Harman Haberleri

Çeşme'de yangın bölgesinde soğutma çalışmaları devam ediyor

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran: - "Ildır'ın harman yerinden başladı yangın ve yukarıya doğru yayıldı. Yaklaşık 10-15 evi tedbiren boşalttık. Yangın evlere kadar geldi ama sıfır noktasında anında yerinde müdahaleyle soğutarak evleri de kurtardık. Zarar gören ev olmadı"

Yurthaber 2022-07-19 02:25:06

Kırkpınar'da altın kemer, çeyrek asırdır sahibini arıyor

Kırkpınar'da art arda üç kez başpehlivanlık unvanına sahip olanlara takılan "altın kemer", 1997'den bu yana belediye kasasına dönüyor - 2001'de üçüncü kez kemerin ebedi sahibi olacakken hakemlerin kararına kızıp, müsabakadan çekilerek kemeri "ahlı" diye nitelendiren Ahmet Taşçı: - "Şimdi Ali (Gürbüz) için kemer yılı, inşallah altın kemeri alsın ve bu iş de bitsin. Burası er meydanı, dualı çayır, yiğitlerin harman olduğu yer, burada yiğitçe güreşildikten sonra bu kemer hakkını, sahibini bulur"

Yurthaber 2022-06-28 14:58:06

Anadolu'dan harman olan türküler AKM'de müzikseverlerle buluşacak

Anadolu'dan harman olan türküler AKM'de müzikseverlerle buluşacak

Yurthaber 2022-06-22 15:20:07

Harman yeri ne demek? Harman yeri birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi hakkında bilgi sahibi olmak, fikirlerin ve duyguların başarıyla dile getirilmesini mümkün kılar. Kişinin kendisini rahatlıkla ifade etmesine yardımcı olan dilbilgisi kuralları, birleşik kelimeleri de şekillendirir. İki kelimenin birleşimi sırasında devreye giren bu kurallar, kelimelerin anlam kazanmasında önemli yan rol oyuncuları arasındadır. Harman yeri birleşik kelimesi de dilbilgisi kuralları ile oluşmuştur. Harman yeri ne demektir?

Egitim 2022-05-17 23:01:06

Harman sonu ne demek? Harman sonu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller değişen, gelişen ve büyüyen yapılardır. Bir dilin gelişmesinde kültür etkileşimi ve kelime çeşitliliği önemlidir. Bir dil, bünyesine yeni kavramlar katarak gelişir. Türkçe de bünyesinde farklı dillerden kelimeler barındıran, pek çok anlamı karşılayan kelime çeşitliliğine sahip bir dildir. Türkçedeki bu zenginliğin kaynaklarından biri de birleşik kelimelerdir. Kendisi de bir birleşik kelime olan Harman sonu ne demek? Harman sonu TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 23:01

Harman ne demek? Harman kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İletişime esnasında kullanılan kelimeler bazen az duyulmuş ve anlamı bilinmeyen kelimeler olabilir. Bu tür durumlarla TDK sözlük başta olmak üzere çeşitli kaynaklarda bilinmeyen kelimelerin anlamları araştırılır. Harman kelimesi de ilk defa duyanlar ya da bilgisini pekiştirmek isteyenler için anlamını araştırma ihtiyacını doğurabilir. Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde yer alan Harman kelimesi ne demektir?

Egitim 17-05-22 23:00

Dağ başına harman yapma, savurursun yel için, sel önüne değirmen yapma, öğütürsün el için ne demek? Dağ başına harman yapma, savurursun yel için, sel önüne değirmen yapma, öğütürsün el için TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin en büyük zenginliklerinden olan atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, öğrenmesi ve anlamlarına tam tamına hakim olunması bir o kadar zor kelime gruplarıdır. Çünkü bu kelime grupları, eski zamanlarda oluşmuş ve o dönemin özelliklerine göre anlam verilmiş sözlerdir. Ancak yine de günümüzde kullanılabilecek, zamansız anlamlar içerirler. Bu nedenle günlük yaşamda ve edebi sanatlarda sıklıkla kullanılırlar. Bu ifadelerden biri de Dağ başına harman yapma, savurursun yel için, sel önüne değirmen yapma, öğütürsün el için sözüdür. Dağ başına harman yapma, savurursun yel için, sel önüne değirmen yapma, öğütürsün el için ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:45

