Ekmek Haberleri

Ekmeğe zam geldi! Gramaj düştü fiyat 1 lira artı: İzmir'de 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak

İzmir'de 1 Temmuz'dan itibaren İZTO üyesi fırınlarda 200 gram ekmek 10 TL'den satılmaya başlanacak.

Finans

Fırıncıdan ilginç kampanya 'Ne kadar süreceğini soruyorlar' Kendi poşetini getirene indirim

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde bir fırıncı, kendi poşetini getiren vatandaşa ekmeği 1 TL indirimli satmaya başladı. Fırıncı yaptığı açıklamada "Kampanyamızı duyan müşterilerimiz bize sordular, memnun kaldılar ve teşekkür edip bu kampanyanın ne kadar süreceğini soruyorlar" ifadelerini kullandı. İlçede 200 gram ekmek 8 TL'den satılırken fırıncı, kendi poşetini getirene ekmeği 7 TL'den sattıklarını söyledi.

Finans

Kardeşini bıçaklayarak katletti, sebebi 'yok artık' dedirtti: Ekmek almaya kim gitsin?

Adana'da ağabeyini bıçaklayarak öldüren sanık hakkında "kardeşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, sanığın aynı evde kaldığı ağabeyinden markete gidip ekmek almasını istemesi nedeniyle kardeşler arasında kavga çıktığı belirtildi. İşte detaylar...

Haber

Yok böyle lezzet: Fodula (Ekmek dolması) tarifi! Evde fodula nasıl yapılır?

Fodula tarifi Gelinim Mutfakta programında yapılmasının ardından merak edildi. Ekmek dolması olarak da bilinen fodula yemeği hem göze hitap etmesi hem de doyurucu lezzetiyle özellikle misafir sofralarında tercih ediliyor. Peki, fodula nasıl yapılır? Ekmek dolması yapımı için gerekli malzemeler neler?

Yemek

Ekmek

Ekmek Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Ekmek Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Ekmeğe gramaj oyunuyla gizli zam!

Bursa’da ekmeğe gizli zam geldi. 250 gramlık ekmeğin gramajı 200 grama düşürüldü. Tek zam gelen ise roll ekmek oldu. 50 gramı 3,5 liradan satılan roll ekmek, 4 lira oldu.

Finans

Kıymalı ekmek kebabı tarifi: Kıymalı bayat ekmek kebabı nasıl yapılır?

Hem israfı engellemek hem de farklı lezzetler üretebilmek için birçok tarif ortaya çıkartılmıştır. Bunlardan biri de bayat ekmekleri değerlendirmek amacı ile ortaya çıkmış olan kıymalı ekmek kebabı tarifidir. Son derece kolay olan bu tarif sadece birkaç malzeme ile kısa süre içinde hazırlanabilir.

Yemek

Bayat ekmek köftesi tarifi: Bayat ekmek köftesi nasıl yapılır?

İsraf karşıtı kültürümüz sayesinde zengin Türk mutfağı daha da zenginleşmiştir. Örneğin, bayatlayan ekmeklerden çeşitli tarifler üretilmiştir. Birbirinden lezzetli bu tariflerden biri de bayat ekmek köftesi tarifidir. Bayat ekmek köftesinin yapımı ise son derece kolaydır. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek

Bir ilde daha ekmeğe zam! 200 gramın fiyatı 2 lira daha arttı!

Tokat, Edirne ve Kayseri'den sonra Elazığ'da da ekmeğe zam geldi. 200 gram ekmeğin fiyatı 2 lira daha arttı.

Finans

Türkiye'nin en ucuzuydu, bundan sonra ücretsiz dağıtılacak

Türkiye'nin en ucuz ekmeğini satan Kestel Belediyesi'nden yeni karar. Ekmek, ihtiyaç sahibi ailelere artık ücretsiz dağıtılacak. Belediye başkanı ekmek dağıtımına ilişkin olarak, "Bu ücretsiz ekmeklerimizi Kesteliz kart ile dağıtacağız. İhtiyaç sahibi ailelere bunları dağıtacağız” açıklamasını yaptı.

