Src Haberleri

SRC belgesi nedir, nasıl alınır? SRC çeşitleri nelerdir?

Hem yurt içinde hem de yurt dışında sürücülerin güvenli bir şekilde yolcu ya da yük taşıması hakkında standartlar oluşturabilmek ve bu standartların uygulanabilmesini sağlayabilmek için çeşitli yeterlilikler belirlenmiştir. Sürücülerin, taşıdıkları yolcuların hem can hem de mal güvenliklerini sağlamak amacı da taşıyan çeşitli kurallara uymaması ise ihlal edilen kural doğrultusunda cezai yaptırımlara neden olur.

Haber 2024-02-05 20:43:04

‘Joker’ operasyonu şüphelileri serbest kaldı

Erzincan’da hafta sonu başkasının yerine SRC sınavına giren ve polisin ‘joker’ operasyonuyla yakalanan 8 şüpheli ile 2 organizatör adliyeye sevk edildi.

Yurthaber 2023-01-17 09:14:19

İstanbul merkezli joker operasyonu! Ehliyet sınavlarında her türlü usulsüzlüğü yapmışlar

ÖSYM tarafından düzenlenen ehliyet sınavlarına 'joker' olarak adlandırılan kişileri sokan ve sahte SRC belge düzenlediği belirtilen şebekeye yönelik operasyon düzenlendi. Aralarında Milli Eğitim Bakanlığı personellerinin de bulunduğu toplam 138 kişiye yönelik yapılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Haber 2022-11-01 08:38:05

ÖSYM’nin yaptığı ehliyet ve SRC sınavlarında sahtecilik yapan çeteye eş zamanlı operasyon

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ÖSYM’nin hazırladığı SRC ve ehliyet sınavlarına giren kişilere kopya çekmek için düzenek hazırlayan ve rüşvetle aldıkları soruları pazarlayıp satan 138 kişiyi yakalamak için İstanbul Merkezli 25 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Haber 2022-11-01 08:26:04

Edirne’de ticari taksi sürücülerine ceza yağdı

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince ticari taksi ve toplu taşıma araçlarına yönelik yapılan denetimlerde, belediyeden çalışma şoför kartları olmadığı tespit edilen 6 ticari taksi sürüsüne toplam 10 bin 938 TL cezai işlem uygulanırken, 2 ticari taksi ise trafikten men edildi.İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince; ticari taksi ve toplu taşıma araçlarında sigorta, muayene, ruhsat SRC, psikoteknik, belediye kartı ve emniyet kemeri de

Haber 20-10-22 17:55

Öğrenci servisi kazasında 5 kişi hayatını kaybetmişti! Araç eski, sürücünün belgeleri eksik çıktı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, 4’ü öğrenci 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 17 kişinin ise yaralandığı öğrenci servisi midibüsü kazasında aracın yönetmeliğe göre en fazla 15 yıllık olması gerekirken 2004 model olduğu, sürücünün SRC belgesinin olmadığı belirlenirken, ayrıca sürücünün uyuşturucu kullanıp kullanmadığına yönelik test yapıldı. Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Taşçı şoförün belgelerinin olmadığını ve aracın okul taşıtı için uygunluğu bulunmadığını belirtti.

Haber 15-11-21 16:02

Şevval Şahin'in yeni sevgilisi Kerem Sabancı Kamışlı'yı denize atan Yiğit Marcus Aral olay anını anlattı!

Ünlü model Şevval Şahin'in eski sevgilisi Yiğit Marcus Aral'ın kıskançlık yüzünden Sabancıların torunu Kerem Kamışlı'yı sandalyeyle birlikte denize atmıştı. Olayla ilgili açıklama yapan Yiğit Marcus Aral'ın, Kerem Sabancı Kamışlı hakkında söyledikleri sosyal medyada tartışma yarattı. <iframe id="mynetVideoEmbed" src="https://www.mynet.com/tv/embed/7301516" width="640" height="360" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0" scrolling="No" allowfullscreen></iframe>

Magazin 26-06-21 07:49

Trafik ekiplerinin uygulamaları devam ediyor

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde bölge trafik ekiplerinin gece uygulamaları devam ediyor.Bölge trafik ekipleri tarafından Kahramanmaraş- Gaziantep Karayolu üzerinde yapılan trafik uygulamasında evrak kontrolü, emniyet kemeri, ışık donanımı, SRC belgesi gibi kontroller gerçekleştirdi.

