Olu Deriler Haberleri

Son dakika | 31 Mart için İBB pusulasına adını ekletti! Memleket Partisi, İstanbul için Berk Hacıgüzeller ile yarışa dahil olu

Son dakika haberi: Memleket Partisi'nin İBB adayı belli oldu. Aday tanıtım toplantısında Berk Hacıgüzeller'in adaylığı resmen duyuruldu. Böylece İBB için aday gösteren parti sayısı 9'a yükseldi.

Haber 2024-02-17 11:47:08

MasterChef 5 Eylül 2022 takımlar nasıl oldu? MasterChef mavi takım, kırmızı takım kaptanı kim oldu?

MasterChef 5 Eylül takımlarının nasıl olduğu ve takım kaptanları merak konusu oldu. MasterChef Türkiye'nin 2022 sezonu tüm heyecanıyla devam ediyor. Masterchef'in 5 Eylül akşamı yayınlanan son bölmünüde takım kaptanları seçildikten sonra mavi ve kırmızı takım oluşturuldu. Peki masterchef mavi, kırmızı takım kaptanı kim oldu? Masterchef 5 Eylül 2022 takımlar nasıl olu? İşte MasterChef 3. hafta takımları ve kaptanları...

Magazin 2022-09-06 14:28:28

Masterchef 2022 takımlar nasıl oldu? Masterchef mavi takım, kırmızı takım kaptanı kim oldu?

Masterchef takımlarının nasıl olduğu ve takım kaptanları merak konusu oldu. Bilindiği üzere Masterchef Türkiye'nin 2022 sezonunda ana kadro mücadeleleri sona ermişti ve finalistler ile yedek yarışmacılar belli olmuştu. Masterchef'in son bölmünde ise takım kaptanları seçildikten sonra mavi ve kırmızı takım oluşturuldu. Peki masterchef mavi, kırmızı takım kaptanı kim oldu? Masterchef 2022 takımlar nasıl olu? İşte merak edilenler....

Haber 2022-08-23 09:07:01

Kurban derisi deyip geçmeyin! Değeri 5 milyar TL'yi buluyor

Kurban Bayramı'nda kesilen hayvan derilerinin yaklaşık ham madde değeri 500 milyon TL civarını buluyor. Deriler işlendikten sonra katma değeri 5 milyar TL'ye kadar çıkıyor. Tuzla'da bulunan tabakhanelere getirilen deriler, birçok mekanik ve kimyasal işlemden geçerek, ıslak boyama ve kurutma işlemleri uygulanıyor. Üst boyama işlemi ile çantacı veya ayakkabıcıların kullanabileceği hale dönüştürülüyor.

Finans 2022-07-07 12:21:27

Vücut yağları, bakteriler ve ölü deriler... Herkes görmezden geliyor! Sağlığınızı riske atmak istemiyorsanız uzak durun

Kaliteli bir uyku için yatılan yatak kadar temiz nevresimler de çok önemli. Peki, yatağınız ve çarşaflarınızın hijyenine ne kadar önem veriyorsunuz? Çarşaflarınızı yeterince değiştiriyor musunuz? Mikrop, alerjenler ve bakterilerden korunmak için çarşafları sıklıkla değiştirmelisiniz. Peki, çarşaflarınızı doğru bir şekilde yeterince yıkıyor musunuz?

Kadin 15-06-22 11:01

Küflerle başınız dertteyse doğru yerdesiniz! Deri eşyalarınızı küflerden temizlemenin yolları karşınızda...

Çantalar, ayakkabılar, ceketler, cüzdanlar, koltuklar... Deri eşya kullanmanın olumlu yanları olsa da bu eşyaların bakımı fazlasıyla özen gerektiriyor. Organik yapıları sebebiyle kolayca zarar görebilen deriler, nemli ortamda kalınca kolayca küflenebiliyorlar. Ama telaş etmeyin! Deri eşyalarınızı küften kurtarmanın kolay yolları var.

Kadin 23-02-22 10:21

Ciltte biriken ölü deriler kabusunuz olmasın! Peeling uygulamanın önemi ve faydalarına mutlaka göz atın

Günlük hayatın koşuşturmasında bazı şeyleri unuttuğumuz gibi kişisel bakımımızı da ihmal ediyoruz. Bu yoğun tempolu hayatta özellikle cildimiz yıpranabiliyor ve çeşitli cilt sorunları yaşayabiliyoruz. Örneğin; ölü hücreler cildimizi terk etmeyebiliyor ve cansız bir görüntü oluşuyor. Peeling de bu noktada imdadımıza yetişiyor. Peki bu peeling tam olarak ne işe yarıyor?

