Doğum Sancısı Haberleri

Böbrek taşı sandı doğum sancısı çıktı! Genç kız hamile olduğunu doğum sırasında öğrendi

Anne adayları hamilelik süreci boyunca hem fiziksel hem de psikolojik olarak birçok değişim yaşayabiliyor. Ancak bazı kadınlar bu süreci en az etkili şekilde geçirebiliyor. 18 yaşındaki BriAnna Blanton, böbrek taşı ağrısı sandığı sağlık sorunlarının doğum sancısı olduğunu öğrendi. Genç anne doğum sırasında öğrendiği hamileliği sebebiyle yaşadığı şoku anlattı.

Kadin 05-04-2023 11:36

10 yaşındaki küçük kız kendi kardeşini doğurttu! Mucize doğumla 'Süper kahraman' ilan edildi

Kadınlar hamilelik süreci boyunca doğumun ne zaman ve nerede olacağını düşünerek tedirginlik yaşayabiliyor. Aniden gelişen doğuma doğru müdahale edilmesi hem annenin hem de bebeğin sağlığını etkiliyor. 10 yaşında bir kız çocuğu olan Miracle, doğum sancıları başlayan annesini doğurtarak küçük kardeşini kucakladı.

Kadin 15-01-2023 10:59

Çok daha acısız! Suda doğumun tüm faydaları

Çok çeşitli doğum yöntemleri bulunuyor. Doğum yöntemleri arasında bulunan en ilginç doğum şekli suda doğum olarak biliniyor. Suda doğum hakkında hala birçok ön yargı bulunuyor. Suda doğumun çok acısız olduğu belirtilse de bu doğumun uzman hekimler tarafından yapılması gerekiyor. Suda doğum ile ilgili tüm bilgiler için bu haberi okuyabilirsiniz.

Kadin 06-07-2022 16:50

Ambulansta dünyaya getirdiği ikizlerine sağlık ekibinin ismini verdi

Ambulansta dünyaya getirdiği ikizlerine sağlık ekibinin ismini verdi

Yurthaber 24-06-2022 17:35

Doğum Sancısı

Doğum Sancısı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Doğum Sancısı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Hamile olduğunu bilmeyen bir kadın tuvaleti olduğunu zannetti! Fark etmeden doğum yaptı

İngiltere’de yaşayan Jess Davis isimli bir kadın TikTok’tan yaptığı paylaşımla popüler olmayı başardı. Hamile olduğunu bilmeyen kadın tuveletinin geldiğini zannederek büyük bir acı içinde klozete doğru gitti. O sırada Davis hayatının en büyük şokunu yaşayarak doğum yaptı. Paylaşımı 5 milyondan fazla izlenen kadın gönderisinde hamileliğe dair herhangi bir semptom göstermediğini söyledi.

Trend 21-06-2022 16:52

Eski yetişkin film yıldızı Lana Rhoades, oğlunun doğum anlarını anlattı! “Hayatımın en büyük acısıydı”

Eski yetişkin film yıldızı Lana Rhoades, 3 Girl 1 Kitchen podcastinde Alexa Adams ve Olivia Davis’in doğumla ilgili sorularını yanıtladı. Yeni doğan oğlunun babasının kimliğini gizli tutmak istediğini belirten Rhoades, doğumda yalnız başına olduğunu ve acı dolu bir tecrübe yaşadığını söyledi.

Trend 14-06-2022 16:16

Sosyal medya gündem yarattı! Hiçbir tıbbi yardım almadan Pasifik Okyanusu’nun ortasında doğum yaptı

37 yaşındaki Nikaragualı Josy Peukert isimli bir kadın bebeğini dünyaya getirdiği anları sosyal medya hesabından paylaştı. ‘Serbest doğum’ olarak tanımladığı videosunu yayınlayan Peukert, Pasifik Okyanusu’nun ortasında bacaklarını açarak doğum yaptı. Peukert’in eşi Benni Cornelius ise karısına havlu ve plasentayı yakalamak için bir elekle yardımcı oldu.