Yurthaber 10-01-21 13:58

İl Müdürü Akyol’dan Bozüyük ziyareti

Geçtiğimiz günlerde Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Mustafa Sami Akyol, Bozüyük’de İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir ve okul ziyaretlerinde bulundu.Ziyareti sırasında Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’nda yapılan SRC kursunu da katılan Akyol, kursiyerlere başarılar diledi.

Yurthaber 23-11-20 14:41

Dijital ehliyet Nedir? Dijital ehliyet başvurusu nasıl yapılır?

Takograf kartı ismiyle de anılan dijital ehliyete, uluslararası taşımacılık yapanlar ve SRC 1-2-3-4-5 belgelerinden ilgili olanlarına sahip olanlar başvurabiliyor. Başvuruların internet üzerinden de yapılabildiği dijital ehliyet nedir ve nasıl alınır? Gelin birlikte bakalım.

Haber 09-11-20 10:00

Şoförler SRC Belgelerinin Mesleki Yeterlilik Belgesi yerine geçmesini istiyor

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, okul servis yönetmeliği kapsamında istenen belgelere bu yıl Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu da eklenmek istendiğini belirterek, “SRC Belgesi olan sürücüden Mesleki Yeterlilik Belgesi istenmesine anlam veremiyoruz.

Yurthaber 25-08-20 10:01

Kayseri’de SRC belgesi sınavının ilk oturumu yapıldı

Özel Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Yeterlilik ve Geliştirme Kurslarının yolcu ve yük taşımacılığı yapan sürücüler için düzenlediği SRC belgesi sınavının ilk oturumuna 253 aday girdi.Kocasinan ilçesinde bulunan Refika Küçükçalık Ortaokulu’nda düzenlenen sınav, 2 oturum şeklinde gerçekleşecek.

Yurthaber 13-06-20 12:09

Korona sürecinde tedbirli sınav

Korona virüs salgını nedeniyle ertelenen SRC sınavı, Malatya’da alınan sıkı önlemler ile birlikte bugün gerçekleştirildi.Battalgazi İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından pandemi süreci sonrasında yapılan ilk sınavda sıkı tedbirler uygulandı.

Yurthaber 08-06-20 18:06

Jandarmadan takograf, yetki belgesi ve tonaj kontrolü

Korkuteli İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik tim komutanlığı ekipleri, Korkuteli-Bucak Devlet Karayolu, Korkuteli-Elmalı Devlet Karayolunda denetimlerini artırarak özellikle takograf, yetki belgesi, SRC belgesi, tonaj kontrolü yaptı.Korkuteli Jandarma Trafik tim komutanlığı ekipleri, yol uygulamalarına devam ediyor.

Yurthaber 07-05-20 11:46

Mersin’de servis araçları denetleniyor

Mersin’de işçi taşıyan servis araçlarına yönelik jandarma ekiplerince yapılan denetimlerde, kusurlu görülen 65 araç sürücüsüne 90 bin 530 lira para cezası uygulanırken, 28 araç trafikten men edildi.İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, son günlerde şehir içi ve şehirlerarası karayollarında özel veya kamuya ait işletmelerin personel taşıyan servis araçlarının karıştığı kazalarda artış olduğundan, bu tür kazaların azaltılması ve ’algılanan yakalanma riski duygusunun artırılması’ maksadıyla, 27 noktada 06.00- 08.30, 17.00-19.30 saatleri arasında Türkiye genelinde trafik uygulaması yapıldığı bildirildi.Bu kapsamda, Mersin’de yapılan denetimlerde, 442 servis aracının kontrol edildiği, kusurlu görülen 65 sürücüye 90 bin 530 lira para cezası uygulandığı ve 28 acın ise trafikten men edildiği ifade edildi.Denetimler sırasında, işçi taşıyan servis araçlarında ve sürücülerinde, sürücünün yeterli sürücü belgesi ile SRC belgesinin olup olmadığı, aracın yetki/izin belgesi bulunup bulunmadığı, araçların geçerli sigorta ve fenni muayenelerinin olup olmadığı, araçlarda fazla yolcu taşınıp taşınmadığı, servis freni, lastikleri ve ışık donanımı başta olmak üzere, trafik güvenliğine ilişkin diğer hususların kontrol edildiği ve sürücülere trafikle ilgilibilgilendirme yapıldığı kaydedildi.