Onmadık yılın yağmuru harman vakti yağar ne demek? Onmadık yılın yağmuru harman vakti yağar TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de Onmadık yılın yağmuru harman vakti yağar şeklindedir. Onmadık yılın yağmuru harman vakti yağar TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 19:42

Harman sonu dervişlerin ne demek? Harman sonu dervişlerin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de Harman sonu dervişlerin şeklindedir. Harman sonu dervişlerin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 18:08

Harman yel ile, düğün el ile ne demek? Harman yel ile, düğün el ile TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin en büyük zenginliklerinden olan atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, öğrenmesi ve anlamlarına tam tamına hakim olunması bir o kadar zor kelime gruplarıdır. Çünkü bu kelime grupları, eski zamanlarda oluşmuş ve o dönemin özelliklerine göre anlam verilmiş sözlerdir. Ancak yine de günümüzde kullanılabilecek, zamansız anlamlar içerirler. Bu nedenle günlük yaşamda ve edebi sanatlarda sıklıkla kullanılırlar. Bu ifadelerden biri de Harman yel ile, düğün el ile sözüdür. Harman yel ile, düğün el ile ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:08

Harman yakarım diyen orağa yetişmemiş ne demek? Harman yakarım diyen orağa yetişmemiş TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Harman yakarım diyen orağa yetişmemiş ifadesi de bunlardan biridir. Harman yakarım diyen orağa yetişmemiş ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:08

Harman sonu dervişlerindir ne demek? Harman sonu dervişlerindir TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, bazı olayları ve durumların özünü ifade etmek için kullanılırlar. Ortaya ne zaman çıktığı bilinmeyen bu kalıplaşmış sözcükler, anlatımı çarpıcı hale getirmek için genel olarak mecaz anlam ile kullanırlar. Birleşik fiiller de diğer sözcüklerle birlikte kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller anlatımı kolaylaştırır. Harman sonu dervişlerindir de bu anlatıma uyan ve Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan sözlerden biridir. Harman sonu dervişlerindir ne demektir?

Egitim 17-05-22 18:08

Harman etmek (veya yapmak) ne demek? Harman etmek (veya yapmak) TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Harman etmek (veya yapmak) ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Harman etmek (veya yapmak) ne demektir?

Egitim 17-05-22 18:08

Harman savurmak ne demek? Harman savurmak TDK sözlük anlamı nedir?

Diller uzun bir tarihe sahip, yaşayan yapılardır. Türkçe dili de uzun bir tarihe ve kökene sahiptir. Bu tarihin izlerini taşıyan, önemli kişilerin deyişlerini barındıran kalıplaşmış sözler barındırır. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, bazı şeyleri açıklamak için ortaya çıkmış kalıplaşmış sözlerdir. Türk tarihinden izler taşıyan bu sözlerden biri de Harman savurmak ifadesidir. Harman savurmak TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 18:08

Harman dövmek ne demek? Harman dövmek TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, bazı olayları ve durumların özünü ifade etmek için kullanılırlar. Ortaya ne zaman çıktığı bilinmeyen bu kalıplaşmış sözcükler, anlatımı çarpıcı hale getirmek için genel olarak mecaz anlam ile kullanırlar. Birleşik fiiller de diğer sözcüklerle birlikte kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller anlatımı kolaylaştırır. Harman dövmek de bu anlatıma uyan ve Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan sözlerden biridir. Harman dövmek ne demektir?

Egitim 17-05-22 18:08

Harman dövmek keçinin işi değil ne demek? Harman dövmek keçinin işi değil TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Harman dövmek keçinin işi değil ifadesi de bunlardan biridir. Harman dövmek keçinin işi değil ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:08

Harman çevirmek ne demek? Harman çevirmek TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Harman çevirmek ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Harman çevirmek ne demektir?