Trend 01-06-2022 14:59

Kadın sokak ortasında doğurdu! Görenler neye uğradığını şaşırdı

Sosyal medyada kısa sürede popüler olan görüntüler büyük şaşkınlık yarattı. Bir Uzakdoğu ülkesinde kaydedilen görüntülerde genç kadının sokak ortasındaki doğumu viral oldu. Yolda yürüdüğü sırada birden eşofmanını indiren ve yere çömelen kadın bebeğini doğurdu. O anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

Trend 30-05-2022 10:50

Tıp dünyasına geçti! Bebeğini ikinci kez doğuracak: Duyduğumda inanmadım

Dünya basınında tıp sektörüne geçen ilginç bir olay yaşandı. 23 yaşındaki anne adayı Jaiden Ashlea, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla bebeğini ikinci kez doğurmaya hazırlandığını söyledi. Sosyal medya fenomeni olan Jaiden Ashlea, bebeğinin anne karnına yaşadığı sağlık problemi nedeniyle iki kez dünya getireceğini anlattı.

Trend 20-05-2022 17:34

Tek yumurta ikizlerinden tesadüfi doğum! Aynı gün doğum yaptılar, sadece saat farkı vardı

Tek yumurta ikizleri Jill Justiniani ve Erin Cheplak, aynı gün oğullarını doğurdu. Aynı hastanede doğum yapan ikizlerin bebeklerinin ağırlıkları bile aynıydı. Tek yumurta ikizleri tesadüfi doğumlarına ait özel anları sosyal medya hesaplarından paylaştı

Trend 14-05-2022 16:21

Normal doğum hakkında merak ettiğiniz her şey... Doğumda üstten bastırılıyor mu?

Çocuk sahibi olmaya karar veren ve gebelik testinin pozitif çıkmasıyla unutulmaz mutluluk yaşayan anne-baba adayları için, hayatlarında heyecanlı ve telaşlı bambaşka bir dönem de başlamış oluyor. İlk ultrasonografik görüntülerdeki heyecan, bebeğin gelişiminin takibi, kız mı-erkek mi derken, doğum şeklinin ne olacağı da bu tatlı heyecanda sordukları başlıca sorular arasında yer alıyor. İşte bu noktada, dünyaya geliş şeklini aslında bebeğin kendisinin seçtiğini biliyor muydunuz?

Haber 15-04-2022 11:29

Otobüste bir anda sancısı tuttu! Akaryakıt istasyonunda doğum yaptı

İstanbul'dan Yalova'ya giden otobüste yolculuk yapan hamile kadının sancıları arttı. Otobüs şoförü Yalova'nın Çiftlikköy ilçesindeki bir akaryakıt istasyonuna girdi. Akaryakıt istasyonuna sevk edilen ambulanstaki sağlık ekibi tarafından yaptırılan doğumda bir kız bebek dünyaya geldi. Sağlıkları iyi olan anne ile bebeği, kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Haber 19-03-2022 20:06

Kocası doğum görüntülerini paylaştı! Sansür uygulamayı unutunca sosyal medyada gündem oldu

Fotoğraflar anıların kaydedilmesi için en güzel yöntemlerden biridir. ‘Wenfreed’ ismiyle sosyal medyada paylaşım yapan Amerikalı bir kadın eşinin doğum sırasında çekildiği görüntülere sansür uygulamadan paylaşması üzerine utandığını dile getirdi. Üç çocuk annesi Amerikalı kadının paylaşımı kısa sürede 1.5 milyon izlenmeye ulaştı.

Trend 11-03-2022 10:39

Doğru egzersizler sayesinde doğum çok daha kolaylaşıyor

Hamilelik süresince doğumun nasıl yapılacağı düşünmek kadınlarda stres ve endişe yaratabiliyor. Doğum hakkında kulaktan dolma bilgiler bu endişeleri arttırabiliyor. Hamilelik sürecinde doğru yapılan egzersizler ile bu süreç çok daha sakin geçiyor ve doğum kolaylaşıyor.

