Basbakanlik Koruma Daire Baskanligi Haberleri

Mersin’de belediye personeline yangın ve kurtarma tatbikatı

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personeline yönelik ‘yangın ve kurtarma tatbikatı’ yapıldı.

Yurthaber 2023-06-02 11:48:38

Ankara Büyükşehir Belediyesi atık malzemelere yeniden hayat veriyor

Sıfır atık anlayışı doğrultusunda projelerini hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde kurduğu geri dönüşüm atölyesi ile ömrünü tamamlamış eşyaları tekrar kullanıma kazandırıyor.

Yurthaber 2022-12-08 12:38:57

Denizi kirleten gemiye rekor ceza! Ekipler temizlemek için çalışma başlattı...

Olay, İzmit Körfezi'nde meydana geldi. Barbados bandıralı geminin denizi kirlettiği tespit edildi. Gemiye 5 milyon 122 bin 793 TL para cezası uygulandı. Öte yandan çevre koruma ve kontrol daire başkanlığı ekipleri siyaha bürünen denizi temizlemek için çalışma başlattı.

Haber 2022-10-28 20:59:12

Hatay sahillerini temiz tutmak için 8 ayda 692 ton atık topladılar

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mahir Çiçek: - "Caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağası yuvalarının olduğu kumsalları atıklardan arındırıyoruz, sahillerimizi onlar için de koruyoruz"

Yurthaber 2022-09-27 11:06:33

Dünya Fil Günü'nde Gabiye özel menü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yaban Hayatı Koruma Parkı'ndaki fil "Gabi"nin özel gün menüsünde, çok sevdiği marul, salatalık, karpuz, çilek, hurma, yonca, keçi boynuzu ve saman yer aldı - Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler: - "Gabi, dünyanın ilk tüp bebek filidir. Dünyada tek olan fil"

Yurthaber 12-08-22 11:45

20 bin doğumda bir dünyaya gelen kaplana yoğun ilgi! Görmek için sıraya girdiler

7 bin 500 hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi bayram boyunca ziyaretçilerin akınına uğradı. 20 bin doğumda bir dünyaya gelen Beyaz Bengal kaplanı yavrusu ise ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği hayvan oldu. Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, ''Yakın zamanda İstanbul'dan beyaz kaplan getirdik. İsmini de kış mevsiminde bu yıl çok fazla kar yağdığı için 'Kartopu' koyduk. Ziyaretçiler onu açık alanda yakından görünce mutlu oluyor" dedi.

Haber 13-07-22 10:25

Seyhan Nehri'nde yosun birikintileri oluştu

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Deda Büyüköztürk: - "Su açıldığında yosunların temizlenmesi için 5 Temmuz'dan itibaren çalışmalarımıza başlayacağız"

Yurthaber 28-06-22 13:41

Van'da 45'i pitbull 66 saldırgan köpek koruma altına alındı

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi: - "Son 4 ayda 3 bin 600 hayvan, barınağımıza getirildi. Hayvanların tedavileri gerçekleştirildikten sonra aşı, kısırlaştırma, iç-dış parazit işlemi yapılıp mikroçip takılıyor"

Yurthaber 14-05-22 13:00

Albino kaplan Kartopu, yeni hayatına şempanze Can ile uyum sağlıyor

İstanbul'daki bir villada bulunduktan sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yaban Hayatı Koruma Parkı'na getirilen albino Bengal kaplanı yavrusu Kartopu, kilo almaya ve yeni hayatına alışmaya başladı - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler: - "Şu anda genel durumu çok iyi, her gün kilo almaya devam ediyor. Kendisine bebek hassasiyetiyle bakıyoruz"

Yurthaber 21-04-22 12:05

İBB İmar Daire Başkanı Akgün: Plan yapma yetkisinin yerelden merkeze alınması sorundur

Adalar Cumhurbaşkanı kararıyla özel çevre koruma bölgesi ilan edildi.

