Fao Haberleri

Üst üste 8 aydır düşüyor! İstanbul zirveden geri döndü: En çok domates zamlandı

FAO dünya gıda fiyatları endeksine göre Kasım ayında da gerileme devam etti ve üst üste 8 aydır düşüşünü sürdürdü. Öte yandan Megakent İstanbul’da ise perakende fiyatlar aylık bazda yüzde 3,10 arttı, yıllık artış yüzde 105,55 olarak gerçekleşti. Böylece şehirde enflasyon rekor seviyeden geri geldi. Geçtiğimiz ay en fazla domatesin fiyatı artarken, en fazla düşüş ise muzda oldu.

Finans 2022-12-02 14:53:57

Sabri Ülker Vakfı'nın araştırması gıda israfının boyutlarını ortaya koydu

Sabri Ülker Vakfı'nın, "Tüketicinin Ekmek İsraf Araştırması-TİA 2022" çalışması, Türkiye'de gıda israfının nedenleriyle ilgili en güncel verileri içeriyor - Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği Uyum Daire Başkanı ve Gıdanı Koru Kampanyası Koordinatörü Zeynep Özkan: - "Gıda israfına yönelik her türlü farkındalık projesi çok önemli. FAO ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde, gıda kaybı ve israfı hakkında kamuoyunun farkındalığını artırmak ve gıda tedarik zincirindeki tüm aktörleri harekete geçirmek için Gıdanı Koru ulusal kampanyamız devam ediyor"

Yurthaber 2022-09-29 16:51:05

Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ile tarımsal verim artırılıyor

FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık: -"Amacımız sürdürülebilir arazi yönetimi, düşük karbon teknolojilerinin çiftçiyle buluşturulması, yaygınlaştırılması, biyoçeşitliliğin korunması ve arazi kullanımına biyoçeşitlilik planlarının yansıtılması" - Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş: -"Konya bölgesinde yapmış olduğumuz bütün çalışmalar arazi bozulmasını önlediği gibi buradaki biyoçeşitliliğin devamını sağlıyor"

Yurthaber 2022-06-16 10:01:33

Adım adım gıda krizine… Yüzde 25’i kaybedildi! Buğday için endişelendiren açıklama

Tüm dünya gıda krizi ile karşı karşıya gelirken FAO, tarımda yüksek girdi maliyetinin gıda güvenliğini tehdit ettiğini bildirdi. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş gıda krizini daha da tetiklerken en büyük tahıl ambarlarından biri olan Ukrayna’dan gelen haber korkuttu. Ukrayna Tarım Bakanı Yardımcısı Taras Vysotski, işgal nedeniyle ülkedeki tarım alanlarının yüzde 25'ini kaybettiklerini belirterek, tahıl hasadının yarı yarıya düşmesini beklediğini ifade etti.

Finans 2022-06-14 13:38:36

Küresel gıda fiyatları frene bastı: Buğday krizinde sona mı gelindi? Türkiye detayı dikkat çekti

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından açıklanan Küresel Gıda Fiyat Endeksi iki aydır üst üste geriledi. FAO Tahıl Fiyat Endeksi, buğday fiyatlarının etkisiyle bir önceki aya göre yüzde 2,2 artarken, Ukrayna kıyılarında bekleyen 20 ton tahıl için flaş bir gelişme yaşandı. Bu kapsamda Türkiye'nin adı ön plana çıkarken söz konusu iki ülkenin İstanbul'da bir araya gelerek yol haritasının detaylarını ele alması bekleniyor.

