Chrome Os Haberleri

Google Chrome arama geçmişi kapatma: Chrome’da geçmiş nasıl kapatılır?

Google Chrome, Google tarafından geliştirilen bir web tarayıcısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde milyonlarca internet kullanıcısı bu web tarayıcısını kullanmaktadır. Kullanımı son derece kolay ve pratik olan bu tarayıcı sayesinde çok sık ziyaret edilen sitelere bir tıkla giriş yapılabilmektedir. Kullanıcıların bazıları internet tarayıcısı üzerinden yaptıkları araştırmaları ve ziyaretleri bir başkasının görmesini istemeyebilir. Peki, Google Chrome arama geçmişi nasıl kapatılır?

Haber 2024-01-09 19:50:54

iOS 17, iPadOS 17 watchOS 10 ve macOS Sonoma'nın çıkış tarihleri açıklandı!

Özellikle iOS 17'nin ne zaman yayınlanacağı merak edilirken, düzenlediği etkinlikle iPhone 15 modellerini tanıtan Apple, yeni yazılım güncellemeleri iOS 17, iPadOS 17 watchOS 10 ve macOS Sonoma'nın çıkış tarihlerini açıkladı. İşte OS 17, iPadOS 17 watchOS 10 ve macOS Sonoma'nın çıkış tarihleri ve yeni güncellemelerle uyumlu cihazlar!

Haber 2023-09-12 23:49:01

'İşaretleyip mürekkeple boyadı' Narkozun etkisi geçince büyük şok yaşadı! 'Yanlış ayağımdan ameliyat ettiler' iddiası

İstanbul'da yaşayan Murat Oktar'a rahatsızlığı nedeniyle başvurduğu hastanede, 'Os Trigonum' teşhisi konularak ameliyat olması gerektiği belirtildi. Oktar, Fatih'teki devlet hastanesinde ameliyat edildi. Narkozun etkisinin geçmesiyle yanlış ayağının ameliyat edildiğini anlayan Oktar, büyük şok yaşadı. Murat Oktar, ameliyatı yapan doktor ve hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber 2023-08-05 09:22:14

Kullanıcılar dikkat! Google'dan milyonları etkileyecek karar

Google, milyonları etkileyecek bir kararın duyurusunu yaptı. Google'ın aldığı karar dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcılarından biri olan Google Chrome hakkında oldu. Birçok kişiyi şoke eden Google kararı, bazı Windows kullanıcılarını fazlasıyla üzecek.

Haber 2022-10-26 15:31:17

ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR hatası nedeni nedir? SSL protokol hatası çözümü nasıl yapılır?

ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR yani SSL protokol hatası kodu siteye güvenli bağlantı sağlanmadığını anlatır. Hemen her kullanıcının karşısına çıkan ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR yani SSL protokol hatası kodu genellikle Google Chrome, Microsoft Edge ve Yandex gibi internet tarayıcılarında görülür. Bu hata sunucuya güvenli bağlantının mümkün olmadığını anlatır. Bu da alan adının geçersiz yanıt vermesinden kaynaklanır. ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR hatası nedir? SSL protokol hatası kodu nasıl çözülür?

Haber 27-09-22 14:22

Google Chrome'un reklam engelleyicileri kaldıracağı iddia edildi! Geliştiriciler korku içinde

Google Chrome'un reklam engelleyicileri kaldıracağı iddiası sosyal medyada olay yarattı. İddianın dayandırıldığı kaynağa göre, Google Chrome bundan yedi ay sonra, Manifest v2 (Mv2) olarak bilinen eski uzantı platformunu desteklemeyi bırakacak. Bunun, reklam gibi belirli içerik türlerini filtrelemek için önemli bir değişim olacağı söyleniyor. Reklam engelleyicilerin ve tarayıcı gizlilik uzantılarının arkasındaki isimlerin, sonun yakın olduğundan korktuğu belirtiliyor.