Egitim 17-05-22 18:08

Harman döven öküzün ağzı bağlanmaz ne demek? Harman döven öküzün ağzı bağlanmaz TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin en büyük zenginliklerinden olan atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, öğrenmesi ve anlamlarına tam tamına hakim olunması bir o kadar zor kelime gruplarıdır. Çünkü bu kelime grupları, eski zamanlarda oluşmuş ve o dönemin özelliklerine göre anlam verilmiş sözlerdir. Ancak yine de günümüzde kullanılabilecek, zamansız anlamlar içerirler. Bu nedenle günlük yaşamda ve edebi sanatlarda sıklıkla kullanılırlar. Bu ifadelerden biri de Harman döven öküzün ağzı bağlanmaz sözüdür. Harman döven öküzün ağzı bağlanmaz ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:08

Gün ola harman ola ne demek? Gün ola harman ola TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Gün ola harman ola ifadesi de bunlardan biridir. Gün ola harman ola ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:06

Derede tarla sel için, tepede harman yel için ne demek? Derede tarla sel için, tepede harman yel için TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, belirli durumları açıklayan kısa ve net ifadelerdir. Deyimler, atasözleri gibi belirli durumları açıklamak için kullanılır. Birleşik fiiller ise iki farklı sözcüğün birleşerek yeni bir anlam kazanmasıdır. Genellikle bir ifadenin özüne vurgu yapan bu araçlar, dillerin en önemli parçalarındandır. Derede tarla sel için, tepede harman yel için sözü de bu parçalardan biridir. Türk dilinde yer alan önemli bir ifade olan Derede tarla sel için, tepede harman yel için ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 17:56

Burnunun yeli harman savurmak ne demek? Burnunun yeli harman savurmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Burnunun yeli harman savurmak ifadesi de bunlardan biridir. Burnunun yeli harman savurmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 17:52

Sakarya'da Pes dedirten olay! Dolandırdığı vatandaşlardan bir de para istedi

Sakarya’nın Ferizli ve Kocaali ilçelerinde bulunan 2 ayrı vatandaşı aynı tezgâh ile dolandırdığı iddia edilen şahıs, 48 bin liralık küçükbaş hayvanlar ile 35 bin liralık harman makinesini alarak kayıplara karıştı. Sahte senet ile vatandaşları dolandırdığı iddia edilen şahsın bir an önce yakalanmasını isteyen Adem Çöpoğlu, "'Para yok malını vereyim' diyor, 'Malımı ver' dediğimde ise benden para istiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.

Haber 03-11-21 12:19

Harita mühendisi ata yadigarı üzüm çeşitleriyle örnek bahçe kurdu

Üzüm çeşitlerinin yanı sıra yaklaşık 4 bine yakın badem, ceviz, elma ve kayısı ağacı bulunan harita mühendisi Mustafa Yıldız: - "Kurduğum bağda, bu vadide ve Erkilet'te ne kadar üzüm çeşidi varsa tek tek topladım ve genel bir harman yaptım"

Yurthaber 01-11-21 11:05

Bayburt'taki Harman Festivalinde 100 yıllık tarım aletleriyle hasat yapıldı

Bayburt'taki "Harman Festivali"nde 100 yıllık tarım aletleriyle hasat yapıldı

Yurthaber 13-09-21 12:30

Koronavirüsle artışa geçen yan hastalıklara dikkat!

Kalp ve damar hastalıklarının yanı sıra koronavirüs sürecinde yan hastalıkların da arttığına dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Harman, koronavirüs döneminde ritim bozuklukları, kalp kası tutulumu, kalp damar hastalıkları, pıhtılaşma, akciğer pıhtılaşması, kalp krizi biraz daha fazlasının görüldüğünü söyledi.

Haber 09-05-21 12:10

Eşini zehirleyerek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan kadına müebbet

Manisa'nın Ahmetli ilçesinde, 2 yıl önce eşi Sezai Harman'ı (64) tarım ilacıyla zehirleyerek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Ayşe Harman, Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında müebbet hapse çarptırıldı.

Haber 06-04-21 19:46

Yalnız yürürken görülmüştü! 40 saat boyunca haber alınamadı, bakın nereden çıktı

Manisa'da evi terk eden ve kendisinden haber alınamayan 70 yaşındaki Mahmut Harman, komşu ilçe olan Alaşehir'deki bir camide uyurken bulundu. Eşiyle tartıştıktan sonra kayıplara karışan Harman'a jandarma ekiplerinin titiz çalışması sonucu ulaşıldı.