Finans 03-06-22 13:28

Gıda fiyatları Mart ayında rekor kırdı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Ukrayna'daki savaşın tahıl ve yemeklik yağ piyasalarında çalkantıya yol açması nedeniyle Mart ayında gıda fiyatlarının yeni bir rekor daha kırdığını bildirdi

Haber 08-04-22 17:06

FAO’dan dikkat çeken Ayçiçek yağı öngörüsü! Yeni alternatif: Aralarında Türkiye de var…

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), savaştan ötürü azalan tarım üretiminin ithalatçı olan ülkelerde gıda riski oluşturacağını belirterek, yakın dönemde Ayçiçek yağına alternatif olarak soya, hurma ve kolza tohumu yağlarına yönelebileceğini işaret etti.

Finans 14-03-22 14:24

FAO: Gıda ve yem fiyatları yüzde 20 artabilir

BM, Ukrayna'daki savaş nedeniyle dünya genelinde gıda ve yem fiyatlarının yüzde 8 ile yüzde 20 arasında artabileceği uyarısında bulundu.

Haber 11-03-22 21:07

Ukrayna Savaşı Gıda Fiyatlarını Yüzde 20 Arttırabilir

Birleşmiş Milletler bünyesindeki Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Ukrayna'daki çatışmalar nedeniyle gıda ve yem fiyatlarının yüzde 20 oranında artabileceği, bu durumun küresel çapta yetersiz beslenme sorununu tetikleyebileceği uyarısında bulundu

Haber 11-03-22 19:45

FAO'dan korkutan rapor! 'Ukrayna savaşı gıda fiyatlarını yüzde 20 arttırabilir'

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Ukrayna’daki savaş nedeniyle ortaya çıkacak arz açığıyla uluslararası gıda ve yem fiyatlarının yüzde 8 ile yüzde 20 arasında artabileceğini bildirildi.

Finans 11-03-22 16:05

Ayçiçek yağı ve ekmek fiyatı zammı kapıda! Gıda fiyatlarında rekor! Çarpıcı rapor...

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının bitkisel yağlar ve süt ürünleri öncülüğünde şubatta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi. Avrupa'nın "tahıl ambarı" olarak bilinen Ukrayna'nın Rusya tarafından saldırıya uğraması, buğday fiyatlarını 14 yılın en yüksek seviyesine çıkarırken, ekmek, makarna ve bisküvi gibi ürünlerin fiyatını artırması bekleniyor.

Finans 05-03-22 11:32

Gıda fiyatları yeniden yükselişe geçti

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Ocak ayı Küresel Gıda Fiyat Endeksini açıkladı. Aralık ayında gerileyen endeks, Ocak ayında yeniden yükselişe geçti.

Finans 03-02-22 14:35

FAO, Türkiye'nin tarımsal gıda tedarik zincirinde maliyet ve fiyat takibi projesi başlattı

FAO, Türkiye'nin tarımsal gıda tedarik zincirinde maliyet ve fiyat takibi projesi başlattı

Yurthaber 25-01-22 17:17

FAO: Dünya gıda fiyatları 10 yılın zirvesini gördü

Dünya gıda fiyatları aralık ayında dört aylık artışın ardından gerilese de 2021'i yüzde 28 artışla 2011'den bu yana en yüksek seviyede tamamladı.

Finans 06-01-22 17:57

Latin Amerika’da Açlık Çekenlerin Sayısı %30 Arttı

BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) yayınladığı 2021 Latin Amerika ve Karayipler’de Gıda Güvencesi Görünüm Raporu’na göre, yaklaşık 650 milyon kişinin yaşadığı bölgede açlık çeken kişi sayısı geçen yıl yüzde 30 artarak 59 milyon 700 bine ulaştı

Haber 31-12-21 18:41

21 günlük deniz araştırması sonuçlandı! Marmara, Ege ve Karadeniz'de korkutan sonuç

Batı Karadeniz'de yaşanan sel sonrası Yunus-S araştırma gemisi ile denizlerde inceleme yapan 5 araştırma görevlisi, 21 günlük seferini tamamladı. İlk bulgularla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Saadet Karakulak, "Denizde en çok plastikle karşılaşmaktayız. Bu kirliliğin canlılar üzerinde de etkileri var. Biz bu süreci düzgün yönetemediğimiz takdirde balıkçılık kaynaklarımızı kaybedeceğiz" diyerek uyarıda bulundu. Araştırmanın FAO ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na sunulacağı öğrenildi

