Arnavutluk Haberleri Ve Son Dakika Arnavutluk Haberleri

Arnavutluk Haberleri Ve Son Dakika Arnavutluk Haberleri

Arnavutluk, Balkanlarda yer alan bir Avrupa ülkesidir. kuzeyde Karadağ, kuzeydoğusunda Kosova, doğusunda Kuzey Makedonya ve güneyinde Yunanistan ile komşudur. Adriyatik ve İyonya denizine kıyısı olan Arnavutluk’un başkenti ve en büyük şehri Tiran’dır. 2020 tahmini nüfusu 2 milyon 845 bindir ki bu nüfusun çoğunluğunu arnavutlar oluşturmaktadır. Küçük bir kısmı Yunan ve diğer halklardan oluşmaktadır. Ülkenin para birimi Lek, telefon kodu +355 ve internet alan adı .al’dir.

Arnavutluk Haberleri

Arnavutluk haber kanalının hareketi sosyal medyada çok konuşuldu! İzleyici arttırma taktiği denildi... Bir gören bir daha baktı

Arnavut medya şirketi Zjarr TV'nin uyguladığı yeni yayın politikası sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekmeyi başardı. Haber spikerlerinin iç çamaşırı olmadan sadece bir ceketle yayına çıktıkları anlarda tüm dikkatleriyle haberleri sunmaları çok konuşuldu. Sosyal medya kullanıcıları kanalın yayın politikasını 'izleyici arttırma taktiği' olarak yorumladı.

Trend 20-04-2024 08:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk'a desteğimiz sürecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "TİKA vasıtasıyla Arnavutluk'un kalkınmasına yönelik projelere desteğimiz sürecek. Sayın Başbakanın FETÖ ile mücadele konusunda kararlılığını biliyoruz. Karşılıklı anlayış içerisinde örgütle mücadele edeceğiz" dedi.

Haber 20-02-2024 20:42

35 yıl önce bekaret yemini eden 58 yaşındaki kadın vahşi doğada tek başına yaşıyor! 15 erkek benimle evlenmek için yalvardı

35 yıl önce bekaret yemini eden ve yeminine sadık kalabilmek için vahşi doğada tek başına yaşayan 58 yaşındaki Burrnesha Duni, kendisine yapılan 15 evlilik teklifini reddettiğini söyledi. Cinsel hayatı tamamen reddettiğini söyleyen Duni, 23 yaşındaki verdiği bekarlık yeminine ölene kadar sadık kalacağını belirtti.

Trend 06-12-2023 11:50

Arnavutluk Meclisinde şaşkına çeviren olay! Muhalif vekiller sis bombaları attı…

Arnavutluk’ta muhalif milletvekilleri, parlamento oturumu sırasında sis bombası attı. Hükümeti yolsuzlukla suçlayan muhalifler, yolsuzlukların incelenmesi için komisyon kurulmasını talep ederek, parlamentoda ilginç bir eyleme imza attı.

Haber 10-11-2023 07:28

İtalya Başbakanı Meloni'den ahlak dersi! Restoran ücretini ödemeden kaçan İtalyan turistlerin hesabını ödedi...

İtalyan Başbakan Giorgia Meloni, Arnavutluk'ta bir restorandan hesaplarını ödemeden kaçan İtalyan turistin hesabını kendi cebinden ödedi.

Haber 19-08-2023 16:38

Milliler, 17 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 14 madalya kazandı

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da 12 Haziran'da başlayan 17 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçiler, 14 madalya kazandı.

Yurthaber 19-06-2023 07:08

Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesine karar verilmişti! Arnavutluk’ta yeni gelişme…

Türkiye’de günlerce gündem olan Fatih Özer ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin karar Arnavutluk Yüksek Mahkemesine taşındı.

Haber 16-03-2023 08:14

Arnavutluk’ta Türkiye’deki depremler nedeniyle 1 günlük ulusal yas ilan edildi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardında Arnavutluk, 13 Şubat Salı günü ülke genelinde ulusal yas ilan etti.