Haber 25-08-22 18:12

Os ne demek? Os kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sanat yapıtlarında kullanılmak için oldukça elverişli bir zenginliğe sahiptir. Özellikle roman ve şiir gibi edebi sanatlarda Türkçenin ifade zenginliği sıkça ön plana çıkar. Bu zenginlik tarih boyunca pek çok önemli edebi eserin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ancak bu zenginlik beraberinde pek çok yeni kelimeyle karşılaşmayı da getirmiştir. Os kelimesine de sıkça karşılaşılan kelimelerden bir tanesidir. Os TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 18-05-22 22:13

Büyük şok! Google milyarlarca kişiyi uyardı, Chrome kullananlar endişeye kapıldı

Google, milyarlarca Chrome kullanıcısını, tarayıcının bilgisayar korsanlarının hedefi olduğu konusunda uyardı. 30 yeni güvenlik açığı ortaya çıkarken, bunlardan yedisinin kullanıcılar için 'yüksek' tehdit oluşturduğu açıklandı. Peki sorunu çözmek için neler yapılması gerekiyor?

Haber 28-04-22 14:48

Bu uyarıya dikkat! Google Chrome kullanıyorsanız hemen yapın

Google'ın internet tarayıcısı Google Chrome'un kullananlar için önemli bir uyarı yapıldı. Siber güvenlik uzmanları, kullanıcıların siber saldırı riskine girebilecekleri konusunda uyarıda bulundu. Aktarılan açıklamalara göre, kullanıcıların dikkatli olması ve güncellemeleri hemen yüklemesi tavsiye ediliyor.

Haber 03-04-22 18:11

Google Chrome'un logosu 8 yıl sonra ilk kez değişti! İşte Google Chrome'un yeni logosu

2014'ten bu yana yenilenmeyen Google Chrome'un logosu değişti. Google, Chrome'un logosunu yıllar sonra ilk kez değiştirmeye karar verdi. Yeni logo Chrome 100 güncellemesi ile kullanıcılara yansıtıldı. İşte Google Chrome'un yeni logosu...

Haber 31-03-22 10:24

Google, Android telefonlarını lisanslamayı bıraktı! Rus şirket BQ, yüzünü Huawei'ye dönüyor

Google, Android işletim sistemini kullanan Rus şirket BQ'nun akıllı telefonlarını sertifikalandırmayı durdurdu. Bu nedenle Rus üreticinin Huawei'nin Harmony OS işletim sistemini test ettiği bildirildi. BQ CEO'su Vladimir Puzanov'a göre, yeni cihazlar Google mobil hizmetleri desteği olmadan piyasaya sürülecek.

Haber 28-03-22 12:16

8 yıl sonra ilk kez: Google Chrome'un logosu değişiyor! İşte Google Chrome'un yeni logosu

Google Chrome'un logosu 2014'ten bu yana yenilenmiyordu. Google, Chrome'un logosunu yıllar sonra ilk kez değiştirmeye karar verdi. Google Chrome tasarımcısı Elvin Hu, Twitter'da Google Chrome'un yeni logosunu gösterdi. İşte Google Chrome'un yeni logosu...

Haber 06-02-22 12:19

Chrome’un yeni sürümü bazı problemlere neden olabilir

Google tarafından geliştirilen ünlü tarayıcı Chrome, ne yazık ki önemli sorunlara neden olacak gibi görünüyor. Bazı uzmanlar önümüzdeki aylarda Google Chrome 100 olarak kullanıcılara sunulacak yeni versiyonun 3 haneli ilk versiyon olması nedeniyle sorun yaratacağını düşünüyor.

Haber 29-12-21 12:09

Zepp OS ile geldiler: Amazfit GTR 3, GTR 3 Pro ve GTS 3 Türkiye'de! İşte fiyatlar

Amazfit, GTR 3 Pro, GTR 3 ve GTS 3 model yeni akıllı saatlerini Türkiye pazarına sunuyor. Akıllı saatler için tasarlanan Zepp OS ile gelen yeni akıllı saatlerin fiyatları ise açıklandı. İşte Amazfit GT3 serisi yeni akıllı saatlerin fiyatları.

Haber 05-11-21 14:00

Sanatçı Barbar​os Büyükakkan, 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde sahne aldı

Sanatçı Barbar​os Büyükakkan, 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nde sahne aldı

Yurthaber 14-09-21 23:06

Güney Kore'den Google'a 176 milyon dolar para cezası

Güney Kore'nin rekabet kurumu, Alphabet'e bağlı olan Google'ın Android işletim sisteminin (OS) özelleştirilmiş versiyonunu engellemesinden dolayı ABD'li şirkete 207 milyar won (176.64 milyon dolar) ceza verdi. Bu cezai yaptırım, Google'nin bir aydan az bir zaman içinde maruz kaldığı ikinci yaptırım oldu.