Finans

Yine bir gıda skandalı daha! Ekmeklerin içinden çıkanlar şaşkına çevirdi: O ülke ayağa kalktı

Dünya genelinde gıda skandallarının ardı ardı arkası kesilmezken bu seferki olayın adresi Japonya. Ülkeyi ayağa kaldıran olayda ekmek paketlerinin içerisinden çıkanlar şaşkına çevirdi. Skandal sonrası 104 bin paket ekmek tedbiren toplatıldı.

Haber

İstanbul'da ekmeğe yüzde 31 zam yapıldı! Azami fiyat 10 TL'ye çıkarıldı

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) mayıs ayı meclis toplantısında alınan kararla İstanbul’da 200 gram ekmeğin azami fiyatı yüzde 31,25 zamla 10 TL’ye çıkarıldı.

Finans

İstanbul'da ekmeğe yüzde 31 zam yapıldı! Azami fiyat 10 TL'ye çıkarıldı

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) mayıs ayı meclis toplantısında alınan kararla İstanbul’da 200 gram ekmeğin azami fiyatı yüzde 31,25 zamla 10 TL’ye çıkarıldı.

Finans

Sivas'ta 3,8 metrelik ekmek yapan fırıncı sosyal medyadaki yorumlardan sonra daha uzun ekmek üretti

Sivas'ın Zara ilçesinde fırın işleten Erdoğan Çiçek, daha önce ürettiği 3 metre 80 santimetrelik ekmeğe sosyal medyadaki "neden 4 metre değil" yorumlarının ardından 4 metrelik bir ekmek daha yaptı.

Yemek

Dünyanın en uzun baget ekmeği rekoru kırıldı!

Fransa'da fırıncıların pişirdiği 140 metrelik ülkenin geleneksel baget ekmeği, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Yemek

Başka mahallelerden bile almaya geliyorlar! Ekmeğin fiyatını 8 TL'den 5 TL'ye düşürdü 'Talep fazla, yetişemiyoruz'

Çankırı’da bir fırın işletmesi, 200 gram ekmeği piyasanın altında satarak vatandaşların yüzünü güldürüyor. Başka mahallelerden bile vatandaşların ekmek almaya geldiğini belirten fırın işletmecisi, "Uygun verdiğimiz için taleplerimiz fazla, üretime yetişemiyoruz" dedi. Öte 5 TL'lik ekmeğin öğrenciler ve emeklilerden yoğun talep gördüğü aktarıldı.

Haber

Sivas'ta bir fırıncı 8 saatte devasa ekmek üretti! Boyunu duyan çok şaşırdı

Sivas'ta bir fırıncı 3 metre 80 santimetre uzunluğunda ekmek üretti. Ekmeği yapan fırıncı Erdoğan Çiçek, "Ürettiğim ekmek, en az 10 gün taze kalır. 130 civarı tekli ekmek kadar malzeme gitti." dedi.

Yemek

Boyundan büyük! 7 saatte tek başına yaptı... Devasa somun ekmek

Sivas’ta bir fırıncı 3 metre 80 santim uzunluğunda, boyundan uzun somun ekmeği üretti. Fırıncı ekmeği 7 saatte tek başına yaptığını söylerken 130 tekli ekmeğe karşılık geldiğini ve 30 kilo unla hazırladığını söyledi. Fırıncı, ekşi mayalı olan bu ekmeğin 10 gün boyunca taze kalacağını da belirtti.

Haber

Ekmeğe zam iddiası! Sendika başkanı tarih ve rakam verdi

Gıdada pek çok ürüne peş peşe zamlar gelirken İstanbul’da ekmek fiyatlarının iki hafta içinde artması bekleniyor. Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar tarih verdi, ekmek fiyatlarının 15 TL'ye çıkabileceğini söyledi.

Finans

Ankara'da ekmeğe zam: 2 liralık zam sonrası 200 gram ekmek 10 TL oldu

Ankara'da, bugünden geçerli olmak üzere 200 gramlık ekmeğe yüzde 25 zam yapıldı. Böylece Başkent'te ekmek fiyatı 8 liradan 10 liraya satılacak.

Finans

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan ekonomi çıkışı! Midenize ekmek girsin istiyorsanız...

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ekonominin düzelmesi için gerekli olanları sıraladı. Demirtaş, adalet, hukuk ve bağımsız kurumlara vurgu yaptı.

