Yarbay Haberleri

Şehit olduğu nokta 108 yıl sonra ilk kez tespit edildi! 50 km'lik yürüyüş... 'Bu onların son yürüyüşü oldu' 9 Ağustos günü Atatürk'ün emriyle...

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda 108 yıl önce 50 kilometre yürüyerek, Anafartalar Muhaberesine desteğe giden 20’nci Alay Komutanı Yarbay Halit Bey’in şehit olduğu nokta, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Borlat tarafından askeri rapor ve krokilerde yapılan çalışmalar sonrasında ilk defa tespit edildi. Dün ölüm yıl dönümü olan Yarbay Halit Bey’in mezarı Büyükanafarta köyünde bulunuyor.

Haber 10-08-2023 09:54

Edirne'de sınırda yakalanan FETÖ şüphelisi eski yarbay tutuklandı

Edirne'de, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışırken sınırda yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi eski yarbay tutuklandı.

Yurthaber 22-03-2023 15:21

Japon yarbay, omzundaki Atatürk armasıyla Türkiye'ye yardıma koştu! Herkesi duygulandıran kare: Bizim maviye olan sevdamız...

Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası Türkiye'ye yardıma koşan ülkelerden Japonya, 15.4 ton malzeme ve ekipman ile deprem bölgesine geldi. Yardım uçağında bulunan Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’nden takım komutanı Yarbay Ikenaga Tomonori’nin omzundaki Atatürk arması görenleri duygulandırdı. Tomonori’nin omzundaki armada “Bizim maviye olan sevdamız Selanik’te açılan bir çift mavi gözle başladı” ifadelerinin yer aldığı görüldü.

Haber 16-02-2023 09:04

Erzurum'da FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan yarbay beraat etti

Erzurum'da FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan yarbay beraat etti

Yurthaber 13-10-2022 15:47

Yarbay

Yarbay Hakkındaki Haberler Mynet'te. Yarbay Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Pakistan'da kaçırılan yarbay öldürüldü!

Pakistan'da saldırganlar tarafından kaçırılan yarbay öldürüldü. Öte yandan saldırganlardan 2'si etkisiz hale getirilirken diğer saldırganları yakalamak için çalışma başlatıldı.

Haber 14-07-2022 22:20

Yunanistan'a kaçarken yakalanan FETÖ şüphelisi eski yarbay tutuklandı

Yunanistan'a kaçarken yakalanan FETÖ şüphelisi eski yarbay tutuklandı

Yurthaber 15-06-2022 17:11

MİLLET İRADESİNE DARBE: 28 ŞUBAT - Eşinin başörtüsü nedeniyle resen emekli edilen diş tabip yarbay Kemal Mete, 28 Şubat'ı anlattı:

"Herhangi bir cemaate bağlı olup olmamak önemli değil, eşiniz kapalıysa, namaz kılıyorsanız ve bunlar biliniyorsa, ne terfi ediliyordunuz ne kritik bir göreve getiriliyordunuz" - "Önümüz kesilmiş oldu ve istediğimiz kariyeri yapamadık. Yarbay rütbesinde mecburen ayrıldık ve sivil ortama itildik. Hedeflerimiz, arzularımız yarım kaldı"

Yurthaber 27-02-2021 11:08

Acı haber: Kurmay Yarbay Cömert şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı emrinde görevli Deniz Kurmay Yarbay Şükrü Cömert'in 9 Ocak'ta görevi sırasında geçirdiği rahatsızlığın ardından kaldırıldığı Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu bildirdi.

Haber 14-01-2021 22:25

İncirlik'te görevli Yarbay'ın sır ölümü

Fetullahçı Terör Ögütü'nün (FETÖ) baskısından dolayı emekli olan, ancak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra orduya geri dönen ve İncirlik 10. Tanker Üst Komutanlığında görevli Hava Pilot Yarbay İlker Kara, eşi tarafından yatak odasında iple tavana asılı olarak bulundu.

Haber 14-11-2020 12:25

Araba kiralamak isterken her şeyini kaybetti! Emekli yarbayın hayatı kabusa dönüştü

Antalya'da araç kiralamak isterken imzaladığı boş senet ile kendilerine 'Efeler' adını veren çetenin tuzağına düşen emekli Yarbay Mehmet Olcay Kımıllı, tüm mal varlığını gelen haciz ile kaybetti. Çete üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Kımıllı, eşinin boşanma davası açtığını, yaşadığı üzüntü nedeniyle iki gün önce safra kesesi ameliyatı olduğunu anlattı.