Haber 07-11-21 11:13

Muğla'da yanan ormanlık alanlarda ekolojik tespit çalışması başlatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Araştırma Tescil Daire Başkanı Ümit Turan: - "Maki türlerinin köklerinde yeşermeler olduğunu, kızılçamların tohumlarının etrafa saçıldığını ve filizlenmelerin başladığını, taşların altında sürüngenlerimizin hala yaşadığını, böceklerin hala var olduğunu gördük" - Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ekoloji ve Çevre Biyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Latif Kurt: - "Türkiye'de ilk kez böyle bir ekolojik kurtarma operasyonu yürütülüyor. Bu çalışmaları farklı üniversitelerden akademisyenlerle yürütüyoruz" - Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Ekoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Tavşanoğlu: - "Yangın sırasında kapalı kalan kozalakların içindeki tohumlar ölmüyor. Bunu alanda da görebiliyoruz"

Yurthaber 16-08-21 14:39

Balıkesir'deki barınakta her yıl binlerce hayvan ameliyatla sağlığına kavuşturuluyor

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 4 yıldır hizmet veren, İvrindi ilçesindeki Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaban hayvanları da tedavi ediliyor - Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Vehbi Yörük: - "Sokak hayvanlarına bütün tetkik ve tedavileri uygulayabiliyoruz. Bakımevimizin 1400 hayvan kapasitesi mevcut. Sayılarımız sirkülasyon nedeniyle değişiyor"

Yurthaber 19-07-21 11:08

Sokak hayvanları emniyette

Emniyet bünyesindeki Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şubesi ekipleri, HAYDİ uygulaması üzerinden gelen 18 bin 500 ihbarı değerlendirdi, 1776 kişiye "hayvana eziyet" cezası uyguladı - Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Levent Tuncer: - "Hayvanları Koruma Kanunu yakın bir zamanda zannediyorum Meclis'ten geçmek suretiyle bizim önümüzü açacak" - Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amiri Komiser Sinem Arslan: - "Anonsun ya da bir konunun gelmediği gün olmuyor. Ekipler boş kaldığı zamanlarda temin ettiğimiz mamalarla hayvan besleme yapıyor"

Yurthaber 22-06-21 13:17

Emniyet’ten Erdoğan’ın koruması olduğu iddia edilen H.T.’nin para videoları ortaya çıktı” haberlerine ilişkin açıklama

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, “Erdoğan’ın koruması olduğu iddia edilen H.T.’nin para videoları ortaya çıktı” haberlerine ilişkin, şahsın Cumhurbaşkanlığında yakın koruma olduğu iddiasının asılsız olduğunu ve gözaltına alındığını açıkladı.Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, son günlerde sosyal medyada paylaşılan “Erdoğan’ın koruması olduğu iddia edilen H.T.’nin para videoları ortaya çıktı” haberlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Haber 07-04-21 14:08

Mardin’de tarihi cadde ve sokaklar dezenfekte edildi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katılımlarıyla, tarihi Birinci Cadde yıkanarak dezenfekte edildi.Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katılımlarıyla, yeni tip korona virüsle mücadele kapsamında Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı ile Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı yaklaşık 100 kişilik ekip, sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı saatlerde özellikle turistlerin çokça ziyaret ettiği ve tarihi yapıların bulunduğu cadde, sokak ve kaldırımları sabunlu suyla yıkayarak ve dezenfekte etti.

Yurthaber 05-04-21 11:29

Nefes alamayan kedinin tedavisini büyükşehir üstlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, akciğerlerinde sorun yaşayan ve nefes almakta zorluk çeken kediye sahip çıkarak tedavisini tamamladı.Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ALO 153 hattına hayvansever vatandaşlardan gelen ihbarda sokakta bulunan kedinin yaralı olduğu ve nefes almakta zorluk çektiğinin bildirilmesi üzere harekete geçen Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı ekipleri, hayvan ambulansı ile yaralı kediyi barınağa getirerek ilk müdahaleyi yaptı.