Haber 10-02-2023 23:27

Çeşitli ülkelerde de görev alan Arnavutluk arama kurtarma ekibi, depremin oluşturduğu hasara şaşırdı: İlk defa...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye gelen Arnavutluk arama kurtarma ekibi çalışmalarına devam ediyor. Ekip sorumlusu Major Endrit Cengu, çeşitli ülkelerde görev almalarına rağmen ilk defa bu denli büyük bir depremin sonuçlarına şahitlik ettiklerini söyledi. Cengu, "Büyük bir acı ve hiçbir ülkeyi böyle bir durumda görmek istemiyoruz ve özellikle Türkiye'yi. Türkiye bizim için büyük bir ağabey gibi biz de küçük kardeşiz" ifadelerini de kullandı.

Haber 09-02-2023 10:49

Baykar ile Arnavutluk anlaşma imzaladı! Bayraktar TB2 satın alan ülke sayısı 27 oldu

Arnavutluk hükümeti ile Baykar Teknoloji arasında Bayraktar TB2 SİHA alımı için anlaşma imzalandı. Böylece Bayraktar TB2 satın alan ülke sayısı 27 oldu. Baykar Teknoloji CEO’su Haluk Bayraktar "Aramızda 100 yıl önce imzalanan ebedi dostluk anlaşmamız var" dedi. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ise "Bayraktar İHA’lar söz konusu olunca hepimiz biliyoruz ki sadece paran olması yetmiyor. Alım sırasında yükselmek için yetenekli olmak ve en önemlisi doğru tarafta olmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haber 20-12-2022 21:48

A Milli Kadın Basketbol Takımı'ndan tarihi fark! Tam 96 sayı...

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu 3. maçında Türkiye ile Arnavutluk karşı karşıya geldi. Mersin Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynanan maçı Türkiye, 140-44'lük skorla kazandı.

Spor 24-11-2022 22:31

Türkiye’de binlerce kişi mağdur olmuştu! Aylar sonra ilk kez görüntülendi... Thodex’in kurucusu Özer hakim karşısında

Türkiye’de binlerce kişiyi dolandırmaktan kırmızı bültenle aranan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'ta yakalanmıştı. Yeniden hakim karşısına çıkan Özer'in son görüntüsü ise dikkat çekti. Özer'in bıyık bıraktığı görüldü. Öte yandan mahkeme duruşmayı 14 Kasım'a erteledi.

Haber 10-11-2022 17:02

Kırmızı bültenle aranırken Arnavutluk'ta yakalanmıştı! Salih Akkurt Türkiye'ye getirildi

Kırmızı bültenle aranırken Arnavutluk'ta yakalanan, "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ile "cezaevinden firar" suçlarından 22 yıl hapis cezası bulunan Salih Akkurt, Türkiye'ye getirildi.

Haber 09-11-2022 23:33

Huzurevinde çekilen skandal görüntüler yürekleri sızlattı! Hemşire yaşlı kadına tokat atarken meslektaşları gülerek çekti

Arnavutluk’taki bir huzurevinde çekilen görüntüler sosyal medyayı adeta ayağa kaldırdı. Demans hastası olduğu belirtilen Miniere Nurja isimli bir hastanın kaçmaya çalıştığını öğrenen Aurona Pelaj odasına gelerek yaşlı kadını darp etti. O anların sosyal medyada paylaşılmasından sonra Aurona Pelaj ve görüntüleri çeken hemşirenin işine son verildi.

Trend 04-11-2022 15:14

Çavuşoğlu'ndan net sözler: İadesini istiyoruz! Bu şahıs vatandaşlarımızı dolandıran bir sahtekardır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı Olta Xhaçka kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Gündem maddelerinden biri de Türkiye'nin geçtiğimiz yıl en çok konuştuğu konularından olan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in iade talebi oldu. Çavuşoğlu konuyla ilgili, "Bu şahsın ülkemize iadesini bekliyoruz. Çok sayıda vatandaşımızı dolandıran bir sahtekardır" ifadelerini kullandı.

Haber 01-11-2022 18:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama’yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı kabul etti.