Haber 26-10-2020 11:00

Polise 'Senin ederin kaç para?' demişti! O yarbay hakkında 3 yıla kadar hapis istemi

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan şehirlerarası yolculuk yasağını denetlemek üzere uygulama yapan polis ekiplerine hakaret ettiği iddia edilen Yarbay M.M. hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haber 08-07-2020 16:29

DARBE GİRİŞİMİNİN FAİLLERİ CEZASIZ KALMADI - Sivilleri tehdit eden darbeci: Latif Çiçek

FETÖ'nün darbe girişiminde rol oynayan darbecilere yapılan yargılama sonunda hak ettikleri cezalar verildi - Darbe girişiminde Lüleburgaz'daki kışladan zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve otoban gişelerinde vatandaşlarca durdurulduktan sonra kanunsuz emri uygulamaması ve kışlaya dönmesi konusunda yetkililerce uyarılmasına rağmen "Askerin silahı var, herkes açılsın" diyerek yolun açılması için ısrarcı olan eski yarbay Latif Çiçek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan isimler arasında yer aldı

Haber 01-12-2019 11:03

FETÖ'nün mahrem imamı, İlker Başbuğ'un tutuklanmasına sevinmiş

İzmir'de, FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında itirafçı olan tabip yarbay, kendisinden sorumlu olan mahrem imamın dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tutuklandığında yaşadığı sevince tanıklık ettiğini anlattı - İtirafçı S.E'nin ifadesinden: - "O dönemde Genelkurmay Başkanımız olan İlker Başbuğ tutuklandığı zaman haberi televizyonda görünce 'İşte böyle işte böyle' diyerek Zekeriya Öz'e methiyeler düzdü"

Haber 20-01-2019 11:12

Mahkemeden sözde sıkıyönetim emri 3 kez yanlışlıkla gönderilmez değerlendirmesi

Erzurum'da, FETÖ'nün darbe girişiminde 9. Kolordu Komutanlığında nöbetçi amir iken yurtta sulh konseyince gönderilen ilk sözde sıkıyönetim direktifini diğer askeri birimlere yanlışlıkla gönderdiğini öne süren ancak yargılandığı davada "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım etme" suçundan 12 yıl 6 ay hapse çarptırılan eski bandocu yarbay Mehmet Yücel Pekuz hakkındaki gerekçeli karar açıklandı - Gerekçeli karardan: - "Sanığın sözde sıkıyönetim direktifini komutanının emri, talimatı ve hiç gereği yokken askeri birliklere 2 kez daha göndermesi, hata sınırlarını aşan ve darbeye yönelik iradesi olduğu yönünde değerlendirilerek, sanığın darbe girişimine yardım eden sıfatıyla iştirak ettiği yönünde mahkemede vicdani kanaat oluşmuştur"

Haber 30-11-2018 12:20

Edirne'de FETÖ şüphelisi yarbay tutuklandı

Edirne'de FETÖ şüphelisi yarbay tutuklandı

Haber 21-11-2018 17:47

Muş merkezli 14 ildeki FETÖ/PDY operasyonu

Örgütün "kripto askeri mahrem yapı" mensuplarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 15 şüpheliden aralarında muvazzaf yarbayın da bulunduğu 5'i tutuklandı

Haber 17-09-2018 17:44

Bitlis merkezli FETÖ/PDY operasyonu

11 ilde düzenlenen operasyonda aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı

Haber 05-07-2018 09:49

Ankara merkezli 19 ilde dev operasyon! Çok sayıda albay ve yarbay gözaltında

Mahrem imamlar soruşturmasında yeni dalga! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki daha önce idari işlem yapılan 22 albay, halen aktif görevdeki 19 yarbay, 27 yarbay olmak üzere 68 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon 19 ilde yapılıyor...

Haber 02-07-2018 08:52

O yarbaydan flaş karar: Siyasete girdi

Şırnak'ta şehit olan kardeşi Ali Alkan'ın Osmaniye'deki cenazesinde tepki göstermesiyle ve TSK'dan ihraç edilmesiyle gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan CHP'ye üye oldu. Alkan, geçen yılın Ağustos ayında terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan için Osmaniye’de düzenlenen cenaze töreninde söylediği sözlerle gündeme gelmişti.

