Karanfil Haberleri

En önemli 5 bitkiden biri: Birçok hastalığı önlüyor, tedavi ediyor! Gıdalara katıldığında bozulmasını engelliyor

Atatürk Üniversitesi Kimya Bölümü Biyokimya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhami Gülçin, karanfilin kanser, Alzheimera sebep olan reaktif oksijen türlerini giderdiğini ve bu hastalıkların tedavisinde de potansiyel etkiye sahip olduğunu bildirdi.

Kadin 23-03-2024 13:55

Saçlarınız sürekli dökülüyorsa dikkat! Saç dökülmesine son veren en etkili ve doğal yöntem

Saç dökülmesi, pek çok kişi için endişe verici bir durumdur. Mevsim geçişleri, saçı çok sık boyamak, saça çok sık kimyasal uygulamak, genetik faktörler ve stres gibi durumların ortaya çıkardığı saç dökülmesi için evde doğal tedavi yöntemleri araştırılıyor. Saç dökülmesine son vermek için etkili ve doğal yöntemler arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu doğal yöntem saç dökülmesini azaltarak dökülen saçların yeniden çıkmasına ve güçlenmesine yardımcı oluyor. İşte tek malzeme ile saç çıkartan kür...

Kadin 10-01-2024 12:01

Diş iltihabını ve ağrısını geçiren mucize karışım! Anında etki ediyor

Diş eti iltihabı ve ağrısı hayat kalitesini olumsuz etkileyen acı verici durumlardır. Ancak, doğal ve hızlı bir şekilde bu ağrılardan kurtulmak mümkün. İşte tam da burada devreye giren bir mucize karışım var. Bu karışımın diş iltihabını ve ağrısını anında hafiflettiği iddia ediliyor. Doğal içeriğiyle dikkat çeken bu karışımın içeriğinde bulunan maddeler, ağrıyı hızla dindirme ve iltihabı azaltma konusunda etkili olabilir. Diş ağrısı ve iltihabına acil çözüm arayanlara mucize karışım haberimizde.

Kadin 29-12-2023 10:29

En etkili antibiyotik: Soğana karanfil batırıp başucunuza koyun! Kışın hastalıklardan korunun

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Soğana karanfil batırma yöntemi hem doğal hem de en etkili antibiyotiklerin başında geliyor. İşte soğan karanfil tarifinin uygulanışı ve faydaları...

Haber 29-09-2023 14:27

Karanfil

Karanfil Hakkındaki Haberler Mynet'te. Karanfil Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Isparta'da Domates ve Karanfil Festivali yapıldı

Isparta merkeze bağlı Deregümü köyünde, "Domates ve Karanfil Festivali" düzenlendi.

Yurthaber 19-09-2023 07:42

Saç dökülmesi derdinize son! Tek malzeme ile saçlarınızı gürleştirin

Saç dökülmesi derdine çözümler aranıyor. Günümüzde genç, yaşlı fark etmeksizin bir çok insanın karşı karşıya kaldığı bir problem olan saç dökülmesi, mevsim geçişleri, saçı çok sık boyamak ve saça çok sık kimyasal uygulamak, genetik faktörler ve stres gibi durumlar sonucu ortaya çıkıyor. İşte saç dökülmesine kesin çözüm getiren tek malzemeli kür tarifi...

Kadin 08-09-2023 10:29

Evdeki karıncaların kökünü kurutuyor! Karıncalardan kurtulmanın en etkili yolu

Bahar ve yaz aylarıyla berber daha sık görülen karıncalar bazen evlere istila edebiliyor. Karıncaları kovmak için çeşitli kimyasal ürünleri kullanmak yerine doğal ürünler ile de kesin çözüme kavuşabilirsiniz. Böylelikle en sağlıklı şekilde karıncalardan sonsuza dek kurtulabilirsiniz. Evdeki karıncaları kovmak için her evde bulunan etkili doğal malzemeleri kullanabilirsiniz.

Kadin 01-09-2023 08:57

Karanfil suyunun saça faydaları nelerdir, ne işe yarar? Karanfil suyu saça nasıl uygulanır, saç çıkartır mı?

Doğanın bize sunduğu birçok mucizevi bitki arasında, karanfil şüphesiz özel bir yere sahiptir. Yüzyıllardır kullanılan karanfil, aromatik özellikleriyle ünlüdür ve birçok kültürde hem mutfakta hem de tıbbi amaçlarla değerlendirilmiştir. Ancak karanfilin sağlık ve güzellik faydalarının en etkili şekilde elde edilmesinin bir yolu daha keşfedildi: Karanfil suyu. Peki, karanfil suyunun saça faydası nedir?