Finans

Bir ilde ekmek fiyatı 2 liraya düştü! 'Maliyetler kurtarmıyor ama...' Firmadan şaşırtan gerekçe

Sivas’ta bir ekmek üreticisi ilde sattıkları ekmeğin fiyatını 2 liraya düşürdü. Bir ekmeğin maliyetinin 5 lira olduğunu belirten firma yetkilisi denetimlerin yetersizliğine dikkat çekmek amacıyla fiyatları indirdiklerini söyledi.

Finans

Ekmeğin üzeri neden çizilir? Ekmeğin üzerindeki çizgi ne anlama gelir? Ekmeğin üzerindeki çizginin anlamı

Ekmeklerin üzerindeki çizgi herkesin dikkatini çekmiştir. Bazı kişiler bu çizgilerin görsel amaçla çizildiğini düşünür. Bazı kişiler ise bu çiziği, ekmeğin yapımında gerekli bir unsur olarak açıklar. Peki, ekmeğin üzeri neden çizilir?

Yemek

Ticaret Bakanlığı 'bana soracaksınız' dedi! Ekmek ve simit fiyatları için yeni karar: Resmi Gazete'den duyuruldu

Ekmek ve simit fiyatları için bugün Resmi Gazete'den tüm herkesi ilgilendiren bir karar alındı. Buna göre ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde, Ticaret Bakanlığı'ndan olumlu görüş alınması koşulu getirildi.

Finans

Ekmek ve simit fiyatının belirlenmesinde yeni dönem!

Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığından olumlu görüş aranacak.

Haber

Gastronomi kentinin 11 ay beklediği lezzet: Ramazan kahkesi

Gastronomi kenti Gaziantep'in yılın 11 ayı beklenilen lezzeti ramazan kahkesi, tezgahlardaki yerini almaya başladı.

Yurthaber

Yer Konya… ‘Türkiye ve dünya için heyecanlandıran bir buluş’ diyerek duyurdular! Tam 8 bin 600 yıllık…

Konya’nın Çumra ilçesinde yer alan kazı çalışmalarında heyecan verici bir gelişme yaşandı. Çatalhöyük'te 8 bin 600 yıllık "ekmek" bulundu. Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Ali Umut Türkcan “Somun ekmeğin küçültülmüş hali. Ortasına parmak basılmış, fırına girmemiş ama mayalanmış, içindeki nişastalarla beraber günümüze gelmiş. Böyle bir örnek yok” ifadelerini kullanırken Gaziantep Üniversitesi öğretim görevlisi Salih Kavak ise "Türkiye ve dünya için heyecanlandıran bir buluş" dedi.

Haber

Çatalhöyük'te 8 bin 600 yıllık ekmek bulundu

Dünyada kentleşmenin olduğu ilk yerlerden Çatalhöyük'teki kazıda 8 bin 600 yıllık "ekmek" bulundu.

Yurthaber

Durmadan yemek yeme isteğiniz varsa dikkat! Yedikçe acıktıran 4 besin

Sürekli olarak yemek yeme isteği, bazen kontrol edilmesi zor bir durumdur. Yediğiniz bazı besinlerin daha fazla acıkmanıza ve bu sebeple de kilo almanıza neden olduğunu biliyor muydunuz? Sürekli yeme isteğine neden olan ve yedikçe daha da aç hissetmenize yol açabilen 4 besini haberimizde derledik.

Kadin

Murat Kurum’dan fırıncılara ‘Pazar tatili’ sözü! ‘Ucuz ekmek’ mesajı da dikkat çekti…

İstanbul’da anket sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu ile birlikte kıyasıya bir yarış içerisinde olan Murat Kurum’dan seçilmesi halinde yapacağını söylediği dikkat çeken bir vaat daha geldi. Kurum, İstanbul’daki fırınlar için harekete geçeceklerini belirterek Pazar Tatili’ uygulamasına geçileceğini dile getirdi. Kurum ayrıca İstanbul’da ekmeği ucuzlatmak içinde çalışacaklarını belirtti.

Haber

Uzun raf ömürlü tescilli Siirt kuru ekmeği il dışına da gönderiliyor

Siirt'te yaklaşık 12 saat odun ateşinde pişirilen, uzun süre bozulmadan tüketilebilen "Siirt kuru ekmeği" il dışına da gönderiliyor.