Haber 07-11-2017 15:43

Erdoğan'ın dikkatini çekmek için ağaca çıkan Kayacı, eşine kavuştu

FETÖ'den tutuklu yarbay eşinin suçsuz olduğunu anlatmak için son 14 ay içerisinde Erzurum'a gelen siyasi parti liderleri, Genelkurmay Başkanı'na, bakanlara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a derdini anlatan Nazife Kayacı, sonunda eşine kavuştu.

Haber 15-10-2017 08:41

Yürüyüşe o isim de katıldı: Alçaklıktır, hakka, hukuka aykırıdır

Şırnak'ta şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki cenazesinde tepki göstermesiyle gündeme gelen ve 1 Eylül'de çıkan KHK ile TSK'dan ihraç edilen yarbay Mehmet Alkan da CHP'nin "Adalet Yürüşü"ne katıldı. Yürüyüşe elinde kardeşinin fotoğrafının yer aldığı dövizle katılan Alkan, "Eğer beni konuştum diye, kardeşimin cenazesinde haykırdım, doğruları söyledim diye ihraç ettiyseniz bunu açıkça söyleyin. Buna razıyım ama beni FETÖ torbasına atarak ihraç etmek, alçaklıktır." dedi.

Haber 22-06-2017 17:40

Şehit Yarbay Songül Yakut'un avukatı: Kazadan 2 gün önce itibarını iade ettiler

Şırnak’ta helikopter kazasında şehit olan Songül Yakut, isimsiz bir ihbar mektubu ve içinde düzmece ses kaydı olan sahte CD ile kurulan kumpasa 2 yıl direndi. Avukatı Ziya Kara, “Mesleğine âşıktı. İftiralara aldırış etmedi. Helikopter düşmeden 2 gün önce ‘Harekât Şube Müdürü’ yapıldığını söyledi. Bu tayin onun için bir nevi itibarının da iadesiydi” dedi.

Haber 03-06-2017 05:40

Şehit Songül Yakut'un annesinin yürekleri yakan sorusu

Şırnak'ta önceki gün düşen helikopterde şehit olan 13 askerden Yarbay Songül Yakut memleketi Malatya'da düzenlenen törenle toprağa verildi. Yüreği yanan acılı annenin sözleri herkesi gözyaşlarına boğdu. Kötülere bir şey olmadığını hep iyilerin başına bunların geldiğini söyleyen Sebahat Yakut, "Kızım bana dedi ki `Anne sana bir şey olursa ben ne yaparım?´ Kızım sen şimdi gittin ben ne yapacağım? Beni de al götür" diyerek ağladı.

Haber 02-06-2017 10:36

FETÖ davasında ilk beraat

Adıyaman'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından tutuklanarak, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan dönemin İl Jandarma Asayiş Komutanı Yarbay Gurbet Keskin, 5'inci duruşmada beraat etti. İl Jandarma Komutanlığı'nda Asayiş Komutanı olarak görev yapan Yarbay Gurbet Keskin, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi olduğu suçlamasıyla tutuklandı.

Haber 26-05-2017 22:04

Yarbay Alkan: Kendileri ya da yakınları şehit olmadığı sürece şehitlik süper bir şey

Yarbay Mehmet Alkan: Yetkililer, birilerine FETÖ hakkında işlem yapacaksa önce kendilerinden başlamalı

Haber 26-02-2017 00:30

Akar’ın özel kalemi Yarbay Bilgehan Bülbül serbest bırakıldı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın özel kaleminde görev yapan ve Akar ile Kardak'a gitmesinin ardından açılan soruşturmada gözaltına alınan yarbay Bilgehan Bülbül serbest bırakıldı.

Haber 11-02-2017 08:42

Yarbay Mehmet Alkan ordudan ihraç edildi

Şırnak’ta PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan kardeşinin cenaze töreninde söylediği sözlerle gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan ordudan ihraç edildi.

Haber 02-09-2016 12:50

Meclise bombayı bizzat kendim attım

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında TBMM'yi bombalayan Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli Hava Pilot Kurmay Yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı, savcılık ifadesine ulaşıldı.

Haber 04-08-2016 00:33

Yarbay, sessiz sedasız toprağa verildi

Silivri Cezaevi'nde intihar eden Yarbay İsmail Çakmak'ın ifadesinde, darbe girişiminden haberinin olmadığını söylediği öğrenildi.