Haber 18-11-21 11:34

Enflasyon: BM, küresel gıda fiyatlarının son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının geçen yıl %30'dan fazla arttığını ve masının ardından, on yıldan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Haber 05-11-21 12:54

Dünya gıda fiyatları 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Fiyat Endeksi art arda üç aylık yükselişini sürdürdü ve ekimde eylüle göre yüzde 3,9 artarak ortalama 133,2 puana çıktı. Küresel tahıl üretimi tüm zamanların en yükseğine yaklaşırken stoklarda düşüş yaşanıyor.

Finans 04-11-21 15:26

Küresel Gıda Fiyatları 10 Yılın Zirvesinde

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), tüm dünyada gıda fiyatlarının Ağustos’ta olduğu gibi Eylül ayında da artarak 10 yılın zirvesine ulaştığını açıkladı. Tahıl ve bitkisel yağ fiyatlarındaki yükseliş, bu artışta etkili oldu

Haber 07-10-21 18:01

QR kod ile balığı ağdan çatala izlemek mümkün

Beslenme Uzmanı, Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti ve UN FAO destekçisi Dilara Koçak: - "Balık tüketimi ve yeterli omega-3 alımı tüm yaş grubundan bireyler, özellikle de büyüme dönemindeki çocuklar, bebek bekleyenler ve ileri yaştaki bireyler için oldukça önemli" - Metro Türkiye Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç: - "Müşterilerimizi tabaklarında ne olduğunu takip etmeleri ve tükettikleri ürünlerin bilgiyle izini sürebilmeleri için kırmızı et, bal, meyve-sebze ürünlerinin yanı sıra balık ürünlerinde de izlenebilirlik çözümleri sunuyoruz"

Yurthaber 14-09-21 11:25

Küresel gıda fiyatları yeniden yükselişte

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının, son 2 aydır yaşanan düşüşün ardından şeker, buğday ve palmiye yağındaki güçlü taleple ağustosta yeniden yükselişe geçtiğini duyurdu.

Finans 02-09-21 15:01

Küresel gıda fiyatları temmuzda da düştü

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının temmuzda düşüşünü sürdürdüğünü belirtti.

Finans 05-08-21 16:23

Schneider Electric Türkiye, Dijital Arena-Tarım'da dönüşüm etkinliğine katıldı

FAO tarafından 2017 yılında hazırlanan bir rapora göre dünya nüfusu 2050 yılında yaklaşık 2 milyar artarak 10 milyar civarına ulaşacak

Yurthaber 12-07-21 12:04

FAO: Küresel gıda fiyatlarında ilk! 12 ay sonra ilk kez düştü

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının bir yıl boyunca yükselişini sürdürmesinin ardından haziranda düştüğünü bildirdi.

Finans 08-07-21 14:08

FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu'dan Şanlıurfa'daki fidanına özenli takip:

"Şanlıurfa'ya her geldiğimde fidanımı ziyaret ediyorum. Şehirde olmadığım dönemlerde ise buradaki temsilcilerimiz aracılığıyla telefonla uzaktan sürekli kontrol ediyorum" - "Bizler de Türkiye'nin fidana ve ağaçlandırmaya verdiği önemle gurur duyup, takdir ediyoruz"

Yurthaber 10-06-21 11:07

FAO: Küresel gıda fiyatları hızlı yükseldi

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının, mayısta aylık bazda en hızlı yükselişini kaydederek Eylül 2011'den beri en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Finans 04-06-21 14:30

Gıda fiyatları: Birleşmiş Milletler, küresel çapta gıda fiyatlarındaki artışın son 11 yılın en yüksek düzeyine çıktığını açıkladı

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Fiyatları Endeksi'ne göre Covid salgınının üretim, istihdam ve nakliyede yol açtığı kesintilerin de etkisiyle Mayıs ayında küresel gıda fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40'a yakın arttı. BM, küresel düzeyde yüksek enflasyon tehlikesine işaret ediyor.