Yurthaber 03-04-21 12:12

Muradiye’de taşkın riskinin önüne geçiliyor

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cem Çöllü, Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 2 kilometrelik derenin temizlik çalışmalarını yerinde inceledi.Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınların önüne geçebilmek adına dere yataklarında başlattığı temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Yurthaber 31-03-21 17:04

Kahramanmaraş’ta 2 ayda 2 ton tekstil atığı işlendi

Kahramanmaraş ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında şehrin çeşitli yerlerine yerleştirilen geri dönüşüm kumbaralarıyla 2 ayda yaklaşık 2 ton tekstil ürünü geri dönüşüme kazandırdı.Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Şubat 2021 tarihi itibariyle 84 adet geri dönüşüm kumbarası yerleştirildi.Her türden kıyafet, ayakkabı ve çantanın yanı sıra nevresim, perde ve benzeri tekstil ürünlerinin bırakıldığı kumbaralara 2 ton tekstil ürünü geri dönüşümünü sağladı.Merkezi cadde, bulvar ve meydanlara 300 adet yerleştirilmesi planlanan kumbaraların, yıllık kişi başı yaklaşık 40 kilograma kadar tekstil ürününün dönüşümünü sağlaması hedefleniyor.Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, “Projeyle birlikte hem tekstil ürünlerinin üretimlerinde kullanılan kimyasalların ve gereken enerjinin tasarrufu sağlanarak karbon ayak izi azalıyor, hem de ihtiyaç sahipleri dönüştürülmüş ürünleri kullanabiliyor” ifadeleri kullanıldı.

Yurthaber 26-03-21 13:05

Mardin’deki istinat duvarlarına ’tarihi’ dokunuş

Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde bulunan istinat duvarlarını tarihi dokuya uygun şekilde güzelleştirmek için çalışma başlattı.Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, toprak kayması sonucu zarar gören Dikey Bahçe Projesinin yerine yapılacak olan Mini Mardin Projesinden, mevcut aksam yerinden sökülerek istinat duvarlarının güzelleştirilmesi için kullanılıyor.

Yurthaber 23-03-21 15:04

Çevre Kurulu Kızıllı Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde inceleme yaptı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda yürütülen Çevre Kurulu, sıfır atık yönetimi çalışmaları hakkında bilgi edinmek üzere Kızıllı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi’nde saha incelenmesinde bulundu.Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda kamu kurum, kuruluş, meslek odası ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan Çevre Kurulu, sıfır atık yönetimi çalışmaları hakkında bilgi edinmek üzere Büyükşehir Belediyesi Kızıllı Entegre Atık Değerlendirme Geri Dönüşüm Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi’nde saha incelemesi gerçekleştirdi.“Üyeler ve uzmanlar katıldı”Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen saha incelemesine; Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü, Antalya Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu, ATSO Çevre ve Enerji Komitesi, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi, ASAT Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve ASSİM Danışma Kurulu temsilcileri katıldı.“Sıfır atık yönetimi incelendi”Çevre Kurulu üyelerine entegre atık yönetimi kapsamında geri dönüşüm ve bertaraf tesisinin çalışmaları anlatılarak, atıklardan nasıl enerji üretildiği hakkında bilgiler verildi.

Yurthaber 23-03-21 13:15

Tıbbi atık denetimi yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile İl Çevre Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında sağlık kuruluşlarından toplanan tıbbi atıklar Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinde kontrollü bir şekilde zararsız hale getiriliyor.Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İl Çevre Müdürlüğü tarafından Tıbbi Atıkların düzenli bir şekilde toplanması ve bertaraf edilmesi noktasında denetimlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Yurthaber 19-03-21 17:14

Korona ve sivrisinekle eş zamanlı mücadele

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin salgın döneminde yoğunlaştırdığı temizlik ve hijyen çalışmaları devam ediyor.Başkan Zeydan Karalar’ın talimatıyla Covid-19 salgını döneminde kimyasal madde kullanmadan cadde, bulvar, meydan ve benzeri yerleri dezenfekte etmek amacıyla, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığınca alınan ozonlu yıkama aracıyla, çöp konteyneri yıkanıyor, dezenfekte ediliyor.