Haber 25-07-2016 19:18

Yarbay Mehmet Alkan'ın cezası belli oldu

Şırnak'ta şehit olan kardeşinin Osmaniye'deki cenazesinde tepki göstermesi üzerine hakkında usulen açılan soruşturmada Yarbay Mehmet Alkan'a uyarı cezası verildi.

Haber 19-10-2015 09:43

Şehit Yarbay’ın cenaze töreni ertelendi

Sağlık Bakanı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Dağlıca'da şehit olan Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan'ın baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Haber 08-09-2015 12:35

Bordo bereli yarbay şehit

Dağlıca'daki pusuda şehit olan askerlerin arasında Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan da vardı. 39 yaşındaki şehit, geçen hafta 30 Ağustos'ta yarbaylık rütbesine terfi etmişti.

Haber 08-09-2015 08:18

Yalçın Akdoğan: Seçimin sorumlusu Bahçeli'dir

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, NTV'de katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber 25-08-2015 18:11

Devlet Bahçeli'den erken seçim ve yarbay açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saat 14.00'te başlayan, partisinin il başkanları toplantısı sonrası bir basın toplantısı düzenledi.

Haber 25-08-2015 15:56

HDP yarbaya sahip çıktı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Yarbay Mehmet Alkan'a sahip çıkarak, Yarbay Alkan'ın söylediklerinin tamamına katıldıklarını açıkladı.

Haber 24-08-2015 15:24

Yarbay Recep İncekara kalbine yenildi

Samsun’da 42 yaşındaki Yarbay Recep İncekara, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi

Haber 10-12-2013 15:17

Emekli yarbay, girdiği denizde boğuldu

Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Kumcağız sahilinde denize giren emekli yarbay Ömer Özbay (80) boğularak hayatını kaybetti.

Haber 28-07-2013 22:50

Polisin attığı kapsül yarbayı yaraladı

Muğla’da, Yarbay Necati Metin, gaz bombasının fırlayan kapsülünün, gözünün üst kısmına isabet etmesiyle yaralandı.

Haber 03-06-2013 14:23

'O intihar insanlık suçu'

Ergenekon davası mütalaasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un, “Türk Milletine Savunmamdır” başlıklı 3. yazısı yayınladı.

Haber 25-03-2013 08:30

Alayda patlama: 1 yarbay yaralı

Burdur 58. Piyade Alay Komutanlığı'nda meydana gelen patlamada bir yarbay yaralandı.

Haber 18-02-2013 22:29

Balyoz davasında 3 tutuklama daha

Balyoz davası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 3 sanık daha tutuklandı.

Haber 02-10-2012 17:18

Oğlunun cenazesine yetişemedi

Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Yarbay Mustafa Dönmez oğlunun cenazesine 'kaçabilir' diye...

Haber 05-09-2012 09:35

Duruşmada acı haber

Balyoz davasının tutuklu sanıklarından Yarbay Mustafa Dönmez oğlunun ölüm haberini duruşma salonunda öğrendi.

Haber 03-09-2012 11:04

İki yarbay hakkında yakalama emri

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yürütülen casus ve şantaj çetesi soruşturması devam ediyor.

Haber 14-06-2012 16:38

Düzce İl Jandarma Komutanı gözaltında

Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınanlar arasında Düzce İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı ile 1 yarbay ve 3 astsubay da bulunuyor.

Haber 18-04-2012 11:34

Hipnozcu yarbaya 9 yıl hapis

Yarbay Gürol Doğan hakkındaki kararın Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden yapılan yargılamada karar çıktı.

Haber 17-04-2012 17:56

Yarbayın sır ölümü

66. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevli Yarbay Aşkın Öğreten, 31 Ocak’ta Fenerbahçe Orduevi’nde otomobilinde başından yaralı halde bulundu, ancak kurtarılamadı.

Haber 22-02-2012 10:03

'Suriyeli yarbay PKK'lılarla takas edildi'

Suriyeli muhalifler Türkiye'deyken kaybolan Yarbay Hüseyin el Harmuş'un dokuz PKK'lı ile takas edildiğini öne sürüyor. Dışişleri Bakanlığı iddiaları yalanladı.

Haber 16-09-2011 11:05

Gözaltındaki yarbaya, yasak aşk baskını

GATA'da rüşvet karşılığı çürük raporu hazırladığı gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 41 yıl 8 ay hapis cezası bulunan Tabip Yarbay Habil T.'nin yasak aşk yaşadığı ortaya çıktı.

Yurthaber 05-05-2011 15:05