Haber 15-06-2023 11:28

Evinizdeki sineklerden tamamen kurtulmanızı sağlayacak doğal sinek kovucu yöntemler

Sivrisinekler yaz aylarının en büyük işkencesi olarak görülüyor. Uykusuz gecelere sebep olan sivrisineklerden kurtulmak için kimyasal ürünler kullanmak istemeyenle doğal sinek kovucu yöntemlere başvuruyor. Evde yapacağınız mis kokulu sinek kovucularla sivrisineklerden sonsuza dek kurtulabilirsiniz.

Kadin 05-05-2023 12:04

Böceklerden kurtulmak için kullandığı yöntemle viral oldu! Sadece iki malzemeyle evinizdeki haşerelerden sonsuza dek kurtulabilirsiniz

Böceklerden korkan ve tiksinen kişiler evdeki böceklerden nasıl kurtulurum sorunu aratıyor. Böcekleri yok etmek için kimyasal ürünler kullanmak istemeyenler farklı çözümlere başvuruyor. Sosyal medyada kendi böcek kovucu karışımını paylaşan bir kişinin videosu kısa süre içerisinde viral oldu. Böceklerden kurtulmanızı sağlayacak bu mis kokulu karışımı herkesin denemesi gerekiyor.

Kadin 03-05-2023 17:29

Kadıköy'de 1 Mayıs 1996'da ölenler anıldı

Çeşitli sendikaların üyeleri, Kadıköy'de 1 Mayıs 1996'da çıkan olaylarda ölen 3 kişiyi andı.

Yurthaber 28-04-2023 15:28

Bir tutamı mucizeler yaratıyor! Düzenli tüketenler doktor yüzü görmüyor

Sebze ve meyveler kadar kullanılan baharatlar da sağlığımız üzerinde büyük etkiler yaratabiliyor. Ramazan ayında oldukça popüler olan bir baharat yoğun aroması ve saymakla bitmeyen faydalarıyla dikkat çekiyor. Baş ağrısından vücuttaki enfeksiyon ve iltihaplara kadar birçok hastalığa iyi gelen bu baharatı mutfaktan eksik etmemek gerekiyor.

Haber 14-04-2023 09:19

Karanfilin faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Karanfil nasıl kullanılır, nelere iyi gelir, günde ne kadar tüketilmeli?

Karanfil tuzlu yemeklerde, tatlılarda ve içeceklerde kullanılabilen, keskin tada sahip bir baharattır. Bu baharat, yaprak dökmeyen ve mersingiller familyasından olan karanfil ağacının tomurcuklarından üretilir. Yoğun bir aromaya sahip olduğu için Hindistan cevizi, tarçın ve zencefil gibi alternatifleriyle birlikte yiyecek lezzet katmak için kullanılır. Ayrıca, sağlığa faydalı olan içeriği sebebiyle bu baharat, alternatif tıpta da destekleyici olarak tercih edilir. Karanfilin faydaları nelerdir?

Haber 10-04-2023 14:43

Aşık Veysel vefatının 50. yılında Sivas'ta mezarı başında anıldı

Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun vefatının 50. yılında, doğum yeri Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anma programı düzenlendi.

Yurthaber 21-03-2023 13:23

Karanfil çiçeği kaç günde bir sulanır, suyu sever mi? Karanfil nasıl ortam sever, nasıl canlandırılır?

Güzel kokusu ve hoş görüntüsü ile evleri ve bahçeleri süsleyen karanfil, bakımı oldukça kolay bir çiçektir. Canlı rengi ile bulunduğu ortama hareket katan bu çiçek, ince saçaklı taç yaprakları ile oldukça zarif görünür. Farklı renkleri farklı anlamlara gelen karanfil, özel günlerin vazgeçilmez çiçeklerinden biridir. Peki, karanfil çiçeğinin bakımı nasıl olmalıdır, nasıl canlandırılır?

Kadin 07-03-2023 17:22

Düzce'de derste fenalaşması üzerine kaldırıldığı hastanede ölen öğrenci okulunda anıldı

Düzce'de beden eğitimi dersinde fenalaşması üzerine kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden öğrenciyi, okul arkadaşları ve öğretmenleri unutmadı.