Yurthaber 17-03-21 10:20

Şanlıurfa’da zabıtadan “Bilinçli tüketici ol broşürü”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı “Tüketiciyi Koruma Haftası” etkinlikleri kapsamında vatandaşları tüketici hakları konusunda bilgilendirmek amacıyla broşür dağıttı.Şanlıurfa’da tertip üzeni sağlamak, halkın, esenlik, sağlık ve huzurunu korumak amacıyla denetimlerini aralıksız olarak sürdüren Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri bir yandan da vatandaşları bilgilendirmek için eğitici faaliyetlerde bulunuyor.

Yurthaber 16-03-21 13:52

Yumurtalık, Gölovası ve Zeytinbeli sahilleri temizleniyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürlüğü; nehir, göl ve diğer iç su alanlarında olduğu gibi, kentin Doğu Akdeniz’e kıyısı bulunan Yumurtalık, Zeytinbeli ve Gölovası sahillerinde de rutin olarak gerçekleştirdiği temizlik ve koruma faaliyetlerine devam ediyor.Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kentin doğal ve tarihi güzelliklerini, zenginliklerini koruma konusundaki hassasiyetinden kaynaklı talimatıyla harekete geçen Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Denizcilik ve İç Su Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, Yumurtalık, Zeytinbeli ve Gölovası sahillerinde temizlik çalışması gerçekleştirdi.Gölovası sahilinde ve balıkçı barınağında temizlik ve kumlama çalışması yapan ekipler, buradan denize dökülen dere yatağında ıslah çalışması yaparak katı atıkların denize ulaşmasına engel oldu.Zeytinbeli ve Yumurtalık plajlarında yapılan çalışma ile çöpler, denizden gelen atıklar, kumsaldaki istenmeyen taşlar, çürümüş yosunlar ve dikenli bitkiler toplanarak görüntü kirliliğine son verildi.

Yurthaber 11-03-21 13:54

Van’da dere yatakları çöplerden arındırıldı

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kentte bulunan derelerde geniş temizlik çalışması yaparak çöplerden arındırdı.Van Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Van Gölü ekosistemini korumak, balık göçünü kolaylaştırmak ve derelerde meydana gelen kirlenmenin önüne geçmek için harekete geçti.

Yurthaber 08-03-21 11:58

Mardin Büyükşehir Belediyesinden budama çalışmaları

Mardin Büyükşehir Belediyesi ekipleri kentteki park, cadde, refüj ve kaldırımlarda bulunan ağaçlarda budama çalışmalarına başladı.Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, daha yeşil bir kent için geliştirdiği projelerle fidan dikimini sürdürürken mevcutta bulunan ağaç ile çalı grubu bitkilerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için bakımlarına önem veriyor.

Yurthaber 01-03-21 15:30

Kahramanmaraş’ta ısıtma sistemleri denetleniyor

Kahramanmaraş’ta, konut ve iş yerlerinde bulunan ısıtma sistemleri denetleniyor.Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı koordinesindeki ekipler tarafından yapılan denetimlerde, sistemlere bağlı kazan, baca ve filtrelerin uygunluğu, dönemsel bakımları ve kalorifer yakıcılarının ateşleyici belgesi başta olmak üzere bir dizi inceleme gerçekleştiriliyor.Ekiplerin, Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nce gerçekleştirdiği denetimlerde, uygun olmayan ısı sistemleri tespit edilerek işlem uygulanıyor.

Yurthaber 25-02-21 13:59

Siverek Hayvan Rehabilitasyon Merkezi çalışmaları sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sokak hayvanlarının bakımlarının yapılması ve ıslah edilmesi amacıyla yapımına başlanan hayvan rehabilitasyon merkezinde çalışmalar sürüyor.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü işbirliği ile hibe desteği de alınarak başlatılan projenin yapım çalışmalarını sürdüren büyükşehir belediyesi çevre koruma ve kontrol daire başkanlığı ekipleri, yaklaşık 10 dönümlük alan üzerine inşa edilen hayvan rehabilitasyon merkezinin yapım çalışmalarına devam ediyor.

