Efektif Haberleri

Reel efektif döviz kurunda Haziran'da artış

Merkez Bankası Türk Lirası reel döviz kuru endeksi için veriyi yayımladı. Buna göre Haziran ayında yüzde 0,6 artış gösterdi.

Finans 2024-07-04 14:40:59

Türk Lirası'nda yıllar sonra ilk! En son Eylül 2021'de bu seviyeler görülmüştü

Merkez Bankası TÜFE bazlı reel efektif döviz kurunun Mayıs'ta da artış göstererek TÜFE bazında 61,46 puana çıktığını açıkladı. Böylece Eylül 2021'den sonra en yüksek seviye görülmüş oldu.

Finans 2024-06-04 14:47:36

Türk Lirası'nda 2,5 yılın zirvesi! Merkez Bankası'ndna reel efektif döviz kuru açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru Nisan'da 59,77'ye yükseldi. Böylece TL'nin reel değeri Eylül 2021'den beri en yüksek seviyeye çıktı.

Finans 2024-05-06 15:15:29

Reel efektif döviz kuru endeksi Şubat'ta yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayına ilişkin reel efektif döviz kurunu yayımladı. TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru 58,55'e yükseldi.

Finans 2024-03-05 15:02:08

TL'nin reel değeri ocakta arttı

Reel efektif döviz kuru endeksi 1,66 puan artarak 56,95'e yükseldi.

Finans 06-02-24 14:55

Reel efektif döviz kuru endeksi Aralık 2023'te geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, Aralık 2023'te TÜFE bazında 0,10 puan azalarak 55,15 ile dört ayın en düşük seviyesine geriledi.

Finans 04-01-24 16:02

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,13 yükselişle başladı. Analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Almanya'da enflasyon, ABD'de ADP özel sektör istihdamının yanı sıra haftalık işsizlik maaşı başvurularını takip edecek.

Finans 04-01-24 10:07

Türk Lirası’nda 5 ay sonra ilk! Merkez Bankası duyurdu: TL’nin reel değeri Ekim’de yükseldi

Reel efektif döviz kuru Ekim ayında yükseliş kaydetti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre TÜFE bazlı reel efektif Döviz kuru Ekim'de 55,90 seviyesine yükseldi. Eylül verisi de 55,52'den 55,46'ya revize edildi.

Finans 06-11-23 15:01

Kâkül nasıl yazılır, kâkül yazımı nasıl olmalıdır? Kâkül mü kahkül mü, TDK'ye gör doğru yazılışı nedir?

Saçlar kadın ve erkeklerin en önemli parçalarından biridir. Yüz şeklini, görüntüyü ve tarzı tamamlayan saçlar farklı şekillerde kesimler ile kullanılabiliyor. Özellikle kadın saç modelleri oldukça fazladır. Bu modellere farklı isimler verilir. Kâkül de bu modellerden biridir. Saçların ön kısmında yer alan kâkül, telaffuzu ve yazımında zorlanılan bir kelimedir. Dilimizi efektif bir şekilde kullanabilmek için sözcüklerin doğru yazımını bilmek ve doğru şekliyle kullanmak önemlidir.

Egitim 10-04-23 14:37

Merkez Bankası'ndan 'altın' kararı! Bankalara talimat gitti: TL payı hesaplamasında dikkate alınmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Bankaya dışardan gelen efektif ve fiziki altın girişi sonrası açılan yabancı para cinsinden mevduat/katılım fonlarının 28 Mart 2023 tarihinden itibaren Türk lirası payı hesaplamasında dikkate alınmamasına karar verdi.