Yurthaber 17-02-20 18:02

7 hizmet e-Devlet'ten verildi, 84,6 milyon lira tasarruf sağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünce verilen 53 hizmetin e-Devlet'e aktarıldığını belirterek, aralarında K türü yetki belgesi verilmesi/yenilenmesi, SRC, kiralık taşıt ilavesi belgesinin de bulunduğu 7 hizmetten toplamda 84 milyon 557 bin 66 lira tasarruf sağlandığını bildirdi.

Finans 21-05-19 11:43

7 hizmet e-Devlet'ten verildi, 84,6 milyon lira tasarruf sağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: - "Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğümüzce 53 hizmet e-Devlet Kapısı'ndan yapılıyor. Söz konusu hizmetlerden aralarında SRC, kiralık taşıt ilavesi, K türü yetki belgesinin de bulunduğu 7 hizmetten toplamda 84 milyon 557 bin 66 lira tasarruf sağlandı" - "Söz konusu hizmetler dolayısıyla yapılan bu işlemler için 13 milyon 454 bin 217 adet kağıttan, 3 milyon 363 bin 554 liralık da kırtasiyeden tasarruf yapıldı. Böylece 192 ağacı kesilmekten kurtardık"

Haber 21-05-19 11:11

GÜNCELLEME - Şanlıurfa'da joker operasyonu

Başkalarının yerine SRC belgesi sınavına girdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 24 şüpheli 22'si tutuklandı ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

Haber 15-04-19 20:51

GÜNCELLEME - Şanlıurfa'da joker operasyonu

Başkalarının yerine SRC belgesi sınavına girdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 24 şüpheli 22'si tutuklandı ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

Yurthaber 15-04-19 20:50

Joker operasyonunda 22 tutuklama

Şanlıurfa’da para karşılığı başkalarının yerine SRC belgesi sınavına girdikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve ’joker’ olarak adlandırılan 24 şüpheliden 22’si tutuklandı.Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından 14 Nisan’daki Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Sınavı’na (SRC) başkalarının yerine para karşılığında girdikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 24 zanlı hakim karşısına çıkartıldı.

Haber 15-04-19 20:35

Şanlıurfa’da joker operasyonu: 24 gözaltı

Şanlıurfa’da para karşılığı başkalarının yerine SRC belgesi sınavına girdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 24 şüpheli adliyeye sevk edildi.Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile 14 Nisan’daki Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Sınavı’na (SRC), kursiyerlerin yerine para karşılığında başka kişilerin gireceği yönündeki bilgi üzerine belirlenen okulda önlem aldı.

Haber 15-04-19 17:10

DHA YURT BÜLTENİ-15

ŞANLIURFA’DA 'JOKER' OPERASYONU: 24 GÖZALTI (2) - YENİDEN ŞANLIURFA'da, para karşılığında başkalarının yerine Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Sınavları (SRC) belgesi sınavına girmeye çalıştıkları iddiasıyla 24 şüpheli gözaltına alındı.

Haber 15-04-19 16:53

Şanlıurfa’da 'joker' operasyonu: 24 gözaltı (2) - Yeniden

ŞANLIURFA'da, para karşılığında başkalarının yerine Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Sınavları (SRC) belgesi sınavına girmeye çalıştıkları iddiasıyla 24 şüpheli gözaltına alındı.