Haber 11-10-2022 15:15

Adalet Bakanlığından Thodex'in kurucusu Özer hakkındaki iddialara ilişkin açıklama:

"29 gün sonra resmi iade talebinin gönderildiği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" - "Faruk Fatih Özer hakkındaki iade sürecinde Bakanlığımız konuyu hassasiyetle takip ederek, süreçteki her işlemi ivedilikle ve eksiksiz yerine getirmiştir"

Yurthaber 30-09-2022 15:42

20 Yaş Altı Balkan Voleybol Şampiyonası

20 Yaş Altı Erkek Milli Voleybol Takımı organizasyonu gümüş madalya ile tamamladı

Yurthaber 10-09-2022 20:38

Arnavutluk'ta Türk bayrağına çirkin saldırı! Görüntüleri sosyal medyadan paylaştı

Arnavutluk’ta Türk bayrağına çirkin saldırı düzenlendi. Dıraç kentinde bulunan plajdaki gözetleme kulesine çıkan bir şahıs, Türk bayrağını indirerek denize attıktan sonra görüntüleri de sosyal medyadan paylaştı. Dıraç polisi ise saldırıyı yapan kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Haber 14-08-2022 21:23

Türk polisinin katkısıyla tasarlanan devriye botları Arnavutluk yolcusu

İzmir'de kurbağa adam ve gemi adamı olarak görev yapan polislerden oluşturulan komisyonun belirlediği şartnameye uygun tasarlanan devriye botları, Türkiye'nin ardından Arnavutluk sularında da görev yapacak - Firma yetkilisi Özgür İnam: - "9 ay gibi kısa sürede tekneleri tamamladık, şimdi avara etme vakti geldi. İzmir'i selamlayıp Arnavutluk'a avara edilecek"

Yurthaber 09-04-2022 12:21

Kritik bölge görüntülendi! İşte NATO'nun Batı Balkanlar'daki ilk askeri üssü

NATO'nun Batı Balkanlar'daki ilk hava üssü görüntülendi. Arnavutluk'ta bulunan ve komünist rejim döneminde yapılan Kuçova Hava Üssü, yeniden modernize ediliyor. Yıllarca Rus ve Çin savaş uçaklarının havalandığı kritik bölge, yapılan çalışmalar sonrası NATO'nun hava taktik üssüne çevrilecek.

Haber 16-03-2022 11:55

Tekvando: Dünya Başkanlık Kupası

Türkiye, gençler kategorisi müsabakalarına 3 madalyayla başladı

Yurthaber 23-02-2022 21:56

Arnavut yolcu, kıyafetinde sakladığı çantadaki altınlarla havalimanında yakalandı

Karnına yerleştirdiği özel çantadaki külçe altın, çeşitli takılar, kol saatleri ve Osmanlı sikkelerini yurda sokmak isteyen şüphelinin İstanbul Havalimanı'nda yakalanması güvenlik kameralarınca kaydedildi

Yurthaber 10-02-2022 13:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavut gazeteciye: Bizi ters köşe yapmak istiyorsun galiba

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutluk'ta yaptığı basın toplantısına bir gazeteciyle yaşadığı diyalog damga vurdu. Gazetecinin, Erdoğan'a "Arnavutluk'a verdiğiniz destek hiçbir ülkenin verdiği destekle kıyaslanamaz. Bunun karşılığında aldığınız bir şey var mı?" sorusuna Erdoğan, "Bizi ters köşe yapmak istiyorsun galiba. Ama biz ters köşe olmayacağız. Kardeşlik hukuku farklıdır, kardeşlik hukuku içerisinde öyle destekler olur ki bu destekler kardeşliğinizin gereği olur." karşılığını verdi.

Haber 17-01-2022 21:04

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavutluk'ta FETÖ mesajı: Derhal harekete geçmezsiniz...

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile ortak basın toplantısı düzenledi. Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmasına dikkat çeken Erdoğan Arnavut Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Derhal harekete geçmezseniz bu yapının ülkemizde teşebbüs ettiği alçak girişimlerin benzerlerinin burada da tekrarlanması kaçınılmazdır." ifadelerini kullandı.

Haber 17-01-2022 19:06

SON DAKİKA | Arnavutluk'ta teslim töreni! Cumhurbaşkanı Erdoğan, en büyük ispatı diyerek anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta yaptığı açıklamada "Depremden sonra bölgeye yardıma koşan ilk ülkenin Türkiye olması, aramızdaki güçlü dayanışmanın en büyük ispatıdır." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında "Koronavirüs salgınında o büyük devletler ülkeler kendi içerisine kapanırken, sınırlarının dışını gözlerine kapanırken, biz ayrım yapmadan herkese destek olduk" diye konuştu.

