Linyit Haberleri

Kütahya'da göçük meydana gelen maden ocağında 1 işçi mahsur kaldı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, linyit çıkartılan maden ocağında meydana gelen göçük nedeniyle mahsur kalan işçiyi kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Yurthaber 2024-01-30 15:47:29

Kütahya'da yerin 300 metre altında madenciler ilk iftarını yaptı

Türkiye'nin en önemli linyit kömürü üretim merkezlerinden Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki maden işçileri, ramazanın ilk iftarını yerin yüzlerce metre altında yaptı.

Yurthaber 2023-03-24 08:18:13

Linyit madeni nerelerde kullanılır, nerede çıkarılır? Linyit madeni nedir, ne işe yarar?

Ülkemiz yeraltı kaynakları bakımından oldukça zengindir. Bu zenginlikler arasında linyit de yer alır. Bir kömür türü olan linyit, kahverengi kömür olarak da bilinir. Özellikle termik santrallerde yakıt olarak kullanılır. Linyitin ısıl değeri düşüktür ve barındığı kül ve nem miktarı fazladır. Almanya ve ABD gibi ülkelerde enerjinin hammaddesi olarak linyit kullanılır. Peki, linyit madeni nedir, ne işe yarar?

Egitim 2023-03-10 17:06:24

Linyit ne demek? Linyit kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimelerin anlamları araştırılırken ilk bakılan Türk Dil Kurumu (TDK)'nun açıklamaları olur. Türkçeyi zenginleştirmek için yapılan çalışmalar, sözcüklerin kökenlerine kadar tüm detaylarını ortaya çıkarılmasını sağlar. Konuya ilgi duyan ya da kelimelerin anlamlarını merak edenler de TDK'nın perspektifiyle araştırmalarını sürdürür. İrdelenen sözcükler arasında bulunan Linyit kelimesi de birçok kişi tarafından mercek altına alınır. Ara sıra dikkat çekerek araştırılan Linyit kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 2022-05-18 21:42:08

Gübre fiyatları artınca ona yöneldiler! Yerin metrelerce altından çıkartılıyor

Girdi maliyetlerini azaltmak isteyen çiftçiler için kimyasal gübreye rakip olabilecek bir ürün geldi. Linyit sahasında yerin yüzlerce metre altından çıkarılan leonardit, çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra organik gübre olarak kullanılıyor.

Finans 09-04-22 17:53

Kütahya'da höyük kazısında 4 bin 500 yıllık urgan parçalarına rastlandı

Geçmişi 5 bin yıl öncesine uzanan Seyitömer Höyüğü'nde, yerin altındaki linyit rezervinin ekonomiye kazandırılması amacıyla Kütahya Müzesi Müdürlüğünce yürütülen kazıda önemli buluntulara ulaşıldı - Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazan Ünan: - "Bu sene bizi şaşırtan buluntuların en başında urgan geliyor. Yine yangın geçirmiş mekanların birinden ortaya çıkardığımız birkaç parça urgan var. Bu da yaklaşık günümüzden 4 bin 500 yıl öncesine tarihleniyor"

Yurthaber 23-12-21 11:21

Gören bir daha bakıyor! Karpuz kabuğundan gemiler yapmadık ama çakıl taşlarına gemileri sığdırdık

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde hobi amaçlı çıktığı yolda büyük beğeni topluyor. Türkiye Kömür İşletmeleri Garp Linyit İşletmesi'nde bilgisayar işletmeni olarak görev alan Hasan Hüseyin Karatepe, 7 yaşından beri ilgilendiği resim sanatı sayesinde şimdilerde benzersiz eserlere imza atıyor. Ahşap, atık boynuzlar, deri ve taşları sanat eserine dönüştüren Kartepe, dünyaca üne sahip sinema yönetmeni Ahmet Uluçay'dan etkilenerek bu yola çıktığını söyledi.

Haber 31-10-21 10:52

Tarkan'dan dikkat çeken Akbelen Ormanı paylaşımı: Kaybedecek vaktimiz yok

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda kurulmak istenen linyit maden ocağına karşı bölge halkının direnişi devam ediyor. Son olarak 7 Eylül'de keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacak olan Akbelen Ormanı için Tarkan'dan bir paylaşım geldi. Ünlü sanatçı, "Kaybedecek hiç vaktimiz yok" diyerek yetkililere seslendi.