Haber 15-04-19 16:11

Şanlıurfa'da joker operasyonu

Başkalarının yerine SRC belgesi sınavına girdikleri gerekçesiyle 24 şüpheli gözaltına alındı

Yurthaber 15-04-19 15:10

Şanlıurfa'da joker operasyonu

Başkalarının yerine SRC belgesi sınavına girdikleri gerekçesiyle 24 şüpheli gözaltına alındı

Haber 15-04-19 15:07

Eski Malezya Başbakanı Necip hakkındaki yolsuzluk davası

Necip Rezak'ın kamu kalkınma fonuna bağlı SRC İş Planı fonundan 47 milyon Malezya ringgitini (11 milyon ABD doları) zimmetine geçirdiği iddialarına ilişkin yarın yapılması planlanan duruşma ertelendi

Haber 11-02-19 14:54

Karaman’da sürücüyü darp iddiasıyla 4 polis görevden uzaklaştırıldı

Karaman’da trafik uygulaması sırasında bir sürücüyü darp ettikleri ileri sürülen 4 polis memurunun görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Dün saat 15.00 sıralarında, Karaman Ereğli yolu üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesinde, trafik ekipleri tarafından yapılan denetim esnasında, işçi servisi sürücüsünün mesleki yeterlilik belgesinin (SRC) olmadığının tespit edilmesi üzerine, servis sürücüsü ile görevli memurlar arasında yaşanan olaylara ilişkin servis sürücüsünün darp edilmesi ile ilgili olarak 4 polis memuru, soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırılmıştır.

Haber 29-01-19 22:49

Malezya'da Eski Başbakan Necip hakkında yeni yolsuzluk iddiaları

Kamuya ait 1MDB yatırım fonunun eski bir iştiraki olan SRC International şirketinin Necip'e ait banka hesaplarına 10,3 milyon dolar aktardığı iddia edildi

Haber 08-08-18 10:18

Malezya'daki 1MDB soruşturması

Malezya Yolsuzlukla Mücadele Kurumu, eski Başbakan Necip Rezak'ın adının geçtiği yolsuzluk soruşturmasında "kilit isim" olarak gösterilen SRC International Başkanı Low Taek Jho'nu arıyor - Low'un nerede olduğunun henüz tespit edilemediği bildirildi

Haber 07-06-18 10:31

Aydın Şoförler Odası’ndan Src Belgesi Duyurusu

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreteri Ahmet Engin, SRC belgelerinin artık internetten e-devlet şifresi...

Yurthaber 10-04-18 11:38

Mardin’de 27 joker yakalandı

Mardin’de resmi belgede sahtecilik suçundan 27 kişi yakalandı.Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları ilimizde düzenlenen SRC sınavı sırasında, görevlilerimizce yapılan kontrollerde başkasının yerine sınava girmeye çalışan 27 kişi belgede sahtecilik (joker) tespit edilerek gözaltına alınmıştır.

Haber 26-02-18 12:04

Başkalarının yerine SRC belgesi sınavına girmeye çalışan 27 joker yakalandı

MARDİN'de, yük ve yolcu taşımacılığı yapmak isteyen ticari araç sürücülerinin almakla yükümlü olduğu, mesleki yeterlilik belgesi olarak bilinen SRC belgesi almak için yapılan sınava, başkalarının yerine girmeye çalıştıkları tespit edilen 27 kişi gözaltına alındı.

Haber 25-02-18 20:38

'SRC' belgesi de e-Devlet'te

Ahmet Arslan &quot;Ticari araç sürücülerinin almak zorunda oldukları ve verilmesi 45 güne kadar uzayabilen SRC belgesi, artık 5 dakikada e-Devlet Kapısı'ndan alınıyor. SRC belgesi alma ücreti de 40 liradan 20 liraya düşürüldü. Söz konusu uygulamayla yıllık 3 milyon liralık posta, 1 milyon lira da kart basım maliyeti olmak üzere, toplamda 4 milyon liralık tasarruf sağlanacak&quot; dedi.