Kadin 23-02-2022 10:10

Gökyüzünde hareketli dakikalar! Çinli kadın türbülansa giren uçakta doğum yaptı

Çin’in Sanya kentinden Chengdu’ya giden uçaktaki hamile kadın, kabin görevlilerinin yardımlarıyla doğum yaptı.

Trend 19-02-2022 09:32

Her gün doğum sancısı çekiyor!

Nadir görülen ve inanılmaz derecede acı veren Kompleks Bölgesel Ağrı Sendromu ile karşı karşıya kalan İngiliz genç, tedavisinin masraflarını karşılamak için internetten kampanya başladı. ABD’de gerçekleşen tedavi için 50 bin sterline ihtiyacı olan 18 yaşındaki gencin çektiği ağrının doğum sancısından daha fazla olduğu belirlendi.

Haber 01-02-2022 14:18

Kanadalı doktor uçuş sırasında doğum yaptırdı

Toronto Üniversitesi'nde eğitmen olarak çalışan Doktor Aisha Khatib, Katar’dan Uganda’ya giden yolcu uçağında sağlıklı kız bir bebek doğurttu. 8 aylık doğan bebeğe doktorun ismiyle birlikte Mucize Aisha adı verildi.

Haber 15-01-2022 13:32

Eski eşi ve onun yeni karısıyla aynı doğumhanede doğum yaptı! Paylaşımı sosyal medyada viral oldu

Maddy Cifelli isimli bir kadın oldukça ilginç şartlarda gerçekleşen doğum hikayesini sosyal medya hesabından paylaştı. Eski eşi ve onun yeni karısıyla aynı doğumhanede kaldıklarını belirten Cifelli’nin hastane yatağından çektiği video kısa sürede sosyal medyada popüler oldu. Videoda eski eşi ve yeni karısının kendisini duymaması için fısıldayan Cifelli’nin yaşadıkları sosyal medyanın ilgisini çekti.

Trend 20-12-2021 13:48

Hamile olduğunu bilmiyordu! Doğumdan 50 dakika önce bebeğini öğrendi

23 yaşındaki TikTok kullanıcısı Hannah Violet, hamile olduğunu öğrendikten sadece 50 dakika sonra doğum yaptı. Deneyimlerini ve kızının sürpriz doğumuyla ilgili yaşadıklarını sosyal medya hesabından anlatan Violet büyük bir şaşkınlık yarattı.

Trend 02-12-2021 09:22

Normal doğumu kolaylaştıran yeni ıkınma yöntemi bulundu! Bilim literatürüne girdiler

Doğumda yeni bir ıkınma tekniği bulan Türk araştırmacılar, bilim literatürüne girdi. Günümüzde kullanılan ıkınma tekniğinin anne ve bebek üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyleyen araştırmacılar, yeni buldukları ıkınma yönteminin doğumu kolaylaştırdığı görüşünde. Eski ve yeni ıkınma yöntemi arasındaki en önemli farksa ağzın açık ve kapalı oluşu. Bakın bu fark ıkınma sırasında kasları nasıl etkiliyormuş...

Kadin 16-11-2021 14:15

Hamilelik bağımlısı olduğu itiraf eden kadın sosyal medyada gündem yarattı! Sözleri olay oldu

Sosyal medyada “Octomum” ismiyle bilinen Marie Buchan Aka adındaki kadın yaptığı paylaşımla yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. 8 çocuk annesi olan kadın, hamilelik ve doğumda aldığı zevkten dolayı daha fazla çocuk sahibi olmak istediğini söyledi. Paylaşımının sonrasında ise kullanıcılardan sert tepkiler aldı.