Magazin 04-09-21 10:11

Milletvekili Arvas: “Yer altı kaynaklarımızdan yararlanma vaktimiz gelmiştir”

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Erciş ve Gürpınar bölgelerinde linyit kömür ocaklarının bulunduğunu ve bu bölgelerden kömür çıkarıldığını belirterek, “Bölgemiz güvenli bir yer haline geldiği için yer altı kaynaklarımızdan yararlanma vaktimiz gelmiştir.

Yurthaber 26-02-21 11:58

Kütahya’daki bütün okullarda İstiklal Marşı okundu

Milli Eğitim Bakanlığının talimatı üzerine, Kütahya’daki tüm okulların bahçesinde bayrak töreni yapılarak İstiklal Marşı okundu.Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki Linyit Ortaokulu’nda düzenlenen programa katılarak, İstiklal Marşı okudu.Müdür Başyiğit, "Milli Eğitim Bakanlığımız talimatları doğrultusunda, Pazartesi sabahı ve Cuma akşamı okul bahçelerimizde gür bir sesle yükselen İstiklal Marşı’mızı, salgın koşulları nedeniyle bir süredir yan yana okuyamıyorduk.

Yurthaber 11-01-21 12:16

Bakan Dönmez açıkladı: Asgari ücretin en az iki katı olarak belirledik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Linyit ve taş kömürü çıkarılan iş yerlerinde, yer altında çalışan işçilerimize ödenecek ücreti, asgari ücretin en az iki katı olarak belirledik. Madencilerimize zorunlu ferdi kaza sigortası yaptırılması zorunluluğunu getirdik. Yer altında çalışan işçilerin çalışma saatlerini günde en fazla 7,5, haftada en fazla 37,5 saat olarak belirledik' dedi.

Finans 03-12-20 17:53

Kütahya Linyit Ortaokulu Okul Aile Birliği’nde bayrak değişimi

Kütahya Linyit Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Sümeyra Benli, 2 yıldır sürdürdüğü görevini Celile Altıntaş’a devretti.Hizmetlerden dolayı Okul Müdürü Mustafa Topuz tarafından plaketle ödüllendirilen Benli, "Okulumuzda 1 yıl yönetim kurulu üyeliği, 2 yıl da başkanlık görevini ifa ettim.

Yurthaber 07-11-20 09:48

Edirne'de linyit üretim tesisine izin çıkmaması yöre halkını sevindirdi

Edirne'de linyit üretim tesisine izin çıkmaması yöre halkını sevindirdi

Yurthaber 16-10-20 14:21

Turan: CHP’li yöneticiler, milletimize ve şehit savcımıza ihanet etmiştir”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 18 Mart Çan Termik Santrali’ni ardından Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’na bağlı Çan Linyit İşletmesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yurthaber 29-08-20 15:34

Turan: CHP’li yöneticiler, milletimize ve şehit savcımıza ihanet etmiştir”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 18 Mart Çan Termik Santrali’ni ardından Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’na bağlı Çan Linyit İşletmesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yurthaber 29-08-20 15:33

İşçi servislerine denetim

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi Tunçbilek beldesinde işçi servisleri sağlık güvenliği açısından denetimleri aralıksız devam ediyor.Garp Linyit İşletmesi Tunçbilek kömür işçilerinin daha hijyen şartlarda işyerlerine ulaşması adına güvenli ortamda seyahat etmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen rutin temizlik çalışmaları 3 vardiyada aralıksız devam ediyor.Tunçbilek işçi servis araçları ve kömür sahası içerisine girecek tüm araçlar dezenfekte ediliyor.

Yurthaber 15-05-20 12:47

Müdür Başyiğit’ten 23 Nisan’da doğan öğrencilere doğum günü sürprizi

Kütahya İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, 23 Nisan’da doğan öğrencilerin doğum günlerini evlerine giderek kutladı.Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle gerekli kurallara uyularak gerçekleştirilen doğum günü kutlama etkinliğinde İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Şube Müdürü İbrahim Aybek ile Linyit İlk ve Ortaokulu Müdürü Mustafa Topuz yer aldı.