Yurthaber 17-02-21 12:19

Malatya’da cadde ve kaldırımları yıkanıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, hafta sonları uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağını değerlendirerek, Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde bulunan cadde ve sokaklarda yıkama çalışması gerçekleştiriyor.Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı hafta sonlarını en iyi şekilde değerlendirerek sorumluluk alanı içerisinde bulunan cadde, sokak ve kaldırımları deterjanlı sularla yıkayarak temiz bir Malatya için çalışmalarını sürdürüyor.

Yurthaber 15-02-21 17:51

Malatya Büyükşehir’den hijyen çalışması

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı ekipler 2 günlük sokağa çıkma yasağının uygulandığı günleri değerlendirerek sorumluluk alanı içerisinde bulunan cadde ve sokaklarda yıkama çalışması gerçekleştirdi.İçişleri Bakanlığı’nın Covid -19 salgını ile mücadele kapsamında yayımladığı genelge sonrasında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonlarını fırsata çeviren Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sorumluluk alanları içerisinde bulunan cadde ve sokakları deterjanlı sularla yıkayarak cadde ve sokakların temiz bir görünüme kavuşturulmasını sağlıyor.İnönü ve Zabcıoğlu caddelerinde yıkama çalışması gerçekleştiren ekipler cadde üzerinde bulunan kaldırımları ve otobüs duraklarını deterjanlı sularla yıkadı.

Yurthaber 08-02-21 15:53

Gaziantep'e inşa edilecek modern hayvan barınağı bölgedeki patilere hizmet verecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince 15 bin metrekare alana yapılacak barınakta geniş yeşil alan ve sosyal donatıların yanı sıra bölgedeki kedi ve köpeklerin cerrahi operasyon ve su terapileri gibi her türlü ihtiyacı karşılanacak - Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler: - "8 ay sonra hizmete açmayı hedeflediğimiz tesis, bölgesel bir niteliğe sahip olacak"

Yurthaber 08-02-21 12:04

Vali eşi Bilmez’den koruma altındaki ailelere ziyaret

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez, koruma altındaki aileleri ziyaret etti.Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez, beraberindeki Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selma Biçek, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Nesibe Yılmaz, Kadın Sığınma Evi Müdürü Hatice Aydoğmuş ile birlikte devlet desteği altında bulunan aileleri evlerinde ziyaret etti.

Yurthaber 06-02-21 15:17

Ankara Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı hayvanseverlerle birlikte sokak hayvanları barınaklarına mama yardımında bulundu.Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu kış aylarında ABB ekipleri ve gönüllü hayvanseverler, Ankara’nın çeşitli bölgelerindeki sokak hayvanlarına sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 20 ton mama dağıtımında bulundu.Ankara Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, Patili Can Dostlar Derneği, Pedallı Bisiklet Grubu üyeleri ve Temas Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği bölge gönüllülerinin katıldığı besleme çalışmaları Çankaya İmrahor Vadisi’nden Eymir Gölü’ne kadar uzanan dere havzasında yoğunlaştığı belirtildi.

Yurthaber 26-01-21 13:04

Ankara Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanlarını unutmadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı hayvanseverlerle birlikte sokak hayvanları barınaklarına mama yardımında bulundu.Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu kış aylarında ABB ekipleri ve gönüllü hayvanseverler, Ankara’nın çeşitli bölgelerindeki sokak hayvanlarına sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 20 ton mama dağıtımında bulundu.Ankara Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, Patili Can Dostlar Derneği, Pedallı Bisiklet Grubu üyeleri ve Temas Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği bölge gönüllülerinin katıldığı besleme çalışmaları Çankaya İmrahor Vadisi’nden Eymir Gölü’ne kadar uzanan dere havzasında yoğunlaştığı belirtildi.

Yurthaber 26-01-21 13:04

Haleplibahçe’nin tarihi silüeti gün yüzüne çıkarılacak

Şanlıurfa’daki tarihi Haleplibahçe içerisindeki Roma Hamamı ve Mozaik Müzesinde restorasyon çalışmaları yapılarak alanın silüeti gün yüzüne çıkarılacak.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü bünyesinde Halepli Bahçe Mahallesi’nde yer alan Hamarat Eller Çarşısı Kültür ve Tabiat Varlıkları koruma kurulunun yıkım kararı ile yıkılarak Büyükşehir Belediyesinin ışıklandırdığı Kızılkoyun Nekropol alanının eşsiz görüntüsünün önündeki betonarme yapı ortadan kaldırdı.

