiyor. Ben hızla büyümeye devam ediyorum ama hala çok ufağım.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 5. Hafta : 5 Haftalık Gebelik Gelişimi

Sen hamile olduğunu öğrendiğinden beri (belki de hala bilmiyorsun) çok zaman geçmedi belki ama ben çok yol kat ettim. Bu haftadan itibaren rahatlıkla 1 aylık hamile olduğunu söyleyebilirsin artık. Sen bile gebelik belirtilerini her ay yaşadığın adet öncesi belirtilerle karıştırıyor olabilirsin. Ama sen ve ben yaklaşık 9 ay sürecek olan maceramızın 1 ayını geride bıraktık bile anneciğim.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 40. Hafta : 40 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim, zaman ne kadar hızlı geçiyor değil mi? Hamileliğinin 40. haftasındasın! Evet, başardın! 40 haftalık gebelik kaç aylık olur sorusuna gelecek olursak şu anda tam 9 aylık hamilesin. Sana kavuşmama sayılı günler kaldı. Bana kavuşmak için sabırsızlandığını biliyorum.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 36. Hafta : 36 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim neredeyse sona yaklaştık yakında birbirimize kavuşuyoruz, ne güzel değil mi? 36 haftalık gebelik kaç aylık olur dersen hamileliğinin 9. ayındasın yani 3. trimester’ın son ayındasın. Doğum 40-41. haftada gerçekleştiği için senin beni dünyaya getirmene 4-5 hafta gibi bir zaman kaldı. Bu hafta hem heyecanlısın, hem korkuyorsun, hem gersinsin, hem de mutlusun yani birçok duyguyu bir arada yaşıyorsun.

Kadin 29-06-20 13:46

Hamilelikte 31. Hafta : 31 Haftalık Gebelik Gelişimi

Anneciğim 31. haftamıza geldik inanabiliyor musun? Zaman ne kadar çabuk geçiyor değil mi? Belki de sana çok uzun gelmiştir. Ama merak etme büyük olasılıkla 8-9 hafta sonra kavuşacağız.

Kadin 29-06-20 13:46

Tekirdağ’da 9 devlet hastanesine Gebe Okulu Tescil Belgeleri teslim edildi

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünce Tekirdağ’da bulunan 9 devlet hastanesine Gebe Okulu Tescil Belgeleri teslim edildi.Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan açıklamada, “Bakanlığımızın temel hedeflerinden biri; tüm anne adaylarına gebelik dönemi ile doğum sürecinde anne-bebek sağlığı açısından daha kaliteli, verimli, etkin ve güvenli sağlık hizmeti sunulmasıdır.

Haber 27-01-20 15:49

'Emzirme döneminde sağlıklı beslenme çok önemli'

BURSA'da diyetisyen Ezgi Yaşar, anneler için emzirme döneminde sağlıklı beslenmenin çok önemli olduğunu belirterek, "9 ay boyunca devam eden gebelik sürecini takip eden emzirme süreci en az hamilelik dönemi beslenmesi kadar önemlidir.

Haber 23-09-19 13:25

Medicana’da “gebe okulu”

Medicana Bursa Hastanesi, “Sağlıklı ve mutlu bir gebelik için yanınızdayız” anlayışı ile yola çıkarak düzenlediği gebe okulu projesinin dördüncü etabını gerçekleştirdi.9 Martta Medicana Bursa Hastanesi konferans salonunda başlayan eğitiminin dördüncü etabı yeni doğan sarılığı konusunda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve Yeni Doğan Uzmanı Dr.

Haber 11-03-19 12:47

Süper model Natalia Vodianova, kadınlar için Antalya'da (3)

35 HAFTALIK HAMİLE AZRA AKIN'DAN 'NEFES ÇALIŞMASI' PROJESİ  Rus super model Natalia Vodianova'nın ev sahipliği yaptığı 'Let's Talk!' sempozyumuna katılan oyuncu, 35 haftalık hamile Azra Akın; mülteci ve Türk kadınlarla birlikte sağlıklı gebelik için nefes çalışmaları yaptıkları bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi.  Model ve oyuncu Azra Akın, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ofisi sözcüsü olarak Antalya'da yardımseverlik platformu ELBI desteğiyle, kadınların güçlendirilmesine ve tabuların üstesinden gelinmesine yönelik düzenlenen 'Let's Talk!' sempozyumuna katıldı.

Haber 26-10-18 14:21

Anne adayları için hafta hafta gebelik takvimi

Küçük bir embriyoyken tombul bir bebeğe dönüşen minikler 9 ay içinde uzun bir yoldan geçiyorlar. Anne karnında ileride hangi elini kullanacağı, hangi yemekleri sevip sevmeyeceği bile belli oluyor. Ve daha birçok ilginç bilgi okuyacaksınız. Meraklı anneler için hafta hafta gebelik yolcuğuna çıkıyoruz, buyursunlar.

Kadin 17-04-18 11:00

Gebeliği Engelleyen 9 Önemli Etken

Memorial Kayseri Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Can Koşal, gebelik oluşumunu engelleyen...

Yurthaber 29-11-17 11:26

Bayram Tatili Öncesi Hamilelere Kritik Uyarı

BURSA (İHA) – Uzmanlar 9 günlük bayram tatili öncesi riskli gebelik yaşayan anne adaylarını uzun...

Yurthaber 01-07-16 10:43

Kış hamilesiyseniz dikkat etmeniz gereken noktalara göz atın!

Kadınların 9 ay boyunca hayatındaki en önemli anlardan biridir hamilelik (gebelik). 9 ay boyunca anne adayları ruhsal ve fiziksel açıdan bir sürü değişiklik yaşar. Yaz hamileliğine nazaran kışın hamile olanlar daha rahattır. Ancak kışın hamile olanların dikkat etmesi gereken noktalar da bir hayli önem taşımaktadır.

Kadin 07-08-15 17:50

9 Aylık Mucizenin Gelişim Fotoğrafları

Pyokko adlı Japon kadının Arjantinli ünlü fotoğrafçı Sophie Starzenski yardımıyla 40 haftalık gebelik döneminin fiziksel değişim selfiesini fotoğraflamış.

Trend 18-03-15 13:25

Kış hamilesiyseniz dikkat etmeniz gereken noktalara göz atın!

Kadınların 9 ay boyunca hayatındaki en önemli anlardan biridir hamilelik (gebelik). 9 ay boyunca anne adayları ruhsal ve fiziksel açıdan bir sürü değişiklik yaşar. Yaz hamileliğine nazaran kışın hamile olanlar daha rahattır. Ancak kışın hamile olanların dikkat etmesi gereken noktalar da bir hayli önem taşımaktadır.

Kadin 10-03-15 08:10

Gebelikte beslenme

Hamilelikte yeterli beslenemeyen anne adaylarının 'ölü doğum, düşük, beden ve zihin özürlü doğum' gibi tehlikelerle karşı karşıya bulunduğu, kendi sağlığında da 'kansızlık, tansiyon, kemik ve diş' problemleri görülebileceği belirtilerek, gebelik döneminde ortalama 9-13 kilo alınmasının uygun olduğu bildirildi.

Haber 30-11-99 00:00