Yurthaber 23-04-20 18:48

Vitraspor evinde 1 puan aldı

Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Bozüyük Vitraspor evinde konuk ettiği Tavşanlı Linyit ile 1-1 berabere kadlı.BAL 9.

Yurthaber 17-02-20 13:23

Tekirdağ’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışmaları

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada, 11.12.2014 tarih ve 6 numaralı Mahalli Çevre Kurulu Kararı kapsamında; 25 uygunluk belgesi ile toplam 346 bin 281,00 metrik ton katı yakıt ithalatı için; 12 uygunluk belgesi ile de 923 bin 320 ton yerli linyit kömürü için üretim izni verildiği belirtildi.

Yurthaber 17-02-20 10:49

Vali Toraman: “Öğretmen eğitimde mihenk taşıdır”

Kütahya Valisi Ömer Toraman Linyit İlkokulu’nu ziyaretinde yaptığı açıklamada; Öğretmenin eğitimde mihenk taşı olduğuna vurgu yaptı.Vali Ömer Toraman’ın Linyit İlkokulunu ziyaretine İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve Şube Müdürü İbrahim Aybek’te eşlik etti.Sınıfları da gezen Vali Toraman, öğrencilerle sohbet ederek onlara eğitimin, öğrenmenin ve öğretmenin öneminden söz etti.Daha sonra öğretmenler odasını ziyaret eden Toraman, burada öğretmenlerden okuldaki eğitim öğretimle ilgili bilgi aldı.

Yurthaber 13-02-20 11:41

Elektrik üretimi kasımda yüzde 1,5 azaldı

Geçen yıl kasımda lisanslı elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 25,67'si ithal kömür, yüzde 24,04'ü doğal gaz ve yüzde 17,47'si linyit santrallerinden karşılandı

Finans 29-01-20 10:14

Kulüp Başkanı Özel’den, TKİ Tavşanlı Linyitspor taraftarlarına kınama

Belediye Kütahyaspor Kulüp Başkanı Cahit Özel, TKİ Tavşanlı Linyitspor ile oynadıkları 0-0 sona eren maçta Linyitspor taraftarlarının kendisine ve ailesine maç boyunca küfretmelerini kınadı.Sezonun ilk devresinde Kütahya’da oynanan maçta hiç bir Tavşanlı’lıya küfür ettirmediğini söyleyen Başkan Özel, ”Tavşanlı Linyit kafilesini dostça karşılayıp, misafirperverce gönderdik.

Yurthaber 26-01-20 19:58

Linyit üretimi Ocak-Kasım döneminde azaldı

Linyit satılabilir üretimi Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,6 azaldı, bir önceki aya göre ise yüzde 0,1 arttı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılı kasım ayı ‘Katı Yakıtlar’ istatistiklerini paylaşacak.

Finans 24-01-20 10:14

Sorgun’da işten çıkartılan 135 maden işçisi eylem yaptı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde 5 ay önce faaliyeti durdurulan özel bir linyit madeni işletmesinde çalışan 135 maden işçisi 31 Aralık 2019 tarihi ile işten çıkartıldı.

Haber 02-01-20 18:33

Ergene Havzası'nda arıtma, çamuru enerjiye dönüşecek

Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer: - "Arıtma çamurunun kalorifik değeri linyit kömürünün kalorifik değerlerine eşit düzeyde. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve üniversitemizin de yürütücülüğünü yaptığı bir proje hazırladı. Bu bölgede oluşacak arıtma çamurlarının miktarını hesapladık, bertaraf edilme şekillerini ortaya koyduk. Gerçekten bu bölgedeki arıtma çamurları yakılarak enerji elde edilmeye müsait" - Ergene Derin Deniz Deşarj AŞ Genel Müdürü Mehmet Ceyhan: - "Bu çalışma nihayete erdiğinde, Türkiye'nin ilk havza koruma projesi tamamlanmış olacak ve diğer havzalarda da uygulanabilmesi açısından örnek teşkil edecektir"

Haber 19-12-19 11:27

Kütahya’da ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ kompozisyon yarışması