Yurthaber 13-01-21 14:53

Adana’da sivrisinek ve haşereyle mücadele

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, kentin dört bir yanında uçkun ve haşere ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor.Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu sinek popülasyonunda meydana gelebilecek artışa karşı önlem alan ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı.Büyükşehir ekipleri, toplum sağlığını tehdit edebilecek vektörle, karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı başlatılan ilaçlama çalışması ile üreme zamanında önlem alarak ergin hale gelmelerini önlüyor.Su birikintileri, sazlık alanlar, dereler, çöp konteynerleri, kuyu ve fosseptikler ile terk edilmiş binaların bodrum katlarında ilaçlama çalışması yapan ekipler, sinek popülasyonunun önüne geçmeyi hedefliyor.Sinek ile mücadelede vatandaşların da bilinçli olması gerektiğinin altını çizen ekipler, çöplerin açığa atılmaması, gübreliklerin üzerinin kapatılması, açıkta yiyecek ve mutfak atıklarının bırakılmaması, hayvan bakım yerlerinin temiz bırakılması gibi konularda dikkat edilmesine vurgu yaptı.

Yurthaber 06-01-21 13:09

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden 180 personel ve 44 araçla temizlik çalışması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çevirerek 4 merkez ilçenin cadde, kaldırım ve sokaklarında temizlik çalışması yürüttü.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, salgınının gündeme geldiği ilk andan itibaren özveri ile vatandaşların sağlığını korumaya yardımcı olmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yurthaber 28-12-20 12:37

Kısıtlama günlerinde sokak hayvanları unutulmadı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı ekipler sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde hayvanları unutmadı.

Yurthaber 07-12-20 17:21

Malatya’da cadde ve sokaklar ilaçlı sularla yıkanıyor

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını sonrasında özellikle temizlik konusunda yoğun bir çalışma içerisine giren Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, sorumluluk alanı içerisinde bulunan cadde ve sokaklar ile ilçelerde de ilaçlı sularla yıkama çalışmaları gerçekleştiriyor.Hijyen çalışmalarına büyük önem veren Malatya Büyükşehir Belediyesi, cadde, sokak ve meydanları ilaçlı sularla yıkıyor.

Yurthaber 06-12-20 15:02

Malatya hijyen çalışmaları sürüyor

Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisinin Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren dezenfekte ve hijyen çalışmalarını artıran Malatya Büyükşehir Beeldiyesi vatandaşların ortak kullanım alanlarında gerekli tedbirleri alıyor.Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şaban Aşıcı, Türkiye’de ilk korona virüs vakasının tespit edilmesinin ardından hijyenin öneminin ortaya çıktığını hatırlatarak, virüsle mücadele kapsamında Malatya genelinde halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda da temizlik ve ilaçlama çalışmalarının yürütüldüğünü kaydetti.

Yurthaber 06-12-20 14:08

Adana’da toplu taşıma araçları dezenfekte ediliyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, korona virüs salgınının yayılma hızını azaltmak için aldığı önlemler kapsamında çalışmalarına devam ediyor.Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler yurttaşların yoğun olarak kullandığı toplu taşıma araç ve duraklarında dezenfekte çalışmasını yoğunlaştırdı.Vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanları dezenfekte eden ekipler, öncelikle metro, belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, dolmuşlar ve taksiler ile durakları salgına karşı 7/24 dezenfekte ediyor.Vaka sayılarının bütün yurtta artış göstermesi üzerine tedbirlerini sıklaştıran ekipler, halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ile toplu taşıma durak ve araçlarında gerçekleştirdikleri dezenfekte çalışmalarına vatandaşların da, maske, mesafe ve hijyen kuralına uyarak katkı vermesini istediler.