Haber 17-01-2022 14:58

Bakan Kurum: Türkiye olarak Arnavutluk'un yanındayız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği deprem konutlarının teslim töreninde yaptığı açıklamada, "Türkiye olarak Arnavutluk'un yanındayız" dedi.

Finans 17-01-2022 14:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'ta! Resmi törenle karşılandı

Yeni yılın ilk resmi yurt dışı ziyareti için Arnavutluk'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tiran Havalimanı’nda resmi törenle karşılandı.

Haber 17-01-2022 13:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'a gidiyor! 2022'nin ilk yurt dışı ziyareti öncesi caddelerde Türk bayrakları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın davetlisi olarak bugün Tiran'ı ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022'nin ilk yurt dışı ziyareti olma özelliğini taşıyan Arnavutluk'ta her yer Türk bayraklarıyla donatıldı. Kritik ziyarette iki ülke arasındaki ilişkilerin el alınması beklenirken, Türkiye tarafından Laç şehrinde inşa edilen konutların teslim töreni de ziyaret vesilesiyle yapılacak.

Haber 17-01-2022 08:04

TBMM Başkanı Şentop duyurdu: Üçüncü doz aşımı TURKOVAC oldum

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kovid-19'a karşı üçüncü doz aşısını TURKOVAC olduğunu belirterek, "İnşallah bunu en kısa zamanda dost ve kardeş ülkeler başta olmak üzere, elimizdeki imkanlar dahilinde bütün halklarla paylaşmayı arzu ediyoruz." dedi.

Haber 28-12-2021 16:20

Elbasan tava nasıl yapılır? İşte elbasan tava malzemeleri ve tarifi

Elbasan tavanın nasıl yapıldığı ve malzemelerinin neler olduğu merak konusu oldu. Geleneksel bir Arnavut yemeği olan elbasan tava haşlanmış kuzu etinin yoğurtlu bir sosla fırınlanmasıyla yapılır. Adı, Arnavutluk'a bağlı Elbasan şehrinden gelir. İşte elbasan tava malzemeleri ve tarifi!

Yemek 17-11-2021 22:29

Thodex soruşturmasında yeni gelişme! Arnavutluk'ta, Faruk Fatih Özer'e yardım eden kişi gözaltına alındı

Arnavutluk polisi tarafından kırmızı bültenle aranan, kripto para borsası Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer'e yardım etme suçundan bir Arnavutluk vatandaşı gözaltına alındı.

Haber 23-09-2021 14:49

Muğla’da Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali başladı

Muğla’da Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali başladı

Yurthaber 18-09-2021 23:58

Türk boksör Dilara Yücel, rakibi Kovid-19 pozitif çıkınca orta sıklet kemerinin sahibi oldu

Türk boksör Dilara Yücel, rakibi Kovid-19 pozitif çıkınca orta sıklet kemerinin sahibi oldu

Yurthaber 25-07-2021 10:36

Kadın A Milli Takımı ikinci maçında da galip

Kadın A Milli Takımı Arnavutluk’ta gerçekleştirdiği iki maçı da kazanarak iki galibiyet ile Türkiye’ye dönecek.

Spor 16-07-2021 10:13

Faruk Fatih Özer'e yardım eden kişi yakalandı

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'le birlikte otelde güvenlik kamerasına yansıyan Altjan Canaj yakalandı. Canaj ilk sorgusunda Özer'e yardımcı olduğunu itiraf etti.

Haber 09-05-2021 23:18

Firari Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer böyle görüntülendi

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’den kaçtıktan sonra gittiği Arnavutluk’taki ilk görüntüsü ortaya çıktı.

Haber 06-05-2021 17:08

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in saklandığı oda görüntülendi!

Thodex'in firari kurucusu Faruk Fatih Özer'in Arnavutluk'ta iki gün boyunca saklandığı otel odası görüntülendi.

Haber 04-05-2021 10:24

Kripto vurgun olayında yeni gelişme: Özer için çember daralıyor

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu firari Faruk Fatih Özer'e yönelik operasyonda yeni gelişmeler yaşandı. Özer'in Arnavutluk'ta bir çiftle görüştüğü ve bu çiftin Mart ayında Türkiye'ye geldiği ortaya çıktı. Ayrıca Özer'in kaçma ihtimali olan ülkelerin Yunanistan, Makedonya, Karadağ, Kosova ve Bosna Hersek olabileceği belirtiliyor. Bunlara ek olarak Özer'in sürat teknesiyle İtalya’ya kaçma ihtimali de göz önünde bulunduruluyor.