Yurthaber

Yer: Denizli! Fırından aldığı ekmekten çıkan şeyi görünce gözlerine inanamadı: 5 santimetre uzunluğunda...

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bir kişi fırından ekmek satın aldı. Ekmeğin içinden çıkanı görünce hayatının şokunu yaşayan kişi fırından şikayetçi oldu.

Haber

Dikkat! Her gün saç yiyor olabilirsiniz! Ekmek, poğaça, börek ve kek gibi yiyeceklerde bulunuyor

Her gün sıklıkla tüketilen ekmek, poğaça, çörek, tost, açma ve börek gibi ürünlerin içeriğinde yer alan bir madde ortaya çıktı. İnsan saçından, ördek veya tavuk tüyünden yapılan bir katkı maddesi olan L-sistein, bu tür hamur işi gıdaların içeriğinde yer alıyor.

Haber

Ekmek yemeyi sevenlere iyi haber! Beslenme uzmanı neden daha fazla ekmek yemeniz gerektiğini açıkladı 'Yemeye başladım ve kilo almadığımı fark ettim'

Genellikle sağlıklı beslenmenin içerisinde ekmeğe pek de yer olmadığı düşünülür. Ancak bir beslenme uzmanı, sosyal medyada yaptığı paylaşımla ekmek yemeyi sevenler için iyi haberi verdi. Neden daha fazla ekmek yemeniz gerektiğini madde madde anlatan beslenme uzmanı ancak elbette sadece özel bir ekmek çeşidine vurgu yaptı.

Kadin

Bağımlısı olduğunuz yiyecek bastırdığınız duygunuzu söylüyor!

Yiyecek tercihlerimiz sadece fizyolojik ihtiyaçlarımızı karşılamakla kalmaz aynı zamanda duygusal durumlarımızı da yansıtır. Bazı yiyecekler özellikle stresli, üzgün veya mutsuz olduğumuzda bastırdığımız duygularımızın bir yansıması olarak ortaya çıkar.

Kadin

Protokol imzalandı: Büyükşehir belediyeleri arasında en ucuz ekmek o kentte satılacak: Yıl sonuna kadar...

Erzurum'da imzalanan protokolle Tarım Kredi Kooperatif Marketler'de ekmek 4 liradan satışa sunulacak. Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Bekir Parlak, "Erzurum'a tam anlamıyla hizmet edebilmek için bugün 4 liraya Türkiye'de büyükşehir belediyeleri arasındaki en ucuz ekmek verilecek." dedi.

Finans

Gramajı değişti: Uşak'ta ekmeğe zam! İşte yeni fiyatı...

İzmir'in ardından Uşak’ta ekmeğe zam geldi. 3 Şubat itibariyle 250 gram ekmek 10 TL’den satılmaya başlandı.

Finans

İzmir'de İZTO üyesi fırınlarda 220 gram ekmeğin fiyatı 9 lira oldu

İzmir Ticaret Odası (İZTO) üyesi fırınlarda 220 gram ekmeğin fiyatının 9 lira olması kararlaştırıldı.

Yurthaber

İzmir'de ekmeğe zam geldi! İşte yeni fiyatı..

Son günlerde ekmeğe yapılan zamlar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ocak ayı meclis toplantısında oylama yapıldı. 220 gram ekmeğin fiyatı belirlendi. İzmir’de 220 gram ekmeğin fiyatı 9 lira oldu.

Haber

Düzce'de fırında müstehcen görüntü çekilmesine ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı

Düzce'de bir fırında ekmek tezgahının başında müstehcen görüntülerin çekilmesine ilişkin işletme çalışanı 2 kişi gözaltına alındı.

Yurthaber

Türkiye'de sadece orada satılıyor! 400 gram ekmek 1 TL

Yeni yılla birlikte iğneden ipliğe her ürüne zam gelirken Bursa'nın Kestel ilçesinde 400 gramlık ekmek 1 TL'ye satılmaya devam ediyor Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, "Bin 50 dönüm arazi üzerine kendi ekmiş olduğumuz yerli ve milli tohumlar ile unumuzu ve ekmeğimizi üretiyor" dedi.