Finans 09-01-18 13:42

Bingöl’de Şoförlere Belge Şartı

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 2018 yılı Nisan ayından itibaren Mesleki Yeterlilik Belgesi (SRC) ve...

Yurthaber 01-11-17 18:16

Src Sınavı Artık Van’da Yapılacak

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Emin Tuğrul, SRC sınavının Van’da yapılmasında emeği geçen...

Yurthaber 28-08-17 11:17

Kozan’da İlk Defa Src Belgesi Yeterlilik Sınavı Yapıldı

Adana’nın Kozan ilçesinde ilçesinde ilk defa SRC belgesi yeterlilik sınavı yapıldı.Kozan Lutfiye Ali Şadi Çelik...

Yurthaber 23-07-17 11:16

Şehit Ailesi Ve Gazilere Ücretsiz Src Belgesi Verilecek

Edirne merkez ve ilçelerinde ikamet eden şehit ailelerine ve gazilere, ücretsiz SRC kursu ve belgesi...

Yurthaber 23-02-17 14:19

İnce: ’’src Sınavları Malatya’da Da Yapılmalı’’

Ekim ayında yapılacak olan SRC Belgesi sınavı için Malatya’daki şoförler Diyarbakır,Gaziantep ve Sivas’ta sınava girecek....

Yurthaber 07-07-16 14:50

SRC sınav sonuçları e-Devlet'ten aday erişimine açıldı

SRC sınav sonuçları açıklandı. Yaptıkları işte yetkinliklerini belgelemek isteyenlerin katıldığı sınavın ardından SRC sınav sonuçlarının açıklanması ile başarılı olan adaylar belgelerine kavuşacaklar.

Haber 24-06-16 14:18

SRC sınav sonuçları heyecanla bekleniyor

11 Haziran'da yapılan sınavın ardından SRC sınav sonuçları merakla bekleniyor. Bir an önce belgelerine kavuşmak isteyen adaylar SRC sınav sonuçları konusunda bir açıklama yapılmasını bekliyor.

Haber 13-06-16 16:11

Bozüyük’te, Src Eğitim Merkezi Hizmete Girdi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde hizmete giren SRC Eğitim Merkezi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.AK Parti Milletvekili Halil...

Yurthaber 28-05-16 18:25

Bozüyük’te Src Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde SRC Eğitim Merkezinin açılması, vatandaşları çevre illere gitmekten kurtardı.Daha önce Bilecik, Bozüyük...

Yurthaber 18-05-16 18:00

Src Sınavları Artık Van’da Da Yapılacak

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, SRC türü Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı’nın ekim...

Yurthaber 11-05-16 12:13

Tşof Başkanı Apaydın: “src Belgesinde Yaş 66’ya Çıktı”

Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde yapılan değişiklerin şoför esnafı için olumlu olduğunu belirten TESK Genel Başkan Vekili...

Yurthaber 04-05-16 14:06

Src Alımında Sosyal Güvenlik Zorunluluğu Kaldırıldı

Adıyaman’ın Besni İlçe Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can, SRC alımında 90 günlük sosyal...

Yurthaber 11-04-16 17:57

Tuğrul’dan Src Belgesi Açıklaması

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, SRC Mesleki Yeterlilik Belgesi için istenen en...

Yurthaber 01-04-16 16:14

Başkan Özmeriç’ten Src Mağduru Şoförlere Müjde

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Semih Özmeriç, Ulaştırma Bakanlığı’nın mesleki yeterlilik (SRC) belgesi yönetmeliğinde...

Yurthaber 01-04-16 11:06

Src Mağduru Şoförlere Müjde

Ulaştırma Bakanlığı’nın mesleki yeterlilik (SRC) belgesi yönetmeliğinde değişiklik yaptığı bildirildi.İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı...

Yurthaber 31-03-16 12:34

Src alımında sosyal güvenlik zorunluluğu kaldırıldı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "SRC alımında 90 günlük sosyal güvenlik zorunluluğu kalktı” dedi.

Haber 29-03-16 22:06