Bacak Haberleri

Basenleri eritip bacakları incelten kür tarifi! Sadece 10 gün boyunca yatmadan önce tüketildiğinde etki ediyor

Sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve vücut formunu korumak birçok kişinin önem verdiği bir konu. Basen ve bacak bölgelerindeki fazla kiloları eritmek bazen zorlayıcı olabiliyor. Sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersizden destek almanın yanı sıra, bazı doğal kür tarifleri de bu süreci hızlandırabilir. Diyetisyen Büşra Çalışkan 10 günde basenleri eriten ve bacakları incelten kür tarifini paylaştı.

Kadin 29-01-2024 15:59

Bacağı kesilme riski bulunan hasta, İzmir Şehir Hastanesinde hızlı müdahaleyle iyileşti

İzmir'de damar tıkanıklığı nedeniyle bacağını kaybetme riski bulunan hasta, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesinde 1,5 saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu.

Yurthaber 20-10-2023 10:32

Pürüzsüz bacaklara kavuşmanın sırları! Çilek/Tavuk derisi bacak görünümüne veda edin

Cilt bakımı yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de tartışmasız vücudumuz oluyor. Özellikle yaz aylarında bacak, kol ve koltuk altı bölgelerine yapılan bakımın önemi daha da artıyor. Pürüzsüz bacak ve kol görünümüne ulaşmak için pek çok yöntem bulunuyor. İşte çilek bacak görüntüsünden kolayla ve en etkili şekilde kurtulmanın yolları..

Kadin 30-07-2023 09:41

En etkili bacak egzersizleri nelerdir? Bacak kası geliştirmek için evde uygulanabilecek egzersizler

Bacak kası geliştirmek, spor ve fitness dünyasında önemli bir yere sahiptir. Bacak kaslarınızın güçlü olması hem sağlıklı bir yaşam sürdürmeniz hem de spor performansınızı artırmanız için oldukça önemlidir. Bacak kaslarınızın güçlenmesiyle, daha fazla dayanıklılık, denge ve koordinasyon kazanabilirsiniz. Bacak kası geliştirmenin en büyük faydalarından biri daha fazla kalori yakarak yağ yakımını artırmaktır. Peki, bacak egzersizleri nasıl yapılır?

Haber 28-04-2023 15:56

Uzmanı bacağınızı yanlış tıraş ettiğinizi paylaştı! Pürüzsüz bacaklar için...

Bacak tıraşına yaz ayları yaklaşırken daha da dikkat ediliyor. Bacaktaki istenmeyen tüylerden kurtulmak için ağda yerine tıraş bıçağını tercih edenlerin sayısı giderek artıyor. Ancak tıraş bıçağı kullanırken yapılan basit hatalar cildinizi mahvedebiliyor. Bir doktor bacaklarınızı doğru tıraş etmenin ve pürüzsüz bacaklara kavuşmanın yolunu paylaştı.

Kadin 25-04-2023 15:59

Bacak ağrısı deyip geçmeyin! Kalp hastalığının bilinmeyen 5 belirtisi

Kalp krizi ve kalp hastalıkları her yıl milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor. Kalp hastalıkları belirtisinin genel olarak göğüs sıkışması, terleme olduğu bilinse de bu hastalıklar vücudun farklı yerlerinde belirti verebiliyor. Kalp hastalıklarının bilinmeyen 5 belirtisi bulunuyor.

Haber 18-04-2023 09:09

Vücut kılları yüzünden yıllarca zorbalığa uğradı! Şimdi kraliçe ilan edildim

Erkeklerin vücudunda çıkan tüylere karşı herhangi bir baskı yaratılmasa bile kadınların vücudundaki tüyler üzerine oldukça rahatsız edici yorumlar yapılabiliyor. TikTok'ta vücudundaki tüyleri cesurca paylaşan bir kadın çocukluğunda yaşadığı zorbalıkları anlattı.

Kadin 14-04-2023 11:11

Erkek arkadaşı aylarca vücudundaki sırrı sakladı! Gerçekleri öğrenen kadın yaşadıklarını sosyal medyadan anlattı

İlişki içerisinde partnerlerin birbirlerinden özel hayatları hakkında önemli detayları saklamaları geri dönülmez sonuçlara yol açabiliyor. Dürüstlük en az saygı ve sevgi kadar önem taşıyor. Erkek arkadaşının vücudunda olan durumu aylarca sakladığını belirten bir kadın yaşadıklarını TikTok hesabından paylaşarak bu durumu nasıl aştığını anlattı.