Haber 14-09-21 08:53

Kaspersky, en çok hangi platform veya hizmetten endişe duyulduğunu araştırdı

Veriler çoğu müşterinin popüler mobil işletim sistemlerinin güvenliği (yüzde 21,2) ve Google'ın gizlilik düzeyi (yüzde 18,3) konusunda endişeli olduğunu gösteriyor - En popüler gizlilik talepleri arasında Android'de Google ayarları (yüzde 11,1), Android OS için güvenlik kuralları (yüzde 7,3) ve Android'de WhatsApp ayarları (yüzde 5,9) yer aldı

Yurthaber 08-09-21 10:53

Wear OS saatleri yeni özelliklere kavuşuyor

Samsung'un yeni Galaxy Watch 4 akıllı saat ailesini tanıtmasının ardından akıllı saatler hakkında yeni haberler gelmeye devam ediyor. Yeni bir haber, Wear OS saatleri için geldi. İşte detaylar.

Haber 13-08-21 10:07

Mozilla Firefox'ta büyük düşüş! Güç kaybediyor

Mozilla Firefox, şirketin kendi raporuna göre son üç yılda yaklaşık 46 milyon kullanıcı kaybetti. Bu, Safari ve Google Chrome ile rekabet eden bir devrin popüler internet tarayıcısında önemli bir düşüş olduğunu gösteriyor.

Haber 09-08-21 15:34

Dikkat! Windows'ta ve Chrome'da tespit edildi

Uzmanlar, nisan ayında daha önce keşfedilmemiş Google Chrome ve Microsoft Windows sıfır gün açıklarını kullanarak çok sayıda şirketi hedefleyen bir saldırı dizisi keşfetti.

Haber 17-06-21 11:31

vivo V15 güncellemeyi aldı

Bu yılın Ocak ayında vivo, Hindistan’daki akıllı telefonları için Android 11 tabanlı Funtouch OS 11 güncelleme zaman çizelgesini paylaştı. Şirket, resmileştiğinden beri bu programı takip ediyor. Ayrıca listede adı geçmeyen bazı telefonlar da yeni yazılıma güncelleniyor. Şimdi güncellemeyi vivo V15 alıyor.

Haber 12-06-21 11:14

Chrome yeni güncelleme ne tür kolaylıklar sağlayacak?

Chrome yeni güncelleme birçok açıdan tarayıcıyı daha kolay hale getirdi. Peki yeni gelen güncelleme hangi detayları içeriyor. İşte konu ile alakalı merak edilenler.

Haber 29-05-21 10:40

Samsung ile Google anlaştı

Google, çeşitli Android ürünleri ve Google uygulamaları ile hizmetlerinin güncellenmesi hakkında birkaç duyuru yaptı. Duyurular arasında Google’ın gelecekteki akıllı saatler için yeni bir Wear işletim sistemi geliştirme konusunda Samsung ile yaptığı ortaklık vardı. Karşınızda yeni Samsung Wear OS saati.

Haber 22-05-21 10:51

Samsung Wear OS konusunda kararlı

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Google I/O etkinliğinde Samsung Wear OS ile yola devam edeceğini açıklamıştı. Peki Tizen tarih mi olacak? İşte yanıtı.

Haber 21-05-21 11:25

Samsung Galaxy Watch 4 için Wear OS desteği!

Kaynaklara göre yaklaşan Samsung Galaxy Watch 4, önceki modellerin yenilenmiş bir versiyonu olacak ve yeni bir işletim sistemi üzerinde çalışacak. Bu yıl Galaxy Watch serisinin revizyonunun yapılacağına dair bazı öneriler ve ipuçları var.

Haber 20-05-21 10:50

Google Chrome anılar özelliği yakında geliyor

Google Chrome anılar özelliği şimdilerin merak edilen özellikleri arasında yer alıyor. Bu özelliğin Canary sürümünden sonra geleceği düşünülüyor.

Haber 26-04-21 10:12

Huawei HarmonyOS konusunda oldukça kararlı

Huawei kendi işletim sistemini çıkararak rekabet etme konusunda kararlı. Bu anlamda ortaya çıkan Harmony OS hakkında yeni bilgiler geldi.