Haber 05-04-21 12:11

Eşiyle tartışıp kayboldu camide uyurken bulundu

Manisa’nın Kula ilçesinde eşiyle tartıştıktan sonra evi terk eden ve kendisinden bir daha haber alınamayan 70 yaşındaki Mahmut Harman, jandarma ekiplerinin titiz çalışması sonucu, komşu ilçe olan Alaşehir’deki bir camide uyurken bulundu.

Haber 05-04-21 11:58

OMÜ mezunu Samsunlu genç sanatçı özel ödülün sahibi oldu

"Her Eve Bir Sanat" sloganıyla her yıl düzenlenen Bazaart Projesi’nde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Seramik Cam Bölümü mezunu Celil İnal’ın, “Harman” adını verdiği cam heykel eseri, Levent Sağol anısına verilen özel ödüle layık görüldü.Güzel sanatlar fakültelerinde öğrenim gören yetenekli ve genç sanat öğrencileri ile yeni mezunları sanatseverlerle buluşturarak eserlerini sergileme ve satma olanağı sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen, Bazaart Projesi’nin 2021 yılı ödülleri sahiplerini buldu.Yarışmaya Samsun’dan, “Harman” adını verdiği cam heykel eseri ile katılan Samsunlu genç sanatçı Celil İnal da projeden ödülle dönmeyi başardı.

Yurthaber 24-03-21 10:56

Amiral gemisi gibi: Xiaomi Mi 10S tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı

Xiaomi, Xiaomi Mi 10S'i özellikleri ve fiyatıyla birlikte resmileştirdi. Daha önce DxOMark ses testinde gördüğümüz Harman Kardon destekli Xiaomi Mi 10S, belirtildiği gibi Snapdragon 870 işlemcisiyle geliyor. İşte Xiaomi Mi 10S'in özellikleri ve fiyatı!

Haber 10-03-21 11:43

Devlet desteğiyle kurulan süt çiftliği Avrupa standardında hizmet veriyor

Muş’ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı devlet desteğiyle büyükbaş hayvan çiftliği kuran işletmeci Hamdusena Karakaya, günde 700 litre süt üretimi yaparak hem kentin süt ihtiyacına katkıda bulunuyor hem de hayvancılığın gelişmesini sağlıyor.Merkeze bağlı Harman köyünde 2 milyon TL devlet desteği alarak 2 bin 200 metrekare alan üzerine büyükbaş hayvan süt üretim tesisi kuran Hamdusena Karakaya, Avrupa standartlarına uygun tesiste kentin süt ihtiyacına katkıda bulunuyor.

Yurthaber 24-02-21 10:34

Anadolu'nun kadim geleneğinin yaşayan hazinesi: Erzurumlu Aşık Ruhani

"Erzurumlu Aşık Ruhani" mahlaslı Mustafa Temel: - "Dünyaya yeniden gelsem, yine aşık olurdum. Birinde aşıklık ilhamı varsa yapılır, yoksa zorla yapılmaz. Harmanda mahsulü savururken rüzgar varsa harman yaparsınız, yoksa yapamazsınız. Hey gidi hey yıllar hey. Eski gücüm kuvvetim olsa, saz çalmayı, halka meclis yapmayı çok isterdim" - "Genç zamanımda sazı elime aldım mı çeşit çeşit türküler söylerdim ama yazmadık kayboldu. Şimdi her şey daha uygun kayıt altına alınabilir. Aşıklık geleneğini yaşatmamız gerekiyor"