Yurthaber 19-12-2022 10:56

Karanfil nasıl tüketilir, çiğnemek ne işe yarar? Karanfil yutulur mu, faydaları nedir?

Karanfil güzel kokusu ile yemekten sonra kullanılan baharatlardan birisidir. Birçok yemeklerin içerisin de kullanılabilen karanfil hem lezzet bakımından hem de yararları sayesinde sıkça önerilir. Baharat olarak da kullanılır ve sağlık açısından önemli bir yere sahiptir. Karanfil, karanfil ağacının çiçek tomurcuklarından elde edilir. Odunumsu yağısının yanı sıra siyah renklidir ve cezbedici bir kokuya sahiptir. Peki, karanfil nasıl çiğnenir ve yutulur?

Haber 16-12-2022 16:10

Saç dökülmesi tarih olacak! Tek malzemeyle saçlarınızı gürleştirin

Saç dökülmesi hem kadınların hem de erkeklerin ortak problemleri arasında bulunuyor. Saç tüm görünümün değişmesine sebep oluyor. Bu nedenle saç bakımı büyük önem taşıyor. Saçların dökülmemesi ve gürleşmesi için çeşitli bakım ürünleri kullanılıyor. Ancak çeşitli bakım ürünleri yerine her mutfakta bulunan tek malzemeyi kullanarak saçlarınızı hiç olmadığı kadar gürleştirebilirsiniz.

Kadin 11-12-2022 15:32

Terör saldırısının yaşandığı İstiklal Caddesi'nde hüzün hakim

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenler, olayın yaşandığı alana karanfiller bırakılarak anılıyor.

Yurthaber 15-11-2022 13:55

Hemen deneyin: Yatak odanıza koyacağınız soğan ile fark yaratın! Etkileri şaşırtacak

Soğan doğal antibiyotik olarak görülüyor. Her yemeğin olmazsa olmazı olan soğan vücuda kuvvet sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Soğanın faydasını duyanlar oldukça şaşırıyor. Özellikle kışın görülen hastalıklar için soğan vazgeçilmez nimetler arasında bulunuyor. Yatak odasında baş ucunuza koyacağınız soğanın etkileri ise fark yaratıyor.

Haber 09-11-2022 15:19

Kars'ta sağlıkçılardan diyaliz hastalarına karanfilli moral ziyareti

Sarıkamış ilçesinde sağlıkçılar, diyaliz hastalarına moral ziyaretinde bulunarak karanfil dağıttı.

Yurthaber 08-11-2022 15:38

Rus turistler, patlamada hayatını kaybeden madencileri andı

Rusya'dan kruvaziyer gemisiyle Amasra'ya gelen turistler ve gemi personeli, Madenci Heykeline çelenk ve karanfil bıraktı

Yurthaber 19-10-2022 11:45

Tüketimine dikkat! Fazla miktarda yemek cinsel hayatınızı bitirir, mideyi yakar

Baharatlar yemeğe koku ve tat katan oldukça önemli katkılar arasında bulunuyor. Bazı ülkeler baharat kullanımını fazla fazla yapabiliyor. Türkiye'de baharatı sıklıkla kullanan ülkeler arasında bulunuyor. Ancak bazı baharatlar var ki fazla tüketimi sağlık için risk oluşturabiliyor. Riskli baharatları kullanılırken aşırıya kaçmaktan uzak durmak gerekiyor.

Haber 13-10-2022 07:56

Acısını çeken biliyor! Diş ağrılarını kökten geçirecek çözüm

Toplumda birçok kişi diş ağrılarının önemsiz olduğunu düşünüyor ancak yanılıyor. Diş ağrıları bazı durumlarda o kadar şiddetli oluyor ki en basit hareketleri yaparken, su içerken bile zorlanmalara sebep oluyor. Diş ağrısını geçirmek için internet üzerinden diş ağrısı nasıl geçer? diye aramalar yapılıyor. Doğal ürünler diş ağrıları için oldukça yardımcı olabiliyor.