Haber 31-03-21 09:41

Chrome kullanıcıları artık gerçek zamanlı altyazıdan yararlanabiliyor

Gerçek zamanlı altyazılar özelliği Chrome Canary’de ilk kez geçen yıl Mayıs ayında görülmüştü. O zamandan beri Google Chrome için Canlı Altyazıları test ediyor. Artık, bilgisayardaki tüm Chrome kullanıcıları, tarayıcının 89 sürümünü yükledikleri sürece gerçek zamanlı altyazıdan yararlanabilir.

Haber 20-03-21 09:34

Gerçek zamanlı alt yazı seçeneği sonunda geldi

Gerçek zamanlı alt yazılar özelliği Chrome Canary’de ilk kez geçen yıl mayıs ayında görülmüştü. O zamandan beri Google Chrome için Canlı Alt yazıları test ediyor. Artık, bilgisayardaki tüm Chrome kullanıcıları, tarayıcının 89 sürümünü yükledikleri sürece gerçek zamanlı alt yazıdan yararlanabilir.

Haber 19-03-21 09:31

Yeni Chrome tarayıcısı artık çok daha hızlı

Son Android için Google Chrome güncellemesi, Chrome’un bir önceki versiyonundan yüzde 13 daha hızlı sayfa yükleme performansı sunuyor. Chrome 89, gelişmiş bellek yönetimi ile tasarlanmış.

Haber 15-03-21 09:26

Chrome Android sürümü yeni özelliklere kavuşacak

Google Chrome, dünyadaki en popüler ve yaygın olarak kullanılan web tarayıcısı. Android için ise varsayılan web tarayıcısı. Bu da haliyle Chrome’u cep telefonlarında da en yaygın kullanılan tarayıcı yapıyor. Google, Chrome Android tarayıcısına rutin olarak yeni özellikler ekliyor. En son özellik ise dikkat çekecek.

Haber 13-03-21 09:17

Chrome OS yeniden tasarlanıyor

Google, Chrome OS‘un 10. doğum gününü kutlamak için bugün yeni bir araç seti duyurdu. Chrome OS ayrıca yeniden tasarlanıyor. Kopyaladığınız son beş şeyi hatırlayan yeni bir pano ekleniyor. 

Haber 11-03-21 09:36

Google internet kullanıcılarının gezindiği sayfalarda bireysel izlemeyi sonlandıracak

ABD merkezli teknoloji devi Google, gelecek yıldan itibaren Chrome internet tarayıcısında bulunan mevcut web sayfası trafiğini izleme teknolojisini kaldıracağını duyurdu.

Haber 04-03-21 09:24

Karşınızda Moto G Watch ve Moto One

Geçen yıl Motorola, Wear OS ile çalışan ikonik Moto 360 akıllı saati ile bir geri dönüş yaptı. Ancak cihaz Motorola ortaklarından biri olan eBuyNow tarafından üretilmişti. Görünüşe göre iki şirket, bu yılın sonlarında üç tane daha Moto markalı akıllı saat getirerek ortaklığını genişletiyor.

Haber 02-03-21 09:14

Apple iCloud şifre uzantıları yayınladı

Eklenti, Windows ve Mac kullanıcılarının iCloud Anahtar Zinciri'nde saklanan şifreleri Chrome tarayıcılarında kullanmalarına ve senkronize etmelerine olanak tanıyor.

Haber 02-02-21 09:52

Google, Chrome 88 güncellemesi yayınladı

Güncelleme, kullanıcıları çevrimiçi ortamda biraz daha güvenli tutacak bazı kişisel güvenlik özellikleri içeriyor.

Haber 22-01-21 10:48

Tinkercad nedir? Tinkercad’ın kullanımı nasıldır?

Tasarım yapmak ve bu konuda kendini geliştirmek isteyenlere bir kapı açan Tinkercad nedir? Firefox, Internet Explorer veya Chrome gibi tarayıcılar üzerinden 3 boyutlu şekilde modelleme yapmaya yarayan programa Tinkercad denir. Peki Tinkercad girişi nasıl yapılır? Detaylar yazımızda!

Haber 22-12-20 11:21

Google Chrome 87 Chrome Eylemleri ile geliyor

Google Chrome 87 güncellemesi sunmuş olduğu bu yenilik ile dikkat çekiyor. Peki, Chrome’un son sürümü neler vadediyor? İşte detaylar.