Yurthaber 15-02-21 11:13

TMO, ana tarım ürünlerinde fiyat artışı olması halinde devreye girecek

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal: - "Yeni hasat ve harman dönemine kadar ülkemizin ana tarım ürünlerinde herhangi bir arz eksikliği olmayacağını ve fiyatlarda da çok ciddi artışların bundan sonra yaşanmayacağını görüyoruz" - "Özellikle, ekmeğin ham maddesi olan buğday noktasında TMO'nun elinde halihazırda yeni hasat dönemine kadar regülasyon sağlayacak stoklar mevcuttur" - "Pirinç, nohut ve mercimek gibi ürünleri de tüketicilerimize piyasa fiyatlarının altında kendi satış noktalarımızda perakende olarak satıyoruz, toptan alıcılara da daha uygun fiyatlarla toplu satış yapıyoruz"

Yurthaber 04-02-21 11:03

Kırklareli’nde demonstrasyon sahası kontrolleri yapıldı

Yerli ve milli arpa çeşitlerinin performanslarını görmek ve çeşitleri üreticilere tanıtmak amacıyla Vize ilçesine bağlı Hasbuğa köyünde arpa ve yulaf çeşit demonstrasyon (göstererek öğretme-uygulama) sahası kontrolleri yapıldı.Trakya Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğünden temin edilen yerli yulaf çeşitleri Kahraman, Kırklar, Küçükyayla ve Halkalı yerli arpa çeşitleri Hazar ve Harman çeşitlerinin tohumları toprak ile buluşturuldu.

Yurthaber 19-01-21 15:02

Fasulye hasat makinaları teslim alındı

Tercan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan proje kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle alınan 1 adet fasulye hasat makinası ve 1 adet fasulye harman makinası teslim alındı.Makinaları teslim alan Tercan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Emre Özelgül, “Projenin adı Tercan ilçesinde beyaz fasulye üretiminin artırılması ve yaygınlaştırılması.

Yurthaber 11-01-21 20:39

Bitlis’te 10 sığınak ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Bitlis kırsalında yürütülen operasyonlar neticesinde teröristlerce kullanılan 10 adet sığınak ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, merkeze bağlı bazı köy ve mezralarda yürütülen operasyonlarda 10 adet sığınak ile çok sayıda mühimmat yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.Açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan çalışmalar neticesinde, Akgün, Çobansuyu, Aşağı Çobansuyu, Güllüce, Esenburun, Harman yeri, Sarıkonak Köyü ve Kınalı Köyleri ile mezraları kırsalında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca araziye gizlenmiş yaşam malzemesi ve patlayıcı madde olduğu bilgisi alınmıştır.

Yurthaber 03-01-21 21:59

Altıntaş’ta köprü genişletme çalışması

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde Gediz yol kavşağında bulunan köprüde genişletme çalışmalarının başladığı bildirildi.Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke, yaptığı açıklamada, ’’İlçemiz, Harman yeri Köprüsünde (Gediz Yol kavşağı) genişletme çalışmaları başlatıldı.

Yurthaber 29-12-20 10:05

Çarkıfelek yeni geçim kaynağı oldu! Tanesi 20 liradan satılıyor

Tropikal bir meyve olan çarkıfelek, bir diğer adıyla passion fruit olan meyve üreticinin yeni geçim kaynağı oldu. Tanesi 20 liraya kadar alıcı bulan meyvenin uykusuzluk, depresyon ve strese iyi geldiği biliniyor. Harmin, harmol, harman ve passiflora adı verilen alkaloitleri; flavon, glisosit ve sterol adlı maddeleri de içeren meyvenin en önemli özelliklerinden biri de toprakla buluştuktan 7 ay sonra meyve vermesi.

Finans 22-12-20 11:07

1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı kavgada 3 tutuklama

Afyonkarahisar’da geçtiğimiz hafta sonu iki grup arasında iş yeri açma meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen ve 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı kavganın ardından gözaltına alınan 7 kişiden 3’ü tutuklanırken, 4’ü serbest bırakıldı.Olay, geçtiğimiz hafta sonu Ataköy Mahallesi İnce Harman Sokak’taki bir evde meydana geldi.

Haber 23-11-20 23:00

1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı kavganın şüphelileri adliyeye sevk edildi

Afyonkarahisar’da geçtiğimiz hafta sonu iki grup arasında iş yeri açma meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen ve 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı kavganın ardından gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi.Olay, geçtiğimiz hafta sonu Ataköy Mahallesi İnce Harman Sokak’taki bir evde meydana geldi.