Yurthaber 29-11-20 15:13

Genel Sekreter Yardımcısı Yıldırım, saha personelleriyle bir araya geldi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, Ulaşım Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığı’nın sahada görev yapan personelleriyle bir araya geldi.İl genelinde çalışmalarını aralıksız sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde, sahada görev yapan personellerde Manisalılar için özveriyle görevlerini gerçekleştirmeye devam ediyorlar.

Yurthaber 19-11-20 16:45

Yaralı yabani ve kaçak hayvanlar Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde yaşama tutunuyor

Yüz ölçümü ve barındırdığı tür bakımından Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı hayvanat bahçelerinden Gaziantep Hayvanat Bahçesi, yaralanan yabani ve ülkeye kaçak sokulan hayvanların yaşam adresi oldu - Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler: - "Kaçak hayvanları doğal ortamlarına uygun hayvanat bahçelerine gönderiliyor. Bu konuda da hayvanat bahçemiz bilgi birikimi, hastanesi ve veteriner hekimlerinin donanımlarıyla en ön sırada yer alıyor" - "Bu yıl yaralı ve kaçak 325 hayvanı misafir ettik ve yaklaşık 100'ü olan kartal, şahin, leylek gibi türleri doğal ortamlarına salındı"

Yurthaber 16-11-20 11:17

Malatya’da caddeler yıkanıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Meclis kararı ile bakım ve temizliği Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına geçen cadde ve sokaklarda temizlik çalışmaları devam ediyor.Malatya Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına dâhil olduktan sonra temizlik çalışmaları titizlikle yapılan cadde ve sokaklarda yıkama çalışmalarına da başlandı.

Yurthaber 02-11-20 16:46

Diyarbakır’daki mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yetki ve sorumluluğunda bulunan mezarlık alanlarının temizlik ve bakım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Temizlik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların manevi duygularını yoğun şekilde yaşadığı mezarlık alanlarını temiz ve huzurlu bir ortam haline getirmek için özveriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Yurthaber 27-10-20 16:20

Malatya Büyükşehir’den il genelinde hijyen ve temizlik çalışması

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı şehir merkezinde büyük çaplı bir temizlik ve hijyen çalışması başlattı.Daire Başkanı Şaban Aşçı, kentin her bölgesinde dezenfektan ile temizlik yaptıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan temizlik ve halk sağlığı konusunda oldukça titiz davranmamızı istiyor” dedi.Malatya Büyükşehir Belediyesi Covid-19 salgını sürecinde başlatmış olduğu dezenfekte ve yol yıkama çalışmalarına aralıksız bir şeklide devam ediyor.

Yurthaber 23-10-20 17:40

Kanalboyu’na büyükşehir eli değdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, vatandaşların yoğun olarak kullandığı mekânların başında gelen Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi’nde (Kanalboyu) bulunan kanalın temizliğini gerçekleştirdi.Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesindeki ekipler Kanalboyu’nda temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Yurthaber 22-10-20 17:07

Diyarbakır’da durak ve üst geçitler yıkandı

Korona virüs salgını sürecini dikkate alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yolcu trafiğinin yoğun olduğu üst geçitler ve toplu taşıma aracı bekleme duraklarını deterjanlı suyla detaylı şekilde yıkadı.Pandemi sürecini dikkate alarak temizlik çalışmalarını titizlikle sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, yolcu trafiğinin yoğun olduğu üst geçitler ve toplu taşıma aracı bekleme duraklarında temizlik çalışması yürüttü.

Yurthaber 15-10-20 13:09

Diyarbakır’da durak ve üst geçitler yıkandı

Korona virüs salgını sürecini dikkate alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yolcu trafiğinin yoğun olduğu üst geçitler ve toplu taşıma aracı bekleme duraklarını deterjanlı suyla detaylı şekilde yıkadı.Pandemi sürecini dikkate alarak temizlik çalışmalarını titizlikle sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, yolcu trafiğinin yoğun olduğu üst geçitler ve toplu taşıma aracı bekleme duraklarında temizlik çalışması yürüttü.

Yurthaber 15-10-20 13:09