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” etkinlikleri kapsamında il merkezinde bulunan ortaokul ve lise öğrencileri arası kompozisyon yazma yarışması gerçekleştirildi.Okullarında dereceye giren eserler İl Millî Eğitim Müdürlüğü Eser İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nca incelenerek değerlendirildi, ortaokul ve lise kategorilerinde dereceye giren eserler belirlendi.Buna göre; Ortaokul kategorisinde Linyit Ortaokulundan İlayda Yağman birinci, Cumhuriyet Ortaokulundan Enes Dönmez ikinci ve Ergun Çelebi İmam Hatip Ortaokulundan Zeynep Özden üçüncü oldu.Lise kategorisinde ise; Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Elif İdiz birinci, Prof.

Yurthaber 10-12-19 20:24

Manisa'nın saklı hazinesi Darkale ziyaretçilerini bekliyor

Geçmişi Bergama Krallığına kadar uzanan, Bizans döneminde önemli yerleşim birimlerinden ve Osmanlı'da linyit madenciliğinin ilk merkezlerinden Darkale köyü, tarihi evleri, dar sokakları ve doğal güzellikleriyle eski ihtişamlı günlerini arıyor - Darkale Doğa Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Küçükkayapalı: - "1930'lu yıllarda bine yakın kişinin yaşadığı köyün nüfusu, göç nedeniyle bugün 100-110 civarına geriledi. Köyümüz tarihin acımasızlığı içinde yok olmasın istiyoruz."

Magazin 05-12-19 11:12

Kömür karşıtları maden bastı

Çevre aktivistleri Almanya'nın Sachsen ve Brandenburg eyaletlerinde bulunan bir dizi linyit madeni arama sahasına zorla girdi.

Haber 30-11-19 16:27

Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı

TÜİK’in 2019 yılı Eylül ayı verilerine göre taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı.Katı yakıtların 2019 yılı Eylül ayı toplam satılabilir üretim miktarlarına bakıldığında; taşkömürünün 118 bin 360 ton, linyitin 7 milyon 790 bin 411 ton ve taşkömürü kokunun 362 bin 40 ton, teslimat miktarlarına bakıldığında ise taşkömürünün 3 milyon 822 bin 650 ton, linyitin 7 milyon 66 bin 677 ton ve taşkömürü kokunun 357 bin 796 ton olarak gerçekleştiği görüldü.

Yurthaber 29-11-19 12:23

Çan’da 25 bin fidan toprakla buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “ Geleceğe Nefes” seferberliği kapsamında Türkiye genelinde saat 11.11’de 11 milyon fidan dikiliyor kampanyasında Çanakkale’nin Çan İlçesinde 200 dönüm arazi üzerine 25 bin fidan toprak ile buluştu.Çan İlçesinde Mallı köy altında bulunan Çan Linyit işletmeleri eski toprak döküm sahasında Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Akpınar, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Teğmen Levent Çalış, Protokol üyeleri, Çan halkı ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen fidan dikimi öncesi İlçe Orman işletme Müdürü Mehmet Akkan fidanların dikimi ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Yurthaber 11-11-19 14:12

Kütahya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Voleybol Turnuvası

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube işbirliğinde gerçekleştirilecek olan Voleybol turnuvası Linyit Ortaokul spor salonundaki açılış müsabakasıyla başladı.İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret ve Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Köse’nin servis atışlarıyla başlayan turnuvada 25 takım mücadele edecek.İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, müsabakaların yaklaşık 29 gün süreceğini, yarı final ve final maçlarının yeni kapalı spor salonunda gerçekleştirileceğini belirterek "Final maçını izlemek için tüm Kütahyalı hemşerilerimizi kapalı spor salonumuza davet ediyoruz" dedi.Final maçının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yapılmasının planlandığını, fakat bunun fikstür nedeniyle mümkün olmadığını belirten Başyiğit,” 3.