Kadin 27-09-21 09:50

60 ülke helal jelatin için sıraya girdi!

Bolu'nun deri üretimiyle ünlü ilçesi Gerede’de işlenen derilerden geriye kalan ve ucuz fiyata yurt dışına satılan atık deriler, organize sanayi bölgesinde kurulan iki fabrikada helal jelatine dönüştürülecek.

Finans 26-03-21 13:02

Raftan indirmenin zamanı geldi! Karbonatın yatakta kullanımı...

Küçük kristallerden oluşan bir toz olan sodyum bikarbonat, onlarca yıldır rafta kalır ve hiç kullanılmaz. Yatağın karbonatla temizlenmesi, kir, ter, ölü deriler ve istenmeyen kokulardan arınmanızı sağlar. Size sunacağımız bu çözümle artık karbonatı raftan indirmeyi düşüneceksiniz.

Kadin 25-11-20 09:02

Didim’de “Dokumada İlkler Sergisi” açıldı

Didim Belediyesi’nin katkılarıyla tasarımcı Sultan Gençtürk’ün hazırladığı Modern Ortamlara Otantik Esintiler, Dokumada İlkler Sergisi’nin açılışı gerçekleşti.Didim Belediyesi Altınkum ek hizmet binasında gerçekleşen açılışa Didim Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci ve Öznur Gündoğdu, Belediye Meclis Üyesi Ceren Turan, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, Didim Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç Didim Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Badeser Dumlupınar ve Didimli sanatseverler katıldı.Açılış öncesi konuşma yapan, tasarımcı Sultan Gençtürk, halı dokuma eğitimlerinin yanı sıra bu alandaki çalışmalarıyla Türk Patent Kurumu’na başvuruda bulunulduğunu ve projelerini tescillettiğini belirtti.Tescillenen projeleri ile ilgili bilgi veren Gençtürk, “Projelerim, Çocuklar Çizsin Biz Dokuyalım, Biz Çizdik Biz Dokuyoruz, Kültürel Miraslarımız Dokuma Tezgahlarında, Deriler İlmek Oldu Tezgahlardan Deri Halı Doğdu şeklindedir.

Yurthaber 28-07-20 09:33

Söylemez’den Anneler Günü kutlaması

Memur Sen Malatya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Malatya 1 olu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, “Çocuklarımız yarının geleceği, gelecek annelerimizin emeğidir” dedi.Anneler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada anneliğin önemine temas eden Memur Sen Malatya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Malatya 1 olu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, “Annelik, tüm canlılar için şefkatin, merhametin, fedakarlığın, karşılıksız vermenin, esirgemenin en somut ifadesi olan yüce bir değerdir.

Yurthaber 09-05-20 17:12

Google Pixel 4 ve 4 XL modellerinin fiyatları belli olu

Google’ın önümüzdeki günlerde tanıtacağı yeni amiral gemisi modelinin etiket fiyatı belli oldu. Sızıntı dünyasının güvenilir isimlerinden biri olan Evan Blass, Google Pixel 4 ve 4 XL modellerinin fiyatlarını açıkladı.

Trend 09-10-19 11:36

Türk iş adamları Lagos'ta iş fırsatlarını görüştü

DEİK Türkiye-Nijerya İş Konseyi Başkan Yardımcısı Hakan Özel: - “Toplantıda, enerji ve tabii kaynaklar, lojistik ve deniz yolları, kültür ve turizm, sağlık, altyapı ve toplu konut ile kamu-özel sektör ortaklığı yetkilileri tarafından Lagos eyaletinde 2019-2023'da yapılması planlanan projelerin sunumları gerçekleştirildi" - Lagos Valisi Sanwo-Olu Babajide: - “Lagos'ta kamu-özel sektör ortaklığını uygulamayı ve genişletmeyi amaçlıyoruz"

Haber 04-10-19 14:34

Kurban Bayramı’nda, deri ihtiyacının yüzde 20’si karşılanacak

Ham deride ithalata bağımlı olan deri sektöründe Kurban Bayramı’nda elde edilen deriler sektör için büyük önem taşıyor.İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, “Sektörde ithalata bağımlılığın azaltılması ve ham deri ihtiyacının daha büyük kısmının yurt içinden sağlanabilmesi için Kurban Bayramı son derece önemli” dedi.Kurban derilerinde doğru kesim ve bilinçli saklamanın önemli olduğunu söyleyen Şenocak, “Doğru kesim ve bilinçli saklama yöntemleri, kurban derilerini ekonomiye kazandırabilmek için oldukça önemli.