Trend 19-10-2021 11:46

Hamile olduğunu bilmeyen kadın, karın ağrısı çektikten 8 dakika sonra doğum yaptı

Finlandiya’nın Tueku kentinde yaşayan Tilda Kantala isimli kadın yaşadığı ilginç doğum hikâyesini paylaştı. Düzenli olarak adet gördüğünü ve hiçbir hamilelik belirtisi göstermediğini dile getiren Kantala, ailesiyle birlikte gittiği tatilde büyük bir şok yaşadı. Şiddetli bir karın ağrısı hissettiğini dile getiren Kantala, sekizinci dakikadan sonra doğum yaptığını anladı.

Trend 19-10-2021 11:20

Çocuğunun doğumunda eski erkek arkadaşını gören kadın sosyal medyada popüler oldu

Tarsha adındaki kadın, doğum yaparken oldukça ilginç bir olay yaşadı. Eski erkek arkadaşının ebe olarak doğumda görev aldığını açıklayan kadın sosyal medyada gündeme geldi.

Trend 16-08-2021 14:21

46 yıl boyunca çocuğunu doğurmadı! Tıp tarihine geçen ilginç bir doğum hikayesi: Zahra Ebutalib

Tarih boyunca pek çok ilginç ve alışılmışın dışında durum yaşanmıştır. Ancak bazı olaylar var ki herkesi şoke edecek cinsten. Olayların birçoğunun gizemi hala çözülemese de gelişen teknoloji ve bilimsel çalışmalar bu olaylara ışık tutuyor. İşte sizi gerçekten çok şaşırtacak, Zahra Ebutalib’in ilginç doğum hikayesi...

Trend 13-07-2021 11:15

Cinsel istismar sonrası evde doğuma zorlanmıştı! İğrenç olayda ceza yağdı

Zonguldak'ta, 17 yaşındaki S.K.'yi evde doğum yapmaya zorladığı iddiasıyla yargılanan annesi ve iki üvey ağabeyi hakkında mahkeme kararını verdi. Cinsel istismardan tutuklu yargılanan üvey ağabey G.K. iyi hal indirimi uygulanmayarak 30 yıl, tutuksuz sanık diğer üvey ağabey S.K. ise 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Anne H.K. ise beraat etti.

Haber 16-06-2021 11:28

Doğum yöntemleri nelerdir, nasıl ve ne zaman belirlenir?

Anne adaylarının en çok kafasını kurcalayan sorulardan biri de doğum yöntemleridir. Hamileliğin gidişatına göre belirlenen doğum yöntemlerinin ne zaman belli olacağı da en çok merak edilen konular arasında yer alır. Normal doğum yapabildiği halde sezaryen doğum yöntemini tercih eden anne adayları da vardır. Bu durumda hangisi seçmenin daha sağlıklı olacağına nasıl karar verilir? İşte Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Banu Göker Özdemir'in anlatımıyla doğum yöntemleri ile ilgili merak edilenler...

Kadin 03-06-2021 12:26

Saniye saniye doğum anı! Hastaneye yetişemedi arabada doğum yaptı

Kanada’da doğum yapmak için eşiyle birlikte hastaneye gitmek üzere yola çıkan Ericka Campbell, hastaneye yetişemeyince ücretli otobanda doğum yaparken, otobanda dünyaya gelen bebek için çifte, 407 ETR şirketi tarafından 1 yıl boyunca otobanda ücretsiz seyahat etmelerine imkan tanıyan bir sertifika hediye edildi.

Haber 26-05-2021 13:58

Doğum sancısını hafife alan erkeklerden istedi: ''Testislerinize 20 dakika vurun''

Dr Anthony Youn adındaki doktor, TikTok hesabında ilginç bir öneride bulundu. Youn, ''bazı erkekler kadınların doğum sancılarını hafife alıyor. Hatta testislerine vurulmasının daha acı verici olduğunu söylüyor. O halde testislerinize 20 dakika boyunca vurun'' dedi. Youn, ''Her gün milyonlarca kadın doğuruyor o kadar korkunç bir acı olmamalı diyen erkeklerden dakikalarca bunu yapmalarını bekliyorum'' diye ekliyor.