Finans 29-03-23 11:16

Fasulye nasıl yazılır, fasulye yazımı nasıl olmalıdır? Fasulye mi fasülye mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilin yapısını korumak ve efektif bir şekilde kullanmak oldukça önemlidir. Sözcüklerin doğru telaffuz edilmesi kadar doğru şekilde yazılması da bu konuda gereklidir. Türkçe kelime dağarcığı geniş bir dildir. Bazı kelimeler yanlış yazılarak anlamda ve cümlede bozukluklara sebebiyet verebiliyor. Özelikle ünlü harflerin kullanımı sıklıkla karıştırılabiliyor. Fasulye de yazımı karıştırılan sözcüklerden biridir. Peki, fasulye yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 21-03-23 17:11

Direkt nasıl yazılır, direkt yazımı nasıl olmalıdır? Direkt mi direk mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde birbirine benzeyen fakat anlam bakımından oldukça farklı olan pek çok sözcük vardır. Bu sözcüklerin yazımları sıklıkla karıştırılır. Dilimizi efektif bir şekilde kullanabilmek için sözcüklerin doğru yazımı bilinmelidir. Günlük yaşamda ve yazışma dilinde de yaygın olarak kullanılan direkt sözcüğünün doğru yazılışı pek çok kişi tarafından merak edilir. Peki, direkt nasıl yazılır, yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 21-03-23 17:11

Ürkek eş anlamlısı nedir? Ürkek kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Eş anlamlı kelimeler hayatımızda önemli bir yere sahiplerdir. Günlük yaşamda sohbet ederken, televizyonda bir şeyler izlerken sürekli olarak karşımıza çıkan eş anlamlı kelimeleri, dilimizin zenginleşip daha efektif bir şekilde kullanmamızın önünü açmaktadır. Ürkek kelimesi de eş anlamlı kelimelerimizden birisi olarak karşımıza çıkar. Ürkek kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Egitim 06-12-22 17:10

Reel efektif döviz kuru nedir, düşerse ne olur? Reel efektif döviz kuru hesaplama nasıl yapılır?

Finans ve ekonomi alanlarında kullanılan birçok terim ve ifade vardır. Bu terimler her iki alanda farklı anlamlara sahip olabildiği gibi bazı terimler de her iki alanda aynı ifadeyi sağlayabilir. Reel efektif döviz kuru da bu ifadeler arasında yer alır. Bu terim bir veri için kullanılır. Türk lirasının sahip olduğu satın alma gücündeki değişiklikleri en gerçekçi şekilde ortaya koyan bir veri türü olan reel efektif döviz kuru nasıl hesaplanır ve düşerse ne olur?

Finans 18-11-22 17:42

Nominal Efektif Döviz Kuru Nedir?

Türkiye’deki dış ticarette son derece önemli bir yeri olan ülkelerin para birimleri bir havuz ya da sepette toplanır. Oluşturulan bu sepete göre Türk Lirası'nın ağırlıklı olan ortalama değerine nominal efektif döviz kuru adı verilir.

Finans 11-11-22 15:41

Hatayspor - Corendon Alanyaspor maçının ardından

Corendon Alanyaspor Teknik Sorumlusu Felipe Sanchez Mateos: "Oyuncularımız biraz daha agresif, akıcı, efektif ve öz güvenli olabilselerdi farklı bir sonuç ortaya çıkabilirdi"

Yurthaber 09-10-22 19:50

Ankara Keçiörengücü-Boluspor maçının ardından

Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Taner Taşkın: "Takımın almış olduğu puandan gerçekten memnunum, mağlup da olabilirdik, öne de geçebilirdik" - Boluspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar: "Çok önemli bir deplasmandan bir puan aldık, şu ana kadar oynadığımız takımlar içinde en değerli, en efektif takımdı"

Yurthaber 08-10-22 17:11

Reel döviz kurunda TÜFE etkisi: Yüzde 3,1 yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Eylül ayına ilişkin reel efektif döviz kurunu açıkladı. Reel efektif döviz kuru endeksi, TÜFE bazında 54,51'e yükseldi.

Finans 04-10-22 14:54

CS GO görüntü ayarları nasıl olmalı? CS GO görüntü en iyi grafik ayarları nasıl yapılır?