Haber 09-08-19 11:11

Merkezefendi Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı

Denizli Merkezefendi Belediyesi, Merkezefendililerin sağlıklı ve temiz bir ortamda kesim yapabilecekleri kurban kesim alanları için hazırlıkları tamamladı.Karaman, Bahçelievler, Barbaros, Sevindik, Servergazi, Yeni Mahalle, TOKİ Evleri Alperen Ersoy Pazar Yerleri ile Yenişehir Mahallesi Şengün Camii yanındaki kesim alanlarında vatandaşların ihtiyaç duyacağı demir askılar, deriler için tuz, et ve çöp poşeti, kasap önlüğü ve masa hizmeti verilecek.

Yurthaber 07-08-19 14:40

Sivil ekipler, kural tanımayan sürücülerin korkulu rüyası olu

KAHRAMANMARAŞ'ta geceleri trafiği tehlikeye sokan, abart egzozla insanları rahatsız eden sürücülere karşı 'sivil' trafik ekipleri oluşturuldu.

Haber 19-06-19 12:37

Sivil ekipler, kural tanımayan sürücülerin korkulu rüyası olu

KAHRAMANMARAŞ'ta geceleri trafiği tehlikeye sokan, abart egzozla insanları rahatsız eden sürücülere karşı 'sivil' trafik ekipleri oluşturuldu.

Haber 19-06-19 11:43

'ÖTV’nin sıfırlanması ilgili sektörlere büyük katkı sağlayacak'

TİM Başkanı Gülle, Türkiye’nin üretim ve ihracatı adına, ham kürk ve deriler ile ihraç edilen araçlardaki ilk dolum akaryakıtında ÖTV’nin sıfırlanmasının, ilgili sektörlere büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Finans 28-02-19 17:38

Gülle: Bakanımız 15 yıldır bekleyen bir sorunu 3 haftada çözdü, minnettarız

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’nin üretim ve ihracatı adına, ham kürk ve deriler ile ihraç edilen araçlardaki ilk dolum akaryakıtında ÖTV’nin sıfırlanmasının, ilgili sektörlere büyük katkısı olacağını ve ihracatçılarımıza ihracatı katlamaları adına büyük destek vereceğini söyledi.TİM Başkanı İsmail Gülle; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın bu adımla 15 milyar dolarlık deri ihracatının ve 32 milyar dolarlık otomotiv ihracatının küresel rekabetçiliği için önemli bir adıma imza attıklarını açıkladı.

Haber 28-02-19 16:22

ÖTV’nin sıfırlanması, ilgili sektörlere büyük katkı sağlayacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle: - "Türkiye'nin üretim ve ihracatı adına, ham kürk ve deriler ile ihraç edilen araçlardaki ilk dolum akaryakıtında ÖTV’nin sıfırlanması, ilgili sektörlere büyük katkı sağlayacak ve ihracatçılarımıza ihracatı katlamalarına büyük destek verecek" - "Sayın Bakanımız, 15 yıldır bekleyen bir sorunu 3 haftada çözdü, minnettarız"

Finans 28-02-19 15:52

Erdoğan: CHP, İstiklal Marşımızı söylemeyenlerle ittifak halinde (3)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ÖNGEÇ AİLESİNİN EVİNE MİSAFİR OLU Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay mitinginin ardından Öngeç ailesinin evine konuk oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingin sırasında 'Vaktin çoksa künefe yapalım akidi, vaktin azsa çay yapalım şekeri sen ol, şu garibi kırma evimize misafir ol' yazılı pankart açan Öngeç ailesinin davetini kırmadı.