Haber 04-06-21 12:14

Gezegeni Korumak Yerli Haklarını Savunmaktan Geçiyor

Dünya Gıda Örgütü (FAO) ve Latin Amerika Yerli Halkları Kalkınma Fonu'nun (FILAC) yaptığı araştırma yerli halkların yaşadıkları topraklar üzerindeki haklarını tanımak ve doğal alanları onların korumasına bırakmak gerektiğini kaydetti

Haber 18-04-21 21:30

FAO’dan Vali Öksüz’e ziyaret

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) yetkililerini ağırladı.Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün Başkanlığı’nda BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) yetkililerinin katılımıyla tarımda değer zinciri analizleri, Kars’ın hayvancılık, bitkisel üretim, gıda endüstrisi ve gastronomi turizmi ile yatırım ve kalkınma projelerinin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.Toplantıya; BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Orta Asya Bölge Temsilcisi Dr.

Yurthaber 02-04-21 09:44

Gıdanı Koru Kampanyasına Erzincan marketlerinden destek

FAO-Gıda ve Tarım Ortaklığı Programı (FTPP II) kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından gerçekleştirilen “SEC Ülkelerinde Gıda Kaybı ve İsrafının Azaltılması” projesi kapsamında başlatılan Gıdanı Koru kampanyasına Erzincan’da bulunan marketlerden destek geldi.Tarım ve Orman Bakanlığımızın ülke genelinde başlattığı Gıdanı Koru kampanyası her geçen gün giderek büyüyor.

Yurthaber 19-03-21 08:51

Elma üretiminde pestisit kullanımı azaltma deneme çalışması olumlu sonuç verdi

Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü(MAREM) ile Birlemiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde elma üretimindeki pestisit kullanımını azaltmak amacıyla gerçekleştirilen deneme çalışması olumlu sonuç verdi.Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü(MAREM) bünyesinde elma üretiminde pestisit kullanımını azaltmak amacıyla Birlemiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile beraber yürütülen entegre mücadele deneme çalışması tamamlandı.

Yurthaber 17-03-21 17:49

Küresel gıda fiyatları 2014'ten beri en yüksek seviyesinde

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), tarafından yapılan açıklamada küresel gıda fiyatlarının Temmuz 2014'ten bu yana en yüksek seviyesinde olduğu belirtildi.

Finans 04-03-21 17:19

Mustafa Şahin Dünya Gıda Günü Afiş Yarışmasına katılan öğrencileri makamında ağırladı

FAO tarafından düzenlenen ve 117’den fazla ülkeden çocukların katıldığı 2020 Dünya Gıda Günü Afiş Yarışmasına Kayseri’den katılarak, Türkiye’yi temsil eden Hasan Polatkan ilkokulu öğrencileri Esil Kalkan, Zeynep Turan, Belinay Özüdoğru, Esila Polat’ı Tarım İl Müdürü Mustafa Şahin makamında konuk etti.Şahin, Aileleri ve Öğretmenleri ile birlikte gelen çocuklarla sohbet ederek yaşıtlarına örnek olma ve farkındalık adına yaptıkları çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Yurthaber 19-02-21 12:59

Uygulamalı Çiftçi Okulu hizmete girdi

Kilis’te, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda uygulamalı eğitimlerin verildiği "Uygulamalı Çiftçi Okulu" hizmete girdi.AB’nin finansal desteği, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) uzmanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamındaki "Uygulamalı Çiftçi Okulu" hizmete girdi.Düzenlenen programa, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, FAO Türkiye Program Sorumlusu Sheikh Ahaduzzaman, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.