CS GO görüntü ayarları oyuncuların oyun içinde çok daha efektif olmasını sağlar. Oyun ayarlarını değiştiren oyuncular, oyunu daha akıcı bir şekilde oynayabilir. Birçok oyuncu CS GO'da görüntü ayarlarını kendi beklentilerine göre değiştirir. CS GO görüntü ayarları nasıl olmalıdır? CS GO görüntü ayarları sıfırlama nasıl yapılır? CS GO görüntü ayarları neden önemlidir?

Haber 26-09-22 19:54

CS GO sınırsız mermi kodu nedir, nasıl kullanılır? CS GO sınırsız mermi aktifleştirme nasıl yapılır?

CS GO sınırsız mermi kodu, CS GO'da oyuncular tarafından kullanılan en popüler kodlar içinde yer alır. Bu kod ile oyuncular, antrenmanlarını daha efektif hale getirebilirler. Kodu etkinleştirmek için önerilen adımları takip etmek yeterlidir. CS GO sınırsız mermi kodu nedir? CS GO sınırsız mermi kodu nasıl aktifleştirilir?

Haber 26-09-22 19:54

Reel efektif döviz kuru endeksi 7 ayın en düşük seviyesinde

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından yayımlanan verilere göre, reel efektif döviz kuru endeksi, Ağustos'ta 52,84 ile 7 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Finans 06-09-22 15:01

Türk Lirası'nın reel değeri 7 ayın en düşük seviyesinde

Aralık ayında rekor düşük seviyeyi gören ve daha sonra bir miktar toparlanma gösteren Türk Lirası'nın reel değerini gösteren reel efektif döviz kuru için Merkez Bankası'ndan flaş bir açıklama geldi. Reel efektif döviz kuru Ağustos'ta 52,84 olurken, Ocak'tan bu yana en düşük seviye kaydedildi.

Finans 06-09-22 15:01

Efektif Nedir? Bankacılıkta Efektif Terimi Ne Anlama Gelir?

Bankacılık alanında kullanılan efektif terimi, İngilizcede “effective” olarak yer almaktadır. Hazır para anlamında kullanılan bu kavram, TCMB literatüründe de yer bulmaktadır. Efektif ne demek, bankacılıkta efektif nedir?

Finans 23-08-22 17:09

Döviz kuru nedir? Döviz kuru çeşitleri nelerdir?

Çapraz, reel, nominal ve efektif kur gibi türleri bulunan döviz kuru; bir ülkenin para biriminin, diğer ülkelerin para birimlerine olan değerinin katsayısıdır. Türkiye’de sabit, denetimli ve esnek piyasa gibi döviz kuru sistemleri kullanılmaktadır. Döviz kuru ne demek, parite nedir?

Finans 22-08-22 19:51

İletişim Tasarımı mezunları ne iş yapar? İletişim Tasarımı bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

İletişim Tasarımı mezunları, televizyon, sinema, gazete, dergi, web sitesi gibi görsel algının çokça uyarıldığı alanlarda, iletilmek istenilen fikir ve bilgilerin alıcıya aktarılmasında efektif rol alırlar. İletilmek istenen mesajın estetik ve görsel açıdan alıcıya ulaşmasına katkıda bulunan alanlardan biri olarak akademide kendine yer edinen bölümlerden biri de İletişim Tasarımıdır. İletişim Tasarımı mezunları ne iş yapar?

Egitim 25-07-22 22:18

Gmail hesap silme: Gmail hesap silme (kalıcı hesap kapatma) adımları

Google tarafından üretilmiş olan mail uygulaması Gmail, dünya genelinde pek çok kullanıcıya sahip iletişim araçlarından biridir. Bilhassa iş dünyasında verimli ve efektif bir kullanım için pek çok eklentiye sahip olan Gmail, iletişim alanındaki popülerliğini korumaya devam ediyor. Ancak yine de Gmail hesabınızı silmek istemeniz mümkün olabilir. Gmail hesap silme nasıl yapılır? Gmail kalıcı hesap kapatma adımları nelerdir?