Haber 24-02-19 22:18

Kurban derisine özen 150 milyon lira zarardan kurtarıyor

Bursa Deri İhtisas OSB Başkanı Rıfat Aygüler: - "Kurbanlıkların yüzde 70'inin acemi kasaplar tarafından ve belirlenen merkezlerin dışında kesilmesi yüzünden deriler ikinci veya üçüncü sınıf, hatta hurda haline gelebiliyor" - "İyi yüzülürse ve küçükbaş deride en az 5 kilogram, büyükbaş deride 10-15 kilogram tuz kullanılırsa kurban kesen vatandaşlarımız, ülke ekonomisine 150 milyon lira katkıda bulunmuş olacak. Aksi halde bu katkı, ülke ekonomisine eksi olarak yansıyacak"

Finans 20-08-18 11:19

THK'den kurban derisi uyarısı

THK Başkanı Kürşat Atılgan: - "Türk milletinin kurban derilerini makbuz karşılığında gönül rahatlığıyla verebileceği en önemli yerlerden biri THK'dir" - "Türkiye'de kesilen kurbanların derilerinin ekonomik değeri yaklaşık 100 milyon lira. Sıcak hava nedeniyle kesimden sonra tuzlanmayan deriler 1-2 saat içinde zayi olmaktadır"

Haber 13-08-18 11:46

Şarbon mikrobu şüphesiyle derilerin gömüldüğü köyün halkı tedirgin

TRABZON’un Akçaabat ilçesi Ağaçlı Mahallesi'nde, 20 gün önce 1 kişinin öldüğü, 80’e yakın kişinin de hastanelere başvurduğu şarbon hastalığı mikrobu taşıyan büyükbaşa ait deriler, aynı mahallede ilaçlanarak, toprağa gömüldü.

Haber 01-03-18 12:53

Şarbon mikrobu şüphesiyle derilerin gömüldüğü köyün halkı tedirgin (2)

TRABZON’un Akçaabat ilçesi Ağaçlı Mahallesi'nde, 20 gün önce 1 kişinin öldüğü, 80’e yakın kişinin de hastanelere başvurduğu şarbon hastalığı mikrobu taşıyan büyükbaşa ait deriler, aynı mahallede ilaçlanarak, toprağa gömüldü.

Haber 01-03-18 12:47

Şarbon mikrobu şüphesiyle derilerin gömüldüğü köyün halkı tedirgin

TRABZON’un Akçaabat ilçesi Ağaçlı Mahallesi'nde, 20 gün önce 1 kişinin öldüğü, 80’e yakın kişinin de hastanelere başvurduğu şarbon hastalığı mikrobu taşıyan büyükbaşa ait deriler, aynı mahallede ilaçlanarak, toprağa gömüldü.

Haber 01-03-18 12:45

Türk Atlet, Balkan Şampiyonası’nda Üçüncü Olu

Edirne Şahi Spor Kulübü’nün rekortmen atleti Zekeriya Yılmazel, Bulgaristan’ın Stara Zagora şehrinde yapılan birçok Avrupa,...

Yurthaber 25-09-17 12:27

Boluspor Caner'i Kiraladı

Murat KÜÇÜK /B OLU, (DHA) - BİRİNCİ Ligİ takımı Boluspor, Hollanda'nın SC Heerenveen takımı oyuncusu 25 yaşındaki Caner Cavlun'u, satın alma opsiyonuyla 1

Yurthaber 08-08-17 11:34

Germencikli Sayacılar Suriyelilere Tepkili

Doğal ya da suni deriler ile tekstil ürünlerinden kesilmiş parçaları makinelerle işleyerek ayakkabı modeline uygun...

Yurthaber 28-07-17 09:55

Poşette Omlet

Poşette omlet olu mu, demeyin!

Yemek 02-07-17 19:43

Kilo Alıp Vermekten Çatlamış Deriler İçin: Toz Şekerli Kür

Hamilelik sonrası oluşan ya da sık sık kilo alıp verme sonucu gerilip çatlamış deriyi onarmak mümkün. Hem de evdeki malzemelerle!

Yemek 29-06-17 06:22

Eyüp Sevimli: deriler, Eti İçin Kesilen Hayvanlardan Elde Ediliyor

Deri malzemesinden yapılan ayakkabı gibi ürünlerde et ihtiyacını karşılamak için kesilen koyun, keçi ve dana...