Yurthaber 11-02-21 16:11

Arslan: Geleceğin gıdası çevre dostu bakliyatlar olacak

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Başkanı Hüseyin Arslan, protein değeri yüksek bakliyat çeşitlerinin, gerek insan sağlığı, gerekse üretiminde az suya ihtiyaç duyulması ve toprak verimliliği gibi çevreye katkıları nedeniyle geleceğin gıdası olarak görüldüğünü belirtti.10 Şubat Dünya Bakliyat Günü nedeniyle değerlendirmelerde bulunan AHBİB Başkanı Hüseyin Arslan, beş yıl önce Uluslararası Bakliyat Konfederasyonu Başkanlığı görevini yürütürken, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliği içinde 44 ülkenin onayı ile 2016 yılının ‘Dünya Bakliyat Yılı’ ilan edilmesini sağladıklarını, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ile de 10 Şubat’ın ‘Dünya Bakliyat Günü’ ilan edildiğini belirtti.Bakliyat tüm dünyaya Türkiye’den yayıldıBaşkan Arslan, AHBİB olarak uluslararası arenada “Sürdürülebilir Tarım İçin Bakliyat’ sloganıyla yürüttükleri farkındalık çalışmaları kapsamında bakliyatın Anadolu’daki 10 bin yıllık tarihini yansıtan “Bakliyat Atlası” belgesel filmini de dünya kültür hazinesine kazandırdıklarını söyledi.

Yurthaber 10-02-21 09:55

Şanlıurfalı özel sektör işletme sahipleriyle bir araya geldi

Uluslararası Gıda Tarım Örgütü FAO Koordinatörlüğünde Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Sosyoekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkânlarının Yaratılması Aracılığıyla Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ile Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Eğitim Merkezinde Özel Sektör İstişare Toplantısı düzenlendi.Programa Şanlıurfa Vali Yardımcısı ve Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Halil Şıtıl, FAO Koordinatörü Sheikh Ahaduzzaman, FAO Konu Uzmanları Şebnem Gürbüz ve Fatih Bayrak, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hasan Eyyüpoğlu, Şanlıurfa Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Ahmet Demir, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konu uzmanları, proje kapsamında eğitim alan kursiyerleri istihdam eden seracılık işletmeleri, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği işletmeleri, sebze yetiştiricileri ve yeni dönem kurs programlarında işletme olarak projeye katılım sağlayacak işletmeler katıldı.Programda projeye katkı sunan işletmelere FAO tarafından düzenlenen teşekkür belgeleri Vali Yardımcısı Metin Esen tarafından verildi.

Yurthaber 03-02-21 17:07

Turgutlu’da sürdürülebilir ve iyi tarım uygulamaları gerçekleştirilecek

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) Musalar Yeniköy’de düzenlediği eğitime katıldı.

Yurthaber 23-12-20 16:22

Eskişehir tarımında bir ilk daha

Eskişehir Kadın Çiftçiler Derneği adı altında Eskişehir’de ilk kez kadın çiftçilerden oluşan bir derneğin yöneticileriil Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş’ü ziyaret ederek katkılarından dolayı teşekkür edip desteklerini beklediklerini ifade ettiler.Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliği ile 2019 yılında İlde yürütülen "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Projesi" (TAYDAP) kapsamında; kadın odaklı yayımı geliştirmek için paydaşların temsil edildiği "Kırsalda Kadın Danışma Grubu" oluşturulmuştu.

Yurthaber 14-12-20 13:27

BM: Dünya gıda fiyatları endeksi 6 yılın zirvesinde

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’ne (FAO) göre dünya gıda fiyatları endeksi altı aylık yükselişini sürdürerek Kasım ayında yaklaşık altı yılın zirvesine çıktı.