Finans

İzmir'de ekmek fiyatları artacak mı? Belediye Başkanı Soyer'in açıklamasında 5 TL detayı

Asgari ücretin belirlenmesi, memur ve emeklilerin zam oranlarının belli olmasının ardından pek çok kalemde zam haberleri geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Halk Ekmek'te artan girdi maliyetlerine karşın hala 5 TL’ye ekmek satmaya devam edeceklerini söyledi.

Finans

Domatesi bu şekilde yiyorsanız dikkat! Tam bir zehre dönüşüyor

Domates, sağlık için oldukça faydalı bir besin olarak bilinirken, bazı yanlış tüketim yöntemleri sağlık risklerine neden olabilir. Domatesi yanlış şekilde yemek, besin değerlerini düşürebilir ve hatta bazı durumlarda potansiyel sağlık risklerini artırabilir. Domatesin sağlığa olan olumlu etkilerini korumak ve zehre dönüştürmemek için yapılan bu uyarının detayları haberimizde.

Kadin

Ekmeğe zam mı geliyor? O açıklama dikkat çekti... Asgari ücret detayı

Türkiye, açıklanacak yeni asgari ücreti merakla beklerken bu kez ekmek fiyatları ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, asgari ücretin belirlenmesi ve maliyet artışlarından dolayı ocak ayında ekmeğin fiyatının yeniden artabileceğini söyledi.

Finans

Yıllardır yanlış biliniyormuş: Buzdolabına asla koymamanız gereken 8 besin!

Mutfaklarımızın en önemli unsurlarından biri olan buzdolabı, yiyeceklerimizi taze tutmak için harika bir araç olabilir. Ancak, her besin bu soğutucu ortamda aynı derecede iyi saklanmaz. Bazı gıdalar, buzdolabına koyulduğunda beklenmedik şekillerde bozulabilir veya tadını kaybedebilir. Buzdolabı, bazı gıdalar için mükemmel bir saklama alanıdır ancak bazıları için uygun değildir. Asla buzdolabına asla koymamanız gereken 8 besin haberimizde.

Kadin

SON DAKİKA | İstanbul'da ekmeğe zam! İşte yeni ekmek fiyatı

Son dakika haberi: İstanbul'da ekmeğe zam geldi. İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 8 TL’ye yükseltildi.

Finans

Diyet yaparken ekmekten vazgeçemeyenler buraya! Diyete uygun ekmek önerileri

Kilo vermeye karar veren herkesin ilk işi ekmeği hayatından çıkarmak oluyor. Fakat ekmeği kesmeden de diyet yapmak mümkün. Diyet yaparken öğünlerinize ekleyebileceğiniz sağlıklı ve az kalorili ekmek seçimi yapmak önemli bir detay. Hem sağlıklı beslenmek hem de ekmekten vazgeçmek istemiyorsanız sizler için birkaç seçenek mevcut.

Yemek

Artan ekmek fiyatlarına sağlıklı ve ekonomik bir çözüm: Evde ekmek yapmanızı sağlayacak ürünler

Evde yapılmış çıtır çıtır, mis gibi kokan ekmeğe kim hayır diyebilir ki? Bugünlerde artan ekmek fiyatlarının ardından birçok kişi ekmeğini evde yapmaya başladı. "Evde nasıl ve hangi malzemelerle ekmek yapabilirim?" sorusunun cevabını arayanların sayısı da gün geçtikçe artıyor. Sizin için evde ekmek yapmaya yardımcı olacak ürünlerin listesini hazırladık. Gelin, bu listeyi birlikte inceleyelim.

Haber

İstanbul'da ekmeğe zam geldi!

İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 6,5 liraya yükseltildi.

Haber

Ucuza satıyor diye meslektaşları dava açmıştı! Rekabet Kurumu'ndan çok konuşulacak karar

Kayseri'de 50 yıldır fırıncılık yapan Şükrü Çilkolukısa, sattığı ekmeğin fiyatından dolayı diğer fırıncıların hedefi haline geldi. 7 fırıncı birleşip Çilkolukısa hakkında ucuza ekmek sattığı için dava açtı. Rekabet Kurumu'nun dahil olduğu olayda ucuza ekmek satan fırıncı haklı çıktı.

Haber