Haber 23-11-20 18:01

Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’na yoğun ilgi

Talas Belediyesi ve Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi iş birliği ile açılan ‘Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’nın ikincisi kuruldu.Talas’ın tarihi Harman Meydanı’nda her ayın birinci ve üçüncü pazarı kurulan Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’nın ikincisi gerçekleşti.

Yurthaber 15-11-20 14:49

Siirt’te elektrik trafosu bomba gibi patladı

Siirt’in Baykan ilçesine bağlı Atabağı beldesinde patlayan trafo alev alarak yandı.Atabağı beldesi Harman Mahallesine elektrik sağlayan trafo adeta bomba gibi patlayarak alev aldı.

Haber 08-11-20 23:40

Ordu’da mezarlıklarda sonbahar temizliği

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 ilçede bulunan mezarlıklarda kış öncesi temizlik çalışmaları sürüyor.Mezarlık olarak tescil edilmeyen tarla, fındık bahçesi, harman, orman gibi yerlere defin işleminin yasak olduğu Ordu’da mahallelerin mezarlık ihtiyacıyla ilgili çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi, yeni mezarlık alanlarından Hatipli şehir mezarlığında çevre düzenleme çalışmalarını tamamladı.

Yurthaber 08-11-20 15:40

Talas ‘Maharetli Eller Kadın Üretim Pazarı’ açıldı

Kadın İşbirliği Geliştirme Derneği(KİGDER) ve Talas Tanıtım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliği ile kurulan Talas Maharetli Eller Kadın Üretim Kooperatifi üyeleri tarafından üretilen el işi ve doğal gıda ürünleri, Talas ilçesinde bulunan Harman Mahallesi Meydanında bulunan ‘Maharetli Eller Kadın Üretim Pazarı’nda satışa sunulmaya başladı.Harman Mahalle Meydanındaki Maharetli Eller Kadın Üretim Pazarı’nın açılışına Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Tanıtım Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necla Erkara, Talas Maharetli Eller Kadın Üretim Kooperatif Başkanı Feride Bilgin, KİGDER Başkanı Dr.

Yurthaber 01-11-20 11:55

Talas’ta ’Maharetli Eller Üretici Pazarı’ açılıyor

Talas Belediyesi ve Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi iş birliği ile ’Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’ kuruluyor.Talas’ın tarihi Harman Mahalle Meydanı’nda her ayın ilk Pazar günü devam edecek olan Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’nın ilki 1 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek.

Yurthaber 29-10-20 16:03

Cardi B. kızdı 4 çantaya 128 bin 662 dolar ödedi

Cardi B. çantalarıyla sosyal medyanın gündemine oturdu. Paralarını har vurup harman savuran ünlü rapçi herkesi şoke etti.

Magazin 27-10-20 15:36

Siirt’te tarım aracına sıkışan kadın hayatını kaybetti

Siirt’te eteği biçer patoz harman makinesinin arasına sıkışan kadın feci şekilde hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre olay, Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Çeltiksuyu köyünde meydana geldi.

Haber 12-10-20 11:20

Kırsalda ve merkezde üstyapı çalışmaları sürüyor

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahallelerdeki yol ve kaldırımlarda yapım-onarım çalışması gerçekleştiriyor.Birçok mahallede eş zamanlı olarak çalışan ekipler, Yeşiltepe Mahallesi İstiklal Caddesi, Çamlıca Mahallesi Kılıç Bey, Taşkın, Sigortacılar, Gülağacı, Harman ve Dayıbey Sokak, Şirintepe Mahallesi Gökay Sokak, Şeker Mahallesi Şeker Fabrikası çevresi, Ömerağa Mahallesi Ova Sokak ile Fatih Mahallesi Şebnem Sokak’ta asfalt çalışması yapıyor.

Yurthaber 25-09-20 14:58

Deforme olan zeminler revize ediliyor

Develi Belediyesi ekiplerinin parklardaki revize çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Çalışmalar kapsamında ekipler Harman, Reşadiye ve Aşık Seyrani mahallelerinde deforme olmuş çim zeminleri sökerek yeni çim serimi yaptılar.

Yurthaber 11-09-20 14:32