Haber 12-10-2022 10:27

Deregümü köyü geçimini karanfil ve domatesten sağlıyor

Isparta'nın 2 bin nüfuslu köyünde 1850 dekar alanda karanfil, 750 dekar arazide domates üretiliyor - Üretilen karanfil ve domatesler, iç ve dış piyasaya pazarlanıyor

Yurthaber 21-09-2022 12:31

Kraliçe Elizabeth'in cenazesi için iki ilde karanfil mesaisi! En az 1,5 milyon dalı bulacak: Çalışma saatleri ve işçi sayıları artırıldı

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in ölümü sonrası Antalya ve Isparta'daki kesme çiçek sektöründe büyük bir hareketlilik başladı. Elizabeth'in yas ve cenaze programında kullanılmak üzere Antalya ve Isparta'dan çiçek talebi yüzde 90 arttı. Cenaze için gönderilecek karanfil sayısı toplamda en az 1,5 milyon dalı bulacak. TIR yerine uçakla sevkiyata dönülürken, günlük çalışma saatleri 2'şer saat, işçi sayıları ise yüzde 50 artırıldı. 11 ve 18 Eylül Pazar günleri ise mesai var.

Haber 11-09-2022 12:10

En ufacık ağrıda hemen üzerine bastırın! Anında dindirir

Diş üzerinde veya çevresinde hissedilen rahatsızlık diş ağrısı olarak tanımlanıyor. Diş veya diş eti probleminin habercisi olabileceği için bilinçli olunması çok önemli. Diş ağrısının birçok nedeni olabilir. Hafif düzeydeki diş ağrısında tuzlu su gargarası gibi basit önlemler ağrıyı ortadan kaldırabiliyorken ciddi hastalıklara bağlı diş ağrısında mutlaka bir diş hekimine başvurulmalı. İşte basit diş ağrılarından kurtulmanın yolları...

Haber 27-08-2022 12:13

Isparta'da Domates ve Karanfil Festivali başladı

Isparta'da "Domates ve Karanfil Festivali" başladı

Yurthaber 26-08-2022 21:43

Isparta'da 300 milyon dal karanfil rekoltesi bekleniyor

Isparta'da 300 milyon dal karanfil rekoltesi bekleniyor

Yurthaber 18-08-2022 11:32

Sivas olaylarında hayatını kaybedenler anılıyor

Vali Yılmaz Şimşek ve beraberindekiler, olaylarda yaşamını yitirenler için eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı - Şimşek: - "Sivas gibi Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı, Anadolu'nun birlik, beraberlik, hoşgörü diyarı bir ilde böyle acı bir olayın olması hepimiz için üzüntü verici"

Yurthaber 02-07-2022 10:14

Yağları cayır cayır yakıyor! İşte yağ düşmanı karanfil çayı tarifi...

Fazla kilolar birçok kişinin ortak problemi haline geldi. Çoğu zaman spor ve düzenli beslenme bir arada yürütülerek kilo problemleri aşılabiliyor. Bu noktada metabolizmayı uyaran çaylar da ön plana çıkıyor. Bunlardan biri de karanfil çayıdır.

Haber 19-04-2022 22:48

Rahatsız edici ağız kokusunu önlemek için etkili öneriler

Ağız kokusu her kesimden insanın yaşadığı sorunlar arasında yer alıyor. Hem ağzı kokan kişinin hem de çevresindekilerin hayatını olumsuz etkileyen bu durum özellikle Ramazan ayında oldukça artan ağız kokusunu önlemek için doğal yöntemlere başvurabilirsiniz.

Kadin 08-04-2022 14:06

Sadece eşsiz kokusu rahatlatır sanıyorduk! Cinsel gücü de artırıyor: Uyumadan 2 saat önce...

Eşsiz tadı ve kokusuyla herkesin gönlünde ayrı bir yeri olan karanfil, aynı zamanda sağlığa olan faydalarıyla bir kez daha gönlünüzü kazanacak. Mutfaklarda özellikle şerbetli tatlıların şerbeti için kullanılan karanfil tam bir şifa deposu. Karanfil yağı ise neredeyse herkesin şikayetçi olduğu birçok hastalığa çok iyi geliyor. Başta cinsel gücü artırmak üzere ağrıları dindirir, enfeksiyon ve iltihaplara karşı da çok etkilidir. İşte karanfil ve karanfil yağının faydaları...

Haber 01-04-2022 07:04

Karanfil suyu sayesinde doğurganlığı arttırmak mümkün

Karanfil baskın bir tada sahip baharatlardan. Koku ve lezzeti nedeniyle sıklıkla kullanılan karanfilin birçok faydası bulunuyor. Karanfil kadınların üreme sağlığını da olumlu etkileyerek doğurganlığın artmasında yardımcı oluyor. Doğurganlığı arttıracak karanfil suyu tarifini düzenli kullanmak gerekiyor.