Yurthaber 11-11-16 15:32

Kokan, Lekelenen, Eski Görünen Ayakkabılara Çözüm Bulduk

Lekelenen süetler, kokan spor ayakkabılar, eskimiş deriler... Ayakkabılarımız hala taş gibi ama bunlar geçmiyor. Ne yapacağız?

Kadin 21-09-16 14:48

Thk, İhaleyle Deri Satacak

Türk Hava Kurumu, Kurban Bayramı’nda toplanması beklenen deriler için ihale düzenleyeceğini açıkladı.Türk Hava Kurumu (THK),...

Yurthaber 16-06-16 10:57

Türkiye'de Hangi Kurumda Kaç Memur Var?

Türkiye’de 2 milyon 188 bin 763’ü memur olmak üzere toplam 3 milyon 112 bin 651 kişi kamuda istihdam edilmiş durumda. Toplam 6197 üst düzey devlet memurunun sadece yüzde 9.44’ünü kadın memurlar olu

Trend 11-12-14 16:29

Obezite Savaş, Terör ve Sigara Kadar Masraflı

Yeni bir rapor, küresel düzeyde görülen obezitenin sigara, savaş ve terörizm kadar ekonomik masraf yarattığını ve alkol düşkünlüğünden ise daha büyük zarara yol açtığını ortaya koyuyor. Rapora göre obezite tüm dünyada yılda 2 trilyon dolar kayba neden olu

Haber 21-11-14 19:38

Ücretsiz Kurslarda Eğitim Alan Öğrenciler Üniversiteli Olu

GAZİANTEP (AA) - Şahinbey Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren üniversiteye hazırlık kurslarında eğitim alan öğrencilerin yüzde 76'sı üniversiteli oldu.  

Yurthaber 08-08-14 15:45

Atık Deriler Sanata Dönüştü

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, benzerine az rastlanır bir sergiye ev sahipliği yaptı. Atık...

Yurthaber 16-07-14 11:02

Abd Bilim Fuarında Takev Dünya Dördüncüsü Olu

İzmir TAKEV Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Fizik Projesi, Amerika'nın Los Angeles kentinde gerçekleşen dünyanın en...

Yurthaber 20-05-14 11:14

Kılıçdaroğlu: Hırsızın polisi olmaz

Tekirdağ’da düzenlenen mitingde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ses kayıtlarını dinlettikleri için polislerden uyarı aldıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Hırsızın polisi olmaz, halkın polisi olu

Haber 04-03-14 14:28

7 Bin 500 Çankırılı İftarda Buluştu

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, mahalle iftarlarında vatandaşlara buluşmaya devam ediyor.Çankırı Belediyesi tarafından Fuar olu...

Yurthaber 26-07-13 16:34

Narenciye fabrikasında yangın

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bulunan Ulamış Kalkınma Kooperatifinin yapmış olduğu narenciye tesisi, sebebi bilinmeyen bir yangın sonucu kül olu.

Haber 29-01-13 19:01

Güvenlik kamerası tartışması

Almanya’da Bonn tren garına geçen hafta bırakılan patlayıcı madde olu çanta, terörle mücadele tartışması başlattı.

Haber 18-12-12 10:31

Olu Ilçesinde Okulda Hırsızlık Iddiası

Oltu ilçesinde bir lise öğrencisi cep telefonunun çalındığı iddiasıyla polise başvurdu.

Yurthaber 23-11-12 18:30

Sarıgöl’de Toplanan Kurban Derisi, Bir Önceki Yıla Göre Azıldı

Sarıgöl Kaymakamı Fethi Savran, ilçede Kurban Bayramı’nda toplanan deriler hakkında açıklama yaptı.Kaymakam Fethi Savran, 2012...

Yurthaber 16-11-12 10:15

Atık Deriler Engellilere Umut Oldu

İZMİR (A.A) - Mustafa Yıldırım - Deri fabrikalarından temin edilen atık deriler, deri el sanatları ve tasarım kursunu tamamlayan engelliler

Yurthaber 12-10-12 12:20

Burhan Çaçan Kebapçı Olu

Ünlü türkücü Burhan Çaçan, Bursa’da kebapçılığa soyundu.Burhan Çaçan gezmek için geldiği Bursa’da İskender kebabının tadına...

Yurthaber 28-08-12 12:46