Kadin 30-03-2023 08:37

Uzmanı uyardı: Ayakta başlayan enboli riskine dikkat! Ölümcül sonuçlara neden olabilir

Deprem bölgesinde yaşanan çok çeşitli sağlık sorunları nedeniyle uzmanlar ciddi durumlara karşı uyarılarda bulunuyor. Bacakta ortaya çıkan küçük belirtiler enbolinin ciddi belirtisi olarak görülebiliyor. Prof. Dr. Nuri Tutar, müdahale edilmeyen pıhtıların ölümcül olabileceğini belirtiyor.

Haber 18-03-2023 10:10

Geceleri ortaya çıkan bu belirtiye dikkat! Yüksek kolesterolün bilinmeyen ilk uyarıcı işareti

Toplumda birçok kişi geceleri çeşitli sağlık problemleri yaşadığını belirtiyor. Bu problemlerin göz ardı edilmesi başta uyku sorunlarına ardından çeşitli hastalıklara neden olabiliyor. Uzmanlar yüksek kolesterol hastalığının ilk belirtisinin geceleri ortaya çıktığını belirterek riske karşı uyardı.

Haber 14-03-2023 09:10

Türkiye'de ilk kez bu kadar fazla uzuv kaybı yaşandı! Depremin ardından proteze doğan ihtiyaç giderek artıyor

Depremin ardından yaşanan olumsuzlukların etkisi hala devam ediyor. Enkaz altından çıkartılan birçok depremzedenin uzuv kaybı yaşadığı biliniyor. Türkiye'de ilk kez bu kadar fazla sayıda uzuv kaybı yaşandığını paylaşan Prof. Dr. Evrim Coşkun, depremin ardından artan protez ihtiyacına dikkat çekti.

Haber 06-03-2023 14:25

Grip olduğunu sanarak doktora giden genç futbolcunun kariyeri bitti! İki bacağı da kesildi...

Grip sanılan belirtiler çok ciddi hastalıkların başlangıcı olabiliyor. İngiltere'de yaşayan 21 yaşındaki genç futbolcu grip olduğunu düşünerek doktora gitti. Doktorda acı gerçekle karşılaşan genç futbolcunun iki bacağı da kesildi.

Haber 31-01-2023 13:43

45 kiloluk bacağı olan model farklılığın güzelliğini paylaştı! Birçok kez tek başıma ağladım

Bazı hastalıklar görünüşte büyük değişikliklere yol açabiliyor. Bu değişimler hem fiziksel hem de psikolojik problemlere neden olabiliyor. 24 yaşındaki Maun Geter, nadir görülen hastalığı nedeniyle yaşadıklarını anlatarak bedeniyle olan barışma sürecini paylaştı.

Kadin 27-01-2023 11:29

Doktor 'Erkekler iğrençsiniz' diyerek paylaştı! Vücutta yıkamayı atladığınız 5 önemli bölge

Vücudun temizliğini sağlamanın görünümü etkilediği biliniyor. Ancak hijyen sadece görünüm ve koku için değil sağlık için büyük önem taşıyor. Duş alırken vücudun bazı bölümlerini temizlemeyi atlayabiliyoruz. TikTok'ta bilgilendirici videolar paylaşan bir doktor 'Beyler, iğrençleşiyor' diyerek vücutta yıkamadığımız alanları açıkladı.

Haber 03-01-2023 09:57

Amatör futbolcu neredeyse bacağını kaybediyordu! Kimse bu riskin farkında değil

Futbol sevilerek oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Birçok erkek için adeta terapi olarak görülen futbolun faydalı olduğu düşünülse de çok riskli durumlar yaratabiliyor. Futbol oynanırken yaşanan basit yaralanmalar uzuvların kesilmesine neden olabiliyor. Amatör futbolcu Dale Elliott'un futbol maçı sırasında başına gelenler nedeniyle neredeyse bacağı kesiliyordu.

Haber 29-11-2022 11:54

Görmezden gelmeyin: Tehlikeli hastalığın ilk belirtilerinden! Uzuv kaybına neden olabilir

Tırnaklarda görülen değişikler sessiz katil olarak tanımlanan hastalığın belirtisi olabilir. Alt uzuvlarda biriken yağlar tırnaklarda değişim yaratabilmektedir. Uzmanlar periferik arter hastalığının belirtileri hakkında uyarılarda bulunuyor. Tedavi edilmeyen hastalığın uzuv kaybı riskini artırdığını belirtiyorlar.