Kadin 28-03-2022 15:20

Samsun'da şehitliklere 1915 adet karanfil dikildi

Samsun'da şehitliklere "1915" adet karanfil dikildi

Yurthaber 17-03-2022 17:42

Nevşehir'de sağlık çalışanını tehdit eden kişi, karanfil dağıtarak cezadan kurtuldu

Nevşehir'de sağlık çalışanını tehdit eden kişi, karanfil dağıtarak cezadan kurtuldu

Yurthaber 14-03-2022 14:29

Polisler, kadın sürücülerle meslektaşlarının Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

Polisler, kadın sürücülerle meslektaşlarının Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

Yurthaber 08-03-2022 13:57

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, kadınlara karanfil dağıttı

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, kadınlara karanfil dağıttı

Yurthaber 08-03-2022 13:39

Karanfilin mucizevi etkileri şaşırtıyor

Karanfil daha çok ağız kokusunu gidermesi ve yemeklere aromatik tat vermesiyle bilinen bir baharat. Oldukça keskin ve güzel kokusu bulunan karanfilin hiç bilinmeyen birçok faydası bulunuyor. Hastalığa göre kullanım şekli değişim gösteren karanfilin faydalarını öğrenmek için bu haberi okuyabilirsiniz

Haber 23-02-2022 16:00

Karanfil deyip geçmeyin! Karanfilin faydalarını duyunca inanamayacaksınız…

Stres çağımızın en büyük sıkıntılarından biri. Bunun önüne geçmek için en basit yol ise herkesin evinde bulunan karanfil bitkisi. Karanfil geçmişten günümüze tıp alanında da kullanılıyor. Diş ağrılarını gidermesi, iç hastalıklarda ve dermatolojik alanlarda tedaviye katkı sağlaması da karanfilin faydaları arasında bulunuyor. Gelin karanfilin diğer bilinmeyen inanılmaz faydalarına birlikte bakalım!

Kadin 22-02-2022 10:40

Türkiye'den 24 ülkeye Sevgililer Günü çiçeği

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Yılmaz: - "Avrupa'ya 65 milyon dallık çiçek gönderimi yaptık, bunun da parasal karşılığı 9 milyon dolarlık ihracat ki üreticilerimiz için sevindirici rakam" - "En önemli kalemimiz karanfil, bu dönemde de en fazla kırmızı karanfil ihraç ettik"

Yurthaber 11-02-2022 11:08

Sadece iki malzemeye ihtiyacınız var! Hastalıklara ilaç gibi geliyor

Kış mevsiminin zorlu geçmesine neden olan soğuk algınlığı, halsizlik, grip ve burun tıkanıklığı gibi rahatsızlıkları doğal yöntemlerle geçirebilirsiniz. Beslenmenize dikkat eder, sağlıklı yaşamaya özen göstererek bağışıklığınızı yükseltebileceğiniz gibi her evde bulunan doğal malzemelerle hastalıklara karşı kendinizi koruma altına alabilirsiniz. Sadece soğana 5-6 tane karanfil saplayarak bir mucizenin ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Haber 18-01-2022 07:31

Gülden daha pahalı! Adedi 10 lirayı buldu: Artık bize de gelmiyor

Üretilen karanfil çiçeklerinin ihracat edilmesi sonucu iç piyasada karanfil bulmak zorlaştı. Balıkesirli çiçekçiler satacak karanfil bulamazken, ellerinde az sayıda karanfil olan çiçek dükkanları karanfilin tanesini 10 liradan satmaya başladı. Çiçekçi Merve Filiz, ''Karanfil yurt dışına ihracat edildiği için bulmak da artık zorlaştı. Zaten karanfil bize yaklaşık 1 aydır da gelmiyor. İnsanlar başka çiçeklere yöneliyorlar. 10 Kasım’da vatandaşlarımız çoğunlukla kasımpatı çiçeğini aldı'' dedi.

Haber 13-11-2021 07:29

Mutfakta bir mucize saklıyormuşuz! İşte karanfilin hayatımızı kolaylaştıracak ilginç kullanım alanları

Karanfil, kolaylıkla ulaşabileceğimiz ve faydaları saymakla bitmeyen bir baharat çeşidi. Çoğumuz sıklıkla karanfili çayların, yemeklerin veya tatlıların lezzetini arttırmak için tariflere ekleyerek kullanmaya alışkınız. Ancak karanfilin yemek tarifleri dışında da hayatımızı kolaylaştıracak birçok kullanım alanı bulunur.

Haber 12-11-2021 14:56