Finans 03-12-20 17:13

Bursa’da Uygulamalı Çiftçi Okulu ilk sertifikalarını verdi

FAO ve Bursa Tarım İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü ‘Uygulamalı Çiftçi Okulu’ ilk sertifikalarını verdi.Duvarsız Okul olarak adlandırılan Uygulamalı Çiftçi Okulu, Avrupa Birliği tarafından fonlanan “Sosyoekonomik entegrasyonun dengelenmesi ve geçim sağlama imkanı oluşturması amacıyla Türkiye’de geçici koruma altındaki Suriyeliler ile ev sahibi toplulukların dayanıklılığının geliştirilmesi projesi kapsamında hayata geçirilen UÇO’nun açılış etkinliği Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kampus alanında gerçekleşti.

Yurthaber 12-11-20 12:29

Çatak’ta ‘Uygulamalı Çiftçi Okulu Programı’ düzenlendi

Van’ın Çatak ilçesinde Avrupa Birliği fonlu ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) destekli, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliği ile ‘Uygulamalı Çiftçi Okulu Programı’ düzenlendi.Atatürk İlkokulunun konferans salonunda pandemi kurallarına riayet edilerek düzenlenen programa; Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, FAO Saha Koordinatörü Kenan Polat, Uygulamalı Çiftçi Okulları Koordinatörü Fatih Bozdemir, FAO Uzmanı Halit Çınar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Raci Selçuk ve Çataklı kadın çiftçiler katıldı.

Yurthaber 27-10-20 16:23

Manisa’da FAO Projesi meyvelerini vermeye başladı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilciliği ile Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen FAO Projesi kapsamında Demirci ilçesinde “Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği” konusunda eğitim alan ve kursa katılan kadın kursiyerlerle zeytinyağı fabrikasında tıbbı aromatik bitki karışımları ile sabun üretimi gerçekleştirildi.Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilciliği ile Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen FAO Projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yurthaber 19-10-20 13:52

GTB Başkanı Akıncı’dan ‘Dünya Gıda Günü’ açıklaması

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından bu sene ‘Büyütelim, Besleyelim; Hep Birlikte Sürdürelim “temasıyla kutlanan ‘Dünya Gıda Günü’ nedeniyle açıklamada bulunan GTB Başkanı Mehmet Akıncı, sürdürülebilir tarım ve gıda güvenliğinin önemine işaret etti.Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, pandemi sürecinin tarım ve gıdanın önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, “Gelecekte buna benzer global sorunların yaşanabileceği varsayımını göz önüne aldığımızda tarım ve güvenilir gıda bugünkünden çok daha fazla stratejik bir öneme sahip olacak” dedi.Dünya Gıda Günü’nde gerçekleştirilen etkinliklerle yer yüzünde yaşanan açlık, kıtlık, gıda güvenliği ve iklim değişikliği gibi konulara dikkat çekilmek istenildiğini kaydeden Akıncı, bu sene tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 nedeniyle Dünya Gıda Gününün çok daha farklı bir anlam ve önem taşıdığını ifade etti.Dünyanın iklim değişiklikleri, nüfus artışları, doğal kaynakların yok edilmesi, bilinçsiz tarım ve israflar nedeniyle gıdaya ulaşmanın her geçen gün daha zorlaştığı bir yer haline dönüştüğünü belirten Akıncı, bu nedenle özellikle Asya ve Afrika’da kronik açlık yaşayan insan sayısında 2014 yılından bu yana kademeli bir artış gözlemlendiğini söyledi.BM tarafından bu yıl yayımlanan ‘Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenmenin Durumu ‘raporuna göre 2019 yılında dünyada açlıkla mücadele eden kişi sayısının 690 milyona ulaştığı vurgulayan Akıncı, “Belirtilen bu rakamı 2018 yılıyla kıyaslamamız durumunda açlıkla mücadele eden kişi sayısının 10 milyon, önceki 5 yıla oranla ise 60 milyon arttığını görmekteyiz.