Haber 11-11-2022 15:33

Sessiz Katilin ilk belirtisi yürürken ortaya çıkıyor! Tedavi edilmezse felç ve kalp krizi riski yüksek

Vücudumuzda gelişen birçok hastalığın farkında olmayabiliyoruz. Sessizce ilerleyen hastalıklar biz teşhis edene kadar çok ciddi sonuçların gelişmesine neden olabiliyor. Kolesterol sessizce ilerleyen ve hayati riskleri bulunan bir hastalık olduğu için 'Sessiz Katil' olarak biliniyor. Yüksek kolesterolün ilk belirtisi yürüyüşte fark edilebiliyor.

Haber 10-11-2022 09:20

Çilek bacak/Tavuk derisi bacak görünümüne veda! İşte en etkili yöntemlerle pürüzsüz bacaklara kavuşun

Çilek bacak görünümü, derinin altında keratinin çok fazla birikip kıl köklerini tıkaması ve haliyle yüzeyde noktalar halinde hoş durmayan bir görüntü oluşmasıyla ortaya çıkıyor. Genel olarak kol ve bacaklarda oluşabilen bu durumdan kurtulmak mümkün. Çilek bacak/Tavuk derisi bacak görünümüne veda etmek için en etkili yöntemleri haberimizde derledik.

Kadin 24-09-2022 13:33

Önemsiz gördüğü ufak kesik nedeniyle hayatını kaybetti! Et yiyen bakterinin etkileri korkutucu

Dünya üzerinde nadir görülen oldukça kötü sonuçlara yol açabilen çeşitli hastalıklar bulunuyor. Bu hastalıklar arasında yer alan et yiyen bakterisi duyan herkesi şaşırtıyor. Et yiyen bakterisi olan insanların hayatta kalma ihtimali çok düşük oluyor. 54 yaşındaki David Hemmings ufak bir sıyrıkla kesilen bacağı nedeniyle hayatını kaybetti.

Haber 23-09-2022 12:10

Otomobilin çarpmasıyla bir bacağını kaybeden köpeğe sevgiyle bakıyor

Yavru köpeği tedavi ettirerek bakımını üstlenen Düzce Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Dursun Altıntaş: - "Keşke iki bacağını da kurtarabilseydik ama olmadı. Şu anda 3 bacağıyla her yere gidebiliyor ve koşturabiliyor"

Yurthaber 21-09-2022 11:51

Yaptırmadan önce bir kez daha düşünün! Dövme sildirmenin bilinmeyen yüzü

Dövme oldukça estetik bir görünüm kazanmanızı sağlayabiliyorlar. İnsanlar farklı farklı dövmeler yaptırıyor. Dövmelerin başarısız yapımından veya anlamından dolayı yıllar sonra pişman olan kişiler dövmelerini sildirmek istiyor. Ancak dövme sildirme işlemi oldukça zorlu olabiliyor.

Haber 13-09-2022 14:53

Önceden önleminizi alın: Bu kişiler risk altında! Lenfödem hastalığında dikkat edilmesi gerekenler

Halk arasında fil hastalığı olarak bilinen lenfödem hastalığı son yıllarda görülme sıklığı artan hastalıklar arasında bulunmaktadır. Yaşamı oldukça etkileyen bu hastalığı önceden teşhis etmek önemlidir. Vücudun belirli yerlerinde bulunan şişkinliklere dikkat ederek fil hastalığını erken teşhis edip doğru tedavi yöntemini uygulayabilirsiniz.

Haber 25-08-2022 15:27

Bacaklarınız pürüzsüz olacak! At kılı fırçası kullanarak batık, selülit sorunuzu çözebilirsiniz, at kılı fırçası faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır?

Genellikle bacaklarda ve kalçalarda görülen batık ve selülit sorunu oldukça rahatsız edici olabiliyor. Kadınlar bu sorunlara çözüm önerileri arıyor. Son yıllarda popüler olan at kılı fırçasıyla kuru fırçalama yapmak bacaklarınızı pürüzsüz hale getirebilir. Batık nasıl düzelir? Selülit nasıl giderilir? Gibi soruları merak ediyorsanız at kılı fırçası tam size göre bir tercih olacak!

Kadin 18-08-2022 09:55

Adanalı 8 yaşındaki Muhammed protez bacakla yürüyecek

Hayırseverlerin desteğiyle protez bacağa kavuşmayı bekleyen Muhammed Erol: - "Protez bacaklarıma kavuştuğumda futbol oynayacağım. Yardım eden herkese çok teşekkür ederim"

Yurthaber 15-08-2022 19:38