Haber 10-07-22 13:53

Efektif faiz nedir? Efektif faiz hesaplama nasıl yapılır?

Gerçekleşen faiz olarak da bilinen efektif faiz, bir yıldan kısa süren vade dönemleri için geçerlidir. Ancak bu faiz türü, vade hesaplamasının yıllık baz üzerinden yapılması bakımından diğer faiz uygulamalarından farklıdır. Efektif faiz nedir, nasıl hesaplanır?

Finans 09-07-22 16:41

Efektif döviz ne demek? Efektif döviz birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle bambaşka bir anlama bürünen birleşik kelimeler, günlük konuşma dilinde basit kelimeler kadar sık kullanılırlar. Günlük yaşantıda, internette zaman geçirirken, televizyon izlerken ya da farklı aktiviteler esnasında birleşik sözcükler ile karşılaşmak mümkündür. Bu birleşik kelimelerden bazılarının anlamı bilinirken bazılarının anlamını öğrenmek için TDK sözlüğe başvurma ihtiyacı duyulabilir. Efektif döviz ne demek, TDK sözlükte ne anlama gelir? Efektif döviz TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Egitim 23-05-22 20:47

Efektif talep ne demek? Efektif talep birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, en az iki sözcüğün bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ve yeni bir anlama sahip olan sözcüklerdir. Türkçede pek çok birleşik sözcük bulunur ve bunlar oluşumlarına, yapılarına göre farklılaşırlar. Bu sözcükler tarihsel anlamda da bir geçmişe sahiptir ve kalıplaşarak günümüze gelmişlerdir. Bunlardan biri de Efektif talep birleşik kelimesidir. Efektif talep ne demektir, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 20:47

Efektif satış ne demek? Efektif satış birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede sözcükler tek başına bir anlam ifade ettiği gibi bir araya geldiklerinde de farklı anlamlarda kullanılabilir. Bu aşamada sözcüklerde bazı harfler düşebilir, kelimeler birleşebilir ya da hiçbir değişime uğramadan bir araya gelerek kullanılabilir. Yaşanan bu harf ve anlam değişiklikleri ise ortaya çıkan yeni sözcüklerin ve anlamlarının araştırılmasını zorunlu kılar. Türkçede kullanılan kelimelerin anlamları ile ilgili inceleme yürüten Türk Dil Kurumu (TDK), Efektif satış birleşik kelimesini de mercek altına almıştır. Efektif satış birleşik kelimesi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 20:47

Efektif kur ne demek? Efektif kur birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler günlük konuşma dilinde veya edebi eserlerde sıklıkla kullanılır. Deyimlerin birçoğu birleşik kelimeler ile oluşmuştur. Bu durum birleşik kelimelerin Türkçede ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Günlük konuşma dilinde, çeşitli yayınlarda karşılaşılan birleşik sözcüklerden biri de Efektif kur şeklindedir. Efektif kur ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:47

Efektif alış ne demek? Efektif alış birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller, farklı kökenlere ve yapılara sahiptirler. Her dil, kendi yapısına uygun olarak kelime türetir ve bu sayede zenginleşir. Türkçede de kelimelere ekler getirilerek veya farklı kelimelerin kaynaşması ile yeni kelimeler üretilir. Bu kelimelerin üretilmesi farklı kökenlerden gelen sözcüklerin Türkçeleştirilmesi ve dilimizin anlam zenginliği kazanması için gereklidir. Efektif alış de farklı kelimelerin birleştirilmesiyle oluşturulmuş yeni bir kelimedir. Efektif alış ne demektir?