Yurthaber 16-10-20 13:02

Başkan Bozkurt’tan “Dünya Gıda Günü” mesajı

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)’nün kuruluş tarihi olan 16 Ekim 1945 ten bu yana her yıl 16 Ekim gününün “Dünya Gıda Günü” olarak kutlandığını belirten Başkan Çetin Bozkurt mesajında şu görüşlere yer verdi:“Bilindiği gibi dünya genelinde insanlığın karşı karşıya olduğu sorunlardan en önemlisi beslenme sorunudur.

Yurthaber 16-10-20 12:17

Arslan: İsrafı önlemek için kuru gıdada TETT uygulamasına geçilmeli

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde gıda israfına dikkat çekerek uzun raf ömrüne sahip kuru gıda ürünlerinde son tüketim tarihi (STT) yerine tavsiye edilen tüketim tarihi (TETT) uygulamasına geçilmesi çağrısında bulundu.AHBİB Başkanı Hüseyin Arslan, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) 75’inci kuruluş yıldönümünde tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını sebebiyle yaşanan krizden kurtulmak için daha dirençli ve sağlam gıda sistemleri için küresel dayanışma çağrısı yaptığını hatırlatarak, “Özellikle bakliyat ve hububat gibi kuru gıda ürünlerinde israf oranını düşürmek için son kullanma tarihi uygulamasının esnetilmesi gerekiyor.

Yurthaber 15-10-20 13:18

Başkan Matlı: Gıdanı koru, sofrana sahip çık

Türkiye’de her yıl 18,8 milyon ton gıdanın israf edildiğini belirten Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, ‘Gıdanı Koru’ kampanyası ile bu kayıpların önüne geçilebileceğine dikkat çekti.Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim (TOBB) Kurulu Üyesi Özer Matlı, gıda israfı sorununa dikkat çekmek için Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından ilan edilen, ‘Küresel Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü’ne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Yurthaber 29-09-20 10:43

Şanlıurfa Bozkır Koruma Strateji ve Eylem Planı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünden (FAO) tarafından Türkiye’nin bozkır ekosistemlerinin korunması amacıyla yürütülen proje ile ilgili Şanlıurfa Bozkır Koruma Strateji ve Eylem Planının son haline getirilmesi ile ilgili toplantısı düzenlendi.Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünden (FAO), Türkiye’nin bozkır ekosistemlerinin korunması amacıyla Şanlıurfa Bozkır Koruma Strateji ve Eylem Planının son haline getirilmesi ile ilgili toplantısı düzenledi.

Yurthaber 23-09-20 15:12

GAÜN’ÜN Postharvest projesi iyi uygulama seçildi

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen Erasmus Plus Hibe Programı kapsamında finanse edilen ve geçtiğimiz aylarda tamamlanan “Gıda Zincirindeki Hasat Sonrası Kayıpları Azaltmak İçin Yenilikçi Yaklaşımlar (PostHarvest)” Projesi, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) desteği ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından iyi uygulama seçildi.Gaziantep Üniversitesinin (GAÜN) ortak olarak yer aldığı ve Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof.

Yurthaber 31-08-20 15:03

Türkiye’de her yıl 18,8 milyon ton gıdanın çöpe gidiyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Uşak İl Müdürlüğü’nden ‘gıda israfı’ ile ilgili yapılan açıklamada Türkiye’de her yıl 18,8 milyon ton gıdanın çöpe gittiği vurgulanarak ayrıca toplumun yüzde 65’inin gıdaların son tüketim tarihi ve tavsiye edilen tüketim tarihi arasındaki farkı bilmediğine dikkat çekildi.Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) desteği ile hayata geçirilen dünyaya örnek, kapsamlı ve uzun soluklu "Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık" projesinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gıda kayıp ve israfı ile mücadelede toplumsal bilinci artırmak amacıyla yürütüldüğü ifade edildi.

Yurthaber 23-07-20 12:21