Yurthaber 05-11-19 14:20

Kamu-Özel İş Birliği ile Yerli Kömür Üretiminin Arttırılması Çalıştayı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı: - "Madencilik sektörü; birlik, beraberlik ve lobi yapma anlamında enerji ve doğal gazla kıyaslandığında oldukça geride diyebilirim" - Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ömer Bayrak: - "Enerjide yenilenebilir, nükleer gibi alternatif kaynaklar sıklıkla gündemde yer alsa da ülkemizin zengin linyit kaynaklarının değerlendirilmeye devam edilmesi, dışa bağımlılığın azaltılmasında önemli bir rol üstleniyor"

Yurthaber 04-11-19 11:17

Kamu-Özel İş Birliği ile Yerli Kömür Üretiminin Arttırılması Çalıştayı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı: - "Madencilik sektörü; birlik, beraberlik ve lobi yapma anlamında enerji ve doğal gazla kıyaslandığında oldukça geride diyebilirim" - Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ömer Bayrak: - "Enerjide yenilenebilir, nükleer gibi alternatif kaynaklar sıklıkla gündemde yer alsa da ülkemizin zengin linyit kaynaklarının değerlendirilmeye devam edilmesi, dışa bağımlılığın azaltılmasında önemli bir rol üstleniyor"

Finans 04-11-19 11:17

Ermenekli 18 madenci, unutulmadı

KARAMAN'ın Ermenek ilçesine 5 yıl önce linyit ocağını su basması sonucu yaşamını yitiren 18 madenci unutulmadı.

Haber 27-10-19 11:47

Ermenek’te madenci ailelerinin acıları 5 yıl geçmesine rağmen hala taze

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güzelyurt beldesinde 18 madencinin hayatını kaybettiği maden faciası 5’inci yılını doldururken, ailelerin acıları hala ilk günkü tazeliğini koruyor.Karaman’ın Güzelyurt beldesinde Ekim 2014 tarihinde Has Şekerler Madencilik Şirketine ait linyit ocağında yaşanan ve 38 gün süren arama kurtarma çalışmalarının ardından 18 maden işçisinin cansız bedenine ulaşılan maden faciası 5.

Haber 27-10-19 11:28

DHA YURT BÜLTENİ-4 

Ermenekli 18 madenci, unutulmadı  KARAMAN'ın Ermenek ilçesine 5 yıl önce linyit ocağını su basması sonucu yaşamını yitiren 18 madenci unutulmadı.

Haber 27-10-19 11:16

Ermenekli 18 madenci, unutulmadı 

KARAMAN'ın Ermenek ilçesine 5 yıl önce linyit ocağını su basması sonucu yaşamını yitiren 18 madenci unutulmadı.

Haber 27-10-19 10:08

Kömür işçilerinden askerlere çin dua

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki kömür işçileri, Barış Pınarı Harekatı’na, yeraltında asker selamı ile destek verdi.Garp Linyit İşletmesi Ömerler Yeraltı Kömür Ocağı önünde toplanan işçiler bayrak açarak, saygı duruşunda bulunup, İstiklal marşı okundular.İşciler, daha sonra askerler için dua etti ve selam gönderdiler.

Yurthaber 19-10-19 15:10

Çan’da linyit döküm sahasında yangın

Çan Linyit işletmeleri eski döküm sahasındaki sazlıklarda çıkan yangın kontrol altına alındı.Çan ilçesine bağlı Durali köyü yakınlarında Çan Linyit işletmeleri eski döküm sahasında çıkan yangın, Orman İşletme Müdürlüğü, Çan Linyit İişletmeleri itfaiyesi ve dozerlerin çalışmalarıyla çevreye sıçramadan kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Yurthaber 28-09-19 17:20

Tavşanlı’da trafik kazası: 4 yaralı

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.Kaza, Tunçbilek Garp Linyit İşletmesi sahası içerisinde yer alan yol ayrımında meydana geldi.Alınan bilgiye göre, İ.D., idaresindeki 43 AAS 688 plakalı araç, yoldan çıkarak devrildi.