Egitim 23-05-22 20:47

Efektif fiyat ne demek? Efektif fiyat birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik sözcükler sık sık deyimlerde kullanılır. Bu kelimeler, tıpkı deyimler gibi kalıplaşmıştır ve güçlü bir anlam içerirler. Birleşik kelimeler ikilemelerden, tamlamalardan, birleşik fiillerden oluşabilirler. Birleşik fiiller ise, eylem belirten birleşik kelimelerdir. Birleşik kelimeler bu sayede sadece durumlara ve nesnelere isim vermekle kalmaz, eylemleri de tanımlarlar. Bu açıdan bakıldığında birleşik kelimelerin Türkçede önemli bir yeri vardır. Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan birleşik kelimelerden bir tanesi de Efektif fiyat şeklindedir. Peki, Efektif fiyat ne demek?

Egitim 23-05-22 20:41

Efektif ne demek? Efektif kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatın sosyal akışı kurulan iletişimlerle ilerler. Doğru ve etkili iletiler vermenin yolu ise kelimelerin anlam gücünde saklı. Bu noktada kelimelerin nasıl söylendiği kadar ne anlamda söylendiğini bilmek de önemli bir unsur olur. Kendini ifade ederken anlamını bilerek kullanılan kelimeler sosyal açıdan güçlü bir etki sağlar. Bu bağlamda Efektif kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir? Efektif TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 17-05-22 19:54

Reel efektif döviz kuru nisan ayında arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Nisan ayına ilişkin reel efektif döviz kurunu açıkladı. Reel efektif döviz kuru endeksi, nisanda TÜFE bazında 3,26 puan artarak 57,05'e yükseldi.

Finans 06-05-22 15:31

Reel efektif döviz kuru endeksi yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 2022 Mart ayı reel efektif döviz kuru endeksi, TÜFE bazında bir önceki aya kıyasla 0,09 puan artarak 54,01'e yükseldi. Endeks, bir önceki ayda 53,92 seviyesinde gerçekleşmişti.

Finans 05-04-22 16:37

TL'nin reel değeri tarihi dip seviyede

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aralık ayında TÜFE bazlı reel efektif döviz kurunun 47,82 seviyesine gerilediğini duyurdu. Böylece yeni tarihi dip seviye görüldü.

Finans 04-01-22 14:47

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, ekonomi gündemini değerlendirdi (1):

"Hem yeni bir model (Türkiye Ekonomi Modeli) öne sürüyoruz hem de öne sürülen modelle dün Cumhurbaşkanımız adeta bir manifesto yayınladı. O andan itibaren de Türkiye'de birçok şey değişti" - "Şimdi normale döndük. Her şeyin normal çerçevesi içerisinde devam ettiği bir sürece giriyoruz" - "Kırılganlıklardan birisi olan orta gelir tuzağından çıkmak, reel efektif değer kurunu kabul edilebilir bir seviyeye getirmek amacıyla da bu çalışmalar yapıldı"

Yurthaber 22-12-21 00:23

Küresel piyasalar yön arayışında

Küresel piyasalar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan Omicron varyantı ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahinleşen tutumuyla karışık bir seyir izliyor. Analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise Almanya'da fabrika siparişleri ve Avro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi verilerinin takip edileceğini söyledi.

Finans 06-12-21 09:02

Vakıf Katılım'dan Garantili Fon Transferi ile Türkiye’de bir ilk

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş: - "GFT uygulamamızla ticari işletmelerimize, tahsilatlarını ve ödemelerini yaparken hiçbir zarara uğramamalarını teminen kurumumuzun garantörlüğünü sunduğumuz, ticari işlemlerini çok daha hızlı ve efektif bir şekilde gerçekleştirebilmelerine olanak sağladığımız için mutluyuz" - "GFT ile mal ya da hizmet alım satımında ticari işletmelerin birbirleriyle güven ilişkisi içerisinde faaliyetlerini yürütmelerine ve böylelikle üretimlerine daha fazla odaklanmalarına katkı sunuyoruz"

Yurthaber 20-11-21 13:27

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Keler’den kur ve faiz açıklaması

Akbank Özel Bankacılık ve Yatırım Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alp Keler, dövizin fiyat hareketine uzun vadeli bakmak gerektiğini belirterek, "Ekonomik göstergelere bakmalıyız. Bunlar nedir; alım gücü paritesi, ülkeler arası faiz ve enflasyon farkı, merkez bankasının açıkladığı reel efektif döviz kuru endeksi… Bu seviyelere göre baktığımızda, aslında kurun olması gereken yerlerden çok uzak olmadığını söyleyebilirim." dedi.