Haber 02-05-2021 16:14

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer yakalandı mı? Arnavutluk'ta operasyon sürüyor

Kripto para piyasasını derinden etkileyen Thodex iddiaları soruşturuluyor. Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Faruk Fatih Özer'in kaldığı düşünülen eve operasyon düzenlenirken Thodex bağlantılı iki kişi de göz altına alındı. Peki, Faruk Fatih Özer yakalandı mı? İşte, ayrıntılar...

Haber 27-04-2021 19:42

Son Dakika: Arnavutluk'ta Thodex operasyonu! Faruk Fatih Özer'in saklandığı ev basıldı

Son dakika haberine göre Arnavutluk'ta kripto para borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in saklandığı düşünülen eve düzenlenen operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Haber 27-04-2021 16:26

Arnavutluk'a kaçan Thodex'in yöneticisi Özer'in yakalanması çalışmalarına Türk polisi de destek veriyor

Arnavutluk'a kaçan Thodex'in yöneticisi Özer'in yakalanması çalışmalarına Türk polisi de destek veriyor

Yurthaber 26-04-2021 13:46

Arnavutluk'ta 22 yaşındaki genç kalabalığın arasına dalan aracı uçan tekme atarak durdurdu

Arnavutluk’un başkenti Tiran’da araç trafiğine kapalı olan meydana aracıyla dalan sürücüyü, genç bir vatandaş uçan tekme atarak durdurdu.

Haber 25-04-2021 20:59

Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in abisi konuştu: Kardeşim bizi de vurup gitti!

Kripto para alım satımı yapılan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in, piyasadan topladığı milyonlarca dolarla yurtdışına kaçtığı ileri sürülmesinin ardından başsavcılık harekete geçerek soruşturma başlattı. Özer’in ağabeyi Güven Özer yaptığı açıklamada, "Kardeşim bizi de vurup gitti." ifadelerini kullandı.

Finans 23-04-2021 09:00

Arnavutluk'ta camide düzenlenen bıçaklı saldırıda 5 kişi yaralandı

Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Dine Hoca Camisi'nde bıçaklı saldırı sonucu 5 kişi yaralandı. Polisin, olayın aydınlatılması için soruşturma başlattığı kaydedildi.

Haber 19-04-2021 18:04

Pekcan, Türkiye-Arnavutluk Ticaret ve Sanayi Odası Forumu 1. Ekonomi Konferansı'na katıldı:

"Türk firmalarının Arnavutluk'ta gerçekleştirmiş oldukları yatırımların piyasa değeri 1 milyar dolara yaklaştı. Farklı ölçeklerde 600'ün üstünde firmamızın Arnavutluk'ta faaliyet gösterdiğini biliyoruz. Bu sayının artması için önemli imkan ve fırsatlar bulunuyor" - "Hidroelektrik ve yenilenebilir enerji yatırımlarında birlikte çalışılması mümkün. Sanayide, turizmde, tarımsal teknolojilerde ve altyapı yatırımlarında önemli iş imkanları olduğu açıktır" - "Bu iş imkanlarının en iyi şekilde değerlendirilmesi için iş insanlarımız arasında gerçekleşecek her türlü girişimi destekleyeceğimizin bilinmesini isterim"

Yurthaber 29-01-2021 14:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Rama'dan ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ziyaret vesilesiyle az önce Yüksek Düzeyli Stratejik İş birliği Konseyi kurulmasına ilişkin ortak siyasi bildiriyi imzaladık. Böylelikle ilişkilerimizi stratejik ortaklık seviyesine çıkardık." dedi.

Haber 06-01-2021 18:32

Arnavutluk nerede, nasıl bir ülke? Nüfusu kaç; parası, dini, dili, başkenti nedir?

Güney Avrupa'da yer alan Arnavutluk; zengin tarihi, farklı mimarisi, büyüleyici güzelliğe sahip kumsalları ve UNESCO Dünya mirası olarak kabul edilen kasabaları ile turistler tarafından en sık ziyaret edilen Balkan ülkelerinden birisi. Bu güzel ülkenin ününü duyan seyahat tutkunları ise "Arnavutluk nerede?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte, Arnavutluk ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Trend 22-12-2020 14:48