Yurthaber 19-09-19 14:30

Çamköylüler, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’tan destek istedi

Muğla’da, Çamköy su havzasında işletmeye açılması planlanan linyit kömürü sahalarına karşı mücadele başlatan Çamköylüler, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’tan destek istedi.Milas Çamköy Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Soydan, Ekizköy Muhtar Azası Celal Çoban ve köylülerin hukuk mücadelesine destek veren Avukat Mehmet Çilsal, Başkan Aras’ı ziyaretlerinde, açılması düşünülen linyit sahalarının Bodrum Yarımadası’na içme ve kullanma suyu temin edilen 10 milyon mlik alanda yer aldığını belirterek, bu girişimin toprağa ve suya verecek zararlarını anlattılar.Bodrum Yarımadası’na içme-kullanma suyu sağlayan Güvercinlik İçme Suyu Arıtma Tesisinin Çamköy’den gelen temiz suya mahkûm olduğunu anlatan köylüler, Çamköy’den gelen suyun paçallama yöntemiyle Geyik Barajı’ndan gelen suya karıştırıldığını kaydederek Bodrum’u bekleyen tehlikeyi şöyle anlattılar:“İki suyun paçallanamaması durumunda Güvercinlik İçme Suyu Arıtma Tesisi istenilen nitelikte arıtma yapamayacak hale gelecektir.

Yurthaber 19-09-19 12:15

Çamköylülerden su havzasına linyit kömürü sahası tepkisi

BODRUM'da, içme suyunun sağlandığı Çamköy Su Havzası'nda kurulması planlanan linyit kömürü sahalarını istemeyen köy halkı, izin verilmemesi için Belediye Başkanı Ahmet Aras'tan destek istedi.

Haber 18-09-19 12:52

Kütahya’da 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı İl Zümre Başkanları Toplantısı

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce "İl Zümre Başkanları Toplantısı” gerçekleştirildi.Merkez Linyit İlkokulu’nda 17 sınıfta 17 farklı zümre toplantısı gerçekleştirilirken, toplantıya derslerin her ilçedeki zümre başkanları katıldı.İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhsin Kaymak ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Aybek, zümre toplantılarını ziyaret ederek öğretmenlerle görüşüp, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ettiler.Müdür Yardımcısı Muhsin Kaymak, katılımcılara İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’in programları nedeniyle ziyarete katılamadığını belirterek selamlarını iletti.

Yurthaber 07-09-19 11:11

Eski maden sahaları milyonlarca ağaçla yeşile büründü

Bor, gümüş, manyezit ve linyit madeni zengini Kütahya'da eski maden sahalarına yeniden orman vasfı kazandırmak için son 25 yıllık süreçte 2 bin 446 hektar alana 5 milyon 252 bin fidan dikildi - Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım: - "Uzun yıllar yapılan madencilik faaliyetlerinin ardından teşkilatımıza devredilen maden sahalarını kendi halinde bırakmıyoruz. Buraları yeniden ağaçlandırıp eski görünümünden daha iyi bir hale getiriyoruz"

Yurthaber 24-08-19 11:05

Eski maden sahaları milyonlarca ağaçla yeşile büründü

Bor, gümüş, manyezit ve linyit madeni zengini Kütahya'da eski maden sahalarına yeniden orman vasfı kazandırmak için son 25 yıllık süreçte 2 bin 446 hektar alana 5 milyon 252 bin fidan dikildi - Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım: - "Uzun yıllar yapılan madencilik faaliyetlerinin ardından teşkilatımıza devredilen maden sahalarını kendi halinde bırakmıyoruz. Buraları yeniden ağaçlandırıp eski görünümünden daha iyi bir hale getiriyoruz"

Haber 24-08-19 11:04

18 işçinin öldüğü maden ocağı kaderine terk edildi

KARAMAN'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin yaşamını yitirdiği linyit ocağı kaderine terk edildi.

Haber 29-07-19 13:13

18 işçinin öldüğü maden ocağı kaderine terk edildi 

 KARAMAN'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin yaşamını yitirdiği linyit ocağı kaderine terk edildi.

Haber 29-07-19 11:58

Edirneli köylülerden 'kömür ocağı' tepkisi

EDİRNE'nin Keşan ilçesine bağlı 6 köyün ortasındaki 840 hektarlık arazide patlatmalı linyit kömür ocağı kurulmak istenmesine köylüler tepki gösterdi.

Haber 25-07-19 22:21

Edirneli köylülerden 'kömür ocağı' tepkisi

EDİRNE'nin Keşan ilçesine bağlı 6 köyün ortasındaki 840 hektarlık arazide patlatmalı linyit kömür ocağı kurulmak istenmesine köylüler tepki gösterdi.

Haber 25-07-19 16:43