Haber 01-04-2021 08:54

Avrasya Tüneli'nde doğum! 'Tünele 2 kişi girdik 3 kişi çıktık'

Avrupa ile Asya kıtasını bağlayan Avrasya Tüneli'nde doğum gerçekleşti. Derinliği 106 metreyi bulan tünelde doğum yapan öğretmen Seda Giray, "Avrasya Tüneli'ne girdiğimde hamileydim, çıktığımda oğlumuz kucağımdaydı" dedi.

Haber 26-03-2021 10:59

Sancısı başladı, sokak ortasında doğum yaptı!

Samsun'da doğum sancıları başlayınca hastaneye gitmek isteyen yabancı uyruklu H.H., ağrıları artınca kaldırıma oturarak yardım istedi. Çağrılan sağlık ekiplerinin kaldırımda doğum yaptırdığı kadın, doğumun bitmesinin ardından kızı ile birlikte hastaneye kaldırıldı. Doğum anı cep telefonuyla kameraya alındı.

Haber 18-03-2021 15:59

Doğum sancısı tarih mi oluyor? Sanal gerçeklik gözlükleri doğum sancısını unutturacak

Bazı hastaneler doğum yapmak üzere olan kadınları acıdan uzaklaştırmak için sanal gerçeklik gözlüklerinden yararlanmaya başladı.

Kadin 24-08-2019 08:54

Hamile olduğunu doğuma girerken öğrendi, 'ben bakireyim' dedi

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran obezite teşhisi konmuş genç kadının aslında doğum sancısı çektiği ortaya çıktı. İşin ilginç yanıysa genç kızın bugüne kadar hiç erkek arkadaşı olmadığını söylemesi ve bakire olduğu için doğurmayı reddetmesiydi.

Trend 20-02-2019 14:17

Doğum sancısı çeken erkeğin hali! 'Beni kurtarın' diye yalvardı

İspanya'nın Gran Canaria adasında yaşayan Michael Richardson eşinin yaşadığı doğum sancısının nasıl olduğunu öğrenmek için gönüllü olarak doğumhaneye yattı. Doğum sancısının biraz abartıldığını söyleyen Richardson, verilen sancıyı deneyimleyince 'beni kurtarın' diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Kadin 30-10-2018 16:15

Normal doğum mu, sezaryen mi tercih edilmelidir?

Hamile kalan bir anne adayının 9 ay boyunca sıklıkla aklını kurcalayan bir diğer konuda doğum şeklidir. Peki, normal doğum mu yoksa sezaryen mi daha avantajlıdır?

Kadin 28-05-2018 15:03

Ağrısız, sancısız doğum mümkün mü?

Ağrısız doğumun mümkün olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, epidural yöntemden bahsetti.

Kadin 11-05-2018 16:19

Doğum korkusunu yenmenin yolları

Ağrının; kadındaki korkuyu artırdığını, korkunun gerginliği artırdığını, gerginliğin de rahim ağzının açılmasını engellediğini söyleyen Sibel Deniz Toledo, bu döngünün sebeplerini özetledi.

Magazin 10-04-2015 08:51

Gebelikte stres çocuğu etkiliyor

Hamile kadınların; bir yandan dünyaya bir çocuk getirmenin heyecanı, diğer yandan doğacak çocuğun normal olup olmadığının kaygısıyla ciddi tedavi gerektirecek boyutlarda psikolojik travmalara maruz kaldığı ve bu durumun doğacak bebeği de etkilediği bildirildi.

Haber 20-08-2007 13:56

En etkin doğum kontrol yöntemi: Spiraller

En çok tercih edilen doğum kontrol yöntemlerinden biri rahim içi araçlardır. Kısaca 'spiral' olarak adlandırdığımız bu araçların kullanımı çok eskilere dayanmaktadır.

Haber 24-11-2004 05:40

Müzik, doğum sancılarını azaltıyor

Bilim adamlarının ilk kez doğum yapacak bayanlar arasında yaptığı araştırmada müziğin doğum stresini azalttığı ve bayanların daha az ağrı hissetmesini sağladığı belirlendi.

Haber 30-11-1999 00:00