Finans 17-11-21 17:49

Reel efektif döviz kuru endeksi yükselişe devam etti

Reel efektif döviz kuru endeksi, eylülde TÜFE bazında 0,27 puan artarak 63,09'a yükseldi. Ağustos ayında 62,89 olarak açıklanan kur, 62,82 olarak revize edildi. Böylece Reel Efektif Kur, haziran ayında gördüğü tarihi dip seviye olan 59,77'yi gördükten sonra yükselişini 3. aya taşıyarak devam etti.

Finans 05-10-21 14:54

Yüksek kapasiteli oteller LG'yi tercih ediyor

Yeniden yapılanma içerisindekioteller de tasarımdan teslimata, teslimattan uygulamaya hızlı işleyen süreciyle, otellerinde iklimlendirme kontrolünü en efektif şekilde sağlayan LG Multi V'i seçiyor

Yurthaber 25-03-21 11:19
LG

Reel efektif döviz kuru endeksi şubatta yükseldi

Reel efektif döviz kuru endeksi, şubatta TÜFE bazında 3,61 puan artarak 69,69'a çıktı.

Finans 04-03-21 16:01

Ulthera ameliyatsız yüz germe nedir? Cildin her katmanına uygulanıyor

Ultera ameliyatsız yüz germe, cildin 1,5, 3 ve 4,5 mm derinliklerine uygulanan, cildi tamamen saran zar benzeri tabakayı iyileştirerek ciltteki sarkmaların önüne geçen bir tedavidir. Gıdı bölgesi, boyun bölgesi, yanak bölgesi sarkma ve kırışıklıklarında, göz kapağı ve kaş düşüklüklerinde çok efektif tedavi imkanları sunmaktadır. Yaklaşık 40 dakikalık bir tedavi sonrasında 2 yıla kadar kalıcılığı olan, sonuçları tatminkar ve yüz güldürücü bir işlemdir.

Haber 03-02-21 11:02

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalar karışık bir seyir izlerken, bugün ABD'de açıklanacak kasım ayı istihdam raporundaki veriler yatırımcı kararları üzerinde belirleyici olacak. Analistler, bugün yurt içinde Merkez Bankası aylık fiyat gelişmeleri ve reel efektif döviz kuru verisinin takip edileceğini belirtti.

Finans 04-12-20 09:32

Galatasaray'da Radamel Falcao çift forvet oynamak istiyor

Radamel Falcao, Galatasaray'da oynamak istediği sistemi teknik diretör Fatih Terim'e söyledi. Yıldız futbolcu, "9 numara oynarken sahada daha efektif bir oyuncuyum. Yanımda bir forvetle birlikte daha rahat olabiliyorum çünkü hücumda hareketlilik daha fazla artıyor" dedi.

Spor 10-10-20 11:32

Reel efektif döviz kuru endeksi ağustosta geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, ağustosta TÜFE bazında 4,6 puan azalarak 63,71'e indi.

Finans 04-09-20 15:49

Tuvalet kağıdı rulosundan neler yapıldığına çok şaşıracaksınız! Telefon için...

Tuvalet kağıdı ruloları genellikle çöpe atılır ve çok fazla kullanılmaz. Ancak rulonun yapı malzemesinin de doğadan elde edildiğini düşündüğümüzde rulodan maksimum verimi alarak geri dönüştürmek, çevreci bir yaklaşım olabilir. Bazı tasarımcılar tuvalet kağıdı rulosunu farklı alanlarda kullanarak efektif bir ürün ortaya çıkarıyor. Karşınızda ruloyu kullanabileceğiniz farklı alanlar...

Kadin 12-08-20 19:11