Haber 01-12-20 09:36

Origin OS fark yaratmaya geliyor

Vivo, yeni arayüzü Origin OS için çalışmalarına başladığını açıkladı. Android 11 ile gelecek olan yeni arayüz fark yaratacak. Maalesef ki geçmişte, Çinli firmalar telefonlarını güncel yazılımda tutma konusunda iyi bir iş çıkaramamıştı. Bu şirketler küresel sahnede önem kazanmaya başlayınca bu değişmeye başladı. Günümüzde çoğu Çinli şirket Android güncellemelerine öncelik veriyor. Ancak bu süreçte Vivo’nun FunTouch İşletim Sistemi biraz sönük kalmıştı.

Haber 31-10-20 11:45

Google Chrome'un güvenliği yükseliyor

Google, Chrome tarayıcısındaki bildirimlerin kullanıcı deneyimini iyileştirmek için arka planda çalışmalarına devam ediyor. Yayınlanan Chrome 86 güncellemesi, kötüye kullanım amaçlı bildirim içeriği gönderdiği tespit edilen web siteleri için ek bir yaptırım olan yeni bir değişiklik ile geliyor.

Haber 23-10-20 12:45

Google Chrome güvenliği arttırdı

iOS ve Android için yayınlanan Google Chrome 86 güncellemesi ile tarayıcının güvenliği geliştiriliyor.

Haber 08-10-20 12:16

Android 11 tabanlı yeni Wear OS için ilk bilgiler geldi

İnternet ve teknoloji devi Google, geçtiğimiz aylarda giyilebilir ürünleri için geliştirmiş olduğu Wear OS işletim sisteminin bir standart haline dönüşeceğini açıklamıştı. Şu sıralar Android 11 üzerine yoğunlaşan Google, yeni sürüm ile birlikte Wear OS’e gelecek olan bazı temel özellikleri açıkladı.

Haber 17-08-20 12:24

Google ad tracking şeffaflığı için adım atıyor

Google ad tracking Chrome eklentisi sayesinde, kullanıcılar bir web sitesini ziyaret ettiğinde, gördüğü reklamın ne sebeple ve hangi reklam veren tarafından karşısına çıktığını gösteriyor.

Haber 05-08-20 12:19

Google Chrome büyük yeniliklerle geliyor

Android ve iOS platformları arasındaki fark Google Chrome indirme zamanlayıcısı ile birlikte ciddi miktarda artacak. Normal şartlarda Apple şirketinin üretmiş olduğu iPhone cep telefonları ile dosya indirmek son derece zordur.

Haber 22-07-20 12:12

Chrome RAM tüketimi konusunda daha mütevazi olacak

Chrome RAM tüketimi sorununu maalesef ki yıllardır çözüme kavuşturmamıştı. Sürüm 83 ile bile hala agresif bir RAM tüketimi gerçekleştiren uygulama çok yakında alacağı güncelleme ile bu kötü şöhretinden kurtulacak gibi görünüyor.

Haber 14-07-20 12:12

Enerji tasarrufu için Chrome’u güncelleyin

Google’ın hazırladığı yeni Chrome güncellemesi laptoplar için fazladan 2 saat daha fazla enerji sağlayabilecek.

Haber 08-07-20 12:28

İster Safari kullanın ister Chrome: iOS 14 tarayıcınızı seçmenize izin veriyor!

iOS 14'ün diğer Apple cihaz yazılımlarının yeni sürümleri WWDC 2020'de tanıtıldı. iPhone kullanıcılarının ise işini kolaylaştıracak bir yenilik iOS 14 ile iPhone'lara geldi. Bu yenilik ile varsayılan tarayıcınız artık Safari olmak zorunda değil.

Haber 23-06-20 10:00

Chrome RAM tüketim sorunu ortadan kalkacak

Google’ın internet tarayıcısı olan Chrome, maalesef ki tüm güncellemelere rağmen RAM tüketim sorununu bir türlü çözememişti. Hem Windows hem de macOS tarafında oldukça sıkıntı olan bu tarayıcı için şimdi Microsoft sayesinde RAM konusunda toplayacak gibi görünüyor.

Haber 19-06-20 12:23

Google Chrome'daki gizli sekme Google'ın başını yakabilir!

Google Chrome, gizli sekme özelliği için ilginç bir gelişme yaşandı. İddialara göre, Google Chrome gizli sekme açık olmasına rağmen kullanıcı bilgileri toplamaya devam ediyor. Bunun için ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir dava açıldı bile.

Haber 04-06-20 15:10